Pilkkiminen on kalastusmuoto, jossa kaloja ongitaan talvella järven tai meren jäähän kairalla poratun reiän kautta.

 

Yes, indeed. Mieheni lempiharrastus kesäkalastamisen ohella. Tykkään kyllä itsekin kalastamisesta, mutta pilkkimisessa pahinta on se kylmässä istuskelu jos saalista ei saa. Yleensä en saa, koska vaan istuskelen kylmässä, enkä etsi kaloja. Jossain noissa lauseissa taisi olla vastaus siihen, miksi en tykkää pilkkimisestä. Jos kalaa tulee jaksan kyllä olla yllättänkin pitkään mukana hommassa, mutta taidan olla helppojen saaliden ystävä (nyt sain yhden kalan). Onneksi testipäivänä oli aivan unelmien ulkoilukeli. Pakkasta -5, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja tuulikaan ei puhaltanu pahasti. Ensimmäistä kertaa elämässäni olin myös pukeutunut oikein, sillä ei varpaat, eikä sormet päässet paleltumaan.  

Meillä pilkkiminen on hifistelyä viimeisen päälle, koska mieheni toimii yrittäjänä kalastustarvkkeiden parissa. Tällä kertaa pilkkinä (se osa joku kaloja vedessä houkuttaa) oli tasapaino (älkää kysykö, kuva yllä), jonka tarkoitus on saada houkuteltua pannuahvenen kokoisia kaloja. Pilkkiminen ei asiantuntijoideni mukaan ole hauskaa ilman kaikuluotainta, josta näkee onko avannossa elämää. Tämä lisää omaakin kiinnostusta kun voi ruudusta tuijoitella syökö vaiko eikö, mutta itse olen niin laiska, etten jaksa porata uutta reikää vaikka mitään ei näkyisikään. Mitä enemmän kairaat ja jäällä kuljet, sen enemmän liikunnasta homma käy. Meikäläinen pilkki kuuden tunnin reissusta aktiivisesti ehkä tunnin. Muuten kävelin, makasin ja istuin jäällä nauttimassa auringosta, kahvista ja karkeista. Kaksi jälkimmäistä on mulle ehdottomia pilkkireissulla! Käy kurkkaa videolta miten noin niinku muuten meni!

                                 

Kun pilkkimistä harrastaa ihan tosissaan, siitä järjestetään korkeimmillaan MM-kisat ja paikallisia kisoja löytyy varmaan joka viikonloppu jostain. Yleensä kisoissa ei saa käyttää kaikuluotainta (niihin on sit omansa) ja siellä voi olla sellasia kategorioita kuin isoin kala, eniten kalaa, pisin kala, rumin kala. No ehkä ton viimeisen kategorian keksin, mutta jos pitäisin oman kisan, niin sellainen kategoria olisi! Kisoihin saa osallistua kuka vaan yleensä melko pientä maksua vastaan ja pilkkimiseenhän et tarvii myöskään mitään erillisiä lupia. Muista, että 5cm teräsjäätä kestää ihmisen, mut ite oon enemmän 10cm fani, koska sillon yleensä joka paikassa on se 5cm. Paitsi virtapaikoissa, joissa ei välttämättä ole siltikään yhtään... Mie oon aina ylivarovainen mielummin kuin otan riskejä, sillä jäihin putoaminen ei oo mun "things I want to do"-listalla. 

Mitä ominaisuuksia vaatii: Kärsivällisyyttä, kylmän kestävyyttä, pissahädän kestävyyttä.

Mitä ominaisuuksi kehittää: Käsien voimaa (jos kairaat), rauhallisuutta.

Keskisyke: 98 (6 tuntia, 1500kcl, max. Syke 148)

Hinta: Halvimmillaan tosi halpaa, alle kympillä saat pikkukalojen narraamiseen vermeet, jos kaverilla on kaira. Ilman sitä on kyllä hikistä. Naskalti eli jääpiikit on edullisin turvavaruste, joka kannattaa aina jäällä olla mukana. Kelluntapuku on vielä parempi, mut onkin sit jo aika kallis (yli 1000€). Eipä taida olla harrastusta, joka ei välineurheilusta kävis, eikä tämä ole poikkeus meidän kaappien tavaramäärästä päätellen. 

Parasta: Isot kalat, ulkoilmasta nauttiminen.

Pahinta: Huonosti puketuminen, josta seuraa kuolemakylmyys. Muuten vaan kurja ilma. Jos jäällä on ihan hulluna lunta, tai vettä tai jäätä on tosi vähän, jolloin se on myös oikeasti hengenvaarallista.

Kenelle: Hmmm… Suosittelen ulkoilmasta ja kalastamisesta ylipäänsä nauttiville. Suosittelen kaikille muutaman kerran elämässä kokeiltavaksi. Voit sit sanoa, että oot pilkkinyt.

Ranking: Jahas. Tästä ei aviomies tykkää, mutta mun listalla ei vakuuta harrastuksena. Pari kertaa vuodessa menee, mutta mielummin lähen kävelylle.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Pikajuoksu
 2. Judo
 3. Keihäänheitto
 4. Tennis
 5. Brasilialainen jiu-jitsu
 6. Kuulantyöntö
 7. Maastopyöräily
 8. Melonta
 9. SUP-lautailu
 10. Kiipeily
 11. Retkeily / Vaellus
 12. Ratsastus
 13. Frisbeegolf
 14. Ultimate
 15. Kiekonheitto
 16. Cheerleading
 17. Aitajuoksu
 18. Telinevoimistelu
 19. CrossFit
 20. Triathlon
 21. Polkujuoksu
 22. Maantiepyöräily
 23. Jousiammunta
 24. Jooga
 25. Kehonpainoharjoittelu
 26. Kirkkovenesoutu
 27. Vapaaottelu
 28. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 29. Keilaus
 30. Painonnosto
 31. Enduro
 32. Golf
 33. Umpihankihiihto
 34. Laitesukellus
 35. Laskettelu
 36. Wakeboarding
 37. Agility
 38. Parkour
 39. Sirkus
 40. Spinning
 41. Pyöräily
 42. Paini
 43. Uinti
 44. Paritanssit
 45. Vesijuoksu
 46. Kuntosali
 47. Retkiluistelu
 48. Ampumahiihto
 49. Hiihto
 50. Nyrkkeily
 51. Historiallinen miekkailu
 52. Taiji
 53. Lenkkeily
 54. Kehonhuoltotunnit
 55. Ilma-aseammunta
 56. Kävely
 57. Lumikenkäily
 58. Pilkkiminen
 59. Step-aerobic
 60. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 61. Geokätköily
 
Follow

 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram