LAJIKUVAUS: "Kuntosali on paikka, jossa perinteisesti voimailulajien urheilijat ovat harjoitelleet. Nykyään kuntosaliharjoittelu kuuluu voimailijoiden lisäksi myös lähes kaikkien muidenkin urheilijoiden harjoitusohjelmaan ja on myös suosittu harrastus tavallisten kuntoilijoiden keskuudessa. (Wikipedia).

 

 

OMAT FIILIKSET: Mulla on nyt vuoden verran ollut oikeasti kuntosalikortti, jossa oon käynyt enemmän ja vähemmän epäsäännöllisesti jumppaamassa. Nyt nimenomaa puhun kuntosalilla käymisestä urheilumuotona, jonka tarkoituksena on kohottaa lihaskuntoa, painonnostoa käyn kokeilee myöhemmin. Tähän kuntosalilla käymiseen mie en oo kyllä oikein syttynyt. Vaikka fitnessurheilu on nyt huippusuosittua ja trendikästä on käydä salilla pumppaamassa, niin mä en pelkästään oman ulkomuodon tai lihaksen suorituskyvyn takia jaksa käydä säännöllisesti salilla. 

 

Tän salilla käymisen oon oppinut kanssa vasta viimevuosina. Nyt esitän siellä jo todella kokenutta ja meenkin aina vapaiden painojen puolelle, koska on niin pro... Olisittepa nähneet mut kuusivuotta sitten kun sekoilin salilla jokaisen laitteen kanssa jotain ja en ymmärtänyt vielä sarjoista, palautuksista tai oikeastaan mistään mitään. Näytin varmasti peuralta ajovaloissa, mutta koska oon suomalainen, en kysy apua! Tein sit aina vähän aikaa jotain liikettä ja siirryin seuraavaan laitteeseen. Ei varsinaisesti ollut hyötyä siitä jumppailusta...

 

Vaikka omien tulosten paraneminen on motivoivaa, niin joku elementti mulle siitä puuttuu. Fitness-urheiluun taas en syty, koska itselläni ei kestäisi pää ulkonäköön liittyvää vertailua kilpakumppaneiden kanssa. Nyt kuntosali palvelee mua lihaskunnon ylläpitäjänä ja paikkana polven kuntouttamiseen ja peliaikoina sain painoharjoittelulla todella hyvin hermoston aktivoitua ennen pelejä. Mutta suoraan sanottuna taidan irtisanoa sopimuksen salille heti kun polvi on about kunnossa ja siirtyä kohottamaan lihaskuntoa jollain muulla tavalla. Pakko on lihaskunnon nousta muutenkin ku hikisellä salilla muitten kanssa vapaista suorituspaikoista taistellen. 

 

 

TESTATTU: 13.1.2017 (jalkaprässi, etureisi, moottorisaha, hauis, ylätalja, maastaveto, vatsat) 

KESKISYKE: 141 (55min)

MITÄ OMINAISUUKSIA HARRASTUS VAATII: Suunnitelmallisuutta, sitkeyttä ja kärsivällisyyttä pumpata sarjat loppuun. 

HARRASTUKSEN HINTA: Edullinen. Periaatteessa kuntosalikortin hinta palveluista riippuen. Mulla se 19e/kk GoGo:lle. Kaikkeen salihärpäkkeeseen saa kyllä rahaa reilusti menemään jos haluaa. 

PARASTA LAJISSA: Omien tulosten parantaminen, hyvä musiikki kuulokkeista, parhaansa yrittäminen, kaverin kanssa salilla käyminen (voi taas juoruta samalla, mutta toisaalta ei voi kuunnella musiikkia). 

PAHINTA LAJISSA: Pitkät sarjat (toinen sarja aina pahin), väsyneenä pumppailu, äkäiset salikaverit.

KENELLE SOPII: Kärsivällisille suunnitelmallisille tyypeille. Niille jotku toipuu jostain vammasta tai tarvitsee lisäpainoja lihaskunnon kohottamiseen. Myös niille, jotka haluaa kroppansa lihaksistoa ulkonäöllisistä lähtökohdista muokata. 

RANKING: 1/100. Ykköseksi silti heitän tän, koska lenkkeilyn suurena ystävänä teen mielummin mitä tahansa muuta ku lenkkeilen. 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Pikajuoksu
 2. Judo
 3. Keihäänheitto
 4. Tennis
 5. Brasilialainen jiu-jitsu
 6. Kuulantyöntö
 7. Maastopyöräily
 8. Melonta
 9. SUP-lautailu
 10. Kiipeily
 11. Retkeily / Vaellus
 12. Ratsastus
 13. Frisbeegolf
 14. Ultimate
 15. Kiekonheitto
 16. Cheerleading
 17. Aitajuoksu
 18. Telinevoimistelu
 19. CrossFit
 20. Triathlon
 21. Polkujuoksu
 22. Maantiepyöräily
 23. Jousiammunta
 24. Jooga
 25. Kehonpainoharjoittelu
 26. Kirkkovenesoutu
 27. Vapaaottelu
 28. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 29. Keilaus
 30. Painonnosto
 31. Enduro
 32. Golf
 33. Umpihankihiihto
 34. Laitesukellus
 35. Laskettelu
 36. Wakeboarding
 37. Agility
 38. Parkour
 39. Sirkus
 40. Spinning
 41. Pyöräily
 42. Paini
 43. Uinti
 44. Paritanssit
 45. Vesijuoksu
 46. Kuntosali
 47. Retkiluistelu
 48. Ampumahiihto
 49. Hiihto
 50. Nyrkkeily
 51. Historiallinen miekkailu
 52. Taiji
 53. Lenkkeily
 54. Kehonhuoltotunnit
 55. Ilma-aseammunta
 56. Kävely
 57. Lumikenkäily
 58. Pilkkiminen
 59. Step-aerobic
 60. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 61. Geokätköily
 
Follow

 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram