Rinnat ovat yksi osa kehoa, mutta miksi niistä puhutaan niin paljon? Kuva: Shutterstock

Teinin tuskaa saattoi lisätä isopovinen Samantha Fox, mutta aikuisena harva on enää murehtinut rintojaan.

”Ne tekivät minut epävarmaksi. Muistan täyttäneeni rintaliivejäni 17-vuotiaaksi asti. Itkin ja rukoilin Jumalaa, että hän antaisi minulle rinnat. Yritin hyväksyä itseni sellaisena kuin olin, mutta siitä tuli vuosi vuodelta vaikeampaa. Siksi ilmoitin 17-vuotiaana äidilleni haluavani rintaimplantit. Nyt tunnen itseni naisellisemmaksi, itsevarmemmaksi ja ennen kaikkea olen onnellinen kehossani.”

Näin Youtube-tähti, laulaja ja tuleva Talent-tuomari Sara Forsberg kuvaili muutama kuukausi sitten, miten hän on kärsinyt pienirintaisuudestaan.

Myös Lilyn sivuilla blogia pitävä Laura T. kirjoitti hiljattain Missä olet Laura -blogissaan rukoilleensa Jumalalta isompia rintoja joka ilta 14–17-vuotiaana. Kun rukouksiin ei vastattu, hänkin ajatteli teininä, että menee rintaleikkaukseen. Hän pohtii myös blogissaan, miksi rinnat ovat niin iso juttu.

Siksi kysyimme kymmeneltä aikuiselta naiselta, miten heidän suhtautumisensa omiin rintoihin on muuttunut – olivatpa ne minkä kokoiset tahansa.

Mutkaton suhde

”En ole koskaan miettinyt rintavarustustani sen kummemmin, ovat aika pienet ja lättänät olleet aina, ja aika rumatkin, mutta ei haittaa yhtään. Näillä mennään, mitä jumala on suonut. Suuri etu lättänyydessä on se, etteivät sporttailussa häiritse.” Nainen, 40

”Suhteeni rintoihini on aina ollut aika mutkaton – kun ei juuri ole, mitä esitellä, mitä sitä stressaamaan. Sitä paitsi olen aina ajatellut, että rinnat ovat asia, johon en voi itse vaikuttaa. Pienirintaisen identiteetti vaikuttaa kuitenkin niin, etten pysty käyttämään kovin tissikkäitä vaatteita tai push up -rintaliivejä, koska rintavako ei ole juttuni. Tuntuisi hyvin oudolta kuljeskella yllättäen tuolla tissit ojossa.” Nainen, 26

”Kun ei juuri ole, mitä esitellä, mitä sitä stressaamaan.”

Silikonihaaveet unohtuivat aikuisena

Tungin teininä liiveihin kasapäin niitä silmänmuotoisia täytteitä ja vannoin, että ottaisin silikonit aikuisena. No, en ottanut – onneksi – sillä nykyään pidän paljon pienistä rinnoistani. Minusta pienet rinnat ovat kauniimmat ja myös kätevämmät kuin suuret. Monet myös valittavat, kuinka raskaus ja imettäminen pilaavat rinnat, mutta minusta oli vain kiva, että ne hiukan laskeutuivat. Siihen asti ne nöpöttivät turhan teinityttömäisen terhakkaina ja muistuttivat kahta ketunnokkaa.” Nainen, 38

”Tuskaani lisäsi luonnollisesti se, että isopovinen Samantha Fox oli tuolloin poikien suuri idoli.”

Teiniajan tuskaa

”Kuudennella luokalla olin todella huolestunut ja pelkäsin, etteivät rintani ala koskaan kasvaa. Kaikkien muiden rintavarustus tuntui olevan jo paljon kehittyneempi. Tuskaani lisäsi luonnollisesti se, että isopovinen Samantha Fox oli tuolloin poikien suuri idoli, mitä he eivät peitelleet lainkaan. No, kyllähän rintani sitten vielä ennen yläasteelle siirtymistä alkoivat kasvaa, mutta melko pieniksi jäivät. En kuitenkaan muista koskaan mitenkään kärsineeni pienirintaisuudestani. Nykyisin olen oikeinkin tyytyväinen, vaikka laihtumisen seurauksena rintani ovat nyt pienentyneet entisestään. Saatan vitsailla silkkareiden ottamisesta, mutta oikeasti pidän pieniä rintojani kauniina.” Nainen, 39

”Ala-asteella kutsuttiin laudoiksi. Pidin huutelijoita vain urpoina.”

 

Muistan elävästi sen ajan, kun rinnat alkoivat kasvaa – olin varma, että mulla on syöpä. Olin salaa ahdistunut viikkoja, enhän tietenkään voinut sanoa asiasta kenellekään, mutta äärimmäisen helpottunut, kun kyse olikin ihan normaalista asiasta. Ala-asteella oli vaihe, jossa kaikkia tyttöjä, joita varhainen murrosikä ei ollut muuttanut, kutsuttiin laudoiksi. Siitä en muista ahdistuneeni, minusta huutelijat olivat vaan urpoja.

Sen jälkeen en ole oikeastaan ajatellut rintojani, minusta ne ovat olleet ihan sopivat kaikkiin käyttötarkoituksiinsa. Paitsi lasten saamisen vuoksi olen kyllä miettinyt niitä, sillä koko kropan muutos oli niin kummallinen. Imetyksen päättymisen jälkeen oli oikein jännittävää mennä hankkimaan sopivia rintsikoita ihan kuin ensi kertaa ikinä.” Nainen, 38

”Rukoilin jumalaa, että tissini eivät enää kasvaisi.”

”Kehityin tosi varhain ja muistan, miten noloa oli, kun kotipihalla joku kaverini huomautti, että mun pitäisi hankkia rintsikat. Se tuntui kamalta ja rukoilin jumalaa, että tissini eivät enää kasvaisi. Ja niinhän siinä kävi, pieniksi jäivät, jälkeenpäin on joskus kaduttanut, että mitä tuli rukoiltua tollasta.

Nykyään rintojen koolla ei ole onneksi enää paljon väliä. Enempi niihin joskus turhautui, kun sai lapsia ja opetteli imettämistä, mutta kun sekin jotenkin onnistui, niin se oli ihan makeeta. Tai ne sai niin kuin muunkin tehtävän kuin seksuaalisen katseen kohteena olemisen tms.

Mutta tunnustan kyllä, että edelleen käytän kevyesti topattuja rintaliivejä ihan vaan sen takia, että vaatteet edes istuisivat eivätkä näyttäisi ihan lattanalta. Eikä mulla olisi mitään isompia rintoja vastaan, oon aina joskus niistä haaveillut. Ja varmaan miehenikin (heh), mutta näillä mennään loppuelämä.” Nainen, 43

”Äitini kulki reippaasti Anttilan liivilaarien välissä ja nosteli esille ehdokkaita.”

”En todellakaan toivonut rintojeni kasvavan, mutta sieltäpä ne vaan pullahtivat ala-asteen lopulla, luokan ensimmäisten joukossa. Ja se juuri teki niistä kiusalliset: luokan pojat kommentoivat pienimpiäkin rintoja ja vetelivät tyttöjä sormella selästä ja kuuluttivat kovalla äänellä, jos jollakin havaitsivat rintaliivin selkämyksen paidan alta. Eikä ollut ihan tavatonta sekään, että rohkeimmat kävivät kiinni rintoihin. Jälkikäteen tuntuu ihan käsittämättömältä, mutta ei kai niin pienten poikien kohdalla mikään seksuaalinen häirintä tullut mieleen.

Kuolettavan noloa oli myös ensimmäisten rintaliivien osto. Itseäni hävetti kauheasti, mutta äitini vaan kulki reippaasti Anttilan liivilaarien välissä ja nosteli esille ehdokkaita. Epäilen, että ekat liivit ostettiin sovittamatta.” Nainen, 44  

Vain imetysaika ja lasten saaminen aiheuttivat murheita

”Ensimmäinen kerta, jolloin kelailin rintojani, oli joskus ala-asteella, kun ne eivät olleet kasvaneet vielä ollenkaan. Minulla oli onneksi ulkonevat kylkiluut, joita pullistelin siinä toivossa, että joku kuvittelisi minulla jo olevan rinnat.

Kun rinnat sitten kasvoivat, niistä tuli sellaiset tavalliset B-kupit, eivät erityisen pienet, eivätkä isot. Aika nätit ja käytännölliset itse asiassa. Kukaan poika- tai miesystävistäni ei ole ollut erityisen tissiorientoitunut, joten sitäkään kautta ei ole tullut paineita, että olisi pitänyt olla jotenkin eri muotoinen.

”Imettäminen sattui, eikä se todellakaan ollut mikään rauhoittava ilo.”

Ainut aika, jolloin olen todella murehtinut rintojani, on ollut kahden lapseni imetysaika. Lapseni eivät kumpikaan saaneet kunnon imuotetta, ja jouduin sähläämään rintakumien kanssa koko imetysajan. Imettäminen sattui, eikä se todellakaan ollut mikään rauhoittava ilo, kuten kaikki isotissiset ja isonänniset, maitoa suihkuavat imetysfanaatikot antoivat ymmärtää. Sinniteltyäni ensimmäisen lapsen kanssa kahdeksan ja toisen kanssa viisi kuukautta imetystä lopetin. Ei jäänyt ikävä. Jos eivät olleetkaan parhaat imetysrinnat, eivät ne kyllä myöskään muuttuneet ulkoisesti mitenkään kahden imetyksen myötä. Nyt olen taas huolettoman tyytyväinen.” Nainen, 39

”Mieluusti kävisin B-kuppini pienentämässä, jos olisin yhtään enemmän kauneusleikkausten kannalla. Rinnat ovat lähinnä tiellä, erityisesti juoksussa. Ärsyttää  myös, kun rintaliivejä on pakko pitää. Lasten syntymien jälkeen olen kokenut parissa päivässä tapahtuneen muodonmuutoksen B-kupista D/E-kuppiin. En pitänyt uhkeammasta varustuksesta  yhtään. Vaatteita oli vielä vaikeampi ostaa ja rintaliiveihin meni omaisuus.” Nainen, 39

Vaihtarivuosi vapautti

”Omat rintani kehittyivät nopeasti ja varhain. Minua hävetti, kun ala-asteella luokkani pojat tykkäsivät juosta tyttöjä kiinni ja napsauttaa rintaliivejä selästä. Isorintaisena olin usein tämän leikin kohteena.

Kärsin isoista rinnoista jo varhain, eikä 1990-luvulla pienessä pohjoissuomalaisessa kaupungissa ollut juurikaan vaihtoehtoja sopiviksi teiniliiveiksi. Äitini myös ehdotti aina puuterinvärisiä liivejä, jotka olivat mahdollisimman huomaamattomat. Koko ostostapahtumasta ja rintojen kasvamisestakin tehtiin eräänlainen tabu, niistä ei puhuttu ja niitä käsiteltiin huomaamattomasti.

”Äitini ehdotti aina puuterinvärisiä liivejä.”

Siksi vaihto-oppilasvuosi Yhdysvalloissa toi miellyttävän kokemuksen isorintaiselle nuorelle naiselle: siellä opin löytämään oman kokoisiani, kivannäköisiä liivejä. Shoppaileminen liivikaupassa oli erilaista kuin olin tottunut. Se oli kivaa ja miellyttävää.

Minulla on edelleen leveä rinnanympärys ja isot rinnat, mutta osaan suhtautua nyt niihin paremmin. Myös rintaliivien shoppaileminen on kivaa silloin, kun pääsee lomamatkalle Pohjois-Amerikkaan. Ostan aina ison pinon upeita liivejä sieltä ja pärjään niillä vuoden tai kaksi. Mahtavaa on myös se, että siellä palvelukulttuuri on aivan toista: nainen tuntee itsensä kuningattareksi, joka saa sovitettavaksi vain parhaat mallit. Ne päällä tuntuu pystyvänsä mihin tahansa.” Nainen, 38

” Onneksi Snoopy-rintaliivit turkooseilla ja ruskeilla raidoilla olivat mieleiset.”

Isän kanssa nolotti

”Muistan, kun kutosluokalla menin äidin kanssa Sokokselle. Ostettiin ensimmäinen ripsiväri ja puuteri  sekä ne rintaliivit. Yli-innokas myyjä paukahti koppiin ja jätti verhon puoliksi raolleen. Äitinikin tuli siihen kovaan ääneen ihmettelemään. Ahdistava kokemus. Onneksi Snoopy-rintaliivit turkooseilla ja ruskeilla raidoilla olivat mieleiset. Pitkänä ja hoikkana tyttönä olin pienistäkin muodoista tavattoman ylpeä.

Avioerolapsena vierailin isäni luona viikonloppuisin. Jollain tapaa naiseksi kasvaminen 12–13-vuotiaana tuntui isän edessä nololle, joten otin sinne mennessäni rintaliivit pois päältä. En muista, miten pitkään tätä jatkui, luultavasti ainakin vuoden ajan.” Nainen, 36

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Api

Näin naiset ajattelevat rinnoistaan: lättänät, kätevät, kauniit...

Miehenä ja isänä pidän edelleen runsaspovisista naisista, en tiedä miksi, mutta minusta runsaspovinen nainen on kaunis. Ystäväni taas pitää pienipovisista naisista, onneksi meitä miehiä on monen makuisia rakkaiden naisten suhteen. Olisi julmaa, jos vain yksi ihmistyyppi olisi haluttu ja toinen ei. <3 Rakastan edelleen kaunista vaimoani ja hänellä on todella Venuksen muodot... Oi:-) <3
Lue kommentti
Vierailija

Näin naiset ajattelevat rinnoistaan: lättänät, kätevät, kauniit...

Itselläni kehittyi rinnat vasta teini-iän loppupuolella, joskin ne "turpos" aika äkkiä A->D. Sitä ennen sain kuulla olevani lauta. Nyt olen 36v ja kuppikoko on 70J. Täysin luomut, ei lapsia. Ja painokin painoindeksin mukaan normaali. Nykyisin paidoissa on tilaa rinnoille, 20v sitten näin ei ollut, silloin D kupin rinnat eivät mahtuneet kuin isoihin telttoihin. Nyt voin huoletta käyttää S koon paitoja. Toki jossain vaiheessa oli 80J kun olin lihavampi, se oli sit astetta isompi varustus.
Lue kommentti

Minuutti tai viisikään ei riitä, kun hiuksista haluaa oikein puhtaat ja ilmavat.

Kuivasampoo on kiireisten aamujen pelastaja, sillä se säästää rutkasti hiusten pesemiseen, kuivaamiseen ja muotoiluun kuluvaa aikaa. Suihkaus hiusten tyveen, hetki odottelua ja harjaaminen – ja taas on yksi pesukerta lykätty onnistuneesti eteenpäin.

Ei kuitenkaan ole ihan sama, kuinka kauan kuivasampoon antaa vaikuttaa hiuksissa.

Haastattelimme viime vuoden lopulla asiantuntijaa, joka kertoi, että monelle tulee uutena tietona, että tuotteen pitäisi antaa vaikuttaa jonkin aikaa ennen harjaamista. Sinä aikana aine imee hiuksista itseensä rasvaa ja likaa, josta osa sitten poistuu tai ainakin häivyttyy hiusten sekaan harjatessa.

Yleensä kuivasampoon vaikutusaika on jotain minuutin ja viiden väliltä, mutta Stylecaster-sivuston tuoreessa artikkelissa neuvotaan kokeilemaan vielä mullistavampaa kikkaa: kuivasampoon annetaan vaikuttaa hiuksissa yön yli. Silloin tuote ehtii todella tehdä taikojaan!

Yöksi kuivasampoota voi suihkia hiuksiin reilustikin, sillä silloin aineella on kunnolla aikaa vaikuttaa. Valkoinen, jauhemainen väri kyllä katoaa yön aikana. Sitten vain pää tyynyyn.

Aamulla hiukset voi harjata tai kääntää pään ylösalaisin ja pöyhiä tyviosan sormilla. Vaikka vastapestyjä hiuksia ei voita mikään, lopputuloksen pitäisi olla ainakin aika lähellä puhdasta. Lisäksi kuivasampoo tuo hiuksiin mukavaa tuuheutta.

Täydellinen aurinkovoide suojaa, kosteuttaa, levittyy helposti, tuoksuu ihanalta eikä tietenkään tahraa. Voiko kaiken tämän saada yhdestä putelista?

1. Kesän tuoksu

Lupaus: Suojaa, vedenkestävyyttä ja kosteutta iholle koko vuorokaudeksi. Tuote imeytyy nopeasti eikä jätä iholle rasvaista tunnetta. Sisältää ihoa hoitavaa shea-voita.

Kokemus: Jos tuotteen nimessä on milk, voiteen voisi kuvitella olevan valuvaa, mutta koostumus onkin melko kiinteää, mikä tekee tasaisesta levittämisestä helppoa. Aluksi voide tuntuu tahmaiselta, mutta kuivuttuaan jättää ihon pehmeäksi. Hankalanmallinen pullo jää kuitenkin sottaiseksi. Pitää erityisesti lupauksensa vedenpitävyydestä, sillä tuntuu iholla vielä pesunkin jälkeen. Tuoksuu lämpimälle hiekkarannalle.

Pisteet: 4,5 / 5

Garnier Ambre Solaire Sun Protection Milk Anti-dryness, SPF 30, 13 €.

2. Pumpaten paras

Lupaus: Vedenkestävä, tahmaamaton ja hiekkaa hylkivä aurinkosuojaemulsio kasvoille ja vartalolle. Kosteuttaa ja suojaa tehokkaasti uv-säteiltä ja tekee hiekan pyyhkimisestä iholta helppoa.

Kokemus: Koostumus on aurinkosuojaksi hyvin kevyt ja miellyttävän liukkaasti levittyvä. Tunne iholla on tahmaisen sijasta pikemminkin silkkisen sileä. Ei jätä kasvoillekaan levitettynä tunnetta, että kohta koko naama kukkii. Pumppupullosta annostelu käy siististi ja kätevästi. Tuoksu on kevyt ja raikas. Maksaa kuitenkin tuplasti saman verran kuin markettituotteet.

Pisteet: 4 / 5

Vichy Laboratoires Capital Idéal Soleil Anti-Sand Milk, SPF 30, 28 €.

3. Perusvarma valinta

Lupaus: Vedenkestävä, uva- ja uvb suodattimia sisältävä voide takaa pitkäkestoisen suojan auringonpolttamia vastaan. Uuden koostumuksen ansiosta mahdolliset aurinkovoidetahrat lähtevät vaatteista entistä helpommin.

Kokemus: Tutun ja turvallisen tuoksun tunnistaa heti, mutta myös koostumus tuntuu samalta kuin aina ennenkin. Voidetta saa imeytellä melko pitkään, ihon pinta jää epämiellyttävällä tavalla nahkeaksi ja vaatteet ovat todellakin vaarassa tahriintua. Vedenkestävyys on varmasti totta: pisarat ihan helmeilevät ihon pinnalta pois uidessa.

Pisteet: 3 / 5

Nivea Sun Protect & Moisture, SPF 30, 15 €.

4. Superkosteuttaja

Lupaus: Tehokkaasti kosteuttava aurinkovoide suojaa tehokkaasti uva- ja uvb-säteiltä. Sisältää muun muassa antioksidanttista ihoa vahvistavaa e-vitamiinia sekä pehmentävää ja rauhoittavaa canola-öljyä. Hajusteeton, väriaineeton, alkoholiton ja parabeeniton.

Kokemus: Vau, ihanan kevyt maitomainen voide imeytyy hetkessä syvälle ihoon eikä tunnu yhtään aurinkosuojalta, sillä se ei tahraa eikä tahmaa. Veteen kevyt voide tuntuu kuitenkin liukenevan helposti, joten se ei ehkä ole vesipedon valinta. Laadukas voide sopii erityisesti auringonottamiseen ja pötköttelyyn, plussaa tuoksuttomuudesta ja korkeista kertoimista.

Pisteet: 4 / 5

Aco Sun Lotion Intensive Moisture, SPF 50+, 20,90 €.

5. Himogrillaajalle

Lupaus: Hien- ja vedenkestävä, rusketusta tehostava aurinkovoide. Kosteuttaa tehokkaasti ja nopeuttaa luonnollista ruskettumista. Tuoksuu bergamotille, jasmiinille, laventelille, patsulille ja rosmariinille.

Kokemus: Tuoksu on hienostunut, koostumus kevyen maitomainen. Voide hulahtaa ihoon ilman raivokasta hieromista, mutta iholle jää silti hieman nahkea tunne. Suojakalvo kestää kevyttä hikoilua, mutta valitettavasti vedenkestävyys taitaa kulkea käsi kädessä nahkeuden kanssa. Iholla kevyen tuntuinen voide huuhtoutuu helposti veden mukana. Aurinkovoiteeksi miellyttävä – sopii etenkin kaupunkikäyttöön.

