Vanha ystäväni muisteli tovi sitten intohimoista Gloria-suhdettaan. Kutsutaan häntä nyt vaikkapa Johannaksi. Nimi on muutettu. Tai sitten ei. Huhtikuussa 1987 silloin 16-vuotias Johanna tuli koulusta kotiin. Johanna asui Itä-Suomessa, keskikokoisessa kaupungissa ja siellä keittiön pöydällä nökötti upouusi lehti nimeltään Gloria.

”Gloria oli mielestäni jotain käsittämättömän ihanaa”, hän muisteli sitä päivää ja muistaa edelleen itse asiassa kristallinkirkkaasti koko lehden.

”Muistan ensimmäisen numeron pääjutun, jossa Gloria lähti matkalle ja otti mukaansa rakkaimpiensa valokuvat hopeakehyksissä tehdäkseen hotellihuoneesta kotoisamman. Pääni poksahti – siis että noinkin voi tehdä! Malli oli stailattu ihanasti ja hänellä oli ihanat hiukset. Malli taisi olla Ruotsista”, Johanna jatkoi. (Niin olikin, hän oli Madeleine Louise Otto, toim. huom.)

Johannan mielestä lehden koko henki oli maalaiskaupungin tytölle todellista luksusta, niin kaukaista ja yhtäkkiä jotenkin mahdollista ja tavoiteltavaa.

”Osasin kaikkien kansainvälisten suunnittelijoiden nimet, koska luin äitini Petraa ja Burdaa, mutta Gloria oli ensimmäinen suomalainen kansainvälinen lehti”, hän lopetti muistelunsa.

Niisk. Siltä minustakin tuntui! On myös tosi kauniisti sanottu, että Gloria oli ensimmäinen suomalainen kansainvälinen lehti. Haluaisin ajatella niin vieläkin, sillä mehän edelleen teemme kovatasoista, kansainvälistä laatulehteä juuri teille. Ja odottakaapa uudistuvaa Gloriaa, joka ilmestyy 28.1.2016 – tiedossa on jotain käsittämättömän ihanaa myös silloin.

Nyt ei ole enää huhtikuu 1987, vaan on joulukuu 28 vuotta myöhemmin, ja tässä numerossa näette miehen nimeltä Jare Tiihonen täysin uudessa valossa, upeissa, kansainvälisen tason kuvissa. Muotikuviimme valokuvataiteilija Susanna Majuri loi henkeäsalpaavan mystisen, vedenalaisen tunnelman. Legendaarinen kauneustoimittajamme Kristiina Raitala valitsi vuoden parhaat kauneustuotteet, ja koko toimitus etsi teille parhaat joululahjavinkit.

Käsittämättömän ihanaa joulua teille kaikille!

Taiteilija Rauha Mäkilä suunnitteli uudistuneen Glorian tunnusvärin ateljeessaan. Katso videolta, mitä ajatuksia tehtävä Rauhassa herätti.

"Keväällä kaikki muuttuu vihreäksi ja elinvoimaiseksi. Se on uutta elämää", kuvataiteilija Rauha Mäkilä kiteyttää, miksi päätyi sekoittamaan juuri smaragdinvihreän värin kuvaamaan uudistuneen Glorian asennetta. Mitä muuta värin syntyprosessiin liittyi? Videolla uudistuneen Glorian päätoimittaja Saila-Mari Kohtala keskustelee Rauhan kanssa hänen luomisprosessistaan ja inspiraation lähteistään. 

Uudistunut Gloria ilmestyy torstaina 28. tammikuuta.

Vapiskaa, George Clooney, Daniel Craig ja muut Hollywood-hurmurit, täältä tulee Tiihosen Jare!

Räppäri Cheek eli Jare Henrik Tiihonen esiintyy joulukuun Gloriassa henkeäsalpaavan tyylikkäissä muotikuvissa, jotka henkivät vanhanajan Hollywood-glamouria. Cheek herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan, mutta viimeistään näiden kuvien jälkeen vihaajienkin on myönnettävä, että miehessähän on karismaa. Kuvat on ottanut Jonas Lundqvist. Jaren stailauksesta vastaa Anna Komonen.

Jutussa lopettamista suunnitteleva suomalaisen popmusiikin supertähti muun muassa paljastaa, että yksi syy lopettamishaluihin on se, että yksityiselämä on jäänyt viime vuosina retuperälle. Tai kuten hän itse asian ilmaisee kappaleessaan Makee ja selkee: Tällä elämäntyylillä menee mania/oon kai juuttunut elämään Peter Panina.

Räppäri täyttää joulukuussa 34, kaverit ympärillä ovat perheellistyneet yksi toisensa jälkeen.

"Niin kauan kuin teen tätä juttuani, teen sitä täysillä, eikä mun maailmaan mahdu mitään tai ketään muuta. Tunnen itseni", Cheek kertoo.

Jutussa Cheek paljastaa myös, kuinka asuu, juhlii ja mihin hän tuhlaa. Lue koko juttu ja katso kaikki hienot kuvat joulukuun Gloriasta.

'

Glorian Instagramissa pääsee kurkistamaan kuvausten kulisseihin:

 

Our handsome coverboy Jare and model Alina at the photoshoot.

A video posted by Gloria Magazine (@gloriamagazine) on

 

 

Räppäri Jare "Cheek" Tiihonen raivasi tiensä Glorian kaikkien aikojen ensimmäiseksi kansikuvapojaksi.

Joulukuun Glorian kannessa poseeraa Cheek eli Jare Tiihonen. Suomiräpin kruunaamaton kuningas on ensimmäinen mies, joka on raivannut tiensä Glorian kanteen – yksin. Glorian kannessa on perinteisesti aina ollut nainen – joko julkisuuden henkilö tai malli. Miehiä Suomen johtavan muoti- ja lifestyle-lehden kannessa on nähty tähän asti vain seuralaisen roolissa.

Marraskuun 25. päivänä ilmestyvässä Glorian joulunumerossa kannen valtaa ensimmäistä kertaa yksin mies. Kyseessä on suomalaisen popmusiikin supertähti Cheek eli Jare Henrik Tiihonen. Essi Myllyojan tekemän haastattelun Hollywood-glamouria tihkuvissa kuvissa Cheek esittelee juhlakauden muotia yhdessä ukrainalaisen mallin Alinan kanssa. Kuvat on ottanut Jonas Lundqvist ja stailannut Anna Komonen.

”Maailmallakaan miehet eivät helposti pääse yksinään naistenlehtien kanteen – yksi harvoista poikkeuksista on Elle UK:n kannessa vuonna 2012 poseerannut David Beckham tai Saksan Voguen kannessa vuonna 2008 ollut Daniel Craig. Gloria uudistuu ensi vuoden alussa ja ennen tätä päätimme hieman irrotella. Päädyimme Jareen, koska hän on yksi tyylikkäimmistä suomalaisista populaarimusiikin tähdistä, koska hän herättää suuria tunteita ja koska hän on tähtistatukseltaan tällä hetkellä myös aika lailla omassa liigassaan”, päätoimittaja Saila-Mari Kohtala kertoo.

Suuri kunnia

"Olen aina koittanut tehdä hommia tyylikkäästi. On imartelevaa, että muotijengi Suomessa on antanut minulle tunnustusta siitä. On suuri kunnia olla ensimmäinen mies Glorian kannessa ja on siistiä, että perinteikäs lehti uskalsi kokeilla tällaista", Jare Tiihonen kommentoi.

Kuuden aukeaman jutussa Cheek käy läpi vaiheita, joiden kautta hän on noussut nykyiseen asemaansa ehkä Suomen tunnetuimpana ja varmasti eniten tunteita herättävänä artistina.

Gloria uudistuu helmikuun numerossaan, joka ilmestyy 28.1.2016. Suomen hohdokkaimmasta lifestylemediasta tulee entistäkin upeampi, tyylikkäämpi ja monipuolisempi, mutta myös rakkaudellisempi.

”Tärkeä tehtävämme on tuoda ihmisten elämään iloa ja kauneutta – joie de vivreä”, Saila-Mari Kohtala valottaa.

 

 

 

Minulla on kaksi ihanaa poikaa ja mahtava mies. Mies on kosmopoliitti Suomen kansalainen, kotoisin keskiluokkaisesta ugandalaisesta perheestä. Poikamme ovat supisuomalaisia, mutta eivät niin sanotusti vitivalkoisia. En edes tiedä mitä sanaa käyttäisin, kun ei sitä sanaa koskaan ole tarvittu ruskeita vaiko maitokahvia? No ei ehkä, mulatteja nyt eivät ainakaan, kansainvälisiä nyt ainakin siis sanokaa naiiviksi nyt sitten vaan, mutta he ovat ihan vaan minun poikiani.

Mieheni Lincoln on tietysti osansa rasismista saanut. ­

Ja saa. Hän on musta, sentään kristitty, mutta sitähän eivät jurpot ulkonäöstä osaa päätellä. Lincoln on aikamoinen dandy, osa pahimmista huutelijoista jotenkin jäätyy sen näyn edessä. Toisaalta se myös ärsyttää entistä enemmän, koska pysy lestissäsi Afrikan mies ja rumat ne vaatteilla koreilee.

Poikamme ovat säästyneet paljolta, sillä olemme hyvin johdonmukaisesti minimoineet mahdolliset rasistiset kohtaamiset. Poikiemme päiväkoti ja koulu valittiin diversiteettisyistä. Lisäksi asumme Helsingin keskustassa ja ystäväpiirimme on erittäin kansainvälinen. Vitsailemme joskus, että Bulevardin kupeessakin on ehkä rasisteja, mutta sivistyneitä sellaisia, eivätkä he nyt ainakaan leikkipuistossa ala nekruttelemaan tai mamupatjoittelemaan.

Olen kieltämättä seurannut järkyttyneenä viimeaikaista keskusteluilmapiiriä. Tiedän, että vaikeaa on kaikilla, osalla vaikeampaakin, mutta uskoin kuitenkin vilpittömästi, että meillä Suomessa perusihmisoikeudet ovat moreenimainen pohja kaikelle. Ihan peruskauraa, samaa sukua muille ihmisyyden perusasioille eli että janoamme kaikki hyväksyntää ja haluamme kaikki rakastaa ja tulla rakastetuksi.

En ole vajoamassa epätoivoon, se ei kuulu tyyliini. Olen peruspositiivinen humoristi ja näen aina toivoa. Hiljaa mielessäni rukoilen, että nuo ihanat poikani, ja samalla kaikki muutkin lapset värikartan ja seksuaalisuuden laidasta laitaan, selviäisivät nuoruusvuosistaan ilman hirveitä traumoja ja että heidän ei tarvitsisi kovettua liikaa. Elämä on kuitenkin enimmäkseen kaunista ja ihanaa, kaikesta huolimatta.

silmu

Saila-Mari Kohtala: ”Hiljaa rukoilen, että poikani selviäisivät ilman hirveitä traumoja”

Ei valkoisilla lapsilla olisi yhtään helpompaa mustassa Afrikassa. Rasismi on yleismaailmallista, tosin kehittymättömämmissä yhteiskunnissa se ei aiheena nouse julkiseen keskusteluun. Käsitykseni on, että näinä aikoina rasismi on Suomessa lisääntynyt. Erityisesti olemme saaneet lukea vastaanottokeskuksissa tapahtuneista rasistisista väkivaltaisuuksista, joita uskontosjen eri suuntaukset ovat aiheuttaneet turvapaikanhakijoiden kesken.
Lue kommentti