Heippa taas lukijat,

muutaman viikon luovan tauon jälkeen ajattelin heti tykittää kovat piippuun. Olin vanhempieni luona viikonlopun vietossa ja minulle tuli mahdollisuus kuvata ja ikuistaa eräs resepti, jota en voi omalla kaasu-uunilla valmistaa. Paljastan siis teille nyt jo kolmannessa polvessa kulkevan salaisen reseptin eli isoäitini kehittelemän grillikanan. Tämä on ollut pienestä tytöstä asti lempiruokani ja ei ole vielä vastaan tullut ihmistä, jolle tämä ei uppoaisi. Joten tässä tulee:

Tarvitset: 

1 pkt broilerin marinoituja rintaleikkeitä (4 kpl, noin 1,5 kg luullisia rintapaloja)

vettä

Aloita laittamalla uuni lämpiämään, grillivastustukset teho 1-2 (asteikko 1-3). Laita broilerin rintaleikkeet ritilän päälle uunipellille. Kaada puoli litraa vettä leikerasiaan ja kaada sisältö pellille. Vesi-marinadi seoksesta valmistuu mitä maukkain kastike ja samalla broilerista tippuva rasva/kastike ei pala pellille. Koko komeus uuniin alkuun 20-25 minuutiksi. Käännä kanat ja anna olla uunissa vielä noin 20 minuuttia. Vahdi ettei kana pala.

Sillä aikaa valmista salainen grillikastike, johon tarvitset:

1 dl ketsuppi

3 rkl sinappia

2 rkl soijaa

2-3 rkl tummaa siirappia

2 tl currya

2 tl sitruunapippuria

Sekoita grillikastikkeen ainekset keskenään ja maista, kastikkeen tulee olla vähän liian vahvaa, varsinkin mausteiden tulee maistua hieman liikaa. (Maku laimentuu paistettaessa/kanan päällä)

Kun broilerit ovat lähes kypsiä, levitä reilusti grillikastiketta toiselle puolella ja anna olla uunissa 5 min. Vahdi ettei kastike pääse palamaan. Käännä ja levitä kastike toiselle puolelle ja grillaa taas n. 5 min. Käytä kaikki grillikastike, koska siitä tulee osa kanan kastiketta.

Leikkaa kanat paloiksi ja poista luut. Siirrä erilliseen tarjoiluastiaan.

Ota siivilä ja valuta pelliltä kastike pilkottujen broilerinpalojen päälle.

Lisukkeeksi keitä riisiä. Itse olen syönyt pienestä asti tämän kanssa sekä riisiä että perunaa, molempia siis samalla kertaa. Jotenkin kummallisesti vain toimii :)

Tässä vielä vinkkinä pari helppoa kasvislisuketta, jotka sopivat myös tämän kanssa mainiosti: Melonisalaatti ja rakuunaporkkanat. Perusvihersalaattiakin oli toki tarjolla. 

Melonisalaattiin tarvitset vain valitsemaasi melonia (käytimme cantaloupe-melonia, mutta myös vesimeloni toimii loistavasti) ja kevätsipulia. Pilko melonit ja saksi päälle kevätsipulia.

Rakuunaporkkanat on myös erittäin helppo valmistaa. Keitä porkkanat kypsiksi ja kaada vesi pois. Lisää yksi ruokalusikallinen hunajaa ja kuivattua rakuunaa. Pyöräyttele kattilassa, niin että hunaja ja rakuuna tarttuu porkkanoiden pintaa ja valmista tuli.

Loppuun vielä kuva ensimmäisestä lautasellisesta, parihan näitä tuli vedettyä ;) Vesi herahtaa kielelle jo pelkkää kuvaa katsoessa, harmi ettei vielä tuoksu välity ruudun läpi... 

Käypä tykkäämässä blogin facebook-sivusta: AnnByck-blogi Sieltä löytyy myös ei blogissa olevaa matskua ja ilmoitus uudesta postauksesta tulee aina sinne.

Mukavaa viikkoa lukijat! :)

-Anni-

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

33-vuotias oman elämänsä MacGyver, jolla kiinnostuksen kohteita löytyy laidasta laitaan: kosmetiikasta kokkailuun ja kickboxingista erilaisiin tee-se-itse- projekteihin.

________________________

annbyckblogi@outlook.com

________________________

 

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram