Kotona tehty geelilakkaus vaatii tarkkaavaisuutta, mutta vaiva palkitaan: kynsilakka on vielä viikonkin jälkeen kuin uusi.

Me Naisten kynsienlaitosta innostunut graafikko Reetta Timonen kokeili, miten geelilakkaus onnistuu kotona.

Mikä? Orlyn SmartGels -lakoilla syntyy kotioloissa lakkaus, jonka luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Poistamiseen menee noin 10–15 minuuttia.

Mitä maksaa? Aloituspakkaus 95 €, lamppu 49 €, ja geeliväri 22,90 €. Tarvikkeita voi ostaa myös erikseen.

Miten se tehdään? Aloitan kynsien viilaamisella ja puhdistamisella, jonka jälkeen painelen kynsinauhat paikoilleen metallisella työkalulla. Ennen lakkausta kynsien päihin levitetään pohjustusainetta.

Lakkakerroksia tarvitaan neljä, joista kutakin kovetetaan pari minuuttia LED-lampun alla. Geeliväriä kannattaa laittaa hyvin ohuelti, jottei se valu ja tartu ihoon. Olen kokenut lakkaaja, mutta tämä puuha vaatii harjoitusta.

Lakkakerrosten kuivahdettua jäljellä on enää kiillotus ja kynsinauhojen öljyäminen. Aikaa vierähti noin tunti.

Millainen lopputulos? Kynnet ovat kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Viikon päästä lakkaus on yhä kuin uusi. Yhden kynnen kärki repsottaa hieman, mutta olin unohtanut sulkea sen lakalla. Omat kynteni ovat vahvat ja pitkät, ja tavallinenkin lakka pysyy hyvin. Geelaus tuo kuitenkin kivaa vaihtelua ja voisi olla kätevä vaihtoehto ulkomaanmatkoilla.

Silmien korostamisen meikillä ei tarvitse olla vaikeaa. Kokosimme helpot ja tehokkaat kikat.

Meikkaamalla tavoitellaan usein sitä, että silmät ovat tummemmat, näyttävämmät ja suuremmat. Katse nyt vain on yksi tärkeimmistä asioista, joita meikillä halutaan korostaa. Bambin silmät, kukapa ei niihin uppoaisi?

Hyvien silmämeikkikikkojen avulla voi esimerkiksi feikata olevansa hereillä, vaikka takana olisi huonosti nukuttu yö. Tässä meikkivinkkejä, joiden avulla katseesta saa skarpimman.

1. Kulmakarvat ojennukseen

Virkeämpi look ei välttämättä vaadi monimutkaiseen silmämeikkiin taipumista. Kulmakarvojen laittaminen ojennukseen riittää. Ne kehystävät kasvoja ja saavat silmätkin vaikuttamaan isommilta. Tuuheat kulmakarvat ovat muodissa, joten hajakarvojen nyppiminen ja aukkojen täyttäminen esimerkiksi kulmameikkikynällä riittää.

Kulmakarvat kannattaa lisäksi harjata ylöspäin suuntautuvilla liikkeillä – pelkästään se käy pienestä kasvojenkohotuksesta.

Lue myös: Julkkisten kulmakarvagurun 3 vinkkiä: näin saat täydelliset kulmakarvat

2. Vaaleaa sisänurkkaan

Toinen superhelppo tapa avartaa katsetta on lisätä valoa heijastavaa luomi- tai korostusväriä silmän sisänurkkaan, aivan kyynelkanavan lähelle. Levitä pienellä siveltimellä ja häivytä sormella, niin katseesta tulee heti kirkkaampi.

3. Häivytä tummat silmänaluset

Tummuus ja turvotus voivat saada silmät vaikuttamaan todellista pienemmiltä. Katso täältä ohjeet tummien silmänalusten tehokkaaseen peittämiseen: Vaivaavatko tummat silmänaluset? 4 parasta meikkausvinkkiä.

4. Tee vaalea sisärajaus

Pieni optinen harha auttaa aina: ripsien tyveen silmän puolelle tehtävä valkoinen tai nudensävyinen sisärajaus saa silmät vaikuttamaan suuremmilta.

5. Tee yläluomelle varjostus

Contouring-meikillä eli varjostusten avulla muotoillaan kasvot ja nenä kapeammiksi, mutta sama tekniikka toimii myös yläluomella. Tumma väri aavistuksen luomivaon yläpuolella ikään kuin työntää raskasta yläluomea hieman taaksepäin, jolloin katse avartuu. Hommaan voi käyttää vaikka aurinkopuuteria, kunhan häivyttää sävyn rajat huolellisesti.

6. Ota rajaus avuksi

Astetta vaativampi silmiensuurennuskikka on silmien rajaaminen aivan yläripsien tyvestä. Se saa ripsetkin näyttämään tuuheammilta. Rajausta kannattaa lisäksi nostaa hieman ylös- ja ulospäin ulkonurkasta, jotta silmistä tulee mantelinmuotoiset.

7. Panosta ripsiin

Jep, niinkin helppo keino kuin ripsien taivuttaminen saa silmät näyttämään isommilta. Päälle kunnon kerros (pidentävää) ripsiväriä, myös alaripsiin! Jos ripset ovat lyhyet ja viitseliäisyyttä riittää, muutamasta pitkästä ripsitupsusta silmien keskiosassa ja ulkonurkassa saa lisää pituutta ja tuuheutta räpsyihin.

Lue myös: Toimitus paljastaa: parhaat ripsivärit, joita ostamme kerta toisensa jälkeen

8. Kokeile väriä!

Hohtava luomiväri levitettynä kevyesti koko luomelle on helppo ja tehokas tapa loihtia katsetta kirkastava silmämeikki. Etenkin sinertävät sävyt korostavat silmien valkoisuutta, ja laventelinsinisen tai hennon vaaleanpunaisen luomivärin pariksi tarvitsee vain reilusti ripsiväriä ja siistityt kulmat.

Silikonisieni ei ime kalliita meikkejä sisäänsä, joten se on kukkaroystävällisempi kuin huokoiset meikkisienet.

Kananmunanmuotoiset meikkisienet, esimerkiksi kehuttu Beautyblender ja sen lukuisat seuraajat, ovat vakiinnuttaneet paikkansa meikkivälinevalikoimissamme.

Monikäyttöinen sieni levittää meikkivoiteen kauniisti, auttaa voidemaisten meikkituotteiden häivyttämisessä, meikin virheiden korjailussa, ja sitä voi käyttää myös puuterin levittämiseen iholle. Sientä voi käyttää sekä vedellä kostutettuna että kuivana, ja se kestää käytössä useita kuukausia, kun sienen muistaa puhdistaa käyttökertojen välissä huolellisesti.

Meikkisienten peseminen ei ole älyttömän vaivalloista, mutta toki olisi hienoa, jos saisi samat ominaisuudet, mutta välineen puhdistaminen olisi vielä vaivattomampaa.

Huokoiset sienet myös imevät sisäänsä kohtalaisia määriä meikkivoidetta ja muita tököttejä. Toisaalta ominaisuus takaa sen, että iholle jää juuri sopiva määrä meikkiä ja ylimääräisen voi häivyttää pois, toisaalta on kallisarvoisten meikkien haaskaamista imeyttää ne ensin sieneen ja huuhdella sitten viemäriin.

Huokoiset sienet imevät sisäänsä meikkivoidetta.

Vuoden lopulla netissä kohkattiinkin Silisponge-meikkisienestä, joka muistuttaa ulkonäöltään läpinäkyvää rintaliivien silikonitäytettä. Jep, meikkiä ei mennyt hukkaan, mutta tuote kuitenkin jakoi mielipiteet, eikä ihan saavuttanut asemaa meikkivälineenä, joka on pakko saada.

Uusia yrittäjiä kuitenkin riittää. Meikkitaiteilija Angie Johnsonin kehittelemä Evie Blender muistuttaa pisaramaiselta muodoltaan esikuviaan, mutta se on valmistettu allergiatestatusta silikonista. Se on helppo puhdistaa, eikä Evie Blenderiin jää meikkitahroja. Sen luvataan kestävän käytössä vuoden verran, paljon pidempään kuin nykyiset meikkisienet.

Evie Blenderin Kickstarter-kampanjassa tuotteen voi lunastaa itselleen 28 dollarin eli noin 26 euron hintaan. Glitterillä koristeltu meikkisieni näyttää jo sellaisenaan jonkinlaiselta pehmeältä avaruuskiveltä, ja Kickstarterin kautta sitä saa myös violetilla ja sateenkaari-pastelliglitterillä. Sitä ei vielä voi tietää, saapuuko väline koskaan suomalaiskauppojen hyllyihin, mutta tuote kyllä kiinnostaa meikkaajia, sillä Kickstarterin tavoitesumma täyttyi alle viikossa.

Hello Giggles -sivusto esitteli sientä Facebookissa julkaisemallaan videolla.

Sinun täytyy olla kirjautunut Facebookiin nähdäksesi videon.

Moni pitää alkuperäistä, noin 20 euroa maksavaa Beautyblenderiä suolaisen hintaisena, mutta toisaalta myös monesti kilpailijoitaan parempana. Tulokkaat eivät ole onnistuneet horjuttamaan sen paikkaa munanmuotoisten meikkisienten ykkösenä, ja osa kopioista on tuomittu jopa surkeiksi. (Esimerkiksi Real Techniques -merkin meikkisienet ovat melko hyviä.)

Silikonisienen ominaisuudet tuskin ovat täysin samat kuin kimmoisampaa ja huokoisempaa materiaalia olevan, mutta toisaalta tapoja levittää meikki on yhtä paljon kuin meikkaajiakin. Mutta tarvitaanko siihen erillinen väline vai pitäisikö muistaa, että myös sormet ovat edelleen kätevä työkalu meikkaamisessa?

Sileä balettinuttura näyttää elegantilta niin niskassa kuin korkealle päälaella.

Balettinutturassa ohimoille saa kuitenkin jäädä irtohiuksia. Kiilto tuo kampaukseen luksusta. Kaunein lopputulos syntyy hyvinhoidetuista, pehmeistä hiuksista.

Tarvitset

Hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai -seerumia

Hiustenvärisiä hiuslenkkejä

Pinnejä

Rakennesuihketta

Kevyen hiuskiinteen

Kiiltosuihkeen

Tee näin

1. Levitä pyyhekuivaan tukkaan pehmentävää, hiuksiin jätettävää hoitoainetta, ja föönaa hiukset kuiviksi.

2. Harjaa hiukset taakse, ja kiepauta ne ponnarille.

3. Suihkuta latvoihin massaa kasvattavaa rakennesuihketta; se tuo nutturalle kokoa ja tekstuuria, mutta kampauksen etuosa jää kauniin kiiltäväksi.

4. Kierrä ponnari kierteelle, ja kiepauta se juuren ympärille. Kiinnitä nuttura pinneillä ja hiuskiinteellä.

5. Viimeistele kiiltosuihkeella.

Hiuksia voi kieputtaa nutturalle eri tavoin, jolloin siihen saa eri ilmettä:

 

 

 

 

 

 

Pakkanen, pipo ja kuiva sisäilma laittavat talvitukan koville. Testasimme, onko naamioista apua, kun juuret rasvoittuvat, mutta latvat ritisevät kuivuuttaan. Yksi naamio ylsi täysiin pisteisiin!

1. Tasapainottava

Tätä luvattiin: Hiusten savinaamio on tarkoitettu rasvoittuville hiusjuurille palauttamaan hiusten tasapainon. Naamio puhdistaa ja antaa raikkaan tunteen.

Näin se toimi: Vihreä savimainen tuote on melkoista jönkkiä, mutta helppo levittää hiusjuurille. Savi todella poisti rasvaisuutta. Hiukset tuntuivat puhtaammilta ja terveemmiltä, latvatkin kosteammilta.

Tähtiä: 4,5 / 5

L’oréal Paris Elvital Extraordinary Clay Clay-in-mask Pre-shampoo treatment -hiusnaamio, 4,80 €.
L’oréal Paris Elvital Extraordinary Clay Clay-in-mask Pre-shampoo treatment -hiusnaamio, 4,80 €.

 

2. Sopii vegaanillekin

Tätä luvattiin: Vegaaninen, sulfaatiton ja parabeeniton, ravitseva ja kosteuttava naamio vaurioituneille, kemiallisesti käsitellyille ja kuiville hiuksille. Kosteuttaa, pehmentää, kiillottaa ja suojaa hiuksia.

Näin se toimi: Luihu talvitukkani rasvoittuu helposti vaikka latvat kuivuvat. Naamion jälkeen latvat tuntuivat terveiltä ja puhtailta, ja takkujen tilalla oli pehmeys ja kaunis kiilto. Ihana, sitruksisen kermainen tuoksu yllätti iloisesti.

Tähtiä: 4/5

Maria Nila Structure Repair -hiusnaamio, 20 €.
Maria Nila Structure Repair -hiusnaamio, 20 €.

 

3. Hennoille hiuksille

Tätä luvattiin: Hennoille, kuiville hiuksille sopiva kosteusnaamio. Runsaasti arganöljyä sisältävä naamio tekee hiuksista kestävämmät, kiiltävämmät ja elastisemmat.

Näin se toimi: Hiukseni eivät ole aivan hennot, mutta jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ne tuntuivat pehmeämmiltä, ja kuivat latvat näyttivät tasaisemmilta. Naamio ei latistanut tukkaa ollenkaan. Jää käyttöön!

Tähtiä: 5/5

Moroccanoil Weightless Hydratin Mask -hiusnaamio, 45 €.
Moroccanoil Weightless Hydratin Mask -hiusnaamio, 45 €.

4. Kuivan kesyttäjä

Tätä luvattiin: Hennoille hiuksille suunnattu hiusnaamio ravitsee ja tuo eloisuutta hiuksille ilman raskasta tuntua.

Näin se toimi: Hämmentävää: luonnonkiharat hiukseni lainehtivat nätisti! Yleensä ne ovat talvisin rutikuivat. Jo ensimmäisen käytön jälkeen ero oli silmin havaittava. Helppokäyttöinen naamio, jossa on ripaus luksusta: ylellinen, voimakas tuoksu jäi hiuksiin pitkäksi aikaa.

Tähtiä: 4/5

L’oréal Professionel Mythic Oil -hiusnaamio, 24 €.
L’oréal Professionel Mythic Oil -hiusnaamio, 24 €.

5. Lisää kiiltoa

Tätä luvattiin: Hennoille hiuksille sopiva hellävarainen hiusnaamio. Hiusnaamio syvähoitaa hiuksia tyvestä latvoihin niitä latistamatta. Hiukset kiiltävät, ja ne tuntuvat silkinpehmeiltä.

Näin se toimi: Lupaus piti, eivätkä hennot hiukset latistuneet. Hiuksiin jäi ihana kiilto, mutta tuju tuoksu tarrasi ehkä liiankin voimakkaasti. Kermainen koostumus vaatii pitkän huuhtelun.

Tähtiä: 3/5

 

Garnier Respons Oat Milk Delicacy -hiusnaamio, 3,95 €.
Garnier Respons Oat Milk Delicacy -hiusnaamio, 3,95 €.

 

6. Takkutukalle

Tätä luvattiin: Syvähoitava ja hiuksia jälleenrakentava naamio korjaa kaksihaaraisia sekä lisää kiiltoa, joustavuutta ja kosteutta.

Näin se toimi: Kosmetiikan kemikaalit mietityttävät, mutta tässä ei ole parabeeneja eikä sulfaatteja. Hiukseni ovat kuivat, karheat ja kiharat, mutta naamio kosteutti, silotti hiuksia sekä avasi takut. Mieto tuoksu.

Tähtiä: 4,5 / 5

Amika Nourishing Mask -hiusnaamio, 32,90 €.
Amika Nourishing Mask -hiusnaamio, 32,90 €.

7. Luksusmuijalle

Tätä luvattiin: Kaikille hiuslaaduille sopiva hiusnaamio kosteuttaa ja rauhoittaa herkkää hiuspohjaa. Antioksidanttiset ainesosat ehkäisevät saasteiden, tupakansavun ja auringon UV-säteilyn tuhoja.

Näin se toimi: Talvi oli jo ehtinyt käpristää pitkän, vaalean tukkani. Tuote peseytyi hyvin pois, ja hiukset tuntuivat heti sileämmiltä. Takkutukkani oli helpompi selvittää, ja se kiilsi kauniisti. Suosittelen kuivakutreille! Tuoksu huokuu luksusta.

Tähtiä: 4/5

Kérastase Specifique Masque Hydra-Apaisant -naamio, 42 €.
Kérastase Specifique Masque Hydra-Apaisant -naamio, 42 €.

 

8. Tuuheuttava

Tätä luvattiin: Palauttaa vahingoittuneiden, hauraiden ja kuivien hiusten elastisuuden ja tekee niistä pehmeät, tuuheat ja kiiltävät.

Näin se toimi: Tuote on riittoisaa: kolikonkokoinen määrä riittää pitkiin ja melko paksuihin hiuksiini. Jo kolmen minuutin hoito tepsii oivasti. Karheista hiuksistani tuli pöyheät mutta kiiltävät ja nuuskuteltavan ihanan tuoksuiset.

Tähtiä: 4/5

Phyto Phytokératine Extreme Exceptional Mask, 45 €.
Phyto Phytokératine Extreme Exceptional Mask, 45 €.