LAJIKUVAUS: Paritanssi on tanssia, jota kaksi ihmistä tanssivat yleensä kosketuksissa toisiinsa. Yhteisellä tanssikuviolla, koreografialla, on merkittävä sija tapahtumassa (Wikipedia). 

 

Meidän kokeilu on täysin fiilistelyyn perustuvaa harrastamista, jonka tarkoituksena on kartuttaa tanssitaidot sellaisiksi. että kesällä uskaltaa lavatansseille mennä näyttäytymään. Katsotaan tämän vuoden aikana otetaanko kilpatanssistakin joku kokeilutunti ja perehdytään siihen omana lajinaan tarkemmin. 

 

OMAT FIILIKSET: Tätä lajia odotin todella paljon kokeiltavaksi. Vaikka tanssia en koskaan ole harrastanut, on kaikenlainen tanssimista muistuttava pyöriminen discoissa, baareissa tai tanssilavalla aina mukavaa, yksin tai yhdessä. Tanssissa on mun mielestä liikkumismuotona jotakin todella rentouttavaa ja iloa tuottavaa, vaikka askelia ei aina osaisikaan. Askeliin auttaa tietysti tanssikurssit ja nyt kerrankin ilmoittauduttiin sellaiselle, eikä homma jäänyt vain ajatuksen tasolle. 

 

Tanssikursseille tuntuu olevan suhteellisen paljon kysyntää, eikä meidänkään tarvinnut yksin tanssia. Meillä kurssina on Jyväskylän korkeakoululiikunnan seuratanssikurssi, jossa kevään aikana opetellaan seuratansseista mm. valssia, humppaa, tangoa ja salsaa. Kerran viikossa tanssitaan 1,5 tuntia ja meidän ensimmäisellä tunnilla opeteltiin valssi ja foksi. Meille sopi, että kappaleita ehdittiin tanssia paljon ja vaikeustasoja kuten pyörimissuuntia ja pyörähdyksiä lisättiin aina seuraavaan kappaleeseen. Kappaleen aikana opettajat kävivät antamassa vinkkejä pareille yksitellen ja ne osoittautuvat aina hyödyllisiksi. 

 

Itselle kaikista vaikeinta on antaa miehen viedä. Mie vedän ja työnnän kokoajan niin paljon, että välillä opettaja kävi vinkkaamassa, että laita silmät kiinni ja keskity seuraamaan - auttoi. Ajottain tanssi tuntui myös todella sujuvalle ja pystyi keskittymään vain pelkästään nauttimiseen ja heti kun luuli osaavansa, sekosi askeleissa... Tanssimisessa ei kannata ottaa itseään liian vakavasti, vaan kokeilla rohkeasti uusia juttuja. Toisia pareja ei todellakaan kerennyt kuikuilemaan kun keskittyi omaan sekoiluun, eli itsensä nolaamista ei tarvitse pelätä! Tanssiharrastus saa siis jatkoa ja kesällä olisi hauskaa käydä kokeilemassa taitoja lavatansseissa. 

 

 

KATEGORIA: Rytmiliikunta
TESTATTU: 19.1.2017

KESKISYKE: 111 (1h 30min)

MITÄ OMINAISUUKSIA HARRASTUS VAATII: rentoutta, rytmitajua, tasapainoa, kärsivällisyyttä ja sanoisin että sosiaalista taidoista on etua... 

HARRASTUKSEN HINTA: Edullinen. Tanssikurssien hinta vaihtelee, mutta keskimäärin puolisen vuotta kestävä kurssi kustantaa 100€/henkilö. Kansalaisopiston kurssit ovat edullisempia, mutta niille on tunkua. Itse saan Jyväskylän yliopiston ryhmäliikuntatarralla (40€/lukukausi) osallistua meidän tanssikurssille ilman lisäveloitusta ja miehen osalta kurssi maksaa 35 €. Tälle kurssille saa osallistua myös ilman paria. 

PARASTA LAJISSA: tunne siitä että on täydellisesti hetkessä mukana ja unohtaa kaiken ympärillä olevan ja eikä myöskään mieti itseään. Musiikista nauttiminen. Huomaamaton liikunta. 

PAHINTA LAJISSA: Itsensä nolaamisen pelko, muihin törmäily, hidas oppiminen. 

KENELLE SOPII: Musiikista nauttiville. Pariskunnille yhteiseksi harrastuksesi. Niillekin jotka eivät varsinaisesti urheilemisesta välitä. Vaikka keskisykkeet pysyivät tällä kertaa matalalla, saa paritanssilla todella huomaaamattomasti kohotettua peruskuntoa, jos sitä käy säännöllisesti tekemässä. Lisäksi jalat ja keskikroppa joutuvat kokoajan töihin.

RANKING: Vaivattomista liikkumismuodoista mie tykkään, joten listan kärkeen. Heti pyöräilyn taakse sijalle 2. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Pikajuoksu
 2. Judo
 3. Keihäänheitto
 4. Tennis
 5. Brasilialainen jiu-jitsu
 6. Kuulantyöntö
 7. Maastopyöräily
 8. Rullaluistelu
 9. Melonta
 10. SUP-lautailu
 11. Kiipeily
 12. Retkeily / Vaellus
 13. Ratsastus
 14. Frisbeegolf
 15. Ultimate
 16. Kiekonheitto
 17. Cheerleading
 18. Aitajuoksu
 19. Telinevoimistelu
 20. CrossFit
 21. Triathlon
 22. Polkujuoksu
 23. Maantiepyöräily
 24. Jousiammunta
 25. Jooga
 26. Kehonpainoharjoittelu
 27. Kirkkovenesoutu
 28. Vapaaottelu
 29. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 30. Keilaus
 31. Painonnosto
 32. Enduro
 33. Golf
 34. Umpihankihiihto
 35. Laitesukellus
 36. Laskettelu
 37. Wakeboarding
 38. Agility
 39. Parkour
 40. Sirkus
 41. Spinning
 42. Pyöräily
 43. Paini
 44. Uinti
 45. Paritanssit
 46. Vesijuoksu
 47. Kuntosali
 48. Retkiluistelu
 49. Ampumahiihto
 50. Hiihto
 51. Nyrkkeily
 52. Historiallinen miekkailu
 53. Taiji
 54. Lenkkeily
 55. Kehonhuoltotunnit
 56. Ilma-aseammunta
 57. Kävely
 58. Lumikenkäily
 59. Pilkkiminen
 60. Step-aerobic
 61. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 62. Geokätköily
 
Follow

 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram