Mun nimi on Silja. Oon Jyväskylässä asusteleva erityisope- ja luokanopeopiskelija ja aikasemmalta koulutukseltani myös sairaanhoitaja. Oon aiemmin pelannut salibandyä SM-tasolla ja junnuna myös pesistä, mutta viime syyskuussa tehty polven eturistisiteen leikkaus pitää mut poissa pallopeleistä ainakin heinäkuuhun 2017 asti. Olin jo pidempään tässä mietiskellyt jotain uutta urheiluharrastusta, kun törmäsin muutama päivä sitten facebookin  kautta #suomi100lajia haasteeseen. Tarkoituksena siinä on Suomen 100-vuotis juhlavuonna kokeilla ainakin 100 erilaista lajia ja olin heti et hei, täähän on just bueno! Parasta on kokeilla kaikkia uusia juttuja ja sen lisäksi että yritän kokeilla 100 eri lajia, yritän löytää sen sellaisen lajin, joka todella innostaa mua liikkumaan. Rakastan kilpailua, joten jollain tavalla lajissa täytyy päästä ylittämään itsensä. 

 

Säännöt tähän on varmaan aika lailla sovittavissa, mutta mahdollisimman monipuolisesti olisi tarkoitus kokeille ja sellasia juttuja, joita ihmiset sanoo harrastavansa. Tarkoituksena täällä blogissa on esitellä lajeja ja pistää niitä mieluiseen järjestykseen ja toivottavasti ens vuonna onkin sit jo joku uusi harrastus. Mielikuvitusta varmaan vaaditaan et saan noi kaikki 100 kasaan, kun näin äkkiseltään mieleen tulee about 20 lajia. Niistäkin suurin osa on pallopelejä joita pääsen kokeilemaan vasta kesällä ja mielelläni en mäkihyppyä kokeilisi. 

 

Mulla on onneksi alkamassas opettajakoulutuslaitoksen (OKL) liikunnan kurssi, joka kestää koko kevään, joten sieltä saan varmasti myös lajeja 100 listaan kokeiltavaksi. Lisäksi täytyy varmaan hankkia yliopistoliikunnan tarra, että pääsee myös sen kautta kokeilemaan uusia lajeja. Mielelläni kokeilisin liikuntaharrastuksia laidasta laitaan, eli jos tiedät jonkun lajin mitä voisin tulla kokeilemaan, niin vinkkaa mulle siitä!

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain lajia mitä oon käyny kokeilemassa, niin oon onnistunut. Lajeja, niiden analyysejä ja muuta meininkiä voit seurata myös instagramissa ja snapchatissa nimellä @siljapenttinen.

 

Kommentit (4)

Silja Penttinen
Liittynyt22.1.2017

Hei! Mahtava idea! Laitan lajilistalle ja heti saadessani "kontaktiluvan" meen kokeilemaan, eli todennäköisesti syksyllä :) Kiitos vinkistä!

Silja Penttinen
Liittynyt22.1.2017

Joo, tulossa ollaan! Ensiviikolla en ehdi, mutta huhti-toukokuussa on tulossa ohjelmaan! Kiitos vinkistä, tätä on vinkattu jo monesti ☺️ t. silja

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Pikajuoksu
 2. Judo
 3. Keihäänheitto
 4. Tennis
 5. Brasilialainen jiu-jitsu
 6. Kuulantyöntö
 7. Maastopyöräily
 8. Rullaluistelu
 9. Melonta
 10. SUP-lautailu
 11. Kiipeily
 12. Retkeily / Vaellus
 13. Ratsastus
 14. Frisbeegolf
 15. Ultimate
 16. Kiekonheitto
 17. Cheerleading
 18. Aitajuoksu
 19. Telinevoimistelu
 20. CrossFit
 21. Triathlon
 22. Polkujuoksu
 23. Maantiepyöräily
 24. Jousiammunta
 25. Jooga
 26. Kehonpainoharjoittelu
 27. Kirkkovenesoutu
 28. Vapaaottelu
 29. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 30. Keilaus
 31. Painonnosto
 32. Enduro
 33. Golf
 34. Umpihankihiihto
 35. Laitesukellus
 36. Laskettelu
 37. Wakeboarding
 38. Agility
 39. Parkour
 40. Sirkus
 41. Spinning
 42. Pyöräily
 43. Paini
 44. Uinti
 45. Paritanssit
 46. Vesijuoksu
 47. Kuntosali
 48. Retkiluistelu
 49. Ampumahiihto
 50. Hiihto
 51. Nyrkkeily
 52. Historiallinen miekkailu
 53. Taiji
 54. Lenkkeily
 55. Kehonhuoltotunnit
 56. Ilma-aseammunta
 57. Kävely
 58. Lumikenkäily
 59. Pilkkiminen
 60. Step-aerobic
 61. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 62. Geokätköily
 
Follow

 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram