Miltä sinun meikkipussisi sisältö näyttää? Kuva: Shutterstock
Miltä sinun meikkipussisi sisältö näyttää? Kuva: Shutterstock

Onko sinulla päivittäin käytössäsi neljä meikkituotetta vai yli kymmenen? Lukijoiden kuvat kertovat, että meikkipussin sisältö voi olla yksinkertaisen kevyt tai useiden kymmenien meikkien tyyris arsenaali.

Me Naiset kysyi lukijoiltaan, mitkä ovat heidän luottotuotteitaan ja millainen on heidän meikkipussinsa sisältö. Kuvista huomaa, että taso vaihtelee suuresti – aina 50 euron meikkipussista 500 euron meikkiboksiin.

 

Lukijan kuva
Lukijan kuva

1. Neljän tuotteen meikkipussi

”Luottotuotteeni on meikkivoide, jota käytän päivittäin – paitsi en vapaapäivinä, kun ei ole mitään "virallista" menoa. Ripsiväriäkin käytän nykyisin tosi harvoin, ennen käytin sitä aina.

Meikkipussissani ovat ripsiväri, meikkivoide, poskipuna ja jokin vanha luomiväri, jota olen käyttänyt ehkä kymmenen kertaa. Näihin meikkeihin olen laittanut rahaa noin 50 euroa.”

 

Lukijan kuva
Lukijan kuva

2. Tarjousmeikkejä tai kylkiäisiä

”Meikkipussini on pieni, mutta siihen mahtuu juuri tarvittavat: ripsiväri, huulihoide, musta rajauskynä, peitevoide, pieni tuoksunäyte, luomiväritrio, kynsiviilapakkaus, pinsetit ja hiuspinni.

Etsin aina tarjouksia eri paikoista. Kalleimmat tuotteeni ovat peitevoide ja ripsiväri. Monet muut tuotteet ovat näytteitä tai saatu kylkiäisenä. Yhteensä näihin on mennyt noin 75 euroa.”

Lukijan kuva
Lukijan kuva

3. Ylistys CC-voiteelle

”En meikkaa joka päivä, vaan silloin kun on jotakin menoa tai juhlia.

Meikkipussistani löytyvä CC-voide on suosikkituotteeni. Minulla on myös kivipuuteri, kolme ripsiväriä, rajausväri, kaksi huulipunaa, huulikiilto, kaksi luomiväriä sekä kolme kynsilakkaa. Näihin on mennyt arviolta 150 euroa.”

 

Lukijan kuva
Lukijan kuva

4. Luonnollisen meikkaajan tarvikkeet

”Meikkipussistani löytyy aina meikkivoide, kulmakynä, musta ripsiväri, pohjustusvoide, rajauskynä, aurinkopuuteri ja suti, poskipuna, hajuvesi, vanupuikkoja,  pikkuhousunsuoja sekä pinnejä ja ponkkareita.

Käytän näitä kaikkia tuotteita joka päivä. Meikkaan kuitenkin luonnollisesti, ja tärkeimpiä minulle ovat meikkipohjan tuotteet ja ripsiväri. Kallein meikeistäni on ollut pohjustusvoide. Nämä kaikki ovat maksaneet yhteensä noin 250 euroa.”

 

Lukijan kuva
Lukijan kuva

5. Arkisin käytössä yli kymmenen tuotetta

”Meikkikokoelmani on kasvanut noin kymmenen vuoden ajan. Vanhin meikeistäni on luomiväri.

Luottomeikkini ovat neljän napin luomiväri ja meikkivoide. Arkisin käytössäni on maskara, rajausväri, luomiväri, meikkivoide, puuteri, poskipuna, korostus ja varjostustuote, kulmaväri, kulmavaha, huulikiiltoa ja/tai -punaa. Käytän myös meikinkiinnitysspraytä. Harvemmin käytän kymmenen vuotta vanhaa luomiväriäni, josta en tunnesyistä raaski luopua.

”Harvemmin käytän kymmenen vuotta vanhaa luomiväriäni, josta en tunnesyistä raaski luopua.”

Meikkipussissani on luomivärejä, pari maskaraa, irtopuuteri, kolme erilaista meikkivoidetta, suteja, pohjustusvoide, kaksi korostustuotetta, kolme peitainetta, näyte seerumista ja öljystä sekä poskipuna. Kuvassa eivät näy meikeistäni seuraavat: kolme luomivärikynää ja kulmakarvaväri, rajauskyniä silmiin sekä yksi huulille. Huulikiillot ja punat ovat myös eri paikassa, kaikki eivät olisi sopineet kuvaan!

Hintaa on vaikea arvioida, mutta luulisin sisällön maksavan yli 500 euroa.”

Katso lisää lukijoiden kuvia heidän meikkipusseistaan ja lähetä oma kuvasi täällä.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kysely

Kuinka arvokas on sinun meikkipussisi sisältö?

