Hiustenkuivaus on työrupeama, jota ei mielellään tee ennen aamukahvia. Kuva: Shutterstock
Hiustenkuivaus on työrupeama, jota ei mielellään tee ennen aamukahvia. Kuva: Shutterstock

On aina yhtä ihanaa, kun hiukset ovat kuivaamisen jälkeen tuuheat ja pehmeät. Tässä 7 kikkaa, jolla nopeutat kuivumisoperaatiota.

Argh, kiireinen aamu, mutta hiukset näyttävät auttamatta likaisilta, eikä kaapissa ole tietenkään luottotuotettasi kuivasampoota. Pakkohan ne on pestä. Women’s Health listasi keinot, joilla voit lyhentää föönaamiseen käyttämääsi aikaa. 

1. Satsaa kunnon hiustenkuivaajaan

Kannattaa sijoittaa kuivaajaan, jossa on  hyvät tehot. Suurempi wattimäärä tekee nimittäin työnsäkin nopeammin. Julkkistenkin hapsia stailanneen Sheenon Olsonin mukaan sopivanlämpöinen ja nopea ilmavirta helpottaa kuivumista huomattavasti. Ammattimaisia hiustenkuivaajia saa 100–200 eurolla. 

– Mikäli haluat erityisen sileät hiukset, hanki ioninen kuivaaja. Ioninen kuivaaja tuottaa negatiivisia ioneja, jotka rikkovat positiivisesti ladatut vesihiukkaset helpommin pois, kertoo Vanessa Ungaro, hiusstylisti ja newyorkilaisen Lauren+Vanessa-salongin omistaja. 

2. Poista ylijäämäkosteus hiuksista

Hiukset ovat suihkun jälkeen huokoisia, minkä vuoksi tukka imee paljon vettä. Rutistele hiuksia pyyhkeellä ja pidä niitä vähän aikaa pyyheturbaanin sisällä.

3. Vältä liiallista lotrailua hiuksiin jätettävien hoitoaineiden ja seerumien kanssa

– Erityisesti öljy- ja rasvapohjaiset hiuksiin jätettävät tuotteet hidastavat kuivumista, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos haluat kuivata hiuksesi nopeasti, suosi kevyitä hiuksiin jätettäviä suihkeita ja lisää vain latvoihin, Olson neuvoo.

”Suosi kevyitä hiuksiin jätettäviä suihkeita ja lisää vain latvoihin.”

4. Harjaa huolella

Hyvä harja tekee elämästä paljon helpompaa. Samalla kun föönaat, kampaa hiuksia tyvestä latvoihin. Karheaharjaisella harjalla saat luotua hiukseen tarpeeksi jännitettä, joka venyttää ja lisää kutreihin sileyttä ja kiiltoa. Vanessa Ungaro suosittelee harjan käyttämistä kihartimen korvikkeena. Kun käärit hiukset harjan ympärille ja osoitat niihin kuumaa ilmaa, saat kauniit laineet.

5. Käytä suutinta

Nykyään kaikkien hiustenkuivaajien mukana tulee lisäke, jolla on helpompi puhaltaa ilmaa suoraan hiuksiin. Näin lämpö keskittyy varmimmin hiussuortuvaan eikä ympäröivään ilmatilaan.

6. Skippaa ihan alimmaisten hiusten kuivaus

Olsonin mukaan alimmaiset hiukset voi huoletta jättää kuivaamatta, sillä ne peittyvät hyvin muun hiuspehkon alle. Riittää, että kuivaat noin 80 prosenttia hiuksistasi ja lopuksi voit vaikkapa taivuttaa muutaman hiussuortuvan kihartimella.

Riittää, että kuivaat noin 80 prosenttia hiuksistasi.

7. Kokeile keratiinihoitoa

Vaikka hiuksesi tuottavat keratiini-proteiinia luonnollisesti, ylimääräinen vahvistus tekee aina terää. Kampaajasi voi antaa sinulle keratiinihoidon, joka ehkäisee erityisesti kihartumista. Keratiini voi lyhentää kuivausaikaa jopa 60 prosentilla, ja sen vaikutus voi kestää kolme kuukautta. Ungaro muistuttaa, että kannattaa käyttää sulfaatittomia sampoota ja hoitoainetta, sillä ne vievät keratiinin hiuksista.

 

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?

Lopputulos ei välttämättä muistuta Kylie Jenneriä ja 6 muuta asiaa huulien täytöstä.

Muhkeat huulet ovat trendi-ilmiö, joten myös huulten täyttämisestä on tullut suosittua – pistoksilla voi saada helposti ja nopeasti muotoja huulilleen. Kauneusoperaatiossa huuliin pistetään pienellä neulalla hyaluronihappoa sisältävää kirkasta geeliä, jolla voidaan täyttää, muotoilla ja siloittaa huulia.

Kun suunnittelet omien huuliesi operointia, on tietysti tärkeää ensin harkita, onko huulien täyttö itselle tarpeellista. Jos vastaus on kyllä, seuraavaksi on syytä selvittää kaikki operaatiosta perinpohjaisesti. Glamour listasi asiat, jotka sinun pitäisi tietää ennen huuliesi muotoilua.

Lue myös: Suomalaiset haluavat nyt näitä kauneusleikkauksia

1. Tiedät mitä haluat

Sinun pitää tietää millaista lopputulosta toivot, sillä pistoksien laittaja ei voi tietää sitä puolestasi. Mieti tarkkaan haluatko hypätä ohuista huulista suoraan paksuihin ja pallomaisiin huuliin – sen nimittäin huomaa. Jos haluat nähdä selviä tuloksia heti, se on sinun valintasi, mutta usein asiakkaalle pyritään luomaan mahdollisimman luonnollinen lopputulos.

2. Jätä kuva Kylien huulista kotiin

Voit tuoda kuvan haluamistasi huulista, mutta siitä on yhtä paljon hyötyä kuin kampaajalle tuodusta kuvasta: Kampaajalta toivomasi väri ei välttämättä tartu hiustyyppiisi. Myöskään huulistasi ei välttämättä saa samanlaisia kuin toivekuvassasi. Saatat poistua pettyneenä. Jokaisen anatomia ja kasvojen muoto on erilainen, joten täydellisiä Kylie Jenner -huulia on vaikea saada.

”Insta-look ei tule pikkurahalla.”

3. Täyteaineita on erilaisia

Poissa ovat ajat, jolloin kollageeni oli ainoa vaihtoehto. Tarjolla on paljon erilaisia täyteaineita, jotka perustuvat elimistössä luonnollisestikin esiintyvään hyaluronihappoon, kuten Juverderm, Restylane ja Hydryalix. Aine valitaan sinun tarpeidesi mukaan. Toisin kuin moni luulee, botoxia ei piikitetä huuliin.

4. Insta-look ei tule pikkurahalla

Netissä törmää usein kuviin suurilla huulilla varustetuista naisista, mutta vain harvoilla on käsitys, mitä sellaisten huulien laittaminen oikeasti kustantaa. Pistokset maksavat, ja mitä muhkeammat huulet haluat, sitä enemmän joudut ottamaan kalliita pistoksia. Pistoksille tulee hintaa noin 200-500 euroa täyteaineen määrästä riippuen.

”Pysyvän lopputuloksen saamiseksi huulia pitää täyttää rutiininomaisesti, mikä tarkoittaa useita piikkejä ja rahanmenoa.”

5. Täyte ei ole ikuista

Lopputulos kestää vain vähän aikaa, ja siihen vaikuttaa valittu täyteaine, pistotekniikka ja asiakkaan ominaisuudet. Yleensä täyteaine pysyy huulissa noin kuusi kuukautta, kunnes se hajoaa aineenvaihdunnan myötä vedeksi ja sokeriksi. Pysyvän lopputuloksen saamiseksi huulia pitää täyttää rutiininomaisesti, mikä tarkoittaa useita piikkejä ja rahanmenoa.

6. Muista riskit

Ennen täyttämistä pitää selvittää, missä kaikkialla täytettä voi ottaa ja valita itselle sopivin paikka. Pistokset kannattaa ottaa koulutetulla terveysalan ammattilaisella. Riskit liittyvät pääasiassa tekijään – huuliin voi tulla kovettumia ja tulehduksia, jos toimenpide tehdään osaamattoman käsissä. Lopputulos voi olla myös epäsymmetrinen ja yliampuva.

7. Jälkihoito on minimaalista

Injektoinnin jälkeen voit jatkaa elämääsi normaalisti. Ilmeilyä, pillillä juomista ja tupakointia on silti syytä välttää, jotta täyteaine pysyy paikallaan. Turvotus laskee muutamassa päivässä ja lopputulos on viikon päästä parhaimmillaan. Mikäli et ole tyytyväinen lopputulokseen, voit mennä uudestaan muotoiluun, mutta kannattaa kuitenkin varoa, ettei huulien koolle sokeudu. Lopputulos ei välttämättä ole kaunis, jos huulia täyttää liikaa.