"Nämä fileethän tuntuvat samanlaisilta kuin stressipallot." Rintamusta korostettiin lisäksi sutimalla rintavakoon tummaa varjostusväriä suppilomaisesti.

Fyllinkiä liiveihin ja lisä­hapsia hiuksiin! Mirka, 35, testasi, millainen look syntyy, kun otetaan kaikki kauneuskonstit käyttöön.

Tiedäthän naistyypin, jonka kauneus on vähän järeämpää sorttia kuin suurimmalla osalla meistä: ripset ovat pari milliä pidemmät, huulet aavistuksen täyteläisemmät, piirteet hitusen selkeämmät, iho muutamaa astetta terveemmän värinen ja tukka reippaasti tuuheampi?

Helsinkiläinen Mirka Tammi, 35, ei näytä meikittömänä ja olkapäille ulottuva tukka keskipääjakauksella vielä tällaiselta jenniferlopezmaiselta megabeibeltä, mutta sellainen hänestä olisi nyt tarkoitus loihtia. Eli kokeilla, kuinka laitetuksi luomun voi tuunata meikkitemppujen ja kauneuslisäkkeiden avulla – kun oikein kunnolla yrittää.

Kuten moni muukin, Mirkakin on joskus kokeillut kynsi- ja hiuslisäkkeitä. Maltillisen pituiset ripsijatkeet ovat tälläkin hetkellä silmissä.

– Totta kai ulkonäköään voi parannella. Pienet ekstraosat helpottavat arkea.

Mirka ennen.

Suomalaisnainen hakeekin lisäkkeillä enemmän käytännöllisyyttä kuin vau-reaktiota. Kaunistavien apuosien suosiota on lisännyt myös se, että monet niistä on helppo laittaa itsekin. On melko yleistä, että tavallisena työaamuna hiuksiin napsautetaan ­jatkeet ja sormiin kiinnitetään tekokynnet.

Mirka istahtaa reippaasti meikki­taiteilija Reija Partasen tuoliin, ja muodonmuutos voi alkaa. Reija sutii luomiin tummaa väriä, vetää reunoille tuhdit rajaukset ja viimeistelee komeuden näyttävillä irtoripsillä. Lopputulos ei Mirkaa suuremmin hätkäytä, sillä hän on niitä tyyppejä, jotka eivät lähde edes roskalaatikolle laittautumatta.

Seuraava työmaa ovat kasvot. Pohjustukseen ei tällä kertaa riitä pelkkä meikkivoide. Ihoa tummennetaan meikkivoiteella usealla asteella, ja Reija rakentaa kasvonpiirteet muotoilemalla kasvot varjostuksilla ja korostuksilla. Tämäkin on tuttua Mirkalle. Hänen päivämeikkiinsä kuuluvat kasvojen korostukset valkoisella luomivärillä ja varjostukset aurinkopuuterilla. Ihon tummennus saa kuitenkin kulmat kohoamaan.

– Rusketus tuntuu vähän överiltä, sillä olen tottunut olemaan kalpea – mieluummin valkoinen nuorena kuin ryppyinen aikuisena.

Kun Reija on rajannut huulet ja ­punannut ne ­entistä enemmän törölleen, hän ottaa Mirkan hiukset hyppysiinsä. Tottuneesti ja näppärästi hän napsauttelee klipsi­pidennykset kiinni, ja valmista on jo muutamassa minuutissa. Vielä kiharrus, ja Mirkan on ihastukseltaan vaikea pitää näppejään erossa pitkistä ja kuohkeista kiehkuroista.

– Tukka on ihan supermakea, tällaisen haluaisin ehdottomasti!

Maksisti rantaloman väriä

Sekä Mirka että Reija ovat huomanneet, ettei kauneuskäsittelyitä enää yritetäkään piilotella. Ja kun lopputulos on ­näkyvillä, siitä ei häpeillä puhua.

Raja menee pistoksissa ja leikkauksissa. Ne pidetään yhä omana salaisuutena, mutta niistä ollaan kiinnostuneita.

– Kevyempien keinojen käyttäminen on niin normaalia, ettei niistä kavereiden kanssa edes keskustella. Toki voin ­kehaista, jos jollain on vaikka hyvät ripset. Jos huomaisin, että joku tuttu on käynyt pumpauttamassa huulet, en ikinä kommentoisi. Ystävien kanssa leikillään suunnitellaan, kuka mihinkin imuun menisi, mutta jos joku sen oikeasti tekee, siitä ei puhuta, Mirka toteaa.

Mirkan mielestä leikkaus kuin leik­kaus on yksityisasia.

– Varmasti aiheesta puhumiseen vaikuttaa myös se, että kauneuskirurgiassa käymisestä tulee helposti turhamainen kuva. Että miksei voi hyväksyä itseään sellaisena kuin on. Isommat toimen­piteet ovat kuitenkin niin lopullisia.

Jos Mirka harkitsisi kauneuskirurgiaa, hän voisi puhua asiasta lähimpien ystäviensä kanssa.

– Voisin jakaa ajatuksiani ja saisin heiltä tukea. Kyselisin heiltä myös, kuka olisi operaatiolle oikea tekijä.

Mutta nyt testataan vartaloon kevyem­piä kauneusniksejä. Rusketus­spray on nopea tapa saada iholle Havaijin-­loman väri. Mirka riisuutuu alusvaatteisilleen ja nostaa kätensä ylös. Suih, suih, spray värjää Mirkan käsivartta. Pyyhe on alusvaatteiden suojana, mutta silti rintsikoiden olkaimet värjäytyvät. Saman tien ­ilmenee toinenkin ongelma: värisumu leviää paitsi Mirkaan myös ympärille parin metrin säteelle. Siis mars kylppäriin. Suih, suih, ja minuutin kuluttua edessä on taas pulma.

– Huh, tänne tukehtuu! Mirka ja Reija huutavat.

Mirka saa ylleen useita ohuita kerroksia sprayta. Hän kääntyilee suihkeen alla hiljalleen, välillä ­väriä vielä tasoitellaan käsin.

Kylppäri menee lopulta kattoa myöten pesuun, ja Mirka vilkuilee vartaloaan hämmentyneenä.

– Väri on aika överi, mutta tasoittaa ihoa enemmän kuin itseruskettavat voiteet. Yksin tehtynä tämä olisi katastrofihommaa.

Lisää lopezia lanteille

Sitten stylisti Pia Hollo kiikuttaa Mirkan eteen muotoilevia alusvaatteita. Pia kertoo, että niillä kohennetaan kroppaa vielä etupäässä juhlia varten, mutta ajat ovat muuttumassa. 

– Ihan teinitkin käyttävät push up -rintsikoita. 15-vuotias tyttärenikin kävi itse ostamassa silikonikanafileet rintaliiveihin rippijuhlia varten. Kun ikää tulee enemmän ja paikat alkavat roikkua, siirrytään vyötärönkiristäjiin ja lahkeellisiin "pyöräilyhousuihin".

Viimeisin villitys ovat topatut alushousut. Mirka sujauttaa pehmustetut pakarahousut jalkaansa ensimmäistä kertaa, eikä naurusta meinaa tulla loppua.

– Voi apua, miltä nämä näyttävät. En ikinä lähtisi näissä ovesta ulos! Istuessa on kyllä mukavan pehmustettu olo, ja talvella nämä varmasti lämmittävät.

Pia arvelee, että kun peppuhousujen hinnat laskevat, niitä ostetaan entistä enemmän. Varsinkin kun muotoilevien alusvaatteiden materiaalit muuttuvat koko ajan entistä mukavimmiksi, venyvämmiksi ja saumattomiksi, niiden käyttö saattaa olla kohta melko normaalia.

Mirka pukee ylleen vielä punaisen ­mekon ja sipsuttaa sitten reilun kymmenen sentin koroilla varovaisin pikku­askelin kokovartalopeilin eteen.

– No jo on! Ei tällä lookilla maitokauppaan lähdetä. Tavallisena ravintolailtanakin tyyli voisi olla vähän liikaa, mutta miksei, jos olisi jotkin kunnon kekkerit. Jos näkisin tällä tavalla laitetun naisen, ensimmäinen ajatus olisi, kuinka paljon vaivaa tälläytymiseen on nähty.

– Tosin, mitä enemmän laittautuu, ­sitä nopeammin ja helpommin se käy.


Koko puunaus­operaatio paketissa! Aikaa kului ammattilaiseltakin kolme tuntia.

Mitä sanoo kaveri?

Ella Leppänen, tuntenut Mirkan vuoden verran:

"Tällainen Täydelliset naiset -tyyli sopii Mirkalle hyvin. Selvästi on aikuisempi fiilis, etenkin kun Mirkan oma ­pukeutumistyyli tyyli on paljon nuorekkaampi.

Rusketus tekee Mirkasta terveemmän näköisen, eikä väriä ole mielestäni liikaa. Meikissä eniten pomppaa esiin tumma silmämeikki. Pitkät ja kuohkeat hiukset ovat kauniit, ja uskon, että Mirka tykkää erityisesti niistä. En voisi kuvitella häntä lyhyessä tukassa.

Radikaalein muutos on ­tapahtunut vartalossa. Mirka on kaikin puolin vähän isompi kuin normaalisti, etenkin taka­puoli on levinnyt aika paljon. Topatut alushousut ­tekevät hänestä lihavamman näköisen. Rintojen kohotusta en olisi välttämättä heti huomannut. Kun näin Mirkan ensimmäisen kerran, muistan ajatelleeni, että onpa hänellä siro ja timmi kroppa kolmen lapsen äidiksi.

Voisin hyvin kuvitella, että Mirka lähtisi ulos tuon näköisenä. Vartalolisukkeet menevät yli, mutta meikki ja hiukset ovat ok. Pidän Mirkan ulkonäöstä enemmän sellaisena kuin se yleensä on. Ja ei kai kellään olisi aikaa ruveta väsäämään tuollaista lookia päivittäin."

Mitä seuraavaksi?

Niille, jotka haluavat vielä vähän enemmän.

Ripsipermanentti
Ripsien kestotaivutuksessa yläripset kiepautetaan pienten rullien tai tyynyjen päälle. Ripsiin laitetaan ensin permanentti- ja sen jälkeen kiinnitysaine. Käsittely kestää reilun tunnin. Ripset pysyvät taipuisina 1–2 kuukautta. Ripsipermanentti maksaa 50–75 euroa, ja ripsien kestovärjäys sisältyy yleensä hintaan.

Kestopigmentointi
Pigmentoitava alue pintapuudutetaan ja väriaine viedään neulalla ihon ylimpiin kerroksiin. Jälki haalistuu yleensä 2–5 vuodessa ihotyypistä riippuen, joillain tulos on ­pysyvä. Käsittely vie alueesta riippuen 1,5–2,5 tuntia. Tarpeen vaatiessa toinen käsittely tehdään kuukauden kuluttua. Hinta yläluomen, kulmien ja huulten käsittelylle on kullekin noin 500 euroa.

Hampaiden valkaisu
Pinnan värjäytymät saa pois puoli tuntia kestävällä soodapuhdistuksella (noin 65 €). Geelillä tehtävä kevytvalkaisu valkaisee hampaita viitisen astetta. Lisänä voidaan käyttää laseria. Käsittely kestää 45 minuuttia (noin 130 €). Kymmenenkin asteen vaalennus on mahdollista vetyperoksidin avulla tehtävällä lasertehostetulla tehovalkaisulla, joka kestää 75 minuuttia (noin 290 €).

Huulten täyttö
Huulia voidaan muotoilla ruiskuttamalla niihin täyteainetta tai siirtämällä omaa rasvakudosta. Rasvakudosta voidaan ottaa polven sivusta, kyljestä, leuan alta tai vatsasta. Rasvaa sulaa pois, mutta lopputulos on pysyvämpi. Hyaluronihappopohjaiset täyteaineet taas häviävät elimistöstä 3–6 kuukaudessa. Täyteainekäsittelyt maksavat 350 eurosta ylöspäin, pienten rasvansiirtohoitojen hinta alkaa 2 000 eurosta.

Trendikynsi ottaa nyt liukuvärit peliin.

New Yorkin muotiviikoilla nähtiin yksi syksyn odotetuimmista tyyleistä, kun Fenty Puma by Rihanna -mallisto paljastui. Mustavalkoisten sporttivaatteiden ilme toistui mustavalkoisissa liukuvärjätyissä kynsissä.

Supertähdet Rihanna ja Vanessa Hudgens suosivat nyt liukuvärjättyjä kynsiä. Jos haluat tyyliisi tiukkaa asennetta, kokeile mustavalkoista liukuvärimanikyyriä. Tyylin voi tehdä myös glitterlakoilla. Kahta eri glittersävyä yhdistävä liukuväri luo pehmeämmän vaikutelman.