Pisteet: 3,5 / 5

Piz Buin Tan&Protect Tan Intensifying Sun Lotion, SPF 30, 18,50 €.

6. Lapsellisen hyvä – superherkästi palavalle!

Lupaus: Hajusteeton ja helposti levittyvä aurinkosuoja kunnon kertoimilla soveltuu myös allergikoille ja helposti valoihottumaa saaville.

Kokemus: Laadukkaanoloinen koostumus tuo mieleen perusvoiteen tai paksun vartalovoin, mutta voide imeytyy silti hyvin. Jättää iholle kalvon, mutta ei tahraa, vaan iho tuntuu syväkosteutetulta ja joustavalta. Vedenkestävyys tuntuu erityisen hyvältä: tämän kanssa lutraa vesileikeissä pitkään. Pieni miinus lääkevoidemaisesta tuoksusta, joka kuitenkin haihtuu iholta.

Pisteet: 5 / 5

La Roche-Posay Laboratoire Dermatologique Children Lotion, SPF 50+, 32 €.

7. Surffaajien suosikki

Lupaus: Täysin luonnollinen aurinkovoide-spray imeytyy välittömästi eikä tahmaa tai jätä valkoista pintaa iholle.

Kokemus: Pakkauksessa olisi kehittämisen varaa: spray ruikkii valkoista litkua sinne tänne. Voide kuitenkin imeytyy ihoon kuin ihme ja kestää vettä oikein hyvin, onhan se surffaajien kehittämä. Iholle jää suojakalvo, joka ei tunnu muoviselta tai keinotekoiselta. Tuoksussa erottaa selvästi kookoksen, jota joko rakastaa tai vihaa.

Pisteet: 3,5 / 5

Algamaris-aurinkovoidespray, SPF 30, 26,90 €.

8. Silkkaa luksusta – hintava, mutta ihana!

Lupaus: Anti-age-kuivaöljy suojaa ihoa tehokkaasti sekä ennaltaehkäisee uv-säteiden haitallisia ja vanhentavia vaikutuksia iholla. Hoitaa, syventää väriä ja tekee rusketuksesta kestävämmän.

Kokemus: Kuivaöljy sumuttuu tasaisesti ja tuntuu iholla vesimäiseltä, jopa viileältä. Kevyt koostumus imeytyy sekunneissa, ja käyttökokemus muistuttaa enemmän bodyspray-vartalotuoksua kuin aurinkovoidetta. Jättää ihon mielettömän silkkiseksi eikä ollenkaan rasvaiseksi. Öljyn ansiosta iholle jää tehokkaasti vettä hylkivä pinta, joka pesee mennen tullen voidemaiset aurinkosuojat. Hienostunut tuoksu hurmaa.

Pisteet: 5 / 5

Mary Cohr Age Signes Defense Body Sunscreen Anti-ageing Dry Oil, SPF 50, 51 €.

Esimerkiksi silikonipohjainen liukuvoide, silkkisuihke tai pyöräilysortsit voivat tarjota avun.

Onhan se kiva, kun on nätti kesäsää, mutta lämpö ja hamekelit tuovat mukanaan ikävän ja yleisen pulman: hikoavat ja hankaavat sisäreidet. Pahimmillaan sisikset hiertyvät niin pahasti, että iho ärtyy oikein kunnolla.

Olemme jo aiemmin todenneet, ettei vaivaan auta laihduttaminen, käveleminen jalat harallaan eikä reisien öljyäminen. Mutta mikä auttaisi?

Toimivia kikkoja on monia. Kokosimme niistä parhaat.

1. Muotoilevat alushousut

Tyyliä metsästämässä -blogin Veera kertoi taannoin luottavansa pitkälahkeisiin aluspöksyihin, jotka estävät reisien ihoa hankautumasta toisiaan vasten. Hänellä on käytössään H&M:n plusmalliston muotoilevat shaping-alussortsit.

”Ei kannata pelästyä sanaa ’shaping’, eivät ole mitenkään kuristavat tai kiristävät”, Veera vinkkaa.

Lue Veeran bloggaus: Mitä tehdä, kun reidet hinkkaavat ikävästi yhteen mekon alla?

2. Pyöräilysortsit

Jos muotoilevat pöksyt eivät innosta, kannattaa luottaa puuvillaisiin pyöräilysortseihin. Niitä on saatavilla useimmista edullisista vaateliikkeistä, kuten Lindexistä. Myös bambukankaasta valmistetut sortsit ovat monien mieleen.

3. Tee se itse -pökät

Etkö raaski ostaa sortseja erikseen? Mainiot hankausta estävät pöksyt saa myös leikkaamalla lahkeet vanhoista legginsseistä tai sukkahousuista.

4. Bandelettes-suojat

Monet Jenny ja läskimyytinmurtajat -Facebook-ryhmän jäsenistä luottavat Bandalettes-hiertymäsuojiin. Ne ovat kuin ylimääräiset lahkeet, jotka vedetään suojaamaan reisiä. Varoituksen sana: Bandalettesit pysyvät iholla silikonipinnan avulla. Joillekin se saattaa aiheuttaa ihoärsytystä.

Suojia ei ole saatavilla Suomesta, mutta niitä voi tilata verkosta.

5. Linola-voide

Jenny ja läskimyytinmurtajat -Facebook-ryhmässä hehkutetaan myös apteekista saatavaa Linola-balsamia, joka on tarkoitettu estämään ihon hankausta. Tuote on tarkoitettu ennaltaehkäisemään, joten rikkinäiselle iholle sitä ei kannata levittää.

6. Kosteutus ja talkki

Voitele sisäreidet kosteusvoiteella tai vaseliinilla ja levitä voiteen päälle talkkia. Niksin miinuspuoli on se, että talkkia pitää lisätä päivän mittaan melko usein. Reisille taputteluun käy esimerkiksi ihan perinteinen hajuton vauvatalkki.

7. Peruna- tai maissijauho

Luonnonmukaisempaa vaihtoehtoa halajavan kannattaa kokeilla perunajauhoa tai maissijauhoa. Kumpikin toimii kuin talkki. Jauhot imevät iholta kosteutta ja estävät näin reisiä hikoamasta.

8. Silikonipohjainen liukuvoide

”Pysyy paljon paremmin kuin talkki, joka itsellä ei vaikuta enää 15 minuutin jälkeen. Koko päivän kävelyjä en tosin ole vielä kokeillut, mutta perushengailuun ihan ykkösniksi”, vinkkaa eräs Veeran blogin lukijoista.

Huom! Jos et halua kanniskella liukkaripurkkia kassissasi pitkin kaupunkia, lurauta tuotetta läpinäkyvään matkapulloon.

9. Deodorantti

Miten Hollywoodin punaisella matolla astelevat maailmantähdet hoitavat homman? Ihan perinteisellä deodorantilla. Koomikko Amy Schumer kertoi vuosi sitten pitävänsä reitensä hiertymättöminä vanhalla kunnon roll-on-deodorantilla. Myös suihkutettava versio toimii mainiosti.

10. Rakkopuikko ja silkkisuihke

Rakonestopuikko ja silkkisukkasuihke on tarkoitettu estämään kenkien aiheuttamia hiertymiä, mutta tepsivät ne myös sisäreisien suojaamisessa. Iholle suihkutettava aine suojaa ihoa kitkalta näkymättömän kalvon avulla. Sillä tavalla välttyy myös hiertymiltä sekä rakoilta.

Millä konstilla sinä taltutat hankaavat sisäreidet? Kerro kommenteissa!

9 meikkituotetta, jotka ovat kauneusgurujen suosikkeja – kaikki alle kahdellakympillä!

Kauneustubettajat elävät jatkuvan kosmetiikkavyöryn keskellä, joten he jos jotkut osaavat erottaa laadun keskinkertaisesta.

Vaikka moni heistä saakin rahapalkkioita, tuotteita ja ilmaisia matkoja kauneusfirmoilta, yleensä jotain kertoo, että sama tuote toistuu tubettajasta ja videosta toiseen – sen on pakko olla tavallista parempi.

Lue myös: Ota käyttöön! 8 parasta meikkivinkkiä Youtuben suosituimmilta tähdiltä

Katsoimme videoita ja kokosimme tällaiset kauneustuotteiden helmet, jotka ovat lisäksi ilahduttavan edullisia!

Kulmakynä. Täydellinen kulmakynä on ohutkärkinen, pehmeästi levittyvä ja silti hyvin pysyvä. Tässä yhdistyvät kaikki tärkeimmät ominaisuudet! NYXin kulmakynää on verrattu useaan otteeseen Anastasia-merkin suosittuun Brow Wiz -kulmakynään.

NYXin Micro Brow Pencil, 10,50 €.

Rajausgeeli. Tubettaja toisensa jälkeen kuvailee Inglotin rajausväriä helposti levittyväksi ja koko päivän kestäväksi. Jos siipirajausten tekeminen ei ole tähän mennessä onnistunut, tämän avulla pitäisi sujua. Vannoutuneita käyttäjiä ovat esimerkiksi Jaclyn Hill sekä LustreLux-kanavan Katy.

Inglotin AMC -geelimäinen rajausväri, sävy 77, 18,50 €.

Meikkivoide. Tässä kategoriassa kaksi tuotetta toistuu videoilla erittäin usein. Maybellinen Fit me matte + poreless antaa kestävän mattapinnan muttei tee ihosta liian latteaa. Peittävää ja supermattaa lopputulosta kaipaavan valinta puolestaan on L'Oréalin Infallible 24H-Matte -meikkivoide.

Maybellinen Fit me matte + poreless -meikkivoide, 9,90 €. L'Oréal Paris'n Infallible 24H-Matte -meikkivoide, 18,50 €.

Poskipuna. Nettikaupoissa myytävä Milani-merkki on myös tubettajien suosiossa. Kaikkein eniten mainintoja tuntuu keräävän hehkuva Luminoso-poskipuna, joka on kuin edullisempi versio Nars-luksusmerkin legendaarisesta poskipunasävystä Orgasm.

Milanin Baked Blush -poskipuna sävyssä Luminoso, n. 12–15 €. Milania myyvät esimerkiksi nettikaupat Beauty Bay, Pastel Beauty ja Beauty Pop Up.

Luomiväripaletti. Tämä ruskean ja vihreän sävyissä hohtava luomiväripaletti on takavuosien tubeklassikko, ja kestosuosikkia myydään edelleen nettikaupoissa. Pakkaus on halvinta mahdollista laatua, mutta sävyt itsessään ovat erittäin runsaspigmenttisiä ja samettisen pehmeästi levittyviä. 

Wet n Wildin Color Icon -luomiväripaletti sävyssä Comfort Zone, n. 10 €. Wet n wildia myyvät esimerkiksi nettikaupat Ellos, Eleven ja Cocopanda.

Ripsiväri. Superedullisen Essence-meikkisarjan valikoimista löytyy useampikin hehkutettu ripsari, mutta tämä tuuheuttava putkilo kuuluu ehdottomasti tubettajien lemppareihin.

Essencen The False Lashes Dramatic volume unlimited -ripsiväri, 3,49 €.

Peitevoide. Silmien alle ja finnien peitoksi suditaan etenkin Maybellinen peitetuotteita. Suosittua Instant Anti-Age The Eraser Eye -peitevoidetta ei näytä olevan merkin Suomen-valikoimissa, mutta myös hyvin samankaltainen Fit me -peitevoide saa paljon hehkutusta.

Maybellinen Fit me -peiteväri, 10,90 €.

Korostuspuuteri. Edullisen hintaluokan E.l.f.-merkin valikoimista löytyy edullinen korostuspuuteri, jota kauneusvloggaajat hehkuttavat. Videoilta paljastuu myös olennainen käyttövinkki: tuotteen pintakerros kannattaa raaputtaa ensin pois, jotta ihanan hohtavaan väriin pääsee paremmin käsiksi. Tosin edulliset tuotteet ovat tällä hetkellä niin suosittuja, että niitä voi olla vaikea saada käsiinsä.

E.l.f.-merkin Baked Highlighter sävyssä Moonlight Pearls, n. 13 €. Merkkiä myyvät esimerkiksi Pretty.fi- sekä iHerb-verkkokaupat, joista jälkimmäinen toimittaa EU:n ulkopuolelta, eli tilauksesta saattaa joutua maksamaan verot ja tullauksen.