Pigmenttiläiskät eivät ole kaikkien mieleen. Kuva: Shutterstock

Pigmenttiläiskien hoito vaatii kärsivällisyyttä.

Maksa- eli pigmenttiläiskät voivat olla ikävä esteettinen haitta, varsinkin jo ne ovat kovin tummia ja suuria. Liikapigmentaatio on yleinen ilmiö, jossa melaniinia eli ihon luonnollista pigmenttiä muodostuu liikaa.

Pigmenttiläiskien syntyyn liittyvät aina myös hormonit. Kun hormonitaso muuttuu esimerkiksi raskauden aikana, ihossa alkaa erittyä tyrosinaasientsyymiä, joka lisää tumman pigmentin syntyä. UV-säteet provosoivat entsyymin eritystä, minkä vuoksi pigmenttihäiriöitä syntyy usein keväisin ja kesäisin.

Tyypillisiä muutoksia ovat huulten päälle tulevat pigmenttiviikset sekä läiskät poskissa.

Pigmenttiläiskien hoito vaatii kärsivällisyyttä. Läiskiä on mahdollista vaalentaa täsmätuotteilla, jotka joko ennaltaehkäisevät melaniinin ylituotantoa tai häivyttävät jo syntynyttä tummentumaa. Ihon uusiutuminen vaatii aikaa, ja huomattavat tulokset alkavat näkyä yleensä vasta kolmen kuukauden kuluttua.

Jotta työ ei valu hukkaan, iho on hyvä suojata päivisin korkean suojakertoimen päivävoiteella, jotta uusia tummentumia ei pääse syntymään.

Kokeile vaikkapa näitä:

 


Kuva: Anna Huovinen

 

1. Philosophy The Microdelivery Tripleacid Brightnening -kuorintalaput lupaavat häivyttää juonteita ja auringon aiheuttamia ihovaurioita neljän käyttökerran jälkeen, 77,95 €.

2. Lumene Glow Reveal Kirkastava pikakasvohoito virkistää elotonta ja harmaata ihoa, 13,90 €.

3. Ravitseva Nivea Cellular Anti-Age -yövoide auttaa ihosoluja uudistumaan, 16,50 €.

4. Eucerin Even Brighter Clinical -päivävoide sisältää B-resorsinolia, joka estää melaniinin liiallista muodostumista, SPF 30, 35,90 €.

5. Arctic Arbutin -kasvovoide sisältää pakurikääpää, mustikkaa ja sianpuolukkaa. Erityisesti herkälle iholle tarkoitettu voide ehkäisee pigmenttimuutoksia, 51,70 €.

6. Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector & Optimizer -seerumi ehkäisee pigmenttiläiskiä ja vaalentaa jo syntyneitä tummentumia. Kaupoissa syyskuussa, 105 €.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Palmikkomohikaani on loistava kampausvaihtoehto myös silloin, kun olet kasvattamassa hiuksiasi.

Jos olet näppärä letittäjä, päälaella kulkeva palmikko tekee perusponnarista jännittävän. Palmikkomohikaani näyttää upealta pitkissä hiuksissa, mutta toimii aivan hyvin myös lyhyemmissä hiuksissa.

 

Sopii myös juhlaan!

Tarvitset:

Piikkikamman

Suihkutettavaa vahaa

Kiiltosuihkeen

Tee näin:

1. Jaa hiukset kolmeen yhtä suureen osioon niin, että kummankin kulmakarvan korkeimmalta kohdalta lähtee suora jakaus taaksepäin. Kiinnitä sivuille jäävät hiusosiot hiuslenkeillä.

2. Suihkuta hiuksiin vahaa, joka helpottaa letitystä. Letitä keskelle jäävä osio ranskanletille. Etene huolellisesti, ja pyri pitämään hiusosiot samankokoisina.

 

Raidat antavat kampaukseen lisää ilmettä.

3. Päätä letti päälaelle, ja kiinnitä se ohuella lenkillä. Kampaa sivuille jääneet hiusosiot sileästi taaksepäin, ja yhdistä ne takaraivolle nipuksi.

4. Nostele palmikon lenkkejä piikkikammalla, jolloin saat kampaukseen korkeutta.

5. Viimeistele kiiltosuihkeella.

Silmien korostamisen meikillä ei tarvitse olla vaikeaa. Kokosimme helpot ja tehokkaat kikat.

Meikkaamalla tavoitellaan usein sitä, että silmät ovat tummemmat, näyttävämmät ja suuremmat. Katse nyt vain on yksi tärkeimmistä asioista, joita meikillä halutaan korostaa. Bambin silmät, kukapa ei niihin uppoaisi?

Hyvien silmämeikkikikkojen avulla voi esimerkiksi feikata olevansa hereillä, vaikka takana olisi huonosti nukuttu yö. Tässä meikkivinkkejä, joiden avulla katseesta saa skarpimman.

1. Kulmakarvat ojennukseen

Virkeämpi look ei välttämättä vaadi monimutkaiseen silmämeikkiin taipumista. Kulmakarvojen laittaminen ojennukseen riittää. Ne kehystävät kasvoja ja saavat silmätkin vaikuttamaan isommilta. Tuuheat kulmakarvat ovat muodissa, joten hajakarvojen nyppiminen ja aukkojen täyttäminen esimerkiksi kulmameikkikynällä riittää.

Kulmakarvat kannattaa lisäksi harjata ylöspäin suuntautuvilla liikkeillä – pelkästään se käy pienestä kasvojenkohotuksesta.

Lue myös: Julkkisten kulmakarvagurun 3 vinkkiä: näin saat täydelliset kulmakarvat

2. Vaaleaa sisänurkkaan

Toinen superhelppo tapa avartaa katsetta on lisätä valoa heijastavaa luomi- tai korostusväriä silmän sisänurkkaan, aivan kyynelkanavan lähelle. Levitä pienellä siveltimellä ja häivytä sormella, niin katseesta tulee heti kirkkaampi.

3. Häivytä tummat silmänaluset

Tummuus ja turvotus voivat saada silmät vaikuttamaan todellista pienemmiltä. Katso täältä ohjeet tummien silmänalusten tehokkaaseen peittämiseen: Vaivaavatko tummat silmänaluset? 4 parasta meikkausvinkkiä.

4. Tee vaalea sisärajaus

Pieni optinen harha auttaa aina: ripsien tyveen silmän puolelle tehtävä valkoinen tai nudensävyinen sisärajaus saa silmät vaikuttamaan suuremmilta.

5. Tee yläluomelle varjostus

Contouring-meikillä eli varjostusten avulla muotoillaan kasvot ja nenä kapeammiksi, mutta sama tekniikka toimii myös yläluomella. Tumma väri aavistuksen luomivaon yläpuolella ikään kuin työntää raskasta yläluomea hieman taaksepäin, jolloin katse avartuu. Hommaan voi käyttää vaikka aurinkopuuteria, kunhan häivyttää sävyn rajat huolellisesti.

6. Ota rajaus avuksi

Astetta vaativampi silmiensuurennuskikka on silmien rajaaminen aivan yläripsien tyvestä. Se saa ripsetkin näyttämään tuuheammilta. Rajausta kannattaa lisäksi nostaa hieman ylös- ja ulospäin ulkonurkasta, jotta silmistä tulee mantelinmuotoiset.

7. Panosta ripsiin

Jep, niinkin helppo keino kuin ripsien taivuttaminen saa silmät näyttämään isommilta. Päälle kunnon kerros (pidentävää) ripsiväriä, myös alaripsiin! Jos ripset ovat lyhyet ja viitseliäisyyttä riittää, muutamasta pitkästä ripsitupsusta silmien keskiosassa ja ulkonurkassa saa lisää pituutta ja tuuheutta räpsyihin.

Lue myös: Toimitus paljastaa: parhaat ripsivärit, joita ostamme kerta toisensa jälkeen

8. Kokeile väriä!

Hohtava luomiväri levitettynä kevyesti koko luomelle on helppo ja tehokas tapa loihtia katsetta kirkastava silmämeikki. Etenkin sinertävät sävyt korostavat silmien valkoisuutta, ja laventelinsinisen tai hennon vaaleanpunaisen luomivärin pariksi tarvitsee vain reilusti ripsiväriä ja siistityt kulmat.

Silikonisieni ei ime kalliita meikkejä sisäänsä, joten se on kukkaroystävällisempi kuin huokoiset meikkisienet.

Kananmunanmuotoiset meikkisienet, esimerkiksi kehuttu Beautyblender ja sen lukuisat seuraajat, ovat vakiinnuttaneet paikkansa meikkivälinevalikoimissamme.

Monikäyttöinen sieni levittää meikkivoiteen kauniisti, auttaa voidemaisten meikkituotteiden häivyttämisessä, meikin virheiden korjailussa, ja sitä voi käyttää myös puuterin levittämiseen iholle. Sientä voi käyttää sekä vedellä kostutettuna että kuivana, ja se kestää käytössä useita kuukausia, kun sienen muistaa puhdistaa käyttökertojen välissä huolellisesti.

Meikkisienten peseminen ei ole älyttömän vaivalloista, mutta toki olisi hienoa, jos saisi samat ominaisuudet, mutta välineen puhdistaminen olisi vielä vaivattomampaa.

Huokoiset sienet myös imevät sisäänsä kohtalaisia määriä meikkivoidetta ja muita tököttejä. Toisaalta ominaisuus takaa sen, että iholle jää juuri sopiva määrä meikkiä ja ylimääräisen voi häivyttää pois, toisaalta on kallisarvoisten meikkien haaskaamista imeyttää ne ensin sieneen ja huuhdella sitten viemäriin.

Huokoiset sienet imevät sisäänsä meikkivoidetta.

Vuoden lopulla netissä kohkattiinkin Silisponge-meikkisienestä, joka muistuttaa ulkonäöltään läpinäkyvää rintaliivien silikonitäytettä. Jep, meikkiä ei mennyt hukkaan, mutta tuote kuitenkin jakoi mielipiteet, eikä ihan saavuttanut asemaa meikkivälineenä, joka on pakko saada.

Uusia yrittäjiä kuitenkin riittää. Meikkitaiteilija Angie Johnsonin kehittelemä Evie Blender muistuttaa pisaramaiselta muodoltaan esikuviaan, mutta se on valmistettu allergiatestatusta silikonista. Se on helppo puhdistaa, eikä Evie Blenderiin jää meikkitahroja. Sen luvataan kestävän käytössä vuoden verran, paljon pidempään kuin nykyiset meikkisienet.

Evie Blenderin Kickstarter-kampanjassa tuotteen voi lunastaa itselleen 28 dollarin eli noin 26 euron hintaan. Glitterillä koristeltu meikkisieni näyttää jo sellaisenaan jonkinlaiselta pehmeältä avaruuskiveltä, ja Kickstarterin kautta sitä saa myös violetilla ja sateenkaari-pastelliglitterillä. Sitä ei vielä voi tietää, saapuuko väline koskaan suomalaiskauppojen hyllyihin, mutta tuote kyllä kiinnostaa meikkaajia, sillä Kickstarterin tavoitesumma täyttyi alle viikossa.

Hello Giggles -sivusto esitteli sientä Facebookissa julkaisemallaan videolla.

Sinun täytyy olla kirjautunut Facebookiin nähdäksesi videon.

Moni pitää alkuperäistä, noin 20 euroa maksavaa Beautyblenderiä suolaisen hintaisena, mutta toisaalta myös monesti kilpailijoitaan parempana. Tulokkaat eivät ole onnistuneet horjuttamaan sen paikkaa munanmuotoisten meikkisienten ykkösenä, ja osa kopioista on tuomittu jopa surkeiksi. (Esimerkiksi Real Techniques -merkin meikkisienet ovat melko hyviä.)

Silikonisienen ominaisuudet tuskin ovat täysin samat kuin kimmoisampaa ja huokoisempaa materiaalia olevan, mutta toisaalta tapoja levittää meikki on yhtä paljon kuin meikkaajiakin. Mutta tarvitaanko siihen erillinen väline vai pitäisikö muistaa, että myös sormet ovat edelleen kätevä työkalu meikkaamisessa?

Sileä balettinuttura näyttää elegantilta niin niskassa kuin korkealle päälaella.

Balettinutturassa ohimoille saa kuitenkin jäädä irtohiuksia. Kiilto tuo kampaukseen luksusta. Kaunein lopputulos syntyy hyvinhoidetuista, pehmeistä hiuksista.

Tarvitset

Hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai -seerumia

Hiustenvärisiä hiuslenkkejä

Pinnejä

Rakennesuihketta

Kevyen hiuskiinteen

Kiiltosuihkeen

Tee näin

1. Levitä pyyhekuivaan tukkaan pehmentävää, hiuksiin jätettävää hoitoainetta, ja föönaa hiukset kuiviksi.

2. Harjaa hiukset taakse, ja kiepauta ne ponnarille.

3. Suihkuta latvoihin massaa kasvattavaa rakennesuihketta; se tuo nutturalle kokoa ja tekstuuria, mutta kampauksen etuosa jää kauniin kiiltäväksi.

4. Kierrä ponnari kierteelle, ja kiepauta se juuren ympärille. Kiinnitä nuttura pinneillä ja hiuskiinteellä.

5. Viimeistele kiiltosuihkeella.

Hiuksia voi kieputtaa nutturalle eri tavoin, jolloin siihen saa eri ilmettä: