Kaipaavatko kasvosi hehkua, mattapintaa vai läpikuultavaa tasoitusta? Houkuttaako seerumi, vaahto tai pensselillä siveltävä meikki?

Max Factor Xperi­ence Weightless foundation

19,70 €

Lupaus Vaahdotettu voide­koostumus tuntuu höyhenenkevyeltä mutta peittää täydel­lisesti ihon virheet. 

Lähtökohta Iho on hyvässä kunnossa, se ei rasvoitu eikä kuivu. 

Kokemus Nimensä mukainen – ilmavan pehmeä eikä jätä maskimaista tunnetta. Paksuhkon koostumuksensa takia levittämisen kanssa saa olla tarkkana. Tun­tuu kuin väri tasoittui­si ja löytäisi oikean sävynsä vasta, kun se saa olla hetken iholla. 

Erityistä Arkikäyttöön voi olla turhan raskas, juhlaan aivan täydellinen. 

Kenelle? Sille joka haluaa levittää meikkivoiteen sormin.

Tähdet 4/5

Lumene Luminous Touch kuultomeikkivoide

14,90 €

Lupaus Vesipohjainen meikki­voide jättää luonnolli­sen lopputuloksen. 94 prosenttia luonnon raaka-aineita. 

Lähtökohta Sekaiho, joka kuivuu talvella helposti, mutta loppupäivästä myös kiiltää. Yliherkkyyksiä ei ole.

Kokemus Tuoksu on mie­to ja koostu­mus ohut ja helposti levittyvä. Voide on niin läpi­kuultava, että nenän­pieliin ja leukaan voi tarvita peittävämpää meikkivoidetta. 

Erityistä Uskon, että kuultovoide pääsee parhai­ten oikeuksiinsa kesällä. 

Kenelle? Jos etsii peittävämpää versiota sävyttävästä päivävoiteesta.

Tähdet 3½/5

Yves Rocher Tasoit­tava meikkiseerumi

19,90 €

Lupaus Meikkivoiteen ja seerumin yhdistelmä, joka sisältää hoitavaa ruusu-uutetta. Heleyttää ja rauhoittaa ihoa.

Lähtökohta Hieman pintakuiva ja helposti punoittava iho.

Kokemus Melko juokseva voide on riittoisaa ja levit­tyy hyvin. Peittää sopivasti, mutta jää hieman kiiltelemään, eli kaipaa puuteria. Meikki pysyy koko päivän. Pumppupullo on kätevä. Ainoa huono puoli on ätläk­kä ”ruusun” tuoksu. 

Erityistä Meikkivoide tuntuu kosteuttavalta, eikä iho hilseile edes pakkasella. 

Kenelle? Hoitavuutta kaipaaval­le aikuiselle naiselle.

Tähdet 3½/5

Clarins Skin illusion SPF 10

40 €

Lupaus Valoa heijastaviin, hoitaviin mineraalei­hin pohjautuva väri­voide saa ihon näyttä­mään kuulakkaalta ja virheettömältä.

Lähtökohta Perushyvä iho. Paikoitellen hieman pintakuiva, myös il­masta riippuen. Alkaa kiillellä päivän aikana.

Kokemus Ei liukunut levitettä­essä pois sormien alta vaan jäi hyvin pai­kalleen. Kevyt, mutta peittävä. Pitää kiillon poissa, mutta ei ole täysmatta. Tuoksu on eri­tyisen hyvä. 

Erityistä Ei liian tymäkkä päi­vällä, ja iltamenoissa iho hehkuu upeana.

Kenelle? Sille, joka toivoo helppoa faceliftiä.

Tähdet 5/5

Ahava Mineral makeup care light foundation

29,90 €

Lupaus Öljytön mineraali­meikki jättää matta­pinnan ja vähentää huokosten näkyvyyt­tä. Käy normaalille ja sekaiholle.

Lähtökohta Tyypillinen sekaiho, joka rasvoittuu T-alu­eelta. Meikki lähtee helposti ”liikkeelle” päivän aikana.

