Peitevoide on todellinen monitoimituote. Kuva: Shutterstock
Peitevoide on todellinen monitoimituote. Kuva: Shutterstock

Peitevoiteesta on muuhunkin kuin ”virheiden” piilottamiseen kasvoilta.

Peitevoide on meikkipussin työmyyrä. Se peittää ihon punoitukset ja tummat silmänaluset hetkessä, mutta eivät sen hyödyt niihin rajoitu. Jos olet tähän asti töpötellyt voidetta vain virheidenpeittomielessä, poimi tästä muutama uusi niksi, joiden avulla saat peiteaineestasi entistä enemmän irti.

1. Korostusväri

 

Caught glammin' 🎨👸🏼💕: ::: F A C E A. @tartecosmetics Rainforest of the Sea Foundation "Fair Neutral" B. @kevynaucoin "Medium" Sculpting Powder C. #maccosmetics "Peaches" Blush D. @anastasiabeverlyhills "Crushed Pearl" to highlight ::: B R O W S A. @anastasiabeverlyhills Brow Wiz "Taupe" B. @tartecosmetics Brow Mousse "Taupe" C. @bhcosmetics Flawless Brow Trio Powder ::: E Y E S A. @morphebrushes 35K Palette in crease, lid and lower lashline (use code "Nikkie" for $$ OFF!) B. @jeffreestarcosmetics "Breakfast at Tiffany's" on the new inner corner with @makeupforeverofficial mermaid glitter over top C. @tartecosmetics So Fine Micro Liner D. @alconeco 300T Lashes ::: L I P S A. @anastasiabeverlyhills "Milkshake" Liquid Lipstick ::: #nikkietutorials

Video, jonka N I K K I E T U T O R I A L S (@nikkietutorials) julkaisi

Pari sävyä luonnollista ihonväriä vaaleammalla peiteaineella on kätevä korostaa kasvojen korkeimpia kohtia. Vaalea väri tuo lisää valoa ja hehkua ja muotoilee hieman kasvoja. Levitä peitevoidetta silmien alle ja kohti ohimoita niin, että väri muodostaa kolmion. Voit levittää väriä myös otsan keskelle, nenänvarren korkeimpaan kohtaan ja leukaan, jos haluat korostaa niitä. Häivytä ja kiinnitä puuterilla.

2. Huulten muotoilu

Klassikkovinkki, jonka tietää jokainen, jonka meikkipussissa valokynä oli joskus luottotuote: Lisää hieman vaaleaa peiteainetta suupielten lähelle, amorinkaarelle ja alahuulen keskiosan alle. Häivytä väri ja levitä huulipuna normaalisti. Vaalea väri pullistaa hieman huulia, jolloin ne näyttävät aavistuksen runsaammilta.

3. Töherrysten korjailu

Korostusvärillä voi myös viimeistellä kirkkaan huulipunan reunat tai kissamaisen silmänrajauksen skarpiksi, jos levitysjäljestä tuli jostakin syystä hieman tuhruinen. Ota hieman ihonsävyistä peiteainetta pieneen siveltimeen ja vedä uusi raja töhryjen ylitse.

4. Huulten ja silmäluomien pohjustus

Moni meikkibloggari käyttää silmämeikin pohjustukseen peiteainetta pohjustustuotteen sijaan. Riippuu hieman ihotyypistä ja tuotteesta, toimiiko se. Vaalea peiteväri kiinnitettynä irtopuuterilla luo kuitenkin hyvän pohjan rohkeimmillekin luomivärikokeiluille, sillä vaalealle pohjalle levitetyt värit toistuvat kauniina ja kirkkaina. Peitevoidetta kannattaa kokeilla myös huulipunan alle, jolloin se häivyttää huulten omaa punaisuutta ja huulipunan väri toistuu kirkkaampana huulilla, neuvoo Refinery29.

5. Lisää valoa katseeseen

Silmämeikissä vaaleana hohtavaa peiteväriä voi käyttää tuomaan lisää kirkkautta silmän sisänurkkiin ja kulmaluulle, vinkkaa Cosmopolitan. Lopputuloksesta tulee luonnollisempi kuin hohtavan korostusluomivärin avulla. Toimii esimerkiksi huonosti nukuttujen öiden jälkeen, vaikka kasvoilla ei olisi muuta meikkiä.

Yleisin rajausvirhe: liika on liikaa.

Moni meistä vannoon tuttujen kauneusrutiinien nimeen: käytämme vuosikymmeniä yhtä ja samaa ripsiväriä tai uskomme juuri tietynvärisen luomivärin sopivan meille parhaiten.

Joskus meikkitottumuksemme saattavat kuitenkin olla piintyneitä jäänteitä ajalta, jolloin aloittelimme meikkausta.  

Shefinds.com-sivuston mukaan erityisesti rajauskynän levittäminen juuri tietyllä tavalla on tällainen tiukassa istuva tapa, joka ei välttämättä korostakaan parhaita puoliamme.

Moni laittaa rajauskynää silmiinsä aivan liikaa: silloin rajaus näyttää valtaavan koko silmän. Toinen yleinen virhe on rajata silmä vain sen sisäosasta, mikä voi saada silmät näyttämään pienemmiltä kuin ne todellisuudessa ovatkaan. Sisänurkan rajaus voi myös saada silmät vuotamaan, mikä saattaa tehdä meikistä valuvan näköisen.

Shefinds.comin mukaan rajausta ei kannata koskaan vetää kerralla silmän kulmasta kulmaan. Kynä tai sivellin voi jämähtää löysään ihoon, jolloin rajauksesta saattaa tulla paksu ja epätasainen.

Näin se käy

Mutta tässäpä kikka meikkirutiinien päivittämiseen: rajaus on helpoin tehdä siveltimen kanssa. Voit käyttää myös geelimäistä kynää tai luomiväriä.

Aloita silmän sisäkulmasta ja tee rajaus yläluomen keskiosaan asti. Ota sitten siveltimeen lisää väriä ja aloita ulkokulmasta. Piirrä viiva yhteen ensimmäisen viivan kanssa.

Silmät voi rajata näin myös eyelinerilla, kunhan käytät sivellinmäistä versiota.

Silmän rajaamisessa on hyvä pitää mielessä, että vähemmän on enemmän. Kaikille ympäri silmän ulottuva rajaus ei vain sovi.

Kokeile rajata silmä vain yläripsien yläpuolelta. Pupillista kohdalta ulkospäin rajaaminen saa silmät näyttämään suuremmilta. Voit vertailla, mikä tyyli sopii sinulle parhaiten.

Teroituskynä jääkaappiin ennen teroitusta

Marie Claire -lehden vinkkien mukaan silmät pitää puhdistaa hyvin alkoholittomalla meikinpoistoaineella ennen silmämeikin levittämistä. Silmänympärysvoiteen laittaminen voi tehdä ihosta liukkaan.

Puhdistamisen jälkeen levitetään kevyt kerros pohjameikkiä ja silmäluomi viimeistellään läpikuultavalla puuterilla. Se saa rajauksen pysymään ja imeyttää itseensä mahdollisen rasvan.

Meikkiartisti Rae Morriksen mukaan vahvat rajaukset saavat ihmisen näyttämään helposti kovalta ja vanhemmalta. Niitä käyttäessä on osattava rajata silmät täydellisesti.

Pyöreisiin silmiin Morris suosittelee valitsemaan geelimäisen rajauskynän, sillä sen avulla on helppo luoda mantelimaista muotoa. Hyvin ohutteräiset kynät ovat ihanteellisia viirumaisille tai soikeille silmille. Tylsistynyt rajauskynä kannattaa laittaa 30 sekunniksi jääkaappiin ennen sen teroittamista.

Youtube ja Pinterest ovat pullollaan mitä ihmeellisimpiä kauneuskikkoja. Joihinkin niistä kannattaa suhtautua kriittisesti.

Oletko joskus törmännyt videoon, jossa vloggaaja tai meikkitaiteilija testaa kummallisia kauneuskikkoja? Monet meikki- ja kauneusvinkit ovat toki käteviä ja hyödyllisiä, mutta osa niistä saa lähinnä nostelemaan kulmakarvoja. Tällaisia ovat esimerkiksi Erikeeper-liiman käyttö mustapäiden poistajana ja huulipunan korvaaminen vahaliiduilla.

Elle-sivusto kertoo, että suurin osa kummallisten kauneusvinkkien ideoista on peräisin vloggaajilta ja meikkitutoriaalien tekijöiltä, joilla ei ole koulutusta. Siksi vinkkien turvallisuudesta ja siitä, onko tuotteissa haitallisia aineita, ei voi olla varma.

Näitä viittä kikkaa ei ainakaan kannata kokeilla

  1. Hammaslankatikut mustapäiden poistoon. Hammasvälien puhdistamiseen tarkoitettu väline voi tuntua hyvältä idealta. Sen kun painaa ihoa vasten ja vetää, niin johan mustapäät tupsahtelevat ulos. Todellisuudessa kasvojen raapiminen ja hinkkaaminen langan avulla ei juuri auta mustapäiden karkottamisessa. Tuloksena on lähinnä punoittava, haavainen ja arka iho.
  2. Deodorantti meikin pohjustustuotteena. Deodorantti auttaa hikoiluun, joten jotkut ovat päätelleet, että se pitää kasvot mattapintaisina. Deodorantin sisältämät aineet eivät kuitenkaan sovi kasvoille. Siksi deodorantti voi aiheuttaa finnejä, aknea, kuivia läikkiä ja punoitusta.
  3. Kynsilakka huuliherpeksen peittämiseen. Kun kynsilakkaa levittää ruven päälle, lakka kuivaa tasaiseksi kerrokseksi huulille. Ja kun päälle laittaa vielä huulipunaa, ei huuliherpeksestä ole tietoakaan. Hyöty ei kuitenkaan voita haittoja: kynsilakka on herkästi allergisoivaa ja voi aiheuttaa lisää ongelmia huulien herkällä iholla. Pahimmillaan huuliherpesvirus voi myös levitä, kun rupeen koskenut kynsilakkasivellin pannaan takaisin purkkiin ja samaa lakkaa levittää uudelleen huuleen.
  4. Wasabitahna finnien hoitoon. Kukapa ei haluaisi luonnollista ja kemikaalitonta hoitoa esimerkiksi akneen, mutta valitettavasti wasabi ei ratkaise ongelmaa. Tulinen wasabi voi pahimmillaan jopa polttaa kasvojen herkkää ihoa.
  5. Sitruuna ja ruokasooda kainaloiden vaalentamiseen. Wasabiakin huonompi idea on yrittää vaalentaa kainaloita sitruunalla ja ruokasoodalla. Yhdistelmä voi nimittäin ärsyttää ja jopa polttaa ihoa. Ei ole myöskään todisteita siitä, että vinkillä saisi ihon sävyn vaaleammaksi.