Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Kommentit (0)

Lättänä tukka? Tuttu tarina, mutta onneksi apu on lähellä.

1. Huijaa tuuhea poninhäntä

Jos haluat muhkeamman ponnarin, laita tukkasi yhden poninhännän sijaan kahdelle päällekkäiselle ponnarille. Ylempi poninhäntä peittää alemman ja kokonaisuus näyttää tuuhealta.

Kauneusvloggaaja Kayley Melissa myös sujauttaa poninhäntien sisään pieniä hiusklipsejä ja tupeeraa hiuksia ylhäältä. Ero on huikea! Katso kikat videolta:

Lue lisää vinkkejä täydelliseen poninhäntään.

2. Vaihda jakauksen paikkaa

Kun jakaus on aina samassa kohtaa, hiukset painuvat kohti naamaa. Maailman helpoin tyvikohotus syntyy, kun kampaa jakauksen esimerkiksi sivummalle tai toiselle puolelle kuin yleensä.

 

Never underestimate the power of a hair flip. 💁👊 #KristinEssHair

Kuva, jonka KRISTIN ESS HAIR (@kristin_ess) julkaisi

3. Sido yöksi nuttura

Fancy Hair -kanavan videolla näytetään jakauskikan lisäksi, miten hiuksiin saa tuuheutta kieputtamalla ne yön ajaksi nutturalle. Rakenna nuttura ylös pään päälle ja kiinnitä se hiusklipsillä, sillä ponnarista voi jäädä ikävät painaumat. Kun avaat hiukset aamulla, niiden tyvi on noussut mukavasti ylöspäin.

4. Kokeile käänteistä hiustenpesua

Hoitoainetta ei sovi unohtaa, mutta sillä on paha tapa saada hiukset valumaan pitkin päätä. Vältyt lättätukalta, kun hoidat ensin hiukset hoitoaineella ja pese ne vasta sitten sampoolla.

Muista myös käyttää hoitoainetta maltilla ja levittää sitä vain latvoihin noin korvista alaspäin. Saara Sarvas näyttää blogissaan, mikä on sopiva määrä hoitoainetta eri pituisille hiuksille.

5. Vedä hiuksia sormin ylös, kun föönaat

Hiustaitelija Jeremy Clark näyttää SignatureSeries-kanavalla, miten hiukset saa föönattua tuuheiksi. Hän föönaa ensin tyven käyttämällä harjan sijaan apuna sormia. Tuuheuttava vaikutus tehostuu, kun levität ensin hiuksiin tyvikohottajaa. Clark vinkkaa hieromaan tuotetta ensin käsiin eikä suoraan hiuksiin.

Pää alaspäin kuivaaminen on klassikko, mutta Clark neuvoo kallistamaan päätä toiseen suuntaan ja vetämään hiukset pään yli samalle puolelle. Kun Clark kuivaa tyveä hiustenkuivaajalla, hän vetää hiuksia samalla sormin ylöspäin.

Paras lopputulos syntyy, kun föönaat hiukset pienissä osiossa ja maltat jatkaa, kunnes ne ovat täysin kuivat. Lue lisää ammattilaisen vinkkejä siihen, miten föönaat hiukset kuohkeiksi.

6. Pätkäise pitkä tukka

Lyhyt, polkka tai viime vuoden trenditukka lob (long bob eli ylikasvanut polkka) saa hiukset näyttämään tuuheammilta. Kun hiukset osuvat olkapäihin, ne näyttävät ohuemmilta, neuvoo hiustaiteilija Nick Stenson Oprah.comissa.

Rennot laineet sopivat loistavasti pitkään polkkaan eli lobiin. Näyttelijä Jennifer Lawrencen tukka näyttää tuuheammalta myös sivulle vedetyn jakauksen ansiosta. Kuva: Reuters
Rennot laineet sopivat loistavasti pitkään polkkaan eli lobiin. Näyttelijä Jennifer Lawrencen tukka näyttää tuuheammalta myös sivulle vedetyn jakauksen ansiosta. Kuva: Reuters

Kommentit

Hiukset voivat haaroittua monella eri tavalla. Kun tutkit haaraa tarkemmin, tiedät miten tilanteen voi korjata.

Harjaatko, pesetkö, värjäätkö, kuivaatko, suoristatko tai kiharratko hiuksiasi?

Todennäköisesti teet ainakin jotain näistä – ja siksi myös hiustesi latvat puskevat jonkinlaista haaraa.

Haarat eivät ole ihan yksinkertainen juttu. Marie Claire listasi kuusi erilaista latvojen haarautumistyyppiä. Jokainen niistä vaatii oman korjaamistapansa.

Mini

Mikä? Vain parin millin mittainen haara.

Miten kuntoon? Minihaara on ensimmäinen merkki siitä, että hiukset kaipaavat tehokkaampaa hoitoa. Kosteuttaminen on tärkeintä. Käytä kosteuttavaa hoitoainetta ja hemmottele latvoja hiusöljyllä.

Tavis

Mikä? Kahteen osaan hajautunut latva, jonka haara on jo edennyt hieman pidemmälle kuin minihaarassa.

Miten kuntoon? Vaikka haaroittuminen on jo edennyt, peliä ei ole menetetty. Hiukset kaipaavat tässäkin vaiheessa lisää kosteutta, vielä tehokkaammin kuin edellisessä kohdassa. Hapertumista voi hidastaa hiusöljyllä ja kosteuttavalla hoitoaineella.

Haarukka

Mikä? Hius on jakautunut kolmeen osaan.

Miten kuntoon? Pelkkä hoitoaine ja öljy eivät enää riitä. Tukkapehko kaipaa todellista hoivaa. Kosteuttavasta hiusnaamiosta voi olla apua. Kannattaa myös harkita, kannattaisiko latvat leikata hieman useammin.

Puu

Mikä? Hiuksesta löytyy useampia haaroja eri kohdista, ei siis vain kärjestä. Latva muistuttaa siis puuta.

Miten kuntoon? Latvat eivät ole enää pelastettavissa, vaan ne on leikattava pois. Leikkuun jälkeen kannattaa käyttää haaroittuville hiuksille tarkoitettuja hiustuotteita. Niiden avulla tilanne ei välttämättä etene seuraavalla kerralla samanlaiseksi.

Kynttilä

Mikä? Kynttilä ei ole oikeastaan haara ensinkään. Hius alkaa hapertua, jolloin sen uloin kerros on kuoriutunut latvan päältä pois. Latva on suora, mutta heikko.

Miten kuntoon? Visiitti kampaajalle on paikallaan. Ensiapuna kannattaa kokeilla hiusöljyä ja kosteuttavaa hiusnaamiota.

Solmu

Mikä? Erityisesti kiharatukkaisten hiuslatvoihin muodostuu solmuja. Ne aiheuttavat hiusten katkeilua harjatessa.

Miten kuntoon? Ennen harjaamista kannattaa hiuksiin sipaista silottavaa ainetta. Vältä myös liian kovakouraista harjaamista.

Kommentit

Jos brittejä on uskominen, partabuumin seuraava vaihe on hammaslääkäriparta.

Boris Beckerillä on sellainen. George Clooneylla on sellainen. Myös Harrison Fordilla on nähty sellainen. Nämä kaikki aikansa seksisymbolit ovat partoinensa nyt muodin huipulla. Ainakin jos on uskominen The Guardian -lehteä ja sen haastattelemaa lontoolaista hiusmuotoilija Sam Hickeytä.

Metsuriparta on saanut rehottaa jo pitkään, mutta Hickey on nähnyt yhä enemmän miehiä, jotka ovat ajelleet partansa niin, että karvoja jää vain suun ympärillä. Briteissä tämä tyyli tunnetaan nimellä hammaslääkäriparta, sillä parta on muotoiltu millintarkasti.

Britit käyttävät parrasta myös termiä goatee eli pukinparta. Suomeen termi ei kuitenkaan täysin sovi, sillä täällä pukinparta mielletään yleensä parraksi, joka rehottaa hammaslääkäripartaa enemmän.

Tältä näyttää tennislegendan parta edestä. Kuva: Reuters
Tältä näyttää tennislegendan parta edestä. Kuva: Reuters

Ja tältä se näyttää sivulta. Kuva: Reuters
Ja tältä se näyttää sivulta. Kuva: Reuters

George Clooney'n tyylinäyte edestä ja sivulta.

 

Hammaslääkäriparran tyylipuhtain edustaja Suomessa on ollut jo vuosiakausia jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen. Kuva: Reuters
Hammaslääkäriparran tyylipuhtain edustaja Suomessa on ollut jo vuosiakausia jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen. Kuva: Reuters

 

Millä nimellä sinä kutsuisit tällaista partaa? Kerro kommenteissa!

Kommentit

Yö on iholle parasta levon ja uudistumisen aikaa, mutta onko yönaamio silti tarpeellinen vai turhake?

1. Lancôme Hydra Zen Masque Anti-Stress
Moisturizing -yönaamio, 65 €.

Lupaus Tehokosteuttava, helposti imeytyvä seerumin ja naamion yhdistelmä palauttaa yön aikana ihon kirkkauden ja vähentää stressin merkkejä.

Kokemus Temppuileva ihoni oli stressin seurauksena samaan aikaan kuiva ja rasvainen, joten tuotelupaus ja naamion hinta saivat odottamaan selkeitä tuloksia. Miedon kukkaiselle tuoksuva geeli tuntui kasvoilla hieman tahmaiselta ja kipristelevältä. Kahden viikon käytön jälkeen iho on samettisempi, hieman kiinteytynyt eikä myöskään enää aivan niin rasvainen kuin ennen naamion käyttöä. Kelpo tuote!

4,5 tähteä

 

2. Dermosil Fresh Cleansing -yönaamio, 4,50 €.

Lupaus Koko kasvoilla tai t-alueella käytettävä syväpuhdistava yönaamio kontrolloi talin muodostumista ja tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa. Naamiota voi käyttää pari kertaa viikossa tai kuuriluontoisesti tuubi kerrallaan.

Kokemus Hormonikierukan jälkeen atooppinen ihoni oli mennyt huonoon kuntoon. Olin uteliaan epäluuloinen, josko tuote sopisi kasvoilleni. Hajusteeton naamio tuntui pienenä kihelmöintinä levittämisen jälkeen. Tuntui kummalliselta mennä naamio kasvoilla nukkumaan. Parin yön käytön jälkeen iho tuntui todellakin kirkkaammalta ja hyvävointiselta.

4 tähteä

 

3. Sampar So Much to Dew -yönaamio, 40 €.

Lupaus Sutimaisella päällä kasvoille levitettävä yönaamio, joka palauttaa iholle luonnollisen kosteustasapainon.

Kokemus Suhtauduin yönaamioon vähän skeptisesti. Sotkeeko naamio tyynyn ja jääkö iho tahmeaksi? Nerokkaan levitysmekanisminsa ansiosta sormet eivät sotkeennu, vaan voiteen voi maalailla kasvoille. Alussa tuntui pientä nipristelyä, joka kuitenkin katosi pian. Tuote imeytyi nopeasti. Jo ensimmäisen yön jälkeen poskien kuivat kohdat olivat kadonneet ja iho näytti muutenkin tasaisemman väriseltä ja kosteutetulta. Tykkäsin! Jää käyttöön.

4,5 tähteä

 

4. Korres Wild Rose Advanced Repair -yönaamio, 39,50 €.

Lupaus Ihoa kirkastava yönaamio tehostaa solujen luonnollista uusiutumista yön aikana ja antaa iholle heleyttä ja tasaisemman värin.

Kokemus Odotin yönaamiolta kosteuttavaa vaikutusta kuiville ja väsyneille kasvoilleni. Voide oli ihanan tuntuinen, ja samettinen naamio levittyi kasvoille helposti. Ylellistä voidetta oli mukava lutrata huolellisesti. Tuoksu oli voimakkaan ruusuinen muttei keinotekoinen. Muutamien käyttökertojen jälkeen iho tuntui tasapainoisemmalta ja kosteutetummalta kuin ennen. Tämän voisi ottaa kuuriluontoisesti käyttöön.

4 tähteä

 

5. Lumene Bright Now Vitamin C -yövoide, 19,90 €.

Lupaus C-vitamiinipitoinen voide lupaa olla enemmän kuin tavallinen yövoide. Se auttaa ihoa palautumaan yön aikana, kirkastaa, heleyttää ja tehokosteuttaa.

Kokemus Voiteessa on mukavan kevyt, mutta silti ravitsevalta tuntuva koostumus. Se levittyi hyvin ja tuntui kosteuttavan tehokkaasti ilman, että iho jää nihkeän rasvaiseksi. Tuoksu on melko voimakas mutta raikas, kuin hellepäivän mangojätskiä. Aamulla iho tuntui edelleen ravitulta ja hyvin kosteutetulta, mutta maksaläiskät olivat valitettavasti paikallaan. Plussaa mainiosta hinta-laatusuhteesta, mutta purkki saisi olla isompi.

3,5 tähteä

 

6. Dior Hydra Life Jelly -yönaamio, 83 €.

Lupaus Innovatiivinen 2-in-1-yönaamio sisältää tiivistettyjä raaka-aineita, jotka tuovat tuloksia jo ensimmäisestä käyttökerrasta. Raikas ja kevyt koostumus tekee ihosta levänneen.

Kokemus Olin utelias, millaisia tuloksia näinkin arvokkaalla tuotteella voi saada. Tyylikäs lasipurkki piti sisällään nimensä mukaisesti vaaleaa hyytelöä. Viileä geeli tuntui taivaalliselta pintakuivalla ihollani, ja ihme kyllä, imeytyi hetkessä. Yllätyin, ettei kiristävää naamioefektiä tullutkaan. Iho kosteutui täydellisesti ja oli aamulla heleä ja pehmeä kuin vauvanpeppu.

5 tähteä TESTIVOITTAJA!

 

7. Herbina Moisture Balance 3-in-1 -kasvonaamio, 6 €.

Lupaus: Kasvonaamio, jota voi käyttää niin pikakosteutukseen kuin pitkäkestoisemmin yön yli.

Kokemus: Toivoin, että naamio kosteuttaisi talvikuivaa, väritöntä ihoani oikein kunnolla. Tuote tuntui iholla pehmeältä ja imeytyi niin hyvin, ettei sitä tehnyt mieli huuhdella käsistäkään pois. Aamulla iho tuntui kauttaaltaan pehmeältä, ja edellispäivänä leukaan ilmestynyt selvästi kuiva kohta oli sileä. Ylellistä fiilistä tästä ei saa, mutta hintaansa nähden tuote on oikein mainio tuttavuus. Tämä voisi olla erinomainen kuuman päivän viilentäjä tai rentouttaja ennen juhlia.

3,5 tähteä

 

8. The Body Shop Drops of Youth, Youth Bouncy -yönaamio, 28,50 €

Lupaus: Virkistävä, geelivoidemainen naamio lupaa lisätä nuorekkuutta. Alppitähden kantasolu-uute uudistaa ihoa tehokkaasti.

Kokemus: Toivoin naamion tuovan hehkua ja kimmoisuutta talven jäljiltä kalpeaan ja paikoitellen kuivahkoon ihooni. Geeli on oudon kumimaista, mutta levittyi silti helposti. Naamio sai minut muistamaan, että kaulankin ihoa voi hoitaa. Aamulla kasvoilla tuntuu pieni kalvo, jonka huuhtelin pois. Pesun jälkeen ihoa ei heti kiristä kuten yleensä. Ihon väri on aiempaa eläväisempi ja kirkastunut, jopa heleä. Oikein kelpo tuote tehokosteutukseen.

4 tähteä

Kommentit