Jääpalat sopivat muuhunkin kuin mojiton viilentämiseen. Kuva: Shutterstock
Jääpalat sopivat muuhunkin kuin mojiton viilentämiseen. Kuva: Shutterstock

Kylmän luvataan supistavan ihohuokosia, mutta se ei vielä takaa meikin tasaista levittymistä.

Edullista parempaa on vain ilmainen. Kauneudenhoitotuotteet ja meikit kuitenkin yleensä maksavat ainakin jonkin verran – ellei halua alkaa kovan luokan ekohipiksi ja esimerkiksi tehdä koko meikkiä jääkaapin antimilla. (Kasviksetkaan eivät ole ilmaisia, mutta kuvitellaan, että niitä on valmiina saatavilla.)

Pinterestissä kiertää kuitenkin oikeasti ilmainen kauneusvinkki, jonka Bustle-sivuston kirjoittaja pani testiin. Pinterest-kuvapalvelun mukaan kalliin pohjustusvoiteen voi korvata niinkin yksinkertaisella aineella kuin jääpalalla.

Ideana on, että kun kasvoja sivelee viileällä jäällä, ihohuokoset supistuvat ja ihosta tulee sileä – vaikutus, jota myös pohjustusaineilta toivotaan.

Viileä on tuttu keino esimerkiksi turvotuksen laskemiseen, ja esimerkiksi silmäpussejaan voi lepytellä jääkaappikylmien lusikoiden avulla. Kirjoittajan mukaan jääpalan hierominen koko kasvoille on kuitenkin monimutkaisempaa. Se tuntuu hänen mielestään vähän ällöttävältä (kylmältä ja märältä), ja jääpalasta on hankalaa saada kunnon otetta, joten se putoilee helposti näpeistä.

Viileä on tuttu keino esimerkiksi turvotuksen laskemiseen.

Testissä meikki kökkööntyi levittäessä iholle, mitä ei kirjoittajan mukaan tapahdu hänen tavallisesti käyttämänsä pohjustusvoiteen kanssa. Meikki kuitenkin pysyi hyvin ja pitkään, mikä toki saattaa olla enemmän käytetyn meikkivoiteen ja ulkona vallitsevan kylmän ja kuivan sään kuin jääpalakäsittelyn ansiota.

Jääpalakäsittelyn vaikutus tuskin säilyy kovin pitkään, mutta ihon hetkellinen kylmyys voi vaikuttaa meikin levittyvyyteen, sillä yleensä ihon oma lämpö notkistaa hieman voiteita ja auttaa niiden häivyttämisessä iholle.

Pohjustusvoiteella on kaksi päätehtävää: tehdä meikkipohjasta tasaisempi ja lisätä meikin kestoa. Pohjustaminen ei tietenkään ole missään nimessä pakollista, vaan monet meikki- ja peitevoiteet toimivat oikein hyvin ilman pohjustamistakin. Olennaisinta on oikean tuotteen valinta.

Kysely

Käytätkö meikinpohjustajaa ennen meikkivoidetta?

Käytän meikkejäni aina ilman pohjustusta.
Käytän meikkejäni aina ilman pohjustusta.
44.7%
Käytän pohjustusvoidetta silloin tällöin.
Käytän pohjustusvoidetta silloin tällöin.
33.3%
Pohjustan kasvoni aina kun meikkaan.
Pohjustan kasvoni aina kun meikkaan.
21.9%
Ääniä yhteensä: 123

Ammattilaismeikkitaiteilijat antavat vinkkinsä siihen, kuinka näyttää mahdollisemman nuorelta kosmetiikan avulla.

1. Satsaa kosteutukseen

Ihonhoito on avainasemassa, jos haluaa säilyttää ihon nuoren näköisenä. Ihoa kannattaa kosteuttaa muun muassa hyaloronihappoa sisältävällä seerumilla ja voiteilla. Myös silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn käyttämisestä voi olla hyötyä, jotta iho pysyy mahdollisemman kimmoisana mahdollisemman pitkään. Retinolia käyttämällä ihoon voi saada paremman ja raikkaamman sävyn.

2. Vältä meikkivoiteen levittämistä silmänalusiin

Ole tarkkana meikkivoiteen kanssa – sen levittäminen  silmänalusiin tuo vain rypyt pahemmin esille. Kokeile sen sijaan säväyttävää kosteusvoidetta meikkopohjan alla.

3. Minimoi silmämeikki

Naiset, jotka onnistuvat näyttämään ikäistään nuoremmilta, käyttävät mieluummin vähemmän kuin enemmän rajauskynää. Sitä kannattaa levittää vain hyvin ohuesti paljaalle luomelle, mikä  korostaa vain silmiä eikä itse meikkiä. Lopputuloksena on selkeä ja luonnollinen look.

4. Käytä poskipunaa

Hehkuvat, hieman rusottavat kasvot näyttävät nuorekkailta. Poskipunan käyttö poskipäillä voi tuoda kasvoille nuorekkaan säteilyn ja volyymia kohtaan, josta kasvot yleensä alkavat ikääntyessä roikkua ja ohentua.

Jos oikean värin valinta askarruttaa, turvallisimpia ovat persikan sävyt, sillä ne ovat pehmeitä.

5. Tee korostuskynästä luottotuote

Korostuskynän käyttäminen luomilla antaa raikkaamman ja nuorekkaamman vaikutelman. Sitä voi sekoittaa meikkivoiteeseen tai lisätä loppusilaukseksi korostamaan poskipäitä sen jälkeen, kun niihin on laittanut ensin poskipunaa.

6. Taivuta ripset ja maalaa paksut kulmat

Silmäripset kannattaa taivuttaa, jotta niihin  saa koko- ja flirttiefektiä. Pidä myös kulmasi mieluummin paksuina – ohuet ja velton näköiset kulmakarvat vanhentavat yllättävän paljon. Ikääntyessä kulmat harvenevat ja vaalenevat, jopa harmaantuvat.

Lähde: Byrdie

 

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?