Ihon silottaminen ei ole mitään hipsutusta vaan muhkuroiden hoitoon käytetään alipainetta ja ultraääni-impulsseja.

Colourbox

Viimeisintä teknologiaa:

Reisien tehokäsittely

UltraShape, kohdennettu ultraäänihoito, testipaikka Eiran Sairaala

Mikä? Menetelmä poistaa kehosta rasvaa ilman leikkausta ja nukutusta. Potilaaksi soveltuu parhaiten normaalipainoinen tai lievästä ylipainosta kärsivä, joka haluaa eroon vaikkapa pullottavasta alavatsasta tai ratsupaikoista. UltraShape-laite kohdentaa ihoon ultraääni-impulsseja, jotka rikkovat rasvasoluja. Hoitoa tehostetaan imurullaushoidolla, joka myös vähentää selluliittia.

Erityistä Asiakkaan tulee noudattaa hoitojakson aikana vähähiilihydraattista ruokavaliota, sillä laitteen hajottama rasva poistuu elimistöstä aineenvaihdunnan mukana. Myös alkoholin käyttöä tulisi välttää. Mikäli dieettiä ei noudata, rasva kulkeutuu takaisin vartaloon. Liikuntaa ja hoidettavien alueiden hieromista aamuin illoin suositellaan.

Miltä tuntui? Tästä ovat hemmotteluhoitojen puronsolinat ja eteeriset tuoksuöljyt kaukana. Hoito tehdään kliinisessä ympäristössä, ja se alkaa ongelma-alueen, eli tässä tapauksessa sisäreisien, valokuvaamisella ja mittaamisella. Varsinainen hoito alkaa rasvakudosta pehmittävällä radiofrekvenssi-alipaineimulla.

Sairaanhoitaja liikuttaa edestakaisin laitetta, jonka teho tuntuu kiivastahtisina imaisuina reisissä. Tuntemus ei ole järin miellyttävä, mutta kivusta ei voi puhua. UltraShape-osuuden aluksi hoidettava alue kurotaan teipillä mahdollisimman tiiviiksi paketiksi. Täytyy sanoa, että näky motivoi toimenpiteeseen entisestään. Tietokone ohjaa sairaanhoitajaa liikuttamaan hoitopäätä pitkin hoidettavaa aluetta.

Ultraääni-impulssit tuntuvat reidessä pieninä kuumottavina tuikkaisuina. Hoito päättyy uuteen alipaineimukäsittelyyn, jonka jälkeen teipit poistetaan, mikä onkin operaation epämiellyttävin osuus. Yhteensä aikaa vierähti noin kaksi ja puoli tuntia.

Miten hoito vaikutti? Heti hoidon jälkeen reidet tuntuvat ihmeen pehmeiltä. Olo on hieman pökkyräinen, mikä voi johtua muutaman tunnin makoilustakin. Mittailen reisiä epäuskoisena joka päivä peilin edessä, sillä alkuun nähtävillä on lähinnä muutama haalea mustelma.

Kun aikaa on kulunut viikko, alkaa tuntua, että jotain on tapahtunut. Kahden viikon kuluttua mittauksessa paljastui, että reisien ympärysmitta oli kaventunut sentistä puoleentoista hieman mittauskohdasta riippuen. Painokin on laskenut kilon, kiitos keventyneen ruokavalion. Se oli ensin vähän hakusessa – kun pasta ja peruna olivat poissa laskuista, tuli syötyä vähän turhankin kevyesti.

Hinta Ensimmäinen hoitokerta on 380 € ja seuraavat 300 € / kerta. Ennen hoidon aloittamista täytyy käydä maksullisella lääkärin vastaanotolla.

Hoito jatkuu! Lue kahden viikon kuluttua, hupeniko senttejä lisää.
 


Uudistunut hoitoklassikko:

Rullausta ja radioaaltoja

Velasmooth-selluliitti- ja kiinteytyshoito, testipaikka Celeste

Mikä? Velasmooth yhdistää infrapunavalon ja radioaallot: yhdessä ne lämmittävät ihonalaista kudosta ja supistavat rasvakudosta. Hierova, alipaineeseen perustuva imurullaus kiihdyttää kudoksen toimintaa, parantaa verenkiertoa ja vähentää nesteen kertymistä kudoksiin.

Erityistä Hoidon jälkeisenä päivänä ei saa käydä saunassa tai harrastaa raskasta liikuntaa. Hoitokertojen aikana pitää välttää alkoholia ja juoda runsaasti vettä.

Miltä tuntui? Hoitaja varoittelee, että imurullaus voi tuntua kivuliaalta. Irvistelen jo valmiiksi, kun rullauspään kuusi nystyrää alkavat myllätä reisiä. Rullauspää runksuttaa reiden pintaa melkoisella imulla ja välillä melko epämukavastikin. Erityisesti ongelmallisimmilla alueilla, kuten takareisissä, hoito voi olla aika kivuliasta – siitä todistivat pienet mustelmatkin. Muuten lämmitetyllä hoitopedillä makoilu on aika lokoisaa eikä hoito vie liikaa aikaa: molemmat reidet hoituvat reilussa tunnissa ja vartissa.

Rullauksen päätteeksi iholle hierotaan Sisin-sarjan granaattiöljyä, ja reisiä kuumottaa kuin pitkän juoksulenkin jälkeen.

Miten hoito vaikutti? Kolmen hoitokerran jälkeen reidet olivat selvästi napakoituneemmat, iho sileämpi ja ympärysmitasta katosi noin sentti. Käypä hoito ennen juhlia tai rantalomaa.

Hinta Yksittäisten alueiden hoitokerrat maksavat hoitoalueesta riippuen 65–101 €, esimerkiksi vatsa 71 € ja reidet 101 €. Hoitokertojen määrä on yksilöllinen, mutta hoitola suosittelee 6–12 käyntiä. Sarjan jälkeen suositellaan ylläpitohoitoa noin kerran kuukaudessa.

Rentouttava:

Kahvikääreessä

Green coffee break from cellulite – kiinteyttävä selluliittihoito, testipaikka SiluettiSpa

Mikä? Selluliittia lempeästi nujertava käärehoito, jossa käytetään vaikuttavana aineena nestekiertoa ja aineenvaihduntaa tehostavaa vihreää kahvia.

Erityistä Parhaan tuloksen saavuttamiseksi hoitoa suositellaan kuuden kerran sarjana viikon, parin välein sekä yhdistettäväksi lymfa- ja laitehoitoihin.

Miltä tuntui? Hoito alkaa rintojen alta reisiin ulottuvalla silkkikuorinnalla, jonka jälkeen kipaistaan suihkussa. Iholle levitetään viilentävää ja melko kipakasti kihelmöivää selluliittigeeliä ja -seerumia.

Kun aineet on rullailtu ihoon hauskalla kivipötköllä, iho vuorataan savimaisella, makean kaakaomaiselta tuoksuvalla vihreä tee -naamiolla. Kroppa  kääritään muhimaan folion sisään, ja vaikutusta edesauttaa lämmitetty hoitopeti.

Naamion aikana hierotaan sääret ja jalkapohjat. Suihkun jälkeen iholle suihkautetaan aromaattista kosteussuihketta ja hierotaan syväkosteuttavaa voidetta.

Miten hoito vaikutti? Yksi käyntikerta ei tietenkään muhkuroita poista, mutta iho tuntuu hämmästyttävän pehmeältä ja siloiselta. Lämpimän folion sisällä pötköttely on myös ihan jotain muuta kuin perinteiset selluliittijynssäykset, joihin olen tottunut. Hienoa, jos kiinteytyminen ja rentoutuminen hoituvat samalla kertaa!

Hinta Kertahoito 180 €/60 min. Kuuden kerran sarja 870 €.

Lue lisää: Selluliitti on perinnöllinen riesa

Hoitolaelämys syntyy kotioloissakin. Varaa itsellesi yksi ilta, ja helli kasvot hehkuviksi sekä mieli rentoutuneeksi.

1. Kylpylämäiseen kokemukseen liittyy olennaisesti rauhallinen tunnelma. Laita hiljaiseksi taustamusiikiksi lempiartistisi levy, sytytä kynttilöitä ja päätä antaa itsellesi täydellinen rentoutumishetki.

2. Jos kasvoillasi on meikkiä tai meikinjäämiä, pyyhi ne pois meikinpoistoaineella. Puhdista kasvot hellävaraisella kuorintavoiteella, jotta saat irrotettua kuolleen ihosolukon kasvoiltasi. Ota sen jälkeen käyttöön pehmeä käsipyyhe ja kastele se kuumalla vedellä. Varo kuitenkin liian polttavaa vettä. Purista pyyhkeestä suurin osa vedestä pois ja asetu mukavasti takakenoon istumaan tai sängylle makaamaan. Asettele lämmin pyyhe kasvojesi päälle niin, että se peittää kasvot, mutta saat hengitettyä. Rentoudu lämpimän pyyhkeen alla 4–5 minuuttia, ja anna lämmon aukaista ihohuokosiasi tulevalle hoidolle.


Dermosil Kosteuttava Kasvonaamio Puolukka kosteuttaa ja vahvistaa erityisesti herkkää ihoa. Ihoa pehmentävä sheavoi sekä puolukkaisen raikas hypo parfum -tuoksu takaavat helposti reagoivallekin iholle tehokkaan kosteutuksen. 6 €.

3. Rentoutumisen jälkeen poista lämmin pyyhe ja kuivaa kasvosi. Kun ihohuokoset ovat hieman enemmän auki, niille siveltävä naamio pääsee vaikuttamaan ja puhdistamaan syvemmin.


Glamglow Gravitymud Firming Treatment, 50 €, kiinteyttää ja napakoittaa kasvojen ihoa merilevän ja lakritsijuuren avulla. Naamio vaihtaa väriä sekä kuivuu 20–30 minuutin vaikutusajan aikana, jonka jälkeen se poistetaan iholta kulmista irrottamalla ja loput vedellä.

4. Valitse omalle ihotyypillesi sopiva naamio. Puhdistava savinaamio sopii rasvaiselle sekä sekaiholle mutta voi olla liian voimakas kuivalle hipiälle. Voidemaiset puhdistusnaamiot sisältävät usein enemmän kosteuttavia ainesosia.


L’Oréal Paris Pure Clay Purify Mask on puhdistava ja mattapinnan antava savikasvonaamio, joka ei kuivata ihoa. Voidemainen koostumus, johon on lisätty kolmea eri savityyppiä syväpuhdistaa ihon tehokkaasti ja poistaa ylimääräisen rasvan. 10 €.

5. Puhdistavan naamion jälkeen on hyvä antaa kasvoille paljon kosteutta, jotta ihon kosteustasapaino säilyy. Levitä kasvoille naamion huuhtelun jälkeen muutama tippa rentouttavaa seerumia ja hiero tuote hitain, pyörivin liikkein joka puolelle. Aloita kasvojen alaosasta ja etene ylöspäin suuntautuvin liikkein leuka­periä pitkin poskille. Etene sitten nenän alueelta poskipäitä pitkin ohimoille ja siitä otsalle. Rentouta hieromalla erityisesti leukaperät ja otsalihakset sekä ohimot.


Supermood Egoboost Moisture Kick Serum sisältää tehokosteuttavaa pakurikääpää. Seerumi tuo iholle joustavuutta ja auttaa sitä pysymään kosteana myös alhaisessa ilmankosteudessa. 59 €.

6. Jos ihosi on hyvin kuiva, voit vielä hieronnan jälkeen levittää kasvoille kosteuttavan naamion. Naamio antaa yhdessä seerumin kanssa tuplamäärän kosteutta, ja iho näyttää kimmoisammalta ja napakammalta sekä tuntuu pehmeältä. Jos iho on rasvoittuva, voi kasvoille levittää naamion sijaan kosteuttavan yövoiteen.

Vaihtoehtoja on kaksi: peitä tai hämää.

Vaikka ihostaan huolehtisi kuinka, silloin tällöin hyväihoinenkin joutuu kärsimään näyttävästä näppylästä kasvoillaan. Mistä hyvästä tämä nyt tuli? Ja miten ihmeessä sen saa piiloon?

Toki finnin voi vain antaa olla – sehän on loppujen lopuksi vain finni, joita useimmilla meistä tulee ja menee. Jos finnin haluaa kuitenkin piilottaa ennen kuin se katoaa itsestään, kannattaa ottaa nämä meikkivinkit avuksi:

1. Käytä pohjustusvoidetta

Peitto-operaatio on helpointa aloittaa puhtaalta ja (mahdollisimman) tasaiselta pohjalta. Kun olet puhdistanut ja kosteuttanut kasvot, levitä ainakin finnin päälle pohjustusvoidetta, joka tasoittaa ihoa. Monet niistä ovat silikonipohjaisia, ja joidenkin mielestä ne tukkivat ihoa, joten harkittu käyttö ja huolellinen puhdistus meikinpoiston yhteydessä kannattavat.

