Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Näiden vinkkien avulla meikki saa sinut näyttämään ikäiseltäsi, ehkä nuoremmalta. Muttei missään tapauksessa tuo lisää ikää.

Kivoja meikkivinkkejä on internet pullollaan, mutta paras meikki on sellainen, joka sopii kantajalleen ja jossa olo tuntuu hyvältä.

Jos tavoitteena on, ettei meikki ainakaan vanhentaisi, tarkoitukseen löytyy muutamia hyviä vinkkejä. Meikkaajat kertoivat niitä Allurelle. Poimimme joukosta parhaat ja jatkoimme hyviksi havaitsemillamme kikoilla.

1. Suosi kellertävää meikkivoidetta

Aikuinen iho kaipaa usein pientä lisäripausta lämpöä. Jos käytät meikkivoidetta, kellertävä pohjasävy tuo ihoon hehkua.

Meikkitaiteilija Mariela Sarkimakin neuvoi jutussamme, ettei meikkipohjaa ole pakko valita yksi yhteen ihon pohjasävyn kanssa, vaan kannattaa ennemmin miettiä, millaisen lopputuloksen haluaa. Lue juttu täältä.

2. Vältä peitevoideansa

Toiko ikä mukanaan lisää peitettävää? Peitevoide ei välttämättä tee palvelusta, vaan paksu pakkeli saattaa pikemminkin vetää huomiota puoleensa jumahtaessaan juonteisiin. Nestemäinen, kevyt peitevoide on silloin paras valinta, sillä se sulautuu ihoon niin huomaamattomasti kuin suinkin mahdollista ja piilottaa samalla tummat silmänaluset ja punaiset läiskät.

3. Levitä ja häivytä sienellä

Kostea meikkisieni, esimerkiksi hehkutettu mutta tyyriin puoleinen BeautyBlender tai jokin lukuisista jäljittelijöistään, auttaa välttämään vanhentavan pakkelimeikin. Sieni kostutetaan hanan alla, ylimääräinen vesi puristetaan pois ja meikkivoidetta levitetään sienellä kämmenselästä kasvoille. Huokoinen sieni imee ylimääräisen voiteen sisäänsä, ja vesi ohentaa meikin kauniin kuultavaksi. Kostea sieni sopii myös peitevoiteen häivyttämiseen.

4. Valitse irtopuuteri

Kökkövaara vaanii myös puuteriosastolla. Kasvoja ei ole pakko puuteroida lainkaan, mutta jos iho on rasvoittuva tai meikkipohjasta haluaa kestävän, ratkaisu on hienojakoinen, valoa heijastava, sävytön irtopuuteri. Sitäkin kannattaa tupsutella kasvoille vain kevyellä kädellä – esimerkiksi pelkästään helposti kiiltelevään kasvojen keskiosaan.

Kökkövaara vaanii puuteriosastolla.

5. Kosteuta, kosteuta ja kosteuta

Puuterit sikseen – kosteutta iholle tuovat voiteet ja nesteet ovat avain hehkuvaan, nuorekkaaseen lopputulokseen. Ne voi myös yleensä levittää sormilla, joiden lämpö saa tuotteet sulautumaan ihoon luonnollisen näköisesti.

Vinkki! Jos kuitenkin päädyit puuterimaisiin tuotteisiin, ja lopputuloksesta tuli liiankin matta, suihkuttele kasvoille meikin viimeistelysuihketta (tai vettä hienojakoisena sumuna). Puuterit sulautuvat ihoon kauniimmin.

6. Tee kasvojenkohotus – poskipunalla

Kasvonpiirteillä on tapana seurata ennen pitkää maan vetovoimaa ja valahtaa pikkuisen. Silloin on aika tarkistaa poskipunan paikka. Se on kasvojen korkeimmalla kohdalla, poskipäiden huipulla.

Hohtavan korostustuotteen käyttökin on ihan sallittua myös muille kuin 20-vuotiaille kauneusbloggareille. Hohde poskipäillä ja silmien sisänurkissa tuo kasvoille kaivattua muotoa.

Tuuheuttava maskara saattaa olla ohentuneille ripsille liian tuhtia tavaraa.

7. Jätä kulmakarvat rauhaan

Mitä luonnollisemmat kulmat, sitä parempi eli nuorekkaampi. Nypi vain hajakarvat, jos on pakko ja valitse kulmiesi sävyä lähellä oleva kulmakarvatuote. 

8. Taivuta ripset

Vuodet kuluttavat ripsiä ja painavat niitä alaspäin. Kunnon räpsyt kirkastavat katseen hetkessä, joten ripsien taivuttaminen ja pidentävä ripsiväri tekevät ihmeitä. Pidentävä ripsiväri myös auttaa pitämään ripset kaarevina – tuuheuttava maskara saattaa olla ohentuneille ripsille liian tuhtia tavaraa ja painaa niitä alas.

9. Vaihda musta ruskeaan

Jossakin vaiheessa elämää saattaa tulla vaihe, jossa musta alkaa näyttää liian, no, mustalta. Jyrkältä. Tummanruskealla saa saman efektin, mutta aavistuksen pehmeämmin. Esimerkiksi silmänrajaus kannattaa tehdä ruskealla meikkikynällä yläluomelle, jotta katse avartuu. Katso täältä kullekin silmän muodolle parhaiten sopiva rajauksen tyyli.

Perusmeikki on hyvin hallussa, mutta moni toivoisi olevansa parempi meikkaamaan silmänsä ja laittamaan hiuksiaan.

Meikkipohja, ripsiväri ja kulmakarvat. Siinä suomalaisnaisten meikkauksen kolme tärkeintä.

Kysyimme lukijoiltamme heidän kauneusosaamisestaan ja siitä, mitkä taidot ovat tärkeimpiä. Useampi vastaajista muistutti, että yksi olennaisimmista taidoista on juuri itselle sopivan meikin tekeminen.

– Se, että osaa katsoa, sopiiko kyseinen meikki (varjostukset, silmämeikki, värit ja niin edelleen) omiin kasvoihin. Pitää katsoa kasvojen ja silmien muotoa, vastaaja pohti.

Mistä taidot sitten ovat peräisin? Eivät suinkaan äidiltä, vaan lehdistä ja netistä – meikkaaminen opetellaan itse.

– Youtube auttaa aina! vastauksissa muistutetaan.

Tärkeimmät kauneustaidot TOP 5

  1. Meikkipohjan tekeminen 
  2. Kulmakarvojen muotoilu ja meikkaaminen 
  3. Itselle sopivien ihonhoitotuotteiden valinta 
  4. Ripsivärin levitys 
  5. Koko päivän kestävän meikin tekeminen 

”Youtube auttaa aina!”

Kyselyyn vastaneet saivat myös arvioida omia kauneustaitojaan. Perusjutut olivat useimmilla hallussa, mutta esimerkiksi irtoripsien kiinnittäminen, strobing-korostustekniikka ja itseruskettavan tuotteen käyttö olivat vieraampia puuhia – ehkä niille ei ole niin usein tarvettakaan.

Moni myös kertoi haaveilevansa siitä, että osaisi laittaa hiuksiaan monipuolisemmin. Myös silmämeikki ja etenkin silmien rajaus tuottivat useammalle päänvaivaa.

”En vaan opi eyelinerin käyttöä, en millään! Sama jutti irtoripsien kanssa. Voi johtua mun herkistä silmistä (tai poropeukaloista)”, 20-vuotias nainen tuskaili.

Parhaiten hallussa TOP 5

  1. Ripsivärin levitys
  2. Kulmakarvojen muotoilu ja meikkaaminen
  3. Meikkipohjan tekeminen
  4. Kynsien lakkaaminen jollakin värillä
  5. Itselle sopivien ihonhoitotuotteiden valinta

Märillä hiuksilla nukkumisessa on muitakin huonoja puolia kuin se, että hiuksista tulee yön aikana yksi iso takkukasa.

Samalla tavalla kuin kinkku kuuluu olla leivällä juuston alla, jotkut ihmisistä ovat sitä mieltä, että paras aika pestä hiukset on illalla. Toisia taas miellyttää aamulla peseminen.

Mieltymyksiin voivat vaikuttaa päivän muut aikataulut, tottumukset tai ihan vain fiilis – jotkut esimerkiksi perustelevat aamusuihkun paremmuutta sillä, että pääsevät aloittamaan päivän putipuhtaina. Toisaalta kotoa lähteminen on nopeampaa, jos hiukset on pessyt jo illalla.

Tietenkin asioita voi myös ajatella tieteellisen analyyttisesti. Kummassa vaihtoehdossa on enemmän hyviä puolia? Entä huonoja? Plussat ja miinukset listalle, ja päätös sillä perusteella.

Cosmopolitan kirjoittaa, että ainakin iltapesussa on pari pitkää miinusta, joita ei välttämättä tule ensimmäisenä edes ajatelleeksi.

Märät hiukset menevät kuivia helpommin takkuun.

Artikkelin mukaan märillä hiuksilla nukkumisessa on muitakin huonoja puolia kuin se, että hiukset tuntuvat hakeutuvan yön aikana mitä pöljimmältä näyttäväksi kasaksi.

Ensinnäkin sängyssä tulee unien aikana kieriskeltyä väkisinkin vaikka vain vähän. Märät hiukset menevät kuivia helpommin takkuun ja saattavat vahingoittua hankautuessaan esimerkiksi tyynyliinaa vasten.

Ratkaisu ongelmaan on helppo: hiukset kannattaa kuivata (tai antaa niiden kuivua) ennen sänkyyn menoa. Toinen vaihtoehto on laittaa hiukset löysälle letille, jolloin ne eivät takkuunnu niin helposti.

Mutta märkä lettikään ei ole paras vaihtoehto, sillä kosteudesta on muutakin haittaa kuin hiusten herkempi vaurioituminen. Tyyny saattaa homehtua kastuessaan ja aiheuttaa allergiaoireita. Sen lisäksi päänahka hautuu yöllä pitkän aikaa kosteudessa, mistä voi seurata pahimmillaan jopa sieni-infektio. Sitä hoidetaan tarkoitukseen soveltuville lääkkeillä, mutta ongelmien ennaltaehkäisy toki kannattaa, jos päänahka on jo valmiiksi kuiva ja kutiseva. Ehkä se viihtyisikin paremmin kuivemmissa olosuhteissa?

Instagram-tähti värjää kulmat kaakaolla ja huulet punajuurella.

Sosiaalisessa mediassa leviää taas uusi kauneushaaste. Luonnonkosmetiikan tosifanit ovat ehkä jo kokeilleet tehdä huulikiiltoa punajuuresta ja kookosöljystä, mutta nyt syötävillä aineksilla puunataan koko naama.

Meikkitaiteilija Raychel Newton esittelee Instagram-tilillään @makeup_maven, miten tekee meikkinsä ruokatarvikkeilla. Hän esimerkiksi antaa kulmakarvoille väriä kaakaojauheella, pohjustaa luomet hunajalla ja varjostaa kasvot suklaapatukalla.

Newton haastaa myös seuraajansa kokeilemaan ruokameikkiä.

 

🍆🥕FACE FULL OF FOOD 🍔🌯 ________________ Lol this is a bit ridiculous but hilariously fun!! I challenge all my friends, you guys, to go out and try this #makeupchallenge for the holidays! 😂😂 🌯Don't forget to TAG me AND use the hashtags #facefulloffoodchallenge #facefulloffood So I can see! ___________________ #makeuptutorialsx0x #makeupforbarbies #glowedupgirl #makeup_artist_worldwide_ #shimycatsmua #hypnaughtymakeup #hypnaughtypower #lashes #highlight #nikkietutorials #makeuptutorial #makeupblogger #mirrorbellaglam #fakeupfix #skelotim #wakeupandmakeup #brian_champagne #laurag_143 #makeupaddictioncosmetics #makeupgeek #maryhadalittleglam #makeupbymario #brows #mannymua#peachyqueenblog @mirrorbellaglam @skelotim @maryhadalittleglam @peachyqueenblog @hypnaughty.makeup @joamerchan @sandramiyagi @fakeupfix @nikkietutorials @hypnaughtypower @fiercesociety #fiercesociety @wakeupandmakeup @wakeup2slay @shimycatsmua @kcrab__ @makeupforbarbies @shop_alamode @kathleenlights @farahdhukai @bretmansvanity @bretmanrock @hudabeauty #hudabeauty @rochellewick @beautfoles ✨Disclaimer: attempt at your own risk. Try products on skin before use on face. ✨Song: Remember the Name by Fort Minor

Video, jonka Raychel Newton (@makeup_maven) julkaisi

Ei välttämättä kovin kestävää, mutta varsin kekseliästä!

Lopputuloksesta on kieltämättä vaikea uskoa, ettei siihen ole käytetty yhtään oikeaa meikkituotetta.

 

🍆🧀🍔FACE FULL OF FOOD🌮🍗🍕 Would you believe me if I said my face was beat with a whole lotta' food?! Yes, that's right. FOOD. FULL FACE. 😂 Check out my next video to see what I mean!! Let's start something new!! 😄 #facefulloffood #facefulloffoodchallenge ___________________________ #makeup #art #thanksgiving #mua #motd #hypnaughtymakeup #hypnaughtypower #brian_champagne #buzzfeed #nikkietutorials #mannymua #jeffreestar #kathleenlights #makeupchallenge #fallmakeup #holidaymakeup #makeupblogger #beauty #beautyblogger #fakeupfix #shimycatsmua #peachyqueenblog #makeupaddictioncosmetics @joamerchan @sandramiyagi @hypnaughty.makeup @peachyqueenblog @buzzfeed @shimycatsmua @mirrorbellaglam @nikkietutorials @jeffreestar @mannymua733 #wakeupandmakeup @wakeupandmakeup

Kuva, jonka Raychel Newton (@makeup_maven) julkaisi

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun sometähti keksii tehdä koko meikkinsä ruualla. Instagramin lisäksi YouTubesta löytyy monia food makeup challenge -videoita.

Natalies Outlet -kanavan lähes kolme miljoonaa kertaa katsottu video kuitenkin todistaa, ettei ruokameikki aina mene putkeen.