Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Ensin hiukset, sitten huulet.

Ombré. Niinpä tietenkin.

Hiuksissa liukuvärjäyksen ovat syrjäyttäneet jo sexture, bronde ja balayage, mutta on vanhalle kunnon kauneustermille sentään vielä jotakin käyttöä – nimittäin huulimeikissä.

Jos tuntuu, että suurin osa huulipunistasi makaa käyttämättömänä meikkilaatikon pohjalla, tämä trendi on sinulle. Se myös näyttää hauskalta!

Kyllä Instagramin kauneusgurut tietävät, että kaksi huulipunaa kerralla käytössä on aina parempi kuin yksi.

Amerikkalaisen Hello Giggles -sivuston kirjoittaja testasi NYX-kosmetiikkamerkin kaksipäistä ombré-huulipunaa, mutta tyyli onnistuu ilman erikoistuotteitakin. Tarvitset vain kaksi toisiinsa sointuvan sävyistä huulipunaa. Toista levitetään huulten ulkonurkkiin, toista keskemmälle ja kahden värin raja häivytetään.

Jos erityisen värikäs huulimeikki ei innosta, kahdella luonnollisella sävylläkin voi tehdä huulistaan kolmiulotteisemman (lue: pulleamman) näköiset levittämällä tummempaa väriä reunoille ja vaaleampaa keskelle.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Kauneusbloggaaja Noora Shingler vannoo luonnonkosmetiikan nimeen. Poimi hänen vinkkinsä kesäihon hoitoon!

Luota luontoon

”Käytän auringonoton jälkeen aina sataprosenttista aloe veraa. Se rauhoittaa ja viilentää ihoa. Välttelen värjättyjä vihreitä tököttejä, joita näkee rantalomakohteissa. Ne sisältävät usein hirveän määrän synteettisiä aineita ja vain murto-osan aitoa aloe veraa.”

Etsi naamio takapihalta

”Savi- ja mutanaamiot kuuluvat ehdottomasti kesään. Suvullani on ollut Turun saaristossa mökki jo vuosikymmeniä, ja tunnen alueen historian ja maaperän tilan. Siellä ei ole ollut teollisuutta, joten uskallan käyttää ihonhoitoon savea suoraan takapihaltamme. Savi vetää puoleensa epäpuhtauksia, mihin sen teho ihonhoidossakin perustuu. Savea voi levittää koko vartalolle tai vain kasvoille. Onneksi laadukkaita savinaamioita saa kaupastakin. Olen käyttänyt jo vuosia italialaisen luonnonkosmetiikkamerkin Argitalin savea. Uudempi tuttavuus on Sosarin mutanaamio.”

Suojaa antioksidanteilla

”Valitettavasti moni luonnonkosmetiikan aurinkovoide haisee suorastaan järkyttävältä. Onneksi tänä vuonna valikoima on parantunut huomattavasti, ja loistotuotteita tulee koko ajan lisää. Ennen ne jättivät ihon vitivalkoiseksi, mutta uutuusvoiteet ovat kirkkaampia. Suosin tuotteita, joissa on käytetty luonnon omia UV-suojia, kuten voimakasta antioksidanttia karanjaöljyä.”

Öljyä ihoa

”Kesäisin ihon kosteuttaminen ja viilentäminen on tärkeää. Siksi vaihdan paksut voiteet kevyempiin. Öljyjä käytän kuitenkin ympäri vuoden. Juuri nyt käytössä on luottokosmetologini suosittelema kulttituote, Vintner’s Daughter Active Botanical Serum -kuivaöljy, joka on koko brändin kulmakivi – heillä ei ole muita tuotteita kuin tämä kriitikoiden ylistämä seerumi. Se maksaa maltaita, mutta saa ihon hehkumaan.”

Mieti, millä peseydyt

”Minulle on tärkeää käyttää muovitonta kosmetiikkaa. Vaarat eivät vaani ainoastaan kuorinnoissa. Pieniä muovipartikkeleita on monissa tuotteissa. Vesistöön päästyään ne käyttäytyvät hormonien tavoin ja päätyvät kalojen ruoaksi. Kesällä moni peseytyy järvessä tai meressä, jolloin kannattaa erityisesti miettiä, mitä tuotteita käyttää. Esimerkiksi CosmEthicsin aplikaatiolla voi tarkistaa, sisältääkö tuote muovia.”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Noora Shingler

Kemikaalicocktail-blogin perustaja, kirjailija ja CosmEthics-sovelluksen tiedottaja.

Asuu Helsingissä ja viettää kesäpäiviä lastensa kanssa Lauttasaaren pikkumökissä.

Käyttänyt luonnonkosmetiikkaa vuodesta 2008.

Suomalaisetkin innostuivat Kylie Jennerin huulituotepaketista.

Kardashian-Jenner-suvun nuorin vesa Kylie Jenner, 18, on onnistunut tekemään huulistaan tavaramerkin ja hyvän bisneksen. Loppuvuodesta 2015 hän lanseerasi oman huulipunamerkkinsä, josta tuli välittömästi teinihitti ympäri maailman. 

Merkkiä myydään vain sen omassa verkkokaupassa. Ensimmäisenä markkinoille tuotiin lipkitit eli huulipunavoide ja rajauskynä, joilla voi loihtia itselleen muhkeat, punaruskean mattapintaiset nudehuulet.

 
 
 
 
 
 

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

Kylien tuore firma ei pysty vastaamaan kysyntään, vaan meikit ovat verkkokaupasta lähes poikkeuksetta loppu. Tämän seurauksena ihmiset seuraavat taukoamatta Twitteriä ja muita kanavia, joissa ilmoitetaan, kun varastoa täytetään. Huulipunia on jälleenmyyty tuhansien dollareiden hintaan.

 

A video posted by Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) on

Mikä niissä vetoaa?

Huulimeikkipaketin tilaaminen onnistuu Suomeenkin, jos ehtii nappaamaan tuotteet ostoskoriin, ennen kuin ne on myyty taas loppuun. Vajaa 27 euroa maksavan lipkitin lisäksi suomalaisasiakas maksaa tuotteen postituskulut ja verot. Jos tilaa kaksi lipkitiä, yhden tuotteen hinnaksi tulee kaikkine kuluineen reilut 47 euroa.  Tämän jälkeen edessä on vielä useimmiten useita viikkoja kestävä odotus.  

Yhden tuotteen hinnaksi tulee kaikkine kuluineen reilut 47 euroa. 

Hinnasta huolimatta myös suomalaiset ovat villiintyneet tilaamaan Kylien meikkejä:

”Ostin lipkitin, koska halusin päästä testaamaan tätä meikkigurujen kokeilemaa tuotetta. Minulle oli myös tärkeää, että tuote oli vegaaninen eikä sitä ollut testattu eläimillä. Sävy oli kuitenkin luonnossa todella eri näköinen kuin olin odottanut. En välttämättä tilaisi uudelleen, koska hinta tuli aika paljon korkeammaksi postimaksuineen ja tulleineen kuin odotin. Tämä oli sellainen testimielessä ostettu tuote suurimmaksi osaksi.” Nainen, 16

Viranomaiset äkeissään

Koska Kylien tuotteet ovat jatkuvasti lopussa, niiden toimitusajat venyvät ja asiakaspalvelu ruuhkautuu. Asiakkaat ovatkin tehneet paljon valituksia, joten yrityksiä Yhdysvalloissa valvova Better Business Bureau -organisaatio, BBB, antoi sometähden huulipunabisnekselle huonoimman mahdollisen, F-tason, luokituksen. Los Angeles Timesin mukaan BBB:lle oli tehty heinäkuuhun mennessä 133 virallista valitusta.

Suuren kohun saattelemana Jenner otti virastoon yhteyttä ja antoi selonteon, joka nosti luokituksen hyväksyttävälle C-tasolle.

Jenner huulityyliä on matkittu aiemmin jopa somehaasteen avulla. Viime vuonna Kylie Jenner Challenge -haasteessa omista huulista turvotettiin jättimäiset limupullon tai shottilasin avulla. Tempun seurauksena monet saivat kasvoihinsa esimerkiksi mustelmia.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Kauneusammattilainen Suvi Tiilikainen käsittelee kesäihoa kevyemmin ja säästää järeämmät aseet syksyyn.

Iho-ongelmat kuntoon

”Minulla on aina ollut ongelmia ihoni kanssa, ja olen syönyt sen vuoksi monet antibiootti- ja Roaccutan-kuurit. Aikuisiällä eniten on vaivannut perioraalidermatiitti eli suunympärysihottuma, jota vääränlainen voide ruokkii. Ennen kolmatta raskauttani löysin otsonoidun oliiviöljyn. Se on antimikrobinen öljy ja pitää ihoni mahtavassa kunnossa. Otsonoidun oliiviöljyn lisäksi käytän tavallisia kosteusvoiteita. Kesällä ihoni kuivuus helpottaa ja ihonhoidosta tulee yksinkertaisempaa. Korostan kuulasta ihoa valoa heijastavilla tuotteilla.”

Huolellinen puhdistus

”Vaikka kesällä kulkisi meikittä, puhdistuksesta ja kosteutuksesta ei kannata lintsata. Lika ja hiki on syytä pestä pois, vaikkei meikkiä olisikaan. Tämä unohtuu helposti mökkireissuilla. Ihoa voi kuitenkin myös ylihoitaa kesällä, etenkin, jos se reagoi herkästi kuten minulla. Vannon öljypuhdistuksen nimeen. Se on ihanan vaivaton: silmämeikki lähtee samalla tuotteella.”

Varjopaikat kunniaan

”En ole ottanut aurinkoa kymmeneen vuoteen. Paloin pahasti kuukausi ennen häitämme Thaimaassa. Sain ensimmäiset pigmenttiläiskät ja itkin kipeitä vesirakkuloita. Silloin päätin, ettei auringonpalvonnassa ole järkeä. Käytän kasvoilla suojakerrointa päivittäin ja vartaloa suojaan vaattein. Opetan lapsianikin leikkimään varjoisassa paikassa, ja makoilemme usein varjon alla. En ole hysteerinen ja pidän pienestä päivetyksestä, mutta auringosta kannattaa nauttia järkevästi.”

Järeät hoidot vasta syksyllä

”Hapotukset ja muut voimakkaat hoitolahoidot kannattaa jättää syksyyn, ellei halua viettää kesää sisätiloissa. Käsitelty iho ei nimittäin kestä aurinkoa. Käyn kerran kuussa entsyymikasvohoidossa, joka korjaa, rauhoittaa ja puhdistaa ihoa. Ihoni kunto vaikuttaa mielialaani ja hyvinvointiini – minun on helpompi olla, jos ihoni on kaunis. Suosittelen kasvohoitoja kaikille, ne ovat kotihoitoja tehokkaampia ja sopivaa hemmottelua. Seuraavaksi kokeilen radiofrekvenssihoitoa, joka sopii veltostuneelle tai aknearvista kärsivälle iholle.”

Kestävät kulmat

”Meikkaan kesällä vain vähän, koska haluan välttää tunkkaista lookia. Raskauksien myötä kulmakarvani harventuivat, ja kiinnostuin kestopigmentoinnista. Löysin 3D-karvatekniikan, jonka tekijäksi myös kouluttauduin. En ikinä uskonut innostuvani moisesta, mutta tekniikka todella toimii. 3D:ssä piirretään nimensä mukaisesti ohut, karvaa muistuttava veto kerrallaan. Eipä ole vaaraa, että kulmien väri valusi pitkin poskia jumpatessa tai kesähelteillä.”

Suvi Tiilikainen

L’Oréal Paris -meikkitaiteilija ja Rebel Helsinki -hoitolan toinen perustaja.

Asuu Espoossa ja viettää kesät perheensä kanssa kotimaan matkailusta ja Helsingistä nauttien.

Ollut kosmetiikan suurkuluttaja yläasteikäisestä lähtien.