Pigmenttiläiskät eivät ole kaikkien mieleen. Kuva: Shutterstock
Pigmenttiläiskät eivät ole kaikkien mieleen. Kuva: Shutterstock

Pigmenttiläiskien hoito vaatii kärsivällisyyttä.

Maksa- eli pigmenttiläiskät voivat olla ikävä esteettinen haitta, varsinkin jo ne ovat kovin tummia ja suuria. Liikapigmentaatio on yleinen ilmiö, jossa melaniinia eli ihon luonnollista pigmenttiä muodostuu liikaa.

Pigmenttiläiskien syntyyn liittyvät aina myös hormonit. Kun hormonitaso muuttuu esimerkiksi raskauden aikana, ihossa alkaa erittyä tyrosinaasientsyymiä, joka lisää tumman pigmentin syntyä. UV-säteet provosoivat entsyymin eritystä, minkä vuoksi pigmenttihäiriöitä syntyy usein keväisin ja kesäisin.

Tyypillisiä muutoksia ovat huulten päälle tulevat pigmenttiviikset sekä läiskät poskissa.

Pigmenttiläiskien hoito vaatii kärsivällisyyttä. Läiskiä on mahdollista vaalentaa täsmätuotteilla, jotka joko ennaltaehkäisevät melaniinin ylituotantoa tai häivyttävät jo syntynyttä tummentumaa. Ihon uusiutuminen vaatii aikaa, ja huomattavat tulokset alkavat näkyä yleensä vasta kolmen kuukauden kuluttua.

Jotta työ ei valu hukkaan, iho on hyvä suojata päivisin korkean suojakertoimen päivävoiteella, jotta uusia tummentumia ei pääse syntymään.

Kokeile vaikkapa näitä:

 Kuva: Anna Huovinen

 

1. Philosophy The Microdelivery Tripleacid Brightnening -kuorintalaput lupaavat häivyttää juonteita ja auringon aiheuttamia ihovaurioita neljän käyttökerran jälkeen, 77,95 €.

2. Lumene Glow Reveal Kirkastava pikakasvohoito virkistää elotonta ja harmaata ihoa, 13,90 €.

3. Ravitseva Nivea Cellular Anti-Age -yövoide auttaa ihosoluja uudistumaan, 16,50 €.

4. Eucerin Even Brighter Clinical -päivävoide sisältää B-resorsinolia, joka estää melaniinin liiallista muodostumista, SPF 30, 35,90 €.

5. Arctic Arbutin -kasvovoide sisältää pakurikääpää, mustikkaa ja sianpuolukkaa. Erityisesti herkälle iholle tarkoitettu voide ehkäisee pigmenttimuutoksia, 51,70 €.

6. Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector & Optimizer -seerumi ehkäisee pigmenttiläiskiä ja vaalentaa jo syntyneitä tummentumia. Kaupoissa syyskuussa, 105 €.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Trendirajaus onnistuu ilman vakaata kättäkin.

Tämän hetken meikkitrendejä yhdistää rentous. Poskipunaa levitellään pitkin ohimoita ja huulipuna saa näyttää sutatulta.

Silmämeikissä huoleton tyyli voi tarkoittaa vaikkapa paksuja ja pehmeäreunaisia rajauksia, joita Refinery29-sivusto kutsuu thumbprint-rajauksiksi eli peukalo- tai sormenjälkirajaukseksi.

Rajauksen ei ole pakko olla musta, Lady Gagan meikissä on käytetty rohkeasti värejä. Kuva: Reuters
Rajauksen ei ole pakko olla musta, Lady Gagan meikissä on käytetty rohkeasti värejä. Kuva: Reuters

Perinteiseen kissansilmärajaukseen verrattuna tämän tyylin etu on, että vakaata kättä ei tarvita ja aikaakin kuluu vähemmän, kun ei tarvitse tehdä pikkutarkkaa työtä. Tyyliä on jo nähty niin julkkiksilla kuin ensi kevään muotinäytöksissäkin.

Sormenjälkirajauksen nimikin tulee siitä, että sen muoto on pyöreä ja paksu. Rajaus saa kaartua silmän ulkonurkista hieman ylöspäin, jotta silmäkulmat eivät näytä roikkuvilta.

Jason Wun kevätnäytöksessä meikki oli rajauksia lukuun ottamatta kevyt. Kuva: IMAXTree
Jason Wun kevätnäytöksessä meikki oli rajauksia lukuun ottamatta kevyt. Kuva: IMAXTree

Nimensä mukaisesti tyylin voi myös tehdä sormenpäällä painamalla – ota väriä ja länttää naamaan. Pikkusormi lienee kokonsa puolesta hommaan paras. Toki sivellinkin on hommaan oikein pätevä väline.

Tuotteena voi käyttää vaikkapa puuterimaista tai voidemaista luomiväriä. Mustan ja harmaan lisäksi veikkaamme, että tulevina kuukausina trendistä nähdään myös värikkäämpiä versioita!

 

@selenagomez x @coach 👗 @kateyoung 💅🏻 @tombachik 💇 @daniellepriano 💄 @hungvanngo

Henkilön Hung Vanngo (@hungvanngo) jakama julkaisu

Selena Gomezin meikissä yhdistyivät glitter ja pehmeä rajaus.

Silmämeikistä saa moniulotteisen vain yhdellä sävyllä, kun tekniikka on hallussa.

Luulitko, että upeaan silmämeikkiin tarvitaan lukuisia eri luomivärejä ja lisäksi taitoa häivyttää ja yhdistellä niitä? Yhdelläkin luomivärillä pääsee pitkälle, ja silmämeikin saa jopa näyttämään moniulotteiselta.

Jokainen meikkaaja on varmaan joskus kokenut vaiheen, jossa on sutinut lempisävyään silmiinsä luomivärin mukana tulevalla sieniapplikaattorilla. Sen voi unohtaa. Sillä saa ehkä levitettyä sävyn juuri ja juuri liikkuvalle luomelle, mutta kauniiseen häivytykseen tarvitaan kunnon sivellin, joka voi olla joko aitoa tai synteettistä karvaa. Yhdellä hyvällä häivytyssiveltimellä pystyy tekemään vaikka koko silmämeikin.

Yhden luomivärin silmämeikistä tulee onnistunut, kun luomiväri on laadukas eli siinä on tarpeeksi väripigmenttiä, joka häivyttyy kauniisti. Kaikkein halvimpien luomivärien sävyt saattavat kadota kokonaan häivyttäessä, sillä pigmenttiä ei ole tarpeeksi ja muita täyteaineita sitäkin enemmän.

Sävy kannattaa valita niin, ettei se ole liian tumma eikä toisaalta liian vaalea. Himmeästi hohtavat luomivärit toimivat hyvin yhden sävyn silmämeikissä, sillä pienten kimallehiukkasten ansiosta niissä on jo luonnostaa moniulotteisuutta. Mattasävytkin käyvät, mutta kaikkein kimaltavimmat luomivärit kannattaa säästää muihin meikkeihin.

Kun sivellin ja luomiväri on valittu, itse meikkaamisen voi aloittaa. Esimerkiksi kauneustubettaja Melissa Alatorre esitteli oman versionsa yhden sävyn silmämeikistä tuoreella videollaan. Luomivärin levitys alkaa videon kohdasta 8:50.

 

