Mikä näistä onkaan suosikkimme?
Mikä näistä onkaan suosikkimme?

Uudet älyvoiteet pureutuvat moneen ongelmaan, mutta toteutuvatko lupaukset?

Testasimme viittä hyvin erihintaista silmänympärysvoidetta. Löytyikö eroja? 

1. Ihon uudistaja

Lupaus Elinvoimaa antava anti-age-silmänympärysvoide ehkäisee silmäpusseja ja ihon ikääntymisen merkkejä.

Kokemus Neljänkympin rajapyykin jälkeen silmänympärys-ihoni on alkanut veltostua ja kuivua, vaikka muuten ihoni on normaali. Annostelu oli helppoa metallisella levittimellä. Tuote lunasti lupauksensa eli kosteutti ja kiinteytti talvi-ilman nuupahduttamaa ihoa. Kaksikymppiseltä en näyttänyt, mutta hieman pirteämmältä kuitenkin. Tepsi hyvin myös pieneen turvotukseen.

Testaaja, 42 v 

L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance -silmänympärysvoide, 27,90 €.

 

2. Kolmen sekunnin pikavirkistys

Lupaus Voide virkistää ja kirkastaa väsynyttä silmän-ympärysihoa välittömästi ja korjaa sitä perusteellisesti pitkällä aikajänteellä. Hierova aplikaattori tasoittaa turvotusta.

Kokemus Atooppisen ihoni takia minun on vaikea löytää sopivia tuotteita. Kevyt voide levittyy ja imeytyy hyvin. Heti ensi kerralla tunnen kihelmöintiä. Ehkä jotakin tapahtuu? Viikon käytön jälkeen iho näyttää kosteammalta ja hehkuvammalta. Ilahduin, miten hyvin voide sopi herkälle iholleni.

Testaaja, 42 v

Clinique Pep-Start -silmänympärysvoide, 35 e.

”Ehkä jotakin tapahtuu? ”

3. Elämyksellinen zen

Lupaus Voide on suunnattu tummille silmänalusille ja herkälle silmänympärysiholle, jossa näkyy jo juonteita ja muita ikääntymisenmerkkejä. 

Kokemus Pitkän linjan silmän-ympärysihon rasvailijana odotan voiteelta tuloksia. Lasipurkkipakkaus hivelee silmää. Silkinpehmeä, jopa kermainen koostumus tuntuu iholla ihanalta. Aloitin testauksen kovilla pakkasilla ja huomasin heti, miten pintakuivasta ihosta tuli siloisempi. Välitön ihastus!

Testaaja, 40 v

Sensai Cellular Performance -silmänympärysvoide, 105 €.

Lasipurkkipakkaus hivelee silmää.

4. Ihka ekaksi voiteeksi

Lupaus Kosteuttava ja ravitseva voide sopii ensimmäiseksi silmänympärysvoiteeksi.

Kokemus Ihoni on normaali kolmekymppisen iho, joka kuivuu varsinkin talvisin. Voide levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti jättäen ihon mukavan mattaiseksi. Näin talviaikaan olisin kaivannut ehkä jopa lisäkosteutusta, mutta ainakaan tuote ei ärsytä tai turvota. Kelpo perustuote, kun järisyttäville muutoksille ei vielä ole tarvetta. Plussaa kivasta designista ja miedosta perusvoidemaisesta tuoksusta. 

Testaaja, 30 v 

ACO 25+ Eye Cream Protect & Restore Antiage -silmänympärysvoide, 18,35 €.

 

5. Väsymystä vastaan

Lupaus Hajusteeton voide lupaa ratkaisuja ikääntymisen merkkeihin. Kirkastaa, silottaa ja vähentää turvotusta.

Kokemus Viime aikoina silmänympärysihoni on osoittanut väsymisen merkkejä. Aluset ovat tummat ja turvoksissa, joten odotukset olivat korkealla. Voidetta on helppo annostella pumppupullolla. Huomaan heti, miten turvotus laskee ja värierot tasoittuvat. Testiviikkojen jälkeen iho on tasaisempi ja kosteutetumpi. Testaaja, 32 v 

TESTIVOITTAJA! Lumene Bright Now 360° -silmänympärysvoide, 19,90 €.

Ammattilaismeikkitaiteilijat antavat vinkkinsä siihen, kuinka näyttää mahdollisemman nuorelta kosmetiikan avulla.

1. Satsaa kosteutukseen

Ihonhoito on avainasemassa, jos haluaa säilyttää ihon nuoren näköisenä. Ihoa kannattaa kosteuttaa muun muassa hyaloronihappoa sisältävällä seerumilla ja voiteilla. Myös silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn käyttämisestä voi olla hyötyä, jotta iho pysyy mahdollisemman kimmoisana mahdollisemman pitkään. Retinolia käyttämällä ihoon voi saada paremman ja raikkaamman sävyn.

2. Vältä meikkivoiteen levittämistä silmänalusiin

Ole tarkkana meikkivoiteen kanssa – sen levittäminen  silmänalusiin tuo vain rypyt pahemmin esille. Kokeile sen sijaan säväyttävää kosteusvoidetta meikkopohjan alla.

3. Minimoi silmämeikki

Naiset, jotka onnistuvat näyttämään ikäistään nuoremmilta, käyttävät mieluummin vähemmän kuin enemmän rajauskynää. Sitä kannattaa levittää vain hyvin ohuesti paljaalle luomelle, mikä  korostaa vain silmiä eikä itse meikkiä. Lopputuloksena on selkeä ja luonnollinen look.

4. Käytä poskipunaa

Hehkuvat, hieman rusottavat kasvot näyttävät nuorekkailta. Poskipunan käyttö poskipäillä voi tuoda kasvoille nuorekkaan säteilyn ja volyymia kohtaan, josta kasvot yleensä alkavat ikääntyessä roikkua ja ohentua.

Jos oikean värin valinta askarruttaa, turvallisimpia ovat persikan sävyt, sillä ne ovat pehmeitä.

5. Tee korostuskynästä luottotuote

Korostuskynän käyttäminen luomilla antaa raikkaamman ja nuorekkaamman vaikutelman. Sitä voi sekoittaa meikkivoiteeseen tai lisätä loppusilaukseksi korostamaan poskipäitä sen jälkeen, kun niihin on laittanut ensin poskipunaa.

6. Taivuta ripset ja maalaa paksut kulmat

Silmäripset kannattaa taivuttaa, jotta niihin  saa koko- ja flirttiefektiä. Pidä myös kulmasi mieluummin paksuina – ohuet ja velton näköiset kulmakarvat vanhentavat yllättävän paljon. Ikääntyessä kulmat harvenevat ja vaalenevat, jopa harmaantuvat.

Lähde: Byrdie

 

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?