Balconette-liivit tuovat rintoihin pyöreyttä.

Moni nainen käyttää vääränkokoisia rintaliivejä.

Pullisteleeko rinta liiveistä kainalon puolelta vai pussittaako rintsikoissa tyhjää? Tai painavatko liivien kaaret ikävästi? Syynä ovat vääränkokoiset liivit. Niitä käyttää meistä suomalaisnaisista suurin osa.

Valitsemme yleensä liian suuren ympärysmitan ja liian pienen kuppikoon. Toinen helmasynti on, että jäämme roikkumaan vanhoihin mittoihimme, vaikka rinnat ja rinnanympärys muuttuvat. Mittaa ne parin vuoden välein!

Kolmas hölmöys on, että emme luovu liiveistä ajoissa, vaikka kannattaisi: vanhat ja löystyneet liivit eivät enää tue povea tarpeeksi, ja rinnat pääsevät liikkumaan – ja venymään.

Tarkkana mallin kanssa

Jos olet pienipovinen, kevyehkö liivimalli riittää. Jos haluat rintaan lisää pyöreyttä, valitse balconette-liivit, puolikuppiset rintsikat tai push upit.

Keskikokoiselle povelle sopivat sivutukea antavat leikkaukset. Myös kaarituet tukevat rintaa. Suosi paksuja olkaimia arkikäytössä.

Suuripovinen saa parhaan tuen toppaamattomista, kokokuppisista liiveistä, joiden kupin keskiosasta lähtevät leveät ja pehmustetut olkaimet.

Jos rintasi ovat erikokoiset, hanki liivit, joissa on poistettavat toppaukset. Jätä suuremman rinnan kupista toppaus pois.

Oikeaa kokoa metsästämässä

1. HAKASET

Kun liivit ovat uudet, kiinnitä ne uloimpaan hakaseen. Tuntumanpitää olla napakka, mutta liivit eivät saa puristaa. Liivin alareunan alle pitää mahtua kaksi sormea.

Jos joudut heti käyttämään sisempiä hakasia uusissa rintsikoissa, ympärysmitta on liian suuri. Sisemmät hakaset otetaan käyttöön vasta liivien vanhetessa.

Liian suuresta ympärysmitasta kertoo myös se, jos olkaimet valuvat, takaosa nousee kohti niskaa tai rinnat valahtavat liivien alapuolelle käsiä nostettaessa. Kokeile silloin rinnakkaiskokoja. Esimerkiksi 75 C - ja 70 D -kokoisilla rinnanympärys on suunnilleen sama, mutta rintakehän ympärys eri. Jos taas rinnat pursuavat kuppien sivuilta tai pullahtavat ulos kuppien yläosasta, kuppikoko on liian pieni.

2. OLKAIMET

Säädä olkaimet niin, että rintojen korkein kohta on yhtä pitkän matkan päässä olkapäästä ja kyynärpäästä. Oikean pituiset olkaimet eivät valahda eivätkä jätä punaisia painaumia hartioihin.

3. TOINEN MALLI

Jos ympärysmitta ja kuppikoko ovat oikeat ja olkaimet oikeanpituiset, mutta liivit eivät silti istu, kokeile toista mallia. Esimerkiksi balconette-mallien olkaimet saattavat olla joillekin liian sivussa tai kuppi liian matalalla, jolloin olkaimet valuvat, ja rinnat tulevat kumartuessa ulos kupeista. Pyydä apua myyjältä!

Hoidetaan hellästi

Huuhtele liivit lähes joka käyttökerran jälkeen, jotta niissä oleva elastaani säilyisi mahdollisimman pitkään joustavana. Anna liiveille pesun jälkeen lepopäivä, jotta kuidut pysyvät napakoina. Jos peset liivejä harvoin, ihosta erittyvä rasva ja hiki pinttyvät niihin.

Liiveille on vaikea luvata käyttöikää, sillä niiden kestävyys riippuu siitä, kuinka usein niitä pitää ja miten niitä pesee ja kuivattaa. Konepesu kuluttaa liivejä nopeammin kuin käsipesu.

Luovu liiveistä siinä vaiheessa, kun ne tuntuvat sisimmässäkin hakasessa väljiltä. Älä kuitenkaan ota vanhoja juhla- tai arkiliivejä urheilukäyttöön, sillä ne eivät tue tarpeeksi. Urheiluliivin tarkoitus on tukea ja ehkäistä ihovaurioita. Myös niiden materiaalit on suunniteltu hikoilua kestäviksi.

Auringon alla kelpaa juhlia kepeissä väreissä.

Hempeät kukka- ja pastellikuosit, rimpsut ja kauniit kirjailut viimeistelevät rennon mutta monikäyttöisen kesäasun.

 

1. Kukkapanta kuuluu kesään, vaikka sitten tekokukista. 19,90 €, Cailap. 2. Rimpsutoppi paljastaa muodikkaasti olkapään, 34,99 €, H&M. 3. Trooppinen kuosi on kaunis päivettyneellä iholla, 40 €, Oysho. 4. Pitsihelmaisen kaftaanin vyö tuo vyötärön esiin, 20 €, s. Oliver. 5. Merenneidon iltalaukku, 16,90 €, Topshop.

 

 

1. Tässäpä kassi, joka sopii jokaiseen asuun, 34,95 €, Ellos. 2. Rento puolihame on omiaan rantabaariin, 69,95 €, Noa Noa / Ellos. 3. Kullanväriset kirjailut loistavat kuin auringonsäteet, 29,95 €, Lindex. 4. Strassisandaaleista ei kiiltoa puutu, 39,95 €, Zara. 5. Turbaanipanta pitää hiukset rennosti pois silmiltä, 7,95 €, Zara.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Niken uusi treeniliivikampanja on myös närkästyttänyt.

Urheiluvaatemerkkien mainoksissa on totuttu näkemään ammattimallien ja -urheilijoiden pyykkilautavatsoja ja pitkiä sääriä. Suurimmalla osalla treenivaatteiden ostajista eli tavallisista kuntoilijoista on kuitenkin toisenlainen vartalo.

Nike-merkki näyttää nyt uudenlaista suuntaa, sillä heidän uusi treeniliiviensä mainoskasvo on Paloma Elsesser. Mikä parasta, Niken esittelyssä Palomaa ei esitellä poikkeuksena muusta mallijoukosta. Häntä esittävän Instagram-kuvan yhteydessä kirjoitetaan siitä, kuinka moni nainen valitsee liian isot tai pienet sporttiliivit.

@Nikewomen-tilillä jaettu kuva Palomasta on kerännyt viikossa yli 70 000 tykkäystä ja 1 600 kommenttia. Suuri osa kommentoijista on innoissaan uudesta mainoskasvosta.

”Vau! Vihdoinkin! On mahtavaa nähdä mainoksessa malli, joka on kuin minä”, kuuluu yksi kommenteista.

”Katso näitä liivejä. Joku on vihdoinkin ajatellut kurvikkaita naisia”, eräs kommentoija vinkkaa kaverilleen.

”Kiitos, että olette tajunneet, ettei kaikilla urheilijoilla ole XS-koon rintoja.”

Saman kampanjan mainoskuva jooga-ohjaaja Claire Fountainista on myös saanut ihailua osakseen.

”Kiitos, että olette tajunneet, ettei kaikilla urheilijoilla ole XS-koon rintoja”, eräs kommentoija kirjoittaa.

”Rakastan tätä. Vahvuus ei katso kokoa”, kirjoittaa toinen.

Omalla Instagram-tilillään Claire puhuu ahkerasti sen puolesta, että ihmiset suhtautuisivat armollisemmin omaan kehoonsa.

