Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Trendikäs julkaisee nyt itsestään myös kasvonaamioselfien. 

Kyllähän nyt jokaisen naisen viikonloppurutiineihin kuuluu kaataa lasillinen hyvää punaviiniä, levittää kasvoille hemmotteleva naamio ja viettää ihanaa omaa aikaa kynttilänvalossa pötkötellen.

Kuulostaa ehkä utopistiselta, mutta moni ainakin haaveilee sellaisesta. Googlen tuore raportti nimittäin paljastaa, että kasvonaamiot ovat yksi tämän hetken haetuimmista kauneustrendeistä. Lisäksi kasvonaamiokuvista on tullut yksi Instagram-kuvien alalaji – julkkiksetkin jakavat mielellään selfieitä ihonhoitorutiineistaan.

Erityisen trendikkäitä ovat sheet maskit eli valmiit kangasnaamiot. Ne ovat helppo tapa tehdä nopea kauneushoito kotona. Myös ihoa puhdistava aktiivihiili ja kurkuma ovat kasvonaamioiden suosikkiainesosia.

Hakutilastot paljastavat myös sen, että kotitekoisia naamioitakin enemmän kiinnostavat julkkisten ja vloggaajien suosittelemat ihonhoitotuotteet sekä vegaaniset vaihtoehdot. Ihmisiä siis nykyään todella kiinnostaa se, mitä he kasvoilleen levittävät, sillä  Yhdysvalloissa vegaanisia kauneustuotteita haettiin jopa 83 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Tippa kosteusvoidetta tekee peitevoiteesta liukkaamman ja paremmin levittyvän.

Peitevoide on meikkipussin työmyyrä, joka piilottaa tummat silmänaluset, kasvoihin ilmestyneet finnit sekä punoituksen nenänpielistä.

Mutta! Vaikka peitevoide parhaimmillaan tekeekin ihosta virheettömän, pahimmillaan se saattaa saada ihon näyttämään entistäkin kuivemmalta ja kökköisemmältä.

Etenkin kaikkein peittävimpien peiteaineiden koostumus on usein aika kuiva, mutta nekin saa levittymään iholle sileästi Marie Claire -sivuston esittelemän helpon kikan avulla.

Vaikka iholle olisi levittänyt jo ennen meikkaamista kosteus- ja silmänympärysvoidetta, peitevoiteen häivyttämistä kannattaa helpottaa vielä pienellä ekstranokareella kosteusvoidetta. Peittävän ja mattapintaisen meikin sekä tipan kosteuttavaa voidetta voi pyöritellä sekaisin vaikkapa kämmenselällä, mistä seosta voi levittää siveltimellä kasvoille. Sekoittaessa voiteet lämpenevät, mikä edesauttaa myös niiden levittymistä.

Meikkitaiteilija Kelli Bartlett vinkkaa Marie Clairelle, että toinen vaihtoehto on käyttää munanmuotoista, kostutettua meikkisientä. Dippaa sieni ensin kosteusvoiteeseen, sen jälkeen peitevoiteeseen ja taputtele lopuksi iholle.

– Saat peittävyyttä ja kosteutusta ärsyttämättä ihoa, Bartlett selittää.

Ota vastustamaton meikkitrendi haltuun helpoilla ohjeilla.

Sähkönsininen luomiväri on jättänyt monelle traumoja 1980-luvulta. Värissä on kuitenkin jotain vastustamatonta, miksipä se muuten ponnahtaisi aina säännöllisesti trendikkääksi!

INSPIRAATIO:

Leitmotiven näytöksessä voidemainen luomiväri oli vetäisty rennolla sudinvedolla poikittain mallien luomille. Mielenkiintoista mutta aika kokeellista! Oikeaan elämään sopivampi versio on pehmeämpi ja hienostuneempi, ja siinä luomiväri pyöritetään koko liikkuvalle luomelle seuraten silmän luonnollista muotoa.

TARVITSET:

Silmämeikinpohjustusainetta

Sähkönsinistä, hyväpigmenttistä luomiväriä

Lämpimän ruskeaa luomiväriä

Kaksi luomivärisivellintä, jämäkämpi luomivärin levittämiseen ja pehmeämpi luomivärin häivyttämiseen

Ripsentaivutin

Ripsiväriä

TEE NÄIN:

1. Kun luomiväri on tumma, kannattaa silmät meikata ennen meikkipohjan tekoa. Pohjusta silmät ensin meikinpohjustusaineella, jonka jälkeen pohjusta ne vielä meikkivoiteella ja irtopuuterilla. Näin silmämeikistä tulee kestävä ja väri näyttää kirkkaalta.

2. Tuputtele sähkönsinistä luomiväriä luomelle jämäkämmällä siveltimellä. Tämän jälkeen vaihda sivellintä pehmeämpään ja seuraa silmävaon luonnollista muotoa häivyttäessäsi väriä.

3. Lisää hieman ruskeaa luomiväriä silmävakoon ja silmän ulkoreunaan ja häivytä. Lämpimän ruskea luomiväri häivyttää sinisen helposti ja kauniisti.

4. Taivuta ripset ja lisää ripsiväri.

& Other Storiesin sininen luomiväripaletti sävyssä Azurite Notte, 9 €. Neljän hiekansävyn paletti Beauty by Ellos, 11,90 €. Kuvat: IMaxTree ja valmistajat
& Other Storiesin sininen luomiväripaletti sävyssä Azurite Notte, 9 €. Neljän hiekansävyn paletti Beauty by Ellos, 11,90 €. Kuvat: IMaxTree ja valmistajat

 

Aurinkosuoja on tehokkain ase ikääntymistä vastaan, mutta tarjolla on järeämpiäkin keinoja – kuten vaikkapa vampyyrihoito. 

Rasva, jolla rypyt katoavat yöunien aikana? Anna kuule tänne vain. Maailman pöljimmän näköinen kasvojumppalaite? Olen valmis kokeilemaan.

Markkinoille pukkaa jatkuvasti jos jonkinlaista voidetta ja hoitoa siihen, jonka meistä jokainen joutuu jossakin vaiheessa kohtamaan; kuluneet vuodet näkyvät iholla, eikä ihmeparannus yleensä löydy purkista tai toisestakaan.

Ihon ikääntymistä voi kuitenkin hidastaa. Tärkein tuote on aurinkosuoja, mutta alan ammattilaiset eli ihotautilääkärit kertoivat Allurelle, millaiset anti-aging-konstit ovat heidän mielestään oikeasti kaiken hehkutuksen arvoisia.

Tuplaputsaus

Tuplaputsaus on iso kauneustrendi maailmalla. Newyorkilainen ihotautilääkäri Whitney Bowe kertoo Allurelle, että kaksinkertainen puhdistus auttaa myös pitämään ihon nuorekkaana.

Iholle levitetään ensin öljypohjainen puhdistusaine, joka irrottaa meikin hellävaraisesti ja mahdollisimman vähällä hankaamisella. Iän myötä esimerkiksi ripset haurastuvat ja putoavat helposti, joten hellävarainen puhdistus on tärkeää. Lopuksi iho puhdistetaan vielä ihotyypille sopivalla puhdistusaineella.

Vampyyrihoidot

Vampyyrihoitonakin tunnetussa A-PRP-plasmahoidossa ihoon ruiskutetaan potilaan omasta verestä erotettuja kasvutekijöitä. Hoitoa on tehnyt tunnetuksi etenkin Kardashianin julkkisperhe. Ikääntyessä elimistön kollageenin tuotanto hiipuu, mutta kasvutekijät käynnistävät ihossa uusiutumisprosessin noin kolmen viikon kuluttua hoidosta.

– Kollageenin palauttaminen ihoon sen vanhetessa on jatkuvaa taistelua, sanoo sanfranciscolainen ihotautilääkäri Marie Jhin, joka itse käy useamman satasen maksavissa vampyyrihoidossa kahdesti vuodessa.

Cryolipo-hoito

Veitsetön kylmähoito ei auta ylipainoon, mutta se tuhoaa rasvasoluja pienehköiltä alueilta, esimerkiksi jenkkakahvoista tai kaksoisleuasta. Suomalaisissa kauneushoitoloissa yhden käsittelyn hinnat alkavat kolminumeroisista summista.

– Olin tyytyväinen painooni, mutta rasvaa oli kertynyt yläselkääni ja lantiolle. Kahden hoitokerran jälkeen mekkoni istui jo paremmin, losangelesilainen dermatologi Karyn Grossman kehuu Allurelle.

Tukisukat

Seisomatyötä tekevät ihonhoidon ammattilaiset tietävät myös sen, että jos haluaa ehkäistä suonikohjuja, pitkien housujen alle kannattaa pukea tukisukat.