Lajikuvaus: "Kävely on maalla etenemistä jalkojen varassa siirtämällä jalkaa toisen eteen ja liikuttamalla kehoa sen yli. Juoksemisen ja ryömimisen ohella kävely on ihmisen ja muiden jalallisten pääasiallinen liikkumismuoto maalla. (Wikipedia)"

 

Omat fiilikset: Töppöstä toisen eteen ja paikasta A paikkaan B. Tai takasin paikkaan A. Mietin ensin että onko tää urheilulaji, mutta kyllä ihmiset sanoo että ne harrastaa lenkkeilyä ja ne käy sillon nimenomaa kävelemässä. Mulle kävely on enemmän siirtymistapa, jos ei ole mitään nopeampaa käytettävissä. Mut ylipäänsä oonkin enemmän tavoitteellisen liikunnan ystävä. Kävellessä (kuten kaikessa muussakin liikunnassa) käyn vähintäänkin päänsisäistä kilpailua kaikkien muiden liikkujien kanssa ja koitan ohittaa mahdollisimman monta mummoa. Tuossa kun kävelin kepeillä vielä 4kk sitten, oli kova paikka, kun mummot suvereenisti paineli ohi. 

 

Kävely on kuitenkin arkiliikuntaa parhaimmillaan ja toisaalta kävely on ihan terapeuttista ystävän kanssa, kun saa samalla parantaa maailmaa ja vaihtaa kuumimmat juorut. Toimi mulle tosi hyvin aerobisesta liikunnasta ainakin nyt kun juoksukunto on surkea, mutta kävelyn fanittaja en vielä oo. Epäilen toki et sekin päivä vielä koittaa, kun polvi ei anna enää juosta ja oon onnellinen pelkästä kävelystä.

 

 

Testattu: 14.1.2017 1h 10min, keskinopeus 6,2km.

Keskisyke: 134

Mitä ominaisuuksia vaatii: Toimivat jalat ja paljon kärsivällisyyttä.

Hinta: Halpa. Kengät jalkaan ja barefoot-kävelijät ei tarvii niitäkään.

Parasta: Ystävän kanssa, aurinkoisessa säässä ja vieraassa maassa.

Pahinta: Loskassa, liikenteen lähellä ja kun on kiire jonnekin. Välillä tää on vaan niin tylsää. 

Kenelle: Aerobisen kunnon kohottajille, nille jotka haluavat nauttia maisemista ja niille jotka nauttivat ystävän kanssa puhumisesta samalla kun liikkuvat.

Ranking: No tää eka on helppo sijoittaa. Ykköseks menee, kun ei vielä muuta oo kokeiltu. Vahva veikkaus, että ykköseks ei tuu jäämään.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Silja, Jyväskylässä asuva 27-vuotias urheiluhullu opettajaopiskelija, sairaanhoitaja ja entinen salibandynpelaaja. 

 

"Bloggaan sadan erilaisen urheilulajin kokeilusta vuoden 2017 aikana ja esittelen sen tiimoilta muutaman uuden lajin viikossa.  Omana tavoitteena on oppia uutta ja löytää liikuntaharrastus, joka sytyttää eikä riko enää polvea. Lajiesittelyitä, fiiliksiä ja suosituksia lajeista mottona: tosissaan, mutta ei totisesti. "

 

Liikunta on mulle erityisen tärkeä juttu ja sen tuottamaa iloa jaan mielelläni. Jos saan sut osallistumaan haasteeseen tai kokeilemaan jotain uutta lajia, niin oon onnistunut! 

 

"Pidän blogissani lajirankingiä, joka kertoo mitkä lajit koen itselleni sopivimmiksi, ei sitä mikä olisi sinulle paras. Sinä olet erilainen, joten kannustan kokeilemaan kaikkia. Toivottavasti löydät blogistani uusiin lajeihin vinkkejä!"

 

 

LAJIRANKING 

 1. Pikajuoksu
 2. Judo
 3. Keihäänheitto
 4. Tennis
 5. Brasilialainen jiu-jitsu
 6. Kuulantyöntö
 7. Maastopyöräily
 8. Rullaluistelu
 9. Melonta
 10. SUP-lautailu
 11. Kiipeily
 12. Retkeily / Vaellus
 13. Ratsastus
 14. Frisbeegolf
 15. Ultimate
 16. Kiekonheitto
 17. Cheerleading
 18. Aitajuoksu
 19. Telinevoimistelu
 20. CrossFit
 21. Triathlon
 22. Polkujuoksu
 23. Maantiepyöräily
 24. Jousiammunta
 25. Jooga
 26. Kehonpainoharjoittelu
 27. Kirkkovenesoutu
 28. Vapaaottelu
 29. Tanssillinen ryhmäliikunta 
 30. Keilaus
 31. Painonnosto
 32. Enduro
 33. Golf
 34. Umpihankihiihto
 35. Laitesukellus
 36. Laskettelu
 37. Wakeboarding
 38. Agility
 39. Parkour
 40. Sirkus
 41. Spinning
 42. Pyöräily
 43. Paini
 44. Uinti
 45. Paritanssit
 46. Vesijuoksu
 47. Kuntosali
 48. Retkiluistelu
 49. Ampumahiihto
 50. Hiihto
 51. Nyrkkeily
 52. Historiallinen miekkailu
 53. Taiji
 54. Lenkkeily
 55. Kehonhuoltotunnit
 56. Ilma-aseammunta
 57. Kävely
 58. Lumikenkäily
 59. Pilkkiminen
 60. Step-aerobic
 61. Lihaskuntotunnit lisäpainoilla
 62. Geokätköily
 
Follow

 

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram