Ashley Armitage haluaa kertoa kuvillaan, että karvojen ajeleminen ei ole ainoa vaihtoehto, jos haluaa sopia kauneusstandardeihin.

Valokuvaaja Ashley Armitagen Instagram-tili näyttää ensivilkaisulla eteeriseltä kokoelmalta kuvia nuorten naisten elämästä. Ystäviä. Makoilua uima-altaalla. Aurinkoa. Moni otoksista on aika rohkeakin: lähikuvia reisistä, takapuolista, lyhyistä hameista... Nuoren naisten Instagramin voisi hyvin kuvitella näyttävän juuri tältä.

Paitsi että ei. Kun katsoo lähemmin, bikinien reunasta pilkottavat mitkäs muut kuin häpykarvat. Se on niille harvinainen hetki, sillä yleensä häpykarvoitus on viimeinen asia, jota valokuvissa näkee. Moni uskoo, että alapääkarvojen kuuluu pysyä näkymättömissä.

Tosiaan, kun Ashleyn kuvia katsoo tarkemmin, kuvissa huomaa myös sellaista, joka on yleensä piilossa. Häpy- ja kainalokarvojen lisäksi näkyviin pääsevät esimerkiksi tamponit ja mummoalushousut.

 

I have a photo shoot today at a hotel pool. Can't wait! 🌊💅

Kuva, jonka Ashley Armitage (@ladyist) julkaisi

Refinery29-sivustolle antamassaan haastattelussa Ashley kertoo, että hänen kuviensa tarkoitus on näyttää nuorille naisille, mitä heidän elämänsä kulisseissa tapahtuu. Kuinka naiset toteuttavat feminiinisyyttään ja rikkovat sen oletettuja "sääntöjä". Ideana on, että kaukaa katsottuna kuvat ovat kuin mistä tahansa tyttöjen elämän kuvauksesta, mutta lähempää tarkasteltuna huomattavasti totuudenmukaisempia.

Kuvista ei ole tarkoitus häivyttää pois luonnollisuutta, esimerkiksi karvoja. Kun Ashleyn ystävä ehdotti kuvaa häpykarvoistaan, valokuvaaja ajatteli, että nyt on oikea hetki jakaa kuvaa ystävän luonnollisesta vartalosta sellaisena kuin se on.

– Sen sanoma on, että meillä on vaihtoehto. Tämä on myös kaunista, Ashley kertoo haastattelussa.

Karvoilla tai ilman, sinä päätät

Vaikka karvat ovatkin vilahdelleet kuvissa jo aiemmin, ja Ashley on lentänyt kuvapalvelusta muutaman kerran ulos, palaute on ollut pääasiassa positiivista. Kuva ystävästä sinisissä alushousuissaan kuitenkin sai seuraajat tuohtumaan.

– En odottanut niin negatiivista reaktiota. Mutta sitten yksi ihminen tuli ja sanoi jotain hyvin vihamielistä, taggasi ystävänsä ja nämä tulivat ja taggasivat lisää ystäviään, Ashley selittää Refinery29:lle.

Vähitellen muutkin kuvat saivat osansa kritiikistä, ja kuvissa esiintyneitä naisia muun muassa huoriteltiin.

Instagram poisti kuvan palvelusta, mutta Ashley latasi sen uudelleen ja kirjoitti kuvan yhteyteen: "Tämä kuva ei riko Instagramin sääntöjä. Tässä ei näytetä "yhdyntää, sukupuolielimiä tai paljaita pakaroita", jotka ovat kiellettyjä. Instagramissa on miljoonia kuvia naisista bikineissä. Sellaisen kuvan sensurointi, jossa näkyy luonnollinen bikiniraja, on kuin sanoisi että naisen keho on kuvottava, epänormaali ja mahdoton hyväksyä. On kuin sanoisi, että ollakseen kunnollinen ja hyväksyttävä, täytyy ajella karvansa sopiakseen kauneusstandardeihin. Jos olet sitä mieltä, että kuva on ällöttävä, lopeta tilini seuraaminen. En kaipaa sellaista negatiivisuutta itseäni tai ystävieni kehoja kohtaan."

Ashley korostaa, että hän ei myöskään puhu pelkästään häpykarvojen puolesta, vaan sen, että jokaisella on vaihtoehto päättää omasta kehostaan ja ulkonäöstään. Hänen Instagram-tilinsä löytyy täältä.

 

Kuva, jonka Ashley Armitage (@ladyist) julkaisi

Ammattilaismeikkitaiteilijat antavat vinkkinsä siihen, kuinka näyttää mahdollisemman nuorelta kosmetiikan avulla.

1. Satsaa kosteutukseen

Ihonhoito on avainasemassa, jos haluaa säilyttää ihon nuoren näköisenä. Ihoa kannattaa kosteuttaa muun muassa hyaloronihappoa sisältävällä seerumilla ja voiteilla. Myös silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn käyttämisestä voi olla hyötyä, jotta iho pysyy mahdollisemman kimmoisana mahdollisemman pitkään. Retinolia käyttämällä ihoon voi saada paremman ja raikkaamman sävyn.

2. Vältä meikkivoiteen levittämistä silmänalusiin

Ole tarkkana meikkivoiteen kanssa – sen levittäminen  silmänalusiin tuo vain rypyt pahemmin esille. Kokeile sen sijaan säväyttävää kosteusvoidetta meikkopohjan alla.

3. Minimoi silmämeikki

Naiset, jotka onnistuvat näyttämään ikäistään nuoremmilta, käyttävät mieluummin vähemmän kuin enemmän rajauskynää. Sitä kannattaa levittää vain hyvin ohuesti paljaalle luomelle, mikä  korostaa vain silmiä eikä itse meikkiä. Lopputuloksena on selkeä ja luonnollinen look.

4. Käytä poskipunaa

Hehkuvat, hieman rusottavat kasvot näyttävät nuorekkailta. Poskipunan käyttö poskipäillä voi tuoda kasvoille nuorekkaan säteilyn ja volyymia kohtaan, josta kasvot yleensä alkavat ikääntyessä roikkua ja ohentua.

Jos oikean värin valinta askarruttaa, turvallisimpia ovat persikan sävyt, sillä ne ovat pehmeitä.

5. Tee korostuskynästä luottotuote

Korostuskynän käyttäminen luomilla antaa raikkaamman ja nuorekkaamman vaikutelman. Sitä voi sekoittaa meikkivoiteeseen tai lisätä loppusilaukseksi korostamaan poskipäitä sen jälkeen, kun niihin on laittanut ensin poskipunaa.

6. Taivuta ripset ja maalaa paksut kulmat

Silmäripset kannattaa taivuttaa, jotta niihin  saa koko- ja flirttiefektiä. Pidä myös kulmasi mieluummin paksuina – ohuet ja velton näköiset kulmakarvat vanhentavat yllättävän paljon. Ikääntyessä kulmat harvenevat ja vaalenevat, jopa harmaantuvat.

Lähde: Byrdie

 

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?