Balconette-liivit tuovat rintoihin pyöreyttä.

Moni nainen käyttää vääränkokoisia rintaliivejä.

Pullisteleeko rinta liiveistä kainalon puolelta vai pussittaako rintsikoissa tyhjää? Tai painavatko liivien kaaret ikävästi? Syynä ovat vääränkokoiset liivit. Niitä käyttää meistä suomalaisnaisista suurin osa.

Valitsemme yleensä liian suuren ympärysmitan ja liian pienen kuppikoon. Toinen helmasynti on, että jäämme roikkumaan vanhoihin mittoihimme, vaikka rinnat ja rinnanympärys muuttuvat. Mittaa ne parin vuoden välein!

Kolmas hölmöys on, että emme luovu liiveistä ajoissa, vaikka kannattaisi: vanhat ja löystyneet liivit eivät enää tue povea tarpeeksi, ja rinnat pääsevät liikkumaan – ja venymään.

Tarkkana mallin kanssa

Jos olet pienipovinen, kevyehkö liivimalli riittää. Jos haluat rintaan lisää pyöreyttä, valitse balconette-liivit, puolikuppiset rintsikat tai push upit.

Keskikokoiselle povelle sopivat sivutukea antavat leikkaukset. Myös kaarituet tukevat rintaa. Suosi paksuja olkaimia arkikäytössä.

Suuripovinen saa parhaan tuen toppaamattomista, kokokuppisista liiveistä, joiden kupin keskiosasta lähtevät leveät ja pehmustetut olkaimet.

Jos rintasi ovat erikokoiset, hanki liivit, joissa on poistettavat toppaukset. Jätä suuremman rinnan kupista toppaus pois.

Oikeaa kokoa metsästämässä

1. HAKASET

Kun liivit ovat uudet, kiinnitä ne uloimpaan hakaseen. Tuntumanpitää olla napakka, mutta liivit eivät saa puristaa. Liivin alareunan alle pitää mahtua kaksi sormea.

Jos joudut heti käyttämään sisempiä hakasia uusissa rintsikoissa, ympärysmitta on liian suuri. Sisemmät hakaset otetaan käyttöön vasta liivien vanhetessa.

Liian suuresta ympärysmitasta kertoo myös se, jos olkaimet valuvat, takaosa nousee kohti niskaa tai rinnat valahtavat liivien alapuolelle käsiä nostettaessa. Kokeile silloin rinnakkaiskokoja. Esimerkiksi 75 C - ja 70 D -kokoisilla rinnanympärys on suunnilleen sama, mutta rintakehän ympärys eri. Jos taas rinnat pursuavat kuppien sivuilta tai pullahtavat ulos kuppien yläosasta, kuppikoko on liian pieni.

2. OLKAIMET

Säädä olkaimet niin, että rintojen korkein kohta on yhtä pitkän matkan päässä olkapäästä ja kyynärpäästä. Oikean pituiset olkaimet eivät valahda eivätkä jätä punaisia painaumia hartioihin.

3. TOINEN MALLI

Jos ympärysmitta ja kuppikoko ovat oikeat ja olkaimet oikeanpituiset, mutta liivit eivät silti istu, kokeile toista mallia. Esimerkiksi balconette-mallien olkaimet saattavat olla joillekin liian sivussa tai kuppi liian matalalla, jolloin olkaimet valuvat, ja rinnat tulevat kumartuessa ulos kupeista. Pyydä apua myyjältä!

Hoidetaan hellästi

Huuhtele liivit lähes joka käyttökerran jälkeen, jotta niissä oleva elastaani säilyisi mahdollisimman pitkään joustavana. Anna liiveille pesun jälkeen lepopäivä, jotta kuidut pysyvät napakoina. Jos peset liivejä harvoin, ihosta erittyvä rasva ja hiki pinttyvät niihin.

Liiveille on vaikea luvata käyttöikää, sillä niiden kestävyys riippuu siitä, kuinka usein niitä pitää ja miten niitä pesee ja kuivattaa. Konepesu kuluttaa liivejä nopeammin kuin käsipesu.

Luovu liiveistä siinä vaiheessa, kun ne tuntuvat sisimmässäkin hakasessa väljiltä. Älä kuitenkaan ota vanhoja juhla- tai arkiliivejä urheilukäyttöön, sillä ne eivät tue tarpeeksi. Urheiluliivin tarkoitus on tukea ja ehkäistä ihovaurioita. Myös niiden materiaalit on suunniteltu hikoilua kestäviksi.

Eivätkö äiskäfarkut näytä hyvältä peräpeilissä? Wedgie-farkut lupaavat korostaa takalistoa ilman, että mukavuus kärsii.

Jos jollekulle oli epäselvää, niin kerrottakoon, että peppu on yhä pop.

Vaikkei sitä nyt välttämättä kehtaisi ääneen sanoa, farkut ovat aika mainio vaatekappale, jos tarkoituksena on esitellä hanuriaan. Siinä trendikkäät "äiskäfarkut" eivät kuitenkaan ole onnistuneet. Ne tuppaavat usein hieman latistamaan peppua.

Tähän markkinarakoon iskee perinteikäs farkkufirma Levi's, jonka Wedgie-farkkumallista kohistaan nyt internetissä. Se kun latistamisen sijaan korostaa takalistoa.

Kaikkensa kyseisen kehonosan mediaseksikkyyden eteen on tehnyt Kardashianin ja Jennerin julkkisperhe, joten ei ole ihme, että myös Kylie Jenner on esitellyt Wedgie-tyyliä lukuisille Instagram-seuraajilleen.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä ja täältä.

Wedgie-malli on saanut inspiraationsa vintage-estetiikasta – siitä, miten naisilla oli tapana pitää farkkujaan vuosikymmeniä sitten. Uusi farkkumalli lupaa korostaa pakaroiden pyöreyttä ja niiden välistä vakoa (wedge=kiila) häpeilemättä.

– 501 CT -farkkumalli sai innoituksensa naisista, jotka käyttivät 501-farkkuja hieman väljinä, ja Wedgien kimmokkeena olivat naiset, jotka käyttivät 505-mallia liian pienessä koossa, niin että se oli kiinni heidän takapuolissaan melkein kuin vakuumipakkaus, johtaja Jonathan Cheung selitti farkkumallin taustoja Mashablelle.

Noh, mielikuva ei kuulosta kovin mukavalta, joten Wedgie-malliin on lisätty aavistus elastaania ja se on leikattu takalistoa ja vyötäröä hyväileväksi. Maailma on taas kerran vähän valmiimpi.

wanmac
Viesti

Wanhat Levikset kunniaan!!!! Näyttää varsinkin teidän Leidien päällä huikean hyviltä ja eivät mene koskaan pois muodista.

Tänä keväänä vaatteissa näkyvät flamencovaikutteiset röyhelöt, romanttiset frillat ja rimpsut. Tulinen tyyli näyttää parhaalta, kun väripaletti on simppeli: punaista, mustaa ja valkoista. 

Läpinäkyvässä  sifonkipaidassa  on ripaus  mustalais- romantiikkaa.  Liivit saavat vilahtaa paidan läpi. Pitsiliivit 22,95 €, Lindex. Sifonkipaita röyhelösomistein, 189 €, Sand. Hipahtavat bootcut-farkut ovat täydellinen pari paidalle, 199 €, Hunkydory. Kolmen kaulakorun setti, 16,95 €, Vero Moda. Rukousnauhamainen rannekoru, 69 €, Syster P.
Läpinäkyvässä sifonkipaidassa on ripaus mustalais- romantiikkaa. Liivit saavat vilahtaa paidan läpi. Pitsiliivit 22,95 €, Lindex. Sifonkipaita röyhelösomistein, 189 €, Sand. Hipahtavat bootcut-farkut ovat täydellinen pari paidalle, 199 €, Hunkydory. Kolmen kaulakorun setti, 16,95 €, Vero Moda. Rukousnauhamainen rannekoru, 69 €, Syster P.

Kevään muodikkain  paita paljastaa olkapäät. Kirjaillun paidan rypytys muodostaa suloisen röyhelön olkapäille, 29,95 €, Vero Moda. Asuun tuo väriä punainen bandana-huivi, 7,95 €, Lindex. Linjakkaan leveälahkeiset housut rauhoittavat etnistä yläosaa, 89,95 €, Selected Femme. Viininpunaisetnyörikengät ovat mokkaa, 89,95 €, Tamaris.
Kevään muodikkain paita paljastaa olkapäät. Kirjaillun paidan rypytys muodostaa suloisen röyhelön olkapäille, 29,95 €, Vero Moda. Asuun tuo väriä punainen bandana-huivi, 7,95 €, Lindex. Linjakkaan leveälahkeiset housut rauhoittavat etnistä yläosaa, 89,95 €, Selected Femme. Viininpunaisetnyörikengät ovat mokkaa, 89,95 €, Tamaris.

Rennossa  frillatunikassa  on ainesta  uudeksi toimisto- vaatetähdeksi. Monikäyttöinen frillatunika toimii mekkona ja housujen kanssa tunikana, 40 €, H&M. Letitetty naruvyö on kiepautettu kaulaan koruksi, 9,95 €, Gina Tricot. Tupsukorvakorut, 10 €, H&M. Brokadipintaiset farkut 79,95 €, Garcia Jeans.
Rennossa frillatunikassa on ainesta uudeksi toimisto- vaatetähdeksi. Monikäyttöinen frillatunika toimii mekkona ja housujen kanssa tunikana, 40 €, H&M. Letitetty naruvyö on kiepautettu kaulaan koruksi, 9,95 €, Gina Tricot. Tupsukorvakorut, 10 €, H&M. Brokadipintaiset farkut 79,95 €, Garcia Jeans.

Kellohelmainen pitsimekko  saa asennetta boheemeista  asusteista. Juhlavassa pitsimekossa on irrotettava alushame, 308 €, Joseph Ribkoff. Näyttävät korvakorut ovat kuin löytö etnisestä basaarista,  15 €, H&M. Todellinen mustalaismorsian pukee mekon pariksi biker-buutsit, 369 €, Prime Boots. Huopahattu, 40 €, Minimum. Kahden kiven kaulakoru, 29,90 €, Glitter. Nahkanauha ranteessa,  54 €, Nomination.
Kellohelmainen pitsimekko saa asennetta boheemeista asusteista. Juhlavassa pitsimekossa on irrotettava alushame, 308 €, Joseph Ribkoff. Näyttävät korvakorut ovat kuin löytö etnisestä basaarista, 15 €, H&M. Todellinen mustalaismorsian pukee mekon pariksi biker-buutsit, 369 €, Prime Boots. Huopahattu, 40 €, Minimum. Kahden kiven kaulakoru, 29,90 €, Glitter. Nahkanauha ranteessa, 54 €, Nomination.

Kenkien pitää tuntua hyviltä jaloissa jo kaupassa.

Ihanat kengät! Mutta vähän epämukavat.

Hyvien kenkien löytäminen on joskus vaikeaa, ja on houkutteleva ajatus kävellä sen aikaa epämukavilla kengillä, että ne maagisesti pehmenevät vähitellen mukaviksi.

Toki niin voi käydä, mutta se tapahtuu jalkojen hyvinvoinnin kustannuksella. Kipu kertoo siitä, että jokin on vialla. Vaikka kyseessä olisi vain hankaava kenkä, se tulisi ottaa vakavasti.

Lääkäri Jackie Sutera varoittaa huonolta tuntuvista kengistä WhoWhatWear-sivustolla.

– Kenkien "ajaminen sisään" kävelemällä on todella huono idea. En suosittele ostamaan kenkiä, jotka eivät istu jalkaan jo kaupassa.

Hänen mukaansa huonot kengät voivat pahimmassa tapauksessa johtaa loukkaantumisiin ja jopa kroonisiin vaivoihin nilkoissa, polvissa, lantiossa ja selässä. Myös kävely voi muuttua.

Kiinnitä kenkiä ostaessasi huomioi erityisesti näihin asioihin:

1. Oikea koko löytyy sovittamalla

Vaikka olisit aina, siis aina, käyttänyt kokoa 37, ei tee pahaa kokeilla myös edellistä tai seuraavaa kokoa. Mikä tuntuu parhaalta jalassa? Pue molemmat kengät jalkaasi ja kävele niillä hieman ympäriinsä. Puristaako tai hölskyykö epämukavasti? Pysyykö kantapää napakasti paikallaan? Jos koon vaihtaminen ei tee oloa mukavaksi, on sovitettava jotakin toista kenkämallia.

2. Tunne jalkasi

Jos jalka on leveä, sitä on turha yrittää tunkea kapeisiin malleihin. Kapeajalkaisen taas on epämukavaa kävellä hölskyvillä, liian leveillä kengillä. Ole kriittinen istuvuuden suhteen. Mieti, millaisilla kengillä on ollut aiemmin kaikkein mukavinta kävellä, ja valitse esimerkiksi koron korkeus, kiinnitysmekanismi ja kengän kärjen muoto sillä perusteella.

3. Älä luota siihen, että kenkä kyllä antaa periksi

Nahkakengät yleensä venyvät ja pehmenevät hieman käytössä, mutta siitä huolimatta niiden pitäisi olla jo valmiiksi sopivat. Monesti ne kuitenkin antavat helpommin periksi leveys- kuin pituussuunnassa. Keinomateriaalit eivät yleensä mukaudu jalkaan samalla tavalla kuin aito nahka.

4. Hyödynnä suutaria

Monesti jalat ovat hieman eripariset. Kengät tulee tietenkin ostaa suuremman mukaan, ja toisen kengän kokoa voi säätää esimerkiksi pohjallisen avulla. Suutarilta voi myös kysyä, voiko nahkakenkää venyttää hieman väljemmäksi, mutta ostopäätöstä tehdessä ei kannata luottaa siihen, että suurentaminen onnistuu.

Unohda minimalismi. Nyt tulee maksimalismi!

2413371

Mustalle, valkoiselle ja kaikenlaiselle hillitylle on toki aikansa ja paikkansa, mutta tulevana keväänä on lupa irrotella. Kevään muotinäytöksissä nähtiin pitkästä aikaa runsautta, joka on luonnollista seurausta minimalismin pitkälle valtakaudelle.

Tämä trendi ilahduttaa monipuolisuudellaan – kukin voi soveltaa sitä tyylinsä mukaan. Kirkkaat värit, räväkät kuviot ja liioitellut röyhelöt... Kaikki kelpaavat!

Koostimme videolla näyttävimmät tyylit. Bongaatko joukosta myös Marimekon?