2. Häivytä punoitus

Ideaalitilanteessa pohjustustuotteeksi kannattaa valita vihertäväsävyinen voide, joka neutraloi näppylän punoitusta. Jos sellaista ei ole saatavilla, näppylän päälle voi levittää vihertävää peite- tai värinkorjausvoidetta.

Lue myös: Uusi kauneushitti on täällä – näin opit värikorjaavan meikin alkeet

3. Valitse peitevoide, joka vastaa täydellisesti ihonsävyäsi

Seuraavia etenemisvaihtoehtoja on kaksi: jos et käytä meikkivoidetta, levitä näpyn päälle peiteaine. Muussa tapauksessa katso ensin, kuinka hyvin meikkivoide peittää näpyn ja lisää ekstrapeittoa tarvittaessa vasta sen jälkeen.

Peitevoiteen tulisi sulautua täydellisesti ihon sävyyn, jotta näppy peittyy varmasti. Kauppojen valikoimissa onkin peitevoidepaletteja, joiden eri värejä sekoittelemalla löytää juuri oikean sävyn iholleen. Peitevoidekaupoilla myös hinnalla saattaa olla väliä – luksusmeikeissä pigmenttiä ja sitä kautta peittävyyttä on usein enemmän kuin marketin edullisissa perusmeikeissä.

Peitevoiteen tulisi sulautua täydellisesti ihon sävyyn, jotta näppy peittyy varmasti.

Peitevoide kannattaa levittää näppylän päälle X-kirjaimen muotoisesti, jolloin näppy peittyy varmasti joka puolelta. Painele voide ihoon sormella tai sienellä – vältä siveltimenvetoa muistuttavia liikkeitä, koska ne vain liikuttavat voidetta ympäri ihoa ja voivat jäädä ikävästi näkyviin.

4. Vastusta pakkelointihoukutusta

Näppyjä peittäessä pitää usein hyväksyä se, että jos näppy on iso, finnin kohdan kyllä huomaa joka kerta, kun katsoo itseään läheltä peilistä. Meikin ekstrakerrostaminen ei kuitenkaan paranna tilannetta, vaan muuttaa näpyn pakkelipaakuksi, joka näkyy vain entistä enemmän. Jos peitevoide on laadukas, pienikin määrä riittää pitkälle.

5. Muista kiinnittää meikki

Meikki kestää pidempään, kun sen kiinnittää kerroksella puuteria. Vältä jälleen kerran vetäviä liikkeitä, ja taputtele peitetyn näpyn päälle ohut kerros irtopuuteria esimerkiksi puuterivipalla. Valmis!

+ Jos et voi voittaa, luota hämäykseen

Eikö lopputulos tyydytä vieläkään? Loihdi näpystä kauneuspilkku vanhan ajan malliin! Sipaise ruskeasta rajauskynästä kevyesti väriä näpyn huipulle ja kiinnitä syntynyt kauneuspilkku tai ”luomi” läpinäkyvällä irtopuuterilla.

Tuuheita kulmakarvoja pitää jaksaa kasvattaa, mutta pika-apua saa oikein valituista tuotteista.

Kaikki eivät synny Cara Delevingnen tummat, tuuheat kulmakarvat otsallaan. Myös 2000-luvun nyppimisbuumi on jättänyt monen kulmiin jälkensä. Tällä hetkellä muodissa ovat luonnollisen tuuheat kulmakarvat, mutta ei kannata hätääntyä jos kulmat ovat harvakasvuiset. Kulmakarvojen kasvattamisen voi aloittaa vaikka tältä istumalta, ja odotellessa tilannetta voi paikkailla kosmetiikan avulla.

Jos oma tyyli on vielä hakusessa, mallia kannattaa ottaa vaikkapa julkkisnaisilta.

Paksut

January Jonesin kulmakarvoista lienee kiittäminen enimmäkseen geenejä, mutta myös sitä, että näyttelijä on malttanut pysyä erossa liiasta nyppimisestä. Jos kulmakarvat ovat luonnostaan hailakan väriset, niiden sävyä voi syventää värjäyttämällä kulmat kosmetologilla.

Luonnostaan tuuheiden kulmien korostamiseen sopii hyvin myös värillinen kulmakarvageeli, joka antaa kulmille sekä syvyyttä että pitää karvat ojennuksessa.

Rimmelin Brow This Way -kulmakarvageelissä on kätevä, pieni harja, 7,20 €.
Rimmelin Brow This Way -kulmakarvageelissä on kätevä, pieni harja, 7,20 €.

Luonnolliset

Näyttelijä Kirsten Dunstin vaaleaan hipiään sopivat hyvin vaaleat ja luonnolliset kulmakarvat.

Hyvä tuote luonnolliseen lopputulokseen on siveltimellä levitettävä, puuterimainen kulmakarvaväri. Kulmakarvoissa on yleensä aina pieniä, karvattomia kohtia, jotka voi vielä erikseen paikata ohuella, hyvin teroitetulla kulmakynällä – kunhan muistaa pitää otteen kevyenä. Jos kulmissa ei ole lainkaan aukkoja, ne näyttävät jo liian piirretyiltä.

Isadoran puuterimaisen kulmakarvavärin värejä sekoittamalla saa juuri oikean sävyn, 15,90 €. L'Oréalin Brow Artist Designer -kulmakynän sävy Blonde sopii vaaleahipiäiselle, 7,50 €.
Isadoran puuterimaisen kulmakarvavärin värejä sekoittamalla saa juuri oikean sävyn, 15,90 €. L'Oréalin Brow Artist Designer -kulmakynän sävy Blonde sopii vaaleahipiäiselle, 7,50 €.

Pörröiset

Näyttelijä Lily Jamesin tuuheat kulmakarvat eivät juuri muotoilutuotteita kaipaa. Pörröisen luonnollinen look syntyy, kun karvat harjaa kierreharjalla ylöspäin ja kiinnittää ne värittömällä kulmakarvageelillä (geelin tilalla voi kokeilla myös väritöntä huulirasvaa tai – kyllä vain – saippuaa). Harjaaminen tekee ilmeestä aavistuksen virkeämmän.

H&M:n kulmakarvasiveltimen toisessa päässä on kätevästi kierreharja, 2,99 €.
H&M:n kulmakarvasiveltimen toisessa päässä on kätevästi kierreharja, 2,99 €.

Vahvat

Laulaja Adelen kasvoille ilmettä tuovat hiuksia selvästi tummemmat kulmakarvat. Jos muu meikki on kevyt, kasvoille saa helposti ilmettä meikkaamalla kulmakarvat vahvasti. Hyvä tuote on värillinen, vahamainen kulmakarvaväri, joka levitetään siveltimellä.

NYXin Tame & Frame -kulmakarvaväri antaa väriä ja pitää kulmat ojennuksessa, 8,50 €.
NYXin Tame & Frame -kulmakarvaväri antaa väriä ja pitää kulmat ojennuksessa, 8,50 €.

Trendikkäästä huulipunasävystä löytyy jokaiselle oma suosikkiversionsa.

Ruskea huulipuna on ollut suosiossa jo pitkään, mutta ihan kaikkien juttu se ei ole. On ymmärrettävää, jos vahvat ysärifiilikset ja lapsuusmuistot nousevat pintaan, ja peilistä katsookin trendsetterin sijaan kopioi omasta äidistä parikymmentä vuotta sitten.

Maanläheisten huulipunasävyjen trendiin on silti mahdollista päästä mukaan. Kannattaa valita sävy, jossa ruskeaan sekoittuu viileitä pinkin sävyjä: malva. Sävyvaihtoehtoja löytyy harmahtavammasta enemmän rusehtavaan, ja vertailemalla löytyy niistä omaan tyyliin sopivin.

Näyttävän huulipunasävyn pariksi riittää kevyt meikki – etenkin poskipuna kannattaa pitää neutraalina, jotta se ei riitele huulimeikin kanssa.

Kauneusvloggaaja Kathleenlights esittelee harmahtavaa malvansävyä Instagram-kuvassaan.

Tubettaja Melissa Alatorren versio trendihuulipunasta on aavistuksen tummempi ja ruskeampi.

Helpoin sävy on sellainen, jossa on enemmän pinkkiä ja vähemmän ruskeaa. Youtuben meikkiguru Mariah Leonard näyttää mallia.