201–499 euroa
201–499 euroa
24.4%
101–200 euroa
101–200 euroa
23.4%
500 euroa tai enemmän
500 euroa tai enemmän
17.0%
76–100 euroa
76–100 euroa
11.7%
51–75 euroa
51–75 euroa
9.5%
31–50 euroa
31–50 euroa
8.5%
0–30 euroa
0–30 euroa
5.3%
Ääniä yhteensä: 94

Pitkä reissu sai Samin karsimaan vaatteitaan, jotka mahtuvat nyt kaikki itserakennetulle rekille.

Sami Laitinen, 24, palasi äskettäin kymmenen kuukauden reissultaan Indonesiasta ja Australiasta. Matkan jälkeen hän joutui heti muuttopuuhiin, joita edelsi tavaroiden ja vaatteiden karsiminen. 

– Olen muuttamassa omaan asuntoon ja vähentänyt sen vuoksi paljon vaatteitani. Inspiraatiota sain myös reissustani. Etsin aluksi kaupoista vaaterekkiä, johon saisin vaatteeni. Mutta ne ovat yllättävän kalliita, joten päätin tehdä lopulta rekin itse, helsinkiläinen Sami kertoo.

Vaaterekkinsä raakamallin Sami sanoo nähneensä ”jossain netin syövereissä”. Loput hän suunnitteli itse, ja sen jälkeen hän suuntasi rakennusliikkeen puutavaraosastolle.

Samin mukaan kaupasta lähti kahdeksan harjanvartta, jotka maksoivat yhteensä alle 12 euroa. Vaaterekin alaosaa varten hän joutui sahaamaan varsista metrin pituisia.

Kotoa löytyivät porakone ja ruuvit, joilla hän kiinnitti harjanvarret yhteen. Apunikkaroijana hänellä oli oma isänsä, joka piteli ruuvausvaiheessa varsia pystyssä.

– Vaaterekin pituus ja leveys kannattaa suunnitella tarkkaan ja mitata kaikki etukäteen. Yksinkin sen voi rakentaa, mutta kahdestaan se on paljon helpompaa.

Kauppojen valmiit vaaterekit maksoivat ainakin 30 euroa ja ne eivät ole välttämättä kovin tukevia, mutta tämä harjanvarsista koottu rekki on yllättävän tukeva, hehkuttaa Sami Laitinen. Kuva: Sami Laitinen
Kauppojen valmiit vaaterekit maksoivat ainakin 30 euroa ja ne eivät ole välttämättä kovin tukevia, mutta tämä harjanvarsista koottu rekki on yllättävän tukeva, hehkuttaa Sami Laitinen. Kuva: Sami Laitinen

Nikkaroinnin jälkeen Sami maalasi vaaterekin, mutta hän suosittelee varsien maalaamista ennen rekin kokoamista. Hänen äitinsä Tuula julkaisi vaaterekin kuvan alkuviikosta Facebookin askarteluryhmässä, jossa se on saanut suuren suosion.

”Tämähän on ihan valmis design-tuote!”

– Tämähän on ihan valmis design-tuote, kirjoittaa esimerkiksi yksi harjanvarsirekin fani Facebookissa.

Hankolaisen Liinun idealla vanhanaikainen leikkuulauta sai uuden elämän.

Keittiökalusteisiin integroitu leikkuulauta herättää ristiriitaisia tunteita. Joillekin se on yksi keittiön luottovälineistä, toiset taas eivät suostu sitä käyttämään koskaan.

Liinu Petterson, 35, käyttää mieluusti leikkuulautaa – mutta irrallisena ja mieluiten muovisena versiona, jonka voi kuivattaa nopeasti kaapissa. Hän muutti äskettäin uuteen kotiin Hangossa, ja asunnon keittiöstä löytyi vetolaatikkoihin yhdistetty ritiläinen leikkuulauta. Se sai Liinun käsittelyssä uuden käyttötarkoituksen haarukoiden ja veitsien säilytystilana.

– En ole koskaan käyttänyt vedettävää leikkuulautaa, sillä se vain kerää kaikki muruset alleen. Keittiössäni on muutenkin vähän laatikoita, joten halusin leikkuulautatilan hyötykäyttöön ja askartelin siitä aterinlokerikon.

Vedettävän leikkuulaudan pitää olla tarpeeksi syvä, jotta Liinun idea toimii. Aluksi hän irrotti ritiläisen leikkuulaudan pois ja päällysti sen pohjalaudan dc-fix-sisustusmuovilla.  

– Kärsineen näköinen puupinta sai täysin uuden ilmeen valkoisella muovilla. Muovirullan lopun käytin kuivauskaappien uudistamiseen.

Leikkuulauta hyötykäyttöön! Kuvat: Liinu Petterson
Leikkuulauta hyötykäyttöön! Kuvat: Liinu Petterson

Me Naiset on aiemmin kertonut, että kontaktimuovin tavalla toimivalla sisustusmuovilla tuunaa helposti muun muassa keittiön tasot ja kaapistot. Muovirullan voi saada jopa kuudella eurolla.

