Suunnittelija Antti Asplundilla oli tilillään 70 senttiä, kun hän alkoi tehdä Heterophobia-mallistoaan. – Onneksi äiti lainasi 20 euroa, hän kertoo.

Suunnittelija Antti Asplund julkaisi kesällä uuden mallistonsa Heterophobian. Malliston ensimmäiset vaatteet nähtiin kesäkuussa Pride-tapahtumassa, jossa tuotteet myytiin hetkessä loppuun. Heinäkuussa Asplund pääsi yllättäen esittelemään mallistoaan myös Berliinin muotiviikoille. Heterophobia-mallistolla suunnittelija haluaa julistaa tasavertaisuutta sukupuolesta ja seksuaalisuudesta riippumatta.

Antti kertoi Loop-radiokanavalla toteuttaneensa malliston todella nopeasti, lähes nollabudjetilla.

– 70 senttiä oli rahaa tilillä, kun aloimme kuvata mallistoa, Antti sanoi.

Ensimmäiset Heterophobia-printit Antti teki silitystekniikalla komerostaan löytyneisiin vanhoihin vaatteisiin.

– Silityspaperi on 70 sentin budjettiin tosi kallista, mutta ihana naapurini lainasi tulostinta. Ja kiitos äidin, hän lainasi 20 euroa. Viisi meni pilalle, mutta saimme valokuvaajan ja intohimoisen tiimini ansiosta printit ja kuvat valmiiksi. Niiden perusteella kiinnostus kasvoi.

Berliinin muotiviikoille Antilla oli aikaa valmistautua vain reilu viikko, sillä hän sai sieltä yllätyksekseen peruutuspaikan. Suunnittelija kutsui tiiminsä koolle ja sai nopeasti lisää sponsoreita.

– Kutsun työryhmääni karavaanareiksi, koska kuljemme ympäriinsä kuin mustalaiset. Keräsimme yli sata yksityislahjoittaa, lähinnä pieniä yrityksiä, koska isot olivat lomilla. Tosin muutama isokin yritys lähti mukaan, esimerkiksi Samsung. Kymmenessä päivässä Heterophobia laajennettiin kymmenen tuotteen kaupallisesta mallistosta 200 tuotteen näytösmallistoksi.

Vuodesta 2007 vaatteita suunnittellut Antti Asplund on suurelle yleisölle tuttu Muodin huipulle -sarjasta, jossa hän oli mukana vuonna 2009.

Kuvat: Instagram: anttiasplund ja heterophobiaofficial

Kippari ja kelsi – kaikki mitä tarvitset.

Keväinen merimiestyyli yllättää syysmuodissa. Kaksirivinapitetun kipparitakin ohella retrohenkinen kelsikarvatakki on supertrendikäs. Kumpikin klassikkomalli on parhaimmillaan, kun alle pukee raitoja tai maustaa asun periranskalaisella trikolorin värimaailmalla.

 

1. Villasekoitteinen napoleonjakku toimii välikausitakkina ja lämmittää toimistossakin, 35,95 €, Gina Tricot. 2. Chanelmaista charmia vaihteeksi punaisena, laukku 34,95 €, Gina Tricot. 3. Klassiset hapsuloaferit ovat käytännölliset, 139,90 €, Ecco. 4. Punaiset tereet tehostavat villakangastakkia, 99,95 €, Zara. Kuvat: Estrop ja valmistajat
1. Villasekoitteinen napoleonjakku toimii välikausitakkina ja lämmittää toimistossakin, 35,95 €, Gina Tricot. 2. Chanelmaista charmia vaihteeksi punaisena, laukku 34,95 €, Gina Tricot. 3. Klassiset hapsuloaferit ovat käytännölliset, 139,90 €, Ecco. 4. Punaiset tereet tehostavat villakangastakkia, 99,95 €, Zara. Kuvat: Estrop ja valmistajat

 

 

Luonnonvalkoinen neule, 129 €, H&M. Keinomokkainen kelsikarvatakki, 79,95 €, Gina Tricot. Kuva: Mikko Hannula.
Luonnonvalkoinen neule, 129 €, H&M. Keinomokkainen kelsikarvatakki, 79,95 €, Gina Tricot. Kuva: Mikko Hannula.

