Menaiset.fi:n kävijät antoivat omat vinkkinsä jalkojen hoitoon

Menaiset.fi:n kävijät antoivat omia vinkkejään, kuinka saada upeat jalat. Tässä koottuna vinkeistä parhaimmat!

Vatiin kuumaa vettä ja kourallinen merisuolaa. Hämmennetään. Jalat sekaan, kun suola on sulanut.  Jalat kertovat, kun on oikea hetki nostaa ne pois ja kuivata paksulla, vaikka vähän karkealla froteepyyhkeellä. Nautintoa lisää korituoli ulkosalla ja hyvä lehti ;)

"Kesäheinä"

Minä kuljen merenrannalla ja hieron jalkoja hiekkaan, rantavedessä. Hyvä hiekkakuorinta, jalat pehmenee huomaamatta.    
@nne

Käytän joka ilta jalkojen kuorinta-ainetta ja sen jälkeen hyvää jalkavoidetta ja ohuet  puuvillasukat yöksi jalkaan.    
Aija

Saunoessasi upota jalkasi saunavatiin saunavastan (=vihta) kanssa ja lisää vatiin veden lisäksi merisuolaa. Voit hieroa mineraalisuolaa kosteisiin jalkoihisi jo ennen löylyihin menoakin. Vihdo sitten jalkojasi suolatulla vastalla ja huomaat kuinka suola kuorii jalkojesi kovettumia  ja vähentää turvotusta. Pese lopuksi suola pois viileällä vedellä.    
Alli

Liota kesäjalkojasi joessa ja hankaa samalla jalkapohjia sopivaan kiveen. Ota sitten kivi talteen kotiisi ja tee sama juttu pesuvadissa, johon olet veden lisäksi lisännyt merisuolaa.
Annikki

Jos  kantapäissäsi on halkeamia? Hiero niihin jalkavoidetta. Vedä sitten pienet muovipussiat jalkaan ja villasukat päälle. Muovi pitää voiteen siellä missä pitääkin ja villasukkien lämpö tehostaa voiteen imeytymistä ihoon. Anna muhia muutamat tunti ja tsädäm sinulla on lähes täydelliset kesäjalat.    
Ansku

Paljain jaloin kävely lämpimillä kallioilla ja tärkeimpänä jokailtainen rasvaus joka pehmentää ja rentouttaa jalat ja mielen. Jalkakylvyt illalla saunan terassilla.    
ansku

Sekoita kookosöljyä ja käytettyjä kahvinpuruja keskenään, hiero jalkoihin ja laita muovipussit jalkojen päälle. Näin saat helposti kosteuttavan kotitekoisen jalkojen kuorinta-aineen. Anna vaikuttaa 20 minuuttiaja huuhtele.    
Emmi

Ihanan kauniit kesäjalat saa kävelemällä päivisin paljon paljain jaloin ja illalla käyttämällä hyviä jalkavoiteita! Myös iloiset kesävarpaat kirkkaine kynsilakkoineen tekevät jaloista entistä kauniimmat.    
Eve1980

Kostuta bambusukat (tai puuvillasukat) vedessä mihin olet sekoittanut mineraalisuolaa (tai ruususuolaa). Vedä sitten kosteat suolasukat jalkaasi ja ota vaikka päiväunet riippukeinussa. Herättyäsi huomaat sukkien kuivuneen ja turvotuksen vähentyneen kesäjalositasi.    
Jaana

Hieron ja laitan kosteusvoidetta jalanpohjiin ennen nukkumaan menoa. Minun on helpompi nukahtaa. Toimii myös lapsiin. He toivovat usein jalanpohjien hierontaa ennen nukahtamista.
Kata

Kovettumien hoitamisessa maltti on valttia. Pitkä jalkakylpy pehmentää jalkojen ihon, minkä jälkeen puen kuorintahanskat käteen ja heiron jalkoja kevyesti joka puolelta. Kovettumien kohdalla pyörittelen pidempään. Kylvyn jälkeen kuivaan jalat huolellisesti ja rasvaan paksulla jalkavoiteella.    
Knln

