Yksi kaipaa lempeyttä, toinen ronskeja otteita. Kauneustoimittajamme paljastivat suosikkihoitonsa.

Helli minut tainnoksiin

Kauneustoimittaja Elina Karemo haaveilee prinsessaelämästä, jossa aamut alkaisivat aina kasvohieronnalla.

"Elämässä riittää kaikenlaista epämiellyttävää ilman kiduttavaa kauneudenhoitoakin. Kun arki on täynnä alati täyttyviä tiskikoneita, viisimetrisiä kassajonoja ja myöhässä olevia busseja, tarvitaan vastapainoa.

Ihanin kauneushoito on sellainen, jossa kasvot tai vartalo kuorrutetaan taivaallisen tuoksuisilla mömmöillä. Hierontaa pitää olla niin paljon, että transsitilan ehtii saavuttaa rauhassa ilman pelkoa siitä, että auvo loppuu saman tien. Tällaisen session päätteeksi olo on kuin viikon lepoloman jäljiltä, ja otsakurtutkin sulavat ilman pistoksen pistosta.

Mielestäni siivousainehyllyn ja kauneu­denhoitoarsenaalin tulee poiketa toisistaan. Sain murkkuiässä yliannostuksen kaiken maailman clearasileista, joten tehotuotteet eivät houkuttele. Ihon kuivaharjaamisenkin jätän väliin, sillä pidän­ mieluummin selluliittini kuin juuriharjaan reiteni punakirjaviksi.

Suosikkituotteeni ovat sellaisia, jotka tuntuvat ihanilta jo käsissä. Eikä haittaa yhtään, jos kreemi tuoksuu tropiikin kukkasilta, koska silloin se tulee levitettyä ihoon kunnolla ja ajan kanssa. Näin tehoaineetkin ehtivät vaikuttaa perusteellisesti, stressitaso laskee ja iho nauttii.

Hellillä konsteilla pääsee pitkälle, enkä usko, että ihon kurittaminen­ hapoilla ja neulauksilla pitää sen nuorena. Eivätköhän rypyt pikemminkin lisäänny, kun kauneudenhoito sattuu niin, että silmistä valuu vesi ja otsalle kihoaa tuskanhiki."

Pitäähän sen jossain tuntua

Kauneustoimittaja Ia Luhtasen mielestä kärsimykselläkin on rajansa: papiljotit päässä nukkuminen.

"Makaan kosmetologin pedillä ja odotan, että hoitaja aloittaisi kasvohieronnan. Ihanaa, huokaan mielessäni, mutta hetken päästä tajuan: voi ei, silittelijä. Pyydän voimakkaampia otteita, mutta hetken päästä olematon hively­ jatkuu taas.

Käsittelyn jälkeen olo ei ole rentoutunut vaan turhautunut. Haluan, että kasvolihakset saavat jumppaa ja veri lähtee kiertämään. Mitä järkeä on maksaa siitä, että iho tuntuu hoitolasta lähtiessä samalta­ kuin sinne mennessä?

Tiedän, että hoitojen tai voiteiden tehokkuus ei ole kiinni siitä, kuinka paljon ihoon sattuu tai punoittaako­ nahka. Olen myös hyvin­ tietoinen siitä, että rakeeton kuorinta-aine ajaa ihan saman asian kuin rakeinen. Valitsen kuitenkin rakeet, sillä ilman niitä kuorinta ei tunnu iholla miltään. En myöskään pelästy, jos voiteet tai seerumit kuumottavat tai nipistelevät. Päinvastoin, sehän on merkki siitä, että jotain tapahtuu! Kun ikää tulee mittariin, ruusu­vedellä läpsyttely ei paljon lohduta.

Joskus tehokkuuden tavoittelu on mennyt överiksi. Näin kävi esimerkiksi parikymppisenä, kun harjoittelimme kosmetologiopistossa sähköllä toimivan kropankiinteytyslaitteen käyttöä. Kun oli minun vuoroni olla koekaniini, pyysin kurssitoveriani tietysti  kääntämään namikat täysille. Kankuissani on edelleen muistona symmetrisen pyöreät arvet.

