Retkiluistelu on luistelua luonnonjäillä.

Hiukan oli harmaa päivä ottaa kuvia, mutta tällä lajilla meni elämäni helpoimmat 14km jalkojen päällä. Mulla ei ollut testinaikana edes retkiluistimet jalassa vaan painelin ihan vaan hokkareilla (teroitettu vuonna 2008) ja hienosti meni. Välillä lainasin kaverini Maijan hiihtosauvoja, mitkä helpotti tosi paljon matkantekoa. Varsinaiset retkiluistimet toimii vapaan hiihtomonoilla ja ainakin Maijan mukaan helpottavat liukua luonnonjäällä huomattavasti.

Kaikista mielenkiintoisinta retkiluistelua olisi varmaan tehdä vapaallajäällä, mutta valitettavasti aika harvoin on järvenjäät siinä kunnossa, että missään ei ole lunta ja joka paikassa uskaltaa luistella. Ainakin itseä aina myös mietityttää näkymättömät virtapaikat, joissa jää voi olla yllättävänkin heikkoa. Mulle siis noi auratut jääradat tuntuu kivoilta vaihtoehdoilta ja olipa muuten tehokas treeni reisille ja pakaroille. Keskisykekin oli yllättävän korkealla koko ajan, mutta koko ajan pystyi kuitenkin puhumaan. Retkiluistelu on varmaan hauskinta kun on joku, jonka kanssa yhdessä luistella ja mennä vaikka kahville luistelun jälkeen.

Jyväskylän Jyväsjärven rata on vajaa 3km pitkä ja se oli turhan nopeasti kierretty. Rahan lyhyyden vuoksi juttuseura saa olla ensiluokkaista, että jaksaa useamman kierroksen mennä. Kuopiossa on kuulema jopa 12km pitkä luistelurata, jossa taas yksikseenkin on mielekkäämpi taittaa matkaa. Tulee muuten tosi hiki ja lämmintä vaatetta kannattaa olla mukana heti luistelun jälkeen puettavaksi! Reppuselässäkin jaksoi luistella menemään , joten sinne eväät ja retkelle! Mahtavaa hiihtolomatekemistä <3.

 • Keskisyke: 151
 • Mitä kehittää: Reisiä, pakaroita ja aerobistakuntoa. 
 • Parasta: Vauhti ja huomaamattoman tehokas liikunta ulkoilmassa. Pitkät radat ja retkeily. 
 • Pahinta: Railojen väistely ja jään huonokuntoisuus radoilla. 
 • Hinta: Retkiluistimenterä + side noin 150€. Monot siihen lisäksi. Retkiluistimet voi myös vuokrata (10€h tai 28€/päivä), mutta tavallisilla luistimilla ja sauvoilla pärjää ihan hyvin. 
 • Kenelle: Hiihtolomailijoille ja ulkoilman ystäville. Lempeä tapa korvata myös yksi tai kaksi aerobista juoksulenkkiä luistelulla. 
 • Oma ranking: Ihan uusi kokeilu mulle ja tää oli todella paljon kivempaa kuin esim. lumikenkäily. Kivaa ulkoilutekemistä, mutta en vielä hanki retkiluistimia. 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Pikajuoksu
 2. Judo
 3. Keihäänheitto
 4. Tennis
 5. Brasilialainen jiu-jitsu
 6. Kuulantyöntö
 7. Maastopyöräily
 8. Rullaluistelu
 9. Melonta
 10. SUP-lautailu
 11. Kiipeily
 12. Retkeily / Vaellus
 13. Ratsastus
 14. Frisbeegolf
 15. Ultimate
 16. Kiekonheitto
 17. Cheerleading
 18. Aitajuoksu
 19. Telinevoimistelu
 20. CrossFit
 21. Triathlon
 22. Polkujuoksu
 23. Maantiepyöräily
 24. Jousiammunta
 25. Jooga
 26. Kehonpainoharjoittelu
 27. Kirkkovenesoutu
 28. Vapaaottelu
 29. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 30. Keilaus
 31. Painonnosto
 32. Enduro
 33. Golf
 34. Umpihankihiihto
 35. Laitesukellus
 36. Laskettelu
 37. Wakeboarding
 38. Agility
 39. Parkour
 40. Sirkus
 41. Spinning
 42. Pyöräily
 43. Paini
 44. Uinti
 45. Paritanssit
 46. Vesijuoksu
 47. Kuntosali
 48. Retkiluistelu
 49. Ampumahiihto
 50. Hiihto
 51. Nyrkkeily
 52. Historiallinen miekkailu
 53. Taiji
 54. Lenkkeily
 55. Kehonhuoltotunnit
 56. Ilma-aseammunta
 57. Kävely
 58. Lumikenkäily
 59. Pilkkiminen
 60. Step-aerobic
 61. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 62. Geokätköily
 
Follow

 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram