Kate ja William poseerasivat samalla penkillä, jolla prinsessa Diana istui yksin ikonisessa kuvassa alle vuosi ennen eroaan prinssi Charlesista. Kuvat: Reuters
Kate ja William poseerasivat samalla penkillä, jolla prinsessa Diana istui yksin ikonisessa kuvassa alle vuosi ennen eroaan prinssi Charlesista. Kuvat: Reuters

Mutta hei, herttuatar Catherine kuitenkin vaihtoi asua jopa useita kertoja päivässä!

Cambridgen herttuatar Catherine todisti taas, että brittihovista pesee, kun pitää koota vaikutuksen tekevä matkapuvusto. Herttuaparin viikon mittainen matka Intiaan ja Bhutaniin sai runsaasti huomiota – eikä vähiten Catherinen asujen vuoksi.

Daily Mail laski, että seitsemän päivän asujen hinnaksi tuli yhteensä 34 732 puntaa eli yli 40 000 euroa. Joukkoon mahtui vaatteita niin Catherinen suosikkiluksusmerkeiltä kuin edullisia ketjuliikelöytöjäkin. Herttuatar onnistui huomioimaan pukeutumisellaan taidokkaasti myös paikallista kulttuuria ja perinteitä. Kate myös kierrätti vanhoja, hyväksi havaittuja vaatteitaan matkalla pariinkin otteeseen.

Katso kuvat Intian-matkan ensimmäisten päivien asuista täältä.

Koko puvuston kallein palanen olivat 3 900 puntaa eli noin 4 900 euroa maksaneet Kiki McDonoughin ametistikorvakorut, jotka Catherine yhdisti 75 punnan eli alle sadan euron Topshop-ketjuvaatemerkin mekkoon.

Herttuatar tyytyi budjetissaan kohtuulliseen vajaan 6 000 euron päivähintaan.

Olkoonkin, että 40 000 euroa on aika paljon viikon asuista, herttuatar olisi voinut törsätä paljon, paljon enemmänkin. Hänen tavaramerkkinsä on kuitenkin luksuksen ja halpiksen yhdistely, joten herttuatar tyytyi budjetissaan kohtuulliseen vajaan 6 000 euron päivähintaan. Ja ennen kuin saarivaltion veronmaksajat aloittavat motkotuksensa, kannattaa huomioida, että summaan sisältyy useampia asuja päivässä!

Korvakorut matkamuistokojusta

Bhutanissa vieraillessaan Catherine osti matkamuistoksi korvakorut muutamalla roposella. Hinnaksi on kerrottu mediassa noin kuusi euroa. Kaikkien riemuksi korvakorut päätyivät osaksi Katen asua vielä matkan viimeisenä päivänä, jolloin Kate ja William vierailivat Intian Agrassa sijaitsevassa kuuluisassa mausoleumissa Taj Mahalissa.

Sinivalkoinen mekko oli intialaissyntyisen huippusuunnittelijan Naeem Khanin mallistosta.

Kuninkaallisten Intian-matkaa seurannut People-lehden toimittaja julkaisi lähikuvan samanlaisista korvakoruista Instagram-tilillään.

 

Princess Kate bought some earrings like this -- in dark blue -- for about $7 #RoyalVisitBhutan

Kuva, jonka Simon Perry (@sperrypeoplemag) julkaisi

Luottosaappaat

Bhutanissa Catherine ja William vaelsivat korkealla kallionkielekkeellä sijaitsevaan buddhalaisluostariin, joka tunnetaan nimellä Tiikerin pesä. Kiipeäminen ylös vuorelle kesti kolme tuntia, mutta Kate oli tietenkin pukeutunut asianmukaisesti saappaisiin ja nahkaliiviin. Brittimedian tietojen mukaan samanlaiset Penelope Chilversin saappaat on nähty Katen jalassa jo yli kymmenen vuotta sitten – sitä ei tosin tiedetä, onko kyseessä edelleen sama pari vai uusi versio.

Edullisia hippimekkoja

Matkan aikana Katen yllä nähtiin monta boheemia, kuviollista mekkoa – suuntautuihan matka Intiaan. Heti matkan alussa Catherine pukeutui intialaisen Anita Dongren suunnittelemaan mekkoon. Suunnittelijan sivuston kerrotaan kaatuneen sen jälkeen, kun kuvat herttuattaresta mekko yllään levisivät mediassa. Sivusto on jälleen toiminnassa, ja mekkoa näyttäisi voivan tilata sieltä noin 200 euron hintaan.

Daily Mailin mukaan Catherine oli asustanut mekkonsa 8 punnan eli noin 10 euron korvakoruilla Accessorize-ketjumerkiltä ja 45 punnan eli noin 57 euron Monsoon-merkin kiilakorkokengillä.

Katen yllä nähtiin myös edullinen Glamorous-merkin maksimekko.

Myös brittien suosikkiketjuliike Topshopin mekko oli päässyt mukaan Catherinen matkapuvustoon. 75 punnan hintainen mekko myyntiin nopeasti loppuun, kun se oli nähnyt Catherinen yllä.

Rennosti safarilla

Kate ja William piipahtivat myös safarilla. Katella oli jalassaan suosikkinsa, Zara-ketjuliikkeen pillihousut ja RM Williams -merkin pilkullinen pusero. Matalat kengät olivat Sebago-merkin. Kaikkien kolmen tuotteen yhteishinta jää alle 200 punnan. Katen aurinkolasivalinta oli Ray-Banin klassinen Wayfarer-malli, jonka hinta on 135 puntaa eli noin 170 euroa.

Vanhoja tuttuja

Vaikka suuri osa vaatteista oli uusia, herttuatar hyödynsi myös vanhaa vaatevarastoaan. Bhutaniin saapuessaan Catherinella oli yllään Emilia Wicksteadin suunnittelema takkimekko, joka nähtiin viimeksi hänen yllään Edinburghissa vuonna 2012. Hyvä, että sille löytyi uusiokäyttöä, sillä mekon arvioitu hinta on yli tuhat euroa.

Lähtöpäivänä Catherinella oli yllään Alexander McQueenin valkoinen toppi ja hame, jotka on nähty hänen päällään vuonna 2012. Kaulaansa hän oli pujottanut Bhutanin kuningattarelta lahjaksi saamansa kaulakorun.

Tältä mekot näyttivät Catherinen yllä vuonna 2012.
Tältä mekot näyttivät Catherinen yllä vuonna 2012.

Yksi on varmaa: tämän vartalovoiteen käyttäjällä ei voi olla vihasuhdetta laventeliin. 

Voiko tavallinen kosteusvoide auttaa oikeasti uniongelmissa? Kyllä, jos asiaa kysytään Reddit- ja somekansalta.

Kosmetiikkayhtiö Lushin vartalovoide sai hetkessä kulttimaineen sen jälkeen, kun sitä ylistettiin maasta taivaisiin netissä. Sleepy-nimellä tunnettu voide onkin myyty loppuun brittikaupoista, kertoo OK-lehti.

Sleepy-voidetta hehkutetaan muun muassa Reddit-keskusteluissa ”ihmevoiteena”, joka ”rentouttaa” ja ”auttaa uniongelmissa”. Samanlaisia kommentteja löytyy Twitteristä ja Instagramista.

Daily Mail kertoo äidistä, jonka 18-kuukautinen lapsi on muuttunut rauhattomasta nukkujasta levolliseksi Sleepyn avulla.

Noin 15 euron vartalovoiteen tehoaineista Reddit- ja Instagram-käyttäjät ylistävät ennen kaikkea laventelia ja kaurauutetta. Laventeli onkin monien – jopa uniasiantuntijoiden itsensä – suosikkiaine, jonka uskotaan rentouttavan ja syventävän unta. Useat tutkimukset ovat todistaneet laventelin vaikuttavan myönteisesti myös mielenterveyteemme.

Lue lisää! 22 vinkkiä: tällaiset ovat unitutkijoiden omat iltarituaalit

Suomessa Sleepy-voide tuli myyntiin ensimmäisen kerran viime jouluna. Silloin se oli sesonkituote, ja noin kuukausi sitten se tuli takaisin kauppoihin, Lush Suomen myynnistä kerrotaan. Toistaiseksi voidetta on saanut Suomen kaupoista hyvin.

Miten kohuvoide pärjäsi Me Naisten testissä?

Koostumus: Laventelin värinen voide on sopivan paksua – ei mitään valuvaa emulsiota eikä liian paksua kreemiä. Se levittäytyy iholle erinomaisesti, mutta imeytyy hieman hitaasti. Tuoteseloste kertoo, että kyseessä on vegaaninen voide eikä se sisällä synteettisiä säilöntäaineita. Luonnollisten raaka-aineiden lisäksi voiteessa on muun muassa steariinihappoa – ja päältä löytyy hopeista lumihiutalekimalletta.

Mihin voiteen päällä oleva hopeinen kimalle vaikuttaa? Kuva: Annakaisa Vääräniemi
Mihin voiteen päällä oleva hopeinen kimalle vaikuttaa? Kuva: Annakaisa Vääräniemi

Tuoksu: Jos inhoaa laventeliaromia, tämä voide saattaa aiheuttaa kylmiä väreitä. Heti purkin aukaisun jälkeen laventelin tuoksi puskee esiin, erittäin voimakkaana. Mukana on myös makeaa mantelia sekä ylang ylangia eli tuoksuilangia. Tuoksuherkän ei siis kannata edes kokeilla voidetta, ellei sitten siedä hyvin luonnontuoksuja.

”Tuoksuherkän ei kannata edes kokeilla.”

Vaikutus: Ensimmäisenä iltana käyn suihkussa yhdeksän aikaan illalla ja voitelen kroppani kaulasta varpaisiin Sleepy-voiteella. Hieman aivastuttaa tuo kukkainen haju. Teen muutamia ilta-askareita ja menen kymmeneltä sänkyyn. Virkeänä. Vaikka nukahdan yleensä hyvin, pyörin nyt sängyssä hetken ja nousen puolen tunnin päästä ylös. Väsähdän vasta puolen yön aikaan – ja voide on vaikuttanut jo melkein kolme tuntia vartalollani.

Toisena iltana teen samat rutiinit ja huomaan, että olen jo tottunut tuoksuun. Nukahdan jo ennen iltakymmentä ja nukun sikeästi kuuteen saakka. En tiedä, ovatko tuon yön nukkumislahjani perua huonosti nukutusta edellisyöstä, vai auttoiko Sleepy-voide todella nukkumaan. Ainakaan se ei tunnu kehollani viileämmältä tai muuten erilaiselta kuin muut vartalovoiteet. Marketeissa myytävä tavallinen kylmägeelikin on auttanut nukahtamaan joskus paremmin. Voisin käyttää Sleepyä esimerkiksi sheivauksen jälkeen tai talvella kuivan ihon elvyttämiseen.

Yleisarvosana: 2/5 pistettä

Pitkä reissu sai Samin karsimaan vaatteitaan, jotka mahtuvat nyt kaikki itserakennetulle rekille.

Sami Laitinen, 24, palasi äskettäin kymmenen kuukauden reissultaan Indonesiasta ja Australiasta. Matkan jälkeen hän joutui heti muuttopuuhiin, joita edelsi tavaroiden ja vaatteiden karsiminen. 

– Olen muuttamassa omaan asuntoon ja vähentänyt sen vuoksi paljon vaatteitani. Inspiraatiota sain myös reissustani. Etsin aluksi kaupoista vaaterekkiä, johon saisin vaatteeni. Mutta ne ovat yllättävän kalliita, joten päätin tehdä lopulta rekin itse, helsinkiläinen Sami kertoo.

Vaaterekkinsä raakamallin Sami sanoo nähneensä ”jossain netin syövereissä”. Loput hän suunnitteli itse, ja sen jälkeen hän suuntasi rakennusliikkeen puutavaraosastolle.

Samin mukaan kaupasta lähti kahdeksan harjanvartta, jotka maksoivat yhteensä alle 12 euroa. Vaaterekin alaosaa varten hän joutui sahaamaan varsista metrin pituisia.

Kotoa löytyivät porakone ja ruuvit, joilla hän kiinnitti harjanvarret yhteen. Apunikkaroijana hänellä oli oma isänsä, joka piteli ruuvausvaiheessa varsia pystyssä.

– Vaaterekin pituus ja leveys kannattaa suunnitella tarkkaan ja mitata kaikki etukäteen. Yksinkin sen voi rakentaa, mutta kahdestaan se on paljon helpompaa.

Kauppojen valmiit vaaterekit maksoivat ainakin 30 euroa ja ne eivät ole välttämättä kovin tukevia, mutta tämä harjanvarsista koottu rekki on yllättävän tukeva, hehkuttaa Sami Laitinen. Kuva: Sami Laitinen
Kauppojen valmiit vaaterekit maksoivat ainakin 30 euroa ja ne eivät ole välttämättä kovin tukevia, mutta tämä harjanvarsista koottu rekki on yllättävän tukeva, hehkuttaa Sami Laitinen. Kuva: Sami Laitinen

Nikkaroinnin jälkeen Sami maalasi vaaterekin, mutta hän suosittelee varsien maalaamista ennen rekin kokoamista. Hänen äitinsä Tuula julkaisi vaaterekin kuvan alkuviikosta Facebookin askarteluryhmässä, jossa se on saanut suuren suosion.

”Tämähän on ihan valmis design-tuote!”

– Tämähän on ihan valmis design-tuote, kirjoittaa esimerkiksi yksi harjanvarsirekin fani Facebookissa.

Hankolaisen Liinun idealla vanhanaikainen leikkuulauta sai uuden elämän.

Keittiökalusteisiin integroitu leikkuulauta herättää ristiriitaisia tunteita. Joillekin se on yksi keittiön luottovälineistä, toiset taas eivät suostu sitä käyttämään koskaan.

Liinu Petterson, 35, käyttää mieluusti leikkuulautaa – mutta irrallisena ja mieluiten muovisena versiona, jonka voi kuivattaa nopeasti kaapissa. Hän muutti äskettäin uuteen kotiin Hangossa, ja asunnon keittiöstä löytyi vetolaatikkoihin yhdistetty ritiläinen leikkuulauta. Se sai Liinun käsittelyssä uuden käyttötarkoituksen haarukoiden ja veitsien säilytystilana.

– En ole koskaan käyttänyt vedettävää leikkuulautaa, sillä se vain kerää kaikki muruset alleen. Keittiössäni on muutenkin vähän laatikoita, joten halusin leikkuulautatilan hyötykäyttöön ja askartelin siitä aterinlokerikon.

Vedettävän leikkuulaudan pitää olla tarpeeksi syvä, jotta Liinun idea toimii. Aluksi hän irrotti ritiläisen leikkuulaudan pois ja päällysti sen pohjalaudan dc-fix-sisustusmuovilla.  

– Kärsineen näköinen puupinta sai täysin uuden ilmeen valkoisella muovilla. Muovirullan lopun käytin kuivauskaappien uudistamiseen.

Leikkuulauta hyötykäyttöön! Kuvat: Liinu Petterson
Leikkuulauta hyötykäyttöön! Kuvat: Liinu Petterson

Me Naiset on aiemmin kertonut, että kontaktimuovin tavalla toimivalla sisustusmuovilla tuunaa helposti muun muassa keittiön tasot ja kaapistot. Muovirullan voi saada jopa kuudella eurolla.

Lue myös! Bloggaajan vinkki: allaskaapin päällystys dc-fix-muovilla

Rullan lisäksi Liinu hankki aterimille muovilokerikon, joka maksaa halvimmillaan euron. Hän ruuvasi sen neljällä ruuvilla kiinni lautaan, jotta lokerikko ei heilu reunattomassa tilassa. Viereen mahtuisi vielä toinenkin, pienempi lokerikko.

Liinun nikkarointiohjeet

 1. Leikkuulauta pois
  Kuvat: Liinu Petterson
  Kuvat: Liinu Petterson
 2. DC-fixiä pintaan; vanha luottokortti toimii kalvon suoristajana
 3. Aterinlokerikko kiinni ruuveilla
 4. Leikkuulaudan uusi ilme on valmis

Kysely

Onko keittiössäsi ulosvedettävä leikkuulauta?

Tulehtunutta näppyä ei kannata sorkkia omin sormin.

Siinä sellainen taas on – keskellä otsaa. Kipeänä tykyttävä finni, joka ei edes suostu nousemaan ihon alta esiin niin, että sen voisi hellästi puristaa.

Millä konstilla kipeästä näpystä, eli ihonalaisesta finnistä, voisi päästä eroon?

Jos etsit nopeaa ratkaisua, ainoa turvallinen tapa on kääntyä ammattilaisen puoleen, kertoo Popsugar-sivusto. Dermatologi voi avata ihon alle jääneen finnin pienellä viillolla ja tyhjentää sen sisään kertyneen aineen. Hoidon jälkeen finni paranee usein nopeasti.

Kotikonsteihin luottavan kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, ennen kuin alkaa ropeltaa näppyä omin sormin. Ihonalainen finni on usein näpyistä vaikeahoitoisin, joten siihen eivät vippaskonstit välttämättä auta.

Popsugar-sivusto listasi asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun ihollesi ilmestyy ihonalainen finni:

  1. Ihonalaiset finnit syntyvät ihan samalla tavalla kuin tavallisetkin. Ne koostuvat huokoseen kertyneistä bakteereista ja kuolleista ihosoluista. Näppy syntyy, kun iholla on liiallista talin tuotantoa. Ihonalaisia finnejä on erityisesti heillä, joiden iho on taipuvainen akneen.
  2. Älä purista ihonalaista finniä itse – tai sorki sitä muutenkaan. Tavallisenkin finnin puristamisesta voi koitua vakavia tulehduksia. Ihonalaisen finnin kohdalla riski on suurempi. Jätä siis finnin tyhjentäminen ammattilaisen tehtäväksi.
  3. Kipeiden, ihon alle jääneiden finnien ennaltaehkäisy on helpompaa kuin niiden hoitaminen jälkikäteen. Jos siis kärsit niistä, kiinnitä huomiota ihonhoitorutiiniisi. Lue vinkkejä epäpuhtauksiin taipuvan ihon hoitoon täältä.
  4. Ihoa kuivattavista aineista ei ole erityistä hyötyä ihonalaisiin finneihin. Sen sijaan finnin painaminen kuumalla liinalla useita kertoja päivässä saattaa auttaa sitä niin sanotusti puhkeamaan. ”Kun finni on noussut pintaan, purista se. Silloin kipu hellittää ja finni alkaa parantua”, dermatologi Neal Schultz kertoo.