Gloria Fashion Show etsii kansainväliset kriteerit täyttäviä malleja, mikä tarkoittaa vähintään 177 senttimetrin pituutta ja vaatekokoa 36.

Suomen trendikkäimpään muotinäytökseen valitaan malleja eri perustein kuin vielä viitisen vuotta sitten. – Nyt haemme persoonallisen näköisiä malleja, show’n fashion director Mia Dillemuth sanoo.

Syksyn muotia esittelevään Gloria Fashion Show’hun valittiin malleja Helsingin ytimessä Hotelli Kämpin peilisalissa.

Malleja olivat valitsemassa stylisti Minttu Vesala sekä Glorian muotitoimittaja ja Gloria Fashion Show’n fashion director Mia Dillemuth.

 

Catwalk-mallin pituuden olisi hyvä olla 177 senttiä. Minttu Vesala ja Mia Dillemuth ihastelivat mallien pituutta, sillä useimmat castingiin tulleet olivat lähes 180 senttiä pitkiä.

 

 

Tuore ylioppilas Nicol Apollonio, 18, oli viime vuonna mallina Glorian näytöksessä. –Jännittävintä on odottaa tietoa siitä, että pääsenkö näytökseen mukaan vai en.

 

 

Malleista otettiin castingissa kuvat luonnonvalossa, jotta luonnolliset piirteet näkyvät mahdollisimman hyvin. Kuvassa malli Christel Karhu.

 

Mallien valitseminen Glorian näytökseen aloitetaan jo alkukesästä.

–Valinta on kuin ison palapelin kokoamista. Kun näemme mallin, emme välttämättä vielä tässä tilanteessa tiedä, tuleeko hän valituksi, Dillemuth kertoo.

Vesalan ja Dillemuthin mielestä mallin olemus merkitsee yhtä paljon kuin vartalon mittasuhteet.

–Pelkkä kävely ei ratkaise, vaan koko ihminen. Me näemme, kuka tähän pystyy ja kuka ei, Vesala kertoo.

Mallimaailman naisihanne on muuttunut koko ajan, ja se näkyy myös mallien valinnassa.

–Nyt haemme näytökseen persoonallisemman näköisiä malleja kuin vaikka viisi vuotta sitten, Mia kertoo.

 

 

Tapahtuman tuottajana toimiva Spalt PR-toimiston maapäällikkö Siru Palmroos katsoi mallikansioita Minttu Vesalan ja Teemu Leinon kanssa. – Valitsemme malleja, jotka täyttävät kansainväliset kriteerit.

 

Hanni Larma, 21, tuli castingiin suoraan muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkalan ja Torres-viinien yhteisestä muotinäytöksestä. Tuomaristo pyysi häntä avamaan hiuksensa näytöskampauksesta. –En tavallisesti tule castingiin näin kovassa meikissä, hän nauroi.

 

Tiukka työtahti

Koska show’ssa esitellään syksyn mallistoja, mallit eivät saa ottaa kesän aikana aurinkoa.

–Ammattimallit tietävät kyllä tämän. Joskus on käynyt niin, että mallista on juuri ennen näytöstä yritetty kuorintavoiteilla ja kaikilla mahdollisilla keinoilla saada rusketusta hälvenemään, mutta ei se ole yleensä auttanut, Spalt PR -toimiston näytöskoordinaattori Teemu Leino kertoo.

Glorian castingissa kävi Suomen tunnetuimpien mallitoimistojen, Paparazzin, Brandin ja Fondin malleja. Osa heistä on jo tehnyt töitä maailmalla, osa taas elämänsä ensimmäistä kertaa käymässä hotelli Kämpissä.

Tatu Timonen, 29, on asunut seitsemän viime vuotta ulkomailla. Hänen uransa alkoi Milanon muotiviikoilta. Sen jälkeen hän on tehnyt töitä niin Singaporessa, Italiassa kuin New Yorkissakin.

–Tykkään työstä, koska pääsen liikkumaan ja matkustamaan. Tein opinnotkin ulkomailla asuen, viime vuonna Kauppakorkeakoulusta maisteriksi valmistunut Timonen kertoo.

Itähelsinkiläinen Maija Merikallio, 19, on ollut kiinnostunut mallin töistä koko ikänsä. Nyt hän on Paparazzin listoilla.

–Glorian näytös olisi once in a lifetime -tyyppinen kokemus, toivottavasti pääsen mukaan, hän kertoi.

 

Teemu Leino mittaa malli Tatu Timosta. Miesmallien toivotaan olevan kokoa 50.

 

 

Mallit esittelivät valitsijoille kävelyään useampaan kertaan.

 

 

Mallien valitsemista helpottaa se, että jokaisesta on otettu kuva. Mia ja Minttu selaavat kuvia jo castingissa.

 

 

Gloria Fashion Shown malleja etsitään ensin Suomesta. Tarvittaessa etsintöjä laajennetaan myös Ruotsiin, kuten aikaisempinakin vuosina.

 

Gloria Fashion Show’n teema on tänä vuonna fashion feels, eli muoti tuntuu.

–Juhlavuoden takia näytöksestä tulee erityisen hieno. Luvassa on elämyksiä ja tunteita, mutta en voi vielä paljastaa enempää, tapahtuman tuottaja, Spalt PR -toimiston maapäällikkö Siru Palmroos vihjaa.

Syksyn spektaakkelia odotellessa voit katsoa tästä tunnelmia viime vuoden Gloria Fashion Show’sta!

Taiteilija Rauha Mäkilä suunnitteli uudistuneen Glorian tunnusvärin ateljeessaan. Katso videolta, mitä ajatuksia tehtävä Rauhassa herätti.

"Keväällä kaikki muuttuu vihreäksi ja elinvoimaiseksi. Se on uutta elämää", kuvataiteilija Rauha Mäkilä kiteyttää, miksi päätyi sekoittamaan juuri smaragdinvihreän värin kuvaamaan uudistuneen Glorian asennetta. Mitä muuta värin syntyprosessiin liittyi? Videolla uudistuneen Glorian päätoimittaja Saila-Mari Kohtala keskustelee Rauhan kanssa hänen luomisprosessistaan ja inspiraation lähteistään. 

Uudistunut Gloria ilmestyy torstaina 28. tammikuuta.

Vapiskaa, George Clooney, Daniel Craig ja muut Hollywood-hurmurit, täältä tulee Tiihosen Jare!

Räppäri Cheek eli Jare Henrik Tiihonen esiintyy joulukuun Gloriassa henkeäsalpaavan tyylikkäissä muotikuvissa, jotka henkivät vanhanajan Hollywood-glamouria. Cheek herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan, mutta viimeistään näiden kuvien jälkeen vihaajienkin on myönnettävä, että miehessähän on karismaa. Kuvat on ottanut Jonas Lundqvist. Jaren stailauksesta vastaa Anna Komonen.

Jutussa lopettamista suunnitteleva suomalaisen popmusiikin supertähti muun muassa paljastaa, että yksi syy lopettamishaluihin on se, että yksityiselämä on jäänyt viime vuosina retuperälle. Tai kuten hän itse asian ilmaisee kappaleessaan Makee ja selkee: Tällä elämäntyylillä menee mania/oon kai juuttunut elämään Peter Panina.

Räppäri täyttää joulukuussa 34, kaverit ympärillä ovat perheellistyneet yksi toisensa jälkeen.

"Niin kauan kuin teen tätä juttuani, teen sitä täysillä, eikä mun maailmaan mahdu mitään tai ketään muuta. Tunnen itseni", Cheek kertoo.

Jutussa Cheek paljastaa myös, kuinka asuu, juhlii ja mihin hän tuhlaa. Lue koko juttu ja katso kaikki hienot kuvat joulukuun Gloriasta.

'

Glorian Instagramissa pääsee kurkistamaan kuvausten kulisseihin:

 

Our handsome coverboy Jare and model Alina at the photoshoot.

A video posted by Gloria Magazine (@gloriamagazine) on

 

 

Vanha ystäväni muisteli tovi sitten intohimoista Gloria-suhdettaan. Kutsutaan häntä nyt vaikkapa Johannaksi. Nimi on muutettu. Tai sitten ei. Huhtikuussa 1987 silloin 16-vuotias Johanna tuli koulusta kotiin. Johanna asui Itä-Suomessa, keskikokoisessa kaupungissa ja siellä keittiön pöydällä nökötti upouusi lehti nimeltään Gloria.

”Gloria oli mielestäni jotain käsittämättömän ihanaa”, hän muisteli sitä päivää ja muistaa edelleen itse asiassa kristallinkirkkaasti koko lehden.

”Muistan ensimmäisen numeron pääjutun, jossa Gloria lähti matkalle ja otti mukaansa rakkaimpiensa valokuvat hopeakehyksissä tehdäkseen hotellihuoneesta kotoisamman. Pääni poksahti – siis että noinkin voi tehdä! Malli oli stailattu ihanasti ja hänellä oli ihanat hiukset. Malli taisi olla Ruotsista”, Johanna jatkoi. (Niin olikin, hän oli Madeleine Louise Otto, toim. huom.)

Johannan mielestä lehden koko henki oli maalaiskaupungin tytölle todellista luksusta, niin kaukaista ja yhtäkkiä jotenkin mahdollista ja tavoiteltavaa.

”Osasin kaikkien kansainvälisten suunnittelijoiden nimet, koska luin äitini Petraa ja Burdaa, mutta Gloria oli ensimmäinen suomalainen kansainvälinen lehti”, hän lopetti muistelunsa.

Niisk. Siltä minustakin tuntui! On myös tosi kauniisti sanottu, että Gloria oli ensimmäinen suomalainen kansainvälinen lehti. Haluaisin ajatella niin vieläkin, sillä mehän edelleen teemme kovatasoista, kansainvälistä laatulehteä juuri teille. Ja odottakaapa uudistuvaa Gloriaa, joka ilmestyy 28.1.2016 – tiedossa on jotain käsittämättömän ihanaa myös silloin.

Nyt ei ole enää huhtikuu 1987, vaan on joulukuu 28 vuotta myöhemmin, ja tässä numerossa näette miehen nimeltä Jare Tiihonen täysin uudessa valossa, upeissa, kansainvälisen tason kuvissa. Muotikuviimme valokuvataiteilija Susanna Majuri loi henkeäsalpaavan mystisen, vedenalaisen tunnelman. Legendaarinen kauneustoimittajamme Kristiina Raitala valitsi vuoden parhaat kauneustuotteet, ja koko toimitus etsi teille parhaat joululahjavinkit.

Käsittämättömän ihanaa joulua teille kaikille!

Räppäri Jare "Cheek" Tiihonen raivasi tiensä Glorian kaikkien aikojen ensimmäiseksi kansikuvapojaksi.

Joulukuun Glorian kannessa poseeraa Cheek eli Jare Tiihonen. Suomiräpin kruunaamaton kuningas on ensimmäinen mies, joka on raivannut tiensä Glorian kanteen – yksin. Glorian kannessa on perinteisesti aina ollut nainen – joko julkisuuden henkilö tai malli. Miehiä Suomen johtavan muoti- ja lifestyle-lehden kannessa on nähty tähän asti vain seuralaisen roolissa.

Marraskuun 25. päivänä ilmestyvässä Glorian joulunumerossa kannen valtaa ensimmäistä kertaa yksin mies. Kyseessä on suomalaisen popmusiikin supertähti Cheek eli Jare Henrik Tiihonen. Essi Myllyojan tekemän haastattelun Hollywood-glamouria tihkuvissa kuvissa Cheek esittelee juhlakauden muotia yhdessä ukrainalaisen mallin Alinan kanssa. Kuvat on ottanut Jonas Lundqvist ja stailannut Anna Komonen.

”Maailmallakaan miehet eivät helposti pääse yksinään naistenlehtien kanteen – yksi harvoista poikkeuksista on Elle UK:n kannessa vuonna 2012 poseerannut David Beckham tai Saksan Voguen kannessa vuonna 2008 ollut Daniel Craig. Gloria uudistuu ensi vuoden alussa ja ennen tätä päätimme hieman irrotella. Päädyimme Jareen, koska hän on yksi tyylikkäimmistä suomalaisista populaarimusiikin tähdistä, koska hän herättää suuria tunteita ja koska hän on tähtistatukseltaan tällä hetkellä myös aika lailla omassa liigassaan”, päätoimittaja Saila-Mari Kohtala kertoo.

Suuri kunnia

"Olen aina koittanut tehdä hommia tyylikkäästi. On imartelevaa, että muotijengi Suomessa on antanut minulle tunnustusta siitä. On suuri kunnia olla ensimmäinen mies Glorian kannessa ja on siistiä, että perinteikäs lehti uskalsi kokeilla tällaista", Jare Tiihonen kommentoi.

Kuuden aukeaman jutussa Cheek käy läpi vaiheita, joiden kautta hän on noussut nykyiseen asemaansa ehkä Suomen tunnetuimpana ja varmasti eniten tunteita herättävänä artistina.

Gloria uudistuu helmikuun numerossaan, joka ilmestyy 28.1.2016. Suomen hohdokkaimmasta lifestylemediasta tulee entistäkin upeampi, tyylikkäämpi ja monipuolisempi, mutta myös rakkaudellisempi.

”Tärkeä tehtävämme on tuoda ihmisten elämään iloa ja kauneutta – joie de vivreä”, Saila-Mari Kohtala valottaa.