Kaipaavatko kasvosi hehkua, mattapintaa vai läpikuultavaa tasoitusta? Houkuttaako seerumi, vaahto tai pensselillä siveltävä meikki?

Max Factor Xperi­ence Weightless foundation

19,70 €

Lupaus Vaahdotettu voide­koostumus tuntuu höyhenenkevyeltä mutta peittää täydel­lisesti ihon virheet. 

Lähtökohta Iho on hyvässä kunnossa, se ei rasvoitu eikä kuivu. 

Kokemus Nimensä mukainen – ilmavan pehmeä eikä jätä maskimaista tunnetta. Paksuhkon koostumuksensa takia levittämisen kanssa saa olla tarkkana. Tun­tuu kuin väri tasoittui­si ja löytäisi oikean sävynsä vasta, kun se saa olla hetken iholla. 

Erityistä Arkikäyttöön voi olla turhan raskas, juhlaan aivan täydellinen. 

Kenelle? Sille joka haluaa levittää meikkivoiteen sormin.

Tähdet 4/5

Lumene Luminous Touch kuultomeikkivoide

14,90 €

Lupaus Vesipohjainen meikki­voide jättää luonnolli­sen lopputuloksen. 94 prosenttia luonnon raaka-aineita. 

Lähtökohta Sekaiho, joka kuivuu talvella helposti, mutta loppupäivästä myös kiiltää. Yliherkkyyksiä ei ole.

Kokemus Tuoksu on mie­to ja koostu­mus ohut ja helposti levittyvä. Voide on niin läpi­kuultava, että nenän­pieliin ja leukaan voi tarvita peittävämpää meikkivoidetta. 

Erityistä Uskon, että kuultovoide pääsee parhai­ten oikeuksiinsa kesällä. 

Kenelle? Jos etsii peittävämpää versiota sävyttävästä päivävoiteesta.

Tähdet 3½/5

Yves Rocher Tasoit­tava meikkiseerumi

19,90 €

Lupaus Meikkivoiteen ja seerumin yhdistelmä, joka sisältää hoitavaa ruusu-uutetta. Heleyttää ja rauhoittaa ihoa.

Lähtökohta Hieman pintakuiva ja helposti punoittava iho.

Kokemus Melko juokseva voide on riittoisaa ja levit­tyy hyvin. Peittää sopivasti, mutta jää hieman kiiltelemään, eli kaipaa puuteria. Meikki pysyy koko päivän. Pumppupullo on kätevä. Ainoa huono puoli on ätläk­kä ”ruusun” tuoksu. 

Erityistä Meikkivoide tuntuu kosteuttavalta, eikä iho hilseile edes pakkasella. 

Kenelle? Hoitavuutta kaipaaval­le aikuiselle naiselle.

Tähdet 3½/5

Clarins Skin illusion SPF 10

40 €

Lupaus Valoa heijastaviin, hoitaviin mineraalei­hin pohjautuva väri­voide saa ihon näyttä­mään kuulakkaalta ja virheettömältä.

Lähtökohta Perushyvä iho. Paikoitellen hieman pintakuiva, myös il­masta riippuen. Alkaa kiillellä päivän aikana.

Kokemus Ei liukunut levitettä­essä pois sormien alta vaan jäi hyvin pai­kalleen. Kevyt, mutta peittävä. Pitää kiillon poissa, mutta ei ole täysmatta. Tuoksu on eri­tyisen hyvä. 

Erityistä Ei liian tymäkkä päi­vällä, ja iltamenoissa iho hehkuu upeana.

Kenelle? Sille, joka toivoo helppoa faceliftiä.

Tähdet 5/5

Ahava Mineral makeup care light foundation

29,90 €

Lupaus Öljytön mineraali­meikki jättää matta­pinnan ja vähentää huokosten näkyvyyt­tä. Käy normaalille ja sekaiholle.

Lähtökohta Tyypillinen sekaiho, joka rasvoittuu T-alu­eelta. Meikki lähtee helposti ”liikkeelle” päivän aikana.

Kokemus Tässä on kaikki koh­dallaan: ohut, mutta tarpeeksi tasoittava. Levittyy näpsästi sormin. Tekee ihosta siloisen ja häivyttää huokosetkin. Annos­telussa saa olla varo­vainen, ettei iho näytä pakkeloidulta. Plussaa tuoksuttomuudesta. 

Erityistä Ihosta tulee täysin matta, mutta ei kuivannäköinen. 

Kenelle? Tuoksuttomana sopii myös herkkäihoisille. Ei kovin kuivalle iholle.

Tähdet 4½/5

L’Oréal Paris Infallible 24h brush

18,30 €

Lupaus Harja-aplikaattorilla levitettävä meikkivoide antaa kestävän, hengittävän ja huomaamattoman lopputuloksen.

Lähtökohta Talvella pientä pinta­kuivuut­ta poskilla.

Kokemus Siveltely tuntuu mu­kavalta, mutta voidet­ta tulee helposti liikaa tai liian vähän. Joka tapauksessa meikkiä on vaikea saada tasai­seksi ilman sormia. Jälki on kuitenkin nätti eikä välttämättä kai­paa puuterointia. Tun­tuu kevyeltä iholla.

Erityistä Siveltimellä pääsee hyvin nenänpieliin ja silmänurkkiin.

Kenelle? Kokeilunhaluiselle uutuuksien testaajalle. 

Tähdet 3/5

Liian tummat ja epäluonnolliset kulmakarvat voivat muuttaa ilmeen hupsuksi.

1. Siittiöt

Monen vaaleakulmaisen kompastuskivi ovat niin kutsutut siittiökulmat. Kun luonnolliset kulmat ovat hyvin vaaleat, sisänurkkaan piirretään pyöreä pallo, josta lähtee häntämäinen viiru. Ongelmana ovat tarkat rajat ja usein liian tumma, kynämäinen piirtojälki.

Siittiökulmien sisänurkassa on pyöreä pallo.
Siittiökulmien sisänurkassa on pyöreä pallo.

2. Draamakuningatar

Instagram-meikkaajien vaikutus näkyy myös kohtalokkaissa femme fatale -kulmissa, jotka kauniisti toteutettuina näyttävät kyllä hyviltä. Liian usein kulmien muotoa ja väritystä kuitenkin liioitellaan, jolloin lopputulos ei ole enää luonnollinen.

Draamakuningatar onnistuu vain, jos ei liioittele.
Draamakuningatar onnistuu vain, jos ei liioittele.

3. Angry birds -kulmat

Instagramin meikkivinkkien siivittämänä moni meikkaa kulmien sisänurkat nyt liian kulmikkaiksi, mikä saa ilmeen näyttämään vihaiselta ja nenän suoralta ja paksulta. Kulmissa saa toki olla dramatiikkaa, mutta sisänurkan tulisi silti olla kuta kuinkin pyöreä reunoiltaan.

Angry birds -look tekee ilmeen vihaiseksi.
Angry birds -look tekee ilmeen vihaiseksi.

4. Palkit

Palkkikulmat ovat vihaisten lintujen sukulaisia ja toistavat edellisen kohdan virheet. Tässä mallissa myös kulman ulkonurkka meikataan liian paksuksi, tasasävyiseksi ja tarkkarajaiseksi. Vaikka tuuheat kulmat ovat nyt muodikkaat, ei silti tarvitse liioitella.

Tuuheat kulmat ovat muodikkaat, mutta palkki on liioittelua.
Tuuheat kulmat ovat muodikkaat, mutta palkki on liioittelua.

5. Liian pitkät kulmat

Kun ei tiedä, mihin lopettaa, saattaa kulmakarvan meikata liian pitkälle. Tämä muuttaa kasvojen voimasuhteita, tekee ilmeestä surullisen ja laskee poskipäitä. Liian lähekkäin piirretyt kulmat taas saavat nenän näyttämään leveämmältä ja ilmeen vihaiselta.

Liian pitkälle piirtyvät kulmat laskevat kasvonpiirteitä alaspäin.
Liian pitkälle piirtyvät kulmat laskevat kasvonpiirteitä alaspäin.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Osa Youtuben tämän hetken suosituimmista kauneusvloggaajista on miehiä. Näihin kuuteen vloggaajaan kannattaa ehdottomasti tutustua.

1. Manny Mua

– Mielestäni mies voi käyttää meikkejä, opettaa meikkaamista ja vloggata siitä ihan yhtälailla kuin nainen. Minä taistelen kanavallani tasa-arvon puolesta, vuonna 2014 kauneusvloggaamisen aloittanut Manny Mua kirjoittaa Youtube-kanavansa kuvauksessa. Hänen kanavallaan on yli 1,5 miljoonaa seuraajaa.

Manny julkaisee aloittelijallekin helposti ymmärrettäviä meikkiohjeita. Yksityiskohtaisten vinkkivideoiden lisäksi hänen tekee runsaasti rehellisiä tuotearvioita.

Tällä videolla Manny antaa ohjeet kuulaaseen kesäjuhlameikkiin:

2. PatrickStarrr

26-vuotias filippiiniläissyntyinen Patrick on Floridassa asuva meikkitaiteilija. Meikkimaailmassa hän on tunnettu erityisesti kasvojen muotoilun mestarina, ja hänen vuonna 2013 perustamansa kanava pursuaa kauneusvideoita laidasta laitaan. Kanavalla on jo lähes 1,5 miljoonaa seuraajaa. Videoillaan Patrick meikkaa sekä omia kasvojaan että muiden.

Meikkaavia miehiä pidetään usein drag-taiteilijoina, mutta Patrick ei näe itseään sellaisena.

– Minun estetiikantajuni on räiskyvä. Drag on osa ihmisen persoonaa ja identiteettiä, mutta minun identiteettini on pojan. Olen veli ja poika, joka rakastaa meikkaamista, Patrick kertoi Fashionista-sivustolle helmikuussa.

 

🍰Spring Cake Face Transformation🍰 🤔Tag yo MAN! 🤔 💐This is my Wiggy Spring Makeup that I have been wearing! It's super simple and easy to recreate! It'll be up on my YOUTUBE channel soon! 🌷🌼🌻🌹 📝Product Details ✏️Primer- @benefitcosmetics Porefessional ✏Foundation- @dior Airflash Foundation in color 500 ✏️Concealer- @benefitcosmetics Boing Concealer in No. 2 ✏️Powder- Airspun with @lauramercier Translucent Powder ✏️Eyeshadows- @makeupgeekcosmetics Frappe & Cream Brûlée and @anastasiabeverlyhills Creme on the lid and brow bone ✏️Brows- @anastasiabeverlyhills Brow Definer ✏️Highlighter- @Benefitcosmetics "Rockateur" blush ✏️Contour- @benefitcosmetics "Hoola" with @marcbeauty "Tantric" bronzer ✏️Blush- @tartecosmetics Captivating Blush ✏️Lashes- @lillylashes @lillyghalichi "Hollywood" (USE 💰 CODE- PSTARRR) ✏️Lips- @marcbeauty Primrose liner with @bitebeauty "FIG" lipstick ✏️Brushes- @morphebrushes USE code 👉🏽PSTARRR👈🏽 for 💰 off ONLINE and IN STORE! ❤️YouTube video coming soon! #PatrickStarrr #wakeupandmakeup #anastasiabeverlyhills #vegas_nay #hudabeauty #laurag_143 #morphebrushes #ghalichiglam

A video posted by patrickstarrr (@patrickstarrr) on

Instagramissa Patrickilla on yli 2,3 miljoonaa seuraajaa.

3. Jordan Liberty

Meikkitaiteilija Jordan Liberty on tehnyt töitä kauneuden parissa jo kymmenen vuotta. Hän meikkaa kanavallaan muotialan tähtiä ja tavallisia naisia. Jordanin kanavalta löytyy kattavasti vinkkejä siihen, miten erilaisia ihotyyppejä kannattaa ehostaa.

Tällä videolla hän ohjeistaa viisikymppiselle mainion meikin:

4. Wayne Goss

Wayne Goss päätyi meikkien pariin, koska halusi nuorempana häivyttää aknensa jälkiä. Nyt hän on todennäköisesti tuben kuuluisin miespuolinen meikkitaiteilija. Hänen kanavansa on ollut pystyssä jo kuusi vuotta, ja tällä hetkellä sillä on 2,6 miljoonaa tilaajaa.

Tällä videolla Wayne opastaa, kuinka aloittelijakin oppii tekemään smokey eye -silmämeikin.

5. Pietu Lyytinen

Suomen oma miesmeikkaajatähti on Pietu Lyytinen. Verrattuna maailman suosituimpiin, hänen tilaajamääränsä on vaatimattomat alle 20 000. Suomalaiseksi meikkaajaksi se on kuitenkin vallan hyvin. Pietun videoista saa erityisesti inspiraatiota räväköihin naamiaismeikkeihin.

Viime vuoden lopulla Pietu kertoi Ylelle, että meikkaaminen on ollut hänelle tapa selviytyä elämän koettelemuksista.

– Olin pitkään huonovointinen, ja minulla oli masennusta ja ahdistuneisuutta. Tällä meikkausharrastuksella on ollut varsin iso rooli siinä, että olen nyt näin hyvässä kunnossa, Pietu kertoi.

Haluatko oppia meikkaamaan kasvoillesi leopardi-lookin? Tämä video opastaa, miten se onnistuu.

+ Bretman Rock

Bretman Rock on jättänyt Youtuben sikseen ja noussut suosituksi Instagramissa. Siellä hänellä on yli 6,1 miljoonalla seuraajaa. Meikkivideoiden lisäksi Bretmanissa ihastuttaa hänen räväkkä puhetyylinsä. Vaikka meikkaaminen ei sen enempää kiinnostaisi, miehen videot ovat täyttä viihdettä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Meikkitaiteilija Piia Hiltunen opastaa, miten kulmat näyttävät varmasti hyviltä.

1. Ennen nyppimistä tarkastele kulmakarvojasi tarpeeksi kaukaa ja katso suoraan peiliin. Jos tihrustat kulmia käsipeilistä, kallistat auttamatta peiliä johonkin suuntaan, jolloin et erota kulmien todellista muotoa. Vaaleakulmaisten kannattaa levittää kulmiin värillistä kulmageeliä, jolloin kulman luonnollinen muoto pääsee esiin eikä niitä vahingossa nypi liikaa.

2. Kun asetat esimerkiksi meikkisiveltimen pystysuoraan nenänpieleen, löydät kulmakarvan alkupisteen. Merkkaa piste kulmakynällä. Jos sieraimesi ovat kovin leveät, ei sivellintemppu välttämättä toimi. Silloin kannattaa tarkastella silmän sisänurkkaa.

3. Kaaren korkein kohta on tärkein kulmakarvan muotoon vaikuttava tekijä. Käännä sivellin nyt noin 45 asteen kulmaan niin, että nenän pielestä kulkee suora linja pupillin kautta. Näin löydät kulman korkeimman kohdan. Merkkaa piste kulmakynällä.

4. Kallista sivellintä niin, että nenänpielen ja silmän ulkonurkan väliin jää jana. Näin löydät kohdan, jossa kulmakarvan tulisi päättyä. Merkkaa piste kulmakynällä.

5. Määritä kulmalle muoto hakemalla muutama tärkeä linja: kulmakarvan alapuolen ääriviivat sekä korkeimman kohdan kulma. Jos kulmien muoto on epämääräinen, vaalea korostuskynä tai valokynä auttaa löytämään oikean muodon.

6. On makuasia, meikkaatko kulmakarvat kauttaaltaan kynällä vai täytätkö vain aukkopaikat. Muista aina harjata kulmakarvat läpi, sillä se pehmentää jäljen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Meikkitaiteilija Piia Hiltunen kertoo, kannattaako kulmakarvauskomuksiin luottaa.

Myytti 1. Kulmia ei kannata nyppiä liikaa, koska ne eivät koskaan kasva takaisin.

Tarua. Kulmakarvojen takaisin kasvu on hyvin yksilöllistä. Mutta jos määrätietoisesti nypit kulmiasi yli kymmenen vuotta, on todennäköistä, että karvojen kasvu heikentyy. Aina, kun karva poistetaan juurineen, karvatuppi saattaa vaurioitua. Nyppimisessä maltti on siis valttia.

Ennen nyppimistä kulmat kannattaa harjata yläviistoon, jolloin niiden luonnollinen muoto tulee esille. Jos haaveilet tuuheammista kulmista, kokeile karvan kasvua aktivoivaa seerumia.

Myytti 2. Kulmien väri on sama kuin hiusten väri.

Tarua. Valitse kulmiin aina muutamaa astetta tummempi sävy kuin hiuksesi ovat. Jos hiusjuuresi on tumma, valitse sävy tyvikasvun mukaan. Etsi käsiisi aina hieman harmaaseen taittava sävy. Liian usein kulmat meikataan punaiseen taittavalla ruskealla.

Liian usein kulmat meikataan punaiseen taittavalla ruskealla.

Kulmien meikkaamiseen sopii hyvin myös luomiväri, jossa on reilusti pigmenttejä. Ole kuitenkin tarkkana: variseva koostumus ei kestä kulmissa, ja pahimmassa tapauksessa löydät värin poskiltasi viimeistään iltapäivällä.

Myytti 3. Kulmakynä on paras tapa täydentää harvoja kulmia.

Totta ja tarua. Kulmakynille on paikkansa, mutta sävyn täytyy ehdottomasti olla oikea. Jos kulmat ovat kovin harvat, puuterinen koostumus on kynää luonnollisemman näköinen.

Jos kulmat ovat harvat, puuterinen koostumus on luonnollisempi kuin kynä.

Kulmakynällä ei koskaan ole tarkoitus värittää kulmia kokonaan, vaan piirtojäljellä pyritään imitoimaan karvoja. Piirrä kevyitä, nopeita vetoja karvojen kasvusuunnan mukaisesti ja pehmennä jälki harjaamalla kulmat. Tämän jälkeen voit vielä tummentaa lopputulosta puuterisella tuotteella ja kulmageelillä.

Myytti 4. Kulmia ei saisi nyppiä niiden yläpuolelta, sillä ne alkavat kasvaa kohti otsaa.

Tarua. Kulmia voi ja kuuluukin tarpeen mukaan muotoilla myös niiden yläpuolelta. Varsinkin, jos sinne on eksynyt yksittäisiä hajakarvoja. Voit myös korostaa kulman kaarevuutta, jos kulmasi ovat kovin suorat, mutta ole varovainen. Yläpuolelta nyppiminen muuttaa kulman muotoa radikaalimmin kuin alapuolelta.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.