Kaipaavatko kasvosi hehkua, mattapintaa vai läpikuultavaa tasoitusta? Houkuttaako seerumi, vaahto tai pensselillä siveltävä meikki?

Max Factor Xperi­ence Weightless foundation

19,70 €

Lupaus Vaahdotettu voide­koostumus tuntuu höyhenenkevyeltä mutta peittää täydel­lisesti ihon virheet. 

Lähtökohta Iho on hyvässä kunnossa, se ei rasvoitu eikä kuivu. 

Kokemus Nimensä mukainen – ilmavan pehmeä eikä jätä maskimaista tunnetta. Paksuhkon koostumuksensa takia levittämisen kanssa saa olla tarkkana. Tun­tuu kuin väri tasoittui­si ja löytäisi oikean sävynsä vasta, kun se saa olla hetken iholla. 

Erityistä Arkikäyttöön voi olla turhan raskas, juhlaan aivan täydellinen. 

Kenelle? Sille joka haluaa levittää meikkivoiteen sormin.

Tähdet 4/5

Lumene Luminous Touch kuultomeikkivoide

14,90 €

Lupaus Vesipohjainen meikki­voide jättää luonnolli­sen lopputuloksen. 94 prosenttia luonnon raaka-aineita. 

Lähtökohta Sekaiho, joka kuivuu talvella helposti, mutta loppupäivästä myös kiiltää. Yliherkkyyksiä ei ole.

Kokemus Tuoksu on mie­to ja koostu­mus ohut ja helposti levittyvä. Voide on niin läpi­kuultava, että nenän­pieliin ja leukaan voi tarvita peittävämpää meikkivoidetta. 

Erityistä Uskon, että kuultovoide pääsee parhai­ten oikeuksiinsa kesällä. 

Kenelle? Jos etsii peittävämpää versiota sävyttävästä päivävoiteesta.

Tähdet 3½/5

Yves Rocher Tasoit­tava meikkiseerumi

19,90 €

Lupaus Meikkivoiteen ja seerumin yhdistelmä, joka sisältää hoitavaa ruusu-uutetta. Heleyttää ja rauhoittaa ihoa.

Lähtökohta Hieman pintakuiva ja helposti punoittava iho.

Kokemus Melko juokseva voide on riittoisaa ja levit­tyy hyvin. Peittää sopivasti, mutta jää hieman kiiltelemään, eli kaipaa puuteria. Meikki pysyy koko päivän. Pumppupullo on kätevä. Ainoa huono puoli on ätläk­kä ”ruusun” tuoksu. 

Erityistä Meikkivoide tuntuu kosteuttavalta, eikä iho hilseile edes pakkasella. 

Kenelle? Hoitavuutta kaipaaval­le aikuiselle naiselle.

Tähdet 3½/5

Clarins Skin illusion SPF 10

40 €

Lupaus Valoa heijastaviin, hoitaviin mineraalei­hin pohjautuva väri­voide saa ihon näyttä­mään kuulakkaalta ja virheettömältä.

Lähtökohta Perushyvä iho. Paikoitellen hieman pintakuiva, myös il­masta riippuen. Alkaa kiillellä päivän aikana.

Kokemus Ei liukunut levitettä­essä pois sormien alta vaan jäi hyvin pai­kalleen. Kevyt, mutta peittävä. Pitää kiillon poissa, mutta ei ole täysmatta. Tuoksu on eri­tyisen hyvä. 

Erityistä Ei liian tymäkkä päi­vällä, ja iltamenoissa iho hehkuu upeana.

Kenelle? Sille, joka toivoo helppoa faceliftiä.

Tähdet 5/5

Ahava Mineral makeup care light foundation

29,90 €

Lupaus Öljytön mineraali­meikki jättää matta­pinnan ja vähentää huokosten näkyvyyt­tä. Käy normaalille ja sekaiholle.

Lähtökohta Tyypillinen sekaiho, joka rasvoittuu T-alu­eelta. Meikki lähtee helposti ”liikkeelle” päivän aikana.

Kokemus Tässä on kaikki koh­dallaan: ohut, mutta tarpeeksi tasoittava. Levittyy näpsästi sormin. Tekee ihosta siloisen ja häivyttää huokosetkin. Annos­telussa saa olla varo­vainen, ettei iho näytä pakkeloidulta. Plussaa tuoksuttomuudesta. 

Erityistä Ihosta tulee täysin matta, mutta ei kuivannäköinen. 

Kenelle? Tuoksuttomana sopii myös herkkäihoisille. Ei kovin kuivalle iholle.

Tähdet 4½/5

L’Oréal Paris Infallible 24h brush

18,30 €

Lupaus Harja-aplikaattorilla levitettävä meikkivoide antaa kestävän, hengittävän ja huomaamattoman lopputuloksen.

Lähtökohta Talvella pientä pinta­kuivuut­ta poskilla.

Kokemus Siveltely tuntuu mu­kavalta, mutta voidet­ta tulee helposti liikaa tai liian vähän. Joka tapauksessa meikkiä on vaikea saada tasai­seksi ilman sormia. Jälki on kuitenkin nätti eikä välttämättä kai­paa puuterointia. Tun­tuu kevyeltä iholla.

Erityistä Siveltimellä pääsee hyvin nenänpieliin ja silmänurkkiin.

Kenelle? Kokeilunhaluiselle uutuuksien testaajalle. 

Tähdet 3/5

Kulmakarvojen muotoilussa kannattaa aina muistaa lähtökohdat: ne ovat sinun kulmakarvasi, eivät Cara Delevingnen.

Toki sitä toivoisi, että olisi syntynyt malli Cara Delevingnen tummat, tuuheat kulmakarvat otsallaan – sellaiset kun ovat nyt muotia – mutta maailmassa on vain yksi Cara. Meidän muiden on tyydyttävä niihin kulmakarvoihin, jotka syntymässä saimme. (Tai otettava microblading avuksi.)

Jos kulmakarvat ovat luonnostaan harvat tai vaaleat, pelkästään pienellä määrällä meikkiä saa aikaan ison eron.

Allure-sivusto haastatteli julkkisten kulmakarvagurua Tonya Crooksia, joka pyörittää omaa The BrowGal -meikkimerkkiään. Näitä hänen vinkkejään ei kannata ohittaa!

1. Hyödynnä sitä, mitä sinulla jo on

Crooksin mukaan yksi pahimmista kulmakarvavirheistä on yrittää kopioida jonkun muun kulmakarvat omille kasvoilleen. Se mikä näyttää hyvältä jollakulla toisella, voi näyttää sinulla oudolta.

– Kasvosi luovat pohjapiirrustuksen kulmakarvoillesi, Crooks ohjeistaa.

Kulmakarvojen muoto neuvotaan usein määrittelemään nenän ja silmien avulla, mikä on paljon parempi keino kuin esimerkiksi valmis sabluuna: kulmakarvan alkupää on pystysuorassa linjassa sieraimen uloimman sivun kanssa, korkein kohta eli kaari samalla linjalla kuin nenän alanurkka sekä silmän iiris, ja loppupää linjautuu nenän alanurkan ja silmän ulkonurkan kanssa. 

2. Kiinnitä välineissä huomiota kahteen asiaan

Oikea sävy ja tarpeeksi kapea kynän tai siveltimen kärki – niiden avulla kulmien muotoilu onnistuu. Crooksilla on vinkkinsä hyvän sävyn löytämiseen: etsi samaa sävyä kuin hiustesi tyvi. Näin kulmissa toistuvat samat sävyt kuin muuallakin kasvojen lähellä, joten lopputulos näyttää luonnolliselta.

Kulmia täyttäessä kannattaa pyrkiä mahdollisimman ohuisiin viivoihin, jotka muistuttavat aitoja karvoja.

– Meikkaamisessa on kyse illuusiosta ja silmän hämäämisestä. Mitä luonnollisemmat vedot, sitä todennäköisemmin saat kehuja kulmakarvoistasi sen sijaan, että sinulta kysyttäisiin, mitä tuotteita käytät, Crooks selittää Allurelle.

