Kultameikki Margot Robbien tyyliin sopii ihanasti syksyn hämärtyviin iltoihin. Kuva: Reuters
Kultameikki Margot Robbien tyyliin sopii ihanasti syksyn hämärtyviin iltoihin. Kuva: Reuters

Metallitrendi ulottuu jo kulmakarvoihin asti.

Kauneusalalla eletään nyt metallinhohdon, heh heh, kulta-aikaa, joten olisihan se pitänyt arvata: kun arvometallisävyt on käytetty jo muualla kasvoilla, seuraavaksi niitä levitetään kulmakarvoihin.

Glitterin ja metallinhohdon lisäksi myös kulmakarvat ovat yksi tämän hetken isoista kauneustrendeistä, joten kahden suosikin yhdistäminen on sinänsä aivan loogista.

Byrdie-sivusto kertoo, että ensimmäisen kerran kultakulmakarvat nähtiin viime vuoden Met-muotigaalassa Margot Robbiella. Meikkitaiteilija Pati Dubroff oli sutinut näyttelijän silmien lisäksi kultahilettä myös tämän kulmakarvoihin. Sen jälkeen tyyli on pilkahdellut säännöllisesti Instagramissa.

Toimittaja kirjoittaa myös, että kosmetiikkamerkkien syysmallistoissakin on luvassa uudenlaisia kulmakarvatuotteita, esimerkiksi kullansävyinen väri kulmille, ripsille ja hiuksille. Tietenkään kukaan ei estä käyttämästä esimerkiksi nestemäistä kultaluomiväriä myös muualla kasvoissa. Levittämiseen sopii hyvin kierreharja.

Karvoja ei tarvitse peittää kokonaan kullalla, vaan kevyt kerros normaalin kulmakarvameikin mausteena riittää. Margot Robbienkin tyylissä kulmien kullanhohtoa ei välttämättä edes huomaa, ellei tajua katsoa.

Pörröisyyden voi joko hyväksyä – tai taltuttaa muutaman näppärän apukeinon avulla.

Vaikka kuontalonsa saisi muuten kuriin, otsalta kohoaa sinnikkäästi kohti taivasta lyhyitä ”vauvahiuksia”. Nuo itsepäiset pirulaiset saavat koko kuontalon näyttämään pörröiseltä, mutta onneksi tilanne on myös pelastettavissa.

Kokeile näitä vinkkejä vauvahaituvien haltuttamiseen!

Tiheäpiikkinen kampa auttaa

Kahta tuotetta on kätevä kuljettaa mukana myös käsilaukussa akuutteja tilanteita varten: matkakokoista hiuslakkaa ja tiheäpiikkistä kampaa.

Salaisuus on siinä, miten niitä käyttää. Hiuslakka kannattaa suihkuttaa ensin kampaan, josta lakka tarttuu tasaisesti hiuksiin ja silottaa niiden pinnan paljon tehokkaammin kuin suoraan hiuksiin suihkuttelu. Hiuslakkaa voi myös suihkuttaa sormenpäihin, joilla haituvat asettelee paikoilleen.

Hammasharja ja muotoiluvoide

Ainakin Bustle- ja Byrdie-sivustot suosittelevat apuvälineeksi myös hammasharjaa. Sillä hiuksiin voi levittää joko hiuslakkaa tai silottavaa muotoilutuotetta. Harjakset tarttuvat tehokkaasti jokaiseen hiukseen ja pakottavat ne oikeaan asentoon.

Kostuta ja föönaa

Byrdien mukaan vesi auttaa vauvahiusten muotoilussa, joten hiukset kannattaa kostuttaa suihkuttamalla niihin vettä sumutepullolla. Sen jälkeen hiuksia kannattaa föönata samalla kun niitä asettelee sormilla hyvään asentoon. Puhalla vuorotellen kylmää ja kuumaa ilmaa, jotta hennot hiukset eivät kärvenny. Kiinnitä sitten kampaamalla suortuviin hiuslakkaa.

Vaihtoehto: hyväksy ne!

No eihän pörröisyys ole niin paha asia, vauvahiukset kuulostavat jo sanana ihanan söpöiltä! Rento hälläväliä-asenne sopii myös hiustenlaittoon – muutama sojottava haituva ei maailmaa kaada. Katso jutustamme kuvat ihanista pörröhiuksista.

Liian vähäinen uni ja nestehukka ovat useimmiten syypäitä silmien turvotukseen. Ongelma ei aina kuitenkaan liity elämäntapoihin.

Kukapa ei vihaisia niitä aamuja, kun herättyään vilkaisee peiliin ja takaisin toljottavat punaiset ja turvonneet silmät. Useimmiten se on myös juuri se aamu, kun töissä on tärkeä kokous ja pitäisi näyttää mahdollisimman reippaalta ja skarpilta.

Väsyneitä ja turvonneita silmiä voi yrittää meikata piiloon, mutta tuloksena on helposti vain paksu pakkelikerros silmien alla ja vieläkin raskaamman näköinen katse. Tehokkainta onkin selvittää, mistä silmien turvotuksen syy voisi johtua ja vaikuttaa ongelmaan ennalta.

Lue myös: 10 yllättävän helppoa kikkaa – näin saat kasvosi hehkumaan

Health-sivusto kertoo, että usein silmien turvotus johtuu liian suolaisesta ruuasta tai huonosti nukutusta yöstä. Myös nämä 8 asiaa voivat kuitenkin väsyttää silmiä:

  1. Allergiat. Silmännympärysiho on hyvin herkkä ja reagoi siksi voimakkaasti allergeeneihin. Jos kärsit tietämättäsi jostain allergiasta, voivat esimerkiksi ilman pöly tai eläinten läsnäolo aiheuttaa silmien turvotusta. Esimerkiksi silmätipat ja sopiva allergialääkitys voivat auttaa, mutta ole tarkkana: silmätippojen lisäilystä voi tulla tapa. On hyvä selvittää, kuinka pitkiä aikoja niitä voi käyttää kerralla.
  2. Sidekalvotulehdus. Sitä kuvittelisi tietävänsä heti, jos kärsii silmätulehduksesta, mutta aina näin ei ole. Silmätulehdus voi Terveyskirjaston mukaan johtua monesta syystä. Jos esimerkiksi sidekalvontulehduksen aiheuttaa bakteerin sijaan virus, silmät eivät aina rähmi ja tulehdusta on vaikea tunnistaa. Siksi pitkään turvonneita silmiä kannattaa tarkkailla, jotta mahdollisen tulehduksen hoitaa hyvissä ajoin.
  3. Piilolinssit. Unohditko piilolinssit silmiin vähän turhan pitkäksi aikaa? Se saattaa aiheuttaa turvotusta. Piilolinssi estää hapen pääsyä silmään. Jos happea ei ole tarpeeksi, sarveiskalvo saattaa turvota. Piilolinssien kanssa nukkuminen vain pahentaa asiaa, ja siksi niiden poistamisessa kannattaa aina olla tarkka.
  4. Kyyneleet. Eilisen päivän surun tai onnen itku voi näkyä kasvoilla vielä seuraavanakin päivänä. Koska kyyneleet ovat kirjaimellisesti suolaisia, silmänympärysiholle osuessaan korkea suolapitoisuus saa herkän ihon turpoamaan. Turvotuksen ehkäisemiseen itkun jälkeen on parasta painella jotain kylmää, kuten jääpalaa, silmien alle tai huuhdella silmienympärysihoa kylmällä vedellä.
  5. Alkoholi. Liiallinen alkoholin kulutus aiheuttaa turvotusta koko kehossa, myös silmissä. Lisäksi alkoholi saa monilla aikaan unettomuutta, mikä osaltaan väsyttää silmiä. Jos seuraavana päivänä täytyy olla mahdollisimman raikkaan ja pirteän näköinen, kannattaa siis edellisenä iltana jättää alkoholi kokonaan väliin tai tyytyä yhteen viinilasilliseen.
  6. Keinotekoiset makeutusaineet. Varsinkin sokerittomat mehut ja limsat sisältävät isoja määriä makeutusaineita, eikä usein edes tajua, kuinka paljon niitä omaan ruokavalioon sisältyy. Tavallisen sokerin lailla makeutusaineet turvottavat koko kroppaa. Sokerittomien tuotteiden sijaan kannattaa suosia luonnollisesti makeita tuotteita, kuten marjoja ja hedelmiä.
  7. Hajuvesi. Myös voimakkaat hajuvedet ja tuoksut voivat olla herkille silmille liikaa ja aiheuttaa turvotusta. Silloin kannattaa välttää muutenkin voimakkaasti tuoksuvia tuotteita, kuten hajustettuja rasvoja. Jos herkkyydestä huolimatta haluaa käyttää hajuvesiä, kannattaa niitä suihkutella mahdollisimman kauas kasvoista, esimerkiksi ranteisiin tai paidan alle.
  8. Kuukautiset. Tuntuuko usein ennen kuukautisten alkua siltä, että koko kroppa on turvoksissa? Se voi vaikuttaa myös silmiin. Muutokset esimerkiksi estrogeenitasoissa vaikuttavat myös kehon nestetasapainoon, ja tuloksena voi olla turvotusta. Riittävä juominen ja kylmähoito silmien alla helpottavat.