Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Kiitos contouring!  Se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti.

Contouringin aikakausi on virallisesti ohi. Se tuli päätökseensä viikonloppuna, kun superjulkkis Kim Kardashian kertoi saaneensa meikkityylistä tarpeekseen. Tähän saakka hän on ollut contouring-esikuva kaikille meikkaamista rakastaville naisille.

– Oikea iho ja vähemmän meikkiä. Yritän käyttää vähemmän... ja aviomieheni rakastaa meikittömiä kasvojani, Kim kertoi Vogue-festivaaleilla.

Kim kertoi pärjäävänsä nykyään matkustaessaankin pienellä meikkipussilla.

”Ihmiset luulevat, että nenäni on leikattu, mutta se on vain meikkiä!”

– Olen innoissani strobingista eli ihon korostamisesta ilman aurinkopuuteria. Rakastan contouringia, enkä usko, että lopetan nenäni muotoilua sen avulla, Kim kuitenkin tunnusti.

– Ihmiset luulevat, että nenäni on leikattu, mutta se on vain meikkiä!

Seuraava kuuma meikkihitti lienee Kiminkin mainitsema non-touring, jossa varjostukset jätetään vähemmälle ja keskitytään korostamaan kasvojen korkeimpia kohtia valoa ja hehkua lisäävillä meikeillä. Strobing tarkoittaa suunnilleen samaa asiaa. Mutta termeistä viis – tänä kesänä iho saa hehkua!

Muistelimme vielä hieman menneitä contouring-vuosia. Katso villeimmät varjostukset ja meikit (joista osa on tosin tehty pilke silmäkulmassa) oheiselta videolta!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Kommentit

Lexie Lazear esittelee näyttävällä Instagram-tilillään meikkejä, jotka on omistettu klassikkomaalauksille.

Kalifornialaisen meikkitaiteilijan Lexie Lazearin Instagram-tilin luomukset eivät ole mitään käyttömeikkejä, vaan huikeaa taidetta.

Osassa uusimmista kuvistaan Lazear on inspiroitunut taidehistorian klassikkomaalauksista. Esimerkiksi tässä kuvassa hänen tekemä meikkinsä pohjautuu itävaltalaistaiteilija Gustav av Klimtin Suudelma-teokseen (1907–1908).

Lazearin kotisivujen mukaan hän on tehnyt meikkitaiteilijan työtä kaksikymmentä vuotta.

– Rakastan taidetta, joten aloitin teoksista, jotka ovat aina puhutelleet minua, Lazear kommentoi BuzzFeedille.

Hän ei halua kopioida maalauksia, vaan tekee niistä fantasiahenkisiä meikkejä. Meikki on maalia, ja kasvot tyhjä kangas, jolle Lazear luo tarinan.

Tämän meikin idea on peräisin ranskalaisen Edgar Degas'n teoksesta Two Dancers Entering the Stage (1878). Degas on tunnettu nimenomaan balettitanssijoita kuvaavista maalauksistaan.

 

Artist Series: Degas, Two Dancers Entering the Stage Used: @nyxcosmetics Vivid Brights Liners, @meltcosmetics Dark Matter, @viseart Matte White, @maccosmetics Acrylic Paints, @starcrushedminerals Glitters, @katvondbeauty Tattoo Liner, @jeffreestarcosmetics Velour Liquid Lips & @occmakeup lip tar I used SO MUCH stuff on this one, guys, creating the texture called for many different products and finishes! 😂🎨❤️ #artistseries #makeup #makeupartist #mua #makeupoftheday #creativemakeup #undiscovered_muas #wakeupandmakeup #meltcosmetics #maccosmetics #viseart #jeffreestarcosmetics #beautylish #starcrushedminerals #katvondbeauty #jeffreestarcosmetics #degas #artist #makeuplook #makeuplife #motd #makeupartistsworldwide #ardelllashes

Kuva, jonka LexieLazear (@lexielazear) julkaisi

Tämän meikin alkulähde taas on espanjalaistaiteilija Pablo Picasson kuuluisa maalaus Itkevä nainen (1937).

Luonnollisesti Lazearin repertuaarista löytyy myös hollantilaisen Vincent Van Goghin luomus, Tähtikirkas yö vuodelta 1889.