Kokemus Tässä on kaikki koh­dallaan: ohut, mutta tarpeeksi tasoittava. Levittyy näpsästi sormin. Tekee ihosta siloisen ja häivyttää huokosetkin. Annos­telussa saa olla varo­vainen, ettei iho näytä pakkeloidulta. Plussaa tuoksuttomuudesta. 

Erityistä Ihosta tulee täysin matta, mutta ei kuivannäköinen. 

Kenelle? Tuoksuttomana sopii myös herkkäihoisille. Ei kovin kuivalle iholle.

Tähdet 4½/5

L’Oréal Paris Infallible 24h brush

18,30 €

Lupaus Harja-aplikaattorilla levitettävä meikkivoide antaa kestävän, hengittävän ja huomaamattoman lopputuloksen.

Lähtökohta Talvella pientä pinta­kuivuut­ta poskilla.

Kokemus Siveltely tuntuu mu­kavalta, mutta voidet­ta tulee helposti liikaa tai liian vähän. Joka tapauksessa meikkiä on vaikea saada tasai­seksi ilman sormia. Jälki on kuitenkin nätti eikä välttämättä kai­paa puuterointia. Tun­tuu kevyeltä iholla.

Erityistä Siveltimellä pääsee hyvin nenänpieliin ja silmänurkkiin.

Kenelle? Kokeilunhaluiselle uutuuksien testaajalle. 

Tähdet 3/5

Neljä iki-ihanaa tähteä, joiden tv-look on harvinaisen onnistunut. Meikkaja Eeveleena Liedes vinkkaa, miten luot tähtien tyylin.

Kun Ruby Rose aloitti Orange Is the New Black -sarjassa, naiset ympäri maailmaa ihastuivat hänen hahmonsa Stella Carlinin androgyyniin lookiin. Hän korostaa tyttömäisiä piirteitään ja valloittavaa hymyään. 

Näin teet meikin: 

”Ruby Rosen meikin kulmakivet ovat tuuheat kulmakarvat ja ripset, voimakkaat huulisävyt ja kuulas iho. Hän luottaa meikkipohjassaan vain välttämättömiin: meikkivoiteeseen, peite-aineeseen ja aurinkopuuteriin. Poskipunan voi halutessaan jättää väliin, kun valitsee huuliin voimakkaan kiillon tai punan. Värikkäitä huulia tasapainottaa intensiivinen katse, joka onnistuu ekstrakerroksella ripsiväriä tai muutamalla irtotupsulla. Luonnostaan tuuheita kulmakarvoja kannattaa sukia ojennukseen kulmageelillä.” 

Must-tuotteet: 

1. Estelle & Thild Biohydrate -voide, sävy medium, peittää kevyesti, mutta kosteuttaa tehokkaasti, 30 €. 2. Lumene Miracle Blush Sorbet, sävy Kukkaniityllä, on pakattu kätevään jumbo-kynään, 12,90 €.  3. Rimmel Volume Colourist -maskara kevytsävyttää ripset, 12,90 €.
1. Estelle & Thild Biohydrate -voide, sävy medium, peittää kevyesti, mutta kosteuttaa tehokkaasti, 30 €. 2. Lumene Miracle Blush Sorbet, sävy Kukkaniityllä, on pakattu kätevään jumbo-kynään, 12,90 €. 3. Rimmel Volume Colourist -maskara kevytsävyttää ripset, 12,90 €.

 

Mad Men jätti loppuessaan tyhjän aukon monen sydämeen. Sarjan viehkeän punapään Joan Hollowayn eli Christina Hendricksin klassinen meikkilook oli suoraan 60-luvulta.

Näin teet meikin:

”Kirkkaanpunaisen huulipunan rinnalle löytyy tänä kesänä paljon punaisen vivahteita. Rusehtava puna on rohkean valinta iltatilaisuuteen. Tee kuten Christina Hendricks ja yhdistä se metalliseen luomiväriin. Kimalteet silmissä keventävät muuten maanläheistä meikkiä. Smokey eye -meikissä on tärkeintä rajata silmät aivan ripsen tyvestä, jotta tumman rajauksen ja ripsien väliin ei jää meikittömiä kohtia. Rajaus on naisellinen ja viimeistelee sumusilmämeikin.”

Must-tuotteet:

1. L’Oréal Paris Color Riche Rouge -paletista löytää taatusti suosikkinsa, 17,90 €.  2. Oriflame Giordani Gold -rajauksella onnistuu tarkka jälki, 22 €.  3. Luumun-punainen Chanel Illusion D’Ombre Long Wear Luminous 857 -voideluomi-väri, 40,30 €.
1. L’Oréal Paris Color Riche Rouge -paletista löytää taatusti suosikkinsa, 17,90 €. 2. Oriflame Giordani Gold -rajauksella onnistuu tarkka jälki, 22 €. 3. Luumun-punainen Chanel Illusion D’Ombre Long Wear Luminous 857 -voideluomi-väri, 40,30 €.

 

 

Girls-sarjan Shoshanna Shapiro on omaperäinen, nopeasti puhuva fashionista, joka ei kaihda riskejä. Hän blondasi tummat hiuksensa ja pukeutui manga-tyyliin, koska tiesi sen sopivan hänelle.

Näin teet meikin: 

”Zosia Mamet korostaa upeasti ruskeita silmiään paksulla rajauksella, jonka voi levittää jopa koko liikkuvalle luomelle. Päivämeikissä voimakkaan rajauksen kanssa toimii mattapintainen, persikkanuden sävyinen huulipuna. 

Tummat ja korostetut kulmakarvat sopivat vaaleaankin tukkaan. Hunajablondit voivat valita kulmiinsa lämpimiä ruskeita sävyjä, viileiden vaaleiden kannattaa suosia harmaita sävyjä. Tuuheat kulmat saavat mieluummin näyttää hieman rehottavilta kuin tussilla maalatuilta palkeilta.”

Must-tuotteet: 

1. YSL Couture Brow Palette 2 Medium to Dark -kulmapaletissa on kauniit puuterisävyt, 55 €.  2. Korres Zea Mays Blush 16 Pink -poskipuna antaa kevyen, terveen sävyn, 29,90 €.  3.  Bobbi Brown Long-Wear -luomivärikynän pysyvyys on huippuluokkaa, 32 €.
1. YSL Couture Brow Palette 2 Medium to Dark -kulmapaletissa on kauniit puuterisävyt, 55 €. 2. Korres Zea Mays Blush 16 Pink -poskipuna antaa kevyen, terveen sävyn, 29,90 €. 3. Bobbi Brown Long-Wear -luomivärikynän pysyvyys on huippuluokkaa, 32 €.

 

House of Cards -sarjan Robin Wright on politiikassa juonittelevana Claire Underwoodina upeampi kuin koskaan. Kynähameet ja luonnollinen nudemeikki huokuvat tyrmäävää itsevarmuutta.

Näin teet meikin: 

”Jos työpäiväsi venyvät yhtä pitkiksi kuin House of Cards -sarjan Robin Wrightilla, meikki kannattaa pohjustaa hyvin. Valitse kuivalle iholle kosteuttava ja ihoa silottava primer. Rasvoittuvalle iholle sopii matta-pinnan jättävä ja ihohuokosia häivyttävä pohjustaja.

Meikkivoide saa olla kevyt ja kuultava ja poskipuna pehmeä. Poskipäille suosittelen hehkua antavaa korostuspuuteria tai kuultovoidetta. Käytä niitä kuitenkin säästeliäästi. Meikkipohja näyttää näin huolitellulta, muttei liian meikatulta. Beiget ja ruskeat luomiväri-sävyt, klassinen kynärajaus ja ripsiväri riittävät silmissä. Huulille sopii kevyt nudekiilto.”

