Kaupallinen yhteistyö
Juhlista kesää tyylillä – uniikit tilat kesäjuhliin!
Juhlatila kesäjuhliin
Juhlatila kesäjuhliin

Mikä olisikaan parempi syy juhlaan ystävien tai työporukan kesken kuin kesä! Erityistä juhlaa varten tarvitaan tietysti erityinen tila. 

Kesäjuhlat voi tunnelman mukaan viettää joko rennon letkeässä kesäkeitaassa, vähän fiinimmässä juhlapaikassa tai merimaisemista ja saunasta nauttien. Tähän artikkeliin on kerätty inspiraatiota kesäisiin ja uniikkeihin juhlatiloihin!

Klaus K / Sky Terrace

Helsingin sydämessä sijaitsevan Hotelli Klaus K:n katolla odottaa oikea kesäparatiisi juhlijoitaan. Kattojen ylle avautuva maisema ja osittain lasikatolla varustettu terassi on kuin tehty kesäjuhliin. Sään ollessa kauneimmillaan, juhlista mahtuu nauttimaan noin 60 henkilöä.

Katso lisää: Klaus K / Sky Terrace

White Sand Boat

Laiva, valkoista hiekkaa, palmuja, sauna ja ekstrana paljuvene. Tämä tila todellakin sykähdyttää! 25 metrinen laiva Hietalahdenrannassa, joka on varusteltu kesätunnelmalla. Neljä terassitasoa, puulämmitteinen sauna, palju ja lisäksi kannella on kaasugrilli sekä aurinkotuolit. Lisäksi mahdollisuus ajeluun paljuveneellä, joka lähtee laivan kyljestä.

Katso lisää: White Sand Boat

Cargo Coffee + Vegetarian Food

Ruoholahdenrannassa sijaitseva konttiravintola Cargo henkii urbaania fiilistä sisältä ja ulkoa. Cargon uniikkius syntyy katolla sijaitsevasta aurinkoterassista, jossa on helppo viihtyä porukalla auringon helliessä. Cargon maukkaat herkut ja laadukas juomavalikoima viimeistelevät onnistuneet ja iloiset juhlat!

Katso lisää: Cargo Coffee + Vegetarian Food

ML / Relandersgrund

Oletkin ehkä törmännyt Aleksanterinkadun päässä, Meritullintorilla sijaitsevaan sympaattisen Majakkalaiva Relandersgrundiin. Kesäisin Relandersgrund toimii terassina, mutta se on myös vuokrattavissa yksityiskäyttöön! Punaisella majakkalaivalla on ainutlaatuinen tunnelma ja sen kannella on mukava nauttia kesäillasta.

Katso lisää: ML / Relandersgrund

Villa Kataya

Jos toiveissa on korkeatasoinen ja tyylikäs tila merinäköalalla, kannattaa kääntää katseet tänne. Villa Kataya sijaitsee meren rannalla Lauttasaaressa. Skandihenkeen sisustettu tila pitää sisällään ison ruokasalin sekä alakerran harmonisen spa-osaston loungella, saunalla ja kylpyammeella.

Katso lisää: Villa Kataya

Ravintola Brändö Seglare

Ravintola täynnä seglare-henkeä ja saaristolaisromantiikkaa! Ravintola Brändö Seglare sijaitsee nimensä mukaisesti Kulosaaressa, aivan meren rannalla. Meriteemaan sisustetun ravintolasalin ikkunoista avautuu upea näkymä Kruunuvuorenselälle. Brändö Seglaren tiloissa järjestyy ikimuistoiset juhlat niin yksityis- kuin yritystarkoituksiin.

Katso lisää: Ravintola Brändö Seglare

Uunisaari

Uunisaari on kiva retkikohde ympäri vuoden – talvella sinne pääsee ponttoonisiltaa pitkin, kesällä lautalla ja aallonmurtajan yli Liuskaluodolta. Uunisaaren sileät kalliot ja upea näkymä pitkälle horisonttiin on kesäistä Helsinkiä parhaimmillaan. Ravintola Uunisaari on myös tunnelmallinen ja merihenkinen kohde kokouksiin, seminaareihin, virkistystilaisuuksiin ja juhliin.

Katso lisää: Ravintola Uunisaari

Elva Event Loft

Monipuolinen ja muuntautuva loft-tila Helsingin Kruununhaassa. Industrial-henkeä luovat korkea huonekorkeus, pylväät ja betonilattia. Design-kalusteet viimeistelevät tyylin. Elvassa järjestyy tunnelmalliset juhlat, joista riittää kuvattavaa Instagram-feediin. Mahdollista tilata juhliin myös dj, barista tai tarjoilija.

Katso lisää: Elva Event Loft

Ravintola Story

Mitäpä jos saisitte seurueenne kanssa juhlia kesäyötä kauniissa Helsingin vanhassa kauppahallissa? Ravintola Story on täynnä lämpöä, valoa ja tunnelmaa. Juhlat jatkuvat ulkoterassilta, josta avautuu merinäköala. Story yhdistää ainutlaatuisella tavalla helsinkiläisyyden ja eurooppalaisen hallitunnelman. Storyn keittiö valmistaa unohtumattoman maukkaat tarjoilut.

Katso lisää: Story Kauppahalli

SummerSauna Saunalautta

Miksi tyytyä yhteen kohteeseen, kun juhlat voi kuljettaa saaristoon kauneimpaan kolkkaan? Vertaansa vailla oleva juhlakohde, SummerSauna saunalautta, yhdistää rennon hengailun ja merimaisemista nauttimisen. Kaiken kruunaa sauna, josta on varsin lyhyt matka uimaan.

Katso lisää: SummerSauna Saunalautta

Jos näitä ei vielä löytynyt sopivaa tilaa teidän kesäjuhlille käy tutustumassa Venuu.fi:n juhlatilatarjontaan!

Halvalla ja helpolla sisustuskikalla voit uudistaa vaikka koko astiastosi.

Pyöriikö nurkissasi yksinkertaisia ja tylsiä kippoja tai kuppeja? Jos osaat hieman piirtää ja sinulla on vakaa käsi, posliinitussilla voit saada ihmeitä aikaan keittiössä – piirtämällä itsellesi tuunatut astiat.

Alkuun tarvitset vain posliiniastioita ja tussin. Jos kaapissasi ei ole sopivia kuppeja tuunaukseen, kirppareilta löytyy tarkoitukseen sopivia edullisia astioita. Hyvä vinkki on myös marssia marketteihin, sillä niissä myydään huokeaan hintaan valkoisia perusposliiniastioita. Posliinitusseja löydät askartelukaupasta.

Tee-se-itse

  1. Aloita astioiden tuunaaminen puhdistamalla astiat kunnolla, jotta väri tarttuu hyvin.
  2. Hahmottele astioihin pilkkuja, viivoja ja muita symmetrisiä kuvioita. Inspiroidu esimerkiksi Marimekon astioiden ihanista koukeroista.
  3. Jos käytät useampaa väriä, anna värien kuivua hetken ennen toisella värillä piirtämistä. Muuten värit sekoittuvat.
  4. Laita astiat lopuksi 300 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi, jotta väri kiinnittyy posliiniin kunnolla.

Tussi käteen! Ota tästä inspiraatiota ihaniin tussitöherryksiin.

 

A post shared by Jenny Alhonen (@pennylizer) on

 

 

A post shared by @tuunatentuotteeksi on

 

A post shared by Marta Perales (@martapmq) on

 

Trendisisustajan koti on tänä syksynä kutsuvan pehmeä ja hyvässä järjestyksessä, mutta ei missään nimessä eleetön ja tylsä.

Syksy on kotoilun aikaa, ja kun elämä siirtyy pihalta ja kaupungilta enemmän sisätiloihin, myös vanhaan sisustukseen saattaa kaivata pientä päivitystä. Loppuviikosta ideoita voi poimia esimerkiksi Habitare-messuilta, mutta kokosimme tärppilistan syksyn sisustustrendeistä jo ennakkoon.

1. Lämmin ja pehmeän utuinen sävymaailma

Skandinaavinen minimalismi menee tuskin koskaan kokonaan muodista, mutta tämä syksy on harvinaisen runsas ja värikäs. Väripaletissa nähdään murrettuja, lämpimiä sävyjä, esimerkiksi ruskeaa ja greigeä, syvää sinistä ja pehmeää vaaleanpunaista.

2. Järjestäminen

Selena-peilissä on kolme siirreltävää säilytyslokeroa hiuspinneille ja muulle pikkusälälle, 89 €, Jotex.
Selena-peilissä on kolme siirreltävää säilytyslokeroa hiuspinneille ja muulle pikkusälälle, 89 €, Jotex.

