Raivaushaasteet ovat nyt supersuosittuja, mutta sitten on esineitä, joihin ei tepsi niistä mikään. Ja niitä taitaa löytyä meistä jokaisen nurkista.

Tavara. Sitä nyt vaan on liikaa ja se ahdistaa. Monia.

Ei siis ihme, että erilaiset raivaushaasteet ovat nyt kovin suosittuja: on minimalistipeli, tavara päivässä -metodi ja melkein hengelliset mittasuhteet saanut KonMari. Raivausoppaita putkahtelee tämän tästä kirjakauppoihin, ja Suomeenkin on jo  syntynyt ammattijärjestäjien ammattikunta.

On tavaroita, jotka lähinnä hämmentävät olemassaolollaan.

Mutta on myös tavaroita, joihin eivät pure mitkään haasteet. Tavaroita, joilla ei voi tehdä mitään ja jotka eivät edes tuota iloa, vaan lähinnä hämmentävät olemassaolollaan. Ja silti niistä ei vain osaa luopua. Ei vaikka oma sisäinen Marie Kondo (siis se japanilainen himojärkkääjä ja KonMari-menetelmän kehittäjä) kiljuisi, että TU-HO-A se.

Toimituksen jäsenet esittelivät kotinsa hämmentävimpiä esineitä. Joku ne on nämäkin suunnitellut ja ajatellut ehkä jopa tarpeellisiksi. Mistä oudosta tavarasta sinä et luovu? Jaa oma kuvasi jutun alla! Voit osallistua kuvahaasteeseen myös Instagramissa tai Twitterissä hashtägillä #outotavara. Tägää kuvaan myös #menaiset.

 

”Minusta kirjahyllyssä kuuluu olla rivi standaareja. Tämä kirkkomusiikkiliiton pöytästandaari on lopulta ihan turha, koska Imatra-standaarini olisi ollut jo yksinään ihan tarpeeksi hieno.”

 

”Vanhempani toivat Thaimaan-tuliaisina pikkuruisen tarjottimen (kynä kuvassa osoittamassa mittakaavaa), jossa on kuva heistä veneretken jälkeen. Tarjotin sopii kokonsa puolesta lähinnä nukkekutsuille ja kuvakin on kökkö, mutta tuntuisi törkeältä laittaa heidän kuvaansa roskiin. Joku camp-huumorin ystävä voisi tähän ehkä kirppiksellä ihastua.”

 

”Tuliaisena saatu fallinen pullonavaaja, jolla ei voi avata pulloja, koska metalliosa on liian pehmeä.”

 

”Keittiön ikkunalautaa somistava vanha postilaatikko. Ostettu vanhan tavaran liikkeestä, koska miksipä ei.”

 

”Rautalangasta suherrettu taidekäsityöhämähäkki ei ole enää nykyään mitenkään hieno, parikymppisenä, kun sen ostin, se vielä oli. Loukkaannuin kuitenkin miesystävälleni, kun hän yhteenmuuttaessa vihjasi, ettei sitä ole pakko laittaa esille. Totta kai oli! Kuvassa näkyvät muut esineet L. M. Montgomeryn tyttökirjatuotannosta ja pehmovompatista lähtien olisivat ehkä Marie Kondon mielestä vähän kyseenalaisia nekin.”

 

"Vatsalihaslaite, ostettu 2001 Hobby Hallin tavaratalosta, joka oli silloin sopivasti melko lähellä kotia. Välillä treenaan absiä hyvinkin innokkaasti, mutta sitten tulee taas vuosien tauko. Nyt mennään siinä taukovaiheessa. Mieheni vihaa sydämensä pohjassa tätä rotjaketta ja uhkaa nakata sen roskiin. No ei tietenkään! Eihän sitä koskaan tiedä, milloin inspis taas iskee."

 

”En tiedä, mikä tämä on. Linttaan astuttu kaljapullo? Liian pieni ja epätasainen lautaseksi tai alustaksi, mutta voisikohan olla paperipaino? Mutta on kuulemma designia, jostain käsityöläismarkkinoilta ostettu. Sain tämän joskus vuosia sitten ystävältä lahjaksi, ei hänkään tiennyt mikä se on, mutta hänelle oli tullut minä mieleen esineestä. En tiedä, onko se hyvä vai huono juttu, mutta eihän tätä ole siksi voinut hävittää.”

 Talo on kokonaan Lauri Ylösen käsialaa. Suurista ikkunoista näkyy merelle. Kuvat: Jonna Öhrnberg

The Rasmuksen laulaja Lauri Ylönen on laittanut vastavalmistuneen talonsa myyntiin.

Puoli vuotta sitten Lauri Ylönen esitteli kakkoskotiaan suurissa tupaantuliaisissaan. Nyt Ylönen on pannut kotinsa myyntiin.