 

Inspired by Van Gogh's Starry Night Over the Rhone 💙💚💛 Used: @starcrushedminerals Electric Teal Nebula & Glam Zombie @meltcosmetics in Xenon & Dark Matter, and Neon as blush @nyxcosmetics Vivid Brights in Envy @maccosmetics acrylic paints in pure white and yellow @occmakeup loose colour in Jubilee @patmcgrathreal Gold001 @jeffreestarcosmetics Velour Liquid Lipsticks in Blue Velvet & Jawbreaker @litcosmetics glitter in Go Golf @velourlashesofficial in Fluffin'Dolled Up @kevynaucoin SSE & Scupting powder #makeupartist #makeupartist #makeupartistsworldwide #undiscovered_muas #muashootingstar #inspiredmakeup #makeupisart #creativemakeup #brianchampagne #malakhossam #starcrushedminerals #meltcosmetics #nyx #velourlashes #minklashes #occmakeup #jeffreestarcosmetics #patmcgrath #vangogh #starrynight #kevynaucoin #sephora #beautylish #maccosmetics #litcosmetics

Kuva, jonka LexieLazear (@lexielazear) julkaisi

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kommentit

Neljä iki-ihanaa tähteä, joiden tv-look on harvinaisen onnistunut. Meikkaja Eeveleena Liedes vinkkaa, miten luot tähtien tyylin.

Kun Ruby Rose aloitti Orange Is the New Black -sarjassa, naiset ympäri maailmaa ihastuivat hänen hahmonsa Stella Carlinin androgyyniin lookiin. Hän korostaa tyttömäisiä piirteitään ja valloittavaa hymyään. 

Näin teet meikin: 

”Ruby Rosen meikin kulmakivet ovat tuuheat kulmakarvat ja ripset, voimakkaat huulisävyt ja kuulas iho. Hän luottaa meikkipohjassaan vain välttämättömiin: meikkivoiteeseen, peite-aineeseen ja aurinkopuuteriin. Poskipunan voi halutessaan jättää väliin, kun valitsee huuliin voimakkaan kiillon tai punan. Värikkäitä huulia tasapainottaa intensiivinen katse, joka onnistuu ekstrakerroksella ripsiväriä tai muutamalla irtotupsulla. Luonnostaan tuuheita kulmakarvoja kannattaa sukia ojennukseen kulmageelillä.” 

Must-tuotteet: 

1. Estelle & Thild Biohydrate -voide, sävy medium, peittää kevyesti, mutta kosteuttaa tehokkaasti, 30 €. 2. Lumene Miracle Blush Sorbet, sävy Kukkaniityllä, on pakattu kätevään jumbo-kynään, 12,90 €.  3. Rimmel Volume Colourist -maskara kevytsävyttää ripset, 12,90 €.
1. Estelle & Thild Biohydrate -voide, sävy medium, peittää kevyesti, mutta kosteuttaa tehokkaasti, 30 €. 2. Lumene Miracle Blush Sorbet, sävy Kukkaniityllä, on pakattu kätevään jumbo-kynään, 12,90 €. 3. Rimmel Volume Colourist -maskara kevytsävyttää ripset, 12,90 €.

 

Mad Men jätti loppuessaan tyhjän aukon monen sydämeen. Sarjan viehkeän punapään Joan Hollowayn eli Christina Hendricksin klassinen meikkilook oli suoraan 60-luvulta.

Näin teet meikin:

”Kirkkaanpunaisen huulipunan rinnalle löytyy tänä kesänä paljon punaisen vivahteita. Rusehtava puna on rohkean valinta iltatilaisuuteen. Tee kuten Christina Hendricks ja yhdistä se metalliseen luomiväriin. Kimalteet silmissä keventävät muuten maanläheistä meikkiä. Smokey eye -meikissä on tärkeintä rajata silmät aivan ripsen tyvestä, jotta tumman rajauksen ja ripsien väliin ei jää meikittömiä kohtia. Rajaus on naisellinen ja viimeistelee sumusilmämeikin.”

Must-tuotteet:

1. L’Oréal Paris Color Riche Rouge -paletista löytää taatusti suosikkinsa, 17,90 €.  2. Oriflame Giordani Gold -rajauksella onnistuu tarkka jälki, 22 €.  3. Luumun-punainen Chanel Illusion D’Ombre Long Wear Luminous 857 -voideluomi-väri, 40,30 €.
1. L’Oréal Paris Color Riche Rouge -paletista löytää taatusti suosikkinsa, 17,90 €. 2. Oriflame Giordani Gold -rajauksella onnistuu tarkka jälki, 22 €. 3. Luumun-punainen Chanel Illusion D’Ombre Long Wear Luminous 857 -voideluomi-väri, 40,30 €.

 

 

Girls-sarjan Shoshanna Shapiro on omaperäinen, nopeasti puhuva fashionista, joka ei kaihda riskejä. Hän blondasi tummat hiuksensa ja pukeutui manga-tyyliin, koska tiesi sen sopivan hänelle.

Näin teet meikin: 

”Zosia Mamet korostaa upeasti ruskeita silmiään paksulla rajauksella, jonka voi levittää jopa koko liikkuvalle luomelle. Päivämeikissä voimakkaan rajauksen kanssa toimii mattapintainen, persikkanuden sävyinen huulipuna. 

Tummat ja korostetut kulmakarvat sopivat vaaleaankin tukkaan. Hunajablondit voivat valita kulmiinsa lämpimiä ruskeita sävyjä, viileiden vaaleiden kannattaa suosia harmaita sävyjä. Tuuheat kulmat saavat mieluummin näyttää hieman rehottavilta kuin tussilla maalatuilta palkeilta.”

Must-tuotteet: 

1. YSL Couture Brow Palette 2 Medium to Dark -kulmapaletissa on kauniit puuterisävyt, 55 €.  2. Korres Zea Mays Blush 16 Pink -poskipuna antaa kevyen, terveen sävyn, 29,90 €.  3.  Bobbi Brown Long-Wear -luomivärikynän pysyvyys on huippuluokkaa, 32 €.
1. YSL Couture Brow Palette 2 Medium to Dark -kulmapaletissa on kauniit puuterisävyt, 55 €. 2. Korres Zea Mays Blush 16 Pink -poskipuna antaa kevyen, terveen sävyn, 29,90 €. 3. Bobbi Brown Long-Wear -luomivärikynän pysyvyys on huippuluokkaa, 32 €.

 

House of Cards -sarjan Robin Wright on politiikassa juonittelevana Claire Underwoodina upeampi kuin koskaan. Kynähameet ja luonnollinen nudemeikki huokuvat tyrmäävää itsevarmuutta.

Näin teet meikin: 

”Jos työpäiväsi venyvät yhtä pitkiksi kuin House of Cards -sarjan Robin Wrightilla, meikki kannattaa pohjustaa hyvin. Valitse kuivalle iholle kosteuttava ja ihoa silottava primer. Rasvoittuvalle iholle sopii matta-pinnan jättävä ja ihohuokosia häivyttävä pohjustaja.

Meikkivoide saa olla kevyt ja kuultava ja poskipuna pehmeä. Poskipäille suosittelen hehkua antavaa korostuspuuteria tai kuultovoidetta. Käytä niitä kuitenkin säästeliäästi. Meikkipohja näyttää näin huolitellulta, muttei liian meikatulta. Beiget ja ruskeat luomiväri-sävyt, klassinen kynärajaus ja ripsiväri riittävät silmissä. Huulille sopii kevyt nudekiilto.”

Must-tuotteet:

1. Giorgio Armani Maestro Glow -meikkivoide on henkäyksen-ohut, 65 €. 2. Lumene Bronzerilla loihdit luonnollisen päivetyksen, sävy Auringon kultaa, 17,50 €. 3. Urban Decay Naked3 -luomi-väripaletti sisältää peräti 12 nudesävyä, 54,90 €.
1. Giorgio Armani Maestro Glow -meikkivoide on henkäyksen-ohut, 65 €. 2. Lumene Bronzerilla loihdit luonnollisen päivetyksen, sävy Auringon kultaa, 17,50 €. 3. Urban Decay Naked3 -luomi-väripaletti sisältää peräti 12 nudesävyä, 54,90 €.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kommentit

Testaa, mikä kevään uutuustuoksuista sopii parhaiten tyyliisi.

Simppeliä ja naisellista tai rönsyilevän makeaa. Ruusua, greippiä ja myskiä. Laadimme testin, joka auttaa löytämään kesäisistä juhlatuoksuista uuden suosikin.

Vastaa kysymyksiin, ja kone ehdottaa sinulle sopivaa tuoksua. Jos valinta ei miellytä, voit tehdä testin uudelleen. 

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kommentit