Heipsan hei!

Muutaman päivän vainonnut porkkanakakkuhimo johti nyt vihdoin siihen tulokseen, että oli vaan käärittävä hihat ja alettava leivontapuuhiin. Googlailin vähän reseptejä pohjaksi ja vastaan tuli Kodin Kuvalehden ohje (elokuu 2015). Itsehän sovellan/muokkaan lähestulkoon joka reseptin, joten valmiita reseptejä käytän lähinnä inspiraationa ja pyrin tuunaamaan ja yhdistelemään niitä omaan makuun sopivaksi (tai useasti sen mukaan mitä aineita kaapista sattuu löytymään). Tähän halusin lisätä piparkakuista tuttua makumaailmaa mausteiden muodossa. Tässä siis oma versioni porkkana-ananas -kakusta, olkaapa hyvä:

Ainekset:

Pohja:

1 dl Culinesseä (öljyä/sulatettua voita)

4 dl porkkanaraastetta (n. 3 keskikokoista porkkanaa)

1 tölkki ananasmurskaa

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

1 rkl kanelia

2 tl  kardemummaa 

1tl inkivääriä

2 tl vaniljasokeria

(pikku loraus vanilja-aromi)

1 dl taloussokeria

0,5 dl kookossokeria (voi korvata muilla tummilla sokereilla tai jättää pois ja laittaa 1,5 dl taloussokeria)

2 munaa

Kuorrutus:

200 g sitruunalla maustettua tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

sitruunankuorta

n. 1 sitruunan mehu

Laita uuni lämpiämään, 200 astetta. Kuori ja raasta porkkanat ja valuta ananasmurska. Vatkaa sokerit ja munat vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset omassa astiassaan.

Sekoita kuivat ainekset varovasti sokeri-muna -vaahdon sekaan. Sen jälkeen lisää porkkanaraaste, ananasmurska ja rasva. Sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (pieni, halk 21 cm) pohjalle leivinpaperia ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.

Ja eikun uuniin, paistoaika on noin 30 min riippuen uunista. Paistoajan loppupuolella kannattaa tarkistaa kypsyys tökkäämällä esim. tulitikulla. Jos taikinaa ei enää tartu tikkuun, niin kakku on kypsä. 

Kun kakku on jäähtynyt sen verran että sitä voi käsitellä, pyöräytä veitsellä vuoan reunoja pitkin, jonka jälkeen kakku on helppo irrottaa. Anna jäähtyä.

Tällä välin voidaankin tehdä kuorrutus jo valmiiksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää sitruunankuorta ja reilusti sitruunanmehua. Maista ja lisää sitruunaa maun mukaan. Kuorrutteen tulee olla erittäin sitruunainen vastapainoksi makealle kakulle. Kun kakku on jäähtynyt tarpeeksi, kaada kuorrutus päälle.

Koristukseksi riittää ripoteltu kaneli.

Jos maltat, nosta kakku joksikin aikaa jääkaappiin, jotta kuorrutus vähän jähmettyy. Riskinä tässä on, että kakku ei kovin kauaa ehdi jääkaapissa olla ;)

Kakkuterveisin: Anni

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

33-vuotias oman elämänsä MacGyver, jolla kiinnostuksen kohteita löytyy laidasta laitaan: kosmetiikasta kokkailuun ja kickboxingista erilaisiin tee-se-itse- projekteihin.

________________________

annbyckblogi@outlook.com

________________________

 

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram