Pistetään väliin tämmönen välikatsaus, jossa yleisesti vähän omia fiiliksiä ja lajikokeiluista lisää kuvia.

Mikä tammikuu on takana! Se sisälsi itseni ylittämistä monella tapaa lajikokeiluiden merkeissä, mutta toki tän blogin kirjoittaminen on yksi iso itsensä ylittäminen. Blogista on tullut hyvää palautetta (kiitos siitä!) ja se varsinkin auttaa jaksamaan.  Lajeja kokeiltu reilu kymmnenen, blogi juoksee siihen suhteessa vähän jälkijunassa. Ajattelin, et oma deadline on joulukuun viimeinen päivä saada homma pakettiin, vaikka moni koittaakin saada Suomen 100-vuotis päivään mennessä lajit kasaan. Jos tulee lajeja mieleen mitä voisin kokeilla, niin olkaa yhteydessä instassa @siljapenttinen tai sähköpostin kautta silja.m.penttinen(a)gmail.com. 

Mut siihen tasapainon etsimiseen. Tarviin sitä, sekä fyysisesti, että henkisesti. Mun oikean polven eturistiside on leikattu toista kertaa viime syyskuussa ja kuntoutus on vielä pahasti kesken. Oikeastikin epätasapaino jaloissa on melkoinen ja myös näitä lajikokeiluita joudun vielä muutaman kuukauden miettimään, et mitä kaikkee uskaltaa mennä kokeilee. Mulla on monessa hommassa sellainen mentaliteetti, et mielelläni skippaisin kaikki välivaiheet (ja nöyrän työn) ja hyppäisin suoraan lopputulokseen. Tapana on myös heittäytyä satalasissa tekemään kaikkea yhtäaikaa, jonka jälkeen joudun aina palaamaan taaksepäin ja kerämään palaset takaisin kasaan - henkiset ja välillä valitettavasti myös ne fyysiset. Enkä todellakaan mistään aiemmista kokemuksista ole oppinut, vaan samalla tavalla joka kerta taas kaikkea ja yhtä aikaa, kunnes keho tai mieli sanoo piip.

 Se on taas sitä henkisen tasapainon etsimistä. Myös siihen uskon, että noi mun ykköslajit tällä hetkellä: jooga ja jousiammunta on hyviä, koska niissä opetellaan myös sitä hetkessä kiinni olemista ja työ tehdään rauhassa sähläämättä. 

 

Kun viime keväänä päätin luopua salibandystä sekä polven keston, että todellisen motivaation hiivuttua oli elämässä yhtäkkiä aika iso tyhjiö. Vaikka en elannokseni ole ikinä urheillut, eikä mulle ole koskaan urheilusta maksettu, se oli silti isompi osa mun elämää ja identiteettiä kuin mitä mä osasin ajatella. Kuka mä olen, kun en ole enää salibandyn pelaaja? Todella iso osa oli myös kuulua joukkueeseen, koska tiesi varmuudella olevansa osa jotain porukkaa. Ryhmään kuulumisen tunne on mulle yks tärkeimmistä asioista uuden harrastuksen aloittamisessa. Se, että voin sanoa olevani vaikka se salibandyn pelaaja, yleisurheilija, jousiampuja tai sukeltaja. Mikä vaan. 

Kirjoitin jo tonne kuntosali -postaukseen, että mulle kuntoilu oman kunnon ylläpitämiseksi tai ulkonäön vuoksi ei riitä motivaatioksi pumpata salilla päivästä toiseen. Tarkemmin sanottuna mulle oman ulkonäön tai kunnon vuoksi liikkuminen ei ole terve motivaatio. Kun suoritusta ei mitatakaan metreinä, sekunteina tai maaleina, vaan peilin ja muodissa olevan hyväkuntoisuuden normin mukaan, liikunnasta häviää ilo. Keskittyminen kääntyy tekemisestä ja kehittymisestä oman navan ympärille, kirjaimellisesti. 

 

Tykkään siitä, että ulkonäkökeskeisestä liikunnasta ja elämästä ollaan siirtymässä hyväolo -keskeisyyteen. Peukutan todella tän vaakakapinan puolesta ja laihduttamisen lopettamisen puolesta. Se mitä sulle oikeasti liikunnasta jää itselles on hyvät ystävät ja kokemukset, ei ne pakarat ja vatsalihakset.

Liikunnan ja urheilun tulisi olla arvokasta itsessään (tuottaa iloa ja nautintoa, sekä haastaa ja kehittää) eikä olla pelkästään keino muokata kehoa toisenlaiseksi. 

Haluan olla ylpeä siitä mihin kroppani pystyy, en siitä miltä se näyttää. Se mihin kropan haluaa  pystyvän on jokaisen itse määritettävissä, mutta tärkein on se, että ITSE on tyytyväinen siihen suorituskykyyn mitä on. Toivoisin esimerkiksi, et tossa kuvassa olevassa asennossa saisin ton jalan suoraksi XD. 

Crossfit kilpailija ja liikunnan maisteri Stefanie Hagelstamin sanoi mun mielestä hyvin omassa instagram postauksessaan (hyvin vapaa suomennos) : "Mulle ulkonäkö ei ole keskittymisen kohde tai tavoite, vaan suoritus, tulokset ja liikkumisen laatu ovat keskiössä...Ja miltä ikinä keho näyttääkään, oon ylpeä siitä".  Joku voi ajatella et helppo sanoo, kun on jo huippukunnossa, mut jos haluaa kehittyä ja nauttia, on pakko unohtaa se miltä näyttää. 

 

 

Helmikuu näyttää kans hurjan kivalta lajien suhteen, ainakin hiihtoa ja vaellusta on suunniteltu kokeilukalenteriin. Tällä viikolla tulossa juttua laitesukelluksesta ja ryhmäliikuntajumpasta.

Stay tuned! 

<3: Silja

 

P.s. Viime viikolla pääsin lisäksi kokeilemaan pelikommentaattorin hommaa suorassa youtube-streamissä naisten salibandyliigan paikallisderbyssä. Homma oli kyllä todella hauskaa ja ihan vinkkinä, et jos Ylellä on kommentaattorit kipeinä, niin työnäytettä voi kuunnella alla olevasta linkistä! Kommentaattorikaverina mulla siellä entinen pelikaveri Viivi Nykänen. 

       

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Pikajuoksu
 2. Judo
 3. Keihäänheitto
 4. Tennis
 5. Brasilialainen jiu-jitsu
 6. Kuulantyöntö
 7. Maastopyöräily
 8. Rullaluistelu
 9. Melonta
 10. SUP-lautailu
 11. Kiipeily
 12. Retkeily / Vaellus
 13. Ratsastus
 14. Frisbeegolf
 15. Ultimate
 16. Kiekonheitto
 17. Cheerleading
 18. Aitajuoksu
 19. Telinevoimistelu
 20. CrossFit
 21. Triathlon
 22. Polkujuoksu
 23. Maantiepyöräily
 24. Jousiammunta
 25. Jooga
 26. Kehonpainoharjoittelu
 27. Kirkkovenesoutu
 28. Vapaaottelu
 29. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 30. Keilaus
 31. Painonnosto
 32. Enduro
 33. Golf
 34. Umpihankihiihto
 35. Laitesukellus
 36. Laskettelu
 37. Wakeboarding
 38. Agility
 39. Parkour
 40. Sirkus
 41. Spinning
 42. Pyöräily
 43. Paini
 44. Uinti
 45. Paritanssit
 46. Vesijuoksu
 47. Kuntosali
 48. Retkiluistelu
 49. Ampumahiihto
 50. Hiihto
 51. Nyrkkeily
 52. Historiallinen miekkailu
 53. Taiji
 54. Lenkkeily
 55. Kehonhuoltotunnit
 56. Ilma-aseammunta
 57. Kävely
 58. Lumikenkäily
 59. Pilkkiminen
 60. Step-aerobic
 61. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 62. Geokätköily
 
Follow

 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram