Vääntöä peliin! Ripsiväriharjan taivuttaminen voi olla siistin silmämeikin salaisuus.
Vääntöä peliin! Ripsiväriharjan taivuttaminen voi olla siistin silmämeikin salaisuus.

Meikkitaiteilija kehottaa taivuttamaan ripsien sijaan ripsiväriharjaa.

Ripsivärin levittäminen siististi, tarkasti ja silti kohtalaisen nopeasti on helpommin sanottu kuin tehty – varsinkin, kun lopputuloksen pitäisi olla näyttävä ja räpsyjä korostava. 

Oman haasteensa ripsiosastolle tuo se, että jokaisella on hieman erilaiset silmät. Tietty harja, värimassa ja levitystekniikka toimivat yhdelle, mutta eivät välttämättä toiselle. Siksi on ilahduttavaa, että The Beauty Department -kauneusblogissa esitelty ripsivärikikka ei ole silmän muodosta kiinni. Nyt nimittäin väännellään ripsiväriharjaa eikä itse ripsiä. 

Ideana on yksinkertaisesti taivuttaa ripsiväriharjan harjasosaa varren suorasta linjasta noin 45 astetta. Taivutellulla harjalla on helppo käydä läpi pikkuruisimmatkin ripset sotkematta.

Ripsiväriharjan taivuttelu toimii, jos harjasosan sisällä on metallia.
Ripsiväriharjan taivuttelu toimii, jos harjasosan sisällä on metallia.

Perinteinen metallia sisältävä harja kestää melko voimakastakin taivutusta.
Perinteinen metallia sisältävä harja kestää melko voimakastakin taivutusta.

Noin 45 asteen kulma on meikkitaiteilijan mukaan paras. Itselle sopiva taivutuksen aste löytyy kokeilemalla.
Noin 45 asteen kulma on meikkitaiteilijan mukaan paras. Itselle sopiva taivutuksen aste löytyy kokeilemalla.

Meikkitaiteilija Amy Nadine kertoo The Beauty Departmentissa koukuttuneensa ripsariharjan kääntelyyn ja käyttävänsä tekniikkaa kaikilla asiakkaillaan.

– Sen avulla pääsee ihan ripsirajaan ja saa värjättyä ripsien tyvet, ja se on nopein tapa saada hulmuavat ripset, myös silmän sisä- sekä ulkonurkkiin, Nadine perustelee.

Hän vakuttaa, että taivutetun harjan saa kyllä siististi takaisin hylsyynsä. Kokeilimme tekniikkaa, ja harjan tosiaan sai taivutettua takaisinkin. Kaikilla ripsariharjoilla kikka ei kuitenkaan välttämättä toimi: jäykkä, kokonaan muovinen harja saattaa kieltäytyä taipumasta tai peräti napsahtaa poikki.

Ammattilaismeikkitaiteilijat antavat vinkkinsä siihen, kuinka näyttää mahdollisemman nuorelta kosmetiikan avulla.

1. Satsaa kosteutukseen

Ihonhoito on avainasemassa, jos haluaa säilyttää ihon nuoren näköisenä. Ihoa kannattaa kosteuttaa muun muassa hyaloronihappoa sisältävällä seerumilla ja voiteilla. Myös silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn käyttämisestä voi olla hyötyä, jotta iho pysyy mahdollisemman kimmoisana mahdollisemman pitkään. Retinolia käyttämällä ihoon voi saada paremman ja raikkaamman sävyn.

2. Vältä meikkivoiteen levittämistä silmänalusiin

Ole tarkkana meikkivoiteen kanssa – sen levittäminen  silmänalusiin tuo vain rypyt pahemmin esille. Kokeile sen sijaan säväyttävää kosteusvoidetta meikkopohjan alla.

3. Minimoi silmämeikki

Naiset, jotka onnistuvat näyttämään ikäistään nuoremmilta, käyttävät mieluummin vähemmän kuin enemmän rajauskynää. Sitä kannattaa levittää vain hyvin ohuesti paljaalle luomelle, mikä  korostaa vain silmiä eikä itse meikkiä. Lopputuloksena on selkeä ja luonnollinen look.

4. Käytä poskipunaa

Hehkuvat, hieman rusottavat kasvot näyttävät nuorekkailta. Poskipunan käyttö poskipäillä voi tuoda kasvoille nuorekkaan säteilyn ja volyymia kohtaan, josta kasvot yleensä alkavat ikääntyessä roikkua ja ohentua.

Jos oikean värin valinta askarruttaa, turvallisimpia ovat persikan sävyt, sillä ne ovat pehmeitä.

5. Tee korostuskynästä luottotuote

Korostuskynän käyttäminen luomilla antaa raikkaamman ja nuorekkaamman vaikutelman. Sitä voi sekoittaa meikkivoiteeseen tai lisätä loppusilaukseksi korostamaan poskipäitä sen jälkeen, kun niihin on laittanut ensin poskipunaa.

6. Taivuta ripset ja maalaa paksut kulmat

Silmäripset kannattaa taivuttaa, jotta niihin  saa koko- ja flirttiefektiä. Pidä myös kulmasi mieluummin paksuina – ohuet ja velton näköiset kulmakarvat vanhentavat yllättävän paljon. Ikääntyessä kulmat harvenevat ja vaalenevat, jopa harmaantuvat.

Lähde: Byrdie

 

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?