Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Kestävämpää kuin värjäys, muttei niin lopullista kuin kestopigmentointi. Joko olet kuullut kulmakarvojen microbladingista?

Kulmilla tuntuu olevan paljon merkitystä – ainakin mitä tulee kasvojen kehystämiseen. Pari vuotta sitten testasimme, kuinka erityyliset kulmat muuttavat ulkonäköä.

Nyt pinnalla ovat näyttävät ja tuuheat, mutta myös huolitellut kulmakarvat. Harva sellaiset tosin omistaa omasta takaa. Kulmakarvatrendi onkin synnyttänyt uuden tekniikan – kulmakarvojen microbladingin, jossa kulmiin tehdään terällä pieniä viiltoja.

”Väri kuluu pois ihon uusiutuessa jättämättä arpia.”

Annika Kakko aloitti kulmien tekemisen microblading-tekniikalla viime vuoden elokuussa. Kulmat ovat haluttuja – ajan saa varattua Annikalle vasta puolen vuoden päähän.

Miten microblading-kulmakarvat tehdään?

”Kulmakarvat tehdään ohuella terällä karva kerrallaan, jolloin lopputuloksesta tulee luonnollinen. Terä kastetaan väriin, jonka jälkeen ihoon tehdään pieniä viiltoja, joihin väri asettuu. Kulmien tekeminen kestää noin kaksi tuntia, josta noin puolet menee mittaamiseen ja puolet tatuointiin.” 

Kuinka kauan kulmat pysyvät?

”Noin kuuden viikon päästä kulmien ottamisesta tehdään tunnin kestävä vahvistushoito, jolloin kulmista saadaan vahvemmat. Lopullinen tulos kestää noin 10–12 kuukautta. Kesto riippuu jonkin verran omasta ihosta. Väri kuluu pois ihon uusiutuessa jättämättä arpia tai kuluttamatta omia kulmakarvoja.”

 

#microblading #sharpbrows #kakkobrows

Henkilön Microblading Annika Kakko (@kakkobrows) jakama julkaisu

Kuinka paljon microblading maksaa?

Yleisesti microblading maksaa Suomessa noin 250–400 euroa.

Pitääkö kulmia hoitaa jotenkin?

”Kulmien oton jälkeen niitä pitää rasvata viikon ajan vaaleanpunaisella Bepanthenilla useamman kerran päivässä.”

Voiko microblading aiheuttaa allergiaa?

”On todella harvinaista, että kulmat allergisoisivat. Kulmien ottoa ei kuitenkaan suositella, jos on kovin kuiva tai rasvoittuva iho.”

Mistä luulet microbladingin suosion johtuvan?

”Tietoisuus siitä on lisääntynyt esimerkiksi somen ansiosta. Varmasti viime vuosien kulmakarvabuumi vaikuttaa myös.”

 

Kun suoraväriin tarttuu, on parasta varautua kaikkeen. 

Haaveiletko hempeästä ponitukasta, sähäkän karkkivärisitä kutreista tai erivärisistä latvoista? Markettien hyllyt pullistelevat tarpeisiisi sopivia suoravärejä, eli pesuissa haalistuvia hiusvärejä. Suoravärituubien hinta on edullinen, värisävyt ihania ja lopputulos väliaikainen – ja Instagram pullollaan tyylikkäitä inspiraatiokuvia pastellivärisistä kuontaloista.

Suoravärillä aikaansaatu väri voi olla ihanin hiuslook, joka sinulla on koskaan ollut. Lue kuitenkin nämä vinkit ensin:

1. Varovainen aloitus kannattaa

Suoravärien sävyt ovat tyypillisesti sen verran erikoisia, että lopputuloksen arvioiminen on vielä paljon vaikeampaa kuin blondiksi, bruneteksi tai punertavaksi värjätessä. Toisaalta onneksi suoravärin levittäminen on helpompaa kuin kestovärin. Pursota siis ensin värituubista herneen verran ainetta ja levitä pieneen hiussuortuvaan. Vain näin näet, millainen lopputuloksesta tulee oikeasti.

2. Videobloggaaja on kaveri

Kauneusvloggaajien laaja joukko on todellinen siunaus, kun haluaa päästä alkuun suoravärien kanssa. Monesta suoravärisävystä löytyy Youtube-video, jolla joku kokeilee väriä ja näyttää lopputuloksen. Se tosin on tuuripeliä, kuinka paljon vloggaajan kutrit muistuttavat omiasi.

3. Lue värikarttaa, älä Instagramia

Hiusvärimerkkien mainoskuvat ovat yksi asia, värikartat täysin toinen. Valaistus vaikuttaa kirkkaiden värien ja pastellien ulkonäköön todella paljon, eikä mainoskuvista tai Instagramista välttämättä käy ilmi, mitä kaikkia värejä lopputuloksen saamiseksi on käytetty. Tsekkaa värikartasta, millaista lopputulosta luvataan, kun lähtökohtana on oma pohjavärisi ja tummuusasteesi. 

4. Moni suoraväri vaatii alle vaalennuksen

Markkinoilla on joitakin suoravärisävyjä, jotka toistuvat hyvin tummassakin tukassa. Suurin osa hehkeistä vaaleanpunaisista, liiloista ja turkooseista kuitenkin vaatii pohjaksi vaalennuksen, ainakin, jos hiuksesi ovat värjätyt. Pastellisesta sävystä haaveilevalle blondaus on melkein pakollinen. 

5. Voi tulla pliisua – tai sähäkkää

Jonkin tietyn suoravärin ja hiuslaadun yhdistelmä saattaa tuottaa todella sähäkän lopputuloksen, vaikka pohjaväri ei edes olisi blondattu. Samoin toinen värisävy saattaa vaaleassakin tukassa jäädä kalpeaksi aavistukseksi. Tämä selviää vain kokeilemalla.

6. Kylppärisi ja ihosi saavat kaupan päälle vähän väriä

Vaikka suoravärit haalistuvat nopeammin kuin kestovärit, niillä pystyy sotkemaan vähintään yhtä tehokkaasti kuin kestoväreillä. Huolellinenkin kotivärjääjä voi tukkataiteilun jälkeen löytää itsensä ihan uuden värisestä kylpyhuoneesta. Varsinkin pitkätukkainen tulee helposti huiskineeksi väriä pitkin ylävartaloaan ja käsivarsiaan, vaikka kämmeniä suojaisivatkin hanskat. 

7. Sekoittele vapaasti

Onko lopputulos vähän sinnepäin? Suoravärejä on helppo sekoitella yhteen, joten seuraavaa värjäyskertaa varten voit ostaa toisen tuubin ja sekoitella lopputuloksen sinisemmäksi, punaisemmaksi tai mitä sitten haluatkin. Myös eri merkkien värit saattavat toimia yhdessä. 

8. Joka pesun jälkeen on uusi look

Suoravärit haalistuvat pesussa, joten joka kerta hiusten kuivumista odotellessa saa elellä jännityksessä: miltä väri nyt näyttää?

9. Jos värin haluaa pysyvän, sitä pitää ylläpitää

Totuus, joka ei näy Instagram-kuvissa: pysyvästi neon- tai pastelliväristä tukkaa ei ole olemassakaan. Kauniin sävyn pitäminen viikosta toiseen samana vaatii värjäävän hoitoaineen käyttämistä tai suoravärin sekoittamista hoitoaineeseen.

10. Se lähtee pois, mutta ei välttämättä helposti

Suoraväriputelissa annetaan jonkinlainen arvio siitä, kuinka kauan väri kestää. Kahdeksan pesua kestävä turkoosi voi kuitenkin käyttäytyä esimerkiksi näin: ensimmäiseen pesuun asti väri on todella kirkas, kolmanteen pesuun asti aika kiva ja loppuajan epämääräisen vihertävä. Suoravärin haalistamiseen on onneksi kehitetty erityinen fader-sampoo, ja myös syväpuhdistavalla sampoolla voi käydä tiukassa istuvan värin kimppuun.

 

Yhden värin meikki on aina chic valinta.

Näyttävään meikkiin ei tarvita laajaa purkkiarsenaalia. Valitse meikkipussistasi suosikkipunasi tai -luomivärisi ja rakenna koko meikki yhden sävyn ympärille. Tyyli on helpointa toteuttaa neutraaleilla persikan ja nuden sävyillä. Jos halajat enemmän väriä, kokeile Gigi Hadidin ja Rihannan tapaan viininpunaisen ja suklaan eri sävyjä.

Yhden värin meikki on kuin kokomusta asu: takuuvarmasti tyylikäs valinta joka tilaisuuteen. Tee lopputuloksesta moniulotteinen leikittelemällä viimeistelyllä; sama sävy saa uusia vivahteita mattapunana tai kimaltavana luomilla.

Vinkki 1: Etkö tiedä, mistä aloittaa? Ota meikkikokoelmasi esiin ja parita samansävyiset meikit keskenään.

Vinkki 2: Kun huulet ja luomet ovat samaa sävyä, riittää poskille hieman hohtava korostusväri.

 

Rento huulimeikki saa näyttää siltä kuin takana olisi mukava ilta.

Nestemäinen huulipuna vai perinteinen puikko? Ihan hyviä vaihtoehtoja nekin, mutta tällä hetkellä monet huulimeikkituotteet on pakattu pieneen purkkiin.

Huuliväreistä käytetään nimeä lip stain, mikä viittaa tahriintuneen näköiseen lopputulokseen. Ne levitetään sormella huulille, eikä läheskään yhtä tarkasti kuin perinteisemmät huulipunat. Moni voidemaisista punista on tarkoitettu sekä huulilla että poskilla käytettäväksi, ja voiteissa saattaa olla mukana myös ihoa hoitavia ainesosia.

Catwalkeilla on esitelty huulimeikkiä, joka näyttää siltä kuin tikkarin imeskely olisi tahrannut huulet – vain keskiosasta tai sitten reilummin huulten rajojen yli.

Tikkarivertaus on hyvä, mutta Coveteur-sivustolla huomautetaan, että viininpunainen on tällä hetkellä erittäin suosittu väri huulilla. Jos punaviinin tahraamat huulet vielä joskus hävettivät, nyt pikkuisen naukkaillut look on suorastaan trendikäs.

Viinisävyn voit päättää itse – maistuuko parhaiten Cabernet Sauvignon, Pinot Noir vai Malbec?

& Other Storiesin Cheek & Lip Tint hennosti viiniin taittavassa sävyssä Swayback Plum sopii moneen tyyliin, 15 €. RMS Beautyn Lip2Cheek voidemainen väri sisältää ihoa hoitavia öljyjä, sävy Diabolique, n. 40 €.
& Other Storiesin Cheek & Lip Tint hennosti viiniin taittavassa sävyssä Swayback Plum sopii moneen tyyliin, 15 €. RMS Beautyn Lip2Cheek voidemainen väri sisältää ihoa hoitavia öljyjä, sävy Diabolique, n. 40 €.