Oikotie.fi-sivustolla olevan myynti-ilmoituksen mukaan merenrantahuvilassa on muun muassa kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, sauna, elokuvateatteri ja baari. Olohuoneessa on lattiasta kattoon ylettyvät lasiseinät, joista on merinäköala.

Kiinteistönvälittäjä Kimmo Ojanen kertoo Me Naisille, että Ylösen koti on ollut myynnissä viime viikosta lähtien.

– Talossa pitää olla hyvä fengshui – vähän sellainen kuin japanilaisessa kylpylässä, Lauri Ylönen kertoi kylpyhuoneestaan maaliskuun tupareissa.
– Talossa pitää olla hyvä fengshui – vähän sellainen kuin japanilaisessa kylpylässä, Lauri Ylönen kertoi kylpyhuoneestaan maaliskuun tupareissa.

Kaksikerroksisessa talossa on 327,5 neliötä ja tontilla on lisäksi 37 neliön rantasauna. Myyntihinta on 3 950 000 euroa.

– Talon design-kalusteet sisältyvät hintaan, ilmoituksessa sanotaan.

Talo sijaitsee Sipoossa 2,2 hehtaarin rantatontilla. Ylösen mukaan talon perusidea lähti lapsuuden puumajoista. Valkoinen, paljon lasipintaa sisältävä luomus on kokonaan hänen käsialaansa.

– Tämä on meidän kesämökki, kertoi muusikko Me Naisille maaliskuussa.

– Asumme Sipoossa aina Suomessa ollessamme. Ainakin kesät aiomme viettää täällä.

Myytävässä talossa on kolme makuuhuonetta, joista yksi on päämakuuhuone, yksi lastenhuone ja kolmas vierashuone.
Myytävässä talossa on kolme makuuhuonetta, joista yksi on päämakuuhuone, yksi lastenhuone ja kolmas vierashuone.

Jättiterassilta on  merinäkymä.
Jättiterassilta on merinäkymä.

Oikotie ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Syksy on pian täällä, ja tee-se-itse-väki on innostunut nikkaroimaan kauniita valoja.

Lojuuko kaapissasi tyhjiä lasipulloja, joita et ole raaskinut heittää pois? Moni on viritellyt loppukesästä niille uuden elämän – pimeän kauden piristäjinä eli pullovaloina.

Facebookin diy-palstoilla on viime viikkoina julkaistu upeita kuvia pattereilla toimivista valoasetelmista, jotka on tehty vanhoihin pulloihin. Anu, Pirjo-Liisa ja Tiina kertovat nyt, miten heidän pullovalonsa syntyivät.

1. ”Kannatti säilyttää glögipullot”

Kuva: Pirjo-Liisa Niemi
Kuva: Pirjo-Liisa Niemi

”Pullot ovat Lignell & Piispasen glögipulloja vuosilta 2009, 2015 ja 2016. Lisäsin niihin valonauhat, joissa on pullonkorkkia muistuttava paristokotelo. Kannatti säilyttää glögipullot.” Pirjo-Liisa Niemi

2. ”Kustannukset yhteensä 10 euroa”

Kuva: Tiina Päivinen-Sinkko
Kuva: Tiina Päivinen-Sinkko

”Näin vinkin Facebookin askartelu- ja sisustusryhmässä. Moni oli tehnyt valot kuohuviinipulloista, mutta jotkut olivat käyttäneet muita kauniita pulloja. Käväisin ihan muuta asiaa etsimässä kierrätyskeskuksessa, kun bongasin sieltä nämä kaksi kaunista pulloa. Valot ostin kaupasta. Kotona sovitin valoja, ja korkki oli vähän pieni pulloihin, joten kieputin narua korkkien ympärille, ettei korkki solahda läpi pulloon. Kustannukset olivat yhteensä 10 euroa. Niistä tulikin oikein kauniit, ja nyt olemme ihastelleet niitä illan hämärissä.” Tiina Päivinen-Sinkko

3. ”Samaa sarjaa vessassa”

Kuva: Anu Pirttijärvi
Kuva: Anu Pirttijärvi

”Pullojen tyhjennys on ollut koko perheen pitkäaikainen projekti, ja valot löytyivät halvalla marketista.

”Pullojen tyhjennys on ollut koko perheen pitkäaikainen projekti.”

Nämä pullot valikoituivat varmaankin siksi, että olen aikaisemmin tehnyt vessaan saippuapullon ja muuta pientä ”samasta sarjasta”.  Kerrankin myös mieheni innostui askarteluistani.” Anu Pirttijärvi

Ideoita Instagramista

 

 

😘#patterivalot #tunnelmaa #pullovalot#omakotitaloelämää #sisustus

Henkilön marikairene (@marikairene72) jakama julkaisu

 

 

Pullovalot kissaviinipulloissa:-D #pullovalot #tunnelmavalot #kissaviini

Henkilön Elämän valoa ja varjoa (@elamanvaloaja) jakama julkaisu