1. Pastelli sulautuu trenditossuissa sujuvasti eläinkuosiin, 130 €, Adidas Originals. 2. Tekomokkaballerinat ovat katutanssijan valinta, 39,95 €, Nelly.com. 3. Mokkaballerinojen kärki on dipattu glitteriin, 109,90 €, Unisa. 4. Kiiltonahka luo häikäisevän hienon pinnan, 84,95 €, Kiomi/Zalando. 5. Kengissä on trio-jäätelömäinen väritys, 89,95 €, Björn Borg. 6. Leikkisissä lenkkareissa komeilee Mikki Hiiri, 174,95 €, MOA – Master of Arts/Zalando.
1. Pastelli sulautuu trenditossuissa sujuvasti eläinkuosiin, 130 €, Adidas Originals. 2. Tekomokkaballerinat ovat katutanssijan valinta, 39,95 €, Nelly.com. 3. Mokkaballerinojen kärki on dipattu glitteriin, 109,90 €, Unisa. 4. Kiiltonahka luo häikäisevän hienon pinnan, 84,95 €, Kiomi/Zalando. 5. Kengissä on trio-jäätelömäinen väritys, 89,95 €, Björn Borg. 6. Leikkisissä lenkkareissa komeilee Mikki Hiiri, 174,95 €, MOA – Master of Arts/Zalando.

Korkkarit, lenkkarit vai jotain siltä väliltä? Poimi näistä suosikkikorkosi.

Toimiston minikorko

Ryhdikäs arkityyli syntyy jo muutaman sentin koroilla. Nyt muodissa on mokkanahka. 

 

1. Cowboy-buutseissa on villin lännen brodeeraukset, 229,95 €, Cream.  2. Mokkanilkkurien vetskari on saanut hapsukoristeet, 99,95, Tamaris. 3. Ei purista, eikä hankaa, 109 €, Unisa.  4. Klassiset purjehduskengät pysyvät muodissa, 139 €, Timberland.  5. Loafereissa yhdistyvät kolmen kengän tyylit, 49,95 €, Zara. 6. Käärmeennahkakuosi on tyylikäs vuodesta toiseen, 135 €, Unisa. 7. Menokenkien mukavimmat, 154,95 €, Nike Air Max/Zalando.
1. Cowboy-buutseissa on villin lännen brodeeraukset, 229,95 €, Cream. 2. Mokkanilkkurien vetskari on saanut hapsukoristeet, 99,95, Tamaris. 3. Ei purista, eikä hankaa, 109 €, Unisa. 4. Klassiset purjehduskengät pysyvät muodissa, 139 €, Timberland. 5. Loafereissa yhdistyvät kolmen kengän tyylit, 49,95 €, Zara. 6. Käärmeennahkakuosi on tyylikäs vuodesta toiseen, 135 €, Unisa. 7. Menokenkien mukavimmat, 154,95 €, Nike Air Max/Zalando.

Huipulla tuulee

Ovatko lempparisi sinkkuelämää-Carrien tyyliset stiletot vai jykevät tolppakorot? Rokahtava tyyli on kauden juttu. 

1. Kolmen materiaalin kombo ihastuttaa, 69,95 €, Tamaris. 2. Korokepohja helpottaa sandaleteilla kävelyä, 125 €, & Other Stories. 3.  Voit sitoa nyörit trendikkäästi myös ylemmäs pohkeiden ympärille, 54,95 €, Nelly.com. 4. Tilkkumokkanilkkureissa on näyttävä korko, 120 €, River Island/Zalando. 5. Pyöreät tolppakorot sopivat veikeisiin kukkanilkkureihin, 89 €, Asos. 6.  Moderni korko on leveä ja kaareva, 69,95 €, Zara.  7. Lenkkarien kiilakorko piiloutuu sporttisen ilmeen taakse,104,95 €, Steve Madden/Zalando.
1. Kolmen materiaalin kombo ihastuttaa, 69,95 €, Tamaris. 2. Korokepohja helpottaa sandaleteilla kävelyä, 125 €, & Other Stories. 3. Voit sitoa nyörit trendikkäästi myös ylemmäs pohkeiden ympärille, 54,95 €, Nelly.com. 4. Tilkkumokkanilkkureissa on näyttävä korko, 120 €, River Island/Zalando. 5. Pyöreät tolppakorot sopivat veikeisiin kukkanilkkureihin, 89 €, Asos. 6. Moderni korko on leveä ja kaareva, 69,95 €, Zara. 7. Lenkkarien kiilakorko piiloutuu sporttisen ilmeen taakse,104,95 €, Steve Madden/Zalando.

 

Syyskuussa Lidleihin tulee myyntiin 69 euroa maksava nahkatakki. Mutta saako halvalla hinnalla laatua?

Lidlin vaatemallistot ovat olleet tähän mennessä jättimenestys. Halpoja löytöjä on kärkytty myymälöistä, ja esimerkiksi kesämekot ovat olleet haluttua tavaraa somekirppiksillä

Kesän alussa Lidl yllätti ja kertoi tuovansa markkinoille ensimmäisen yhteistyömallistonsa nimekkään suunnittelijan, huippumalli Heidi Klumin, kanssa. Yhteistyömallistot ovat tuttua kauraa ketjuliikkeistä, sillä esimerkiksi H&M lanseerasi ensimmäisen sellaisen jo vuonna 2004 suunnittelijalegenda Karl Lagerfeldin kanssa. Nyt ne tulevat myös ruokakauppoihin.

Lue myös: Jättiyllätys Lidliltä: Tuo nahkatakit kauppoihin ja järjestää omat muotiviikot – suunnittelijana muodin supernimi

Lidlin mallisto esitellään New Yorkin muotiviikoilla 7. syyskuuta, ja vaatteet ja asusteet tulevat myyntiin kaikkiin Suomen Lidleihin 18. syyskuuta. Tiedotteessa Esmara by Heidi Klum: Heidi & The City -malliston kerrotaan sisältävän ”urbaania ilmettä ja vau-efektejä”. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa bombertakkeja, pillifarkkuja ja nahkatuotteita. Lidlin mukaan kaupoissa tarjolla olevat koot vaihtelevat malleittain ja väreittäin.

Malliston kiinnostavin vaate lienee 69 euroa maksava mokkanahkainen takki, sillä aitoja nahkatakkeja saa harvoin alle satasella tai kahdellakaan.

Aitoja nahkatakkeja saa harvoin alle satasella tai kahdellakaan.

Hinta tietenkin herättää myös sen kysymyksen, missä ja millaisista materiaaleista takki on valmistettu. Aiemmin Lidl on selittänyt tuotteidensa edullisia hintoja isoilla erillä ja keskitetyillä hankinnoilla. Edullisista hinnoista huolimatta monista Lidlin vaatteista kuitenkin löytyy Öko-Tex-standardin tuoteturvallisuusmerkki, joka rajoittaa tiettyjen kemikaalien käyttöä tekstiileissä.

Takki testissä

Saimme testata Lidlin mokkanahkatakkia jo ennen sen tuloa kauppoihin.

Takin saa kiinni vetoketjulla, joka liukuu kohtalaisen hyvin.
Takin saa kiinni vetoketjulla, joka liukuu kohtalaisen hyvin.

Leikkaus: Klassinen muotoilu viehättää. Hyvä, ettei ole lähdetty kokeilevalle linjalle. Tyylin puolesta takki on varmasti myyntihitti.

Koko: Takki näyttää ja tuntuu pieneltä. Testaamamme takki on eurooppalaista kokoa 36, mutta jopa XS-kokoa olevan testaajamme mielestä hartioihin ei jää liiemmin tilaa. Suoralinjainen takki mahtuu kuitenkin hyvin kiinni. Hihoissa on riittävästi pituutta.

”Takki näyttää ja tuntuu pieneltä.”

Materiaali: Ensimmäisenä huomio kiinnittyy hajuun: jännä aromi! Uudet autot haisevat vähän tällaiselle. Nahkatakista ei löydy kemikaaliturvallisuudesta kertovia merkintöjä. Vielä mitoitustakin isompi miinus on takin materiaali, joka tuntuu melko halvalta. Mokka on ohuenohutta, vähän ”löröä” ja vuori sitä halvinta mahdollista polyesteriä, jonka kahinan voi kuulla takkia kosketellessa.

Takista tulee myyntiin myös konjakinruskea, hieman erilainen versio. Kuva: Lidl
Takista tulee myyntiin myös konjakinruskea, hieman erilainen versio. Kuva: Lidl

Laatu: Ei repsottavia saumoja tai muita suurempia epäkohtia esimerkiksi leikkauksessa – perusasiat siis kunnossa. Kokonaisuudessaan takki tuntuu samanlaatuiselta kuin ketjuliikkeiden halvimmat aitoa nahkaa olevat takit. Mitään luksuskokemusta on siis turha odottaa muutamalla kympillä.

Flow-festivaaleilla puhuttavat sekä artistit että festarikansan pukeutuminen.

Tänä viikonloppuna Helsinki täyttyy jälleen näyttävästi pukeutuvista ihmisistä, kun Suvilahdessa järjestetään suosittu kaupunkikulttuuri- ja musiikkitapahtuma Flow Festival.

Viime vuoden Flow-festareiden pukeutumista on tutkittu ihan akateemisesti. Nyt-lehti kertoi heinäkuussa Taru Tervahaudan pro gradu -tutkielmasta, jossa hän tarkasteli miesten Flow-pukeutumista. Tervahaudan mukaan ideoita pukeutumiseen kerätään toisilta kaupunkilaisilta, josta seuraa kehä: monilla on yllään samankaltaisia vaatteita.  

Lue myös: Ei ujoille! Festarimeikki 2017 on värikäs ja kimaltava – kopioi tyylit

Tälle vuodelle tutkimusta Flow-tyylistä ei luonnollisesti ole ehditty tehdä, joten joudumme ennustamaan hiljaisiin signaaleihin turvautuen, mitä saattaa olla luvassa. Kokosimme kuusi vinkkiä rennon Flow-tyylin haltuunottamiseksi.

1. Vyölaukku

Ei kuitenkaan siinä vyötäröllä, vaan toisen olan yli pujotettuna niin kuin panosvyö tai missien palkintonauha. Pitkään melko junttina asusteena pidetty laukun korvike on viihtynyt erityisesti nuorehkojen miesten olkapäillä jo vähän aikaa. Kädet vapaaksi jättävä vyölaukku on myös mitä kätevin festariasuste. 

2. Glitter-meikki

Glitter-meikki löi vahvasti läpi jo alkukesästä, mutta jos on vetänyt glitterit naamassa jo kaikki kesän festarit, niin miksei vielä yksi viikonloppu menisi? Glittermeikkitaiteilijat, eli Glitternisti ja projektin aloittanut Tiina Hakala ovat toimineet kaikkein suosituimpina glittermeikkien tekijöinä.

3. Marimekon Unikko-kuosi

Vaikka Marimekko-kassi onkin jo hieman turhan valtavirtaa, ei Marimekko ole kokonaan kadonnut Flow-kansan vaatteista ja asustuksesta. Marimekon tuttu Unikko-kuosi on nimittäin uudessa nosteessa, ja esimerkiksi värikäs silkkipaita tutulla kuviolla voi hyvinkin toimia festariasuna.

4. Leveälahkeiset ja pliseeratut alaosat

Alaosa on helppo arvata. Leveälahkeiset, rennot housut pliseerauksella tai ilman. Tai hopeanväriset pliseeratut hameet! 

5. Farkkulappuhaalarit

Tavalliseen tapaan kokonaan päällä, toinen olkain roikkuen tai sitten koko lappuosuus rennosti alhaalla. Farkkulappuhaalarit kuuluvat hiukan samaan sarjaan kuin vyölaukku: ah, niin junttia, mutta sitäkin tyylikkäämpää. 

6. Sandaalit

Perustennareiden ja virtaviivaisten lenkkareiden lisäksi nyt tungetaan jalkaan joko kokonaan muoviset tai karvalla kuorrutetut saunasandaalit. Yksinkertaisilla sandaaleilla voi paljastaa vaikka värikkääksi maalatut varpaankynnet, tai sitten sukat, kuten perisuomalaiselle sukat ja sandaalit -tyylille on ominaista.