Olisiko aika tuulettaa pinttyneitä meikkausrutiineja? Kuva: Shutterstock

Leena on aina rakastanut aurinkopuuteria, Riikka näyttäviä rajauksia ja Päivi hillittyjä sävyjä. Meikkaaja Kata Niemen vinkeillä naiset uudistivat jämähtäneet meikkityylinsä. 

Näyttävien rajausten nainen

Pin-up-glamouria rakastava Riikka Kauppinen, 37, on juuttunut samaan meikkaustyyliin. Hän on ajellut kulmansa pin-up-tyylille uskollisesti. Kissamaiset rajaukset ja tummiksi meikatut kulmat ovat Riikan tavaramerkki. Hän toivoisi vinkkejä sopivan meikkivoiteen valintaan, sillä hänen ihonsa on herkkä ja helposti punoittava. Riikka haluaisi kasvoille lisää väriä ja rohkaistua käyttämään myös huulipunaa.

Riikka ennen:

Näin uusi meikki syntyy:

1. Meikkaaja Kata Niemi suosittelee Riikalle kulmakarvojen kasvattamista. Kulmat kannattaa käydä muotoilemassa ja kestovärjäämässä kosmetologilla, jolloin niiden muotoa on helppo ylläpitää itse. Kulmat meikataan piirtämällä pientä viivaa tummanruskealla sävyllä, minkä jälkeen kulma täytetään puuterisella kulmavärillä.

2. Riikan kannattaa taivuttaa pitkät, kauniit ripsensä. Liikkuvalle luomelle sopii vaalea luomiväri. Rajaus tehdään siveltimellä mustalla rajausvärillä, joka antaa pienet virheet anteeksi. Alaripsien tyveen lisätään ruskeaa luomiväriä katsetta korostamaan.

3. Riikan iho on kuiva ja herkkä, ja se punoittaa helposti. Riikka on tottunut käyttämään melko paksua meikkivoidetta.
Ongelmakohdat kannattaa kuitenkin peittää peitevoiteella ja käyttää muuten kevyttä meikkivoidetta.

4. Huulien muoto on tyttömäinen, eikä alahuulessa ole selkeää rajaa. Kata Niemi sipaisee huulille ensin meikkivoidetta, jolloin muoto korostuu ja reunoista tulee huolitellut. Huulipuna levitetään siveltimellä.

Parhaat tuotteet Riikalle: 1. Valoa hohtavan Chanel Illusion D’Ombre -luomivärin sävy Moonlight Pink on täydellinen, hieman roosan taittava nudesävy, 39,70 €. 2. Bobbi Brown Long-Wear -geelirajaus kestää siistinä pitkään, sävy Black Ink, 30 €. 3. Valoa hohtavaa Nyx Cosmeticsin Born To Glow -korostusväriä on helppo lisätä poskipäille sormin, 9 €. 4. Guerlain La Petit -kiiltopunalla voit säädellä helposti värin vahvuutta, sävy Red Heels, 35,40 €.
Parhaat tuotteet Riikalle: 1. Valoa hohtavan Chanel Illusion D’Ombre -luomivärin sävy Moonlight Pink on täydellinen, hieman roosan taittava nudesävy, 39,70 €. 2. Bobbi Brown Long-Wear -geelirajaus kestää siistinä pitkään, sävy Black Ink, 30 €. 3. Valoa hohtavaa Nyx Cosmeticsin Born To Glow -korostusväriä on helppo lisätä poskipäille sormin, 9 €. 4. Guerlain La Petit -kiiltopunalla voit säädellä helposti värin vahvuutta, sävy Red Heels, 35,40 €.

Riikan uusi look:

Riikan kommentti: Katan vinkki kulmakarvoistani oli hyvä, sillä kulmien piirtäminen on vähän vaivalloista. Menen heti ostamaan puuterisen kulmavärin ja -kynän.

 

Hillityn meikin ystävä

Suurperheen äiti Päivi Yordanov, 44, haluaisi oppia meikkaamaan näyttävämmin ja korostamaan kasvojensa parhaita puolia. Arkimeikkiin kuuluvat ripsiväri, huulikiilto, ruskea silmänrajaus, värillinen kulmageeli, BB-voide ja valokynä. Päivi on jo niin tottunut hillittyyn meikkiinsä, että pienikinväri kasvoilla tuntuu vieraalta. Hän toivoisi myös vinkkejä kestävämpään meikkiin.

Päivi ennen:

 


Näin uusi meikki syntyy:

1. Kasvoille levitetään hehkua tuova pohjustustuote ja kevyt meikkivoide. Puuteria ei välttämättä tarvita ollenkaan, tai sen voi töpötellä alueille, joista meikki lähtee vierimään.

2. Päivin luomet rasvoittuvat helposti, joten luomille levitetään ensin silmämeikinpohjustusvoidetta, minkä jälkeen ne puuteroidaan. Päiville sopii kevyt ruskeansävyinen smoky eyes -meikki, jossa tummin kohta on ripsirajassa ja sävy vaalenee tasaisesti ylöspäin. Päivin kannattaa suosia mattamaisia sävyjä ja levittää valoa hohtavia helmiäissävyjä ainoastaan silmän sisänurkkaan.

3.Silmät rajataan pehmeällä mustalla kynällä aivan ripsien tyvestä. Rajausta pehmennetään sudilla sulautumaan luomiväriin.

4. päivi saa kasvoille väriä kirkkaasta huulipunasta, joka sopii erityisen hyvin. Huulet rajataan hieman tummemmalla rajauskynällä. Huulipunan sävy on fuksianpunainen, joka raikastaa ihon sävyä.

Parhaat tuotteet Päiville: 1. Pehmeä poninkarvainen Duroy Proffs -sivellin sopii häivytykseen, 12,15 €. 2. The Body Shop All-In-One Insta Blur Eye -silmämeikinpohjustaja kiinnittää silmämeikin, 16,50 €. 3. Maybelline Masterbrow Kit -kulmienmuotoilusetti sisältää luonnollisen ruskean ja vaalean sävyn sekä kiinnittävän vahan, 10,90 €. 4. L’Oréal Paris Color Riche -huulipuna hoitaa ja kosteuttaa huulia, sävy Intense Fuchsia, 10,50 €.
Parhaat tuotteet Päiville: 1. Pehmeä poninkarvainen Duroy Proffs -sivellin sopii häivytykseen, 12,15 €. 2. The Body Shop All-In-One Insta Blur Eye -silmämeikinpohjustaja kiinnittää silmämeikin, 16,50 €. 3. Maybelline Masterbrow Kit -kulmienmuotoilusetti sisältää luonnollisen ruskean ja vaalean sävyn sekä kiinnittävän vahan, 10,90 €. 4. L’Oréal Paris Color Riche -huulipuna hoitaa ja kosteuttaa huulia, sävy Intense Fuchsia, 10,50 €.

 

Päivin uusi look:

 

Päivin kommentti: Ihastuin helppoon meikkiin. Kuvittelin, että kirkkaanpunainen huulipuna sopii vain juhlaan, mutta olin väärässä.

 

Koukussa aurinkopuuteriin

Meikkaamisesta pitävä Leena Tapola-Rusasen, 44, aamu alkaa pikakaunistajalla, jonka hän antaa imeytyä kahvin ajan. Sen jälkeen hän lisää kasvoille CC-voidetta, ripsiväriä, valokynää ja luomiväriä. Yksi tuote on kuitenkin ylitse muiden: aurinkopuuteri. Sitä Leena levittää 80-luvun meikkioppien mukaisesti suurella sudilla koko kasvojen alueelle. Ilman aurinkopuuteria Leena on mielestään liian kalpea eikä suostu lähtemään edes kauppaan ilman päivittäistä päivetystään.

Leena ennen:

 


Näin uusi meikki syntyy:

1. Meikkipohja saa olla mahdollisimman kevyt, esimerkiksi CC-voide. Helposti kiiltelevälle t-alueelle voi levittää lisäksi meikinpohjustusvoidetta, joka tekee pinnasta mattaisen ja sitoo meikin.