1. Merimiesreppu sai sähäkän värin, 69 €, Lipault paris. 2. Kuka pelkää valkoista? Luonnonvalkoinen kelsitakki on helppo yhdistää mihin vain, 79,95 €, Zara. 3. Keinokarvakanttaukset tekevät nahkapusakasta retrohenkisen, 59,99 €, Mango. Kuvat: Estrop ja valmistajat
1. Merimiesreppu sai sähäkän värin, 69 €, Lipault paris. 2. Kuka pelkää valkoista? Luonnonvalkoinen kelsitakki on helppo yhdistää mihin vain, 79,95 €, Zara. 3. Keinokarvakanttaukset tekevät nahkapusakasta retrohenkisen, 59,99 €, Mango. Kuvat: Estrop ja valmistajat

Tiedustelut: ecco.com, ginatricot.fi, hm.com, lindex.com, lipault.com, mango.com, monki.com, pieces.com, tamaris.de, Tommy Hilfiger/tommy.com, zalando.fi, zara.com

Vinkki!

 Lisää asuun ripaus boheemia pariisitarta ja satsaa astetta näyttävämpiin asusteisiin. Metallinhohto, eläinkuosit ja hipahtava mokka tuovat asuun asennetta ja karistavat seilorimuodista turhan klassisuuden.

Pariisin muotiviikkojen mieleenpainuvimmassa asussa nänniä peitti trendikäs kimallus.

Italialais-belgialainen muotisuunnittelija Anthony Vaccarello debytoi legendaarisen Saint Laurent -merkin luovana johtajana Pariisin muotiviikoilla. Erityisen huomion YSL-muotinäytöksessä kiinnitti malli Leona ”Binx” Waltonin musta nahka-asu ja etenkin yksi asuste, nimittäin nännin päälle liimattu hopeinen koriste.

Vaccarello ja Walton jakoivat Instagram-tileillään myös lähikuvan sydämenmuotoisesta nännikoristeesta. Kuvan perusteella se on valmistettu jonkinlaisista kristalleista. Fashionista.com-sivusto arvelee, että kyseessä voisi olla legendaarisen itävaltalaismerkin Swarovskin kristallit. (Pienituloisemmat trendinenät voivat kokeilla samaa askartelukaupan kimalteilla.)

 

❤️ @binxwalton @micarganaraz @ysl

Kuva, jonka Anthony Vaccarello (@anthonyvaccarello) julkaisi

Nännit vilkkuivat myös muissa näytöksen asuissa.

Jo pitkään muotimaailmassa jyllännyt glitter on muotiviikkojen perusteella myös yksi ensi kevään suurimmista trendeistä. Mutta nänneissä? No, muotinäytökset ovat tunnettuja huomiota herättävistä provokaatioista. Tuskin glitternännisuojia siis tavisten yllä nähdään. Paitsi ehkä Instagramissa.

Vaccarellon luomuksen taustalla on jo pari vuotta puhuttanut nännien vapautusrintama. Julkkisten ja tavisten sosiaalisessa mediassa jakamat #freethenipple-kuvat viestivät, ettei naisen nänneissä ole mitään ihmeellistä.

Liivittömyys on pop, ja tyyli-ikonit puhuvat sen puolesta. 

Esimerkiksi Instagramia on kritisoitu siitä, että se sensuroi naisten nännikuvat, kun taas miesten alastomat rintakehät saavat olla rauhassa. Vaccarellon lookista voikin jakaa kuvan Instagramissa, koska nänni ei näy. Moni julkkis onkin ottanut kantaa nännigateen kuvilla, jossa nännit on peitetty. Esimerkiksi huippumalli Cara Delevingne jakoi jo pari vuotta sitten kuvan, jossa näkyvät hänen ja miehen paljaat ylävartalot ja Delevingnen nännin päällä on musta ruksi.

Nännien vapautus on näkynyt myös muodissa: Liivittömyys on pop, ja tyyli-ikonit, kuten malli Kendall Jenner, puhuvat sen puolesta. Rintoja kohottavat push up -liivit ovat out, ja trendikkäimpiä ovat kevyet liivit, joissa ei usein ole kaaritukia. Nännit saavat kuultaa vaatteiden läpi, kuten ne monissa valmistajien mainoskuvissa tekevätkin.

Kotelomekko-Kate iskee jälleen.

Cambridgen herttuapari on taas Kanadassa! Matkakohde on siinä mielessä merkittävä, että sinne vasta-avioituneet Catherine ja prinssi William suuntasivat ensimmäiselle valtiovierailulleen avioparina viisi vuotta sitten.

Kyllähän Kanadassa jotain kansainvälisiä suhteitakin vissiin hoideltiin ja kunnioitettiin paikallisia kuninkaallisella läsnäololla, mutta kiinnostavin kysymys oli tietenkin, miten tyyli-ikoniksi julistettu herttuatar onnistui matkapuvustonsa kokoamisessa.