Must-tuotteet:

1. Giorgio Armani Maestro Glow -meikkivoide on henkäyksen-ohut, 65 €. 2. Lumene Bronzerilla loihdit luonnollisen päivetyksen, sävy Auringon kultaa, 17,50 €. 3. Urban Decay Naked3 -luomi-väripaletti sisältää peräti 12 nudesävyä, 54,90 €.
1. Giorgio Armani Maestro Glow -meikkivoide on henkäyksen-ohut, 65 €. 2. Lumene Bronzerilla loihdit luonnollisen päivetyksen, sävy Auringon kultaa, 17,50 €. 3. Urban Decay Naked3 -luomi-väripaletti sisältää peräti 12 nudesävyä, 54,90 €.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kommentit

Testaa, mikä kevään uutuustuoksuista sopii parhaiten tyyliisi.

Simppeliä ja naisellista tai rönsyilevän makeaa. Ruusua, greippiä ja myskiä. Laadimme testin, joka auttaa löytämään kesäisistä juhlatuoksuista uuden suosikin.

Vastaa kysymyksiin, ja kone ehdottaa sinulle sopivaa tuoksua. Jos valinta ei miellytä, voit tehdä testin uudelleen. 

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kommentit

Saparonutturat sopivat niin rentojen juhlien kampaukseksi kuin festareillekin.

Näin teet saparonutturat:

1. Jaa hiukset kahteen osaan pään molemmille sivuille. Harjaa yksi osio kerrallaan korkealle poninhännälle ja kiinnitä saparot hiuslenkeillä.

2. Kieputa hiukset tiukaksi nyöriksi, kunnes se lähtee kiertymään itsestään nutturalle.

3. Viimeistele nuttura pyörittämällä hiusten latvat nutturan tyveen. Kiinnitä nuttura ohuella hiuslenkillä. Toista toiselle puolelle.

 

 

Kampauksen tyyli-idolimme on Katyn lisäksi laulaja-näytttelijä Miley Cyrus.

 

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

 

Kommentit

Teinin tuskaa saattoi lisätä isopovinen Samantha Fox, mutta aikuisena harva on enää murehtinut rintojaan.

”Ne tekivät minut epävarmaksi. Muistan täyttäneeni rintaliivejäni 17-vuotiaaksi asti. Itkin ja rukoilin Jumalaa, että hän antaisi minulle rinnat. Yritin hyväksyä itseni sellaisena kuin olin, mutta siitä tuli vuosi vuodelta vaikeampaa. Siksi ilmoitin 17-vuotiaana äidilleni haluavani rintaimplantit. Nyt tunnen itseni naisellisemmaksi, itsevarmemmaksi ja ennen kaikkea olen onnellinen kehossani.”

Näin Youtube-tähti, laulaja ja tuleva Talent-tuomari Sara Forsberg kuvaili muutama kuukausi sitten, miten hän on kärsinyt pienirintaisuudestaan.

Myös Lilyn sivuilla blogia pitävä Laura T. kirjoitti hiljattain Missä olet Laura -blogissaan rukoilleensa Jumalalta isompia rintoja joka ilta 14–17-vuotiaana. Kun rukouksiin ei vastattu, hänkin ajatteli teininä, että menee rintaleikkaukseen. Hän pohtii myös blogissaan, miksi rinnat ovat niin iso juttu.

Siksi kysyimme kymmeneltä aikuiselta naiselta, miten heidän suhtautumisensa omiin rintoihin on muuttunut – olivatpa ne minkä kokoiset tahansa.

Mutkaton suhde

”En ole koskaan miettinyt rintavarustustani sen kummemmin, ovat aika pienet ja lättänät olleet aina, ja aika rumatkin, mutta ei haittaa yhtään. Näillä mennään, mitä jumala on suonut. Suuri etu lättänyydessä on se, etteivät sporttailussa häiritse.” Nainen, 40

”Suhteeni rintoihini on aina ollut aika mutkaton – kun ei juuri ole, mitä esitellä, mitä sitä stressaamaan. Sitä paitsi olen aina ajatellut, että rinnat ovat asia, johon en voi itse vaikuttaa. Pienirintaisen identiteetti vaikuttaa kuitenkin niin, etten pysty käyttämään kovin tissikkäitä vaatteita tai push up -rintaliivejä, koska rintavako ei ole juttuni. Tuntuisi hyvin oudolta kuljeskella yllättäen tuolla tissit ojossa.” Nainen, 26

”Kun ei juuri ole, mitä esitellä, mitä sitä stressaamaan.”