2. Leena käyttää silmälaseja, joten on erityisen tärkeää pitää kulmat siisteinä. Ne terävöittävät ilmettä silmien jäädessä lasien taakse. Muoto saa olla näyttävä, joten karvoja ei kannata nyppiä liikaa. Kulmat meikataan puuterisella kulmapaletilla, jolla saa luonnollisen sävyn.

3. Kata Niemi valitsee liikkuvalle luomelle hiekanruskeaa ja varjostussävyksi tummanruskeaa luomiväriä. Tummin kohta on liikkuvan luomen ulkonurkassa. Luomi kannattaa pohjustaa ja puuteroida hyvin, jolloin häivytys on helppoa. Leenan pyöreisiin silmiin sopii tumma rajaus, joka tekee niistä mantelin muotoiset. Alaluomen ulkonurkkaan lisätään mustaa kajalkynää, jota pehmennetään hiekansävyisellä luomivärillä.

4. Aurinkopuuterin tarkoitus on ainoastaan muotoilla kasvoja. Oikean paikan eli varjon löytää, kun vetää posket sisään. Poskipunaa sipaistaan aurinkopuuterin yläpuolelle, posken korkeimmalle kohdalle. Leenalle sopii kylmä roosan sävy, joka kirkastaa ihoa.

Parhaat tuotteet Leenalle: 1. Luomien pohjustukseen sopii NYX Cosmeticsin puuteri, 11,90 e. 2.  Rimmel Magnif’Eyes 2-in-1 silmämeikkikynässä on kaksi päätä: voidemainen luomivärikynä ja klassinen musta kajal, sävy 014 Black Fender, 9,50 €. 3. Max Factor False Lash Effect Waterproof Mascara kaksinkertaistaa ripset ja vedenkestävä koostumus pitää ripset kaarrettuna koko päivän, 20 €. 4.  Dr. Hauschkan Rouge Powder -poskipunassa on kaksi viileän ruusuista sävyä, 24 €.
Parhaat tuotteet Leenalle: 1. Luomien pohjustukseen sopii NYX Cosmeticsin puuteri, 11,90 e. 2. Rimmel Magnif’Eyes 2-in-1 silmämeikkikynässä on kaksi päätä: voidemainen luomivärikynä ja klassinen musta kajal, sävy 014 Black Fender, 9,50 €. 3. Max Factor False Lash Effect Waterproof Mascara kaksinkertaistaa ripset ja vedenkestävä koostumus pitää ripset kaarrettuna koko päivän, 20 €. 4. Dr. Hauschkan Rouge Powder -poskipunassa on kaksi viileän ruusuista sävyä, 24 €.

Leenan uusi look:

Leenan kommentti: En ollut tiennyt, että poskipunalle ja aurinkopuuterille on omat paikkansa kasvoilla. Aion ehdottomasti alkaa käyttää myös poskipunaa.

Katso, kuinka syntyy syksyn trendikkäin huulimeikki.

2788096

Lähes joka syksy se tulee: tumma huulipuna. Esimerkiksi Jenni Vartiainen edusti syksyn trendikkäimmässä huulimeikissä räppäri Cheekin kirjanjulkkareissa. Tumma huulipuna sopi hienosti yhteen laulajan uuden, vaalean hiusvärin kanssa. Goottivivahteita, mutta modernisti.

Pikimustiakin huulipunia on tarjolla, mutta helpointa on aloittaa tummanpunaisesta. Näillä vinkeillä huulipunasta tulee siisti.

1. Rajaa huulet. Valitse huulipunan kanssa samansävyinen rajausväri. Rajaaminen helpottaa tumman värin levittämistä huulille. Voit joko noudattaa huulten omaa muotoa tai muotoilla rajauksen avulla huulia hieman – muista kuitenkin kohtuus.

2. Levitä huulipuna ensin siveltimellä. Ota väriä puikosta siveltimeen. Pienellä siveltimellä saat lopputuloksesta siistimmän ja pikkutarkemman kuin suoraan puikosta levittämällä.

3. Lisää väriä puikosta. Jotta lopputuloksesta tulisi intensiivisempi, voit lisätä vielä kerroksen väriä suoraan puikosta.

4. Korjaa sotkut peitevoiteen avulla. Pienet mokat eivät haittaa. Huulten rajat voi siistiä lopuksi ihonsävyisen peitevoiteen avulla. Levitä siveltimellä ja häivytä sormin.

Katso ohjeet myös videolta!

Videolla käytetyt tuotteet: NYXin Ombre Lip Duo -kaksipäisen huulipunan rajaussävy Bonnie & Clyde, 10,80 €, ja Lumenen True Passion -huulipuna sävyssä 2 Varjojen tanssi, 13,90 €.

Syyssilmiin saa meikata ruskan sävyjä.

Hehkuvaan kesämeikkiin sopivat kulta ja pronssi, mutta jos syksyn luomivärileikkeihin kaipaa vaihtelua, kannattaa kokeilla trendikästä kuparia.

Jaa että punertavaa silmiin?

Kyllä vain. Vaikka ajatus kauhistuttaisi, kannattaa sille antaa mahdollisuus. Ruskan sävyt näyttävät upeilta silmämeikissä ja sopivat moniin silmiin ja ihosävyihin. Meikkipohja kannattaa kuitenkin tehdä huolella – avainsanat siinä ovat raikkaus ja kuulaus.

Kauneusguru ja bloggaaja Marianna Hewitt antaa Byrdie-sivustolla tärkeimmän vinkkinsä punertavien luomivärisävyjen käyttöön: älä unohda ripsiväriä.

– Kun taivutat ripsesi ja käytät hyvää ripsiväriä, ero on valtava. Se täydentää minkä tahansa meikkilookin, Marianna selittää.

Älä unohda ripsiväriä.

Tyylin voi loihtia helposti vain yhdellä luomivärisävyllä levittämällä sitä koko liikkuvalle luomelle ja luomivakoon.

Uutta luomiväriä ei välttämättä tarvitse edes ostaa, vaan kullansävyiseen luomiväriin voi sekoittaa esimerkiksi ruskeaa ja ripauksen burgundinpunaista. Jotta löytäisi juuri oikean sävyn, kannattaa hyödyntää kylppärin kaapissa lymyilevät luomivärit ja kokeilla, saisiko niitä sekoittelemalla aikaan täydellisen kuparin. Tavoitteena on lämpimän punertava, metallinhohtoinen lopputulos.

Inglotin Freedom System -helmiäisluomiväri hohtaa kuparinruskeana, 7 €. Oriflamen The ONE Colour Match -duoluomivärin sävyssä Rose Taupe yhdistyvät punainen ja ruskea, 17 €.
Inglotin Freedom System -helmiäisluomiväri hohtaa kuparinruskeana, 7 €. Oriflamen The ONE Colour Match -duoluomivärin sävyssä Rose Taupe yhdistyvät punainen ja ruskea, 17 €.

Vartti on jo ruhtinaallisesti laittautumisaikaa, mutta viidessäkin minuutissa ehtii tehdä pikameikin itselleen.

Nukkuminen vai ehostautuminen? Vaikka meikkaaminen on monen naisen mielestä mukavaa, joskus muut asiat menevät laittautumisen edelle.

Ylen vuonna 2009 teettämän kyselyn mukaan naiset käyttävät meikkaamiseen ja meikin korjailuun keskimäärin 13 minuuttia päivässä. Luku on toki jo useamman vuoden vanha, joten emme voi tietää, kuinka esimerkiksi Kim Kardashianin tunnetuksi tekemä, työläs contouring-meikki on siihen vaikuttanut.

Päivät ovat kuitenkin yhtä pitkiä tai lyhyitä kuin ennenkin, ja etenkin aamuisin meikkaamisesta haluaa suoriutua nopeasti. Laadimme sitä varten ohjeet viiden minuutin pikameikkiin.

Viiden minuutin meikki

Pikameikissä tärkeintä on valita, mihin haluaa keskittyä. Hehkuva iho, näyttävä katse vai värikkäät huulet?

1. minuutti: Iho. Mikäli ei kärsi superkuivasta ihosta, puhdistuksen jälkeen iholle voi levittää kerroksen kosteuttavaa BB-voidetta, joka myös tasoittaa ihon sävyä. Voiteen hierominen ihoon sormin on yksi nopeimmista tavoista, mutta jos haluat säästyä meikin pesemiseltä sormista, kokeile isoa kabuki-sivellintä, jolla levität voiteen pyörivin liikkein. Levitä tarvittaessa myös hieman peitevoidetta tummiin silmänalusiin tai näppyihin. Jos iho ei kaipaa erityisemmin meikkiä, pelkkä peitevoide silmien allekin riittää.

Pikameikissä tärkeintä on valita, mihin haluaa keskittyä.

2. minuutti: Kulmakarvat. Onnittelut, jos saat nauttia täydellisistä kulmakarvoista jo herätessäsi. Voit siirtyä suoraan seuraavaan kohtaan ja käyttää minuutin johonkin muuhun. Muussa tapauksessa kulmiin kannattaa sipaista hieman väriä esimerkiksi puuterimaisen kulmavärin, kulmakynän tai värillisen kulmageelin muodossa. Harjaa lopuksi kulmat muotoonsa.

3. minuutti: Tässä kohtaa kannattaa valita, mitä haluaa korostaa meikissään. Minuutin voi käyttää tekemällä yhden luomivärin silmämeikin, rajaamalla silmät pikaisesti, muotoilemalla kasvoja varjostus- ja aurinkopuuterin avulla tai sipaisemalla poskipäille punaa ja hohtavaa korostusväriä.

4. minuutti: Ripsiväri. Tehokkain keino avartaa hieman katsetta on taivuttaa ripset ja levittää kunnon kerros ripsiväriä.

5. minuutti: Jos panostit silmämeikkiin kohdassa kolme, levitä tässä kohtaa poskille hieman punaa ja huulille rasvaa tai kiiltoa. Tai jos näyttävä huulipuna on koko meikkisi juju, käytä koko viimeinen minuutti siihen.

Myönnetään. Vaatii pientä treeniä, että tämän kaiken ehtii tehdä viidessä minuutissa. Parasta onkin lähinnä ottaa vinkeistä mallia ja laatia oma, nopea meikkisuunnitelmansa kiireisiä hetkiä varten.

Lue myös: 7 parasta kiirepäivän kauneusniksiä

Sittenkin vartti aikaa?

Jos aikaa on enemmän, edelliset kohdat ehtii tehdä hieman huolellisemmin. Vartissa ehtii jo levittää meikkivoiteen ja tehdä hieman monimutkaisemman silmämeikin geeli- tai nestemäisine rajauksineen. Arkeen kuitenkin sopii parhaiten kevyt ehostus, joten suomalaisnaisten 13 minuuttia riittää vallan hyvin perusmeikkiin.

Arkeen sopii parhaiten kevyt ehostus.

Todellinen aamujen aikasyöppö onkin hiusten peseminen ja laitto. Jos peset hiukset mieluiten aamuisin, katso täältä testatut tavat pidentää hiusten pesuväliä.

Hiuslakka pelastaa päivän vaatekaapilla, kynsiä laittaessa ja jopa eräoloissa.

Hiuslakka on todellinen kodin monitoimituote. Paitsi että lakalla voi estää monenlaisia hiuskatastrofeja, sillä voi myös esimerkiksi poistaa tahroja, kiinnittää lyijykynäpiirustuksia ja hätistellä ötököitä. 

Hiuslakka voi toimia paitsi hiuslakkana, myös ainakin näissä 27 muussa tehtävässä:

Pukeutujan pelastaja

1. Housujen vetoketjun jäykistäjä

Suihkaus hiuslakkaa vetoketjun eri osiin auttaa lepsua, helposti avautuvaa vetoketjua pysymään tiukkana, vinkkaa Reader's Digest. Hiuslakka voi siis estää ihmisiä vilauttelemasta alusvaatteitaan julkisella paikalla – ei täysin turha ominaisuus. 

2. Nukanpoistaja

Nukasta pörröisen takin tai neuleen voi koettaa pelastaa talouspaperilla tai kankaanpalalla, johon on suihkutettu hiuslakkaa. Tahmainen lakka houkuttelee nukkapalloja puoleensa, lupaa My Thirty Spot -sivusto

3. Sukkahousujen pelastaja

Sukkahousujen silmäpakoja on jo totuttu korjaamaan värittömällä kynsilakalla, mutta hiuslakka voi ajaa saman asian. Ohuiden sukkahousujen repeytymistä voi myös ennaltaehkäistä suihkauttamalla lakkakerroksen sukkisten pintaan. Seventeen-lehti suosittelee sukkahousujen käyttäjää pitämään matkakokoista lakkapulloa aina laukussaan.

4. Ompelijan avittaja

Tujaus hiuslakkaa jäykistää ompelulangan niin, että se sujahtaa helposti neulansilmään, Stuff-sivustolla neuvotaan.

5. Kenkien liukumisen estäjä

Kenkien sisäpohjia ei aina osata suunnitella niin, että ne eivät liukuisi jatkuvasti. Pohjalliset eivät kaikissa tapauksissa auta, koska ne muuttavat kenkien istuvuutta. Hiuslakalla sen sijaan saa luotua ohuen, liukumista estävän kerroksen kengän sisäpohjaan, More-sivustolla neuvotaan.

6. Kengänkiillotuksen apulainen

Lakka suojelee kostealta säältä paitsi hiuksia, myös kenkiä. Hiuslakalla voi auttaa kenkälankkia pysymään ja kenkiä säilyttämään värinsä pidempään. Lakkaa tulee suihkuttaa kenkiin puhdistuksen ja kiillotuksen jälkeen, ohjeistaa Babble.com.

7. Sähköisyyden poistaja

Reisiin liimautuva hameenhelma tai muu ärsyttävän sähköinen vaate on helppo laittaa aisoihin hiuslakalla. Good Housekeepingin mukaan pieni määrä toimii parhaiten. 

8. Hameenhelman aisoissa pitäjä

Joillakin lyhythelmaisilla vaatekappaleilla on ikävä taipumus hilautua päivän mittaan reittä pitkin ylöspäin. Tähänkin pulmaan auttaa hiuslakka. Gurl.com suosittelee suihkuttamaan lakkaa takapuoleen ja reisiin. Konsti toiminee ainakin sen aikaa, että pääsee vaihtamaan vaatteita.

 

Käsistään kätevän kaveri

9. Lehtien tai kranssin säilyttäjä

Syksyn lehdet ja joulukranssit säilyttävät värinsä hehkuvina pidempään, kun ne käsittelee hiuslakalla. Reader's Digestin mukaan lakkakerros lukitsee kosteuden esimerkiksi jouluisen koristeseppeleen havunneulasiin.

10. Taiteen kiinnittäjä

Hiili-, liitu- ja lyijykynäpiirustusten kiinnittämiseen myydään erityistä suihketta, mutta More-sivuston mukaan hiuslakka ajaa saman asian. Lakan ansiosta piirrokset säilyvät pitkään kauniina eivätkä tahraa yhtä paljon kuin ilman kiinnitystä. 

11. Lahjapaperin luoja

Kiiltävä hiuslakkakerros muuttaa tavallisen paperin tai sanomalehden tyylikkääksi lahjapaperiksi, kertoo Aol.-sivusto. Sanomalehdestä mustekaan ei tarraa sormiin niin helposti käsittelyn jälkeen.

12. Reseptien päällystäjä

Hiuslakalla voi suhauttaa kosteutta hylkivän pinnan vaikkapa talteen leikattuille resepteille ja muille muistiinpanoille, jotka ovat alttiita tahriintumaan, Babble.com neuvoo. 

13. Katuliidun kiinnittäjä

Sekä lasten katuliitutaide että sisustuksen kaunistukseksi liitutaululle kirjoitettu teksti pysyvät paikoillaan pidempään hiuslakkakäsittelyn avulla. Vinkin antoi Good Housekeeping.

 

Kotiapulainen

14. Leikkokukkien säilyttäjä

Hiuslakka antaa leikkokukille yhden lisäpäivän elinaikaa. Suihkuta kukkakimppu lakalla ennen kuin asettelet sen maljakkoon, neuvotaan Stuff-sivustolla.

15. Koirankarvojen poistaja

Huonekaluihin sekä vaatteisiin tarttuneet lemmikkien karvat sekä ihmisten hiukset saavat kyytiä, kun niiden kimppuun käy talouspaperilla tai rätillä, johon on suihkutettu hiuslakkaa. Puhtaanapitoneuvon antoi hair.allwomenstalk.com.

16. Verhojen puhtaanapitäjä

Verhoihin saa One Country -sivuston mukaan likaa hylkivän pinnan, kun niihin suihkuttaa useamman kerroksen hiuslakkaa. Edellisen kerroksen tulee antaa kuivua ennen seuraavan laittamista. 

17. Etiketin poistaja

Sitkeät etiketit ja niiden jälkeensä jättämä tahma hellittävät, kun pulloja ja purkkeja käsittelee hiuslakalla, Little Things -sivustolla neuvotaan.

18. Tahranpoistaja

Seventeen-lehden mukaan hiuslakassa liottaminen tehoaa hyvin huulipunaan ja muihin meikkitahroihin. Meikin lisäksi myös kuulakärkikynän jälkiä voi poistaa huonekaluista ja vaatteista hiuslakan avulla.

 

Selviytymispakkaus

19. Tulen ylläpitäjä

Jos joskus maailmassa sattuisit olemaan eräoloissa hiuslakan ja sytkärin kanssa, saisit niillä tarvikkeilla nuotion sytytettyä – tosin touhu olisi jokseenkin vaarallista. My Thirty Spot vinkkaa, että hiuslakkasuihkauksella voi herätellä hiipuvaa takkatulta kotona, jos on aikuinen ja erittäin varovainen. 

20. Ötökkäsuihke

Hiuslakka soveltuu kärpästen ynnä muiden öttiäisten karkoittamiseen, vinkataan Nest Expressed -blogissa.

 

Kaunistaja

21. Pinnien pidon parantaja

Hiuspinnit pysyvät paremmin tukassa, kun ne suihkuttaa hiuslakalla ennen paikoilleen laittamista, neuvoo One Country.

22. Kynsilakanpoistoaine

Kynsilakan saa alkoholipitoisella lakalla irti paitsi kynsistä, myös huonekaluista, House Beautiful neuvoo.

23. Glitterin kiinnittäjä

Hiuslakalla voi kiinnittää irtohileitä hiuksiin, iholle ja moneen muuhun paikkaan. Askartelussa hiuslakkasuihkaus varmistaa, että glitter pysyy paikoillaan. XO Vain -sivuston mukaan esimerkiksi trendikäs glitterjakaus syntyy helposti hiuslakan avulla.

24. Kuivasampoo

Hiuslakkaa voi käyttää kampauksen tekoon myös vähemmän perinteisellä tavalla, NY Mag vinkkaa. Kuivasampoona lakka toimii, kun sitä suihkuttaa käsiin, hieroo hiusten tyveen ja sitten föönaa tukan ilmavaksi. 

25. Meikin kiinnittäjä

Ei, lakkaa ei missään nimessä kannata suihkuttaa suoraan naamaan, vaikka tavoittelisi kuinka pysyvää lopputulosta. StyleCaster-sivustolla neuvotaan, että hyvän lopputuloksen saa, kun nojaa päänsä takakenoon ja suihkauttaa lakkaa ilmaan kohti kattoa kasvojen yläpuolella. 

26. Pikakuivattaja

Kynsilakka kuivuu nopeammin saatuaan pintaan hiuslakkakerroksen, neuvoo Bustle. Muista suihkuttaa lakkaa tarpeeksi kaukaa.

27. Kulmakarvageeli

Omaa elämäänsä elävät kulmakarvat saa kuriin hiuslakalla. Lakkaa voi kulmiin laittoa varten suihkauttaa joko sormenpäähän tai kulmakarvaharjaan. Gurl.com suosittelee tähän tehtävään lakkaa, jossa on mieto pito.