Kauneustesti: Meikkivoiteet

Kaipaavatko kasvosi hehkua, mattapintaa vai läpikuultavaa tasoitusta? Houkuttaako seerumi, vaahto tai pensselillä siveltävä meikki?

Max Factor Xperi­ence Weightless foundation

19,70 €

Lupaus Vaahdotettu voide­koostumus tuntuu höyhenenkevyeltä mutta peittää täydel­lisesti ihon virheet. 

Lähtökohta Iho on hyvässä kunnossa, se ei rasvoitu eikä kuivu. 

Kokemus Nimensä mukainen – ilmavan pehmeä eikä jätä maskimaista tunnetta. Paksuhkon koostumuksensa takia levittämisen kanssa saa olla tarkkana. Tun­tuu kuin väri tasoittui­si ja löytäisi oikean sävynsä vasta, kun se saa olla hetken iholla. 

Erityistä Arkikäyttöön voi olla turhan raskas, juhlaan aivan täydellinen. 

Kenelle? Sille joka haluaa levittää meikkivoiteen sormin.

Tähdet 4/5

Lumene Luminous Touch kuultomeikkivoide

14,90 €

Lupaus Vesipohjainen meikki­voide jättää luonnolli­sen lopputuloksen. 94 prosenttia luonnon raaka-aineita. 

Lähtökohta Sekaiho, joka kuivuu talvella helposti, mutta loppupäivästä myös kiiltää. Yliherkkyyksiä ei ole.

Kokemus Tuoksu on mie­to ja koostu­mus ohut ja helposti levittyvä. Voide on niin läpi­kuultava, että nenän­pieliin ja leukaan voi tarvita peittävämpää meikkivoidetta. 

Erityistä Uskon, että kuultovoide pääsee parhai­ten oikeuksiinsa kesällä. 

Kenelle? Jos etsii peittävämpää versiota sävyttävästä päivävoiteesta.

Tähdet 3½/5

Yves Rocher Tasoit­tava meikkiseerumi

19,90 €

Lupaus Meikkivoiteen ja seerumin yhdistelmä, joka sisältää hoitavaa ruusu-uutetta. Heleyttää ja rauhoittaa ihoa.

Lähtökohta Hieman pintakuiva ja helposti punoittava iho.

Kokemus Melko juokseva voide on riittoisaa ja levit­tyy hyvin. Peittää sopivasti, mutta jää hieman kiiltelemään, eli kaipaa puuteria. Meikki pysyy koko päivän. Pumppupullo on kätevä. Ainoa huono puoli on ätläk­kä ”ruusun” tuoksu. 

Erityistä Meikkivoide tuntuu kosteuttavalta, eikä iho hilseile edes pakkasella. 

Kenelle? Hoitavuutta kaipaaval­le aikuiselle naiselle.

Tähdet 3½/5

Clarins Skin illusion SPF 10

40 €

Lupaus Valoa heijastaviin, hoitaviin mineraalei­hin pohjautuva väri­voide saa ihon näyttä­mään kuulakkaalta ja virheettömältä.

Lähtökohta Perushyvä iho. Paikoitellen hieman pintakuiva, myös il­masta riippuen. Alkaa kiillellä päivän aikana.

Kokemus Ei liukunut levitettä­essä pois sormien alta vaan jäi hyvin pai­kalleen. Kevyt, mutta peittävä. Pitää kiillon poissa, mutta ei ole täysmatta. Tuoksu on eri­tyisen hyvä. 

Erityistä Ei liian tymäkkä päi­vällä, ja iltamenoissa iho hehkuu upeana.

Kenelle? Sille, joka toivoo helppoa faceliftiä.

Tähdet 5/5

Ahava Mineral makeup care light foundation

29,90 €

Lupaus Öljytön mineraali­meikki jättää matta­pinnan ja vähentää huokosten näkyvyyt­tä. Käy normaalille ja sekaiholle.

Lähtökohta Tyypillinen sekaiho, joka rasvoittuu T-alu­eelta. Meikki lähtee helposti ”liikkeelle” päivän aikana.

Kokemus Tässä on kaikki koh­dallaan: ohut, mutta tarpeeksi tasoittava. Levittyy näpsästi sormin. Tekee ihosta siloisen ja häivyttää huokosetkin. Annos­telussa saa olla varo­vainen, ettei iho näytä pakkeloidulta. Plussaa tuoksuttomuudesta. 

Erityistä Ihosta tulee täysin matta, mutta ei kuivannäköinen. 

Kenelle? Tuoksuttomana sopii myös herkkäihoisille. Ei kovin kuivalle iholle.

Tähdet 4½/5

L’Oréal Paris Infallible 24h brush

18,30 €

Lupaus Harja-aplikaattorilla levitettävä meikkivoide antaa kestävän, hengittävän ja huomaamattoman lopputuloksen.

Lähtökohta Talvella pientä pinta­kuivuut­ta poskilla.

Kokemus Siveltely tuntuu mu­kavalta, mutta voidet­ta tulee helposti liikaa tai liian vähän. Joka tapauksessa meikkiä on vaikea saada tasai­seksi ilman sormia. Jälki on kuitenkin nätti eikä välttämättä kai­paa puuterointia. Tun­tuu kevyeltä iholla.

Erityistä Siveltimellä pääsee hyvin nenänpieliin ja silmänurkkiin.

Kenelle? Kokeilunhaluiselle uutuuksien testaajalle. 

Tähdet 3/5

Onko kynsilakanpoistoaineissa eroja? Kyllä on! Paljastamme parhaat

Kynsilakanpoistoaineet eivät ainoastaan irrota lakkaa, vaan ne hoitavat myös kynsiä. Nämä ovat tämän hetkeen parhaat putsarit.

1. Omenainen aromi

Lupaus Ravitsevat manteli- ja auringonkukkaöljy sekä kosteuttava aloe vera ehkäisevät kynsiä ja kynsinauhoja kuivumasta. Sisältää asetonia. 

Kokemus Kun pullon avaa, tuoksussa häivähtää vihreä omena. Suuaukko on pienija pullo joustavan pehmeää muovia, joten ainetta on helppo annostella. Putsari on tehokas, ja lakka irtoaa hankaamatta. Poistoaine jättää kynnet mattaisiksi ja nihkeäpintaisiksi, mutta ei tunnu silti liian kuivattavalta. Testin paras putsari!

 

Fabyn Mild-Acetone Polish Remover, 8 €.

 

2.  Kätevä käyttää

Lupaus Ravitseva manteliuute auttaa pitämään kynnet pehmeinä ja joustavina ja tuo poistoaineeseen hennon marsipaanin tuoksun.

Kokemus Pitkulaisen kapeasta suuaukosta tulee tavaraa juuri sopivasti: sitä ei hulahda liikaa, mutta pulloa ei tarvitse puristella ja pumpata. Poisto- aine toimii kuten pitääkin, ja vaikka mukana on asetonia, se ei kuivata sormenpäitä valkoisiksi. Karvasmantelin aromi tekee tuoksusta miellyttävän, ja sormenpäihin jää makea tuoksu. Hyvä kakkossija!

L’Oréal Parisin Le Manicure Soft Remover, 6,90 €.

 

3. Passeli perusputsari

Lupaus Asetonipitoisen poisto- aineen sisältämä risiiniöljy ehkäisee kynsien ja kynsinauhojen kuivumista, joten se sopii erityisesti kuiville ja lohkeileville kynsille.

Kokemus Litteästä pullosta saa napakan otteen, mutta kovaa ja joustamatonta pulloa täytyy puristaa varoen, ettei poistoaine ruisku pumpulin ohi. Tuoksu on perinteinen, aine taattua tavaraa, ja se hoitaa hommansa supernopeasti. Kaiken kaikkiaan passeli perusputsari, jossa hinta-laatusuhde on todella kohdallaan.

 

Mavalan Nail Polish Remover Lotion, 5,60 €.

Vinkki! Tämä on täydellinen putsari glitterilakoille

Lupaus Kaksitehoisessa poistoaineessa on asetonia ja rakeita, jotka kuorivat glitterit irti kynneltä. Nokkapullosta ainetta voi annostella suoraan kynnelle ja pyyhkiä pois.

Kokemus Tätä on kaivattu! Jokainen kimallelakkoja käyttänyt tietää, kuinka hermoja raastavaa on taistella hippuja irti. Tätä geelimäistä ainetta voi laittaa nokareen kynnelle vaikuttamaan hetkeksi. Kiteinen rakenne kuorii hieman kynnenpintaa, joten aine vaalentaa kynttä aavistuksen. Mikään ihmeaine tuote ei ole, mutta astetta tehokkaampi kuin normiputsari. 

Essien Leave No Trace Glitter Nail Polish Remover, 12,90 €.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Miten ohuet hiukset saa näyttämään paksummilta? Ekokampaaja kertoo

Ekokampaaja Minna Parnun mukaan riisiproteiinilla saa tuuheutta ohuisiin hiuksiin.

Uni, monipuolinen ravinto ja stressitila. Nämä kaikki asiat vaikuttavat hiusten kuntoon. Mutta mitä tehdä, jos nämä ovat kunnossa, mutta hiukset ovat luonnostaan ohuet?

– Tietenkään hiusten määrää ei saa lisättyä, mutta niistä voi saada maksimituuheuden irti. Yksi hyvä ainesosa on riisiproteiini. Kannattaa aina katsoa, onko sitä tuotteessa. Riisiproteiinilla pystytään turvottamaan hiusta, ekokampaaja Minna Parnu kertoi Loopin haastattelussa.

Katso videolta Minnan kaikki vinkit ja vastaus siihen, onko mitään tehtävissä, jos hiuksia on rasitettu vaalentamalla vuosikymmeniä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

9 kauneussääntöä, joita ei kannata uskoa

Kaikkihan ovat näitä kuulleet, mutta moniko niistä pitää paikkansa?

Sinä päivänä maailmani mullistui, kun opin, että minun ei tarvitsekaan pestä hiuksiani aina sampoolla. Sen sijaan voin pestä ne pelkästään hoitoaineella. Tai vaikka ensin hoitoaineella ja sitten vasta sampoolla.

Hellävarainen hoitoainepesu eli reverse washing nimittäin tekee kuiville hiuksille ja luonnonkiharoille ihmeitä. Ennen tätä tietoa olin kiduttanut 30 vuotta kiharapörhöäni peruspesulla: ensin sampoo, sitten hoitoaine.

 No löytyy niitä muitakin! Nimittäin vuosikymmeniä viljeltyjä kauneussääntöjä, joita ei kannata ottaa ihan tosissaan.

1. Halpistuotteet eivät toimi. Mitä kalliimmat kosmetiikkatuotteesi ovat, sen parempi! Puppua, sanoo Refinery29-sivusto, joka myyttejä kokosi. Esimerkiksi ärsyyntyneen ihon saa rauhoittumaan voiteella, josta ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Meikkitaiteilija Heidi Reponen kertoi meille kesällä omat halpissuosikkinsa – löydät ne täältä.

2. Sampoon ja hoitoaineen pitäisi olla samaa sarjaa, jotta ne toimivat. Höpsis. Kukaan ei pakota sinua ostamaan hiustenpesutuotteita parina, vaan voit valita rauhassa haluamasi. Valitse vaikkapa tukalle kuohkeutta antava sampoo, mutta rakennekorjaava hoitoaine.

3. Tarvitset monimutkaisen ihonpuhdistusrutiinin. Siis tällaisen: ensin puhdistus, sitten kuorinta, hemmotellaan ihoa pikanaamiolla, sen jälkeen vähän kasvovettä ja lopuksi seerumi, muut täsmävoiteet ja peruskosteutus. Itse asiassa jos ihosi on herkkä tai ongelmainen, sen liika puljaaminen saattaa jopa pahentaa ongelmia. Mutta toisaalta: jos monimutkainen ja -vaiheinen hoito-ohjelma tekee juuri sinulle hyvää, miksei!

4. Naamio – vain kerran viikossa! Ei pidä paikkaansa. Voisimme oppia paljon korealaisilta, joiden kauneudenhoito-opit ovat olleet jo tovin kuumaa kamaa. Korealaiset rakastavat yksittäispakkauksissa myytäviä täsmäiskunaamioita, joita käytetään monta kertaa viikossa eri tarkoituksiin. Yksi rentouttaa rankan työpäivä jälkeen, toinen kosteuttaa ja kolmas rauhoittaa stressi-ihon.

5. Kaksihaaraiset ja huonot latvat saa taiottua pois erilaisilla tököteillä. Sori. Se ei mene niin. Kaksihaaraiset saa pois leikkaamalla. Tämän salan on uskonut minulle vakiokampaajani: mitkään tökötit tai trendihoidot eivät tee ihmeitä tukalle tai paranna niitä maagisesti. Ne yksinkertaisesti saavat hiukset näyttämään tai tuntumaan paremmilta.

6. Ihohuokoset supistuvat ja laajenevat. Tämäkin, täyttä puppua. Sen sijaan ihohuokoset kyllä voivat näyttää suuremmilta, jos ne tukkeutuvat, joten hyvä ihonhoito saa ne näyttämään pienemmiltä. Ehkä tässä onkin kyse taikatempusta!

7. Selluliitti katoaa voiteilla. Valitettavasti ei, vaikka niin ehkä moni haluaisikin. Selluliitti on usein perinnöllinen vaiva, ongelma, joka piilee pinnan alla. Siihen eivät rasvat tepsi, mutta muhkuroita voi ehkäistä – vaikka ei välttämättä kokonaan – liikunnalla ja pitämällä paino normaalina.

8. Kaikki luonnollinen on hyväksi. Ei välttämättä. Etsi tuote, joka sopii juuri sinulle ja ihollesi – luonnonkosmetiikka ei toimi kaikille.

9. Jos ajelet karvojasi, ne kasvavat takaisin mutta paksumpina ja tummempina! Ne kasvavat kyllä takaisin (tietenkin), mutta aivan samanlaisina – ainoastaan eri kulmassa! Sen takia uudet karvat voivat näyttää tummemmilta, tai sänki voi tuntua paksummalta. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Bloggaaja suositteli spermakasvonaamiota, lääkäri tyrmää

Kauneusbloggaaja vannoo siemennestekasvonaamion nimeen. Ihotautilääkäri huomauttaa, että tähän sisältyy riski.

Moni on kuullut siemennesteestä kasvoilla vähän muussa yhteydessä kuin kauneudenhoitopuuhissa. Toiset käyttävät spermaa myös kauneuskikkana.

Bloggari Tracy Kiss innostui tästä jopa niin paljon, että julkaisi Youtubessa aiheesta kokonaisen vinkkivideon, kertoo Refinery29. Ja ei, ei hätää, siemennestettä ei tällä videolla asetella kasvoille niin sanotusti suoraan lähteestä. Se tulee purkissa Kissin ystävältä.

Katso Kissin tutorial tästä (huomaa myös taustalla soiva, kiva spa-henkinen musiikki!):

Sitten on vielä tämä kysymys: onko siemennesteestä kasvoilla mitään hyötyä?

Kiss itse perustelee ratkaisuaan sillä, että sperma tekisi ihon nuoremman ja raikkaamman näköiseksi. Tämä johtuu hänen mukaansa siitä, että spermalla tehdään vauvoja, joiden iho on tunnetusti hyvin pehmeä.

No, tämä logiikka nyt ei pidä yhtään paikkansa. Itse asiassa se on täysin järjestön.

Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri Karyn Grossman arvelee, että tasaisuuden tuntu iholla voisi johtua sperman proteiineista.

Mutta spermasta voi kasvoilla olla jossain tilanteissa myös haittaa. Toisten ruumiinnesteille altistuminen lisää riskiä sukupuolitauteihin, kertoo ihotautilääkäri. Esimerkiksi herpeksen leviämisellä silmään voisi olla vakavia seurauksia.

Bloggaaja Kiss käsittelee videollaan myös näitä teemoja ja kertoo, että hänen käyttämänsä sperma on peräisin ystävältä, jonka pitäisi olla terve ihminen.

Siemennesteessä on aminohappoja, entsyymejä, kaliumia ja sinkkiä. Mutta tutkimukset eivät osoita, että siitä olisi maagista apua kauneudenhoidossa, sanoo Grossman. Mitään erityistä kuorivaa vaikutustakaan ei sillä ph:nsä takia ole.

Kosmeettisesta näkökulmasta kikassa ei siis ole järkeä. Mutta toki sitä voivat halukkaat aivan muista syistä harrastaa.

Lähde: Refinery29.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.