Kulta, mennään kauneusleikkaukseen!

Jos joitakuita voi kutsua majakaksi ja perävaunuksi, niin Mirja, 46, ja Mat­ti Halosta, 50. Kangasalalainen pari on perustanut yhdessä bulldoggi-kennelin ja urheiluravinnemyymä­län, he ajavat ratamoottoripyörillä ja viilettävät niin marketin maitohyllylle kuin yöelämäänkin käsikynkässä. 

Kun Matti osallistui kehonrakennus­kisoihin pari vuotta sitten, Mirja piti kannustuksen vuoksi kisadieetin. Ja kun Matti valitteli roikkuvia silmä­luomiaan ja Mirjaa vaivasivat laihdu­tuksen myötä kadonneet rinnat, paris­kunta päätti panna kropat yhdessä remonttiin. Tosin kolmannen osapuo­len eli plastiikkakirurgin avustuksella. 

– Minulle on aiemmin tehty vatsan rasvaimu. Sen röllön imeminen oli Matille ihan jees, mutta implanteista piti neuvotella. Jos Matti olisi käynyt poikkiteloin, tissit olisivat saaneet jää­dä. Ei tällaisen asian vuoksi kannata perhesopua menettää. 

Sopu syntyi, kun Matti varmistui sii­tä, ettei Mirja hanki isompia rintoja hänen takiaan vaan itsensä vuoksi. 

– Rintani olivat laihdutuksen jäljiltä kuin ajokoiran korvat. A-kupeissakin puolet oli ilmaa, ja bikineissä näytin ihan eläkeläismummolta. Kuntosalin pukkarissa piilottelin rintojani ja jäin mieluummin verkkareissa kotiin kuin lähdin kokkareille. Oli piinaavaa, kun sisäinen olemus ei vastannut peilikuvaa, Mirja hymähtää. 

Kun Mirjan päätös oli selvä, Matti päätti lähteä yhtä matkaa leikkautta­maan silmäluomensa. 

– Toki se tympi, että silmien päälle valahtaneet luomet tekivät minusta väsy­neen näköisen, mutta ennen kaikkea halusin eroon pääkivusta, joka tuli, kun kannattelin luomia otsaani jännittämällä. 

Happoa ja botoxia 

Seitsemän vuotta yhdessä ollut pari kujertelee kuin ensikohtaaminen yökerhossa olisi sattunut eilen. Nyt he eivät osaa päättää, hörppisivätkö päivä­kahvit sylikkäin nojatuolissa vai viere­tysten sohvalla. 

Leikkauksista on kulunut kuukausi, ja sohvalle päätynyt pariskunta hehkuu tyy­tyväisyyttään. 5,6 desin implanteilla ehostettu povi saa Mirjan vilkuilemaan peilikuvaansa tämän tästä, ja Mattikin on mielissään kirkastuneesta ilmeestään. 

– Leikkauksen jälkeisestä päivästä asti olen liverrellyt kuin satakieli ja kinunnut Matilta, että lähtisimme ulkoiluttamaan tissejäni. Nukutusaineeseeni murskattiin varmaan onnellisuuspillereitä. 

Parin mukaan yhteiselo on ollut auvoista aina, eikä veitsiehostuksilla lähdetty piristämään petielämää. 

– Minua on rakastettu ja haluttu ilman rintojakin, mutta itse koen, että olen nyt viehättävämpi. Siinä mielessä olen kai ulkonäkökeskeisen ja nuoruut­ta ihannoivan nykykulttuurin uhri, Mir­ja naurahtaa. 

Vielä 20 vuotta sitten Mirja ei olisi voinut kuvitella lähtevänsä veitsen alle. 

– Mietin, mikä ihmisiä vaivaa, kun he eivät voi olla tyytyväisiä ulkonäköönsä. Mutta nuorena ja sileänä on helppo sanoa. 

Nelikymppisenä ja vatsan rasvaimun jälkeen mietteet heittivät häränpyllyä, ja Mirja kouluttautui kauneusalan kon­sultiksi. Nykyisin nainen pistää itseen­sä myös juonteita silottavaa, hyaluroni­happoa sisältävää täyteainetta. 

– Juonteet tekevät minusta nyrpeän näköisen. Nuo meidän bulldogit ovat ihan kivoja, mutten halua kenenkään sanovan, että siinä omistaja näyttää kyl­lä ihan koiriltansa. 

Eikä Mattikaan ollut asialla ensim­mäistä kertaa. 

– Otsaani pistettiin botoxia ensim­mäisten joukossa jo kymmenisen vuotta sitten. Silloin kauhisteltiin, että sem­moista hermomyrkkyä laitetaan ihmi­siin, mutta nyt botox on verrattavissa kampaajalla käyntiin. 

Lähipiiri taivasteli 

Mirja ja Matti myöntävät, että haluavat hitusen pölläyttää suomalaisten ennakkoluuloja kauneuskirurgiaa kohtaan. Niinpä pari ei kainostellut, kun heidän operoimistaan haluttiin kuvata ensi vii­kolla Livillä alkavaan Kauneusklinikka Tii­na Jylhä -sarjaan. 

– Tätä tapahtuu, ja mitä sitten. Olen keski-ikäinen, vaihdevuosissa pyörivä nainen enkä välitä muiden mielipiteis­tä. Enköhän jää ihmisille vain joksikin kangasalalaiseksi mammaksi, joka haki Virosta tissit. 

Leikkauksia ei salailtu lähipiiriltä­kään, vaikka moni taivasteli etenkin Mirjan implanttien kokoa. 

– Nyt kun homma on tehty, kaikki ovat sanoneet, että ihan kuin rintani oli­sivat aina olleet tällaiset. Melkein pe­tyin kommenteista, kyllä joku olisi voi­nut vähän järkyttyäkin. Vai litran rin­natko tässä olisi pitänyt ottaa? Mirja hymähtää. 

Tosin hän on huvittuneena pannut merkille, että muutamien miesten katse on valahtanut silmistä kaulan alapuolelle. 

Operaatiot eivät olleet halpa satsaus: Matin luomet kustansivat 1 200 euroa ja Mirjan rinnat 4 100 euroa. 

– Ostit sitten pesukoneen tai tissit, jostain muusta on tingittävä. Me emme ole voittaneet lotossa, vaan jätimme tal­ven kelkkareissun väliin, Matti paljastaa. 

Hyvään kuosiin 

Ennen leikkausta Mirja piti tyttärensä Emilian, 19, kanssa rintojen eläkkeelle­lähtöbileet. Naiset skoolasivat saunan lauteilla ”jäljellä oleville tissiparoille”. 

Nyt Mirja haaveilee jo toisenlaisista juhlista. Taas tekee mieli pujahtaa juh­lamekkoon ja lähteä ihmisten ilmoille. Vielä sitäkin enemmän Mirja odottaa, että pääsee kauppaan hypistelemään 

uusia rintaliivejä ja bikineitä. Olo omas­sa kropassa on nyt kotoisa. 

– Ei kaikkien tarvitse näyttää Bar­bielta ja Keniltä, tärkeintä on, että viih­tyy kehossaan ja kantaa sen ylpeänä. Mutta jos ei kehtaa mennä uimaan roik­kuvan vatsanahan vuoksi, miksei asial­le tekisi jotain, kun se kerran on mah­dollista. Elämä on aika uniikki juttu tuhlattavaksi itsensä piilotteluun, Mir­ja pohtii. 

Hän aikoo olla viisikymppisenä elä­mänsä parhaassa hantissa. Painonpudo­tus jatkuu, ja seuraavaksi rempataan ylä- ja alaluomet sekä imetään rasvat si­säreisistä ja leuan alta. Matin hän aikoo houkutella helttaleikkaukseen. 

– En koe olevani leikkauskierteessä niin kuin Donatella Versace. Lapsetkin ovat pyytäneet, etten muutu miksikään Iines Ankaksi tai neulatyynyksi. Kor­jaan maltillisesti sen, mikä häiritsee omaa silmää. 

Millainen kokemus?

Mirja: ”Vartaloni mitat otet­tiin kymmenellä eri mitalla. Olin nähnyt kirurgini aiempia töitä, joten luotin häneensataprosenttisesti. Väitin, ettei minua jännitä, mutta kun terveydenhoitaja otti verenpaineen ennen leikka­usta, sydän kyllä hakkasi. Onhan leikkaus eri asia kuin hiustenpidennys, ei mikään nips naps, ja olet valmis. 

Kun tokenin leikkauksesta, oli heti sellainen olo, että uups, nyt paidan alla on jotakin. Rintoja jomotti, mutta sain kipupiikin pyllyy­ni. Eka päivä ei ollut onnen euforiaa, mutta toisesta päi­västä lähtien olen ollut pelk­kää hymyä. On vaikea edes muistaa, että olen leikkaus­potilas. 

Kun menen ekaa kertaa kuntosalin pukkariin, saattaa nolottaa: anteeksi, kun mulla on näin hyvät. Vyötärökin näyttää nyt kapeammalta, ja vaatteet istuvat.” 

Matti: ”Luomeni leikkasi yksi Euroopan parhaista kasvojen alueen plastiikkakirurgeista, hän on ollut alalla 30 vuotta. En hetkeäkään ajatellut, että hän sössisi. 

Yleensä leikkaus tehdään humautuksessa, mutta koska menin auton rattiin vielä samana iltana, sain pelkän paikallispuudutuksen. 

Kirosanathan siellä lenteli­vät, koska olin tolkuissani tapahtumista: Nyt se leikkaa luomea pois, nyt se polttaa, kauhea lihankäry, nyt se ompelee. Ja sitten sama toi­seen silmään. 

Aluksi tuntui oudolta, kun luomia ei tarvinnut enää nostaa ripsillä. Nyt silmissä on hyvä ja kevyt fiilis.” 

Synttärilahjaksi rinnat

Kauneusleikkauk­sia ostetaan nyt myös merkkipäivälahjoiksi kumppanille, ystäville ja suku­laisille. Moni onnittelee itse itseään satsaa­malla pyöreiden kunniaksi kau­neuskirurgiaan. Myös yhdessä tulevat pariskun­nat ja ystävät ovat yleistyvä näky vastaan­otoilla. 

Suomalaiset teettävät eniten silmäluomileikka­uksia, kasvojen­kohotuksia ja rasvaimuja. Nais­ten suosikkeihin kuuluvat myös rintojen suuren­nus-ja pienen­nysleikkaukset, miehillä hiusten­siirrot. 

Tiedot: Professori Nordströmin Plastiik­kakirurginen Sairaala, The Look ja Sairaala Siluetti 

Hiuslakka pelastaa päivän vaatekaapilla, kynsiä laittaessa ja jopa eräoloissa.

Hiuslakka on todellinen kodin monitoimituote. Paitsi että lakalla voi estää monenlaisia hiuskatastrofeja, sillä voi myös esimerkiksi poistaa tahroja, kiinnittää lyijykynäpiirustuksia ja hätistellä ötököitä. 

Hiuslakka voi toimia paitsi hiuslakkana, myös ainakin näissä 27 muussa tehtävässä:

Pukeutujan pelastaja

1. Housujen vetoketjun jäykistäjä

Suihkaus hiuslakkaa vetoketjun eri osiin auttaa lepsua, helposti avautuvaa vetoketjua pysymään tiukkana, vinkkaa Reader's Digest. Hiuslakka voi siis estää ihmisiä vilauttelemasta alusvaatteitaan julkisella paikalla – ei täysin turha ominaisuus. 

2. Nukanpoistaja

Nukasta pörröisen takin tai neuleen voi koettaa pelastaa talouspaperilla tai kankaanpalalla, johon on suihkutettu hiuslakkaa. Tahmainen lakka houkuttelee nukkapalloja puoleensa, lupaa My Thirty Spot -sivusto

3. Sukkahousujen pelastaja

Sukkahousujen silmäpakoja on jo totuttu korjaamaan värittömällä kynsilakalla, mutta hiuslakka voi ajaa saman asian. Ohuiden sukkahousujen repeytymistä voi myös ennaltaehkäistä suihkauttamalla lakkakerroksen sukkisten pintaan. Seventeen-lehti suosittelee sukkahousujen käyttäjää pitämään matkakokoista lakkapulloa aina laukussaan.

4. Ompelijan avittaja

Tujaus hiuslakkaa jäykistää ompelulangan niin, että se sujahtaa helposti neulansilmään, Stuff-sivustolla neuvotaan.

5. Kenkien liukumisen estäjä

Kenkien sisäpohjia ei aina osata suunnitella niin, että ne eivät liukuisi jatkuvasti. Pohjalliset eivät kaikissa tapauksissa auta, koska ne muuttavat kenkien istuvuutta. Hiuslakalla sen sijaan saa luotua ohuen, liukumista estävän kerroksen kengän sisäpohjaan, More-sivustolla neuvotaan.

6. Kengänkiillotuksen apulainen

Lakka suojelee kostealta säältä paitsi hiuksia, myös kenkiä. Hiuslakalla voi auttaa kenkälankkia pysymään ja kenkiä säilyttämään värinsä pidempään. Lakkaa tulee suihkuttaa kenkiin puhdistuksen ja kiillotuksen jälkeen, ohjeistaa Babble.com.

7. Sähköisyyden poistaja

Reisiin liimautuva hameenhelma tai muu ärsyttävän sähköinen vaate on helppo laittaa aisoihin hiuslakalla. Good Housekeepingin mukaan pieni määrä toimii parhaiten. 

8. Hameenhelman aisoissa pitäjä

Joillakin lyhythelmaisilla vaatekappaleilla on ikävä taipumus hilautua päivän mittaan reittä pitkin ylöspäin. Tähänkin pulmaan auttaa hiuslakka. Gurl.com suosittelee suihkuttamaan lakkaa takapuoleen ja reisiin. Konsti toiminee ainakin sen aikaa, että pääsee vaihtamaan vaatteita.

 

Käsistään kätevän kaveri

9. Lehtien tai kranssin säilyttäjä

Syksyn lehdet ja joulukranssit säilyttävät värinsä hehkuvina pidempään, kun ne käsittelee hiuslakalla. Reader's Digestin mukaan lakkakerros lukitsee kosteuden esimerkiksi jouluisen koristeseppeleen havunneulasiin.

10. Taiteen kiinnittäjä

Hiili-, liitu- ja lyijykynäpiirustusten kiinnittämiseen myydään erityistä suihketta, mutta More-sivuston mukaan hiuslakka ajaa saman asian. Lakan ansiosta piirrokset säilyvät pitkään kauniina eivätkä tahraa yhtä paljon kuin ilman kiinnitystä. 

11. Lahjapaperin luoja

Kiiltävä hiuslakkakerros muuttaa tavallisen paperin tai sanomalehden tyylikkääksi lahjapaperiksi, kertoo Aol.-sivusto. Sanomalehdestä mustekaan ei tarraa sormiin niin helposti käsittelyn jälkeen.

12. Reseptien päällystäjä

Hiuslakalla voi suhauttaa kosteutta hylkivän pinnan vaikkapa talteen leikattuille resepteille ja muille muistiinpanoille, jotka ovat alttiita tahriintumaan, Babble.com neuvoo. 

13. Katuliidun kiinnittäjä

Sekä lasten katuliitutaide että sisustuksen kaunistukseksi liitutaululle kirjoitettu teksti pysyvät paikoillaan pidempään hiuslakkakäsittelyn avulla. Vinkin antoi Good Housekeeping.

 

Kotiapulainen

14. Leikkokukkien säilyttäjä

Hiuslakka antaa leikkokukille yhden lisäpäivän elinaikaa. Suihkuta kukkakimppu lakalla ennen kuin asettelet sen maljakkoon, neuvotaan Stuff-sivustolla.

15. Koirankarvojen poistaja

Huonekaluihin sekä vaatteisiin tarttuneet lemmikkien karvat sekä ihmisten hiukset saavat kyytiä, kun niiden kimppuun käy talouspaperilla tai rätillä, johon on suihkutettu hiuslakkaa. Puhtaanapitoneuvon antoi hair.allwomenstalk.com.

16. Verhojen puhtaanapitäjä

Verhoihin saa One Country -sivuston mukaan likaa hylkivän pinnan, kun niihin suihkuttaa useamman kerroksen hiuslakkaa. Edellisen kerroksen tulee antaa kuivua ennen seuraavan laittamista. 

17. Etiketin poistaja

Sitkeät etiketit ja niiden jälkeensä jättämä tahma hellittävät, kun pulloja ja purkkeja käsittelee hiuslakalla, Little Things -sivustolla neuvotaan.

18. Tahranpoistaja

Seventeen-lehden mukaan hiuslakassa liottaminen tehoaa hyvin huulipunaan ja muihin meikkitahroihin. Meikin lisäksi myös kuulakärkikynän jälkiä voi poistaa huonekaluista ja vaatteista hiuslakan avulla.

 

Selviytymispakkaus

19. Tulen ylläpitäjä

Jos joskus maailmassa sattuisit olemaan eräoloissa hiuslakan ja sytkärin kanssa, saisit niillä tarvikkeilla nuotion sytytettyä – tosin touhu olisi jokseenkin vaarallista. My Thirty Spot vinkkaa, että hiuslakkasuihkauksella voi herätellä hiipuvaa takkatulta kotona, jos on aikuinen ja erittäin varovainen. 

20. Ötökkäsuihke

Hiuslakka soveltuu kärpästen ynnä muiden öttiäisten karkoittamiseen, vinkataan Nest Expressed -blogissa.

 

Kaunistaja

21. Pinnien pidon parantaja

Hiuspinnit pysyvät paremmin tukassa, kun ne suihkuttaa hiuslakalla ennen paikoilleen laittamista, neuvoo One Country.

22. Kynsilakanpoistoaine

Kynsilakan saa alkoholipitoisella lakalla irti paitsi kynsistä, myös huonekaluista, House Beautiful neuvoo.

23. Glitterin kiinnittäjä

Hiuslakalla voi kiinnittää irtohileitä hiuksiin, iholle ja moneen muuhun paikkaan. Askartelussa hiuslakkasuihkaus varmistaa, että glitter pysyy paikoillaan. XO Vain -sivuston mukaan esimerkiksi trendikäs glitterjakaus syntyy helposti hiuslakan avulla.

24. Kuivasampoo

Hiuslakkaa voi käyttää kampauksen tekoon myös vähemmän perinteisellä tavalla, NY Mag vinkkaa. Kuivasampoona lakka toimii, kun sitä suihkuttaa käsiin, hieroo hiusten tyveen ja sitten föönaa tukan ilmavaksi. 

25. Meikin kiinnittäjä

Ei, lakkaa ei missään nimessä kannata suihkuttaa suoraan naamaan, vaikka tavoittelisi kuinka pysyvää lopputulosta. StyleCaster-sivustolla neuvotaan, että hyvän lopputuloksen saa, kun nojaa päänsä takakenoon ja suihkauttaa lakkaa ilmaan kohti kattoa kasvojen yläpuolella. 

