Ruutukaappaus YouTube / Peter Hurley.

Otsaa eteen ja pieni nyökkäys alas – ja tuplaleuka on poissa.

Meikki ja hiukset näyttävät hyviltä, päällä on nätit vaatteet ja muutenkin kaikki ojennuksessa. Mutta mikäs se sieltä lopputuloksesta pilkistää? Tuplaleuka! Mistä se tuli? Ei näkynyt peilissä. Kaikki on pilalla!

Valokuvaaja Peter Hurley neuvoo videollaan niin kuvaajia kuin kuvattaviakin tuplaleuan piilotushommissa. Pienellä pään asennon muutoksella leuka häviää, ja kuvattavallekin tulee parempi mieli.

Katso videolta tuplaleuattomat poseerausasennot!

Lue myös:

Nyt natsaa! Tällainen on täydellinen kuva nettideittiprofiiliin

Kukapa olisi muinoin uskonut, että heinäseipäistä tulee sisustajien suosikkeja?

”Mistä voisi ostaa heinäseipäitä sisustuskäyttöön?” Tähän kysymykseen törmää usein Facebookin askartelupalstoilla.

Heinäseipäillä sisustaminen on edelleen suosittua, vaikka rompekauppias Väinö Romppanen arvioi kolme vuotta sitten Ylen haastattelussa heinäseipäiden kysynnän saavuttaneen jo lakipisteensä.

Tällä hetkellä seipään hintahaarukka on 3–5 euroa.

Moni puhdistaa seipäät ainakin vedellä ennen käyttöä. Sen jälkeen vain mielikuvitus on rajana – kolme sisustajaa esittelee oman heinäseiväsrakennelmansa:

 1. Tikkaat

  Saija Tikanoja: ”Ostin sisustustikkaiden seipäät kirpparilta. Tikkaisiin taisi mennä kolme seivästä. Sahasin pätkät omalla pihalla ja laitoin ruuvit seipäiden läpi. Mies ihmetteli vieressä, ettei projekti onnistuisi, varsinkin kun ensimmäistä kapulaa tehdessä sahasin sormeeni.Mutta ihan itse tein, alusta loppuun.”

   

 2. Sängynpääty

  Sanna Tuunanen: ”Sain heinäseipäät ex-poikaystävältä, joka myös auttoi sängynpäädyn teossa. Suunnittelin itse mallin: heinäseipäät on ruuvattu kahteen lautaan, jotka ovat päädyn takapuolella ja pääty on seinässä kiinni kuudella ruuvilla. Sen jälkeen maalasin sängynpäädyn kertaalleen vain etupuolelta ja kiinnitin siihen itsetekemäni valot.”

   

 3. Hylly

  Linda Huttunen: ”Ostin kaveriltani Iisalmessa kasan heinäseipäitä neljän euron kappalehintaan. Mietin, mitä voisin niistä tehdä. Tykkään tehdä kaikenlaista käsilläni. Mies toi töistä nuo laatikot, ja siitä syntyi idea laatikoista hyllyinä.”

Lähetä oma sisustuskuvasi!

Mitä sinä olet tehnyt heinäseipäistä?

Jaa ideasi ja piristä muiden päivää lataamalla kuvasi alla olevaan kuvagalleriaan.

Lyhyt tukka kunniaan!

Viime aikoina tähti toisensa perään on kipaissut kampaajan tuoliin ja leikkauttanut hiuksensa lyhyiksi. Osa rokkaa siilimittaista buzz cuttia, toiset luottavat hillitympään polkkaan.

Lue myös: Harkitsetko lyhyitä hiuksia? 12 kuuminta julkkistyyliä – katso ja inspiroidu!

Mikä siinä kynityssä kuontalossa oikein viehättää?

No monikin asia! Kokosimme yhdeksän syytä, miksi lyhyet hiukset ovat aivan paras juttu.

Lyhyt tukka on käsittämättömän ihana, koska…

1. …se on todella helppohoitoinen.

Moni väittää, että lyhyttä tukkaa joutuu laittamaan enemmän kuin pitkää. Mutta jos malli on sinulle oikea, tokaisu ei pidä paikkaansa. Silloin lyhyille kutreille riittää nökäre muotoilutuotetta ja pari vetäisyä viisipiikkisellä.

2. …se tekee hiukset terveemmiksi.

Hiljaittain trendikkään buzz cut -tukan leikannut Katy Perry kertoi Ellen DeGeneres Show’ssa pätkäisseensä tukkansa lyhyeksi, koska hänen hiuksensa olivat aiemmin kärsineet liiasta värjäämisestä.

”Tämä on yksi tapa vältellä sitä, että hiukset putoavat päästä”, hän kertoi.

Kun hiukset pitää lyhyinä, latvat eivät pääse haaroittumaan.

3. …se kuivuu käsittämättömän nopeasti.

Lyhyelle tukalle tarvitsee käytännössä vain näyttää fööniä.

4. …sen avulla säästyy niskahieltä.

Kuumalla kelillä tämä on iso plussa.

5. …se minimoi tuotekustannukset.

Lyhyet kutrit eivät vaadi sampoota, hoitoainetta tai muotoilutuotteita läheskään yhtä paljon kuin pitkät.

Lue myös: Yleinen virhe tukanpesussa kuluttaa rahaa ja hiuksia – asiantuntijan helppo neuvo korjaa tilanteen

6. …se ei ole koskaan tiellä.

Tiedätkö sen inhan tunteen, kun hiukset tarttuvat huulikiiltoon? Lyhyttukkaisena sitä ei tarvitse kokea. Lyhyet suortuvat eivät myöskään jää jumiin mihinkään: kaulakoruihin, puseron nappeihin, korviksiin...

7. …se voimaannuttaa.

Malli ja näyttelijä Cara Delevigne leikkasi hiuksensa lyhyeksi rooliaan varten. Taannoin hän kertoi Glamourin haastattelussa, että leikkaaminen oli todella vapauttava kokemus.

”Agenttini tai managerini eivät halunneet, että leikkaan hiukseni roolin takia. Mutta minun mielestäni oli tärkeää, että aidosti tunnen, millaista on ilman hiuksia. Haluan osoittaa, että jokainen on kaunis, oli hiuksia tai ei”, hän totesi.

Lyhyttukkaisena pääsee kokemaan, ettei esimerkiksi kauneus tai naisellisuus ole kutreista kiinni. Ihmisen upeus tulee ennen kaikkea asenteesta.

8. …se saa sinut vaikuttamaan rohkealta ja itsevarmalta.

Jostain syystä edelleenkin ajatellaan, että hiusten leikkaaminen lyhyeksi on ”rohkea teko”. Ja että lyhythiuksisella naisella pitää olla itsevarmuutta. 

Tavallaan väitteet ovat totta. Monet kritisoivat edelleen naisen päätöstä leikata hiuksensa lyhyeksi. Esimerkiksi Maria Veitolaa haukuttiin varsin kovasanaisesti viime maaliskuussa, kun hän värjäsi lyhyen tukkansa vaaleaksi. Siinä vaiheessa Maria kuitenkin totesi itsevarmaan tyyliinsä:

”Mun tukka on mun tukka ja minä päätän mitä sille teen.”

Juuri näin! 

9. …se näyttää ihan pirun hyvältä.

No tietenkin.

 
Juttua muokattu 19.7.2017 kello 11.00. Korjattu kohta, jossa kerrottiin virheellisesti, että Maria Veitola leikkasi tukkansa keväällä.
Menthol-Mynthon

Pätkäisty on pop! 9 syytä, miksi lyhyt tukka on niin pirun ihana

Maria Veitolalla oli kyllä lyhyt tukka ennenkin, se vaan vaihtoi väriä maaliskuussa.... Toisilla lyhyt tukka tekee silti enemmän työtä kun jutussa annetaan ymmärtää. Riippuen tietysti siitä, haluaako päätä pitkin menevän mallin vai vähän kuohkeamman. Luonnonkihara vaatii enemmän käsittelyä kun piikkisuora. En silti ikinä enää kasvata pitkiä hiuksia, niissä vasta hommaa on.
Lue kommentti

Ikean huonekaluista voi muokata näyttävämpiä pienillä lisäyksillä.

Hakusessa suhteellisen edulliset, nätit ja siistit huonekalut? Nokka kääntyy silloin usein kohti Ikeaa. Simppeli sisustus on helppo toteuttaa yksinkertaisilla huonekaluilla, mutta koko kodin täyttäminen Ikean tavaroilla voi hiukan tylsistyttää, kun naapurillakin on ne ihan samat pöydät ja lipastot.

BuzzFeedin mukaan Ikean huonekaluja voi pienillä viilauksilla päivittää näyttäviksi – ja jopa kalliin näköisiksi. Ei tarvita muuta kuin askarteluintoa ja pieniä hankintoja, joilla saa tehtyä ihmeitä.

Kokosimme 6 vinkkiä, miten Ikean huonekaluja voi piristää näppärästi ja nopeasti:

1. Marmorikuviota kontaktimuovilla

Tästä ei pöytien ja tasojen päivittäminen muutu enää helpommaksi! Esimerkiksi tavallisesta kahvipöydästä saa äkkiä näyttävän, kun sen päällystää marmorikuvioisella kontaktimuovilla – ja lopputulos on yllättävän hieno. Kontaktimuovirulla maksaa vain muutamia euroja, ja niitä löytyy monista rautakaupoista ja askarteluliikkeistä.

2. Yksityiskohtien tai runkojen maalaaminen

Koska useat Ikean huonekalut ovat yksivärisiä, ne saattavat tuntua hieman tylsiltäkin. Jos uusi väri houkuttelee, ei koko huonekalua tarvitse upottaa maaliin: jo pelkästään yksityiskohtien maalaus tekee kummia. Esimerkiksi kultaisella maalilla hyllykkö tai sängyn runko muuttuu näyttävän kiiltäväksi ja yksilöllisen näköiseksi. Maalauksen voi hoitaa myös spraymaaleilla, jolloin homma tulee valmiiksi alta aikayksikön.

 

 

#ikeahack for the win. #beforeandafter #thankswill

Henkilön Kayleigh Walker (@kwalker3263) jakama julkaisu

3. Uudet kahvat lipastoihin

Sisustuksesta saa nopeasti oman näköisen, kun lipastoihin lisää tai vaihtaa haluamansa kahvat. Erilaisia kahvoja ja nuppeja voi askarrella itse tai ostaa ihan tavallisista tavarataloista. Myös nahasta, jota voi leikellä vaikkapa vanhasta vyöstä, saa yksinkertaiseen lipastoon täysin uuden ilmeen.

4. Kärrystä näppärä baarihylly

Ikeasta saa monia erilaisia pyörällisiä kärryjä, joista useimmat on tarkoitettu pesuhuoneeseen. Kärrystä saa kuitenkin myös baarihyllyn, jonka eri tasoille voi laittaa lasit, pullot ja vaikkapa jääpalakulhon. Jos väri ei miellytä, esimerkiksi mattaisella spraymaalilla saa kärrystä keittiön tai olohuoneen sisustukseen sopivan.

5. Tapetti uusiokäyttöön

Tapetilla voi tuunata seinien lisäksi myös huonekaluja. Jos maalaaminen ei innosta, tapetoimalla saa esimerkiksi lipastojen laatikoihin uutta väriä. Erityisesti silloin, kun erilaiset kuviot sisustuksessa kiinnostavat, tapetti on maalia huomattavasti helpompi tapa saada niitä aikaan.

 

Not completely finished yet since I need to put in the handles (probably rope or maybe leather, I'm not sure yet), but it does look rather nice. The wallpaper is only on the front part, I left the rest of the boxes bare (they have a nice maple wood color anyway). I might need to put extra strong tape on the bottom and on the sides to make sure the paper doesn't peel off. So, rope or brown leather for the handles? I might be able to find an old belt or something, as for the rope, I'm pretty sure I can manage something as well, I have at least 50 yards of thick beige string that I used in my last flat to make a cat tree put of a stupid pillar that was standing right in the middle of my living room ^^ it's nowhere thick enough for a rope but I could braid it? #ikeahack #ikeahacks #ikeahackers #expedit #expedithack #ikeaexpedit #ikealove #ikealovers #diyikea #ikeadiy #diydresser

Henkilön Vanessa du Frat (@nessdufrat) jakama julkaisu

6. Suosikkikukkapurkeista lampuiksi

Lampunvarjostimia suunnitellessa vain mielikuvitus on todellakin rajana. Ikean suositut valkoiset pitsikuvioiset kukkapurkit muuntuvat myös kauniiksi lampuiksi. Sopivan kokoinen reikä pohjassa riittää, ja upouudet valaisimet ovat valmiit.

 

The #diy_challenge is asking us to show our Lieblingsdeko (favourite decoration item) today. I am using the chance to combine it with day 2 (favourite DIY) which I missed. The lamp made from IKEA flower pots is one of my favourite DIYs AND it is very decorative. If you want to know how we did it have a look on the #veronicard blog. #linkinbio (We = I had husband-help on this one. Teamwork.) #handwerken #diyblog #diyblogger #diyblogger_at #handmade #welovehandmade #ikea #ikeahack #deko #decoration #interior #homeandliving #white #austrianblogger #viennablogger #mompreneur #teamwork #creditwherecreditisdue #doityourself #getcrafty #schönerwohnen #selbermachen #skurar #lamp #tutorial The #diy_challenge was initiated by @lindaloves.de and @madmoisellcom

Henkilön VlikeVeronika (@vlikeveronika) jakama julkaisu

 

Pörröiset hiukset ovat ihmisen paras sädekehä.

Pörröiset hiukset ovat suotta huonossa maineessa. Tuuheaa, kuohkeaa ja säännöllisen kiharaista tukkaa kyllä pidetään arvossa, mutta luonnolliset, mihin suuntaan milloinkin pörröilevät hiukset eivät ole yhtä hyvässä huudossa.

Toimittaja Amber Rambharose huomauttaa Glamourissa, että iso osa hiustuotteista on luotu taistelemaan pörröisyyttä vastaan. Sileän lopputuloksen tavoitteleminen on tietenkin ihan okei, mutta pörröisten hiusten haltijasta voi tuntua raskaalta jatkuvasti lukea, että hiustuotteet ovat olemassa kesyttääkseen, pannakseen kampoihin ja taistellakseen – ja että vihollinen tässä taistelussa on se ainoa hiuslaatu, jonka on geenilotossa sattunut saamaan.

Prinsessapäiväkirjat-elokuvassa annettiin ymmärtää, että pörröinen tukka on huono juttu. via GIPHY

Joillakin ihmisillä on luonnostaan sileät ja tikkusuorat hiukset, jotka eivät millään kiharru, mikä sekin voi olla ärsyttävää. Meille muille taas on siunaantunut hiuslaatu, joka pörröttyy viimeistään kosteutta tavatessaan, ellei sitten ole pörröinen aina ja kaikissa tilanteissa. 

Joskus pörröisyys voi kertoa hiusten kuivuudesta tai huonokuntoisuudesta. Vaurioituneiden hiusten korjaamiseen löydät vinkkejä täältä ja luonnonkiharan hiuksen kunnon ylläpitoon täältä.

Usein pörröpää on kuitenkin hiusten luonnollinen olotila, ja taistelu sitä vastaan on loputon. Jos pystyy näkemään pörröisyyden hyvät puolet, elämä helpottuu. 

Suomalaiset pörröpäät onneksi sentään tuntevat vuonna 1995 julkaistun Hemaisevan seksikäs pörröpää -kappaleen, jossa mielensä mukaan kihartuva tukka on arvossaan.

Todistusaineistoksi pörrötukan ihanuudesta keräsimme seuraavat Instagram-helmet.

1. Sädekehätukka

 

Saturdaze..... #35mm #hairhalo #sun #love

Henkilön Frances Tulk Hart (@francestulkhart) jakama julkaisu

2. Moniväriafro

3. Kiharapilvi

 

Having fun playing with edits of this girl's awesome hair ❤️ DM me for your session---rate special!

Henkilön Good-Arrow Photography (@good.arrow.photography) jakama julkaisu

4. Hipsteripörrö

 

🍉🍉🍉🍉 ~ 📸: @mollylucee

Henkilön Shaxa (@shaxara) jakama julkaisu

5. Luonnonlapsi