Miksi ostaa uutta kynsilakkaa, kun sen voi sekoittaa vanhoista? Näillä vinkeillä säästät selvää rahaa meikeissä.

Pohjia myöten

Jos hiusgeeli tai meikkivoide on jämähtänyt tuubin pohjalle, laita putkilo hetkeksi kuumaan veteen. Aine notkeutuu ja saat puristettua sen ulos. Voit myös leikata tuubin keskeltä poikki ja kaapia viimeiset rippeet ulos. Kappaleet voi ujuttaa toisiinsa kiinni, ja käytettävää riittää vielä päiväksi tai pariksi.

Pöllähtikö puuteria?

Irtopuuteria saattaa helposti tupsahtaa liikaa. Kun naama näyttää jauhopussissa dipatulta ja iho tuntuu kuivalta, kosteussuihke auttaa. Jos olet jo tehnyt silmämeikin, suihkuta kosteutta ensin kämmeniin ja taputtele vasta sitten kasvoille. Muussa tapauksessa voit sumuttaa suihketta suoraan kasvoille.

Kökkö ripsiväri

Ripsiväri on meikeistä se, jonka vaihtamisen kanssa ei kannata nuukailla. Kun harja haiskahtaa tai värimassa kuivuu, on aika ostaa uusi. Värin elvyttäminen vedellä on ehdottomasti kielletty, koska se saa bakteerit muhimaan nopeasti, ja pahimmassa tapauksessa voit saada silmätulehduksen.

Vinkki! Älä heitä ripsiväriä pois, kun se on finaalissa. Pese harjaosa, niin saat siitä hyvän kulmaharjan.

Älä laimenna

Sampoota tai hoitoainetta ei kannata laimentaa lisäämällä pulloon vettä. Ne menevät helposti pilalle, eikä tuote toimi, kuten sen on tarkoitus.

Tumma meikkivoide

Kesällä hankittu meikkivoide saattaa olla turhan tumma syksyllä, eikä tuubia ehdi käyttää loppuun. Saat vaalennettua sävyn, kun sekoitat voiteeseen ennen levittämistä seerumia tai kevyttä kosteusemulsiota. Kikka toimii myös, jos meikkivoide on liian paksua.

Vinkki! Sekoita meikkivoiteeseen emulsiomaista seerumia. Geelikoostumus saattaa alkaa rullata iholla.

Kypärälakka

Tuliko ostettua turhan tymäkkä hiuskiinne? Älä heitä purkkia pois, vaan kokeile suihkuttaa lakkaa niin kaukaa kuin kättä riittää. Mitä pidemmältä spreijaat, sitä hienojakoisemmin kiinne asettuu tukkaan. Voit myös säästää tujut hiuslakat kampauspäiviin – silloin ei haittaa, että tukan pinnasta tulee hieman kova.

Paksuuntunut kynsilakka

Lempilakka saa jatkoaikaa, kun sekaan pudottaa pari tippaa kynsilakanpoistoainetta ja ravistaa pulloa hyvin. Lakkaa voi myös pitää hetken lämpimässä vedessä. Loppumaisillaan olevan, jo hieman paksuuntuneen lakan saa käytettyä loppuun, kun sen yhdistää notkeampaan lakkaan. Lakkoja ja värejä voi sekoittaa keskenään aivan kuten huulipunia tai meikkivoiteitakin.

Vinkki! Uusi juhlamekko, eikä sopivaa lakkasävyä? Jos tuntuu turhalta ostaa uutta pulloa yhtä iltaa varten, saat kertakäyttökynsilakan miksaamalla lakkaan irtoglittereitä tai jauhemaisia luomivärejä kuten mineraalimeikkejä.

Klovniposket

Saat laimennettua liian tumman tai räikeän poskipunasävyn pyöräyttämällä pensseliä ensin puristepuuterissa ja vasta sitten poskipunanapissa.

Ja näin vältät hutiostokset:

Hajuvesi hakusessa? Pieleen mennyt hajuvesiostos voi olla tyyris moka, ja kaiken kukkuraksi siitä on vaikea loihtia parempaa. Hyvä sääntö on, että jos uusi tuoksu ei muistuta yleensä käyttämääsi hajuvettä, älä osta sitä ensinuuhkaisun perusteella. Tuoksu saattaa muuttua iholla paljonkin, joten odottele ainakin muutama tunti, ennen kuin kiiruhdat kempparin kassalle.

Etsi ikkuna. Sipaise kaupassa meikkisävyä kämmenselälle ja käy kurkkaamassa ikkunan vieressä tai ulkona, miltä väri näyttää luonnonvalossa.

Vie kotiin. Kun vaihdat käyttämäsi sarjan tuotteen hoitavampaan tai kokonaan toiseen merkkiin, pyydä näyte kotiin kokeiltavaksi. Näin varmistat, että tuote sopii varmasti, eivätkä rahat mene hukkaan.

Tulehtunutta näppyä ei kannata sorkkia omin sormin.

Siinä sellainen taas on – keskellä otsaa. Kipeänä tykyttävä finni, joka ei edes suostu nousemaan ihon alta esiin niin, että sen voisi hellästi puristaa.

Millä konstilla kipeästä näpystä, eli ihonalaisesta finnistä, voisi päästä eroon?

Jos etsit nopeaa ratkaisua, ainoa turvallinen tapa on kääntyä ammattilaisen puoleen, kertoo Popsugar-sivusto. Dermatologi voi avata ihon alle jääneen finnin pienellä viillolla ja tyhjentää sen sisään kertyneen aineen. Hoidon jälkeen finni paranee usein nopeasti.

Kotikonsteihin luottavan kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, ennen kuin alkaa ropeltaa näppyä omin sormin. Ihonalainen finni on usein näpyistä vaikeahoitoisin, joten siihen eivät vippaskonstit välttämättä auta.

Popsugar-sivusto listasi asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun ihollesi ilmestyy ihonalainen finni:

  1. Ihonalaiset finnit syntyvät ihan samalla tavalla kuin tavallisetkin. Ne koostuvat huokoseen kertyneistä bakteereista ja kuolleista ihosoluista. Näppy syntyy, kun iholla on liiallista talin tuotantoa. Ihonalaisia finnejä on erityisesti heillä, joiden iho on taipuvainen akneen.
  2. Älä purista ihonalaista finniä itse – tai sorki sitä muutenkaan. Tavallisenkin finnin puristamisesta voi koitua vakavia tulehduksia. Ihonalaisen finnin kohdalla riski on suurempi. Jätä siis finnin tyhjentäminen ammattilaisen tehtäväksi.
  3. Kipeiden, ihon alle jääneiden finnien ennaltaehkäisy on helpompaa kuin niiden hoitaminen jälkikäteen. Jos siis kärsit niistä, kiinnitä huomiota ihonhoitorutiiniisi. Lue vinkkejä epäpuhtauksiin taipuvan ihon hoitoon täältä.
  4. Ihoa kuivattavista aineista ei ole erityistä hyötyä ihonalaisiin finneihin. Sen sijaan finnin painaminen kuumalla liinalla useita kertoja päivässä saattaa auttaa sitä niin sanotusti puhkeamaan. ”Kun finni on noussut pintaan, purista se. Silloin kipu hellittää ja finni alkaa parantua”, dermatologi Neal Schultz kertoo.

  Kuiva iho ei tykkää usein toistuvista kuorinnoista eikä liian kuumista suihkuista.

  Ihonhoitorutiinit kannattaa tarkistaa, kun ihoa kiristää, tai se jopa hilseilee. Kuivasta ihosta ei kuitenkaan tarvitse kärsiä, sillä kuivaihoisille on olemassa valtavasti omia ihania hoitotuotteita ja toimivaksi todettuja niksejä. Stylecaster listasi seitsemän seikkaa, jotka kuivaihoisen tulee ottaa huomioon:

  1. Muista kosteutus

  Rasvoittuvan tai normaalin ihon omaava voi varmasti silloin tällöin skipata kosteusvoiteen, mutta kuivaihoisen tulisi kosteuttaa ihoaan päivittäin. Kuivaihoisen kannattaa käyttää iltaisin ravitsevaa ja kunnolla kosteuttavaa kasvovoidetta, ja aamuisin aurinkosuojakertoimella varustettua, hieman kevyempää kasvovoidetta. Levitä kosteusvoidetta myös kaulallesi ja käsillesi.

  Kuivaihoisen kannattaa lisätä ihonhoitorutiiniinsa myös luonnon öljyjä, kuten avokadoöljyä, arganöljyä tai jojobaöljyä tuomaan lisäkosteutusta.

  2. Älä kuori liikaa

  Älä kuori ihoa liian usein, sillä se kuivattaa ja ärsyttää ihoa. Valitse tarvittaessa ammattilaisen avulla itsellesi sopiva kuorintatuote ja rajoita kuoriminen yhteen, ja maksimissaan kolmeen kertaan viikossa.

  3. Suihkuttele viileämmällä vedellä

  Niin ihania kuin pitkät kuumat suihkut ovatkin, ne myös kuivattavat ihoa. Stylecaster kertookin hyvän vinkin lämpimien suihkujen rakastajille: suihkuttele maksimissaan kymmenen minuuttia tai siirry kuumista suihkuista asteittain hieman viileämpiin, lämpimiin suihkuihin. Kookosöljyn tai vaseliinin levittäminen iholle ennen suihkua estää myös ihon kuivumista. Jos et millään malta luopua kuumista suihkuista, niin varjele kuumalta vedeltä ainakin kasvojesi herkkää ihoa.

  4. Tarkista tuoteseloste

  Ihonhoitotuotteisiin, kuten kasvoveteen on usein lisätty alkoholia tehostamaan tuotteen vaikutusta. Jos tuotteessa on runsaasti alkoholia, tuote on yleensä kuivaihoiselle liian kuivattava.

  5. Puhdista hellästi

  Iho on syytä puhdistaa joka ilta, vaikkei meikkiä käyttäisikään. Jos iho on puhdistuksen jälkeen kuiva, vaihda puhdistustuotteesi hellävaraisempaan ja kosteuttavampaan.

  6. Valitse naamio tarkkaan

  Erilaisia kasvonaamioita on hauska kokeilla, mutta kuivaihoisen on oltava erityisen tarkka sopivaa naamiota valitessaan. Puhdistavat, ihohuokosia supistavat naamiot ovat usein myös kuivattavia. Valitse sen sijaan kosteuttavia ja rauhoittavia naamiota. 

  Jos kuivassa ihossasi on muutamia epäpuhtaita kohtia, käytä puhdistavaa naamiota tai finnivoidetta vain niihin kohtiin.

  7. Puuteroi maltilla

  Puuterit ja mattapinnan antavat meikkivoiteet tekevät kuivasta ihosta usein entistä elottomamman näköisen. Nestemäinen, puolimatan ja kuultavan pinnan antava meikkivoide tai BB-voide on usein kuivaihoiselle sopivin. Jos iho alkaa päivän mittaan kiiltelemään, puuterin sijasta kannattaa kokeilla puuteripapereita.