Silikonihaaveet unohtuivat aikuisena

Tungin teininä liiveihin kasapäin niitä silmänmuotoisia täytteitä ja vannoin, että ottaisin silikonit aikuisena. No, en ottanut – onneksi – sillä nykyään pidän paljon pienistä rinnoistani. Minusta pienet rinnat ovat kauniimmat ja myös kätevämmät kuin suuret. Monet myös valittavat, kuinka raskaus ja imettäminen pilaavat rinnat, mutta minusta oli vain kiva, että ne hiukan laskeutuivat. Siihen asti ne nöpöttivät turhan teinityttömäisen terhakkaina ja muistuttivat kahta ketunnokkaa.” Nainen, 38

”Tuskaani lisäsi luonnollisesti se, että isopovinen Samantha Fox oli tuolloin poikien suuri idoli.”

Teiniajan tuskaa

”Kuudennella luokalla olin todella huolestunut ja pelkäsin, etteivät rintani ala koskaan kasvaa. Kaikkien muiden rintavarustus tuntui olevan jo paljon kehittyneempi. Tuskaani lisäsi luonnollisesti se, että isopovinen Samantha Fox oli tuolloin poikien suuri idoli, mitä he eivät peitelleet lainkaan. No, kyllähän rintani sitten vielä ennen yläasteelle siirtymistä alkoivat kasvaa, mutta melko pieniksi jäivät. En kuitenkaan muista koskaan mitenkään kärsineeni pienirintaisuudestani. Nykyisin olen oikeinkin tyytyväinen, vaikka laihtumisen seurauksena rintani ovat nyt pienentyneet entisestään. Saatan vitsailla silkkareiden ottamisesta, mutta oikeasti pidän pieniä rintojani kauniina.” Nainen, 39

”Ala-asteella kutsuttiin laudoiksi. Pidin huutelijoita vain urpoina.”

 

Muistan elävästi sen ajan, kun rinnat alkoivat kasvaa – olin varma, että mulla on syöpä. Olin salaa ahdistunut viikkoja, enhän tietenkään voinut sanoa asiasta kenellekään, mutta äärimmäisen helpottunut, kun kyse olikin ihan normaalista asiasta. Ala-asteella oli vaihe, jossa kaikkia tyttöjä, joita varhainen murrosikä ei ollut muuttanut, kutsuttiin laudoiksi. Siitä en muista ahdistuneeni, minusta huutelijat olivat vaan urpoja.

Sen jälkeen en ole oikeastaan ajatellut rintojani, minusta ne ovat olleet ihan sopivat kaikkiin käyttötarkoituksiinsa. Paitsi lasten saamisen vuoksi olen kyllä miettinyt niitä, sillä koko kropan muutos oli niin kummallinen. Imetyksen päättymisen jälkeen oli oikein jännittävää mennä hankkimaan sopivia rintsikoita ihan kuin ensi kertaa ikinä.” Nainen, 38

”Rukoilin jumalaa, että tissini eivät enää kasvaisi.”

”Kehityin tosi varhain ja muistan, miten noloa oli, kun kotipihalla joku kaverini huomautti, että mun pitäisi hankkia rintsikat. Se tuntui kamalta ja rukoilin jumalaa, että tissini eivät enää kasvaisi. Ja niinhän siinä kävi, pieniksi jäivät, jälkeenpäin on joskus kaduttanut, että mitä tuli rukoiltua tollasta.

Nykyään rintojen koolla ei ole onneksi enää paljon väliä. Enempi niihin joskus turhautui, kun sai lapsia ja opetteli imettämistä, mutta kun sekin jotenkin onnistui, niin se oli ihan makeeta. Tai ne sai niin kuin muunkin tehtävän kuin seksuaalisen katseen kohteena olemisen tms.

Mutta tunnustan kyllä, että edelleen käytän kevyesti topattuja rintaliivejä ihan vaan sen takia, että vaatteet edes istuisivat eivätkä näyttäisi ihan lattanalta. Eikä mulla olisi mitään isompia rintoja vastaan, oon aina joskus niistä haaveillut. Ja varmaan miehenikin (heh), mutta näillä mennään loppuelämä.” Nainen, 43

”Äitini kulki reippaasti Anttilan liivilaarien välissä ja nosteli esille ehdokkaita.”

”En todellakaan toivonut rintojeni kasvavan, mutta sieltäpä ne vaan pullahtivat ala-asteen lopulla, luokan ensimmäisten joukossa. Ja se juuri teki niistä kiusalliset: luokan pojat kommentoivat pienimpiäkin rintoja ja vetelivät tyttöjä sormella selästä ja kuuluttivat kovalla äänellä, jos jollakin havaitsivat rintaliivin selkämyksen paidan alta. Eikä ollut ihan tavatonta sekään, että rohkeimmat kävivät kiinni rintoihin. Jälkikäteen tuntuu ihan käsittämättömältä, mutta ei kai niin pienten poikien kohdalla mikään seksuaalinen häirintä tullut mieleen.

Kuolettavan noloa oli myös ensimmäisten rintaliivien osto. Itseäni hävetti kauheasti, mutta äitini vaan kulki reippaasti Anttilan liivilaarien välissä ja nosteli esille ehdokkaita. Epäilen, että ekat liivit ostettiin sovittamatta.” Nainen, 44  

Vain imetysaika ja lasten saaminen aiheuttivat murheita

”Ensimmäinen kerta, jolloin kelailin rintojani, oli joskus ala-asteella, kun ne eivät olleet kasvaneet vielä ollenkaan. Minulla oli onneksi ulkonevat kylkiluut, joita pullistelin siinä toivossa, että joku kuvittelisi minulla jo olevan rinnat.

Kun rinnat sitten kasvoivat, niistä tuli sellaiset tavalliset B-kupit, eivät erityisen pienet, eivätkä isot. Aika nätit ja käytännölliset itse asiassa. Kukaan poika- tai miesystävistäni ei ole ollut erityisen tissiorientoitunut, joten sitäkään kautta ei ole tullut paineita, että olisi pitänyt olla jotenkin eri muotoinen.

”Imettäminen sattui, eikä se todellakaan ollut mikään rauhoittava ilo.”

Ainut aika, jolloin olen todella murehtinut rintojani, on ollut kahden lapseni imetysaika. Lapseni eivät kumpikaan saaneet kunnon imuotetta, ja jouduin sähläämään rintakumien kanssa koko imetysajan. Imettäminen sattui, eikä se todellakaan ollut mikään rauhoittava ilo, kuten kaikki isotissiset ja isonänniset, maitoa suihkuavat imetysfanaatikot antoivat ymmärtää. Sinniteltyäni ensimmäisen lapsen kanssa kahdeksan ja toisen kanssa viisi kuukautta imetystä lopetin. Ei jäänyt ikävä. Jos eivät olleetkaan parhaat imetysrinnat, eivät ne kyllä myöskään muuttuneet ulkoisesti mitenkään kahden imetyksen myötä. Nyt olen taas huolettoman tyytyväinen.” Nainen, 39

”Mieluusti kävisin B-kuppini pienentämässä, jos olisin yhtään enemmän kauneusleikkausten kannalla. Rinnat ovat lähinnä tiellä, erityisesti juoksussa. Ärsyttää  myös, kun rintaliivejä on pakko pitää. Lasten syntymien jälkeen olen kokenut parissa päivässä tapahtuneen muodonmuutoksen B-kupista D/E-kuppiin. En pitänyt uhkeammasta varustuksesta  yhtään. Vaatteita oli vielä vaikeampi ostaa ja rintaliiveihin meni omaisuus.” Nainen, 39

Vaihtarivuosi vapautti

”Omat rintani kehittyivät nopeasti ja varhain. Minua hävetti, kun ala-asteella luokkani pojat tykkäsivät juosta tyttöjä kiinni ja napsauttaa rintaliivejä selästä. Isorintaisena olin usein tämän leikin kohteena.

Kärsin isoista rinnoista jo varhain, eikä 1990-luvulla pienessä pohjoissuomalaisessa kaupungissa ollut juurikaan vaihtoehtoja sopiviksi teiniliiveiksi. Äitini myös ehdotti aina puuterinvärisiä liivejä, jotka olivat mahdollisimman huomaamattomat. Koko ostostapahtumasta ja rintojen kasvamisestakin tehtiin eräänlainen tabu, niistä ei puhuttu ja niitä käsiteltiin huomaamattomasti.

”Äitini ehdotti aina puuterinvärisiä liivejä.”

Siksi vaihto-oppilasvuosi Yhdysvalloissa toi miellyttävän kokemuksen isorintaiselle nuorelle naiselle: siellä opin löytämään oman kokoisiani, kivannäköisiä liivejä. Shoppaileminen liivikaupassa oli erilaista kuin olin tottunut. Se oli kivaa ja miellyttävää.

Minulla on edelleen leveä rinnanympärys ja isot rinnat, mutta osaan suhtautua nyt niihin paremmin. Myös rintaliivien shoppaileminen on kivaa silloin, kun pääsee lomamatkalle Pohjois-Amerikkaan. Ostan aina ison pinon upeita liivejä sieltä ja pärjään niillä vuoden tai kaksi. Mahtavaa on myös se, että siellä palvelukulttuuri on aivan toista: nainen tuntee itsensä kuningattareksi, joka saa sovitettavaksi vain parhaat mallit. Ne päällä tuntuu pystyvänsä mihin tahansa.” Nainen, 38

” Onneksi Snoopy-rintaliivit turkooseilla ja ruskeilla raidoilla olivat mieleiset.”

Isän kanssa nolotti

”Muistan, kun kutosluokalla menin äidin kanssa Sokokselle. Ostettiin ensimmäinen ripsiväri ja puuteri  sekä ne rintaliivit. Yli-innokas myyjä paukahti koppiin ja jätti verhon puoliksi raolleen. Äitinikin tuli siihen kovaan ääneen ihmettelemään. Ahdistava kokemus. Onneksi Snoopy-rintaliivit turkooseilla ja ruskeilla raidoilla olivat mieleiset. Pitkänä ja hoikkana tyttönä olin pienistäkin muodoista tavattoman ylpeä.

Avioerolapsena vierailin isäni luona viikonloppuisin. Jollain tapaa naiseksi kasvaminen 12–13-vuotiaana tuntui isän edessä nololle, joten otin sinne mennessäni rintaliivit pois päältä. En muista, miten pitkään tätä jatkui, luultavasti ainakin vuoden ajan.” Nainen, 36

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Kommentit

Api
Viesti

Miehenä ja isänä pidän edelleen runsaspovisista naisista, en tiedä miksi, mutta minusta runsaspovinen nainen on kaunis. Ystäväni taas pitää pienipovisista naisista, onneksi meitä miehiä on monen makuisia rakkaiden naisten suhteen. Olisi julmaa, jos vain yksi ihmistyyppi olisi haluttu ja toinen ei. <3 Rakastan edelleen kaunista vaimoani ja hänellä on todella Venuksen muodot... Oi:-)
<3

Vierailija
Viesti

Itselläni kehittyi rinnat vasta teini-iän loppupuolella, joskin ne "turpos" aika äkkiä A->D. Sitä ennen sain kuulla olevani lauta. Nyt olen 36v ja kuppikoko on 70J. Täysin luomut, ei lapsia. Ja painokin painoindeksin mukaan normaali. Nykyisin paidoissa on tilaa rinnoille, 20v sitten näin ei ollut, silloin D kupin rinnat eivät mahtuneet kuin isoihin telttoihin. Nyt voin huoletta käyttää S koon paitoja. Toki jossain vaiheessa oli 80J kun olin lihavampi, se oli sit astetta isompi varustus.