3. Älä unohda kulmakarvageeliä

Jos karvoja on vähän, kulmageelin levittämisvaihe tekee mieli skipata – siitä on tuskin hyötyä. Väärin! Crooks muistuttaa, että sävytetty geeli antaa vaikutelman tuuheammista ja paksummista kulmakarvoista. Sen lisäksi ne vähätkin haituvat pysyvät paikoillaan!

Täydellinen silmämeikki koko päiväksi – kyllä, sellaisen tekeminen on mahdollista. Kokosimme vinkit.

1. Aloita puhtaalta pohjalta

Silmänympärysvoide, kasvoöljy tai ihan vain itsestään rasvoittuneet luomet. Silmämeikin teko kannattaa aloittaa aina puhtaalta iholta, sillä kaikenlaiset rasvat ja kosteus tietävät sotkua.

2. Pohjusta

Pohjustusvoide on tuote, jonka käyttämiseen ei kannusteta turhaan. Hyvä pohjustusvoide saa meikin tarttumaan, pidentää sen kestoa, tekee silmäluomista tasaisen meikkiä varten ja tasoittaa ihon värieroja. Kuivaihoiset voivat käyttää pohjustamiseen peite- tai meikkivoidetta, mutta jos luomet rasvoittuvat helposti, täsmätuote on tarpeen.

3. Vaihda pitkäkestoisiin tuotteisiin

Kaikki, missä lukee long-lasting, waterproof tai jotain vastaavaa, yleensä pysyy iholla perusmeikkejä pidempään. Usein vedenkestävät ja pitkäkestoiset tuotteet ovat voide- tai kynämuodossa. Anna värin kuivua ennen kuin avaat silmäsi kokonaan, jotta väri kiinnittyy varmasti paikalleen.

4. Kerrosta voidemaista ja puuterimaista

Voidemaisten värien valikoima ei välttämättä ole niin laaja kuin puuterimaisten, mutta voideväriä voi käyttää puuterimeikkien alla pidentämässä meikin kestoa. Hyvä keino on myös värittää koko luomi ensin vedenkestävällä rajauskynällä ja levittää puuterimainen väri vasta sen päälle.

5. Kiinnitä rajaus luomivärillä

Silmänrajaukseen tarkoitetut meikit ovat yleensä kestäviä, mutta tummissa sävyissä pienikin leviäminen näkyy helposti. Jotta rajaus ei siirtyisi ripsirajasta yläluomelle, ammattimeikkaajat kiinnittävät rajauksen usein levittämällä rajausvärin päälle samansävyistä, puuterimaista luomiväriä.

6. Muista, että töhry ei ole maailmanloppu

Tatuoinnit ehkä kestävät ikuisesti, silmämeikki harvemmin. Siistiminen on onneksi helppoa: tasoita viiruiksi mennyt väri sormella takaisin luomelle. Tarvittaessa voit painella ylimääräisen rasvan kasvo- tai talouspaperiin tai levittää luomille ohuen kerroksen väritöntä puuteria poistamaan rasvaisuutta – jos siis et jaksa kantaa isompaa meikkipussia mukana.

Joukossa myös pari vähemmän yllättävää – joskin toimivaa – keinoa, joilla tekorusketuksesta tulee takuulla tasainen.

Sukkahousukausi on aivan kohta ohi, ja paperinvalkeita sääriä katselessa saattaa tulla pohtineeksi, pitäisikö tarttua itseruskettavatuubiin. Uhka vai mahdollisuus?

Itseruskettavat tuotteet ovat nykyään melko hyviä, mikä takaa yleensä nätin lopputuloksen. Onnistumismahdollisuuksiaan voi myös parantaa esivalmisteluilla (kuorinta ja kuivien kohtien kosteutus) ja hyvällä levitystekniikalla (käytä hommaan tarkoitettua kinnasta).