Ota vanhat villasukat ja vanhat lenkkitossut. Kastele villasukat läpikauttaaltaan ja laita jalkaan (voit puristaa ylimääräiset vedet pois ennen tätä) ja lenkkitossut päälle. Lähde vähintään tunnin lenkille jotta villasukka tekee työn ja kun tulet lenkiltä, käy normaalisti suihkussa. Raspaa pehmennyt kudos pois ja rasvaa lopuksi jalat. Kyllä on pehmeää!
marina

 

 

 

 

 

 

 

Vatiin kuumaa vettä ja kourallinen merisuolaa. Hämmennetään. Jalat sekaan, kun suola on sulanut.  Jalat kertovat, kun on oikea hetki nostaa ne pois ja kuivata paksulla, vaikka vähän karkealla froteepyyhkeellä. Nautintoa lisää korituoli ulkosalla ja hyvä lehti ;)
"Kesäheinä"

Minä kuljen merenrannalla ja hieron jalkoja hiekkaan, rantavedessä .  Hyvä hiekkakuorinta, jalat pehmenee huomaamatta.    
@nne

Käytän joka ilta jalkojen kuorinta-ainetta ja sen jälkeen hyvää jalkavoidetta ja ohuet  puuvillasukat yöksi jalkaan.    
Aija

Naisilla tyypillisimpiä intiimialueiden kuivuusoireita ovat kutina ja polttelu. Yllättävä helpotus kuiviin limakalvoihin löytyy suomalaisesta luonnosta – tyrnin rasvahapot hellivät silmien, suun, virtsateiden ja intiimialueiden pintoja.

Tyrnimarjan sisältämän öljyn terveellisyys on tiedetty jo vuosisatojen ajan Kiinassa ja Venäjällä. Tänä päivänä perinnetietojen tukena on myös tieteellisiä faktoja. Turun yliopisto on maailmanlaajuisesti arvostettu tyrnitutkimuksen keskus, jossa tyrniöljyn on osoitettu olevan todellinen täsmäase limakalvojen vahvistamiseen. Vastaavaa tehoa ei ole havaittu millään muulla kasviöljyllä. Tuoreimpien tutkimusten mukaan ravinnon lisänä nautitusta tyrniöljystä hyötyvät mm. intiimialueen kuivuudesta kärsivät vaihdevuodet ohittaneet naiset.
 
Ehjät limakalvot suojaavat pöpöiltä ja pitävät paikat liukkaina
Limakalvot muodostavat elintärkeän suojan mm. silmissä, suussa, hengitysteissä, ruuansulatuskanavassa, virtsateissä ja intiimialueilla. Liukkaat ja ehjät limakalvot saavat taudinaiheuttajien otteet lipsumaan ja pysymään meistä loitolla. Intiimialueilla ja suolistossa terveet ja kosteat limakalvot takaavat myös optimaaliset kasvuolot hyville maitohappobakteereille. Hyvät bakteerit edistävät hyvinvointia ja pitävät pöpöt kurissa. Intiimialueilla ehjät limakalvot ovat lisäksi tärkeä osa nautinnollista seksielämää. Hauraat limakalvot aiheuttava yhdyntäkipua. Liukuvoiteilla saa seksin luistamaan, mutta kirvelyä ne eivät aina poista.

Limakalvojen kiusana sairaudet, lääkekuurit ja hormonimyrskyt
Limakalvot voivat haurastua monesta syystä. Yhä useammin kuivuusongelmien taustalla on jokin krooninen sairaus. Atopia on nykyisin jo varsin yleinen ihoa, mutta myös koko kehon limakalvoja rasittava vaiva. Sjögrenin syndrooma on oireiltaan atopian tyyppinen, mutta paljon tuntuvampi sairaus. Kumpaankaan näistä ei ole olemassa parantavaa lääkitystä.

Lääkkeitä tarvitaan sairauksien hoitoon, mutta pitkillä lääkekuureilla on toisinaan myös harmillinen limakalvoja kuivattava vaikutus. Tyypillisimmin tällaisia haittavaikutuksia aiheuttavat kortisoni- ja sytostaattikuurit. Myös arkisempi antibioottikuuri voi heikentää intiimialueen hyvinvointia.

Ehkäisypillerit otetaan käyttöön seksielämän päästessä vauhtiin. E-pillereiden käytön aloittaminen aiheuttaa elimistöä ravistelevan hormonaalisen muutoksen, johon usein liittyy kiusallista intiimialueen limakalvojen kuivuutta. Vastaavia hormonimyrskyjä ja tilapäisiä kuivuusoireita ilmenee myös synnytyksen ja imetyksen yhteydessä.

Vaihdevuodetkin kuivattavat
Naisilla ehdottomasti yleisin syy kuivuuteen on vaihdevuosien myötä hiipuva estrogeenin tuotto. Estrogeeni ohjaa naisen hedelmällistä elämänvaihetta monin tavoin. Se säätelee kohdun limakalvojen uudistumiskiertoa, mutta ylläpitää samoin kaikkien muidenkin limakalvojen hyvinvointia. Estrogeenin tuoton loputtua ravinnon merkitys limakalvojen rakentajana korostuu. Vaihdevuosien jälkeen on entistä tärkeämpää, että ravinnosta saa myös limakalvojen rakennukseen tarvittavia tärkeitä ravintoaineita; hyviä rasvahappoja, kasvisteroleja ja luonnollisia antioksidantteja.
Uusimman tutkimustiedon mukaan tyrniöljystä on apua estrogeenin tuotannon romahtamisen myötä kuivuville intiimialueen limakalvoille.

Tyrniöljyn edut

Tyrniöljy korjaa tutkitusti limakalvoja ja lievittää kuivuusoireita
Turun yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa* saatiin tieteelliset todisteet jo kauan tiedettyyn tyrniöljyn terveysvaikutukseen. Tyrniöljyn nauttiminen vahvisti intiimialueiden limakalvoja ja lievitti kuivuusoireita. Tutkimukseen osallistuneet 55 - 75 v. naiset nauttivat päivittäin 3 kk ajan erityistä SBA24-tyrniöljyä tai lumevalmistetta. Tutkimukseen osallistuneilla naisilla oli diagnosoitu elämän laatua merkittävästi rajoittava emättimen kuivuus eli atrofia.

Tyrniöljy on turvallinen vaihtoehto estrogeenivoiteille
Tutkimuksessa saatiin arvokasta tietoa tyrniöljyn tehosta ja turvallisuudesta. Tyrniöljylisän osoitettiin sopivan myös sellaisille naisille, jotka eivät voi käyttää estrogeenivalmisteita intiimialueiden limakalvojen vahvistamiseen. Estrogeenivalmisteet ovat kiellettyjä mm. hormonaalisten syöpien jälkeen.

Tyrniöljy on luonnollinen ravintoaine – ei lääke. Se vaikuttaa elimistömme oman rasva-aineenvaihdunnan kautta ja siksi vaikutukset ilmenevät säännöllisessä käytössä vasta vaihtelevalla viiveellä. Moni nainen on silti hihkunut ilosta jo parin viikon käytön myötä.

SBA24-kaksoistyrniöljy sisältää koko tyrnimarjan arvokkaan öljyn
Turun yliopiston tutkimuksessa käytettiin sekä tyrnin marjaöljyä että siemenöljyä sisältävää vakioitua SBA24-kaksoistyrniöljyä. Suomessa valmistettu ja laajasti tutkittu erikoisöljy sisältää kaikki tyrnin hyvät rasvahapot, kasvisterolit ja rasvaliukoiset antioksidantit luonnon säätelemässä suhteessa. Oy Valioravinto Ab markkinoi öljyä tuotenimellä Omega7®-kaksoistyrniöljykapseli. Tuote on ollut markkinoilla kohta 20 vuoden ajan ja tuottanut valtavasti positiivista palautetta. 100 % kasviperäisen tuotteen suositeltu annos on tilanteesta riippuen 2-4 kapselia päivässä.

Lue lisää!

*) Larmo P. et al. Effects of sea buckthorn oil intake on vaginal atrophy in postmenopausal women, Maturitas. 2014, 78; 316-321