Michael Korsin kevätnäytöksen meikit olivat lähes huomaamattoman kevyitä. Kuva: IMAXTree
Michael Korsin kevätnäytöksen meikit olivat lähes huomaamattoman kevyitä. Kuva: IMAXTree

Skippaa luomiväri ja ripsari – pääset helpolla ja olet lisäksi trendikäs.

Meikittömyys on yksi tämän hetken isoimpia meikkitrendejä, ja sen toteutustavat vaihtelevat. Joku jättää kaiken meikin pois, toinen vain keventää pakkelikerrosta.

Lue myös: Kokeile vaikka heti! 6 helppoa kauneustrendiä, joihin takuulla törmäät vuonna 2017

Yksi tapa näyttää myös yleistyvän: muut meikit pysyvät ennallaan, mutta silmämeikki jätetään kokonaan pois. Kevään muotinäytöksissä moni malli käveli lavalla kasvoillaan ”meikitön meikki”. Kulmat oli huoliteltu ja kasvot muotoiltu kevyesti. Ripsiväri ei enää olekaan meikkipussin tärkein tuote.

Silmien korostamisen sijaan pääpaino on ihossa ja huulissa, jotka voi meikata haluamallaan tavalla. Erityisen hyvin tyyliin sopii hehkuva iho, eikä poskipunassa tarvitse säästellä. Peittävä mattameikkivoide ja puuterointi voivat tehdä kasvoista elottoman näköiset, mutta heleyttä tuovilla ja voidemaisilla tuotteilla on helppo saada aikaan raikas meikki.

Luomet voi esimerkiksi puuteroida tai pohjustaa, jotta niistä tulee hieman tasaisemman väriset.

Trendi ei tule yllätyksenä, sillä viime vuosina suosittu ”Instagram-meikki” on meikittömän meikin täydellinen vastakohta näyttävine tekoripsineen ja huolellisesti häivytettyine luomiväreineen. Sen jälkeen muotiin on tullut esimerkiksi silmämeikki, jossa pääpaino on alaluomilla. Nyt kaivataan vaihtelua eli keveyttä, ja silmämeikki on selvästi matkalla monimutkaisista varjostuksista yksinkertaisempaan suuntaan.

Myös kauneusbloggaaja Miia Ezen kirjoitti vähän aikaa sitten blogissaan kuulleensa ystävältään, että silmämeikitön meikki on muodissa esimerkiksi Saksan hipsteripääkaupungissa Berliinissä.

Jos täysin meikittömät silmät näyttävät oudoilta muuten meikattujen kasvojen kanssa, luomet voi esimerkiksi puuteroida tai pohjustaa, jotta niistä tulee hieman tasaisemman väriset. Luonnollinen tapa meikata silmät on myös tehdä varjostukset luomivakoon ja alaluomille aurinkopuuterin avulla – sen sävy on yleensä niin lähellä ihon omaa väriä, että meikkihämäystä tuskin huomaa.

Tulehtunutta näppyä ei kannata sorkkia omin sormin.

Siinä sellainen taas on – keskellä otsaa. Kipeänä tykyttävä finni, joka ei edes suostu nousemaan ihon alta esiin niin, että sen voisi hellästi puristaa.

Millä konstilla kipeästä näpystä, eli ihonalaisesta finnistä, voisi päästä eroon?

Jos etsit nopeaa ratkaisua, ainoa turvallinen tapa on kääntyä ammattilaisen puoleen, kertoo Popsugar-sivusto. Dermatologi voi avata ihon alle jääneen finnin pienellä viillolla ja tyhjentää sen sisään kertyneen aineen. Hoidon jälkeen finni paranee usein nopeasti.

Kotikonsteihin luottavan kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, ennen kuin alkaa ropeltaa näppyä omin sormin. Ihonalainen finni on usein näpyistä vaikeahoitoisin, joten siihen eivät vippaskonstit välttämättä auta.

Popsugar-sivusto listasi asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun ihollesi ilmestyy ihonalainen finni:

