Lajikuvaus: "Juoksu on jalallisten eläinten ja ihmisen nopein tapa liikkua ilman apuvälineitä. Juoksu määritellään tavaksi liikkua kävelyä nopeammin pikaisin askelin siten, että kaikki jalat ovat ilmassa ennen kuin seuraavaksi askeltava jalka osuu maahan.[Juoksu on myös suosittu tapa kuntoilla ja urheilla. Hölkkä on hidasta juoksua. (Lähde: Wikipedia)"

 

 

Omat fiilikset: Mun lenkkeilyjuoksu oli eilen tuota hölkkää, jota monet kutsuu liikuntaharrastuksekseen. Määrittelen lenkkeilyn nyt sellaisena ei tavoitteellisena toimintana, jossa pelkästään ulkoilun ja hyvän mielen takia käydään juoksemassa. No mä tietysti hölkkäsin juoksumatolla, että en varmasti saa raitista ilmaa samalla. Uusilumi ja alla oleva jäätikkö ei oo mikään paras yhdistelmä tuoreelle eturistisiteelle... Tän projektin tiimoilta on kuitenkin tarkoitus vielä käydä tutustumassa kestävyysjuoksuun ja pikajuoksuun, mutta vielä ei polvi anna pieneen hetkeen käydä niitä kokeilemassa. Maksimivauhti mitä oon pystynyt juoksemaan leikkauksen jälkeen (nyt 4kk eturistisideleikkauksesta) on 12km/h minuutin verran). 

 

En koskaan kuitenkaan ole ollut mikään lenkkeilyn ystävä. Ehkäpä siksi, että luonnostani en ole siinä hirveän hyvä ja yleensä 500m jälkeen on sattunut kylkeen niin paljon,että oon sit mielummin kääntyny kotiin. Vasta viimevuosina oon käyny lenkeillä omasta vapaasta tahdosta ja pikkuhiljaa myös oppinut jollain tasolla nauttimaan siitä (lue: kunto on kasvanut). Mieluiten juoksen intervalleja, koska niissä aika kuluu nopeammin kuin tasaisesti hölkkäillen. Mun juoksutekniikka on myös sysihuono ja kuluttaa varmasti energiaa ihmeelliseen pomppimiseen ja niin hiljaa en voi juostakaan, että sykkeet pysyis alle 130.

 

Kokeiltu: 13.1.2017 kuntosalin juoksumatolla 35min.

Mitä ominaisuuksia vaatii: Kehonpainoa kestävät nivelet ja sitkeys juosta, vaikka tekis mieli kävellä. 

Keskisyke: 144

Hinta: Edullinen. Hyvät kengät on oikeastaan itselle ainoa mieleen tuleva pakollinen ostos. Huonoilla menee terveys. Kyllä toki lenkkeilyynkin saa menemään rahaa jos haluaa.

Parasta: Kesällä lämpimällä säällä ja sateen jälkeen. Myös talvella pilkkopimeässä. Aina sillon kun luulee juoksevansa lujaa.

Pahinta: Loskassa ja sillon kun hapottaa. 

Kenelle: Kaikille, ketkä tykkää liikkua kävelemistä nopeammin. Ei toki aina pidä mun kohdalla paikkaansa. 

Ranking: Ykköseks menee kuitenkin toistaiseksi. Mielummin sentään juoksen ku kävelen!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Pikajuoksu
 2. Judo
 3. Keihäänheitto
 4. Tennis
 5. Brasilialainen jiu-jitsu
 6. Kuulantyöntö
 7. Maastopyöräily
 8. Melonta
 9. SUP-lautailu
 10. Kiipeily
 11. Retkeily / Vaellus
 12. Ratsastus
 13. Frisbeegolf
 14. Ultimate
 15. Kiekonheitto
 16. Cheerleading
 17. Aitajuoksu
 18. Telinevoimistelu
 19. CrossFit
 20. Triathlon
 21. Polkujuoksu
 22. Maantiepyöräily
 23. Jousiammunta
 24. Jooga
 25. Kehonpainoharjoittelu
 26. Kirkkovenesoutu
 27. Vapaaottelu
 28. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 29. Keilaus
 30. Painonnosto
 31. Enduro
 32. Golf
 33. Umpihankihiihto
 34. Laitesukellus
 35. Laskettelu
 36. Wakeboarding
 37. Agility
 38. Parkour
 39. Sirkus
 40. Spinning
 41. Pyöräily
 42. Paini
 43. Uinti
 44. Paritanssit
 45. Vesijuoksu
 46. Kuntosali
 47. Retkiluistelu
 48. Ampumahiihto
 49. Hiihto
 50. Nyrkkeily
 51. Historiallinen miekkailu
 52. Taiji
 53. Lenkkeily
 54. Kehonhuoltotunnit
 55. Ilma-aseammunta
 56. Kävely
 57. Lumikenkäily
 58. Pilkkiminen
 59. Step-aerobic
 60. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 61. Geokätköily
 
Follow

 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram