Ja hattuahan ei tietenkään unohda kukaan. Kuva: Bulls Press

Tiesitkö, että t-paidan suojakerroin on vain noin kahdeksan?

Metrien pituinen aurinkovoidehylly ja terminologia, josta ei ota selvää. SPF, UVA, UVB, geeli, suihke, öljy vai sittenkin voide? Ei ihme, että alkaa ahdistaa. Hyvän aurinkovoiteen ostoon kannattaa kuitenkin panostaa. Melanooma on länsimaissa yksi eniten lisääntyvistä syöpätyypeistä, ja Suomessakin siihen sairastuu toistatuhatta ihmistä joka vuosi.

Melanooma on länsimaissa yksi eniten lisääntyvistä syöpätyypeistä.

Suurin melanoomalle altistava riskitekijä on ihon toistuva palaminen – joka on siis voinut sattua myös villeinä nuoruusvuosina. Yksikin uusi kerta voi olla liikaa. Iho on fiksu, eikä se unohda saamaansa säteilykäsittelyä. Aurinko on myös ihon pahin vanhentaja: leijonaosa ihon rypyistä on UVA-säteilyn aiheuttamaa.

Biitsille

Todellinen auringonpalvoja tarvitsee korkean suojakertoimen suojan, joka kestää myös vettä. Kannattaa ottaa huomioon, että vesi ja hiekka heijastavat tehokkaasti säteitä. Puhutaankin hajasäteilystä, joka saattaa helposti tuplata UV-säteilyn määrän. Säteily on voimakkainta keskipäivän ympärillä kello 11–15. Ei siis ihme, että Välimerellä tuo aika tarkoittaa siestaa.

Vesi ja hiekka heijastavat tehokkaasti säteitä.

Fiksu auringonottaja hakeutuu välillä varjoon, eikä luota pelkästään voiteen tuomaan suojaan. Aurinkovarjonkaan alla ei ole täysin suojassa heijastuneilta hajasäteiltä. Voidetta saa, ja pitääkin, lutrata kunnolla ja lisätä mahdollisimman usein, jotta luvattu suojakerroin todella toteutuu. Säästä mieluummin piknikeväiden määrässä.

1. Mary Cohrin Body Sunscreen Anti-Ageing -kuivaöljy sekä suojaa että hoitaa ihoa, SPF 50, 50,75 €. 2. Nivea Sun Kids Protect & Sensitive -aurinkosuojasuihke kestää hyvin vesileikkejä, 14 €. 3. Juoksevan maitomainen kasvoille ja vartalolle sopiva Alga Maris -suihke on ekologinen ja tuoksuu suloiselle kookokselle. SPF 50, 28,90 €. 4.  Kevyt, korkean suojakertoimen (50) La Roche-Posay Anthelios XL -aurinkosuojasuihke imeytyy sekunneissa ja kestää hyvin vettä, 16 €. 5. Ultrasun Sports -aurinkosuojageeli imeytyy hetkessä ja kestää kunnon treenin. SPF 20, 30 €. 6. ACO Active Sun -aurinkosuojaspray ei säikähdä vettä ja hikeä. SPF 20, 20,90 €.
1. Mary Cohrin Body Sunscreen Anti-Ageing -kuivaöljy sekä suojaa että hoitaa ihoa, SPF 50, 50,75 €. 2. Nivea Sun Kids Protect & Sensitive -aurinkosuojasuihke kestää hyvin vesileikkejä, 14 €. 3. Juoksevan maitomainen kasvoille ja vartalolle sopiva Alga Maris -suihke on ekologinen ja tuoksuu suloiselle kookokselle. SPF 50, 28,90 €. 4. Kevyt, korkean suojakertoimen (50) La Roche-Posay Anthelios XL -aurinkosuojasuihke imeytyy sekunneissa ja kestää hyvin vettä, 16 €. 5. Ultrasun Sports -aurinkosuojageeli imeytyy hetkessä ja kestää kunnon treenin. SPF 20, 30 €. 6. ACO Active Sun -aurinkosuojaspray ei säikähdä vettä ja hikeä. SPF 20, 20,90 €.

Rantalentikseen

Mikään ei ruoki suorituskykyä yhtä tehokkaasti kuin ihana ilma ja kaunis luonto. Himotreenaaja tarvitseekin helpon, mutta tehokkaan aurinkosuojan, joka ei lähde valumaan ensimmäisten hikipisaroiden mukana. Jos treenaat veden läheisyydessä, kannattaa huomioida hajasäteily, joka saattaa polttaa arvaamattomasti. Lippis ja urheilupaita ovat jo itsessään hyvä suoja UV-säteitä vastaan. T-paidan luonnostaan tuoma aurinko-suojakerroin on kahdeksan.

Muistathan, että hajasäteilykin voi polttaa arvaamattomasti.

Kesäkatu kuuma

Kaupunkihengailuun sopii kevyt ja helposti imeytyvä aurinkosuoja, jotta vaatteet eivät tahriinnu rasvaan. Geelimäiset tuotteet ja kevyet emulsiot imeytyvät hetkessä, eikä iholle jää tahmeaa tunnetta. Jos vaatetus on tarpeeksi peittävä, etkä altistu auringonsäteille pitkiä aikoja kerrallaan, kannattaa satsata hyvään, kasvoille tarkoitettuun aurinkovoiteeseen. Valitse tuote, joka toimii myös meikin alla. Pieni purkki tai puikko kulkee helposti mukana laukussa, ja voidetta voi päivän mittaan lisätä myös kämmenselkiin ja säärille. Myös useimmat meikkivoiteet sisältävät kevyen aurinkosuojan.

1. Jos hattu on kadonnut, Jane Iredalen Powder-Me SPF -puuterisuoja suojaa päänahkaa ja hiuksia, 69 €. 2. Maitomainen Clinique-mineraaliaurinkovoide imeytyy hetkessä eikä ärsytä herkkääkään ihoa. SPF 30, 35 €. 3. Geelimäinen Vichy Idéal Soleil Hydrating Milk -voide on super-riittoisaa. SPF 20, 25,90 €. 4. Nuxe Sun Melting Cream -aurinkovoide kosteuttaa tehokkaasti ja ennaltaehkäisee pigmentti-muutoksia. SPF 50, 25,90 €. 5. Meikkivoiteen voi korvata ihoa sävyttävällä aurinkosuojavoiteella. Korres Red Grape antaa kauniin sävyn, suojaa auringolta ja kosteuttaa ihoa, 36 €.
1. Jos hattu on kadonnut, Jane Iredalen Powder-Me SPF -puuterisuoja suojaa päänahkaa ja hiuksia, 69 €. 2. Maitomainen Clinique-mineraaliaurinkovoide imeytyy hetkessä eikä ärsytä herkkääkään ihoa. SPF 30, 35 €. 3. Geelimäinen Vichy Idéal Soleil Hydrating Milk -voide on super-riittoisaa. SPF 20, 25,90 €. 4. Nuxe Sun Melting Cream -aurinkovoide kosteuttaa tehokkaasti ja ennaltaehkäisee pigmentti-muutoksia. SPF 50, 25,90 €. 5. Meikkivoiteen voi korvata ihoa sävyttävällä aurinkosuojavoiteella. Korres Red Grape antaa kauniin sävyn, suojaa auringolta ja kosteuttaa ihoa, 36 €.

Suojaa supersäteiltä

Kutsuuko kesälomalla vuori tai meri? Surffaajien ja purjehtijoiden on syytä suojautua extrahuolellisesti, sillä vesi heijastaa noin 20 prosenttia UV-säteistä, mutta myös läpäisee säteitä, jolloin suojassa ei ole veden allakaan.

Myös korkeissa paikoissa, kuten vuoristossa, iho saa enemmän UV-säteilyä. Pidemmille vesiretkille ja vuoristovaellukselle kannattaakin satsata UV-vaatteisiin. Moderneihin, älykkäisiin vapaa-ajanvaatteisiin on lisätty aurinkovoiteiden kaltaisia suojamolekyylejä. Titaani ja sinkkioksidit muuttavat UV-säteet lämpöenergiaksi, joka ei vahingoita ihoa eikä haurastuta tekstiiliä.

Kaikissa Suomessa myytävissä aurinkolaseissa on UV-suoja.

Extreme-olosuhteissa silmät kaipaavat tehokasta suojaa. Kaikissa Suomessa myytävissä aurinkolaseissa on UV-suoja, mutta linssin polarisointi poistaa vedestä lähteviä heijastumia. Polarisoidut aurinkolasit kuuluvatkin purjehtijoiden ja kalastajien vakiovarustukseen, koska niiden avulla näkee hyvin veden alle.

1. Australian Gold Face Guard -aurinkovoidepuikko on klassikon maineessa, SPF 50, 12 €. 2. Helly Hansenin huppari blokkaa säteistä 96 prosenttia, 75 €. 3. Polarisoidut lasit sopivat vesillä liikkujille ja autoilijoille, 59 €, Polaroid/Instrumentarium. 4.  Louis Widmerin All Day 30 & Lip Care -aurinkovoide on täydellinen suoja kasvoille, SPF 30, 9 €.
1. Australian Gold Face Guard -aurinkovoidepuikko on klassikon maineessa, SPF 50, 12 €. 2. Helly Hansenin huppari blokkaa säteistä 96 prosenttia, 75 €. 3. Polarisoidut lasit sopivat vesillä liikkujille ja autoilijoille, 59 €, Polaroid/Instrumentarium. 4. Louis Widmerin All Day 30 & Lip Care -aurinkovoide on täydellinen suoja kasvoille, SPF 30, 9 €.

Sanakirja aurinkoon

UV-säteily = ultraviolettisäteily, joka jakautuu UVA- ja UVB-säteilyyn.

UVB-säteet = saavat ihon ruskettu-maan, mutta aiheuttavat myös palamisen.

UVA-säteet = kulkeutuvat ihossa syvemmälle aiheuttaen sen ennenaikaista ikääntymistä.

UV-indeksi = UV-säteilyn voimakkuuden standardisoitu mittayksikkö.

UPF = Ultraviolet Protection Factor eli tekstiilien suojakerroin.

SPF = Sun Protection Factor kertoo ajan, jonka UVB-säteillä kestää läpäistä iho verrattuna aikaan ilman suojaa. SPF lukema kertoo ainoastaan suojasta UVB-säteitä vastaan. UVA-tunnus kertoo, että voide suojaa myös UVA-säteiltä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Syyssilmiin saa meikata ruskan sävyjä.

Hehkuvaan kesämeikkiin sopivat kulta ja pronssi, mutta jos syksyn luomivärileikkeihin kaipaa vaihtelua, kannattaa kokeilla trendikästä kuparia.

Jaa että punertavaa silmiin?

Kyllä vain. Vaikka ajatus kauhistuttaisi, kannattaa sille antaa mahdollisuus. Ruskan sävyt näyttävät upeilta silmämeikissä ja sopivat moniin silmiin ja ihosävyihin. Meikkipohja kannattaa kuitenkin tehdä huolella – avainsanat siinä ovat raikkaus ja kuulaus.

Kauneusguru ja bloggaaja Marianna Hewitt antaa Byrdie-sivustolla tärkeimmän vinkkinsä punertavien luomivärisävyjen käyttöön: älä unohda ripsiväriä.

– Kun taivutat ripsesi ja käytät hyvää ripsiväriä, ero on valtava. Se täydentää minkä tahansa meikkilookin, Marianna selittää.

Älä unohda ripsiväriä.

Tyylin voi loihtia helposti vain yhdellä luomivärisävyllä levittämällä sitä koko liikkuvalle luomelle ja luomivakoon.

Uutta luomiväriä ei välttämättä tarvitse edes ostaa, vaan kullansävyiseen luomiväriin voi sekoittaa esimerkiksi ruskeaa ja ripauksen burgundinpunaista. Jotta löytäisi juuri oikean sävyn, kannattaa hyödyntää kylppärin kaapissa lymyilevät luomivärit ja kokeilla, saisiko niitä sekoittelemalla aikaan täydellisen kuparin. Tavoitteena on lämpimän punertava, metallinhohtoinen lopputulos.

Inglotin Freedom System -helmiäisluomiväri hohtaa kuparinruskeana, 7 €. Oriflamen The ONE Colour Match -duoluomivärin sävyssä Rose Taupe yhdistyvät punainen ja ruskea, 17 €.
Inglotin Freedom System -helmiäisluomiväri hohtaa kuparinruskeana, 7 €. Oriflamen The ONE Colour Match -duoluomivärin sävyssä Rose Taupe yhdistyvät punainen ja ruskea, 17 €.

Vartti on jo ruhtinaallisesti laittautumisaikaa, mutta viidessäkin minuutissa ehtii tehdä pikameikin itselleen.

Nukkuminen vai ehostautuminen? Vaikka meikkaaminen on monen naisen mielestä mukavaa, joskus muut asiat menevät laittautumisen edelle.

Ylen vuonna 2009 teettämän kyselyn mukaan naiset käyttävät meikkaamiseen ja meikin korjailuun keskimäärin 13 minuuttia päivässä. Luku on toki jo useamman vuoden vanha, joten emme voi tietää, kuinka esimerkiksi Kim Kardashianin tunnetuksi tekemä, työläs contouring-meikki on siihen vaikuttanut.

Päivät ovat kuitenkin yhtä pitkiä tai lyhyitä kuin ennenkin, ja etenkin aamuisin meikkaamisesta haluaa suoriutua nopeasti. Laadimme sitä varten ohjeet viiden minuutin pikameikkiin.

Viiden minuutin meikki

Pikameikissä tärkeintä on valita, mihin haluaa keskittyä. Hehkuva iho, näyttävä katse vai värikkäät huulet?

1. minuutti: Iho. Mikäli ei kärsi superkuivasta ihosta, puhdistuksen jälkeen iholle voi levittää kerroksen kosteuttavaa BB-voidetta, joka myös tasoittaa ihon sävyä. Voiteen hierominen ihoon sormin on yksi nopeimmista tavoista, mutta jos haluat säästyä meikin pesemiseltä sormista, kokeile isoa kabuki-sivellintä, jolla levität voiteen pyörivin liikkein. Levitä tarvittaessa myös hieman peitevoidetta tummiin silmänalusiin tai näppyihin. Jos iho ei kaipaa erityisemmin meikkiä, pelkkä peitevoide silmien allekin riittää.

Pikameikissä tärkeintä on valita, mihin haluaa keskittyä.

2. minuutti: Kulmakarvat. Onnittelut, jos saat nauttia täydellisistä kulmakarvoista jo herätessäsi. Voit siirtyä suoraan seuraavaan kohtaan ja käyttää minuutin johonkin muuhun. Muussa tapauksessa kulmiin kannattaa sipaista hieman väriä esimerkiksi puuterimaisen kulmavärin, kulmakynän tai värillisen kulmageelin muodossa. Harjaa lopuksi kulmat muotoonsa.

3. minuutti: Tässä kohtaa kannattaa valita, mitä haluaa korostaa meikissään. Minuutin voi käyttää tekemällä yhden luomivärin silmämeikin, rajaamalla silmät pikaisesti, muotoilemalla kasvoja varjostus- ja aurinkopuuterin avulla tai sipaisemalla poskipäille punaa ja hohtavaa korostusväriä.

4. minuutti: Ripsiväri. Tehokkain keino avartaa hieman katsetta on taivuttaa ripset ja levittää kunnon kerros ripsiväriä.

5. minuutti: Jos panostit silmämeikkiin kohdassa kolme, levitä tässä kohtaa poskille hieman punaa ja huulille rasvaa tai kiiltoa. Tai jos näyttävä huulipuna on koko meikkisi juju, käytä koko viimeinen minuutti siihen.

Myönnetään. Vaatii pientä treeniä, että tämän kaiken ehtii tehdä viidessä minuutissa. Parasta onkin lähinnä ottaa vinkeistä mallia ja laatia oma, nopea meikkisuunnitelmansa kiireisiä hetkiä varten.

Lue myös: 7 parasta kiirepäivän kauneusniksiä

Sittenkin vartti aikaa?

Jos aikaa on enemmän, edelliset kohdat ehtii tehdä hieman huolellisemmin. Vartissa ehtii jo levittää meikkivoiteen ja tehdä hieman monimutkaisemman silmämeikin geeli- tai nestemäisine rajauksineen. Arkeen kuitenkin sopii parhaiten kevyt ehostus, joten suomalaisnaisten 13 minuuttia riittää vallan hyvin perusmeikkiin.

Arkeen sopii parhaiten kevyt ehostus.

Todellinen aamujen aikasyöppö onkin hiusten peseminen ja laitto. Jos peset hiukset mieluiten aamuisin, katso täältä testatut tavat pidentää hiusten pesuväliä.

Hiuslakka pelastaa päivän vaatekaapilla, kynsiä laittaessa ja jopa eräoloissa.

Hiuslakka on todellinen kodin monitoimituote. Paitsi että lakalla voi estää monenlaisia hiuskatastrofeja, sillä voi myös esimerkiksi poistaa tahroja, kiinnittää lyijykynäpiirustuksia ja hätistellä ötököitä. 

Hiuslakka voi toimia paitsi hiuslakkana, myös ainakin näissä 27 muussa tehtävässä:

Pukeutujan pelastaja

1. Housujen vetoketjun jäykistäjä

Suihkaus hiuslakkaa vetoketjun eri osiin auttaa lepsua, helposti avautuvaa vetoketjua pysymään tiukkana, vinkkaa Reader's Digest. Hiuslakka voi siis estää ihmisiä vilauttelemasta alusvaatteitaan julkisella paikalla – ei täysin turha ominaisuus. 

2. Nukanpoistaja

Nukasta pörröisen takin tai neuleen voi koettaa pelastaa talouspaperilla tai kankaanpalalla, johon on suihkutettu hiuslakkaa. Tahmainen lakka houkuttelee nukkapalloja puoleensa, lupaa My Thirty Spot -sivusto

3. Sukkahousujen pelastaja

Sukkahousujen silmäpakoja on jo totuttu korjaamaan värittömällä kynsilakalla, mutta hiuslakka voi ajaa saman asian. Ohuiden sukkahousujen repeytymistä voi myös ennaltaehkäistä suihkauttamalla lakkakerroksen sukkisten pintaan. Seventeen-lehti suosittelee sukkahousujen käyttäjää pitämään matkakokoista lakkapulloa aina laukussaan.

4. Ompelijan avittaja

Tujaus hiuslakkaa jäykistää ompelulangan niin, että se sujahtaa helposti neulansilmään, Stuff-sivustolla neuvotaan.

5. Kenkien liukumisen estäjä

Kenkien sisäpohjia ei aina osata suunnitella niin, että ne eivät liukuisi jatkuvasti. Pohjalliset eivät kaikissa tapauksissa auta, koska ne muuttavat kenkien istuvuutta. Hiuslakalla sen sijaan saa luotua ohuen, liukumista estävän kerroksen kengän sisäpohjaan, More-sivustolla neuvotaan.

6. Kengänkiillotuksen apulainen

Lakka suojelee kostealta säältä paitsi hiuksia, myös kenkiä. Hiuslakalla voi auttaa kenkälankkia pysymään ja kenkiä säilyttämään värinsä pidempään. Lakkaa tulee suihkuttaa kenkiin puhdistuksen ja kiillotuksen jälkeen, ohjeistaa Babble.com.

7. Sähköisyyden poistaja

Reisiin liimautuva hameenhelma tai muu ärsyttävän sähköinen vaate on helppo laittaa aisoihin hiuslakalla. Good Housekeepingin mukaan pieni määrä toimii parhaiten. 

8. Hameenhelman aisoissa pitäjä

Joillakin lyhythelmaisilla vaatekappaleilla on ikävä taipumus hilautua päivän mittaan reittä pitkin ylöspäin. Tähänkin pulmaan auttaa hiuslakka. Gurl.com suosittelee suihkuttamaan lakkaa takapuoleen ja reisiin. Konsti toiminee ainakin sen aikaa, että pääsee vaihtamaan vaatteita.

 

Käsistään kätevän kaveri

9. Lehtien tai kranssin säilyttäjä

Syksyn lehdet ja joulukranssit säilyttävät värinsä hehkuvina pidempään, kun ne käsittelee hiuslakalla. Reader's Digestin mukaan lakkakerros lukitsee kosteuden esimerkiksi jouluisen koristeseppeleen havunneulasiin.

10. Taiteen kiinnittäjä

Hiili-, liitu- ja lyijykynäpiirustusten kiinnittämiseen myydään erityistä suihketta, mutta More-sivuston mukaan hiuslakka ajaa saman asian. Lakan ansiosta piirrokset säilyvät pitkään kauniina eivätkä tahraa yhtä paljon kuin ilman kiinnitystä. 

11. Lahjapaperin luoja

Kiiltävä hiuslakkakerros muuttaa tavallisen paperin tai sanomalehden tyylikkääksi lahjapaperiksi, kertoo Aol.-sivusto. Sanomalehdestä mustekaan ei tarraa sormiin niin helposti käsittelyn jälkeen.

12. Reseptien päällystäjä

Hiuslakalla voi suhauttaa kosteutta hylkivän pinnan vaikkapa talteen leikattuille resepteille ja muille muistiinpanoille, jotka ovat alttiita tahriintumaan, Babble.com neuvoo. 

13. Katuliidun kiinnittäjä

Sekä lasten katuliitutaide että sisustuksen kaunistukseksi liitutaululle kirjoitettu teksti pysyvät paikoillaan pidempään hiuslakkakäsittelyn avulla. Vinkin antoi Good Housekeeping.

 

Kotiapulainen

14. Leikkokukkien säilyttäjä

Hiuslakka antaa leikkokukille yhden lisäpäivän elinaikaa. Suihkuta kukkakimppu lakalla ennen kuin asettelet sen maljakkoon, neuvotaan Stuff-sivustolla.

15. Koirankarvojen poistaja

Huonekaluihin sekä vaatteisiin tarttuneet lemmikkien karvat sekä ihmisten hiukset saavat kyytiä, kun niiden kimppuun käy talouspaperilla tai rätillä, johon on suihkutettu hiuslakkaa. Puhtaanapitoneuvon antoi hair.allwomenstalk.com.

16. Verhojen puhtaanapitäjä

Verhoihin saa One Country -sivuston mukaan likaa hylkivän pinnan, kun niihin suihkuttaa useamman kerroksen hiuslakkaa. Edellisen kerroksen tulee antaa kuivua ennen seuraavan laittamista. 

17. Etiketin poistaja

Sitkeät etiketit ja niiden jälkeensä jättämä tahma hellittävät, kun pulloja ja purkkeja käsittelee hiuslakalla, Little Things -sivustolla neuvotaan.

18. Tahranpoistaja

Seventeen-lehden mukaan hiuslakassa liottaminen tehoaa hyvin huulipunaan ja muihin meikkitahroihin. Meikin lisäksi myös kuulakärkikynän jälkiä voi poistaa huonekaluista ja vaatteista hiuslakan avulla.

 

Selviytymispakkaus

19. Tulen ylläpitäjä

Jos joskus maailmassa sattuisit olemaan eräoloissa hiuslakan ja sytkärin kanssa, saisit niillä tarvikkeilla nuotion sytytettyä – tosin touhu olisi jokseenkin vaarallista. My Thirty Spot vinkkaa, että hiuslakkasuihkauksella voi herätellä hiipuvaa takkatulta kotona, jos on aikuinen ja erittäin varovainen. 

20. Ötökkäsuihke

Hiuslakka soveltuu kärpästen ynnä muiden öttiäisten karkoittamiseen, vinkataan Nest Expressed -blogissa.

 

Kaunistaja

21. Pinnien pidon parantaja

Hiuspinnit pysyvät paremmin tukassa, kun ne suihkuttaa hiuslakalla ennen paikoilleen laittamista, neuvoo One Country.

22. Kynsilakanpoistoaine

Kynsilakan saa alkoholipitoisella lakalla irti paitsi kynsistä, myös huonekaluista, House Beautiful neuvoo.

23. Glitterin kiinnittäjä

Hiuslakalla voi kiinnittää irtohileitä hiuksiin, iholle ja moneen muuhun paikkaan. Askartelussa hiuslakkasuihkaus varmistaa, että glitter pysyy paikoillaan. XO Vain -sivuston mukaan esimerkiksi trendikäs glitterjakaus syntyy helposti hiuslakan avulla.

24. Kuivasampoo

Hiuslakkaa voi käyttää kampauksen tekoon myös vähemmän perinteisellä tavalla, NY Mag vinkkaa. Kuivasampoona lakka toimii, kun sitä suihkuttaa käsiin, hieroo hiusten tyveen ja sitten föönaa tukan ilmavaksi. 

25. Meikin kiinnittäjä

Ei, lakkaa ei missään nimessä kannata suihkuttaa suoraan naamaan, vaikka tavoittelisi kuinka pysyvää lopputulosta. StyleCaster-sivustolla neuvotaan, että hyvän lopputuloksen saa, kun nojaa päänsä takakenoon ja suihkauttaa lakkaa ilmaan kohti kattoa kasvojen yläpuolella. 

26. Pikakuivattaja

Kynsilakka kuivuu nopeammin saatuaan pintaan hiuslakkakerroksen, neuvoo Bustle. Muista suihkuttaa lakkaa tarpeeksi kaukaa.

27. Kulmakarvageeli

Omaa elämäänsä elävät kulmakarvat saa kuriin hiuslakalla. Lakkaa voi kulmiin laittoa varten suihkauttaa joko sormenpäähän tai kulmakarvaharjaan. Gurl.com suosittelee tähän tehtävään lakkaa, jossa on mieto pito.

Onko edessä tärkeä ilta, mutta aika on kortilla? Vai kaipaavatko aamunturpeat kasvot piristystä? Nopea kasvohoito kirkastaa ilmeen hetkessä.

Kun peilistä näkyvät samea iho ja ryytynyt ilme, moni yrittää parantaa asiaa lisäämällä meikkiä. Pikainen kasvohoito tekee kuitenkin ilmeelle ihmeitä.

1. Poista ensin silmä- tai huulimeikki meikinpuhdistusaineella. Valitse sitten mieleisesi monitoimituote, jossa on samassa paketissa esimerkiksi puhdistus, kuorinta ja kosteutus.


Jos haluat varmistaa virkeän olemuksen aamulle ja kaipaat rasvoittuvalle iholle tehokkaampaa kuorintaa, kokeile ennen seerumin levittämistä Lush Cup O’Coffee Face and Body Maskia, 13 €. Vastajauhetun kahvin aromeilla hemmotteleva kuorinta herättelee uuteen päivään.

2. Levitä monitoimituote kauttaaltaan kasvoillesi. Hiero samalla ihoa kevyesti tehostaaksesi kuorinnan heleyttävää vaikutusta. Jätä tuote 2–3 minuutiksi vaikuttamaan kasvoillesi naamion tapaan, jotta puhdistettu ja kuorittu iho voi imeä tarvitsemaansa kosteutta itseensä.


The Body Shop Tea Tree 3-in-1 Wash.Scrub.Mask -puhdistustuotteen mutakoostumus putsaa rasvaisen tai sekaihon tehokkaasti. Iho kirkastuu, pehmenee ja jää mattapintaiseksi.

3. Kastele tämän jälkeen sormenpäät ja hiero kasvojasi hieman voimakkaammin alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein, jotta saat kasvojen lihakset heräämään. Huuhtele loput naamiosta lämpimällä vedellä. Käännä lopuksi vesihana viileämmälle ja painele käsilläsi kasvojen ihoa viileän veden avulla. Näin saat supistettua ihohuokosia sekä aktivoitua kasvojesi verenkiertoa. Pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen iho suorastaan hehkuu.


Mia Höytö Cosmetics Lumous Rich Nurturing Serumin sisältämä koivunmahla stimuloi solujen muodostumista ja hyaluronihappo kiinteyttää sekä uudistaa ihoa, 55 €.

 

4. Viimeistele hoito kiinteyttävällä ja napakoittavalla seerumilla. Taputtele muutama tippa seerumia kasvoillesi ja sivele loput tuotteesta kaulalle. Pyöräytä hartiat, venytä niskaa puolelta toiselle – ja kas! Ilme on jo rutkasti freesimpi.