9 meikkituotetta, jotka ovat kauneusgurujen suosikkeja – kaikki alle kahdellakympillä!

Kauneustubettajat elävät jatkuvan kosmetiikkavyöryn keskellä, joten he jos jotkut osaavat erottaa laadun keskinkertaisesta.

Vaikka moni heistä saakin rahapalkkioita, tuotteita ja ilmaisia matkoja kauneusfirmoilta, yleensä jotain kertoo, että sama tuote toistuu tubettajasta ja videosta toiseen – sen on pakko olla tavallista parempi.

Lue myös: Ota käyttöön! 8 parasta meikkivinkkiä Youtuben suosituimmilta tähdiltä

Katsoimme videoita ja kokosimme tällaiset kauneustuotteiden helmet, jotka ovat lisäksi ilahduttavan edullisia!

Kulmakynä. Täydellinen kulmakynä on ohutkärkinen, pehmeästi levittyvä ja silti hyvin pysyvä. Tässä yhdistyvät kaikki tärkeimmät ominaisuudet! NYXin kulmakynää on verrattu useaan otteeseen Anastasia-merkin suosittuun Brow Wiz -kulmakynään.

NYXin Micro Brow Pencil, 10,50 €.

Rajausgeeli. Tubettaja toisensa jälkeen kuvailee Inglotin rajausväriä helposti levittyväksi ja koko päivän kestäväksi. Jos siipirajausten tekeminen ei ole tähän mennessä onnistunut, tämän avulla pitäisi sujua. Vannoutuneita käyttäjiä ovat esimerkiksi Jaclyn Hill sekä LustreLux-kanavan Katy.

Inglotin AMC -geelimäinen rajausväri, sävy 77, 18,50 €.

Meikkivoide. Tässä kategoriassa kaksi tuotetta toistuu videoilla erittäin usein. Maybellinen Fit me matte + poreless antaa kestävän mattapinnan muttei tee ihosta liian latteaa. Peittävää ja supermattaa lopputulosta kaipaavan valinta puolestaan on L'Oréalin Infallible 24H-Matte -meikkivoide.

Maybellinen Fit me matte + poreless -meikkivoide, 9,90 €. L'Oréal Paris'n Infallible 24H-Matte -meikkivoide, 18,50 €.

Poskipuna. Nettikaupoissa myytävä Milani-merkki on myös tubettajien suosiossa. Kaikkein eniten mainintoja tuntuu keräävän hehkuva Luminoso-poskipuna, joka on kuin edullisempi versio Nars-luksusmerkin legendaarisesta poskipunasävystä Orgasm.

Milanin Baked Blush -poskipuna sävyssä Luminoso, n. 12–15 €. Milania myyvät esimerkiksi nettikaupat Beauty Bay, Pastel Beauty ja Beauty Pop Up.

Luomiväripaletti. Tämä ruskean ja vihreän sävyissä hohtava luomiväripaletti on takavuosien tubeklassikko, ja kestosuosikkia myydään edelleen nettikaupoissa. Pakkaus on halvinta mahdollista laatua, mutta sävyt itsessään ovat erittäin runsaspigmenttisiä ja samettisen pehmeästi levittyviä. 

Wet n Wildin Color Icon -luomiväripaletti sävyssä Comfort Zone, n. 10 €. Wet n wildia myyvät esimerkiksi nettikaupat Ellos, Eleven ja Cocopanda.

Ripsiväri. Superedullisen Essence-meikkisarjan valikoimista löytyy useampikin hehkutettu ripsari, mutta tämä tuuheuttava putkilo kuuluu ehdottomasti tubettajien lemppareihin.

Essencen The False Lashes Dramatic volume unlimited -ripsiväri, 3,49 €.

Peitevoide. Silmien alle ja finnien peitoksi suditaan etenkin Maybellinen peitetuotteita. Suosittua Instant Anti-Age The Eraser Eye -peitevoidetta ei näytä olevan merkin Suomen-valikoimissa, mutta myös hyvin samankaltainen Fit me -peitevoide saa paljon hehkutusta.

Maybellinen Fit me -peiteväri, 10,90 €.

Korostuspuuteri. Edullisen hintaluokan E.l.f.-merkin valikoimista löytyy edullinen korostuspuuteri, jota kauneusvloggaajat hehkuttavat. Videoilta paljastuu myös olennainen käyttövinkki: tuotteen pintakerros kannattaa raaputtaa ensin pois, jotta ihanan hohtavaan väriin pääsee paremmin käsiksi. Tosin edulliset tuotteet ovat tällä hetkellä niin suosittuja, että niitä voi olla vaikea saada käsiinsä.

E.l.f.-merkin Baked Highlighter sävyssä Moonlight Pearls, n. 13 €. Merkkiä myyvät esimerkiksi Pretty.fi- sekä iHerb-verkkokaupat, joista jälkimmäinen toimittaa EU:n ulkopuolelta, eli tilauksesta saattaa joutua maksamaan verot ja tullauksen.

Tulehtunutta näppyä ei kannata sorkkia omin sormin.

Siinä sellainen taas on – keskellä otsaa. Kipeänä tykyttävä finni, joka ei edes suostu nousemaan ihon alta esiin niin, että sen voisi hellästi puristaa.

Millä konstilla kipeästä näpystä, eli ihonalaisesta finnistä, voisi päästä eroon?

Jos etsit nopeaa ratkaisua, ainoa turvallinen tapa on kääntyä ammattilaisen puoleen, kertoo Popsugar-sivusto. Dermatologi voi avata ihon alle jääneen finnin pienellä viillolla ja tyhjentää sen sisään kertyneen aineen. Hoidon jälkeen finni paranee usein nopeasti.

Kotikonsteihin luottavan kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, ennen kuin alkaa ropeltaa näppyä omin sormin. Ihonalainen finni on usein näpyistä vaikeahoitoisin, joten siihen eivät vippaskonstit välttämättä auta.

Popsugar-sivusto listasi asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun ihollesi ilmestyy ihonalainen finni:

  1. Ihonalaiset finnit syntyvät ihan samalla tavalla kuin tavallisetkin. Ne koostuvat huokoseen kertyneistä bakteereista ja kuolleista ihosoluista. Näppy syntyy, kun iholla on liiallista talin tuotantoa. Ihonalaisia finnejä on erityisesti heillä, joiden iho on taipuvainen akneen.
  2. Älä purista ihonalaista finniä itse – tai sorki sitä muutenkaan. Tavallisenkin finnin puristamisesta voi koitua vakavia tulehduksia. Ihonalaisen finnin kohdalla riski on suurempi. Jätä siis finnin tyhjentäminen ammattilaisen tehtäväksi.
  3. Kipeiden, ihon alle jääneiden finnien ennaltaehkäisy on helpompaa kuin niiden hoitaminen jälkikäteen. Jos siis kärsit niistä, kiinnitä huomiota ihonhoitorutiiniisi. Lue vinkkejä epäpuhtauksiin taipuvan ihon hoitoon täältä.
  4. Ihoa kuivattavista aineista ei ole erityistä hyötyä ihonalaisiin finneihin. Sen sijaan finnin painaminen kuumalla liinalla useita kertoja päivässä saattaa auttaa sitä niin sanotusti puhkeamaan. ”Kun finni on noussut pintaan, purista se. Silloin kipu hellittää ja finni alkaa parantua”, dermatologi Neal Schultz kertoo.

  Kuiva iho ei tykkää usein toistuvista kuorinnoista eikä liian kuumista suihkuista.

  Ihonhoitorutiinit kannattaa tarkistaa, kun ihoa kiristää, tai se jopa hilseilee. Kuivasta ihosta ei kuitenkaan tarvitse kärsiä, sillä kuivaihoisille on olemassa valtavasti omia ihania hoitotuotteita ja toimivaksi todettuja niksejä. Stylecaster listasi seitsemän seikkaa, jotka kuivaihoisen tulee ottaa huomioon:

  1. Muista kosteutus

  Rasvoittuvan tai normaalin ihon omaava voi varmasti silloin tällöin skipata kosteusvoiteen, mutta kuivaihoisen tulisi kosteuttaa ihoaan päivittäin. Kuivaihoisen kannattaa käyttää iltaisin ravitsevaa ja kunnolla kosteuttavaa kasvovoidetta, ja aamuisin aurinkosuojakertoimella varustettua, hieman kevyempää kasvovoidetta. Levitä kosteusvoidetta myös kaulallesi ja käsillesi.

  Kuivaihoisen kannattaa lisätä ihonhoitorutiiniinsa myös luonnon öljyjä, kuten avokadoöljyä, arganöljyä tai jojobaöljyä tuomaan lisäkosteutusta.

  2. Älä kuori liikaa

  Älä kuori ihoa liian usein, sillä se kuivattaa ja ärsyttää ihoa. Valitse tarvittaessa ammattilaisen avulla itsellesi sopiva kuorintatuote ja rajoita kuoriminen yhteen, ja maksimissaan kolmeen kertaan viikossa.

  3. Suihkuttele viileämmällä vedellä

  Niin ihania kuin pitkät kuumat suihkut ovatkin, ne myös kuivattavat ihoa. Stylecaster kertookin hyvän vinkin lämpimien suihkujen rakastajille: suihkuttele maksimissaan kymmenen minuuttia tai siirry kuumista suihkuista asteittain hieman viileämpiin, lämpimiin suihkuihin. Kookosöljyn tai vaseliinin levittäminen iholle ennen suihkua estää myös ihon kuivumista. Jos et millään malta luopua kuumista suihkuista, niin varjele kuumalta vedeltä ainakin kasvojesi herkkää ihoa.

  4. Tarkista tuoteseloste

  Ihonhoitotuotteisiin, kuten kasvoveteen on usein lisätty alkoholia tehostamaan tuotteen vaikutusta. Jos tuotteessa on runsaasti alkoholia, tuote on yleensä kuivaihoiselle liian kuivattava.

  5. Puhdista hellästi

  Iho on syytä puhdistaa joka ilta, vaikkei meikkiä käyttäisikään. Jos iho on puhdistuksen jälkeen kuiva, vaihda puhdistustuotteesi hellävaraisempaan ja kosteuttavampaan.

  6. Valitse naamio tarkkaan

  Erilaisia kasvonaamioita on hauska kokeilla, mutta kuivaihoisen on oltava erityisen tarkka sopivaa naamiota valitessaan. Puhdistavat, ihohuokosia supistavat naamiot ovat usein myös kuivattavia. Valitse sen sijaan kosteuttavia ja rauhoittavia naamiota. 

  Jos kuivassa ihossasi on muutamia epäpuhtaita kohtia, käytä puhdistavaa naamiota tai finnivoidetta vain niihin kohtiin.

  7. Puuteroi maltilla

  Puuterit ja mattapinnan antavat meikkivoiteet tekevät kuivasta ihosta usein entistä elottomamman näköisen. Nestemäinen, puolimatan ja kuultavan pinnan antava meikkivoide tai BB-voide on usein kuivaihoiselle sopivin. Jos iho alkaa päivän mittaan kiiltelemään, puuterin sijasta kannattaa kokeilla puuteripapereita.