  1. Ihonalaiset finnit syntyvät ihan samalla tavalla kuin tavallisetkin. Ne koostuvat huokoseen kertyneistä bakteereista ja kuolleista ihosoluista. Näppy syntyy, kun iholla on liiallista talin tuotantoa. Ihonalaisia finnejä on erityisesti heillä, joiden iho on taipuvainen akneen.
  2. Älä purista ihonalaista finniä itse – tai sorki sitä muutenkaan. Tavallisenkin finnin puristamisesta voi koitua vakavia tulehduksia. Ihonalaisen finnin kohdalla riski on suurempi. Jätä siis finnin tyhjentäminen ammattilaisen tehtäväksi.
  3. Kipeiden, ihon alle jääneiden finnien ennaltaehkäisy on helpompaa kuin niiden hoitaminen jälkikäteen. Jos siis kärsit niistä, kiinnitä huomiota ihonhoitorutiiniisi. Lue vinkkejä epäpuhtauksiin taipuvan ihon hoitoon täältä.
  4. Ihoa kuivattavista aineista ei ole erityistä hyötyä ihonalaisiin finneihin. Sen sijaan finnin painaminen kuumalla liinalla useita kertoja päivässä saattaa auttaa sitä niin sanotusti puhkeamaan. ”Kun finni on noussut pintaan, purista se. Silloin kipu hellittää ja finni alkaa parantua”, dermatologi Neal Schultz kertoo.

  Kuiva iho ei tykkää usein toistuvista kuorinnoista eikä liian kuumista suihkuista.

  Ihonhoitorutiinit kannattaa tarkistaa, kun ihoa kiristää, tai se jopa hilseilee. Kuivasta ihosta ei kuitenkaan tarvitse kärsiä, sillä kuivaihoisille on olemassa valtavasti omia ihania hoitotuotteita ja toimivaksi todettuja niksejä. Stylecaster listasi seitsemän seikkaa, jotka kuivaihoisen tulee ottaa huomioon:

  1. Muista kosteutus

  Rasvoittuvan tai normaalin ihon omaava voi varmasti silloin tällöin skipata kosteusvoiteen, mutta kuivaihoisen tulisi kosteuttaa ihoaan päivittäin. Kuivaihoisen kannattaa käyttää iltaisin ravitsevaa ja kunnolla kosteuttavaa kasvovoidetta, ja aamuisin aurinkosuojakertoimella varustettua, hieman kevyempää kasvovoidetta. Levitä kosteusvoidetta myös kaulallesi ja käsillesi.

  Kuivaihoisen kannattaa lisätä ihonhoitorutiiniinsa myös luonnon öljyjä, kuten avokadoöljyä, arganöljyä tai jojobaöljyä tuomaan lisäkosteutusta.

  2. Älä kuori liikaa

  Älä kuori ihoa liian usein, sillä se kuivattaa ja ärsyttää ihoa. Valitse tarvittaessa ammattilaisen avulla itsellesi sopiva kuorintatuote ja rajoita kuoriminen yhteen, ja maksimissaan kolmeen kertaan viikossa.

  3. Suihkuttele viileämmällä vedellä

  Niin ihania kuin pitkät kuumat suihkut ovatkin, ne myös kuivattavat ihoa. Stylecaster kertookin hyvän vinkin lämpimien suihkujen rakastajille: suihkuttele maksimissaan kymmenen minuuttia tai siirry kuumista suihkuista asteittain hieman viileämpiin, lämpimiin suihkuihin. Kookosöljyn tai vaseliinin levittäminen iholle ennen suihkua estää myös ihon kuivumista. Jos et millään malta luopua kuumista suihkuista, niin varjele kuumalta vedeltä ainakin kasvojesi herkkää ihoa.

  4. Tarkista tuoteseloste

  Ihonhoitotuotteisiin, kuten kasvoveteen on usein lisätty alkoholia tehostamaan tuotteen vaikutusta. Jos tuotteessa on runsaasti alkoholia, tuote on yleensä kuivaihoiselle liian kuivattava.

  5. Puhdista hellästi

  Iho on syytä puhdistaa joka ilta, vaikkei meikkiä käyttäisikään. Jos iho on puhdistuksen jälkeen kuiva, vaihda puhdistustuotteesi hellävaraisempaan ja kosteuttavampaan.

  6. Valitse naamio tarkkaan

  Erilaisia kasvonaamioita on hauska kokeilla, mutta kuivaihoisen on oltava erityisen tarkka sopivaa naamiota valitessaan. Puhdistavat, ihohuokosia supistavat naamiot ovat usein myös kuivattavia. Valitse sen sijaan kosteuttavia ja rauhoittavia naamiota. 

  Jos kuivassa ihossasi on muutamia epäpuhtaita kohtia, käytä puhdistavaa naamiota tai finnivoidetta vain niihin kohtiin.

  7. Puuteroi maltilla

  Puuterit ja mattapinnan antavat meikkivoiteet tekevät kuivasta ihosta usein entistä elottomamman näköisen. Nestemäinen, puolimatan ja kuultavan pinnan antava meikkivoide tai BB-voide on usein kuivaihoiselle sopivin. Jos iho alkaa päivän mittaan kiiltelemään, puuterin sijasta kannattaa kokeilla puuteripapereita.