Ripsiväriltä vaaditaan paljon, kun räntää vihmoo vaakatasossa ja silmät vuotavat. Testasimme vedenkestävät ripsarit.

1. Catwalk-ripset

Tätä luvattiin: Kiiltävä ja kuitupitoinen maskara saa ripset näyttämään virheettömiltä, ja tulos kestää jopa 10 tuntia. Pidentää ja tuuheuttaa ilman paakkuja eikä tahraa tai hilseile.

Näin se toimi: Laadukkaan oloinen ripsiväri levittyi helposti ja kerrostui siististi. Harja erotteli ripset hyvin, mutta tulos oli silti aika tikkumainen. Vaikka ripsiä taivutti, suoristuivat ne maskaran kuivuttua. Jälki pysyi siistinä iltaan asti jopa kosteissa olosuhteissa, mutta lämpimällä vedellä pestessä osa huuhtoutui pois.

Smashbox Full Exposure Waterproof Mascara, 23 €.

Pisteet: 3/5

2. Edullinen yllättäjä

Tätä luvattiin: Vedenkestävä maskara kestää haastaviakin olosuhteita. Lopputuloksena on intensiivinen ja vangitseva katse.

Näin se toimi: Loistava arkimaskara erotteli ripset tehokkaasti. Tarkka harjaosa annosteli juuri sopivasti väriä, ja vältyin klimpeiltä. Maskara kuivui nopeasti eikä tahrannut. Päivän mittaan ripsiväri kyllä varisi hieman, mutta edullinen hinta korvasi pikkupuutteet. Tämä oli todellinen yllättäjä!

Lidl Cien Waterproof Mascara, 3,99 €.

Pisteet: 4/5

3. Perusvarma

Tätä luvattiin: Vedenkestävä ripsiväri tekee ripsistä näyttävän tuuheat. Mehiläisvahaa ja kasviöljyjä sisältävä koostumus hoitaa ripsiä.

Näin se toimi: Perusvarma harja kampasi värimassan tasaisesti ripsiin. Näyttävämmän lopputuloksen saamiseksi vaadittiin kolme kerrosta, mutta maskaraa oli helppo kerrostaa. Ripset jäivät kuitenkin melko suoriksi, joten ne kannattaa taivuttaa ennen värin levittämistä. Mikroskooppista murenemista lukuun ottamatta ripsiväri kesti kiitettävästi hikitreeniäkin.

Reviderm Skincare Inspired Make-Up Eternity Mascara, 27 €.

Pisteet: 4/5

4. Elegantin valinta

Tätä luvattiin: Tarkka ja erotteleva ripsiväri tuo ripsiin volyymia ja intensiivistä väriä jo yhdellä vedolla. Tahraamaton koostumus sisältää ripsiä hoitavia B5- ja E-vitamiineja.

Näin se toimi: Maskara levittyi ripsiin tasaisesti ja helposti, ja niistä tuli siistit ja kauniit. Harjaspää on melko suuri, pullea ja suora, joten pieninpien ripsien tavoittaminen voi kuitenkin olla vaikeaa. Väri kesti ripsissä erittäin hyvin. Ruskea sävy oli mustaan tottuneelle positiivinen yllätys: lopputulos oli luonnollinen ja elegantti.

Chanel Volume De Chanel Waterproof Mascara, 42 €.

Pisteet: 4/5

5. Reilusti runsautta

Tätä luvattiin: Maskara luo ripsiin dramaattisen efektin kaartamalla ne. Tuuheuttava koostumus peittää jokaisen ripsen jo yhdellä vedolla.

Näin se toimi: Perusripsari, joka kuitenkin toi rutkasti tuuheutta ja näyttävyyttä. Kohottavaa vaikutustakin olin huomaavinani. Harjalla oli kuitenkin hankala päästä käsiksi ihan sisänurkan pikkuripsiin. Väriä tuli harjaan helposti liikaa, ja ripset takertuivat toisiinsa. Kestävyys ei ollut kovin hyvä: rasvoittuvalla ihollani väri suttaantui kulmaluulle.

Maybelline The Falsies Push Up Drama, 17,90 €.

Pisteet: 3/5

6. Dramaqueenille

Tätä luvattiin: Runsas koostumus kietoutuu jokaiseen ripseen antaen volyymia, ja harjan kuidun maksimaalisen tarttumapinnan ansiosta väriä levittyy optimaalinen määrä jokaiseen ripseen. Voidemainen vahakoostumus mahdollistaa helpon kerrostamisen ilman paakkuuntumista.

Näin se toimi: Harja annostelee värimassaa reilusti, ja tästä joko pitää tai sitten ei. Maskara olisi voinut kuivua nopeammin, sillä nyt se tahrasi yläluomet levityksen jälkeen. Väri kesti koko päivän, mutta oli helppo pestä pois. Hyvä ripsari, kun haluaa ripsistä runsaat ja näyttävät.

Lumene True Mystique Volume Waterproof Mascara, 18,90 €.

Pisteet: 3,5 / 5

7. Nuken räpsyt

Tätä luvattiin: Suuri ripsiväriharja lupaa kaksi kertaa runsaammat, pitkät ja erotellut ripset, joita ei olisi uskonut saavansa ilman irtoripsiä!

Näin se toimi: Pullukka harja levitti värin tasaisesti, ja sen erottelukykykin on kiva. Maskara tymäköitti ripsiä, mutta ei juuri pidentänyt. Luonnolliseksi jälkeä ei voi kutsua, mutta tekoripsiefektiähän tässä haettiinkin... Glamourkaunottaren räpsyttimien sijasta ripsistä tuli mieleen paksun hämähäkin jalat. Ripset myös tuntuivat tönkköisiltä. Väri pysyi kyllä varisematta, ja illalla sitä sai oikein kuurata pois.

Max Factor False Lash Effect, 19,50 €.

Pisteet: 2/5

Vinkki: Vedenkestävä ripsari lähtee parhaiten öljypohjaisella putsarilla.

8. Siisti rivi

Tätä luvattiin: Parabeeniton ja hoitava, luonnonmineraaleja sisältävä ripsiväri erottelee, pidentää ja vahvistaa ripsiä. Nostaa ja pidentää pienimpiäkin ripsiä muutamalla vedolla.

Näin se toimi: Pidin kovasti maskaran sirosta harjasta. Sillä oli todella helppo levittää värimassa siististi ripsiin ilman paakkuja, ja rivistöstä tuli kaunis. Luomeni kuitenkin rasvoittuvat helposti päivän mittaan, ja valitettavasti iltapäivään mennessä ripsiväri oli valunut mustiksi laikuiksi silmien alle.

Bareminerals Flawless Definition Waterproof Mascara, 39 €.

Pisteet: 2,5 / 5

Ammattilaismeikkitaiteilijat antavat vinkkinsä siihen, kuinka näyttää mahdollisemman nuorelta kosmetiikan avulla.

1. Satsaa kosteutukseen

Ihonhoito on avainasemassa, jos haluaa säilyttää ihon nuoren näköisenä. Ihoa kannattaa kosteuttaa muun muassa hyaloronihappoa sisältävällä seerumilla ja voiteilla. Myös silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn käyttämisestä voi olla hyötyä, jotta iho pysyy mahdollisemman kimmoisana mahdollisemman pitkään. Retinolia käyttämällä ihoon voi saada paremman ja raikkaamman sävyn.

2. Vältä meikkivoiteen levittämistä silmänalusiin

Ole tarkkana meikkivoiteen kanssa – sen levittäminen  silmänalusiin tuo vain rypyt pahemmin esille. Kokeile sen sijaan säväyttävää kosteusvoidetta meikkopohjan alla.

3. Minimoi silmämeikki

Naiset, jotka onnistuvat näyttämään ikäistään nuoremmilta, käyttävät mieluummin vähemmän kuin enemmän rajauskynää. Sitä kannattaa levittää vain hyvin ohuesti paljaalle luomelle, mikä  korostaa vain silmiä eikä itse meikkiä. Lopputuloksena on selkeä ja luonnollinen look.

4. Käytä poskipunaa

Hehkuvat, hieman rusottavat kasvot näyttävät nuorekkailta. Poskipunan käyttö poskipäillä voi tuoda kasvoille nuorekkaan säteilyn ja volyymia kohtaan, josta kasvot yleensä alkavat ikääntyessä roikkua ja ohentua.

Jos oikean värin valinta askarruttaa, turvallisimpia ovat persikan sävyt, sillä ne ovat pehmeitä.

5. Tee korostuskynästä luottotuote

Korostuskynän käyttäminen luomilla antaa raikkaamman ja nuorekkaamman vaikutelman. Sitä voi sekoittaa meikkivoiteeseen tai lisätä loppusilaukseksi korostamaan poskipäitä sen jälkeen, kun niihin on laittanut ensin poskipunaa.

6. Taivuta ripset ja maalaa paksut kulmat

Silmäripset kannattaa taivuttaa, jotta niihin  saa koko- ja flirttiefektiä. Pidä myös kulmasi mieluummin paksuina – ohuet ja velton näköiset kulmakarvat vanhentavat yllättävän paljon. Ikääntyessä kulmat harvenevat ja vaalenevat, jopa harmaantuvat.

Lähde: Byrdie

 

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?