Tyylin voi tehdä myös yhdistämällä kaksi eri glittersävyä.
Tyylin voi tehdä myös yhdistämällä kaksi eri glittersävyä.

Tee näin:

1. Levitä suojaavaa aluslakkaa jokaiselle kynnelle.

2. Jos teet liukuvärin tavallisella kynsilakalla, lakkaa kynnet valitsemallasi pohjasävyllä ja anna lakan kuivua hyvin.

3. Sudi liukuvärisävyksi valitsemaasi kynsilakkaa puhtaaseen vaahtomuoviseen meikkisieneen. Ennen kuin lakka ehtii kuivua, aloita painamaan meikkisientä tuputtavilla liikkeillä kynnen kärjestä kohti tyveä. Paina meikkisientä enemmän kynnen kärjessä, jolloin saat voimakkaamman sävyn. Edetessäsi kynnen tyveä kohti, tuputa kevyemmin saadaksesi liukuväriefektin.

4. Jos haluat glitterkynnet, valitse kaksi samantyylistä glitterlakkaa, vaaleamman ja tummemman.

5. Levitä kynnen tyveen tummempaa glitterlakkaa ja ota heti sen jälkeen käteesi vaaleamman glitterlakan sivellin. Ala levittää vaaleampaa lakkaa kynnen kärkeä kohti niin, että sivellin osuu samalla hieman tummempaan lakkaan, häivyttäen kahden eri sävyn rajaa.

6. Teit sitten tavallisen tai glitterisen liukuvärin, anna lakan kuivua rauhassa ja viimeistele manikyyri kiiltävällä päällyslakalla.

Fenty Puma by Rihanna -malliston mustavalkoisten sporttivaatteiden ilme toistui liukuvärjätyissä kynsissä.
Fenty Puma by Rihanna -malliston mustavalkoisten sporttivaatteiden ilme toistui liukuvärjätyissä kynsissä.

Manikyyrin ei aina tarvitse olla ranskalainen tai yksivärinen. Kynsiin otetaan mallia nyt maaliroiskeista.

Muotinäytöksistä sekä Pinterestin kauneusohjeissa tiuhaan näkynyt maaliroiskemanikyyri on helppo mutta taatusti muodikas. Jo muutamilla roiskeilla saa näyttävät näpit, mutta kunnianhimoisempi lakkaaja voi satsata todelliseen väripläjäykseen.

Tee näin:

1. Suojaa kynnen pinta aluslakkakerroksella.

2. Lakkaa kynnet peittävällä pohjasävyllä, esimerkiksi valkoisella.

3. Leikkaa mehupilleistä yksi tai useampi 5 senttimetrin pätkä, riippuen haluatko tehdä roiskeita yhdellä vai useammalla sävyllä. Puhdistamisen helpottamiseksi voit suojata kynsien ympärillä olevan ihon teipinpaloilla.

4. Dippaa pillin toinen pää kynsilakassa ja vie pilli kynnen yläpuolelle. Puhalla pillin puhtaasta päästä napakasti, jolloin kynsilakka leviää kynnelle roiskeen lailla.

5. Toista pillin dippaus ja puhallus yhden kynnen kohdalla niin monta kertaa, että haluamasi jälki on valmis. Voit myös puhaltaa kynnelle muutamaa eri sävyä.

6. Anna kynsilakan kuivua hyvin ja viimeistele manikyyri päällyslakalla. Kyllä kelpaa!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Ihonhoitoon on nykyisin tarjolla lukuisia tehotuotteita. Mutta miten niitä käytetään?

Buusterit, seerumit ja tehotipat on kehitetty ilmansaasteita, uv-säteilyä, stressiä ja univajetta vastaan. Tehotuotteilla avun voi kohdentaa juuri sinne, missä iho sitä eniten tarvitsee. Moni ei vain tiedä, miten näitä ihonhoidon supertähtiä käytetään.

1. Miksi tehoaineita ei voi vain laittaa yhteen purkkiin?

Hoito ei vaikuttaisi niin tehokkaasti. Erilaiset raaka-aineet myös vaikuttavat eri osissa ihoa. Jos sama voide sekä kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa, että hoitaa sen rasvaisuutta ja finnejä, hälytyskellojen tulisi soida. Jos vaikutusaineita on liikaa, yhteisvaikutus voi yksinkertaisesti olla ihoparalle liikaa. Mieti siis, miltä ihosi tuntuu ja mitä se kaipaa, ennen kuin ryntäät seerumikaupoille.