 

be the light. @daughtersofculture CB originals // coming soon | 📷 @mrcheyl

Kuva, jonka cbquality (@cbquality) julkaisi

Kaikki eivät olleet pelkästään ihastuneita Niken kampanjaan. Todella monet ovat esimerkiksi kritisoineet sitä, ettei vaatemerkki myy tarpeeksi isoja urheiluliivejä heille.

”Isotkin tytöt urheilevat!” huomauttaa yksi kommentoijista.

Mallin ura alkoi Instagramista

Paloma Elsesser jakaa varsinkin asukuvia ja selfieitä omalla Instagram-tilillään, jolla on yli 50 000 seuraajaa. Huhtikuussa hän kertoi Oyster-sivustolle, että hänet löydettiin malliksi nimenomaan Instagramin kautta.

 

hi hi fam ✨ follow my @asos_paloma account for more style based stuff, if ya want ~

Kuva, jonka Paloma Elsesser (@palomija) julkaisi

 

🍳

Kuva, jonka Paloma Elsesser (@palomija) julkaisi

 

when L.A. look good on ya ~

Kuva, jonka Paloma Elsesser (@palomija) julkaisi

Paloma asuu New Yorkissa mutta on syntynyt Los Angelesissa. Ennen Niken mainoskasvoksi ryhtymistä hän on tehnyt muitakin mallin töitä ja ollut mukana esimerkiksi alusvaatekampanjassa.

”Kaikenlaisia ihmisiä pitää pitää esillä, ja yritykset alkavat nyt tajuta sen.”

Paloma iloitsee siitä, että muotibisnes on viime vuosina muuttunut aiempaa monimuotoisemmaksi – joskin vielä on työtä tehtävänä.

– Kaikenlaisia ihmisiä pitää pitää esillä, ja yritykset alkavat nyt tajuta sen, Paloma sanoo Oysterille.

– Kaikki haluavat tuntea, että on olemassa muitakin samanlaisia kuin itse.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Moni stara viimeistelee kesätyylinsä erilaisilla päähineillä. Hienostunut hattu tekee
simppelistäkin asusta juhlavan, ja rokimpi pipo antaa katu-uskottavuutta.

Pitkä, simppeli mekko on luottovaate, joka paljastaa trendikkäästi olkapäät. 34,99 €, H&M.
Pitkä, simppeli mekko on luottovaate, joka paljastaa trendikkäästi olkapäät. 34,99 €, H&M.

Kaunis olkihattu 19,95, Lindex.
Kaunis olkihattu 19,95, Lindex.

Huivi tuo särmää klassiseen olkihattuun, 17,99 €, H&M.
Huivi tuo särmää klassiseen olkihattuun, 17,99 €, H&M.

Höpsö tupsu tuo kontrastia klassiseen olkikuosiin, 20 €, Monki.
Höpsö tupsu tuo kontrastia klassiseen olkikuosiin, 20 €, Monki.

Punottu kuosi kietoutuu turbaaniksi, 114,95 €, Weekend Max Mara.
Punottu kuosi kietoutuu turbaaniksi, 114,95 €, Weekend Max Mara.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Hattu Emilie

Kannattaa käydä katsomassa myös Prisman hattuvalikoima, minut se yllätti aivan täysin. Hyviä, trendikkäitä hattuja ja asusteita tosi edullisesti :)

Safarimuoti tulee joka kesä, tällä kertaa violetilla ja vihreällä tehostettuna. 

Klassinen safarityyli saa tänä kesänä uutta särmää, kun maastonsävyiseen asuun sekoitetaan muutamia tehostevärejä. Esimerkiksi violetti ja räikeät vihreän sävyt toimivat hyvin. 

Kuosisekamelska saa olla kuin villimmässäkin viidakossa. Trendikkäimmissä kankaissa on eläin- ja palmukuoseja. Jos kaipaat hienostuneempaa tyyliä, voit lisätä mukaan kimaltelevia koruja ja asusteita.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.