26. Pikakuivattaja

Kynsilakka kuivuu nopeammin saatuaan pintaan hiuslakkakerroksen, neuvoo Bustle. Muista suihkuttaa lakkaa tarpeeksi kaukaa.

27. Kulmakarvageeli

Omaa elämäänsä elävät kulmakarvat saa kuriin hiuslakalla. Lakkaa voi kulmiin laittoa varten suihkauttaa joko sormenpäähän tai kulmakarvaharjaan. Gurl.com suosittelee tähän tehtävään lakkaa, jossa on mieto pito.

Onko edessä tärkeä ilta, mutta aika on kortilla? Vai kaipaavatko aamunturpeat kasvot piristystä? Nopea kasvohoito kirkastaa ilmeen hetkessä.

Kun peilistä näkyvät samea iho ja ryytynyt ilme, moni yrittää parantaa asiaa lisäämällä meikkiä. Pikainen kasvohoito tekee kuitenkin ilmeelle ihmeitä.

1. Poista ensin silmä- tai huulimeikki meikinpuhdistusaineella. Valitse sitten mieleisesi monitoimituote, jossa on samassa paketissa esimerkiksi puhdistus, kuorinta ja kosteutus.


Jos haluat varmistaa virkeän olemuksen aamulle ja kaipaat rasvoittuvalle iholle tehokkaampaa kuorintaa, kokeile ennen seerumin levittämistä Lush Cup O’Coffee Face and Body Maskia, 13 €. Vastajauhetun kahvin aromeilla hemmotteleva kuorinta herättelee uuteen päivään.

2. Levitä monitoimituote kauttaaltaan kasvoillesi. Hiero samalla ihoa kevyesti tehostaaksesi kuorinnan heleyttävää vaikutusta. Jätä tuote 2–3 minuutiksi vaikuttamaan kasvoillesi naamion tapaan, jotta puhdistettu ja kuorittu iho voi imeä tarvitsemaansa kosteutta itseensä.


The Body Shop Tea Tree 3-in-1 Wash.Scrub.Mask -puhdistustuotteen mutakoostumus putsaa rasvaisen tai sekaihon tehokkaasti. Iho kirkastuu, pehmenee ja jää mattapintaiseksi.

3. Kastele tämän jälkeen sormenpäät ja hiero kasvojasi hieman voimakkaammin alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein, jotta saat kasvojen lihakset heräämään. Huuhtele loput naamiosta lämpimällä vedellä. Käännä lopuksi vesihana viileämmälle ja painele käsilläsi kasvojen ihoa viileän veden avulla. Näin saat supistettua ihohuokosia sekä aktivoitua kasvojesi verenkiertoa. Pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen iho suorastaan hehkuu.


Mia Höytö Cosmetics Lumous Rich Nurturing Serumin sisältämä koivunmahla stimuloi solujen muodostumista ja hyaluronihappo kiinteyttää sekä uudistaa ihoa, 55 €.

 

4. Viimeistele hoito kiinteyttävällä ja napakoittavalla seerumilla. Taputtele muutama tippa seerumia kasvoillesi ja sivele loput tuotteesta kaulalle. Pyöräytä hartiat, venytä niskaa puolelta toiselle – ja kas! Ilme on jo rutkasti freesimpi.

Hoitolaelämys syntyy kotioloissakin. Varaa itsellesi yksi ilta, ja helli kasvot hehkuviksi sekä mieli rentoutuneeksi.

1. Kylpylämäiseen kokemukseen liittyy olennaisesti rauhallinen tunnelma. Laita hiljaiseksi taustamusiikiksi lempiartistisi levy, sytytä kynttilöitä ja päätä antaa itsellesi täydellinen rentoutumishetki.

2. Jos kasvoillasi on meikkiä tai meikinjäämiä, pyyhi ne pois meikinpoistoaineella. Puhdista kasvot hellävaraisella kuorintavoiteella, jotta saat irrotettua kuolleen ihosolukon kasvoiltasi. Ota sen jälkeen käyttöön pehmeä käsipyyhe ja kastele se kuumalla vedellä. Varo kuitenkin liian polttavaa vettä. Purista pyyhkeestä suurin osa vedestä pois ja asetu mukavasti takakenoon istumaan tai sängylle makaamaan. Asettele lämmin pyyhe kasvojesi päälle niin, että se peittää kasvot, mutta saat hengitettyä. Rentoudu lämpimän pyyhkeen alla 4–5 minuuttia, ja anna lämmon aukaista ihohuokosiasi tulevalle hoidolle.


Dermosil Kosteuttava Kasvonaamio Puolukka kosteuttaa ja vahvistaa erityisesti herkkää ihoa. Ihoa pehmentävä sheavoi sekä puolukkaisen raikas hypo parfum -tuoksu takaavat helposti reagoivallekin iholle tehokkaan kosteutuksen. 6 €.

3. Rentoutumisen jälkeen poista lämmin pyyhe ja kuivaa kasvosi. Kun ihohuokoset ovat hieman enemmän auki, niille siveltävä naamio pääsee vaikuttamaan ja puhdistamaan syvemmin.


Glamglow Gravitymud Firming Treatment, 50 €, kiinteyttää ja napakoittaa kasvojen ihoa merilevän ja lakritsijuuren avulla. Naamio vaihtaa väriä sekä kuivuu 20–30 minuutin vaikutusajan aikana, jonka jälkeen se poistetaan iholta kulmista irrottamalla ja loput vedellä.

4. Valitse omalle ihotyypillesi sopiva naamio. Puhdistava savinaamio sopii rasvaiselle sekä sekaiholle mutta voi olla liian voimakas kuivalle hipiälle. Voidemaiset puhdistusnaamiot sisältävät usein enemmän kosteuttavia ainesosia.


L’Oréal Paris Pure Clay Purify Mask on puhdistava ja mattapinnan antava savikasvonaamio, joka ei kuivata ihoa. Voidemainen koostumus, johon on lisätty kolmea eri savityyppiä syväpuhdistaa ihon tehokkaasti ja poistaa ylimääräisen rasvan. 10 €.

5. Puhdistavan naamion jälkeen on hyvä antaa kasvoille paljon kosteutta, jotta ihon kosteustasapaino säilyy. Levitä kasvoille naamion huuhtelun jälkeen muutama tippa rentouttavaa seerumia ja hiero tuote hitain, pyörivin liikkein joka puolelle. Aloita kasvojen alaosasta ja etene ylöspäin suuntautuvin liikkein leuka­periä pitkin poskille. Etene sitten nenän alueelta poskipäitä pitkin ohimoille ja siitä otsalle. Rentouta hieromalla erityisesti leukaperät ja otsalihakset sekä ohimot.


Supermood Egoboost Moisture Kick Serum sisältää tehokosteuttavaa pakurikääpää. Seerumi tuo iholle joustavuutta ja auttaa sitä pysymään kosteana myös alhaisessa ilmankosteudessa. 59 €.

6. Jos ihosi on hyvin kuiva, voit vielä hieronnan jälkeen levittää kasvoille kosteuttavan naamion. Naamio antaa yhdessä seerumin kanssa tuplamäärän kosteutta, ja iho näyttää kimmoisammalta ja napakammalta sekä tuntuu pehmeältä. Jos iho on rasvoittuva, voi kasvoille levittää naamion sijaan kosteuttavan yövoiteen.

Vaihtoehtoja on kaksi: peitä tai hämää.

Vaikka ihostaan huolehtisi kuinka, silloin tällöin hyväihoinenkin joutuu kärsimään näyttävästä näppylästä kasvoillaan. Mistä hyvästä tämä nyt tuli? Ja miten ihmeessä sen saa piiloon?

