Kuva: Victoria Beckham.

Helmat toimivat parhaiten väljien silkkipöksyjen kanssa.

Miksi valita vain toinen, kun voi saada molemmat? Niin Célinen luova johtaja Phoebe Philo kuin Victoria Beckhamkin ovat sitä mieltä, että midi-mittainen mekko paritetaan tänä syksynä housujen kanssa. Viimeksi tyyli oli muodikas 1990-luvun lopulla.

Parhaiten liehuvat helmat toimivat väljien silkkipöksyjen ja korollisten nilkkureiden kanssa, mutta kapeat puntit ja herrainkengät ovat myös oivia vaihtoehtoja.

 

Vaaleat housut eivät ole yksinomaan kesän omaisuutta, 75 €, &Other Stories.

 

 

Monivärisyydestään huolimatta nämä housut yhdistyvät niin kirkkaiden kuin maanläheisten sävyjen kanssa, 59,99 €, H&M.

Arkinen pikkumusta toimii niin töissä kuin juhlissa, 29,95 €, Zara.

Epäsymmetrinen leikkaus tekee paidasta kiinnostavamman, 44,95 €, Vila.

Syksyn trendikkäimmät nilkkurit ovat kiiltonahkaiset ja teräväkärkiset, 79,95 €, Zara.

Tiedustelut: &Other Stories / stories.com/fi, hm.com, vila.com/fi, zara.com.

Rento huulimeikki saa näyttää siltä kuin takana olisi mukava ilta.

Nestemäinen huulipuna vai perinteinen puikko? Ihan hyviä vaihtoehtoja nekin, mutta tällä hetkellä monet huulimeikkituotteet on pakattu pieneen purkkiin.

Huuliväreistä käytetään nimeä lip stain, mikä viittaa tahriintuneen näköiseen lopputulokseen. Ne levitetään sormella huulille, eikä läheskään yhtä tarkasti kuin perinteisemmät huulipunat. Moni voidemaisista punista on tarkoitettu sekä huulilla että poskilla käytettäväksi, ja voiteissa saattaa olla mukana myös ihoa hoitavia ainesosia.

Catwalkeilla on esitelty huulimeikkiä, joka näyttää siltä kuin tikkarin imeskely olisi tahrannut huulet – vain keskiosasta tai sitten reilummin huulten rajojen yli.

Tikkarivertaus on hyvä, mutta Coveteur-sivustolla huomautetaan, että viininpunainen on tällä hetkellä erittäin suosittu väri huulilla. Jos punaviinin tahraamat huulet vielä joskus hävettivät, nyt pikkuisen naukkaillut look on suorastaan trendikäs.

Viinisävyn voit päättää itse – maistuuko parhaiten Cabernet Sauvignon, Pinot Noir vai Malbec?

& Other Storiesin Cheek & Lip Tint hennosti viiniin taittavassa sävyssä Swayback Plum sopii moneen tyyliin, 15 €. RMS Beautyn Lip2Cheek voidemainen väri sisältää ihoa hoitavia öljyjä, sävy Diabolique, n. 40 €.
& Other Storiesin Cheek & Lip Tint hennosti viiniin taittavassa sävyssä Swayback Plum sopii moneen tyyliin, 15 €. RMS Beautyn Lip2Cheek voidemainen väri sisältää ihoa hoitavia öljyjä, sävy Diabolique, n. 40 €.

 

Tässä uudet hiustenpesuohjeet, joiden ansiosta hiuksia ei tarvitse pestä enää joka päivä.

Levitä päähän. Vaahdota. Huuhtele. Käytä hoitoainetta.

Rutiinit tekevät elämästä vaivatonta, mutta sampoota käyttäessä ei ehkä kannatakaan noudattaa purkin ohjeita. Jos hiukset jäävät yhdellä vaahdotuksella ja huuhtelulla likaisiksi, mikset ottaisi toista kierrosta?

Kirjoittaja Faith Xue avautuu Byrdie-kauneussivuston jutussaan vaikeasta hiussuhteestaan rivikaupalla. Hänen hiuksensa voivat paremmin, kun hän käyttää hellävaraisempaa, sulfaatitonta sampoota ja välipäivinä kuivasampoota – mutta ongelmana oli yhä, että hiukset eivät olleet oikein koskaan puhtaat.

Kirjoittajan ongelman ratkaisi hiusstylisti Sal Salcedo, joka neuvoi, että joskus hiukset tosiaan kannattaa pestä yhden kerran sijaan kahdesti, jotta rasvaisuus ja muotoilutuotteiden jäämät huuhtoutuvat varmasti viemäriin. Siitä on hyötyä varsinkin, jos käyttää hellävaraisia sampoita, jotka eivät vaahtoa ja puhdista niin tehokkaasti kuin järeämmät (mutta myös hiuksia kuluttavat) kemikaalit. Näin Salcedo suosittelee pesemään hiukset:

  1. Kastele hiukset ja päänahka. Levitä sampoota vain päänahkaan ja hiero sormenpäillä 30–45 sekuntia. Huuhtele.
  2. Ota vähän pienempi määrä sampoota ja hiero jälleen päänahkaa minuutin verran. Huuhtele huolella. Hiusten pituuksia ei tarvitse pestä erikseen, niiden huuhtoutuminen saippuaisella vedellä riittää.
  3. Levitä hoitoainetta vain hiusten pituuksiin. Anna vaikuttaa. Huuhtele.

Lopputuloksena saa pehmeän ilmavat hiukset, jotka tuntuvat oikeasti puhtailta. Huolellinen pesu myös puhdistaa päänahan kunnolla, eikä hiuksia välttämättä tarvitse pestä uudelleen heti seuraavana päivänä. Jokainen pesu kuivattaa hiuksia aina jonkin verran, joten pidempi pesuväli voi olla hyväksi hiusten kunnolle.

Salcedo vertaa hiuksia kallisarvoiseen kankaaseen – eihän lempimekkoaankaan halua kuluttaa jatkuvalla pesemisellä ja kuivaamisella.

 

Kaunotar ja hirviö -tähden simppelissä meikissä huomio kiinnittyy silmänrajauksiin.

Esittelimme jokin aika sitten ”negative space” -kynsitrendin, jossa kynnen tyviosa jätetään ilman värilakkaa. Samaa periaatetta voi soveltaa myös silmämeikissä: koko ihoa ei ole pakko peittää värillä.

Näyttelijä Emma Watson on jo ottanut tyhjän tilan trendin omakseen. Hän juhli uuden Kaunotar ja hirviö -elokuvan ensi-iltaa meikissä, jonka jujuna olivat siipimäiset silmänrajaukset, jotka oli jätetty värittämättä täyteen. Silmien ulkonurkissa oli siis rajausten ääriviivat. Tässä tyyli lähikuvassa:

Miten ihmeessä tuollaiset viivat sitten toteutetaan, jos tavallistenkin rajausten taiteilu tuntuu hankalalta?

Hyvää sivellintä ja vakaata kättähän siinä tarvitaan. Rajojen tekemistä voi yrittää myös helpottaa teipin avulla. Myös Instagramin uusinta meikkikikkaa eli rajausten tekemistä hammaslankaimen avulla kannattaa kokeilla. Se saattaa toimia täydellisesti, sillä lankaimen avulla iholle piirretään nimenomaan rajauksen ääriviivat. Lue kikasta lisää täältä.

 

Highlighter- eli korostustuotteet ovat trendikkäitä ja saavat ihon hehkumaan, mutta valokuvassa yliannostus voi kostautua.

Au pairit Kanadassa -sarjan Vanessa oli innoissaan, kun au pair -porukassa oli joku samanhenkinen tyyppi, ”jolla on highlighttii”. Ja Sannalla sitä oli.

Jotkut ovat sitä mieltä, että mikään määrä korostuspuuteria ei ole liikaa, ja luonnossa överit voivatkin toimia – valokuvassa tilanne saattaa olla ihan toinen.

Vloggaaja Bretman Rock jakoi Instagramissa ajokorttikuvansa, johon hän oli meikannut perusteellisesti. Vähän liiankin. Siksi hän antaa seuraajilleen neuvon.

– Älä koskaan käytä liikaa korostuspuuteria, kun otat ajokorttikuvan. Näytät hikiseltä ja kiiltävältä. Voitteko uskoa, että ajattelin olevani söpö ja hoitavani homman?

Huomaa, että Bretman Rockin tavaramerkki on korostaa hohtavalla puuterilla muutakin kuin poskipäiden korkeimpia kohtia: myös korvia, otsaa, nenää ja leukaa. Se näyttää ehkä hyvältä Instagramissa, mutta kirkkaissa kuvausvaloissa lopputulos on hupaisa.

Onneksi vloggaajakin osasi nauraa mokalleen – sattuuhan sitä!

Vaikka korostustuotteet ovat supersuosittuja, erityisesti nenä-highlight tuntuu jakavan mielipiteet. Toiset rakastavat kiiltävää nenänpäätä, toisten mielestä tyyli sopii vain harvalle ja tekee nenästä omituisen muotoisen. Kaikkein varmin valinta on korostaa hillitysti vain nenän varsiosaa ja jättää pää ilman hohtoa – etenkin, jos iho rasvoittuu ja kiiltelee muutenkin.