Kaipaavatko kasvosi hehkua, mattapintaa vai läpikuultavaa tasoitusta? Houkuttaako seerumi, vaahto tai pensselillä siveltävä meikki?

Max Factor Xperi­ence Weightless foundation

19,70 €

Lupaus Vaahdotettu voide­koostumus tuntuu höyhenenkevyeltä mutta peittää täydel­lisesti ihon virheet. 

Lähtökohta Iho on hyvässä kunnossa, se ei rasvoitu eikä kuivu. 

Kokemus Nimensä mukainen – ilmavan pehmeä eikä jätä maskimaista tunnetta. Paksuhkon koostumuksensa takia levittämisen kanssa saa olla tarkkana. Tun­tuu kuin väri tasoittui­si ja löytäisi oikean sävynsä vasta, kun se saa olla hetken iholla. 

Erityistä Arkikäyttöön voi olla turhan raskas, juhlaan aivan täydellinen. 

Kenelle? Sille joka haluaa levittää meikkivoiteen sormin.

Tähdet 4/5

Lumene Luminous Touch kuultomeikkivoide

14,90 €

Lupaus Vesipohjainen meikki­voide jättää luonnolli­sen lopputuloksen. 94 prosenttia luonnon raaka-aineita. 

Lähtökohta Sekaiho, joka kuivuu talvella helposti, mutta loppupäivästä myös kiiltää. Yliherkkyyksiä ei ole.

Kokemus Tuoksu on mie­to ja koostu­mus ohut ja helposti levittyvä. Voide on niin läpi­kuultava, että nenän­pieliin ja leukaan voi tarvita peittävämpää meikkivoidetta. 

Erityistä Uskon, että kuultovoide pääsee parhai­ten oikeuksiinsa kesällä. 

Kenelle? Jos etsii peittävämpää versiota sävyttävästä päivävoiteesta.

Tähdet 3½/5

Yves Rocher Tasoit­tava meikkiseerumi

19,90 €

Lupaus Meikkivoiteen ja seerumin yhdistelmä, joka sisältää hoitavaa ruusu-uutetta. Heleyttää ja rauhoittaa ihoa.

Lähtökohta Hieman pintakuiva ja helposti punoittava iho.

Kokemus Melko juokseva voide on riittoisaa ja levit­tyy hyvin. Peittää sopivasti, mutta jää hieman kiiltelemään, eli kaipaa puuteria. Meikki pysyy koko päivän. Pumppupullo on kätevä. Ainoa huono puoli on ätläk­kä ”ruusun” tuoksu. 

Erityistä Meikkivoide tuntuu kosteuttavalta, eikä iho hilseile edes pakkasella. 

Kenelle? Hoitavuutta kaipaaval­le aikuiselle naiselle.

Tähdet 3½/5

Clarins Skin illusion SPF 10

40 €

Lupaus Valoa heijastaviin, hoitaviin mineraalei­hin pohjautuva väri­voide saa ihon näyttä­mään kuulakkaalta ja virheettömältä.

Lähtökohta Perushyvä iho. Paikoitellen hieman pintakuiva, myös il­masta riippuen. Alkaa kiillellä päivän aikana.

Kokemus Ei liukunut levitettä­essä pois sormien alta vaan jäi hyvin pai­kalleen. Kevyt, mutta peittävä. Pitää kiillon poissa, mutta ei ole täysmatta. Tuoksu on eri­tyisen hyvä. 

Erityistä Ei liian tymäkkä päi­vällä, ja iltamenoissa iho hehkuu upeana.

Kenelle? Sille, joka toivoo helppoa faceliftiä.

Tähdet 5/5

Ahava Mineral makeup care light foundation

29,90 €

Lupaus Öljytön mineraali­meikki jättää matta­pinnan ja vähentää huokosten näkyvyyt­tä. Käy normaalille ja sekaiholle.

Lähtökohta Tyypillinen sekaiho, joka rasvoittuu T-alu­eelta. Meikki lähtee helposti ”liikkeelle” päivän aikana.

Kokemus Tässä on kaikki koh­dallaan: ohut, mutta tarpeeksi tasoittava. Levittyy näpsästi sormin. Tekee ihosta siloisen ja häivyttää huokosetkin. Annos­telussa saa olla varo­vainen, ettei iho näytä pakkeloidulta. Plussaa tuoksuttomuudesta. 

Erityistä Ihosta tulee täysin matta, mutta ei kuivannäköinen. 

Kenelle? Tuoksuttomana sopii myös herkkäihoisille. Ei kovin kuivalle iholle.

Tähdet 4½/5

L’Oréal Paris Infallible 24h brush

18,30 €

Lupaus Harja-aplikaattorilla levitettävä meikkivoide antaa kestävän, hengittävän ja huomaamattoman lopputuloksen.

Lähtökohta Talvella pientä pinta­kuivuut­ta poskilla.

Kokemus Siveltely tuntuu mu­kavalta, mutta voidet­ta tulee helposti liikaa tai liian vähän. Joka tapauksessa meikkiä on vaikea saada tasai­seksi ilman sormia. Jälki on kuitenkin nätti eikä välttämättä kai­paa puuterointia. Tun­tuu kevyeltä iholla.

Erityistä Siveltimellä pääsee hyvin nenänpieliin ja silmänurkkiin.

Kenelle? Kokeilunhaluiselle uutuuksien testaajalle. 

Tähdet 3/5

Pitkä polkka eli long bob taipuu moneen eri tyyliin. Kokosimme sekä rennot että juhlavammat ideat keskipitkien hiusten muotoiluun.

Luonnollinen tekstuuri

Kuvat: Reuters
Kuvat: Reuters

Näyttelijä Rose Byrne on suosinut pitkää polkkatukkaa jo vuosia. Helppo ja rento tyyli syntyy, kun hiusten antaa kuivua vapaina ja muotoilee kuivat hiukset suolasuihkeen avulla. 

Korvien taakse sliipattu

Särmikäs tapa stailata hiukset esimerkiksi juhliin on suoristaa ne, tehdä voimakas sivujakaus ja kammata hiukset korvien taakse.

Glamourlaineet

Lämpörullien avulla polkkaan saa tehtyä Hollywood-tyyliset laineet. Kun poistat rullat, kampaa hiukset läpi ja suihkuta niihin hienojakoista hiuslakkaa pitämään kampaus paikallaan.

Hipsterisykerö

Tähän tyyliin ei erityisiä muotoilutuotteita tarvita. Kiinnitä osio hiusten etuosasta ylös takaraivoille – hiusten pituudesta riippuen joko hiuslenkin tai -pinnien avulla.

Pehmeästi kiinni

Polkkatukastakin saa tehtyä näyttävän juhlakampauksen, kun kihartaa hiukset ensin ja nostaa ne sitten taakse niin, että tyyli jää luonnollisen pehmeäksi.

Juhlapolkka

Polkkatukkaan saa glamouria föönaamalla sen supersuoraksi niin, että latvat kaartuvat aavistuksen sisäänpäin. Voimakas sivujakaus ja kiiltoa tuova viimeistelysuihke tuovat kampaukseen juhlavuutta.

Kasarisininen voi todellakin olla kaunis ja tyylikäs silmämeikkisävy.

Tänä keväänä on sekä trendikästä meikata alaluomet että käyttää sinistä luomiväriä. Nämä kaksi tyyliä voi tietenkin myös yhdistää!

Sininen saattaa olla hieman haastava sävy luomilla, joten vain alaluomen meikkaaminen on helppo tapa ottaa kasarin klassikkoväri – tai jokin muu rohkea sävy – haltuun. 

Valitse sinisen sävy niin, että se sopii yhteen muun meikkisi sekä silmiesi värin kanssa. Kestävän lopputuloksen saa levittämällä sinistä pehmeästä rajauskynästä alaluomelle ja häivyttämällä värin. Lopputuloksen voi vielä kiinnittää levittämällä rajausvärin päälle sinistä, puuterimaista luomiväriä.

Tyylin voi tehdä myös pelkällä luomivärillä. Puuterimaisesta väristä saa intensiivisemmän, kun meikkisiveltimeen suihkauttaa kiinnityssuihketta ennen kuin levittää värin iholle. Muu meikki kannattaa pitää melko pelkistettynä, jolloin sininen saa loistaa pääosassa – pitkät, tummat ja tuuheat ripset tietenkin täydentävät myös sinisen silmämeikin.

Lumenen Nordic Chic -luomiväri sävyssä 12 Saaristo hohtaa hillitysti, 12,90 €. L'Oréal Paris'n Infallible Gel Crayon sävyssä I’ve Got the Blue levittyy pehmeästi ja pysyy pitkään, 7,90 €.
Lumenen Nordic Chic -luomiväri sävyssä 12 Saaristo hohtaa hillitysti, 12,90 €. L'Oréal Paris'n Infallible Gel Crayon sävyssä I’ve Got the Blue levittyy pehmeästi ja pysyy pitkään, 7,90 €.

Kuka sanoi, että koko kynsi on muka pakko peittää värillisellä lakalla? Vaihtelu virkistää!

Tänä keväänä on trendikästä jättää osa kynnestä ilman värillistä lakkaa. Tyyli tuo kivaa vaihtelua kauttaaltaan lakatuille kynsille, mutta se on myös yllättävän käytännöllinen. Kynsitrendistä kirjoittavan Refinery29-sivuston mukaan ”negative space” eli negatiivinen tila -manikyyri on Los Angelesin kynsisalonkien ykköstyyli tällä hetkellä.

Kynnen tyven jättäminen ilman värilakkaa sopii erityisen hyvin pitkäkestoisiin geelilakkauksiin, sillä lakkausta ei tarvitse olla huoltamassa heti, kun kynnet ovat kasvaneet millin tai pari. Normaalisti geelilakkaus alkaa näyttää vähän kulahtaneelta siinä vaiheessa, kun kynnen luonnollinen väri puskee esiin lakkauksen alta kynnen tyvestä.

Tavallinen kynsilakka sen sijaan ehtii yleensä lohjeta kärjistä, ennen kuin kynsien kasvaminen pilaa lakkauksen. Joka tapauksessa tyyli näyttää hauskalta – joten miksi sitä ei toteuttaisi myös kotoa löytyvillä kynsilakoilla?

 

Simple graphic look never fails. Still some appointments left in both #lohi and #dtla locations to get you past hump day. #manicrush

Henkilön BASE COAT™ NON-TOXIC NAIL CARE (@basecoatnailsalon) jakama julkaisu

Suorarajainen lakkaus on helppo tehdä teipin avulla. Leikkisämpi versio syntyy yhdistelemällä useita värejä.

Lakan voi myös levittää kynnen kärkeen söpösti sydämen muotoon.

Myös kynnen tyven ”puolikuun” voi jättää ilman värillistä lakkaa.

 

Paint the town red. ❤️ #OliveYourMani (@cndworld Wildfire)

Henkilön Olive & June (@oliveandjune) jakama julkaisu

Minimalistinen kynsityyli syntyy kapean kynsilakkasudin ja vakaan käden avulla.

Vai sittenkin jotain koristeellisempaa?

Hiuksia kannattaa käsitellä aina hellävaraisesti, jotta ne eivät vaurioidu. Jos haluaa nopeita tuloksia, niitä saa purkista.

Monipuolinen ruokavalio, päänahasta huolehtiminen sekä hellävarainen pesu ja muotoilu – näillä kolmella pääsee jo aika pitkälle, kun tavoittelee hyväkuntoisia hiuksia.

Lisäksi tarjolla on lukuisia muita konsteja. Mutta onko niistä hyötyä? Mikä on paras?

Sienna Fantozzi kirjoittaa Bustle-sivustolla kokeilleensa useita keinoja hiustensa kunnon parantamiseen. Vertailussaan hän tuli siihen lopputulokseen, että yksi niistä myös tuottaa näkyviä tuloksia.

Hiusten kasvua tukevat ravintolisät lupaavat tehdä hiuksista tuuheammat, kiiltävämmät ja nopeammin kasvavat. Sienna Fantozzi kertoo käyttäneensä ravintolisiä vuoden ajan, mutta hän ei usko pillereiden nopeuttaneen hiustensa kasvua – hänen hiuksensa ovat aina kasvaneet nopeasti. Jos hänen kuontalossaan onkin tapahtunut muutos, se on tuskin havaittavissa.

Lämmön välttämisen sanotaan olevan hyvä keino suojella hiuksia, sillä kuuma vaurioittaa niitä helposti. Sienna Fantozzi jätti suoristus- ja kiharrusrautojen käytön viikoksi, mikä aiheutti aluksi lähinnä huonoja hiuspäiviä, kun hiukset olivat luonnollisen pörröiset. Loppuviikosta hänestä kuitenkin alkoi tuntua, että hiukset ovat pesun jälkeen vähän sileämmät. Hän uskoo, että kuukaudessa ero olisi saattanut olla kuin yöllä ja päivällä.

Kuukaudessa ero olisi saattanut olla kuin yöllä ja päivällä.

Hiusdonitsi on hellävarainen väline hiusten kiinni laittamiseen. Perinteiset hiuslenkit sen sijaan saattavat aiheuttaa hiusten katkeilua. Kirjoittajan mukaan ysärityylinen hiusdonitsi tuntui päässä pehmeältä, mutta eroa entiseen oli silti vaikea huomata lyhyessä ajassa. Ehkä ero tulisi näkyviin vuosien käytössä?

Hiusnaamion käyttäminen kerran viikossa oli Sienna Fantozzin mielestä kaikkein tehokkain keino saada hetkessä parempikuntoiset hiukset. Hän kokeili myös kookosöljyä, mutta perinteisempi hiusnaamio vei lopulta voiton. Hänen kuivat hiuksensa tuntuivat jo yhden käyttökerran jälkeen terveiltä ja näyttivät kiiltäviltä, minkä lisäksi ne kuivuivat melko sileiksi ilman föönaamistakin.