Ilmeisesti Catherine oli tyytyväinen, sillä hän on jatkanut hyvin samalla kaavalla myös tänä vuonna. Yleensä viidessä vuodessa ihmisen tyyli ehtii muuttua jonkin verran. Katen ei.

Vertailimme tuoreita asukokonaisuuksia viiden vuoden takaisiin. Jokaisen kuvaparin vasemmanpuoleinen otos on vuoden 2011 matkalta, jolloin Kate oli 29-vuotias. Oikealla 34-vuotiaan perheenäidin asut vuonna 2016. Jos jokin muutos on tapahtunut, se on kyllä erittäin hienovarainen.

Saapuminen Kanadaan

Tämän vuoden valtiovierailulle saapuessaan herttuapari oli värikoodannut koko perheensä sinisiin – sama värivalinta kuin Catherinella viisi vuotta sitten. Vuonna 2011 Catherine tosin oli asustanut mekkonsa kirjekuorilaukulla, tänä vuonna ”asusteena” oli supersöpö pikkuprinsessa Charlotte, 1.

Hillittyä hulluttelua

Leikkisä, keltainen mekko muistetaan etenkin siitä, että sen tyttömäinen helma nousi vahingossa tuulen mukana hieman korkeammalle. Tänäkin vuonna Catherinen matkapuvustoon kuuluivat Kanadan lipusta poimitut värit valkoinen ja punainen. Mekko oli jopa yllättävän koristeellinen, mutta kenkäosastolla Catherine ei tälläkään kertaa hullutellut.

Ulkoiluasu

Farkut ja khakinvihreää tai beigeä, ei mitään uutta nähtävää tälläkään sektorilla. Määrätäänköhän kuninkaallisten etikettikirjassa, että tuulipuvut on kielletty luontoretkillä?

Rennon tyylikästä

Tänäkin vuonna matkapuvustoon mahtui kapea, helmasta levenevä mekko. Edellisellä matkalla Catherine käytti paljon valkoista, mikä tietenkin sopi vasta-avioituneelle.

Vaikka matkaa on vielä jäljellä, kokonaisvertailussa näyttäisi tähän mennessä siltä, että paljon ei ole muuttunut, mutta Catherinen helmat ovat aavistuksen pidentyneet. Ei ihme, sillä midimitta on ollut viime vuosina vahvasti muodissa.

Bonus: hattuvertailu

Vuonna 2011 Catherine ihastutti vaahteranlehtikoristeisella hatullaan. Sama teema sai jatkoa tänä vuonna.

Juttua muokattu 29.8.2016 klo 15.36: Ulkoiluasujen kuvat olivat menneet sekaisin. Nyt vasemmalla on vuoden 2011 ja oikealla vuoden 2016 asu.

Kumman vuoden asuista pidät enemmän?

Urbaani urheilutyyli on huoleton ja mukava.

Luo täydellinen katutyyli yhdistelemällä perusvaatteisiisi sporttireleitä. Jos housujen huomiota herättävät kylkiraidat tuntuvat liian räväkältä, totuttele tyyliin vähitellen vaihtamalla vaikka käsilaukku reppuun.

Mitä tummempia asusi muut vaatteet ovat, sitä kirkkaammalta tehostevärinen vaate näyttää. Tummanpuhuva jakkupuku piristyy heti kirkkaanpunaisilla lenkkareilla, ja kuviollinen pipo istuu asuun kuin asuun.

Jotta tyylin jännitys säilyy, viljele sporttisia väriläiskiä kohtuudella.

Kultaraidat tuovat hiihtareihin luksusta, Never Denim Collection, 40 €, Bik Bok.
Kultaraidat tuovat hiihtareihin luksusta, Never Denim Collection, 40 €, Bik Bok.

 

 

Ajattomien tennareiden vuori on pehmeää nahkaa, 110 €, Puma.
Ajattomien tennareiden vuori on pehmeää nahkaa, 110 €, Puma.
Pitkä toppatakki on muodikkaan muhkea. 89,95 €, Noisy May.
Pitkä toppatakki on muodikkaan muhkea. 89,95 €, Noisy May.

Tupsupipo on pirteä näky, 19,95 €, Lindex.
Tupsupipo on pirteä näky, 19,95 €, Lindex.

Tiedustelut: Bikbok.com, lindex.fi, noisymay.com, eu.puma.com/fi.