Toki finnin voi vain antaa olla – sehän on loppujen lopuksi vain finni, joita useimmilla meistä tulee ja menee. Jos finnin haluaa kuitenkin piilottaa ennen kuin se katoaa itsestään, kannattaa ottaa nämä meikkivinkit avuksi:

1. Käytä pohjustusvoidetta

Peitto-operaatio on helpointa aloittaa puhtaalta ja (mahdollisimman) tasaiselta pohjalta. Kun olet puhdistanut ja kosteuttanut kasvot, levitä ainakin finnin päälle pohjustusvoidetta, joka tasoittaa ihoa. Monet niistä ovat silikonipohjaisia, ja joidenkin mielestä ne tukkivat ihoa, joten harkittu käyttö ja huolellinen puhdistus meikinpoiston yhteydessä kannattavat.

2. Häivytä punoitus

Ideaalitilanteessa pohjustustuotteeksi kannattaa valita vihertäväsävyinen voide, joka neutraloi näppylän punoitusta. Jos sellaista ei ole saatavilla, näppylän päälle voi levittää vihertävää peite- tai värinkorjausvoidetta.

Lue myös: Uusi kauneushitti on täällä – näin opit värikorjaavan meikin alkeet

3. Valitse peitevoide, joka vastaa täydellisesti ihonsävyäsi

Seuraavia etenemisvaihtoehtoja on kaksi: jos et käytä meikkivoidetta, levitä näpyn päälle peiteaine. Muussa tapauksessa katso ensin, kuinka hyvin meikkivoide peittää näpyn ja lisää ekstrapeittoa tarvittaessa vasta sen jälkeen.

Peitevoiteen tulisi sulautua täydellisesti ihon sävyyn, jotta näppy peittyy varmasti. Kauppojen valikoimissa onkin peitevoidepaletteja, joiden eri värejä sekoittelemalla löytää juuri oikean sävyn iholleen. Peitevoidekaupoilla myös hinnalla saattaa olla väliä – luksusmeikeissä pigmenttiä ja sitä kautta peittävyyttä on usein enemmän kuin marketin edullisissa perusmeikeissä.

Peitevoiteen tulisi sulautua täydellisesti ihon sävyyn, jotta näppy peittyy varmasti.

Peitevoide kannattaa levittää näppylän päälle X-kirjaimen muotoisesti, jolloin näppy peittyy varmasti joka puolelta. Painele voide ihoon sormella tai sienellä – vältä siveltimenvetoa muistuttavia liikkeitä, koska ne vain liikuttavat voidetta ympäri ihoa ja voivat jäädä ikävästi näkyviin.

4. Vastusta pakkelointihoukutusta

Näppyjä peittäessä pitää usein hyväksyä se, että jos näppy on iso, finnin kohdan kyllä huomaa joka kerta, kun katsoo itseään läheltä peilistä. Meikin ekstrakerrostaminen ei kuitenkaan paranna tilannetta, vaan muuttaa näpyn pakkelipaakuksi, joka näkyy vain entistä enemmän. Jos peitevoide on laadukas, pienikin määrä riittää pitkälle.

5. Muista kiinnittää meikki

Meikki kestää pidempään, kun sen kiinnittää kerroksella puuteria. Vältä jälleen kerran vetäviä liikkeitä, ja taputtele peitetyn näpyn päälle ohut kerros irtopuuteria esimerkiksi puuterivipalla. Valmis!

+ Jos et voi voittaa, luota hämäykseen

Eikö lopputulos tyydytä vieläkään? Loihdi näpystä kauneuspilkku vanhan ajan malliin! Sipaise ruskeasta rajauskynästä kevyesti väriä näpyn huipulle ja kiinnitä syntynyt kauneuspilkku tai ”luomi” läpinäkyvällä irtopuuterilla.