Lue myös! Bloggaajan vinkki: allaskaapin päällystys dc-fix-muovilla

Rullan lisäksi Liinu hankki aterimille muovilokerikon, joka maksaa halvimmillaan euron. Hän ruuvasi sen neljällä ruuvilla kiinni lautaan, jotta lokerikko ei heilu reunattomassa tilassa. Viereen mahtuisi vielä toinenkin, pienempi lokerikko.

Liinun nikkarointiohjeet

 1. Leikkuulauta pois
  Kuvat: Liinu Petterson
  Kuvat: Liinu Petterson
 2. DC-fixiä pintaan; vanha luottokortti toimii kalvon suoristajana
 3. Aterinlokerikko kiinni ruuveilla
 4. Leikkuulaudan uusi ilme on valmis

Kysely

Onko keittiössäsi ulosvedettävä leikkuulauta?

Tulehtunutta näppyä ei kannata sorkkia omin sormin.

Siinä sellainen taas on – keskellä otsaa. Kipeänä tykyttävä finni, joka ei edes suostu nousemaan ihon alta esiin niin, että sen voisi hellästi puristaa.

Millä konstilla kipeästä näpystä, eli ihonalaisesta finnistä, voisi päästä eroon?

Jos etsit nopeaa ratkaisua, ainoa turvallinen tapa on kääntyä ammattilaisen puoleen, kertoo Popsugar-sivusto. Dermatologi voi avata ihon alle jääneen finnin pienellä viillolla ja tyhjentää sen sisään kertyneen aineen. Hoidon jälkeen finni paranee usein nopeasti.

Kotikonsteihin luottavan kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, ennen kuin alkaa ropeltaa näppyä omin sormin. Ihonalainen finni on usein näpyistä vaikeahoitoisin, joten siihen eivät vippaskonstit välttämättä auta.

Popsugar-sivusto listasi asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun ihollesi ilmestyy ihonalainen finni:

  1. Ihonalaiset finnit syntyvät ihan samalla tavalla kuin tavallisetkin. Ne koostuvat huokoseen kertyneistä bakteereista ja kuolleista ihosoluista. Näppy syntyy, kun iholla on liiallista talin tuotantoa. Ihonalaisia finnejä on erityisesti heillä, joiden iho on taipuvainen akneen.
  2. Älä purista ihonalaista finniä itse – tai sorki sitä muutenkaan. Tavallisenkin finnin puristamisesta voi koitua vakavia tulehduksia. Ihonalaisen finnin kohdalla riski on suurempi. Jätä siis finnin tyhjentäminen ammattilaisen tehtäväksi.
  3. Kipeiden, ihon alle jääneiden finnien ennaltaehkäisy on helpompaa kuin niiden hoitaminen jälkikäteen. Jos siis kärsit niistä, kiinnitä huomiota ihonhoitorutiiniisi. Lue vinkkejä epäpuhtauksiin taipuvan ihon hoitoon täältä.
  4. Ihoa kuivattavista aineista ei ole erityistä hyötyä ihonalaisiin finneihin. Sen sijaan finnin painaminen kuumalla liinalla useita kertoja päivässä saattaa auttaa sitä niin sanotusti puhkeamaan. ”Kun finni on noussut pintaan, purista se. Silloin kipu hellittää ja finni alkaa parantua”, dermatologi Neal Schultz kertoo.
  Löytyykö sinulta vaatekaapin värisuora tai jokin muu järjestyssysteemi? Kuva: Shutterstock

  Ota kuva tip top -kaapistasi!

  Oletko sinä järjestelijöiden järjestelijä? Ovatko kirjasi ja vaatteesi järjestyksessä värisuoran mukaan? Vai oletko konmarittanut keittiön kaapit harmoniseen tilaan tai järjestänyt eteisen millintarkasti?

  Me Naiset etsii Suomen siisteintä kaappia. Löytyykö se sinulta?

  Nappaa kuva täydellisen siististä kaapistasi tai hyllystäsi ja lataa se alla olevaan galleriaan.  Anna kuvallesi kuvaileva otsikko ja kerro tekstikentässä, missä kuva on otettu ja miksi olet niin ylpeä näkymästä. Kuvaile myös hieman järjestysfilosofiaasi ja jätä yhteystietosi.
  Ilman näitä tietoja kuvaasi ei julkaista.

  Lisäys 15.8. Kilpailu on päättynyt. Voittaja on Varpu Sajasalo, Mikkeli.

  Osallistu 14.8.2017 mennessä. Arvomme kaikkien yhteystietonsa jättäneiden osallistujien kesken 100 euron lahjakortin Yvette-verkkokauppaan. Se on voimassa yhden ostoskerran ajan ja voimassa vuoden loppuun.

  Yvette tuo uudet, raikkaat ideat urheiluun ja vapaa-aikaan. Yhdistele asuja, liiku ja nauti!
  Yvette tuo uudet, raikkaat ideat urheiluun ja vapaa-aikaan. Yhdistele asuja, liiku ja nauti!

  Lähetä kuvasi!