Markettimeikit ovat Marin yllätykseksi melkein yhtä hyviä kuin kalliimmat.

Ylelliseen kosmetiikkaan mieltynyt Mari ja edullisia meikkejä käyttävä Paula vaihtoivat viikoksi tuotteita. Tulos: kommelluksia, finnejä ja ahaa-elämyksiä.

Tästä kylppäristä on kaaos kaukana. Hyllyillä on muutamia mutta sitäkin tarkemmin valittuja purkkeja. Ne ovat painavan näköisiä ja kultakirjailuin koristeltuja – sellaisia, joita ei erehdy luulemaan lähikaupan hyllyltä napatuiksi.

Purnukat omistava hämeenlinnalainen Mari Hautamäki kertookin satsaavansa laatuun. Hän käyttää kosmetologin ja kampaajan suosittelemia tuotteita sekä itse löytämiään luksusmerkkejä, joita ovat vaikkapa Gernetics, Guerlain ja Dior. Kalleimmista tuotteista pitää olla valmis maksamaan useitakin satasia, mutta Marilla raja menee 80 eurossa. Sillä irtoaa esimerkiksi ylellinen seerumi.

– Ostan ihotyypilleni sopivia tuotteita, sillä haluan ennaltaehkäistä ryppyjä ja finnejä. Laatu maksaa itsensä takaisin kauniina ihona ja hiuksina, Mari tuumaa.

Järvenpääläisen Paula Aholan kylpyhuoneen hyllyillä ei hienostuneita lasipurkkeja näy, vaan siellä lojuu sikin sokin värikäs katras markettikosmetiikkaa. Osa puteleista on päässyt vähän nuhraantumaan, ja on selvää, että täältä on turha etsiä yli 20 euron arvoista purnukkaa. Sen sijaan tarjolla on Pirkkaa, Niveaa ja Maybellinea. Tarkan markan nainen ei nirsoile, vaan käyttää loppuun jopa huonoiksi havaitsemansakin tuotteet.

– Olen kova säästämään, enkä voisi kuvitellakaan laittavani viittäkymppiä voiteeseen. En usko, että tuotteissa on suuria eroja, Paula pohtii.

Mari on satsannut teinistä saakka kalliisiin kasvovoiteisiin, joten pelkkä ajatus Niveasta epäilyttää.

MARI TUTUSTUU MARKETTIKAMAAN

Maanantai

Haikeus iskee, kun pakkaan luottotuotteeni pois näkyviltä. Huolettaa, meneekö ihoni viikossa huonoon kuntoon. Normaalisti käytän minulle tarkoin valittua kosmetiikkaa. Ehdottomuuteni huvittaa itseänikin, mutta minkäs tälle mahdan!

Tyttäreni Emma tulee kylpyhuoneeseen ihastelemaan uusia tulokkaita. Bling blingiä riittää. Markettituotteet ovat paljon värikkäämpiä ja houkuttelevimpia kuin omat purkkini. Korvaakohan ulkonäkö sisällön?

Olen muutaman kerran ostanut kosmetiikkaa kauppareissun yhteydessä. Olin kuin lapsi karkkikaupassa, enkä meinannut osata valita mitään, kun valikoima oli niin valtava.

Tärkeintä ihonhoidossa on, että aineet sopivat omalle ihotyypille. Siihen tarvitaan ammattilaisen apua. Joskus se tarkoittaa lähemmäs sata euroa maksavaa seerumia, mutta kerran se vain kirpaisee.

Ennen lukion vanhojentansseja sain lahjakortin ihonpuhdistukseen, sillä kärsin murkkuiän finneistä. Hoidon jälkeen kosmetologi suositteli edustamiaan tuotteitaan. Olin myyty! Hankin kesätienesteillä ensimmäisen laatutuotteeni, ja sillä tiellä olen edelleen.

Mieheni on silminnähden innoissaan kokeilustani. Hän toivoo, että hurahdan halpiksiin. Kustaalla on tapana sanoa, että aina kun ostan uuden tuotteen, joku saa hyvät naurut matkalla pankkiin.

Tiistai

Ihonhoito on minulle tärkeämpää kuin meikkaus. Olen oppinut äidiltä, ettei nukkumaan parane mennä meikit naamassa. Sitä virhettä en olekaan ikinä tehnyt. Jopa nuorena raahauduin baari-illan päätteeksi aamuneljältä kylpyhuoneeseen.

Olen saanut kosmetologilta selkeät ohjeet ihonhoitoon. Käytän puhdistusmaidon lisäksi kasvovettä, jotta kasvoihin ei jää meikin rippeitä. Lumenen puhdistusgeeli yllättää minut: kasvot puhdistuvat täydellisesti! Mietin, miksi olen käyttänyt kahta kallista tuotetta, jos pärjään yhdellä halvalla.

Iho jää tosin kuivaksi. Yritän paikata tilannetta Nivean rasvalla, jota lotraan hyvällä omallatunnolla, kun litrahinta on niin huokea. Menee tovi ennen kuin voide imeytyy, eikä iho tunnu yhtä hyvältä kuin normaalisti.

Keskiviikko

Aamu alkaa hyvissä fiiliksissä. Lumenen meikkivoide levittyy täydellisesti ja suorastaan hulahtaa ihoon. Meikki tulee testattua vielä töissä, missä ohjaan jumppatunnin ikäihmisille. Ja se pysyy! Olen yllättänyt, että laadukkaan meikkivoiteen voi saada näin halvalla.

Mietin, että olen ehkä turhaan jämähtänyt Lancômeen ja Dioriin ja suunnannut pelkästä tottumuksesta tutuille hyllyille. Ehkä voisin jatkossa uskaltautua myös markettin. Mies peukuttaa sohvalta.

Torstai

En koe huonoa omaatuntoa ostaessani kalliita tuotteita, vaikka suhteemme alussa piilottelin niitä mieheltäni. Hän ei tosin osaa erottaa, onko tuote kallis vai ei. Kosmetiikka on ainut asia, mihin törsään. Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Laatutuotteet maksavat itsensä takaisin, sillä ne kestävät käytössä pitkään. Tippa riittää, kun raaka-aineet ovat hyviä.

Sama pätee hiuksiin. Kampaajani kehotuksesta siirryin teininä kampaamotuotteisiin, sillä vaaleat hiukseni olivat kuivat. Huomasin nopeasti eron: pienellä tipalla tukkani muuttuu hoidetummaksi. Sen koommin en ole koskenut markettisampoisiin.

Testaan Linna-sampoota, josta tulee mieleen kesämökin sauna. Pestessä tuntuu, että tukkani on superpaksu, jee! Mutta tuote huijaa, oikeasti se tekeekin tukasta rutikuivan. Lapset sen sijaan tykkäävät, sillä sampoossa on mieto tuoksu.

Perjantai

Tälläydyn viikonlopun kunniaksi. Työkaverini kehuu silmiäni ja kysyy, onko halpiksista ollut mihinkään. Vaikka lopputulos on kaunis, en pidä Max Factorin ripsarin voimakkaasta tuoksusta. Omaa Cliniqueta on ikävä!

Maybellinen huulikiilto on puolestaan huippulöytö. Kiiltoa pitää lisätä päivän mittaan, mutta niin pitää omaa Lancômeanikin. Olo tuntuu huijatulta! Yksi piste Kustaalle.

Lauantai

Tänään saunotaan. Tutkin innoissani karkkipaperien värisiä kertakäyttönaamioita äitini kanssa. En tiedä, tekevätkö nämä jotain iholle, mutta ainakin niiden katselu piristää flunssaista oloa. Luksustuotteet ovat melko pelkistettyjä, eikä niiden tuottama mielihyvä tule pakkausten ulkonäöstä vaan lopputuloksesta eli terveestä ihosta.

Apricot facial scrub -kuorinta tuoksuu huumaavalta, mutta jessus, mitä kivenmurikoita siinä on! Tuntuu, että koko naama lähtee irti. Iho jää kireän tuntuiseksi, mutta kompensoin vaurioita laittamalla kunnolla naamarasvaa. Purkki on jo puolityhjä.

Sunnuntai

Viimeinen päivä lainarasvojen kanssa on käsillä – onneksi. Kaipailen omia hoitorutiinejani.

Vaikka minulle ei ole tullut viikon aikana iho-ongelmia, uskon, että iho menisi huonoon jamaan, jos jatkaisin halpiksilla. Sama koskee hiustenhoitotuotteita. Halvat kuivattavat.

Lähipiirissäni on ollut yleinen vitsi, että minulle kelpaa vain paras. Viikon aikana kynnys markettikosmetiikan ostamiseen on kuitenkin laskenut. Ero luksukseen ei ole valtaisa, jos vain löytää oikeat tuotteet.

Se kuitenkin mietityttää, miten halpojen tuotteiden valintaan saisi asiantuntija-apua. Kyllä rahaa saa helposti tuhlattua siihenkin, jos tekee vikaostoksia.

Mari Paulan kauneudenhoidosta:

”Paula suhtautuu ihanan huolettomasti ihonhoitoon. Tämän kokemuksen perusteella en kuitenkaan uskaltaisi luopua laatutuotteista. Uskon, että ihoon vähitellen tulevat vauriot näkyvät kunnolla vasta vuosikymmenten jälkeen, minkä vuoksi ennaltaehkäisy on tärkeää.”

Suolasuihke osoittautui löydöksi!

PAULA TESTAA LUKSUSTA

Maanantai

Tuntuu kuin olisi joulu: kylppäri on täynnä toinen toistaan arvokkaamman näköisiä puteloita. Omat halpispurkkini olen laittanut evakkoon vetolaatikkoon, ja uudet komeilevat paraatipaikalla lasivitriinissä. Kun kerrankin on luksusta, en raaski heittää roskiin edes paketteja.

Olen käyttänyt koko ikäni markettikosmetiikkaa. Kympin rasvoilla pärjää mielestäni hyvin, ja ehkä vaatimattomuus on lapsuudenperheen peruja. Asuin nuoruuden kahdestaan isäni kanssa, ja jalkakarvat lähtivät näppärästi partavaahdolla. En ole ikinä käynyt kosmetologilla tai saanut ohjeita ihonhoitoon.

Kokeilu jännittää, sillä en tunne suurinta osaa merkeistä. Lancômesta ja Diorista olen sentään kuullut. Osa tuotteista on minulle entuudestaan tuntemattomia, kuten vaikkapa silmänympärysvoide. Tunnen pistoksen sydämessäni. Tiedän, että voiteen käyttö olisi pitänyt aloittaa kymmenen vuotta sitten.

Tungen anoppilaan lähtiessä naamaan rasvaa, joka on ihanan pehmeää. Iho on kuin vauvanpylly! Kotiin palatessa huomaan, että kyseessä olikin poispestävä kasvonaamio. Pistän mokan alkuhässäkän piikkiin. Ensi kerralla luen ohjeen.

Tiistai

Olen aivan hukassa, missä järjestyksessä tuotteita pitäisi käyttää ja mihin niitä laitetaan. Rasvoissa on mukana levitystikku, jollaista en ole ennen nähnytkään. Herään puolta tuntia aikaisemmin tutustuakseni ohjeisiin kunnolla.

En ole ennen pessyt aamulla kasvoja, sillä olen ajatellut, että ne eivät likaannu yön aikana. Nyt aamu alkaa orjallisesti ohjeita noudattaen kaksiosaisella puhdistuksella eli Gerneticsin puhdismaidolla ja kasvovedellä. Kallisarvoisia sekunteja kuluu, kun odottelen tuhdin kasvorasvan imeytymistä. Vasta tämän jälkeen pääsen meikkaamaan. Huh!

Illalla pesen tukan kampaamotuotteilla, jotka voittavat mennen tullen koko perheen käyttämän markettisampoon. Ihana fiilis, kun tukka tuntuu hoidetulta. On tosin outoa käyttää eri tuotteita kuin muu perhe ja jemmata ne piiloon.

Suihkun jälkeen kaipaan asiantuntijan neuvoa, sillä en tiedä, voiko hiusöljyä laittaa jätettävän hoitoaineen lisäksi. Eipä taida tarvita, sillä poikani Emppu tuoksuttelee tukkaani ja kehuu tuoksua jumalaiseksi.

Keskiviikko

Tunnen itseni rikolliseksi, sillä aamupuhdistus jää väliin. Uni meni kauneuden edelle. Kun aikaa on vain yhteen asiaan, valitsen meikkaamisen.

Meikit tuntuvat oudoilta. Lancômen meikkivoide on vaikea levittää, ja ripsari paakkuntuu. Olen tottunut siihen, että meikkaaminen sujuu helposti. Eniten ikävöin Max Factorin ripsiväriä.

Illalla lukittaudun vessaan viettämään itseni kanssa luksusaikaa. Mies kuittailee, että taasko naamaa pitää puunata. Kuorin kasvot Gerneticsin kuorintavoiteella. Aivan mahtavaa ainetta: hienosiruinen tahna tekee ihosta sileän. Ihan naurattaa, miten olen voinut kuoria kasvoni vuosia kaiken maailman jalkasuoloilla.

Torstai

Aamupuhdistus jää taas väliin. Illan putsaussoperaatio oli niin valtaisa, ettei yön aikana ole voinut tapahtua mitään pahaa.

Meikit tuntuvat nyt himpun verran tutummilta. Ripsiväri osoittautuu hyväksi, kun sitä oppii levittämään. Töissä kuumassa keittiössä huomaan sen pysyvän piirun verran paremmin kuin omani.

Huomaan myös ikäväkseni, että naamani on alkanut kukkia. Mahtaakohan se liittyä liian hoitaviin rasvoihin tai liialliseen ihon puhdistamiseen?

Puuterin levittäminen siveltimellä kummastuttaa.

Perjantai

Puhdistan kasvot ennen meikkaamista, koska tänään on vapaapäivä. Naaman puunaaminen on ihan kivaa, kun ei ole kiire.

Lancômen puuterihuiskan virkaa en tajua – miksi ei voi käyttää tavallista puuterivippaa? Ja miksi huulikiilteen pitää toimia napilla? Ehkä luksus on tätä. Pientä ihmettelyä arjen keskellä.

Hiustuotteiden kanssa on vielä opeteltavaa. Wellan hoitavan hiusöljyn käyttäminen mietityttää. Tuntuu, että ohjeen mukainen muutama tippa ei riitä, mutta tuplamäärä tekee tukasta luultavasti rasvaisen.

Lauantai

Ihostani on yllätyksekseni tullut tasaisempi ja ehkä jopa kimmoisampi. Myös mustapäät ovat hävinneet. Puunaaminen on tainnut kannattaa, enkä raaski puristella ihoa tapani mukaan.

Saan meikkipuuterin levittämisestä hyvän fiiliksen, kun meikki ei jää paakkuina poskille.

Kukapa olisi uskonut, että voisin hurahtaa johonkin tällaiseen.

Lounaalla tapaan isäni, joka kehuu minun näyttävän freesiltä. Hän utelee, olenko tehnyt jotain itselleni.

Sunnuntai

Tuntuu ihmeelliseltä, miten naiset raaskivat laittaa vuodessa satoja euroja naamavärkkiinsä. Kaiken lisäksi uusien tuotteiden kokeileminen on riskialtista puuhaa, ja rahaa voi mennä hukkaan.

Voisin pyytää joululahjaksi luksusrasvoja ja käyttää ne tehokuurina, mutta jokapäiväisessä ihonhoidossa pelittävät edelleen Lumene ja Nivea. Meikeissäkin luotan halpiksiin, vaikka kalliimmat pysyvät paremmin. Lisään mieluummin huulipunaa muutaman kerran kuin maksan itseni kipeäksi.

Paula Marin kauneudenhoidosta:

”En voi kuin ihastella sitä, miten Mari jaksaa hoitaa ihoaan ja hiuksiaan. Kymmenen vuoden päästä toivon varmasti, että olisin kiinnittänyt asiaan yhtä paljon huomiota. Täydellinen iho ei kuitenkaan ole niin tärkeä asia, että olisin valmis maksamaan maltaita sen hoitamisesta.”

Lue myös:

Mariela Sarkiman parhaat nettivinkit: Näin ostat amerikkalaisista verkkokaupoista helposti

Hanki lomakosmetiikka marketista – parhaat tuotteet

Järvivettä, vauvaöljyä ja markettimeikkejä! Julkut kertovat, miten kaunistaudutaan halvalla

Mari Hautamäki, 33

Fysioterapeutti, Hämeenlinna.

Käyttää kosmetologin suosittelemaa luksuskosmetiikkaa. Lempimerkkejä Gernetics, Dior, Lancôme ja Wellan kampaamotuotteet.

Käyttää kosmetiikkaan ja hiustenhoitoon 60–80 euroa kuussa.

Suoriutuu ihonhoidosta ja meikkaamisesta 15 minuutissa.

Asuu miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

 

Paula Ahola, 33

Ravintolapäällikkö, Järvenpää.

Suosii alle 10 euroa maksavaa markettikosmetiikkaa. Lempimerkkejä Lumene, Maybelline ja Linna.

Käyttää kosmetiikkaan ja hiustenhoitoon noin 20 euroa kuussa.

Suoriutuu ihonhoidosta ja meikkaamisesta viidessä minuutissa.

Asuu miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Hiuslakka pelastaa päivän vaatekaapilla, kynsiä laittaessa ja jopa eräoloissa.

Hiuslakka on todellinen kodin monitoimituote. Paitsi että lakalla voi estää monenlaisia hiuskatastrofeja, sillä voi myös esimerkiksi poistaa tahroja, kiinnittää lyijykynäpiirustuksia ja hätistellä ötököitä. 

Hiuslakka voi toimia paitsi hiuslakkana, myös ainakin näissä 27 muussa tehtävässä:

Pukeutujan pelastaja

1. Housujen vetoketjun jäykistäjä

Suihkaus hiuslakkaa vetoketjun eri osiin auttaa lepsua, helposti avautuvaa vetoketjua pysymään tiukkana, vinkkaa Reader's Digest. Hiuslakka voi siis estää ihmisiä vilauttelemasta alusvaatteitaan julkisella paikalla – ei täysin turha ominaisuus. 

2. Nukanpoistaja

Nukasta pörröisen takin tai neuleen voi koettaa pelastaa talouspaperilla tai kankaanpalalla, johon on suihkutettu hiuslakkaa. Tahmainen lakka houkuttelee nukkapalloja puoleensa, lupaa My Thirty Spot -sivusto

3. Sukkahousujen pelastaja

Sukkahousujen silmäpakoja on jo totuttu korjaamaan värittömällä kynsilakalla, mutta hiuslakka voi ajaa saman asian. Ohuiden sukkahousujen repeytymistä voi myös ennaltaehkäistä suihkauttamalla lakkakerroksen sukkisten pintaan. Seventeen-lehti suosittelee sukkahousujen käyttäjää pitämään matkakokoista lakkapulloa aina laukussaan.

4. Ompelijan avittaja

Tujaus hiuslakkaa jäykistää ompelulangan niin, että se sujahtaa helposti neulansilmään, Stuff-sivustolla neuvotaan.

5. Kenkien liukumisen estäjä

Kenkien sisäpohjia ei aina osata suunnitella niin, että ne eivät liukuisi jatkuvasti. Pohjalliset eivät kaikissa tapauksissa auta, koska ne muuttavat kenkien istuvuutta. Hiuslakalla sen sijaan saa luotua ohuen, liukumista estävän kerroksen kengän sisäpohjaan, More-sivustolla neuvotaan.

6. Kengänkiillotuksen apulainen

Lakka suojelee kostealta säältä paitsi hiuksia, myös kenkiä. Hiuslakalla voi auttaa kenkälankkia pysymään ja kenkiä säilyttämään värinsä pidempään. Lakkaa tulee suihkuttaa kenkiin puhdistuksen ja kiillotuksen jälkeen, ohjeistaa Babble.com.

7. Sähköisyyden poistaja

Reisiin liimautuva hameenhelma tai muu ärsyttävän sähköinen vaate on helppo laittaa aisoihin hiuslakalla. Good Housekeepingin mukaan pieni määrä toimii parhaiten. 

8. Hameenhelman aisoissa pitäjä

Joillakin lyhythelmaisilla vaatekappaleilla on ikävä taipumus hilautua päivän mittaan reittä pitkin ylöspäin. Tähänkin pulmaan auttaa hiuslakka. Gurl.com suosittelee suihkuttamaan lakkaa takapuoleen ja reisiin. Konsti toiminee ainakin sen aikaa, että pääsee vaihtamaan vaatteita.

 

Käsistään kätevän kaveri

9. Lehtien tai kranssin säilyttäjä

Syksyn lehdet ja joulukranssit säilyttävät värinsä hehkuvina pidempään, kun ne käsittelee hiuslakalla. Reader's Digestin mukaan lakkakerros lukitsee kosteuden esimerkiksi jouluisen koristeseppeleen havunneulasiin.

10. Taiteen kiinnittäjä

Hiili-, liitu- ja lyijykynäpiirustusten kiinnittämiseen myydään erityistä suihketta, mutta More-sivuston mukaan hiuslakka ajaa saman asian. Lakan ansiosta piirrokset säilyvät pitkään kauniina eivätkä tahraa yhtä paljon kuin ilman kiinnitystä. 

11. Lahjapaperin luoja

Kiiltävä hiuslakkakerros muuttaa tavallisen paperin tai sanomalehden tyylikkääksi lahjapaperiksi, kertoo Aol.-sivusto. Sanomalehdestä mustekaan ei tarraa sormiin niin helposti käsittelyn jälkeen.

12. Reseptien päällystäjä

Hiuslakalla voi suhauttaa kosteutta hylkivän pinnan vaikkapa talteen leikattuille resepteille ja muille muistiinpanoille, jotka ovat alttiita tahriintumaan, Babble.com neuvoo. 

13. Katuliidun kiinnittäjä

Sekä lasten katuliitutaide että sisustuksen kaunistukseksi liitutaululle kirjoitettu teksti pysyvät paikoillaan pidempään hiuslakkakäsittelyn avulla. Vinkin antoi Good Housekeeping.

 

Kotiapulainen

14. Leikkokukkien säilyttäjä

Hiuslakka antaa leikkokukille yhden lisäpäivän elinaikaa. Suihkuta kukkakimppu lakalla ennen kuin asettelet sen maljakkoon, neuvotaan Stuff-sivustolla.

15. Koirankarvojen poistaja

Huonekaluihin sekä vaatteisiin tarttuneet lemmikkien karvat sekä ihmisten hiukset saavat kyytiä, kun niiden kimppuun käy talouspaperilla tai rätillä, johon on suihkutettu hiuslakkaa. Puhtaanapitoneuvon antoi hair.allwomenstalk.com.

16. Verhojen puhtaanapitäjä

Verhoihin saa One Country -sivuston mukaan likaa hylkivän pinnan, kun niihin suihkuttaa useamman kerroksen hiuslakkaa. Edellisen kerroksen tulee antaa kuivua ennen seuraavan laittamista. 

17. Etiketin poistaja

Sitkeät etiketit ja niiden jälkeensä jättämä tahma hellittävät, kun pulloja ja purkkeja käsittelee hiuslakalla, Little Things -sivustolla neuvotaan.

18. Tahranpoistaja

Seventeen-lehden mukaan hiuslakassa liottaminen tehoaa hyvin huulipunaan ja muihin meikkitahroihin. Meikin lisäksi myös kuulakärkikynän jälkiä voi poistaa huonekaluista ja vaatteista hiuslakan avulla.

 

Selviytymispakkaus

19. Tulen ylläpitäjä

Jos joskus maailmassa sattuisit olemaan eräoloissa hiuslakan ja sytkärin kanssa, saisit niillä tarvikkeilla nuotion sytytettyä – tosin touhu olisi jokseenkin vaarallista. My Thirty Spot vinkkaa, että hiuslakkasuihkauksella voi herätellä hiipuvaa takkatulta kotona, jos on aikuinen ja erittäin varovainen. 

20. Ötökkäsuihke

Hiuslakka soveltuu kärpästen ynnä muiden öttiäisten karkoittamiseen, vinkataan Nest Expressed -blogissa.

 

Kaunistaja

21. Pinnien pidon parantaja

Hiuspinnit pysyvät paremmin tukassa, kun ne suihkuttaa hiuslakalla ennen paikoilleen laittamista, neuvoo One Country.

22. Kynsilakanpoistoaine

Kynsilakan saa alkoholipitoisella lakalla irti paitsi kynsistä, myös huonekaluista, House Beautiful neuvoo.

23. Glitterin kiinnittäjä

Hiuslakalla voi kiinnittää irtohileitä hiuksiin, iholle ja moneen muuhun paikkaan. Askartelussa hiuslakkasuihkaus varmistaa, että glitter pysyy paikoillaan. XO Vain -sivuston mukaan esimerkiksi trendikäs glitterjakaus syntyy helposti hiuslakan avulla.

24. Kuivasampoo

Hiuslakkaa voi käyttää kampauksen tekoon myös vähemmän perinteisellä tavalla, NY Mag vinkkaa. Kuivasampoona lakka toimii, kun sitä suihkuttaa käsiin, hieroo hiusten tyveen ja sitten föönaa tukan ilmavaksi. 

25. Meikin kiinnittäjä

Ei, lakkaa ei missään nimessä kannata suihkuttaa suoraan naamaan, vaikka tavoittelisi kuinka pysyvää lopputulosta. StyleCaster-sivustolla neuvotaan, että hyvän lopputuloksen saa, kun nojaa päänsä takakenoon ja suihkauttaa lakkaa ilmaan kohti kattoa kasvojen yläpuolella. 

26. Pikakuivattaja

Kynsilakka kuivuu nopeammin saatuaan pintaan hiuslakkakerroksen, neuvoo Bustle. Muista suihkuttaa lakkaa tarpeeksi kaukaa.

27. Kulmakarvageeli

Omaa elämäänsä elävät kulmakarvat saa kuriin hiuslakalla. Lakkaa voi kulmiin laittoa varten suihkauttaa joko sormenpäähän tai kulmakarvaharjaan. Gurl.com suosittelee tähän tehtävään lakkaa, jossa on mieto pito.

Onko edessä tärkeä ilta, mutta aika on kortilla? Vai kaipaavatko aamunturpeat kasvot piristystä? Nopea kasvohoito kirkastaa ilmeen hetkessä.

Kun peilistä näkyvät samea iho ja ryytynyt ilme, moni yrittää parantaa asiaa lisäämällä meikkiä. Pikainen kasvohoito tekee kuitenkin ilmeelle ihmeitä.

1. Poista ensin silmä- tai huulimeikki meikinpuhdistusaineella. Valitse sitten mieleisesi monitoimituote, jossa on samassa paketissa esimerkiksi puhdistus, kuorinta ja kosteutus.


Jos haluat varmistaa virkeän olemuksen aamulle ja kaipaat rasvoittuvalle iholle tehokkaampaa kuorintaa, kokeile ennen seerumin levittämistä Lush Cup O’Coffee Face and Body Maskia, 13 €. Vastajauhetun kahvin aromeilla hemmotteleva kuorinta herättelee uuteen päivään.

2. Levitä monitoimituote kauttaaltaan kasvoillesi. Hiero samalla ihoa kevyesti tehostaaksesi kuorinnan heleyttävää vaikutusta. Jätä tuote 2–3 minuutiksi vaikuttamaan kasvoillesi naamion tapaan, jotta puhdistettu ja kuorittu iho voi imeä tarvitsemaansa kosteutta itseensä.


The Body Shop Tea Tree 3-in-1 Wash.Scrub.Mask -puhdistustuotteen mutakoostumus putsaa rasvaisen tai sekaihon tehokkaasti. Iho kirkastuu, pehmenee ja jää mattapintaiseksi.

3. Kastele tämän jälkeen sormenpäät ja hiero kasvojasi hieman voimakkaammin alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein, jotta saat kasvojen lihakset heräämään. Huuhtele loput naamiosta lämpimällä vedellä. Käännä lopuksi vesihana viileämmälle ja painele käsilläsi kasvojen ihoa viileän veden avulla. Näin saat supistettua ihohuokosia sekä aktivoitua kasvojesi verenkiertoa. Pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen iho suorastaan hehkuu.


Mia Höytö Cosmetics Lumous Rich Nurturing Serumin sisältämä koivunmahla stimuloi solujen muodostumista ja hyaluronihappo kiinteyttää sekä uudistaa ihoa, 55 €.

 

4. Viimeistele hoito kiinteyttävällä ja napakoittavalla seerumilla. Taputtele muutama tippa seerumia kasvoillesi ja sivele loput tuotteesta kaulalle. Pyöräytä hartiat, venytä niskaa puolelta toiselle – ja kas! Ilme on jo rutkasti freesimpi.

Hoitolaelämys syntyy kotioloissakin. Varaa itsellesi yksi ilta, ja helli kasvot hehkuviksi sekä mieli rentoutuneeksi.

1. Kylpylämäiseen kokemukseen liittyy olennaisesti rauhallinen tunnelma. Laita hiljaiseksi taustamusiikiksi lempiartistisi levy, sytytä kynttilöitä ja päätä antaa itsellesi täydellinen rentoutumishetki.

2. Jos kasvoillasi on meikkiä tai meikinjäämiä, pyyhi ne pois meikinpoistoaineella. Puhdista kasvot hellävaraisella kuorintavoiteella, jotta saat irrotettua kuolleen ihosolukon kasvoiltasi. Ota sen jälkeen käyttöön pehmeä käsipyyhe ja kastele se kuumalla vedellä. Varo kuitenkin liian polttavaa vettä. Purista pyyhkeestä suurin osa vedestä pois ja asetu mukavasti takakenoon istumaan tai sängylle makaamaan. Asettele lämmin pyyhe kasvojesi päälle niin, että se peittää kasvot, mutta saat hengitettyä. Rentoudu lämpimän pyyhkeen alla 4–5 minuuttia, ja anna lämmon aukaista ihohuokosiasi tulevalle hoidolle.


Dermosil Kosteuttava Kasvonaamio Puolukka kosteuttaa ja vahvistaa erityisesti herkkää ihoa. Ihoa pehmentävä sheavoi sekä puolukkaisen raikas hypo parfum -tuoksu takaavat helposti reagoivallekin iholle tehokkaan kosteutuksen. 6 €.

3. Rentoutumisen jälkeen poista lämmin pyyhe ja kuivaa kasvosi. Kun ihohuokoset ovat hieman enemmän auki, niille siveltävä naamio pääsee vaikuttamaan ja puhdistamaan syvemmin.


Glamglow Gravitymud Firming Treatment, 50 €, kiinteyttää ja napakoittaa kasvojen ihoa merilevän ja lakritsijuuren avulla. Naamio vaihtaa väriä sekä kuivuu 20–30 minuutin vaikutusajan aikana, jonka jälkeen se poistetaan iholta kulmista irrottamalla ja loput vedellä.

4. Valitse omalle ihotyypillesi sopiva naamio. Puhdistava savinaamio sopii rasvaiselle sekä sekaiholle mutta voi olla liian voimakas kuivalle hipiälle. Voidemaiset puhdistusnaamiot sisältävät usein enemmän kosteuttavia ainesosia.


L’Oréal Paris Pure Clay Purify Mask on puhdistava ja mattapinnan antava savikasvonaamio, joka ei kuivata ihoa. Voidemainen koostumus, johon on lisätty kolmea eri savityyppiä syväpuhdistaa ihon tehokkaasti ja poistaa ylimääräisen rasvan. 10 €.

5. Puhdistavan naamion jälkeen on hyvä antaa kasvoille paljon kosteutta, jotta ihon kosteustasapaino säilyy. Levitä kasvoille naamion huuhtelun jälkeen muutama tippa rentouttavaa seerumia ja hiero tuote hitain, pyörivin liikkein joka puolelle. Aloita kasvojen alaosasta ja etene ylöspäin suuntautuvin liikkein leuka­periä pitkin poskille. Etene sitten nenän alueelta poskipäitä pitkin ohimoille ja siitä otsalle. Rentouta hieromalla erityisesti leukaperät ja otsalihakset sekä ohimot.