Eikä kämmikään ole maailmanloppu. Kerroimme aiemmin, että esimerkiksi sitruunamehun ja soodan sekoitus tai pitkä kylpy auttaa rusketuslaikkujen poistamisessa. Nyt myös feikkirusketusgurut Jimmy Coco ja Katie Quinn vinkkaavat Coveteur-sivuston jutussa parista näppärästä kikasta, jolla raidat ja läikät saa poistettua tai piilotettua iholta.

Kokeile näitä:

1. Itseruskettavan poistoaine. No tietenkin sellainenkin on keksitty. Levitä ainetta esimerkiksi meikinpoistoliinaan ja hiero iholle – rajat häivyttyvät luonnollisemmiksi.

2. Ketsuppi. Väri jo iholla mutta poistoaine vielä kaupassa? Asiantuntijat väittävät, että ketsuppikin saattaa auttaa itseruskettavan jättämien värierojen tasoittamisessa.

3. Aurinkopuuteri. Jäikö jokin kohta ilman väriä? Pienet, vaaleat laikut on helppo piilottaa aurinkopuuteria töpöttelemällä. Jos on aikaa tai koko raaja jäi hutiloidessa ilman väriä, paikkailun voi tietenkin tehdä itseruskettavalla, jota hommassa alun perin käytti. Kiinnitä huomiota rajojen huolelliseen häivyttämiseen.

4. Ikkunanpesuaine. Jokainen päättäköön itse, haluaako levittää tymäköitä puhdistusaineita iholleen, mutta Katie Quinn on todennut kikan toimivaksi. Hän väittää, että pyyhkäisy ikkunanpesuaineeseen kostutetulla vanulla poistaa itseruskettavatahrat iholta kokonaan.

Pian se on täälläkin: kaikkien aikojen festarikesä. Meikkityylien suunnittelun voi jo aloittaa.

Suomessa eletään vasta alkukevättä, mutta Yhdysvalloissa festarikesä startattiin jo viikonloppuna Coachella-festivaaleilla.

Festivaalit ovat tietenkin mainio mahdollisuus laittautua, eikä festarimeikissä ja -vaatteissa ole tapana himmailla. Tässä on vielä hyvin aikaa suunnitella omaa festarityyliä, joten poimimme innoitukseksi kauneusvloggaajien esittelemiä meikkityylejä Kaikkien Aikojen Festarikesään 2017. Kaiva glitterit kaapista ja tee perässä!

Strassit otsalle

Kulmakarvat ovat nyt huomion keskipisteenä – ja festareilla ne ansaitsevat ekstrahuomiota. Diana Saldana näyttää, miten dramaattinen bilemeikki muuttuu strassien avulla festarihenkiseksi.

Sinistä, sinistä ja sinistä

Kasarisininen on tällä hetkellä supertrendikäs, ja jos sininen huulipuna ei ihan sovi arkeen, festareille se on loistovalinta. ”Niin paljon sinistä”, tubettaja Tati kuvailee luomaansa festarilookia.

Feikkaa itsellesi huulirengas

Emanin lämminsävyinen meikki on kesäinen jo itsessään, mutta kultainen pysty raita alahuulen keskellä tekee siitä heti kiinnostavamman. Jos oikea huulilävistys ei kiinnosta, tässä kivuton ja helposti poistettava vaihtoehto.

Kimalleöverit 

Sona Gasparianin festarityylissä toistuu jo aiemmin nähty kulmakarvateema, mutta meikin pääosassa on silti kimallus, jota on paljon. Tavallinen korostuspuuteri ei riitä, nyt tavoitteena on kunnon glitteröverit! Meikkitutoriaalin ohessa vloggaaja antaa myös vinkkejä, kuinka tehdä hikistä festarimenoa kestävä meikki.

Metallinhohtoa

LustreLux-kanavan Katy esittelee myös hohtavaa meikkiä, mutta glitterin sijaan hän meikkaa kasvoilleen pieniä kultahippusia, kuin pisamia.

Huomio alaluomeen

Nicol Concilio ja Christen Dominique ovat valinneet festarimeikkiensä kohokohdaksi kasvojen toisen trendikkään kohdan: alaluomet. Tässä tyylissä parasta on helppous – glitterin variseminen sinne sun tänne ei todellakaan haittaa!