Konmarittaminen on ollut yksi viime vuoden kuumimmista jutuista. Sisustuksessa järjestämisinto saa myös näkyä niin, että kauniit käyttöesineet toimivat sisustuksen koruina, ja käytännölliset säilytysratkaisut tuodaan reilusti esille.

3. Kutsuva pehmeys

Finarten syksyn uutuus on Suovilla-mattomallisto, joka on saanut innoituksensa metsän pehmeille mättäille astumisesta.
Finarten syksyn uutuus on Suovilla-mattomallisto, joka on saanut innoituksensa metsän pehmeille mättäille astumisesta.

Kotona vietetään nykyään aikaa eri tavalla kuin ennen – kaikki eivät enää kokoonnu television ääreen, vaan jokaisella samassa huoneessa aikaansa viettävällä saattaa on omat viihdykkeensä. Sitä varten olohuoneessa on hyvä olla erilaisia, pehmeitä soppia oleskeluun. Maailmalla uumoillaan, että myös älylaitteettomiksi sisustetut rentoutumistilat tekevät tuloaan.

4. Vihreä + sametti

Pyöreät muodot korostuvat rahissa, 599 €, Ferm Living. Samettityynynpäällinen, 14,99 €, H&M.
Pyöreät muodot korostuvat rahissa, 599 €, Ferm Living. Samettityynynpäällinen, 14,99 €, H&M.

Syksyn kuumin väri- ja materiaaliyhdistelmä koostuu tummanvihreästä ja sametista. Se on yhtä aikaa ylellinen, kutsuva ja samalla pikkuisen retro.

5. Käsityön jälki saa näkyä

Ikean lokakuun uutuus on Eftertanke-erikoismallisto, johon kuuluu käsintehtyjä tekstiilejä, keramiikkaa ja paperituotteita.
Ikean lokakuun uutuus on Eftertanke-erikoismallisto, johon kuuluu käsintehtyjä tekstiilejä, keramiikkaa ja paperituotteita.

Itse tehty on arvossaan, mutta jos aika ja taidot eivät riitä DIY-projekteihin, edullisista sisustusketjuistakin löytyy paljon sisustustuotteita, joissa näkyy käsin tekemisen jälki.

6. Maksimalismi

Pohjola-kokoelman Alma-tapetti kiinnittää katseen murretuilla sävyillään ja romanttisilla ruusuillaan, 45 € / rll, Vallila.
Pohjola-kokoelman Alma-tapetti kiinnittää katseen murretuilla sävyillään ja romanttisilla ruusuillaan, 45 € / rll, Vallila.

Minimalismin vastakohta on tietenkin runsaus. Järjestämis- ja raivaamisvillityksen hedelmistä saa edelleen nauttia, mutta sisustukseen tuovat eloa erilaiset väriyhdistelmät, kuviot, muodot, pintamateriaalit ja kaikkien näiden yhdistelmät. Eri tyylejä sekoitellaan nyt rohkeasti!

7. Luova maalailu

Maalaamisessa saa nyt käyttää mielikuvitusta. Jos maalaisikin seinien sijaan katon? Jättäisi maalausjäljen tarkoituksella rosoisen viimeistelemättömäksi? Erilaisilla maalipinnoilla ja -tekniikoilla saa helposti luotua huoneeseen kiinnostavia tunnelmia.

8. Siro ja siisti kylpyhuone

Kylpyhuoneen pitää olla käytännöllinen, mutta sen ei tarvitse näyttää liian tylsältä ja kliiniseltä. Seesteinen tunnelma syntyy siroista kalusteista, harkitusti esille jätetyistä tavaroista ja esimerkiksi viherkasveista.

9. Terrakotta

Tuoksukynttilät alkaen 9,99 €, H&M.
Tuoksukynttilät alkaen 9,99 €, H&M.

Terrakottatrendi laajenee perinteisistä kukkaruukuista isommin sisälle kotiin. Pienet yksityiskohdat tuovat sisustukseen lämpöä ja rustiikkisuutta, mutta sävymaailma toimii myös muihin materiaaliaaleihin, esimerkiksi tekstiileihin lainattuna.

10. Ei-valkoinen keittiö

Musta on keittiöiden uusi suosikkiväri, usein puuhun yhdistettynä, mutta myös sininen ja vihreä ovat nostaneet viime aikoina suosiotaan.