Supermood Egoboost Moisture Kick Serum sisältää tehokosteuttavaa pakurikääpää. Seerumi tuo iholle joustavuutta ja auttaa sitä pysymään kosteana myös alhaisessa ilmankosteudessa. 59 €.

6. Jos ihosi on hyvin kuiva, voit vielä hieronnan jälkeen levittää kasvoille kosteuttavan naamion. Naamio antaa yhdessä seerumin kanssa tuplamäärän kosteutta, ja iho näyttää kimmoisammalta ja napakammalta sekä tuntuu pehmeältä. Jos iho on rasvoittuva, voi kasvoille levittää naamion sijaan kosteuttavan yövoiteen.

Vaihtoehtoja on kaksi: peitä tai hämää.

Vaikka ihostaan huolehtisi kuinka, silloin tällöin hyväihoinenkin joutuu kärsimään näyttävästä näppylästä kasvoillaan. Mistä hyvästä tämä nyt tuli? Ja miten ihmeessä sen saa piiloon?

Toki finnin voi vain antaa olla – sehän on loppujen lopuksi vain finni, joita useimmilla meistä tulee ja menee. Jos finnin haluaa kuitenkin piilottaa ennen kuin se katoaa itsestään, kannattaa ottaa nämä meikkivinkit avuksi:

1. Käytä pohjustusvoidetta

Peitto-operaatio on helpointa aloittaa puhtaalta ja (mahdollisimman) tasaiselta pohjalta. Kun olet puhdistanut ja kosteuttanut kasvot, levitä ainakin finnin päälle pohjustusvoidetta, joka tasoittaa ihoa. Monet niistä ovat silikonipohjaisia, ja joidenkin mielestä ne tukkivat ihoa, joten harkittu käyttö ja huolellinen puhdistus meikinpoiston yhteydessä kannattavat.

2. Häivytä punoitus

Ideaalitilanteessa pohjustustuotteeksi kannattaa valita vihertäväsävyinen voide, joka neutraloi näppylän punoitusta. Jos sellaista ei ole saatavilla, näppylän päälle voi levittää vihertävää peite- tai värinkorjausvoidetta.

Lue myös: Uusi kauneushitti on täällä – näin opit värikorjaavan meikin alkeet

3. Valitse peitevoide, joka vastaa täydellisesti ihonsävyäsi

Seuraavia etenemisvaihtoehtoja on kaksi: jos et käytä meikkivoidetta, levitä näpyn päälle peiteaine. Muussa tapauksessa katso ensin, kuinka hyvin meikkivoide peittää näpyn ja lisää ekstrapeittoa tarvittaessa vasta sen jälkeen.

Peitevoiteen tulisi sulautua täydellisesti ihon sävyyn, jotta näppy peittyy varmasti. Kauppojen valikoimissa onkin peitevoidepaletteja, joiden eri värejä sekoittelemalla löytää juuri oikean sävyn iholleen. Peitevoidekaupoilla myös hinnalla saattaa olla väliä – luksusmeikeissä pigmenttiä ja sitä kautta peittävyyttä on usein enemmän kuin marketin edullisissa perusmeikeissä.

Peitevoiteen tulisi sulautua täydellisesti ihon sävyyn, jotta näppy peittyy varmasti.

Peitevoide kannattaa levittää näppylän päälle X-kirjaimen muotoisesti, jolloin näppy peittyy varmasti joka puolelta. Painele voide ihoon sormella tai sienellä – vältä siveltimenvetoa muistuttavia liikkeitä, koska ne vain liikuttavat voidetta ympäri ihoa ja voivat jäädä ikävästi näkyviin.

4. Vastusta pakkelointihoukutusta

Näppyjä peittäessä pitää usein hyväksyä se, että jos näppy on iso, finnin kohdan kyllä huomaa joka kerta, kun katsoo itseään läheltä peilistä. Meikin ekstrakerrostaminen ei kuitenkaan paranna tilannetta, vaan muuttaa näpyn pakkelipaakuksi, joka näkyy vain entistä enemmän. Jos peitevoide on laadukas, pienikin määrä riittää pitkälle.

5. Muista kiinnittää meikki

Meikki kestää pidempään, kun sen kiinnittää kerroksella puuteria. Vältä jälleen kerran vetäviä liikkeitä, ja taputtele peitetyn näpyn päälle ohut kerros irtopuuteria esimerkiksi puuterivipalla. Valmis!

+ Jos et voi voittaa, luota hämäykseen

Eikö lopputulos tyydytä vieläkään? Loihdi näpystä kauneuspilkku vanhan ajan malliin! Sipaise ruskeasta rajauskynästä kevyesti väriä näpyn huipulle ja kiinnitä syntynyt kauneuspilkku tai ”luomi” läpinäkyvällä irtopuuterilla.