Vaikka olen käynyt kasvojen mikro­hionnassa ja kokeillut kevyttä­ happo­kuorintaa, ajatus pis­tos-­ ­tai laserhoitoihin menemisestä tuntuu vieraalta. Kevyemmät konstit saavat ainakin toistaiseksi riittää.

Siitä huolimatta, että seuraan silmä kovana kosmetiikkabisneksen viimeisimpiä keksintöjä, minullakin­ on salattu hippipuoleni. Kesälomalla mökillä­ heittäydyn luomuvaihteelle ja pesen itseni biohajoavalla kasvisaippualla päästä varpaisiin. Hiukset harjaan ehkä kerran viikossa. Rasvapurnukoihin en edes vilkaise, eikä  ihoni tunnu siitä mitenkään hätkähtävän.

Olen pähkäillyt asian niin, että nahkani ja tukkani kestävät huolto­vapaan kuukauden kiltisti, koska ne saavat niin perusteellista hoitoa muulloin. Tai sitten ihoni sietää kaiken maailman rääkkäykset, kun se saa välillä levätä."

Lue myös:

Testaa tämä – takuuvarma hoito-ohjelma kuivalle iholle

Näillä puhdistusöljyillä hemmottelet kasvoja

Testissä: Vitamiinihemmottelu

Energisoiva kasvohoito kuulostaa juuri siltä, mitä talven harmaannuttama naamani tarvitsee. Kun iho on putsattu, kasvot kuoritaan ja niille levitetään anti age -uutteilla terästetty harsonaamio. Sen vaikuttaessa nautin pään ja hartioiden hieronnasta. Kasvoille levitetään elvyttävä vitamiini­ampulli, ja niitä hierotaan niin kauan, että vaivun suloisesti unen rajamaille.­ Iho kuorrutetaan vielä naamiolla, ja hoito viimeistellään kosteusvoiteella. Kasvot ovat selvästi kirkkaammat ja syväkosteutuneen tuntuiset. Sielukin elpyi.

Gerard’s Vitaminic mask -kasvohoito, 50 min/110 €. Testipaikka Hoitola Impresse, hoitolaimpresse.fi/suomengerards.fi.

Testissä: Reikiä kasvoihin

Kuulostaa vakuuttavalta: laite­hoito, jossa yhdistyvät mekaaninen kuivakuorinta ja mikroneulaus. Kuivakuorinnan luvataan olevan perinteistä tehokkaampi, sillä laitteen ja ihon väliin ei levitetä aineita. Tehokkaalta se tuntuukin! Nystyräinen muovipää pyörii iholla, ja kitka lämmittää kasvoja niin, että lopuksi­ niitä kuumottaa kunnolla. Kuorinnan jälkeen laitteeseen vaihdetaan pikkuruisia piikkejä sisältävä­ pää, jolla kasvot ja kaula tikutetaan läpi. Neulat avaavat kanavia, joiden kautta hyaluronihappo­-seerumi pääsee imeytymään. Kun iho seerumin levittämisen jälkeen neuloitetaan vielä kertaalleen, otsan, nenän ja poskiluun päältä kirpaisee. Hurja ajatus, että ihossani on yli 700 000 reikää! Hoitaja rauhoittelee, että kanavat sulkeutuvat vartissa rauhoittavan naamion vaikuttaessa. Hoidon jälkeen iho on punakka, mutta tasaantuu seuraavaksi aamuksi. Hämmästyttävä pehmeys säilyy päiviä.

Nannickin Deep skin -hoito, 60 min./95 €. Testipaikka Health & Beauty clinic, healthbeauty.fi. Lisätietoja: nannic.fi.

Hienostunut tyyli vaatii vähän aikaa, mutta palkitsee lopputuloksellaan.

Jos haluat kokeilla vähän haastavamman manikyyrin tekemistä itse, kokeile marmorityyliä. New Yorkin muotiviikoilla Christian Sirianon näytöksen marmorikynnet innoittivat monia tyylijulkkiksia, joten ihan pienestä trendistä ei ole kyse. Marmorikynsien lakkausohjeet nousivat nopeasti myös Instagramin suosituimpien kauneusohjeiden joukkoon.

Tee näin:

1. Levitä kynsille aluslakkaa sekä peittävä kerros valkoista pohjalakkaa.

2. Jos haluat päästä lopuksi vähemmällä putsaamisella, liimaile kynsien ympärille teipinpalat suojaamaan kynsinauhoja lakalta.

3. Laita pieneen kulhoon kädenlämpöistä vettä. Liian kylmä tai kuuma vesi jähmettää kynsilakan liian aikaisin.

4. Tiputa veteen 5–6 pisaraa harmaata kynsilakkaa tai lisää vuorotellen harmaata ja mustaa lakkaa tippa kerrallaan.

5. Suihkauta vedessä olevan kynsilakan päälle varovasti hieman hiuslakkaa. Näin saat kynsilakan hajaantumaan ja muodostettua marmorikuvion.

6. Laske sormesi veteen kynsipuoli alaspäin siitä kohdasta, mistä haluat marmorikuvion kynnellesi siirtyvän. Pidä sormea vedessä noin minuutin verran, kunnes marmorikuvio jähmettyy kynnelle.

7. Nosta sormi pois vedestä kynsipuoli ylöspäin. Puhdista kynnen ympäriltä ylimääräiset kynsilakat tai poista suojaavat teipit. Levitä päällyslakka. Ja sitten kylille näyttelemään lopputulosta!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Trendikynsi ottaa nyt liukuvärit peliin.

New Yorkin muotiviikoilla nähtiin yksi syksyn odotetuimmista tyyleistä, kun Fenty Puma by Rihanna -mallisto paljastui. Mustavalkoisten sporttivaatteiden ilme toistui mustavalkoisissa liukuvärjätyissä kynsissä.

Supertähdet Rihanna ja Vanessa Hudgens suosivat nyt liukuvärjättyjä kynsiä. Jos haluat tyyliisi tiukkaa asennetta, kokeile mustavalkoista liukuvärimanikyyriä. Tyylin voi tehdä myös glitterlakoilla. Kahta eri glittersävyä yhdistävä liukuväri luo pehmeämmän vaikutelman.

Tyylin voi tehdä myös yhdistämällä kaksi eri glittersävyä.
Tyylin voi tehdä myös yhdistämällä kaksi eri glittersävyä.

Tee näin:

1. Levitä suojaavaa aluslakkaa jokaiselle kynnelle.

2. Jos teet liukuvärin tavallisella kynsilakalla, lakkaa kynnet valitsemallasi pohjasävyllä ja anna lakan kuivua hyvin.

3. Sudi liukuvärisävyksi valitsemaasi kynsilakkaa puhtaaseen vaahtomuoviseen meikkisieneen. Ennen kuin lakka ehtii kuivua, aloita painamaan meikkisientä tuputtavilla liikkeillä kynnen kärjestä kohti tyveä. Paina meikkisientä enemmän kynnen kärjessä, jolloin saat voimakkaamman sävyn. Edetessäsi kynnen tyveä kohti, tuputa kevyemmin saadaksesi liukuväriefektin.

4. Jos haluat glitterkynnet, valitse kaksi samantyylistä glitterlakkaa, vaaleamman ja tummemman.

5. Levitä kynnen tyveen tummempaa glitterlakkaa ja ota heti sen jälkeen käteesi vaaleamman glitterlakan sivellin. Ala levittää vaaleampaa lakkaa kynnen kärkeä kohti niin, että sivellin osuu samalla hieman tummempaan lakkaan, häivyttäen kahden eri sävyn rajaa.

6. Teit sitten tavallisen tai glitterisen liukuvärin, anna lakan kuivua rauhassa ja viimeistele manikyyri kiiltävällä päällyslakalla.

Fenty Puma by Rihanna -malliston mustavalkoisten sporttivaatteiden ilme toistui liukuvärjätyissä kynsissä.
Fenty Puma by Rihanna -malliston mustavalkoisten sporttivaatteiden ilme toistui liukuvärjätyissä kynsissä.