2. Missä järjestyksessä tuotteet tulisi levittää kasvoille?

Koostumukseltaan ohuin tuote levitetään ensimmäisenä heti kasvojen puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen. Puhdistettu iho hörppää vesi- tai geeliseerumit syvälle ihoon, jolloin niistä saa myös parhaan hyödyn. Seerumi tai tehotiiviste sisältää aina kaikkein eniten aktiivisia raaka-aineita. Huolellisesti valittuna se taltuttaa iho-ongelmat.

Joillakin ihonhoitosarjoilla on lisäksi niin kutsuttu primer- tai boostertuote, joka levitetään aina ennen hoitotuotteita. Se valmistaa ihon vastaanottamaan seuraavat hoitotuotteet. Seerumin päälle levitetään voide. Rasvaisempi koostumus suojaa ihoa.

4. Ennen serumia ja voidetta levitettävä Elisabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster -tehotuote kiinteyttää ihon ulointa pintakerrosta, 59 €. 5. Clinique Dramatically Different Lotion+ -hoitoemulsio on täydellinen tehotuote kuivalle iholle, 61,90 €. 6. Clarins-tehohoitotipat ovat todellinen täsmätuote iho-ongelmien kuuriluontoiseen hoitoon, 39 €.
4. Ennen serumia ja voidetta levitettävä Elisabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster -tehotuote kiinteyttää ihon ulointa pintakerrosta, 59 €. 5. Clinique Dramatically Different Lotion+ -hoitoemulsio on täydellinen tehotuote kuivalle iholle, 61,90 €. 6. Clarins-tehohoitotipat ovat todellinen täsmätuote iho-ongelmien kuuriluontoiseen hoitoon, 39 €.

3. Tuleeko tuotteita käyttää sekä aamulla että illalla?

Ihomme on kuin pieni tietokone, jonka toiminnot ovat erilaisia päivällä ja yöllä. Päivällä se suojautuu ulkoisilta rasituksilta. Yöllä toiminta aktivoituu, ja iho korjaa päivän aikana aiheutuneita vaurioita. Yöllä iho myös valmistaa antioksidantteja varastoon, ja illalla käytettävät tuotteet tukevat tätä prosessia. Esimerkiksi anti-age-tuotteet aktivoivat kollageenia ja elastiinia tuottavien solujen toimintaa, jotka touhuavat ihomme alla nukkuessamme.

4. Mitkä tuotteet ovat välttämättömät, jos haluan päästä ihonhoidossa mahdollisimman helpolla?

Tärkeintä on selvittää oma ihotyyppi, jotta löytää oikeat puhdistustuotteet sekä kosteuttavat voiteet. Ihoa tehokkaimmin hoitava ja kaunistava tuote on seerumi, joka on helppo ottaa mukaan ihonhoitorutiineihin, kun tiedät, mitä ihosi tarvitsee.

7. Hinta-laatusuhteeltaan napakymppi, Nivea Q10plus Serum Pearls –seerumi taistelee ikääntymistä vastaan, 14,45 €.  8. Aikuiselle akneiholle suunnattu, tasapainottava ja ihoa kevyesti kuoriva Clinique anti-blemish solutions -seerumi, 59 €. 9. Antioksidanttinen pycnogenol-tehoaine korjaa auringonvaurioittamaa ihoa, V 10 Plus Pycnogenol -seerumi, 87 €. 9. Ihon kimmoisuutta lisäävä V 10 Plus -kollageeniseerumi tasoittaa jo muodostuneita juonteita, 87 €. 10. Lumene Time Freeze Ultra Firm Elixir –kiinteyttävän tehohoidon sisältämät peptidit tehostavat ihon luontaista kollageenin ja elastiinin tuotantoa, 29,90 €.
7. Hinta-laatusuhteeltaan napakymppi, Nivea Q10plus Serum Pearls –seerumi taistelee ikääntymistä vastaan, 14,45 €. 8. Aikuiselle akneiholle suunnattu, tasapainottava ja ihoa kevyesti kuoriva Clinique anti-blemish solutions -seerumi, 59 €. 9. Antioksidanttinen pycnogenol-tehoaine korjaa auringonvaurioittamaa ihoa, V 10 Plus Pycnogenol -seerumi, 87 €. 9. Ihon kimmoisuutta lisäävä V 10 Plus -kollageeniseerumi tasoittaa jo muodostuneita juonteita, 87 €. 10. Lumene Time Freeze Ultra Firm Elixir –kiinteyttävän tehohoidon sisältämät peptidit tehostavat ihon luontaista kollageenin ja elastiinin tuotantoa, 29,90 €.

5. Pitääkö nelikymppisellä olla enemmän hoitotuotteita käytössä kuin kaksikymppisellä?

Ei, kyse on enemmän tuotteiden ominaisuuksista. Kaksikymppisen kannattaa keskittyä kosteuttamaan ja suojaamaan ihoa. Kolmekymppisen on hyvä ennaltaehkäistä tulevien vuosien ihomuutoksia.

Nelikymppinen kiinnittää jo huomiota kaulan ja dekolteen hoitamiseen. Ihon kollageenin tuotanto alkaa heiketä, ja iho menettää kiinteyttään. Viisikymppisen ihoa haastavat vaihdevuosien mukanaan tuomat rypyt, ihon veltostuminen ja kuivuus. Iho alkaa ohentua ja tarvitsee vahvistuakseen vitamiineja ja hivenaineita.

Asiantuntijoina Bernerin viestintäasiantuntija Anne Sario, V 10 Plus -kouluttaja Anne Parkkinen ja Clinique-kouluttaja Riikka Korhonen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

Kevyt ja luonnollinen meikki syntyy helposti ja kestää näillä nikseillä iltaan asti.

1. Tee luonnollinen pohja

Tärkeintä on löytää omalle ihotyypille sopiva meikkivoide. Vältä tuhteja voiteita tai liian tasaista väritystä. Ohut meikkipohja sopii myös näpyille.

Levitä meikkivoiteen alle tehokas kosteusvoide. Jos iho on kuiva, se imaisee meikkivoidetta armottoman määrän. Kosteutettu iho näyttää kimmoisalta, ja meikki liukuu sen päälle ohuesti.

Valitse ohut tuote ja lämmitä sitä sormenpäissäsi ennen levitystä. Siveltimilläkin saa kaunista jälkeä, mutta paras lopputulos vaatii yleensä myös pientä häivytystä sormin.

Jos ihosi on hyvässä kunnossa, anna sen näkyä. Meikkivoidetta voi levittää vain punoittaviin kohtiin, kuten nenänpieliin. Voit myös kokeilla sävytettyä päivävoidetta.

Kerrosta voidetta ohuelti vain ongelmakohtiin – muualle riittää yksi kerros.

Käytä valokynää vain pahimpiin varjokohtiin.
Käytä valokynää vain pahimpiin varjokohtiin.

2. Peitä silmänaluset kevyesti

Kun peilistä tuijottaa panda, tekisi mieli värittää silmänaluset tuhdisti peitepuikolla. Liian paksu tuote kertyy kuitenkin nopeasti ihon juonteisiin. Peittävyyttä saa ohuellakin tuotteella.

Ohut, nestemäinen peiteaine on paras. Monta ohutta kerrosta näyttää paremmalta kuin yksi paksu.

Silmänalusille ja näpyille kannattaa hankkia omat tuotteensa. Persikkainen sävy peittää sinisyyttä, näpyille sopii ihon omaa sävyä jäljittelevä väri.

Valokynää ei kannata sutia koko silmänaluselle. Käytä ensin peiteainetta, joka vastaa ihon tummuusastetta. Sipaise lopuksi valokynää pahimpiin varjokohtiin.

Jotta silmämeikki ei suttaantuisi luomivakoon, levitä niille pohjustusvoidetta.
Jotta silmämeikki ei suttaantuisi luomivakoon, levitä niille pohjustusvoidetta.

3. Huoliteltu silmämeikki on raikas

Silmämeikki voi olla näyttävä, mutta valitse silloin pariksi nudet huulet. Huoliteltu jälki on aina hehkein.

Kun haluat korostaa silmiä, valitse pehmeitä ruskean ja harmaan sävyjä.

Levitä ripsiväriä enintään kaksi kerrosta, jotta ripsien kärjistä ei tule liian paksut. Satsaa sen sijaan erottelevaan ripsariin, joka korostaa ripsien tuuheutta.

Huulet eivät tarvitse välttämättä huulirasvaa kummempaa meikkiä.

Vaalealle sopii usein parhaiten kulmakynän ash blonde -sävy.
Vaalealle sopii usein parhaiten kulmakynän ash blonde -sävy.

4. Luonnollinen malli kulmakarvoihin

Kulmakarvat kehystävät katseen ja tuovat ilmeelle ryhtiä. Vältä nyppimästä kulmia liian kapeiksi.

Luonnollinen malli on kaunein. Nypi tarvittaessa vain ulkonurkkaa hieman kapeammaksi.

Liian ylös tai alas piirretyt kulmakarvat saavat katseen näyttämään vihaiselta tai säikähtäneeltä. Älä siis siirrä kulmien paikkaa kynän avulla.

Kulmakarvatuotteet voivat näyttää liian vaaleilta, mutta käytössä vaikutelma on aina tummempi. Luota kulmatuotteiden nimiin. Esimerkiksi ash blonde sopii yleensä vaaleille, eikä jätä valjua vaikutelmaa, vaikka niin voisi kuvitella. Liian tummat kulmakarvat ovat usein luonnottomat.

Koroste poskipäissä ja nenänvarressa tuo kauniin hehkun.
Koroste poskipäissä ja nenänvarressa tuo kauniin hehkun.

5. Kaunis iho kiiltää

Moni havittelee täysmattaa ihoa, mutta oikeista kohdista kiiltävä iho on kaunein. Käytä korostustuotteita kuitenkin harkiten, jotta lopputulos ei ole liian kiiltelevä.

Korostusvoidetta ei kannata sekoittaa meikkivoiteen joukkoon. Levitä ensin meikkivoide ja sitten korosteseosta poskipäille, nenänvarteen, silmäkulmiin, kulmaluulle ja amorinkaareen.

Yleensä korostusvärit ovat joko viileän ruusuisia tai kullanhohtoisia. Valitse sävy fiiliksen, vuodenajan tai ihonsävysi mukaan.

Viistosti kohti ohimoita levitetty puna näyttää jälleen raikkaalta.
Viistosti kohti ohimoita levitetty puna näyttää jälleen raikkaalta.

6. Panosta poskipunaan

Viime aikoina varjostuksi on tehtailtu kasvoille ahkerati.Tummat varjot ovat harvoin heleitä – ainakaan, jos innostuu kaventamaan piirteitään liian tummilla tuotteilla. Panosta sen sijaan poskipunaan, joka saa sinut näyttämään ruusuisen raikkaalta.

Poskipuna antaa kasvoille tervettä hehkua. Se viimeistelee meikin kuin meikin.

Valitse persikkainen ja vaalea nude, kun korostat silmiä. Vaalean meikin herättää eloon sähäkämpi pinkki.

Voidemainen poskipuna on turvallinen valinta. Jos käytät puuterista punaa, anna meikkivoiteen kuivua ennen levitystä.

Kokeile, mikä paikka poskipunalle on paras juuri sinulle. Viistosti kohti ohimoita levitetty puna näyttää jälleen raikkaalta.

Levitä huulien ulkoreunoille tummempaa ja keskiosaan vaaleampaa sävyä.
Levitä huulien ulkoreunoille tummempaa ja keskiosaan vaaleampaa sävyä.

7. Nudet tai sähäkät huulet

Kun valitset meikin kiintopisteeksi huulet, voit jättää muun meikin kuulaaksi. Kokeile joskus, miltä tuntuu jättää ripsivärikin levittämättä. Muista kuoria huulet säännöllisesti erimerkiksi hunajalla tai sokerilla, jotta meikki liukuu kauniisti.

Kun muu meikki on nude, huulille voi valita sähäkänkin sävyn. Klassinen punainen toimii aina, mutta tänä syksynä etenkin fuksia ja luumu ovat trendikkäitä.

Leikittele kiillolla! Märän näköinen suukko on ihan erilainen kuin täysmattainen puna.

Rennon lookin saat taputtelemalla punan suoraan puikosta, mutta muuten paljaan meikin pariksi sopii myös tarkkaan rajattu suu.

Huulille voi valita kaksikin sävyä: tummemman ulko-reunoille ja vaaleamman huulten keskiosaan. Leikitelläkin saa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.