Balconette-liivit tuovat rintoihin pyöreyttä.

Moni nainen käyttää vääränkokoisia rintaliivejä.

Pullisteleeko rinta liiveistä kainalon puolelta vai pussittaako rintsikoissa tyhjää? Tai painavatko liivien kaaret ikävästi? Syynä ovat vääränkokoiset liivit. Niitä käyttää meistä suomalaisnaisista suurin osa.

Valitsemme yleensä liian suuren ympärysmitan ja liian pienen kuppikoon. Toinen helmasynti on, että jäämme roikkumaan vanhoihin mittoihimme, vaikka rinnat ja rinnanympärys muuttuvat. Mittaa ne parin vuoden välein!

Kolmas hölmöys on, että emme luovu liiveistä ajoissa, vaikka kannattaisi: vanhat ja löystyneet liivit eivät enää tue povea tarpeeksi, ja rinnat pääsevät liikkumaan – ja venymään.

Tarkkana mallin kanssa

Jos olet pienipovinen, kevyehkö liivimalli riittää. Jos haluat rintaan lisää pyöreyttä, valitse balconette-liivit, puolikuppiset rintsikat tai push upit.

Keskikokoiselle povelle sopivat sivutukea antavat leikkaukset. Myös kaarituet tukevat rintaa. Suosi paksuja olkaimia arkikäytössä.

Suuripovinen saa parhaan tuen toppaamattomista, kokokuppisista liiveistä, joiden kupin keskiosasta lähtevät leveät ja pehmustetut olkaimet.

Jos rintasi ovat erikokoiset, hanki liivit, joissa on poistettavat toppaukset. Jätä suuremman rinnan kupista toppaus pois.

Oikeaa kokoa metsästämässä

1. HAKASET

Kun liivit ovat uudet, kiinnitä ne uloimpaan hakaseen. Tuntumanpitää olla napakka, mutta liivit eivät saa puristaa. Liivin alareunan alle pitää mahtua kaksi sormea.

Jos joudut heti käyttämään sisempiä hakasia uusissa rintsikoissa, ympärysmitta on liian suuri. Sisemmät hakaset otetaan käyttöön vasta liivien vanhetessa.

Liian suuresta ympärysmitasta kertoo myös se, jos olkaimet valuvat, takaosa nousee kohti niskaa tai rinnat valahtavat liivien alapuolelle käsiä nostettaessa. Kokeile silloin rinnakkaiskokoja. Esimerkiksi 75 C - ja 70 D -kokoisilla rinnanympärys on suunnilleen sama, mutta rintakehän ympärys eri. Jos taas rinnat pursuavat kuppien sivuilta tai pullahtavat ulos kuppien yläosasta, kuppikoko on liian pieni.

2. OLKAIMET

Säädä olkaimet niin, että rintojen korkein kohta on yhtä pitkän matkan päässä olkapäästä ja kyynärpäästä. Oikean pituiset olkaimet eivät valahda eivätkä jätä punaisia painaumia hartioihin.

3. TOINEN MALLI

Jos ympärysmitta ja kuppikoko ovat oikeat ja olkaimet oikeanpituiset, mutta liivit eivät silti istu, kokeile toista mallia. Esimerkiksi balconette-mallien olkaimet saattavat olla joillekin liian sivussa tai kuppi liian matalalla, jolloin olkaimet valuvat, ja rinnat tulevat kumartuessa ulos kupeista. Pyydä apua myyjältä!

Hoidetaan hellästi

Huuhtele liivit lähes joka käyttökerran jälkeen, jotta niissä oleva elastaani säilyisi mahdollisimman pitkään joustavana. Anna liiveille pesun jälkeen lepopäivä, jotta kuidut pysyvät napakoina. Jos peset liivejä harvoin, ihosta erittyvä rasva ja hiki pinttyvät niihin.

Liiveille on vaikea luvata käyttöikää, sillä niiden kestävyys riippuu siitä, kuinka usein niitä pitää ja miten niitä pesee ja kuivattaa. Konepesu kuluttaa liivejä nopeammin kuin käsipesu.

Luovu liiveistä siinä vaiheessa, kun ne tuntuvat sisimmässäkin hakasessa väljiltä. Älä kuitenkaan ota vanhoja juhla- tai arkiliivejä urheilukäyttöön, sillä ne eivät tue tarpeeksi. Urheiluliivin tarkoitus on tukea ja ehkäistä ihovaurioita. Myös niiden materiaalit on suunniteltu hikoilua kestäviksi.

Jumpsuit eli kotoisammin haalariasu on tähtien ikisuosikki.

Starat pukevat rennonletkeän housupuvun niin arkeen kuin gaaloihinkin. Asun kaveriksi sopivat korkkarit, sirot avokkaat tai sandaletit. Kirjekuorilaukku tai näyttävät korut viimeistelevät lookin.

 

Mangon graafinen haalari 49,95 €.

 

 

TopShopin haalarissa on leikkisä yläosa ja muodikas kuosi. 44,95 €, Zalando.

 

 

 

Loppusilaukseksi vain kiva kynsilakka. Kengät 65 €, & Other Stories.

 

Kommentit

Prinsessa Madeleine saapui kuninkaan syntymäpäiväjuhlille iltapuvussa, joka on nähty hänen yllään aiemminkin.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaan 70-vuotissyntymäpäivää juhlittiin eilen lehtitietojen mukaan aamuun asti. Meno yltyi kenties villiksikin, mutta vielä illalla vieraat saapuivat paikalle elegantteina.

Prinsessa Madeleinella oli yllään iltapuku, jota hän on käyttänyt ennenkin. Hän pukeutui Elie Saabin kimaltavaan luomukseen häitään edeltäneellä illallisella kesällä 2013.

Expressen-lehden mukaan prinsessa Victorialla puolestaan oli samankaltainen – kenties jopa sama – juhla-asu yllään vuonna 2015 Tanskan kuningatar Margareetan 75-vuotisjuhlissa.

Vasemmalla oleva kuva Madeleinesta on otettu eilen illalla.

Prinsessa Victoria saapui juhliin niin ikään Elie Saabin luomuksessa. Libanonilaissyntyisen muotisuunnittelijan Elie Saabin nimeä kantava luksusbrändi on tunnettu erityisesti näyttävistä iltapuvuistaan.

Viime viikolla synnyttänyt prinsessa Sofia jätti iltatilaisuuden väliin, joten prinssi Carl Philip saapui tilaisuuteen ilman puolisoaan.

Kommentit

Tyyli-ikoninakin tunnettu herttuatar Catherine poseeraa Britannian Voguen satavuotisjuhlanumeron kannessa.

Britannian Vogue-muotilehti julkaisi myöhään lauantai-iltana uutisen siitä, että lehden seuraavan numeron kannessa esiintyy herttuatar Catherine. Muotikuvat ovat tyyli-ikonina pidetylle Catherinelle ensimmäiset.

Kesäkuun lehti on Voguen satavuotisjuhlanumero.

– Olen valtavan kiitollinen siitä, että voimme näiden kuvien avulla jatkaa upeiden kuninkaallisten muotokuvien perinnettä, lehden päätoimittaja Alexandra Shulman iloitsee.

Herttuatar Catherinen kuvasi maineikas Josh Olins. Kannen lisäksi lehti julkaisi sosiaalisessa mediassa kaksi muutakin kuvaa herttuattaresta.

Ensi torstaina ilmestyvässä lehdessä muotikuvia on kymmenen sivua. Kuvissa näkyvät lehden mukaan herttuattaren rakkaus maaseutua ja valokuvausta kohtaan sekä hänen säteilevä persoonansa.

Kuvat on otettu Britannian maaseudulla Norfolkissa. Seudulla sijaitsee myös Catherinen ja prinssi Williamin koti Anmer Hall.

Kommentit

Kruununprinsessa Victoria on suosinut viime aikoina useasti ruotsalaisen H&M-ketjun edullisia vaatteita.

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa juhlii tänään 70-vuotissyntymäpäiväänsä. Juhlallisuudet ovat jatkuneet koko viikon, ja eilen kuninkaalliset kokoontuivat juhlakonserttiin Tukholmassa.

Ruotsin suloiset pikkukuninkaalliset eivät iltatapahtumaan osallistuneet, joten huomio kiinnittyi aikuisväen juhla-asuihin. Ruotsalaislehdistö hehkutti sekä kruununprinsessa Victorian että prinsessa Madeleinen vaatevalintoja.

Prinsessojen asut olivat kuin yö ja päivä. Victoria oli valinnut ylleen asun ruotsalaisen ketjuvaatemerkki H&M:n Conscious Collection -mallistosta. Hän oli asustanut kullanhohtoisen hameen Dolce & Gabbana -merkin kengillä ja näyttävällä kaulakorulla. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

 

Kronprinsessan i guld!👑 Under fredagkvällen började firandet av kungens 70-årsdag på allvar, med en konsert på Nordiska museet i Stockholm. En lång rad gäster fanns på plats, och kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prins Daniel kom tillsammans till konserten. Victoria var klädd i en riktigt elegant kjol med tillhörande top, och precis som under eftermiddagens prisutdelning vid Operan, hade kronprinsessan valt att klä sig i H&M:s Conscious Collection. Visst är skorna från Dolce & Gabbana häftiga?👍😃On Friday evening, the celebration of the King's 70th birthday started with a concert at the Nordic Museum in Stockholm. Crown Princess Victoria was wearing a gold skirt from H&M's Conscious Collection. (Foto: Anna-Karin Nilsson, Expressen)

Kuva, jonka Expressen Kungligt (@expressenkungligt) julkaisi

Victoria suosii pukeutumisessaan ruotsalaista suunnittelua, ja hän on edustanut viime aikoina usein H&M:n edullisissa luomuksissa. Hän pukeutui merkin vaatteisiin esimerkiksi viime kesänä vietetyissä prinssi Carl Philipin ja Sofian häissä. Vaatteiden hinnat ovat korkeimmillaankin vain joitakin satoja euroja.

Madeleine sen sijaan tunnetaan mieltymyksestään luksukseen ja kansainväliseen huippusuunnitteluun. Eilisillan konsertissa hän oli pukeutunut brittiläisen Erdem-merkin mekkoon, jonka hinta on Expressen-lehden tietojen mukaan noin 35 000 kruunua eli noin 3 800 euroa. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

 

Madeleine i blommigt!🌸 Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har kommit från London för att vara med och fira kungen. Vid kvällens konsert på Nordiska museet kom prinsessan Madeleine i en klänning som kommer från märket Erdem, vilket bloggen "The Royals and I" var först med att klura ut. Klänningen kostar cirka 35000 kronor. Den vita kappan har vi sett henne bära tidigare, och skorna kommer från Marchesa. Här ser vi Madeleine hålla om sin storebror Carl Philip som precis har blivit pappa till prins Alexander.💙 I morgon hoppas vi förstås på att få se Leonore och Nicolas också! Princess Madeleine is back from London to celebrate The King. Here she is in a dress from Erdem. (Foto: Stella Pictures)

Kuva, jonka Expressen Kungligt (@expressenkungligt) julkaisi

Juhlallisuudet jatkuvat tänään lauantaina. Pienten kuninkaallisten lisäksi myös prinsessa Sofian odotetaan edustavan ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän synnytti prinssi Alexanderin reilu viikko sitten, 19. huhtikuuta. Prinssipari näytti hyvin reippaalta poistuessaan sairaalasta synnytystä seuraavana päivänä.

Kommentit