Manikyyrin ei aina tarvitse olla ranskalainen tai yksivärinen. Kynsiin otetaan mallia nyt maaliroiskeista.

Muotinäytöksistä sekä Pinterestin kauneusohjeissa tiuhaan näkynyt maaliroiskemanikyyri on helppo mutta taatusti muodikas. Jo muutamilla roiskeilla saa näyttävät näpit, mutta kunnianhimoisempi lakkaaja voi satsata todelliseen väripläjäykseen.

Tee näin:

1. Suojaa kynnen pinta aluslakkakerroksella.

2. Lakkaa kynnet peittävällä pohjasävyllä, esimerkiksi valkoisella.

3. Leikkaa mehupilleistä yksi tai useampi 5 senttimetrin pätkä, riippuen haluatko tehdä roiskeita yhdellä vai useammalla sävyllä. Puhdistamisen helpottamiseksi voit suojata kynsien ympärillä olevan ihon teipinpaloilla.

4. Dippaa pillin toinen pää kynsilakassa ja vie pilli kynnen yläpuolelle. Puhalla pillin puhtaasta päästä napakasti, jolloin kynsilakka leviää kynnelle roiskeen lailla.

5. Toista pillin dippaus ja puhallus yhden kynnen kohdalla niin monta kertaa, että haluamasi jälki on valmis. Voit myös puhaltaa kynnelle muutamaa eri sävyä.

6. Anna kynsilakan kuivua hyvin ja viimeistele manikyyri päällyslakalla. Kyllä kelpaa!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Ihonhoitoon on nykyisin tarjolla lukuisia tehotuotteita. Mutta miten niitä käytetään?

Buusterit, seerumit ja tehotipat on kehitetty ilmansaasteita, uv-säteilyä, stressiä ja univajetta vastaan. Tehotuotteilla avun voi kohdentaa juuri sinne, missä iho sitä eniten tarvitsee. Moni ei vain tiedä, miten näitä ihonhoidon supertähtiä käytetään.

1. Miksi tehoaineita ei voi vain laittaa yhteen purkkiin?

Hoito ei vaikuttaisi niin tehokkaasti. Erilaiset raaka-aineet myös vaikuttavat eri osissa ihoa. Jos sama voide sekä kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa, että hoitaa sen rasvaisuutta ja finnejä, hälytyskellojen tulisi soida. Jos vaikutusaineita on liikaa, yhteisvaikutus voi yksinkertaisesti olla ihoparalle liikaa. Mieti siis, miltä ihosi tuntuu ja mitä se kaipaa, ennen kuin ryntäät seerumikaupoille.

2. Missä järjestyksessä tuotteet tulisi levittää kasvoille?

Koostumukseltaan ohuin tuote levitetään ensimmäisenä heti kasvojen puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen. Puhdistettu iho hörppää vesi- tai geeliseerumit syvälle ihoon, jolloin niistä saa myös parhaan hyödyn. Seerumi tai tehotiiviste sisältää aina kaikkein eniten aktiivisia raaka-aineita. Huolellisesti valittuna se taltuttaa iho-ongelmat.

Joillakin ihonhoitosarjoilla on lisäksi niin kutsuttu primer- tai boostertuote, joka levitetään aina ennen hoitotuotteita. Se valmistaa ihon vastaanottamaan seuraavat hoitotuotteet. Seerumin päälle levitetään voide. Rasvaisempi koostumus suojaa ihoa.

4. Ennen serumia ja voidetta levitettävä Elisabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster -tehotuote kiinteyttää ihon ulointa pintakerrosta, 59 €. 5. Clinique Dramatically Different Lotion+ -hoitoemulsio on täydellinen tehotuote kuivalle iholle, 61,90 €. 6. Clarins-tehohoitotipat ovat todellinen täsmätuote iho-ongelmien kuuriluontoiseen hoitoon, 39 €.
4. Ennen serumia ja voidetta levitettävä Elisabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster -tehotuote kiinteyttää ihon ulointa pintakerrosta, 59 €. 5. Clinique Dramatically Different Lotion+ -hoitoemulsio on täydellinen tehotuote kuivalle iholle, 61,90 €. 6. Clarins-tehohoitotipat ovat todellinen täsmätuote iho-ongelmien kuuriluontoiseen hoitoon, 39 €.

3. Tuleeko tuotteita käyttää sekä aamulla että illalla?

Ihomme on kuin pieni tietokone, jonka toiminnot ovat erilaisia päivällä ja yöllä. Päivällä se suojautuu ulkoisilta rasituksilta. Yöllä toiminta aktivoituu, ja iho korjaa päivän aikana aiheutuneita vaurioita. Yöllä iho myös valmistaa antioksidantteja varastoon, ja illalla käytettävät tuotteet tukevat tätä prosessia. Esimerkiksi anti-age-tuotteet aktivoivat kollageenia ja elastiinia tuottavien solujen toimintaa, jotka touhuavat ihomme alla nukkuessamme.

4. Mitkä tuotteet ovat välttämättömät, jos haluan päästä ihonhoidossa mahdollisimman helpolla?

Tärkeintä on selvittää oma ihotyyppi, jotta löytää oikeat puhdistustuotteet sekä kosteuttavat voiteet. Ihoa tehokkaimmin hoitava ja kaunistava tuote on seerumi, joka on helppo ottaa mukaan ihonhoitorutiineihin, kun tiedät, mitä ihosi tarvitsee.

7. Hinta-laatusuhteeltaan napakymppi, Nivea Q10plus Serum Pearls –seerumi taistelee ikääntymistä vastaan, 14,45 €.  8. Aikuiselle akneiholle suunnattu, tasapainottava ja ihoa kevyesti kuoriva Clinique anti-blemish solutions -seerumi, 59 €. 9. Antioksidanttinen pycnogenol-tehoaine korjaa auringonvaurioittamaa ihoa, V 10 Plus Pycnogenol -seerumi, 87 €. 9. Ihon kimmoisuutta lisäävä V 10 Plus -kollageeniseerumi tasoittaa jo muodostuneita juonteita, 87 €. 10. Lumene Time Freeze Ultra Firm Elixir –kiinteyttävän tehohoidon sisältämät peptidit tehostavat ihon luontaista kollageenin ja elastiinin tuotantoa, 29,90 €.
7. Hinta-laatusuhteeltaan napakymppi, Nivea Q10plus Serum Pearls –seerumi taistelee ikääntymistä vastaan, 14,45 €. 8. Aikuiselle akneiholle suunnattu, tasapainottava ja ihoa kevyesti kuoriva Clinique anti-blemish solutions -seerumi, 59 €. 9. Antioksidanttinen pycnogenol-tehoaine korjaa auringonvaurioittamaa ihoa, V 10 Plus Pycnogenol -seerumi, 87 €. 9. Ihon kimmoisuutta lisäävä V 10 Plus -kollageeniseerumi tasoittaa jo muodostuneita juonteita, 87 €. 10. Lumene Time Freeze Ultra Firm Elixir –kiinteyttävän tehohoidon sisältämät peptidit tehostavat ihon luontaista kollageenin ja elastiinin tuotantoa, 29,90 €.

5. Pitääkö nelikymppisellä olla enemmän hoitotuotteita käytössä kuin kaksikymppisellä?

Ei, kyse on enemmän tuotteiden ominaisuuksista. Kaksikymppisen kannattaa keskittyä kosteuttamaan ja suojaamaan ihoa. Kolmekymppisen on hyvä ennaltaehkäistä tulevien vuosien ihomuutoksia.

Nelikymppinen kiinnittää jo huomiota kaulan ja dekolteen hoitamiseen. Ihon kollageenin tuotanto alkaa heiketä, ja iho menettää kiinteyttään. Viisikymppisen ihoa haastavat vaihdevuosien mukanaan tuomat rypyt, ihon veltostuminen ja kuivuus. Iho alkaa ohentua ja tarvitsee vahvistuakseen vitamiineja ja hivenaineita.

Asiantuntijoina Bernerin viestintäasiantuntija Anne Sario, V 10 Plus -kouluttaja Anne Parkkinen ja Clinique-kouluttaja Riikka Korhonen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.