Moikka moi ja mukavaa sunnuntai-iltaa lukijat,

nyt olisi tyrkyllä reseptiä helppoon kakkuun, joka vain paranee seuraavina päivinä. Kyseessähän on  perinteinen banaanikakku, jota tuunasin omilla salaisilla ainesosilla. Perusohje, jonka pohjalta tämä on muokattu löytyy Hellapoliisin nettisivuilta. Samalla taikinalla tein jo viime viikonloppuna muffinsseja, joten toimii erinomaisesti myös niissä.

Tarvitset (tästä tulee isohko kuivakakku):

100 g margariinia/voita

3 dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 tl soodaa

0,5 dl maito (käytin mantelimaitoa)

2 banaania

2 rkl (kukkurallista) omenahilloa

1 dl mantelirouhetta

2 tl kanelia

1 tl kardemumma

1 tl inkivääri

(korppujauhoja vuokaan ja margariinia vuoan jauhottamiseen)

Jos käytät voita, nosta se ajoissa huoneenlämpöön, helpottaa seuraavaa vaihetta huomattavasti :) Laita uuni jo valmiiksi lämpenemään 150 asteeseen. Aloita vatkaamalla sokeri ja rasva, jonka jälkeen lisäillään munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa. Muussaa banaanit. Kaiva esille "salaiset" ainesosat (alla) Sekoita kaikki aineet sekaisin tasaiseksi taikinaksi.

Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla (itselläni ei ollut, joten tein jauhotuksen vehnäjauhoilla, joka ei toiminut ihan niin täydellisesti). Paista kakku noin tunnin verran. Paiston loppuvaiheessa kokeile tulitikulla/veitsellä kypsyyttä. Kun taikina ei enää tartu, kakku on valmis.

Odota että kakku jäähtyy hyvin ja kumoa tarjoilulautaselle ja eikun ääntä kohti :) Eihän se varsinaisesti mikään kaunotar ole, mutta maku korvaa kyllä sen tässä tapauksessa monin verroin!

Leivontaterkuin, Anni

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

33-vuotias oman elämänsä MacGyver, jolla kiinnostuksen kohteita löytyy laidasta laitaan: kosmetiikasta kokkailuun ja kickboxingista erilaisiin tee-se-itse- projekteihin.

________________________

annbyckblogi@outlook.com

________________________

 

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram