Nyt saa kimaltaa! Kesällä 2017 glitteriä levitetään ihan kaikkialle.

Tämän kesän tapahtumissa ympäri Suomea juhlakansan poskipäitä ja silmiä koristaa säkenöivä kerros kimalletta. Kesän halutuimman festarimeikin ja bilelookin taustalla on ryhmä meikkitaiteilijoita, Glitternistit. Oletko jo kuullut heistä?

Glitternistit on Suomen ensimmäinen glitteriin erikoistunut yritys, ja nainen kimalteen takana on Tiina Hakala. Glitteröinti lähti aluksi yhdestä naisen projektista, kunnes meikkitaiteilijaa alettiin pyytää yhä useampiin tapahtumiin.

Lopulta Hakala joutui pyytämään kavereitaan mukaan tekemään haluttuja meikkejä. Nyt meikkitaiteilijoiden tiimi on paisunut jo 16 hengen ryhmäksi, joka tekee keikkaa ympäri Suomea.

 – Glitternisteihin voi törmätä yritystapahtumissa, festareilla, bileissä ja polttareissa. Nyt meitä varataan jo häihinkin, Hakala kertoo.

   

   

  Kotitekoisen glittermeikin luontiin ei tarvitse olla meikkitaituri, vaan uniikki ja säihkyvä bilelook on helppo luoda myös itse. Hakalan mukaan meikkiä tehdessä kannattaa leikitellä ja olla rohkea.

  Näillä ohjeilla luot itse täydellisen festarimeikin:

  1. Osta erikoisia ja isokokoisia glitterhileitä. Niistä syntyy näyttävin meikki.
  2. Levitä haluamallesi alueelle, vaikkapa poskipäille, pohjavaseliinia. Kiinnitykseen voi käyttää muitakin aineita, kuten liimoja, mutta vaseliini on pohjalle paras. Se on ihoystävällinen, lähtee helposti pois ja kiinnittää glitterit hyvin.
  3. Ala kerrostaa. Glittermeikki tehdään samalla periaatteella kuin silmämeikki, eli lisäämällä useita kerroksia. Sekoittele eri värisia kimalteita rohkeasti, sillä valoa heijastavat glitterit sopivat yhteen erisävyisinäkin.

  – Glitter sopii kaikille. Ei tarvitse olla merenneitofani tai ratsastaa yksisarvisilla levittääkseen glitteriä kaikkialle, Hakala sanoo.

   

  Ammattilaismeikkitaiteilijat antavat vinkkinsä siihen, kuinka näyttää mahdollisemman nuorelta kosmetiikan avulla.

  1. Satsaa kosteutukseen

  Ihonhoito on avainasemassa, jos haluaa säilyttää ihon nuoren näköisenä. Ihoa kannattaa kosteuttaa muun muassa hyaloronihappoa sisältävällä seerumilla ja voiteilla. Myös silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn käyttämisestä voi olla hyötyä, jotta iho pysyy mahdollisemman kimmoisana mahdollisemman pitkään. Retinolia käyttämällä ihoon voi saada paremman ja raikkaamman sävyn.

  2. Vältä meikkivoiteen levittämistä silmänalusiin

  Ole tarkkana meikkivoiteen kanssa – sen levittäminen  silmänalusiin tuo vain rypyt pahemmin esille. Kokeile sen sijaan säväyttävää kosteusvoidetta meikkopohjan alla.

  3. Minimoi silmämeikki

  Naiset, jotka onnistuvat näyttämään ikäistään nuoremmilta, käyttävät mieluummin vähemmän kuin enemmän rajauskynää. Sitä kannattaa levittää vain hyvin ohuesti paljaalle luomelle, mikä  korostaa vain silmiä eikä itse meikkiä. Lopputuloksena on selkeä ja luonnollinen look.

  4. Käytä poskipunaa

  Hehkuvat, hieman rusottavat kasvot näyttävät nuorekkailta. Poskipunan käyttö poskipäillä voi tuoda kasvoille nuorekkaan säteilyn ja volyymia kohtaan, josta kasvot yleensä alkavat ikääntyessä roikkua ja ohentua.

  Jos oikean värin valinta askarruttaa, turvallisimpia ovat persikan sävyt, sillä ne ovat pehmeitä.

  5. Tee korostuskynästä luottotuote

  Korostuskynän käyttäminen luomilla antaa raikkaamman ja nuorekkaamman vaikutelman. Sitä voi sekoittaa meikkivoiteeseen tai lisätä loppusilaukseksi korostamaan poskipäitä sen jälkeen, kun niihin on laittanut ensin poskipunaa.

  6. Taivuta ripset ja maalaa paksut kulmat

  Silmäripset kannattaa taivuttaa, jotta niihin  saa koko- ja flirttiefektiä. Pidä myös kulmasi mieluummin paksuina – ohuet ja velton näköiset kulmakarvat vanhentavat yllättävän paljon. Ikääntyessä kulmat harvenevat ja vaalenevat, jopa harmaantuvat.

  Lähde: Byrdie

   

  Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

  Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

  Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

  Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

  Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

  – Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

  ”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

  Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

  – Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

  Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

  Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?