Hellou!

Kokkailin tuossa viikonlopun aikana ja nyt blogin ensimmäistä reseptiä jakoon. Resepti on yhdistelmä Pinterestin ja blogien kautta kaivettuja reseptejä + omaa tuunausta. Tämän voi tehdä myös ihan normaalisti uunissa, itse käytin Crock-potia (tästä esittely seuraavissa postauksissa).

Mitä tarvitaan:

1 pieni munakoiso

2 pienehköä kesäkurpitsaa

1 purkki tomaattipassataa (myös tomaattimurska käy)

1 tuubi/purkki tomaattipyrettä 

400 g jauhelihaa

1 isompi sipuli tai 3 miniä

1-3 kynttä valkosipulia

1 purkki raejuustoa

1 muna

1 mozzarella-raastetta

1 parmesaani/grana padano -raastetta

suolaa

pippuri

mausteita oman maun mukaan (paprika, cayanne, pizzamauste, yrttimauste)

 

Valmistus alkaa munakoison ja kesäkurpitsan pilkkomisella, noin 0,5 cm paksuiksi paloiksi. (Epämääräisen kokoiset/paljon kuorta sisältävät osat pilkoin pieneksi ja lisäsin kastikkeeseen.) Levitä palat leivin-/voipaperin päälle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna seistä noin 15-20 min. Niin kuin alla olevasta kuvasta näkee niin nestettä irtoaa paljon.

Tässä vaiheessa voi laittaa jauhelihakastikkeen jo pörisemään. Eli pilko sipuli pieneksi, kuullota sitä hetki pannulla ja heitä sekaan puristettu valkosipuli. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi, jonka jälkeen lisää noin 2-3 rkl tomaattipyrettä. Anna hetki muhia ja lisää mausteet ja passata sekä tarvittaessa vähän vettä. Kastike saa muhia rauhassa ja sen tulisi olla paksuhkoa.

Seuraava vaihe ei ole pakollinen, mutta suositeltava. Olen tehnyt aikaisemmin lasagnea ilman tätä vaihetta, mutta silloin nestettä tulee pataan todella paljon. Eli kuivaa talouspaperilla kasvikset ja sitten grillataan pannulla sekä munakoisot että kesäkurpitsat, tähän voi käyttää myös uunin grillivastusta, itse tein parilapannulla.

Sitten on maailman helpoimman juustokastikkeen vuoro. Sauvasekoittimella raejuusto ja muna sekaisin. Itse olen tykännyt lisätä tähän vielä parmesaani tai Grana Padano -raastetta makua antamaan. Jos et lisää näitä, laita sopivasti suolaa.

Esivalmistelut loppusuoralla ja päästään kokoamaan lasagnea. Ennen kokoamista suihkautin pataan vuokasprayta tarttumisen ehkäisemiseksi, mutta myös tavallinen oliiviöljy sopii mainiosti.

Ensin pohjalle jauhelihakastiketta ja sen päälle vähän juustokastiketta (tällä ohjeella juustokastiketta on suht niukasti, eli tuplat voi tehdä huoletta) ja mozzarellaraastetta. Asettele kerros munakoisoja ja taas kastikkeet ja juusto. Seuraava kerros on kesäkurpitsaa ja taas kastikkeet. Jatka kerrosten tekoa kunnes astia alkaa olla täynnä. Päällimmäiseksi jää kastikekerros, jonka päälle reilummin mozzarellaraastetta ja lisäksi vielä Grana Padano -raastetta antamaan makua.

 

 

 

Sitten koko komeus pärisemään. Haudutuspataan high-lämmölle noin 2-3 h ja tavalliseen uuniin 200 astetta ja noin 40 min. Tämä on valmista, kun kasvikset ovat sopivan pehmeitä. Uunista ottamisen jälkeen kannattaa antaa lasagnen vetäytyä riittävän kauan, jotta ylimääräiset nesteet imeytyvät. Jos et paistanut munakoisoja ja kesäkurpitsoja, nestettä on sen verran paljon, että sitä pitää kaadella pois.

 Valmis tuotos näyttää tältä, eihän se maailman kaunein ruoka ole, mutta maku korvaa ulkonäön tässä vaiheessa. :)

Kokkailuterveisin Anni

Kommentit (2)

AnnByck
Liittynyt6.9.2016

 Mahtavaa, kiitos kaunis. Olipa mukava yllätys!

Täytyykin alkaa suunnittelemaan seuraavaa reseptiä.

Terkuin, Anni

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

33-vuotias oman elämänsä MacGyver, jolla kiinnostuksen kohteita löytyy laidasta laitaan: kosmetiikasta kokkailuun ja kickboxingista erilaisiin tee-se-itse- projekteihin.

________________________

annbyckblogi@outlook.com

________________________

 

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram