Italialaisesta muotibloggarista tuli yksi muotimaailman vaikutusvaltaisimmista henkilöistä.

Bloggaamisesta on tullut oikea ammatti. Suomessa parhaat ammattibloggaajat voivat tienata jopa 6000 euroa kuukaudessa, siis lähes lääkärin keskipalkan verran. Silti se on pikkuraha suureen maailmaan verrattuna.

Blonde Salad -muotiblogia pitävän italialaisen Chiara Ferragnin, 27, väitetään tienaavan pelkästään tänä vuonna yli kuusi miljoonaa euroa.

Chiara esittelee päivittäin asunsa Instagram-tilillään.

Chiara on tehnyt sen, mistä moni bloggari haaveilee. Lakia opiskellut nainen onnistui muuttamaan vuonna 2009 perustamansa blogin kokonaiseksi brändiksi, ja kehittänyt sen ympärille todellisen miljoonabisneksen.

Nuoresta blogistista on kehittynyt tarkkavainuinen liikenainen, joka on muun muassa suunnitellut kenkämallistoja, toiminut Muodin huipulle -ohjelman vierailevana tuomarina, Guess-vaatemerkin edustajana ja mallina, ja päätynyt jopa Simpsonit-sarjan piirroshahmoksi.

Chiaraa pidetäänkin nykyään yhtenä muotimaailman vaikutusvaltaisimmista henkilöistä.

Chiaralla on tällä hetkellä lähes 2,8 miljoonaa seuraajaa Instagramissa.

Chiarasta on hetkessä tullut yksi muotimaailman merkittävimmistä voimanaisista.

Lähde: Fast Company

Lue myös:

Tällaista on bloggaajien elämä – oikeasti

Miten olisi, jos kaiken kokoisille löytyisi järjelliset uikkarit kaupasta?

Uimapuku voi olla ihana ja itsetuntoa kohottava, mutta sen ostoprosessi on harvoin kumpaakaan. Hyvän fiiliksen sijaan bikini- ja uimapukushoppailu on yleensä kuorrutettu tuskanhiellä. Vaikka joskus sattuisikin löytämään kaupan rekistä kivan ja sopivan näköisiä uima-asuja, niiden kiskominen päälle ja pois sovituskopissa ei välttämättä ole mieltäylentävää. 

Brittimalli Sonny Turner onnistuu tiivistämään tuoreessa Instagram-kuvassaan monelle – erityisesti rintaville ja pluskokoisille – tutun bikinishoppailun tuskan.

”Useimmissa kaupoissa ei tarjota bikinejä minun vartalotyypilleni. Eikä valtaosassa nettikaupoistakaan. KUKAAN EI TAJUA, joten tässä pari vinkkiä tuleville vaatesuunnittelijoille,” kuvateksti kuuluu Turnerin kuvassa, jossa hän sovittaa onnetonta bikiniosaa päällensä.

”Pluskokoisena/pulskana naisena shoppailun todellisuus”, on Sonnyn Turnerin Instagram-kuvan kuvatekstin otsikko.

Pari toivetta vaatesuunittelijoille

Sonny Turner kertoo kuvatekstissä, että hänellä on kuvassa päällään suositun vaatekaupan bikinit isoimmassa tarjolla olevassa koossa 12–14. Suomessa koko 12–14 olisi koko 40–42, eli kokolapussa voisi lukea myös L.

Lue myös Tyyliä Metsästämässä -blogista: Uimapuvut ja bikinit pluskokoisille

Turner peräänkuuluttaa kivoja ja järkevän hintaisia bikinejä kaiken kokoisille. Instagram-postauksessaan hän listaa seuraavia toiveita:

  • Isoille rinnoille tarvitaan kaarituellisia yläosia, joissa on samanlaiset koot kuin rintsikoissa – eivätkä koot voi loppua DD:hen.
  • Yläosien pitää peittää vähän enemmän kuin pelkät nännit ja antaa tukea.
  • Olkaimet eivät saa olla niin tiukat, että kaula meinaa katketa.
  • Tarvitaan alaosia, jotka eivät siirry kävellessä välittömästi pyllyvakoon.
  • Tarjolla pitää olla stringibikinejä, jotka eivät jätä häpyhuulia bikinin ulkopuolelle.
  • Tarvitaan uimapukuja, jotka istuvat lantiolta ilman, että yläosa roikkuu alhaalla ja niska tulee kipeäksi.

Ei pelkkää korkeavyötäröistä

Lisäksi Turner huomauttaa, että kaikki pluskokoiset eivät halua mustaa, tavallista kokouimapukua vaan vaikkapa pakarat paljastavat bikinit – ja ettei kaiken pluskokoisen aina tarvitse olla korkeavyötäröistä. 

”Ansaitsemme saada kävellä kauppaan ja ostaa kivat kymmenen punnan bikinit ilman, että pankkitilimme ja itsetuntomme menevät hajalle,” hän kirjoittaa. 

Vaikea olla eri mieltä. 

Turner on aiemminkin nostanut Instagram-tilillään kehonkuvaan ja kehopositiivisuuteen liittyviä aiheita. 

Sonny Turner kertoo Instagram-kuvassaan, että oman kehon hyväksyminen on vaikeaa erityisesti yhteiskunnassa, joka palvoo vain tietynlaista kauneutta.
Vierailija

”Vaatesuunnittelijat, pari vinkkiä teille” – L-koon malli tiivistää bikinien ostamisen tuskan yhteen kuvaan

Täh. Nainen on normaali. Ja näky noissakaan bikineissä ei ole ruma. Tuommoisia tulee rannoilla paljon vastaan ja on ok. En muutenkaan ymmärrä, miksi nainen peittää meidän kulttuurissa yläosan, mies ei. Perinne? Muuten sehän on selvää, että jos ei ole hoikka, tai laiha, eivät halvat ohuesta materiaalista tehdyt kolmiolappuyläosat tai alaosat näytä hyvältä vaan tarvitaan kunnolliset, ja mielestäni kaupoissa on paljon valinnanvaraa, toki en voi itselle ostaa samasta liikkeestä, muutaman euron...
Lue kommentti
Laatu maksaa

”Vaatesuunnittelijat, pari vinkkiä teille” – L-koon malli tiivistää bikinien ostamisen tuskan yhteen kuvaan

Jos haluaa kunnollisen uimapuvun/bikinit on valmistauduttava maksamaan niistä. Ei rintava nainen selviä parilla lapulla kuten kuvakin kertoo, materiaali ja työ maksaa. Minä maksan uimapuvustani mielelläni reilumman hinnan, kun se on sopiva ja pysyy päällä uidessa, kävellessä ja vaikka pomppiessa. Toisaalta kunnon uimapukua ei tarvitse uusia joka vuosi. Suurin inhokkini uimapukujen muotoilussa on korkealle leikatut sivut, äärimmäisen harva näyttää hyvännäköiseltä, kun uimapuku on leikattu...
Lue kommentti

Tyllihameella on uusi identiteetti, ja se on räväkämpi kuin uskotkaan.

Tänä kesänä tylli karistaa suloisuutensa. Yhdistä hame koruttoman t-paidan kanssa ja vedä jalkaan raskaat bootsit tai tyylikkäät tennarit – hieman kiinnostavampi toimisto-look on valmis. Juhlatyyli taas täydentyy röyhelötopilla ja villeillä kiharoilla.

Suunnittelija Molly Goddard pukee läpikuultavan, harsomaisen mekon sporttisen kokonaisuuden päälle. Diorilla innostutaan mustasta tyllistä, ja säärimittainen mekko paritetaan räätälöidyn bleiserin kanssa. Kuningatar Viktoria asteli alttarille tyllissä vuonna 1840. Sen jälkeen lukuisat suunnittelijat Giorgio Armanista Vivienne Westwoodiin ovat inspiroituneet tyllistä.


Se kuuluisin tylli: Carrie Bradshaw selviytyi Sinkkuelämää-sarjan suhdekiemuroista hempeässä tyllihameessa.

 

Yhdistele:


1. Aurinkolaseissa on kissamaisuutta, 9,99 €, H&M. 2. Soljet ja niitit antavat nilkkureille asennetta, 67,57 €, Asos. 3. Trendikäs slogan-paita sopii hameen pariksi, 16,99 €, Vero Moda.

 

Urheiluvaatteissa ei periaatteessa ole asiaa yökerhoon, mutta miten on sporttimerkin valmistamien trendiverkkareiden laita? Kysyimme Helsingistä, Tampereelta ja Oulusta.

Harvassa työssä on vaatimuksena uusimpien muotivillitysten seuraaminen. Trendibaarien portsareillakaan ei moista velvoitetta ole, mutta muodin suhteen valveutunut asiakaskunta toivoo ovimiehiltä trendien ymmärtämistä. Jos portsari ja asiakas eivät ole samaa mieltä asun trendikkyydestä, voi asiakkaan baari-ilta loppua ennen kuin on alkanutkaan. 

Näin oli vähällä käydä viime viikonloppuna Tampereella. 23-vuotias Elina ystävineen pyrki Ranta-baariin juhlimaan syntymäpäiväänsä. Hän oli pukeutunut valkoisiin nilkkamittaisiin Adidaksen kolmiraitahousuihin, vanhaan Levi's-farkkutakkiin ja valkoisiin sandaletteihin. Elina kertoo Rannan Facebook-sivuille tekemässään päivityksessä portsarin huomauttaneen, että Elinan asulla ei ole asiaa sisään baariin. 

”Selityksenä oli, että urheiluvaatteet eivät noudata pukukoodia. Myös vintage-Levi's-takistani huomautettiin, ettei sitten ensi kerralla kannata tällä takilla yrittää baariin,” Elina kirjoittaa Facebookissa. 

Ilta ei katkennut

Elina kokee, ettei ollut pukeutunut verkkareihin vaan Adidaksen valmistamiin vapaa-ajan housuihin. 

”Se, ettei päälläni ollut tiukkaa mekkoa, ei tarkoita, että vaatetukseni olisi ollut epäsiisti,” hän toteaa Facebookissa.

Tilanne päättyi lopulta onnellisesti, sillä toinen baarin ovimiehistä päätti, että Elina pääsee asustaan huolimatta juhlimaan. 

”Se, ettei päälläni ollut tiukkaa mekkoa, ei tarkoita, että vaatetukseni olisi ollut epäsiisti.”

Rannan edustaja selittää baarin käytäntöä Elinan Facebook-päivityksen kommenteissa:

”Verkkareissa ei yökerhoihin pääse sisälle. Mutta tilanteet ovat aina hyvin tapauskohtaisia, ja portsarit tekevät päätöksen. Tässä kohtaa ei selvästi ole kyse verkkareista, joten onneksi olet päässyt sisälle!”

Rannasta vakuutetaan, että Elina on jatkossakin tervetullut baariin kolmiraitahousuineen ja farkkutakkeineen.

Entä sortsit ja maastohousut?

Verkkarit tai niiltä näyttävät housut eivät ole ainoa muotivillitys, joka saattaa hämätä yökerhojen ovilla päivystäviä ammattilaisia. Esimerkiksi jonkin aikaa sitten muotiin tulleet maastohousut ovat aiheuttaneet erimielisyyksiä baarien ovilla. 

Sortsit ja tennarit baariasun osina puolestaan jakavat mielipiteitä vuodesta toiseen.

Ranta-yökerhon omistavan Restamaxin aluepäällikkö Sauli Virtanen kertoo, että Suomessa yökerhojen pukeutumiskoodit ovat pääsääntöisesti hyvin löyhiä.

– Euroopan monilla hienoilla klubeilla on turha edes yrittää farkuilla sisään. Ei tarvitse mennä kuin Tukholmaan, niin monella ovella tulee käsi vastaan. 

”Kyllä sen yleensä näkee, onko isäntä lähtenyt viemään roskia vai treffeille.”

Virtasen mukaan verkkareita, maastohousuja ja reisitaskuhousuja ei perinteisesti ole suvaittu yökerhoissa. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, kun kaikkia edellämainittuja myydään hienoimmissakin muotivaateliikkeissä. 

– Siksi mustavalkoiset kiellot eivät oikein toimi tänä päivänä. Kokonaisuus ratkaisee, ja kyllä sen ylensä näkee, onko isäntä lähtenyt viemään roskia vai treffeille, Virtanen toteaa.

Paita päällä ja kengät jalassa

Sortseissa baariin pääseminen on takavuosina saattanut olla hankalaa ellei mahdotonta, mutta nykyään lyhyet lahkeet eivät välttämättä estä baari-iltaa. Oululaisen Kaarlenholvin kapakoitsija Ari Flinck kertoo, että mikään yksittäinen vaate ei ole kieltolistalla.

– Meille voi tulla yöaikaan niin shortseissa kuin verkkareissa. Ne eivät muutama vuosi sitten olisi olleet yöbaarin asusteet, mutta nykyään ovat hyvinkin cool asuste tanssilattialla.

Perusasioista kuitenkin pidetään kiinni:

– Miehillä hihaton paita tiskin takana on nounou, ja miesasiakkailla se paita pitää olla päällä, Flinck kertoo.

Helsinkiläisen Skohanin restaurant manager Tuomas Jalonen sanoo, että maastohousut, reisitaskuhousut tai verkkarit eivät yleensä ole okei, ainakaan muille kuin kutsuvieraille.

Tamperelaisen Elinan verkkari- ja farkkutakkiasu kuulostaa kuitenkin Jalosen korvaan mietityltä asukokonaisuudelta, jossa tavallinen tallaajakin pääsisi baariin.

Sortsit Skohanissa sallitaan, kunhan jalkineet ovat asialliset.

– Sortsit ovat ok, mutta niiden kanssa pitää olla kengät. Se on turvallisuuskysymyskin, koska käytämme lasia, Jalonen sanoo. 

Pikaisen kyselyn perusteella sandaaleissa ei kannata yrittää juhlimaan oikeastaan missään. Lasinsirujen lisäksi riskinä on, että joku tallaa vahingossa suojaattomalle sandaalijalalle piikkikorkkarilla.

Takki jää narikkaan

Siitäkin voi olla eri mieltä, onko trendikäs takki, kuten bomber-takki tai farkkutakki, narikkaan jätettävä ulkovaate vai juhla-asun kiinteä osa. Tuomas Jalonen kertoo, että Skohaniin ei ole asiaa takki päällä.

– Takki on ulkovaate. Et sä kotonakaan ole bomberi päällä. Meillä on lämmitetyt ja katetut terassit, ja siellä kyllä tarkenee. 

Takin jättämisestä narikkaan ollaan tarkkoja siksi, että illan kuumentuessa moni asiakas joka tapauksessa riisuus takkinsa – jos ei narikkaan, niin jonnekin muualle. 

– Kun takki otetaan pois, se menee hukkaan, ja siellä on kaikki tärkeät asiat taskussa. Sitten ei ole enää kellään kivaa, Jalonen sanoo pitkällä kokemuksella yökerhotyöstä. 

Jalosen mukaan Skohanista joudutaan harvoin käännyttämään ketään ovelta pukeutumisen takia. Yksi yökerhon osakkaista on Jare Tiihonen, eli Cheek, ja ehkä siksi asiakkaat arvelevat paikan edellyttävän erityisen hienoa pukeutumista. 

– Ihmiset luulevat, että meille pitää olla tosi hienona. Ei oikeasti ole pakko ostaa uutta mekkoa, kun meille tulee.

Mitä mieltä sinä olet? Käyvätkö kolmiraitaverkkarit baariasuksi?

Kysely

Pitäisikö Elinan kuvan mukaisissa housuissa päästä baariin?

Enää et tarvitse koko garderobia reissuun. Kun pakkaat fiksusti, loihdit muutamaa vaatetta miksailemalla asukokonaisuuksia koko lomaviikoksi.

Etelän lämpöön

Hellevaatteet saavat olla ohuita ja mukavan väljiä. Vaihtele: kaikki ylä- ja alaosat sopivat yhteen!


1. Paita kuin aurinko, 29,95 €, Soaked in Luxury, Ellos. 2. Ajaton ja siro pitsitoppi, 19,95 €, Zara. 3. Olkapäät paljastava toppi on trendikäs, 25 €, H&M. 4. Vekkihame sai ylleen kesäiset värit, 50 €, Lindex. 5. Veikeät ananassortsit, 15 €, Bik Bok. 6. Housuhame on käytännöllinen, 39,95 €, Zara. 7. Muovisandaalit ovat omiaan rannalla, 44,95 €, Crocs. 8. Tolppakorot on koristeltu helmin, 69,95 €, Zara. 9. Naisellisissa pistokkaissa on siro korko, 30 €, H&M. Kuvat: valmistajat

 

Viimeistele näillä:


1. Isolierinen hattu on lomatyylin kulmakivi, 14,95 €, Gina Tricot. 2. Helmenhohtoinen poncho on tyylikäs, 29,90 €, A+more, Stockmann. 3.Viimeistele asu trooppisilla korviksilla, 13 €, Mango. 4. Lomalaukussa lainehtii paljettimeri, 39,95 €, Zara.

 

Suomen suveen

Kun helteistä ei ole takeita, kannattaa laukkuun pakata myös pitkähihaisia.


1. Raitapaita sopii niin rannalle kuin veneeseenkin, 79 €, Henry Lloyd. 2. Hihaton helletoppi on vilpoisaa puuvillaa, 39,95 €, Park Lane, Ellos. 3. Kimalteleva kirsikkapaita pelastaa sadepäivän söpöydellään, 69 €, Mos Mosh. 4. Maxi-hameen helmassa on pitsikoriste, 60 €, Kappahl. 5. Sortseissa on koristeena pieni raitanauha, 20 €, Lindex. 6. Siistit farkut sopivat asuun kuin asuun, 40 €, Monki. 7. Paksupohjaiset espadrillokset sopivat mukulakiville, 49,95 €, Zara. 8. Söpöt rusettiläpykkäät ovat asun piriste, 79 €, Steve Madden, Unna S. 9. Kumipohjaisilla kengillä jaksaa kävellä, 69 €, Superga.

 

Viimeistele näillä:


1. Siro kesäkoru, 16 €, s. Oliver. 2. Topattu pilottitakki lämmittää, kun vilu yllättää, 50 €, Kappahl. 3. Pikkulaukussa on muodikas irrotettava kukkahihna, 29,95 €, Zara. 4. Leveä hiuspanta pitää kutrit aisoissa, 7,95 €, Zara.

 

Tiedustelut: bikbok.com, crocs.fi, ellos.fi, ginatricot.com, henrylloyd.fi, hm.com, kappahl.fi, lindex.fi, mango.com, monki.com, Mos Mosh (09) 621 6007, soliver.eu, stockmann.com, superga.com, unnas.fi, zara.com.