NEW VIDEO!!!! LINK IN BIO! I created an easy monochromatic look that should help us say goodbye to summer 😭 and hello to fall 🍂🍁 .... .... #SMASHBOX PRIMERIZER #MAC PAINT POT - SOFT OCHRE #TOOFACED PEACHES AND CREAM COMFORT MATTE FOUNDATION - SAND AND NUDE MIXED #LAURAMERCIER SECRET CAMOUFLAGE - SC4 #tartecosmetics TARTE SHAPE TAPE - MEDIUM LIGHT #LAURAMERCIER TRANSLUCENT SETTING POWDER #COVERFX PERFECT SETTING POWDER - LIGHT #LAURAMERCIER MATTE RADIANCE BAKED BRONZER - 02 #HOURGLASS AMBIENT LIGHTING EDIT VOLUME 3 PALETTE (HOLIDAY) #MARCbeauty AIR BLUSH - FLESH & FANTASY #MARC JACOBS SCANDALUST PALETTE #MARC JACOBS VELVET NOIR MASCARA #tartecosmetics TARTE LIFTED MASCARA #DIOR BROW STYLER - UNIVERSAL BROWN #URBAN DECAY 24/7 GLIDE ON LIP PENCIL - 1993 #BITEBEAUTY AMUSE BOUCHE LIQUIFIED LIPSTICK - CARMALIZED #ELCIE ALKALINE FACIAL MIST W/JASMINEy

Henkilön Melissa Alatorre (@alatorreee) jakama julkaisu

Tapoja on kuitenkin monia, ja yhdellä sävyllä pystyy loihtimaan useita erilaisia silmämeikkejä. Tässä perusohjeet:

1. Pohjusta luomet. Pohjustustuote lisää luomivärin kestoa, mutta on yhden värin meikissä tärkeä etenkin siksi, että se antaa luomille kauttaaltaan tasaisen pohjasävyn. Jos luomet ovat rasvoittuvat tai pohjustusvoide ei peittänyt tarpeeksi, pohjustuksen voi vielä kiinnittää puuterilla ennen luomivärin levittämistä.

2. Aloita luomivaosta. Levitä luomiväriä kevyt kerros luomivakoon ja häivytä se huolellisesti ylöspäin. Luomiväri korostaa silmän muotoa muodostamalla ikään kuin varjon luomivakoon. Luomiväriä voi levittää myös silmän nurkasta hieman ulos- ja ylöspäin, jos haluaa korostaa silmiensä kissansilmämäistä leveyttä.

3. Tätä ei voi toistaa tarpeeksi: tärkeintä on huolellinen häivytys. Ideaalitilanteessa luomivärin reunojen häivytykseen on käytettävissä puhdas sivellin, mutta jos siveltimiä on vain yksi, ylimääräinen väri kannattaa pyyhkiä vaikka talouspaperiin ennen reunojen häivytystä. Värin tulee liukua saumattomasti koko silmäluomen alueella ilman jyrkkiä rajoja.

Yhden värin sävyjä sisältävä meikki on yksi syksyn trendeistä.

4. Korosta silmän muotoja lisäämällä väriä varjokohtiin ja jättämällä korostettavat kohdat paljaaksi. Lisää sävyä ensin silmäluomen ulkonurkkaan, ja häivytä sitä kohti sisänurkkaa niin, että väri liukuu tummasta vaaleaan. Sisänurkan voi jättää vaikka kokonaan ilman sävyä, koska pohjustus hoitaa siellä vaalean sävyn tehtävät.

Tämä on vain yksi versio: vaalein kohta voi yhtä hyvin olla myös luomen keskellä tai liikkuva luomi voi olla meikin tummin kohta smoky eye -tyylisesti. Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja.

5. Jos haluat sävystä vielä intensiivisemmän, voit kostuttaa siveltimen vedellä tai meikin kiinnityssuihkeella. Tämä kannattaa tehdä viimeiseksi, mikäli meikki tosiaan vielä kaipaa ekstratummuutta johonkin kohtaan.

Koko kasvot samoilla sävyillä

Pelkkään silmämeikkiin ei tarvitse tyytyä. Monokromaattinen eli yhden värin sävyjä sisältävä meikki on myös yksi syksyn merkittävimmistä kauneustrendeistä. Siinä luomiväri sekä poski- ja huulipuna valitaan kaikki samasta sävymaailmasta. Pientä vaihtelua sävyjen välillä saa ja pitääkin olla, jotta meikistä ei tule lattea.

 

FullBreakdown Of @vanessahudgens Soon On My App Flawless ! Download Now!

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu