Kaipaavatko kasvosi hehkua, mattapintaa vai läpikuultavaa tasoitusta? Houkuttaako seerumi, vaahto tai pensselillä siveltävä meikki?

Max Factor Xperi­ence Weightless foundation

19,70 €

Lupaus Vaahdotettu voide­koostumus tuntuu höyhenenkevyeltä mutta peittää täydel­lisesti ihon virheet. 

Lähtökohta Iho on hyvässä kunnossa, se ei rasvoitu eikä kuivu. 

Kokemus Nimensä mukainen – ilmavan pehmeä eikä jätä maskimaista tunnetta. Paksuhkon koostumuksensa takia levittämisen kanssa saa olla tarkkana. Tun­tuu kuin väri tasoittui­si ja löytäisi oikean sävynsä vasta, kun se saa olla hetken iholla. 

Erityistä Arkikäyttöön voi olla turhan raskas, juhlaan aivan täydellinen. 

Kenelle? Sille joka haluaa levittää meikkivoiteen sormin.

Tähdet 4/5

Lumene Luminous Touch kuultomeikkivoide

14,90 €

Lupaus Vesipohjainen meikki­voide jättää luonnolli­sen lopputuloksen. 94 prosenttia luonnon raaka-aineita. 

Lähtökohta Sekaiho, joka kuivuu talvella helposti, mutta loppupäivästä myös kiiltää. Yliherkkyyksiä ei ole.

Kokemus Tuoksu on mie­to ja koostu­mus ohut ja helposti levittyvä. Voide on niin läpi­kuultava, että nenän­pieliin ja leukaan voi tarvita peittävämpää meikkivoidetta. 

Erityistä Uskon, että kuultovoide pääsee parhai­ten oikeuksiinsa kesällä. 

Kenelle? Jos etsii peittävämpää versiota sävyttävästä päivävoiteesta.

Tähdet 3½/5

Yves Rocher Tasoit­tava meikkiseerumi

19,90 €

Lupaus Meikkivoiteen ja seerumin yhdistelmä, joka sisältää hoitavaa ruusu-uutetta. Heleyttää ja rauhoittaa ihoa.

Lähtökohta Hieman pintakuiva ja helposti punoittava iho.

Kokemus Melko juokseva voide on riittoisaa ja levit­tyy hyvin. Peittää sopivasti, mutta jää hieman kiiltelemään, eli kaipaa puuteria. Meikki pysyy koko päivän. Pumppupullo on kätevä. Ainoa huono puoli on ätläk­kä ”ruusun” tuoksu. 

Erityistä Meikkivoide tuntuu kosteuttavalta, eikä iho hilseile edes pakkasella. 

Kenelle? Hoitavuutta kaipaaval­le aikuiselle naiselle.

Tähdet 3½/5

Clarins Skin illusion SPF 10

40 €

Lupaus Valoa heijastaviin, hoitaviin mineraalei­hin pohjautuva väri­voide saa ihon näyttä­mään kuulakkaalta ja virheettömältä.

Lähtökohta Perushyvä iho. Paikoitellen hieman pintakuiva, myös il­masta riippuen. Alkaa kiillellä päivän aikana.

Kokemus Ei liukunut levitettä­essä pois sormien alta vaan jäi hyvin pai­kalleen. Kevyt, mutta peittävä. Pitää kiillon poissa, mutta ei ole täysmatta. Tuoksu on eri­tyisen hyvä. 

Erityistä Ei liian tymäkkä päi­vällä, ja iltamenoissa iho hehkuu upeana.

Kenelle? Sille, joka toivoo helppoa faceliftiä.

Tähdet 5/5

Ahava Mineral makeup care light foundation

29,90 €

Lupaus Öljytön mineraali­meikki jättää matta­pinnan ja vähentää huokosten näkyvyyt­tä. Käy normaalille ja sekaiholle.

Lähtökohta Tyypillinen sekaiho, joka rasvoittuu T-alu­eelta. Meikki lähtee helposti ”liikkeelle” päivän aikana.

Kokemus Tässä on kaikki koh­dallaan: ohut, mutta tarpeeksi tasoittava. Levittyy näpsästi sormin. Tekee ihosta siloisen ja häivyttää huokosetkin. Annos­telussa saa olla varo­vainen, ettei iho näytä pakkeloidulta. Plussaa tuoksuttomuudesta. 

Erityistä Ihosta tulee täysin matta, mutta ei kuivannäköinen. 

Kenelle? Tuoksuttomana sopii myös herkkäihoisille. Ei kovin kuivalle iholle.

Tähdet 4½/5

L’Oréal Paris Infallible 24h brush

18,30 €

Lupaus Harja-aplikaattorilla levitettävä meikkivoide antaa kestävän, hengittävän ja huomaamattoman lopputuloksen.

Lähtökohta Talvella pientä pinta­kuivuut­ta poskilla.

Kokemus Siveltely tuntuu mu­kavalta, mutta voidet­ta tulee helposti liikaa tai liian vähän. Joka tapauksessa meikkiä on vaikea saada tasai­seksi ilman sormia. Jälki on kuitenkin nätti eikä välttämättä kai­paa puuterointia. Tun­tuu kevyeltä iholla.

Erityistä Siveltimellä pääsee hyvin nenänpieliin ja silmänurkkiin.

Kenelle? Kokeilunhaluiselle uutuuksien testaajalle. 

Tähdet 3/5

Harmaa, tuo hiusvärien uusi musta.

Stop the press! Brad Pitt, 52, on värjännyt tukkansa ja alkaa todella näyttää ikäiseltään. Tai ehkä jopa ikäistään vanhemmalta.

Suosikkinäyttelijän uusi look ikuistettiin Pariisissa War Machine -elokuvan kuvauksissa. Entertainment Tonight kirjoittaa Ken-nuken tukkatyylistä, mutta joku muu voisi puhua pappalookista. Lisää kuvia Bradistä voi katsoa täältä.

Tältä mies näytti vielä viime vuoden lopulla.

Brad Pitt nähdään tänä vuonna War Machine -elokuvassa. Kuva: Reuters
Brad Pitt nähdään tänä vuonna War Machine -elokuvassa. Kuva: Reuters

Pappamainen tai ei, harmaa on ollut viime aikoina muutenkin Hollywoodin miesten suosiossa. Esimerkiksi näyttelijät Patrick Dempsey ja George Clooney ovat antaneet harmaidensa kasvaa, ja nuoremmista tähdistä ainakin One Direction -poikabändista viime vuonna eronnut Zayn Malik sekä poppari Adam Lambert ovat käyneet hakemassa harmaata sävyä parturin tuolista, jälkimmäinen jo muutama vuosi sitten.

Tältä Zayn Malik näytti Billboard-lehdessä harmaissa hiuksissaan.

Kuva, jonka Zayn Malik (@zayn) julkaisi

Mitä kosteampi ja pehmeämpi iho, sitä terveemmältä se näyttää. 

Tuntuuko, että ympäröivä pimeys on imaissut värin myös kasvoiltasi? Iho on kuin kuivahtanut rusina, eikä mikään voide tunnu kosteuttavan tarpeeksi. Onneksi ensiapua saa purkeista. Paras keino saada iho näyttämään raikkaalta on kosteuttaa ja kuoria sitä säännöllisesti. Jos perusrutiinisi eivät tuota toivottua tulosta, kokeile vitamiinia sisältäviä tehotippoja, hedelmähappoja ja ravintolisiä. Mikä palkitsevinta, näillä tuotteilla näet tulokset nopeasti. 

1. Tästä kohistiin syksyllä! Formula 10.0.6 Get Your Glow On Brightening Peel Off Mask -kasvonaamio kuivuu iholle kalvoksi, minkä jälkeen se rullataan pois. Naamio siloittaa ihon pintaa ja irrottaa kuollutta iho-solukkoa. 12,90 €. 2. Absolutionin La Crème Gommante -kuorinta-aine kuorii sekä rakeilla että hedelmähapoilla. Hedelmähapot ovat peräisin mustikasta, sitruunasta, appelsiinista sekä vaahterasta. 31 €.
1. Tästä kohistiin syksyllä! Formula 10.0.6 Get Your Glow On Brightening Peel Off Mask -kasvonaamio kuivuu iholle kalvoksi, minkä jälkeen se rullataan pois. Naamio siloittaa ihon pintaa ja irrottaa kuollutta iho-solukkoa. 12,90 €. 2. Absolutionin La Crème Gommante -kuorinta-aine kuorii sekä rakeilla että hedelmähapoilla. Hedelmähapot ovat peräisin mustikasta, sitruunasta, appelsiinista sekä vaahterasta. 31 €.

1. Ihon kuorinta on kaikkein helpoin ja nopein keino kirkastaa iho. Unohda vanhat ohjeet siitä, ettei kuivaa ja herkkää ihoa saisi kuoria. Mitä pintakuivempi iho on, sitä hankalampi kosteuttavien ja ravitsevien aineiden on imeytyä siihen – ja kas, ihonvärikin on samea. Vaikka netti on pullollaan kaiken maailman hedelmä-
happoja, ota varman päälle ja suosi valmiita sekoituksia, kuten kuorintoja, joihin on lisätty turvallinen määrä happoja. Kuorinta sopii herkkäihoisellekin, kunhan kuorivat aineet ovat riittävän mietoja ja rakeet hellävaraisia.

2. Kiireisen paras ystävä on hybridituote eli ihonhoidon multitaskaaja. Kun kosteuttavassa hoitovoiteessa, seerumissa tai naamiossa on värikin mukana, et välttämättä tarvitse ihomeikkiä ollenkaan. Voilà!

1. Pai Skincaren Rosehip Bio-regenerate -kasvoöljyn väri on oranssi, joten se antaa iholle kaunista, lämmintä hehkua. 28 €. 2. Itseruskettava Vita Liberatan yönaamio päivettää sinut silloin, kun nukut. Sen lisäksi se kosteuttaa, eli voit skipata yövoiteen naamioöinä. 38 €. 3. Lieracin Magnificence Red Cream -voiteen punaisten pigmenttien ansiosta iho näyttää heti paremman väriseltä (mutta ei punaiselta). Riittää ainoaksi kosteusvoiteeksi, jos iho ei ole rutikuiva. 77 €.
1. Pai Skincaren Rosehip Bio-regenerate -kasvoöljyn väri on oranssi, joten se antaa iholle kaunista, lämmintä hehkua. 28 €. 2. Itseruskettava Vita Liberatan yönaamio päivettää sinut silloin, kun nukut. Sen lisäksi se kosteuttaa, eli voit skipata yövoiteen naamioöinä. 38 €. 3. Lieracin Magnificence Red Cream -voiteen punaisten pigmenttien ansiosta iho näyttää heti paremman väriseltä (mutta ei punaiselta). Riittää ainoaksi kosteusvoiteeksi, jos iho ei ole rutikuiva. 77 €.

3. Ottaisiko avuksi aurinkokapselit? Niiden sisältämä beetakaroteeni antaa iholle lämpimän sävyn – myös ilman aurinkoa. Kapseleissa on karoteenin lisäksi myös muita ihon kuntoa ja vastustuskykyä parantavia aineita, kuten E- ja A-vitamiineja. Näiden pillereiden hinnassa ei kannata pihtailla, sillä halvimmat (ja samalla huonolaatuisimmat) aurinko-kapselit värjäävät ihon oranssiksi. Vähän kuin entisajan itseruskettavat, paitsi ettei tätä väriä saa kuorimalla pois. Aurinkolomalla ne nopeuttavat ruskettumista ja pidentävät päivetyksen kestoa.

4. Kokeile seerumikuuria, jos ihosi on oikein kuiva ja kosteutta janoava. Tässä tämän hetken suosikkimme: 

1. Lumenen Bright Now Vitamin C -seerumi riittää sekaiholle yöksi yksinäänkin, mutta jättää ihon pikkaisen tahmeaksi eli imeytyy melko hitaasti. 19,90 €. 2. Supermoodin Egoboost Moisture Kick -pakurikääpäseerumin päälle jää kaipaamaan tuhdimpaa yövoidetta, mutta toisaalta se myös imeytyy nopeasti. Plussaa kotimaisuudesta! 59 e. 3. Vichyn Aqualia Thermal -seerumi imeytyy ihoon hetkessä. Se riittää yksinäänkin sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle sävyttävän päivävoiteen alla. 26 €.  4. Biothermin Aquasource Deep -seerumi on raikkaan geelimäinen ja riittää hyvin ainoana tuotteena meikin alle. 60,50 €.
1. Lumenen Bright Now Vitamin C -seerumi riittää sekaiholle yöksi yksinäänkin, mutta jättää ihon pikkaisen tahmeaksi eli imeytyy melko hitaasti. 19,90 €. 2. Supermoodin Egoboost Moisture Kick -pakurikääpäseerumin päälle jää kaipaamaan tuhdimpaa yövoidetta, mutta toisaalta se myös imeytyy nopeasti. Plussaa kotimaisuudesta! 59 e. 3. Vichyn Aqualia Thermal -seerumi imeytyy ihoon hetkessä. Se riittää yksinäänkin sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle sävyttävän päivävoiteen alla. 26 €. 4. Biothermin Aquasource Deep -seerumi on raikkaan geelimäinen ja riittää hyvin ainoana tuotteena meikin alle. 60,50 €.

5. Herättele väsähtänyttä talvi-ihoa vitamiinikuurilla. Ihonhoitokuurit ovat yleensä noin kuukauden mittaisia, sillä siinä ajassa ihonpinta ehtii uudistua ja muutokset näkyä. Voit pitää seerumikuureja ja käyttää pienen pullon loppuun asti. Valju iho pitää erityisesti C-vitamiinista, jota kannattaa nauttia niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ensiavun saat myös kosteuttavista vitamiinisuihkeista. 

1 Jos haluat tehokuurin C-vitamiinia, nauti sitä jauhemaisena. Puhdistamon Super C-vitamiini -jauheessa on enemmän C-vitamiinia kuin markettipillereissä, ja jauheena elimistö pystyy hyödyntämään sen tehokkaasti. 29,90 €, Puhdistamo.fi 2 Lumenen Bright Now Vitamin C Heleyttävät kauneuspisarat sopivat erityisesti väsyneen ihon kauneuskuuriksi. 19,90 e. 3 Jos haluat jatkaa tutuilla tuotteillasi, mutta kaipaat niihin lisätehoja, ripottele lempivoiteesi joukkoon jauhemaista C-vitamiinia. Sotke voiteen joukkoon juuri ennen levitystä. Philosophyn Turbo Booster C Powder -jauhe, 32,70 €. 4 Urban Decayn B6 Vitamin-Infused Complexion Prep Spray -vitamiinipohjustussuihke herättää näyttöpäätenaaman. Iltaisin se hoitaa ihoa kasvoveden tapaan. 34,90 €.
1 Jos haluat tehokuurin C-vitamiinia, nauti sitä jauhemaisena. Puhdistamon Super C-vitamiini -jauheessa on enemmän C-vitamiinia kuin markettipillereissä, ja jauheena elimistö pystyy hyödyntämään sen tehokkaasti. 29,90 €, Puhdistamo.fi 2 Lumenen Bright Now Vitamin C Heleyttävät kauneuspisarat sopivat erityisesti väsyneen ihon kauneuskuuriksi. 19,90 e. 3 Jos haluat jatkaa tutuilla tuotteillasi, mutta kaipaat niihin lisätehoja, ripottele lempivoiteesi joukkoon jauhemaista C-vitamiinia. Sotke voiteen joukkoon juuri ennen levitystä. Philosophyn Turbo Booster C Powder -jauhe, 32,70 €. 4 Urban Decayn B6 Vitamin-Infused Complexion Prep Spray -vitamiinipohjustussuihke herättää näyttöpäätenaaman. Iltaisin se hoitaa ihoa kasvoveden tapaan. 34,90 €.

Hehkua tuovat voiteet tekevät kalpealle iholle ihmeitä.

Bileet tiedossa, mutta iho on kuin haudasta nousseella? Nopean raikastuksen saat meikillä. Hehkua tuovat voiteet ja poskipuna ovat luottokavereitasi. Eikä tarvitse olla ammattimeikkaaja onnistuakseen.

Kokeile näitä:

 1. Kärsimättömälle: Rimmelin BB Cream Radiance 9-in-1 Skin Perfecting Makeup -voide on jotain meikin ja ihonhoitotuotteen väliltä. Voide kosteuttaa ja peittää ihon pieniä virheitä. 11,90 €. 
 2.  Vaativalle: Giorgio Armanin Maestro Glow -meikkivoide muistuttaa koostumukseltaan öljyseerumia. Tekee ihosta kertalevityksellä raikkaan. 65 €.  
 3. Kokemattomalle: Chanel Les Beiges -puuterit eivät ole aurinkopuutereita eivätkä tavallisia kivipuutereita, vaan jotain niiden välistä. Näissä on hinta-laatusuhde kohdillaan. 63,70 €.
 4.  Kokeneelle: Kun sivelet Make Up Storen Gleam Dream -valovoidetta nenän varteen, poskiluun yläreunaan, amorinkaareen ja leuankärkeen, saat kasvosi näyttämään kolmiulotteisemmilta ja ihosi kirkkaammalta. 27 €.
 5.  Laiskalle: L’Oréal Parisin Lumi Magique Primer on loistava kaveri päivä- tai meikkivoiteelle. Sekoita tippa valovoidetta voiteen joukkoon, ja kasvosi näyttävät hetkessä raikkaammilta. 16,90 €.
 6.  Puuteriaddiktille: Jos ajatus meikistä ilman puuteria saa kainalosi kostumaan, kokeile Make Up Storen HD-puuteria. Se kiinnittää meikin viemättä siltä hehkua ja on täysin näkymätön. 39 €.
 7.  Rohkealle: Siniseen taittavat punat saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta, mikä tekee ilmeestäkin fressimmän. Max Factorin Lipfinity, 50 Just Alluring, 12,50 €.

Kuivasampoot ja tyvinkohottajat ovat parhaita ystäviäsi.

Pipokausi saa hiukset litistymään, joten kunnon volyymi on enemmän kuin tervetullut. Modernit volyymituotteet eivät tee tukasta peruukin näköistä, vaan tuovat massaa hillitysti juuri sinne, minne haluat. Föönaa hiukset huolella ja ota avuksi modernit muotovaahdot, tyvikohottajat ja rakennesuihkeet. Vaikka hiukset tuntuisivat pipon alla litistyneen, tuotteet aktivoituvat uudelleen, kun pöyhit tyveä pää alaspäin.

Parhaat tuotteet: 

1. Wella Professionals Elements Hair Strengthening -seerumi vahvistaa yksittäisiä hiuskuituja, 45 €. 2. Rich Intensive -muotoilusuihke antaa pitoa ja tuuheutta samalla, kun risiiniöljy rauhoittaa pipon alla muhinutta hiuspohjaa, 16,90 €. 3. Matrix Texture Builder -rakennespray tuo rokkaavaa tekstuuria ja tuuheutta hiuksiin, 19 €. 4. Four Reasons Foamy Blow Booster -tyvivaahto antaa huikeaa volyymia ja pitoa juuri sinne, missä sitä tarvitaan, 11,90 €.
1. Wella Professionals Elements Hair Strengthening -seerumi vahvistaa yksittäisiä hiuskuituja, 45 €. 2. Rich Intensive -muotoilusuihke antaa pitoa ja tuuheutta samalla, kun risiiniöljy rauhoittaa pipon alla muhinutta hiuspohjaa, 16,90 €. 3. Matrix Texture Builder -rakennespray tuo rokkaavaa tekstuuria ja tuuheutta hiuksiin, 19 €. 4. Four Reasons Foamy Blow Booster -tyvivaahto antaa huikeaa volyymia ja pitoa juuri sinne, missä sitä tarvitaan, 11,90 €.

Kampausvinkki!

Käytä kampauksen pohjalla tekstuuri- tai suolasuihketta ja kerää latvat pinneillä suureksi sotkunutturaksi.
Käytä kampauksen pohjalla tekstuuri- tai suolasuihketta ja kerää latvat pinneillä suureksi sotkunutturaksi.