Tee mitä teet, mutta älä pumppaa sitä ripsariharjaa! Kuva: Shutterstock
Tee mitä teet, mutta älä pumppaa sitä ripsariharjaa! Kuva: Shutterstock

Tee nämä korjausliikkeet, jos haluat nätimmän meikin ja enemmän iloa irti kauneustuotteistasi.

Meikkaamisesta tulee helposti rutiinia. Samoja asioita toistaa päivästä toiseen sen enempää ajattelematta.

Välillä rutiinit olisi kuitenkin hyvä tarkistaa, jotta meikeistään saa parhaan hyödyn irti. Bustle-sivusto listasi meikkitaiteilijoiden ja kosmetiikkagurujen avustuksella yleisimpiä ”virheitä”, joihin moni sortuu tajuamattaankin.

Listalla mainitaan tietenkin huono hygienia: vanhentuneiden meikkien käyttäminen sekä liian laiska meikkisivellinten peseminen. Ne eivät välttämättä vaikuta meikkaamisen lopputulokseen, mutta iho saattaa reagoida myöhemmin näppylöillä tai meikkien bakteerit voivat olla syynä jopa silmätulehdukseen.

Lue myös: Pese meikkisiveltimet käden käänteessä! Parin euron apuväline tekee hommasta mukavaa

Mutta on listalla myös vinkkejä, joiden avulla lopputuloksestakin tulee heti parempi! Tarkista, ettet sorru näihin tapoihin, joille löytyy paremmatkin vaihtoehdot.

Peitevoiteen levittäminen ennen meikkivoidetta

Kun iho puskee näppylää, saattaa helposti ajatella, että reilu kerros meikkiä korjaa tilanteen. Vaikka ei luottaisikaan siihen, että pelkkä meikkivoide korjaa tilanteen, meikkivoide kannattaa kuitenkin levittää kasvoille ensin. Sitten kannattaa katsoa, mihin kohtaan kasvoja tarvitsee vielä peitevoidetta. Jos peitevoiteen levittää ensin, meikkivoide pyyhkii sen paikoiltaan ja vie kaiken peittävyyden.

Lue myös: Päihitä se! Vinkit, joilla saat kaamean finnin takuulla piiloon

Ripsiväriharjan pumppaaminen

Pumppausliike ripsiväriputelissa ei suinkaan auta saamaan yhtään enempää tuotetta harjaan, joten sen voi yhtä hyvin lopettaa. Stowaway Cosmetics -brändin perustaja Julie Fredrickson kertoo Bustlelle, että pumppaaminen itse asiassa vähentää harjassa olevan ripsivärin määrää. Lisäksi putkiloon päätyy ilmaa, joka kuivattaa ripsivärimassan ennen aikojaan.

Pumppaaminen itse asiassa vähentää harjassa olevan ripsivärin määrää.

Luonnonvalotestin skippaaminen

Meikkivoiteen ja peitevoiteen ostossa ei kannata hätäillä. Jos mahdollista, niitä kannattaa testata ennen ostopäätöstä. Pelkkään kaupan valaistukseen ei ole luottamista, vaan tuotetta kannattaa vilkaista myös luonnonvalossa. Myyjiltä voi myös pyytää mukaansa näytteen parista eri meikkivoidesävystä, jos ei ole valinnastaan heti varma. Jotkin tuotteet myös muuttavat hieman sävyään asettuessaan iholle, joten hetken odottelu kannattaa.

Lue myös: Menikö meikkipohjan valinta taas mönkään? Mariela Sarkiman vinkeillä onnistut

Meikkivinkkien ottaminen kavereilta

Kaikkea voi toki kokeilla, mutta kannattaa ottaa huomioon, että kaverin suosikkituotteet ja -tyylit saattavat näyttää itselläsi ihan erilaisilta – esimerkiksi ihotyyppi ja kasvonpiirteet vaikuttavat paljon siihen, mikä toimii kenelläkin parhaiten. Puhumattakaan henkilökohtaisista makumieltymyksistä. Etenkin ripsiväri näyttää usein ihan erilaiselta, koska kunkin omilla ripsillä on niin suuri vaikutus.

Ihon valmistelematta jättäminen ennen meikkaamista

Jos meikki ei tunnu asettuvan kasvoille sitten millään tai sulaa pois parissa tunnissa, ihoa pitää hieman valmistella ennen meikkaamista. Monesti jo pelkkä kosteutus tekee ihmeitä meikin levittyvyydelle. Rasvoittuvalle iholle puolestaan on tarjolla mattapinnan luovia pohjustustuotteita, jotka pidentävät meikin kestoa.

Monesti jo pelkkä kosteutus tekee ihmeitä meikin levittyvyydelle.

Silmänrajauksen tuhriminen muilla tuotteilla

Silmänrajaukseen ei kannata tuhrata aikaa, jos tarkat rajat töhriintyvät jo ensimmäisten tuntien aikana. Sotkut voi välttää kiinnittämällä huomiota tuotteisiin, joita käyttää silmäkulmien lähellä: öljyä ja vettä kannattaa välttää. Yleisimmät sotkijat ovat silmänympärys- ja peitevoiteet. Myös ihon puuterointi ennen rajauksen piirtämistä voi auttaa.

Lue myös: Nyt onnistuu! Katso silmiesi muodolle oikea rajaustyyli

Oman ihotyypin huomioimatta jättäminen

Kannattaa hyväksyä, että kaikki tuotteet eivät toimi yhtä hyvin kaikilla. Etenkin meikkipohjan valinnassa on hyvä kiinnittää huomiota omaan ihotyyppiinsä, jotta meikki näyttää luonnolliselta ja kestää pitkään.

Huulipunan levittäminen kuiville huulille

Näyttääkö huulipuna paakkuiselta ja tuntuu huulilla ikävältä? Talven kuivattamat huulet kannattaa huoltaa kuntoon ennen punan levittämistä. Huulillekin on kuorinta-aineita, jotka poistavat kuollutta ihosolukkoa. Kosteuttava huulivoide kannattaa levittää heti meikkaamishetken aluksi, jotta se ehtii vaikuttaa ennen huulipunan levittämistä.

Ammattilaismeikkitaiteilijat antavat vinkkinsä siihen, kuinka näyttää mahdollisemman nuorelta kosmetiikan avulla.

1. Satsaa kosteutukseen

Ihonhoito on avainasemassa, jos haluaa säilyttää ihon nuoren näköisenä. Ihoa kannattaa kosteuttaa muun muassa hyaloronihappoa sisältävällä seerumilla ja voiteilla. Myös silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn käyttämisestä voi olla hyötyä, jotta iho pysyy mahdollisemman kimmoisana mahdollisemman pitkään. Retinolia käyttämällä ihoon voi saada paremman ja raikkaamman sävyn.

2. Vältä meikkivoiteen levittämistä silmänalusiin

Ole tarkkana meikkivoiteen kanssa – sen levittäminen  silmänalusiin tuo vain rypyt pahemmin esille. Kokeile sen sijaan säväyttävää kosteusvoidetta meikkopohjan alla.

3. Minimoi silmämeikki

Naiset, jotka onnistuvat näyttämään ikäistään nuoremmilta, käyttävät mieluummin vähemmän kuin enemmän rajauskynää. Sitä kannattaa levittää vain hyvin ohuesti paljaalle luomelle, mikä  korostaa vain silmiä eikä itse meikkiä. Lopputuloksena on selkeä ja luonnollinen look.

4. Käytä poskipunaa

Hehkuvat, hieman rusottavat kasvot näyttävät nuorekkailta. Poskipunan käyttö poskipäillä voi tuoda kasvoille nuorekkaan säteilyn ja volyymia kohtaan, josta kasvot yleensä alkavat ikääntyessä roikkua ja ohentua.

Jos oikean värin valinta askarruttaa, turvallisimpia ovat persikan sävyt, sillä ne ovat pehmeitä.

5. Tee korostuskynästä luottotuote

Korostuskynän käyttäminen luomilla antaa raikkaamman ja nuorekkaamman vaikutelman. Sitä voi sekoittaa meikkivoiteeseen tai lisätä loppusilaukseksi korostamaan poskipäitä sen jälkeen, kun niihin on laittanut ensin poskipunaa.

6. Taivuta ripset ja maalaa paksut kulmat

Silmäripset kannattaa taivuttaa, jotta niihin  saa koko- ja flirttiefektiä. Pidä myös kulmasi mieluummin paksuina – ohuet ja velton näköiset kulmakarvat vanhentavat yllättävän paljon. Ikääntyessä kulmat harvenevat ja vaalenevat, jopa harmaantuvat.

Lähde: Byrdie

 

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?