Tällaisten aitojen pisamien lisäksi kasvoja voivat joskus kaunistaa feikkipisamat. Kuva: Shutterstock
Tällaisten aitojen pisamien lisäksi kasvoja voivat joskus kaunistaa feikkipisamat. Kuva: Shutterstock

Feikkipisamia voi tehdä meikkikynällä tai tulevaisuudessa ehkä jopa erillisillä sapluunoilla. Lähtisitkö sinä taiteilemaan itsellesi pisamia, jos niitä ei jo luonnostaan ole?

Peppi Pitkätossullekin tarjottiin mahdollisuutta häivyttää pisamia kasvoiltaan, mutta Peppihän ei moiseen pelleilyyn suostunut. Samaa mahdollisuutta on tyrkytetty vuosikymmeniä muillekin, joiden kasvoja koristavat pisamat. Kosmetiikkamarkkinat tulvivat erilaisia tuotteita, joiden ideana on peitellä tai haalentaa pisamia.

Mutta entä jos haluaa ihan päinvastaista? Jos haluaa pisamia, vaikkei niitä ole itsellä koskaan ollut?

Feikkipisamatrendi on ollut ilmoilla ainakin vuoden, kertoo Hello Giggles. Näyttelijä Emma Stone on nähty feikkipisamissa, samoin useita catwalkien malleja.

Pisamat voidaan taiteilla paikoilleen ihan meikkikynällä, mutta tulevaisuudessa voi olla mahdollisuus myös kestävämpään lopputulokseen. Kickstarter-joukkorahoituksessa kerää rahaa keksintö, joka tuottaa pisamat kasvoille sapluunoiden avulla. Tältä feikkipisamat näyttävät:

 

 

@phiphibb got frecked☄ #freckyourselfie #freckles

Kuva, jonka FRECKYOURSELF (@freckyourself) julkaisi

 

Pysyvämpi jälki saadaan itseruskettavan kaltaisilla aineilla. Sapluuna toistaa pisamat kasvoille sellaisina epäsäännöllisinä ryppäinä kuin ne luonnollisestikin olisivat.

Feikit tai ei: Pisamat ovat kauniit! 

Enää herää kysymys, minkä ihmeen takia kukaan on koskaan yrittänyt väittää meille mitään muuta!

Kysely

Kiinnostaisiko sinua kokeilla feikkipisamia? Perustele vastaustasi halutessasi lisää kommenttikentässä.

Ei kiitos!
Ei kiitos!
64.6%
Kyllä, miksei!
Kyllä, miksei!
35.3%
Ääniä yhteensä: 65

Ammattilaismeikkitaiteilijat antavat vinkkinsä siihen, kuinka näyttää mahdollisemman nuorelta kosmetiikan avulla.

1. Satsaa kosteutukseen

Ihonhoito on avainasemassa, jos haluaa säilyttää ihon nuoren näköisenä. Ihoa kannattaa kosteuttaa muun muassa hyaloronihappoa sisältävällä seerumilla ja voiteilla. Myös silmänympärysvoiteen ja kasvoöljyn käyttämisestä voi olla hyötyä, jotta iho pysyy mahdollisemman kimmoisana mahdollisemman pitkään. Retinolia käyttämällä ihoon voi saada paremman ja raikkaamman sävyn.

2. Vältä meikkivoiteen levittämistä silmänalusiin

Ole tarkkana meikkivoiteen kanssa – sen levittäminen  silmänalusiin tuo vain rypyt pahemmin esille. Kokeile sen sijaan säväyttävää kosteusvoidetta meikkopohjan alla.

3. Minimoi silmämeikki

Naiset, jotka onnistuvat näyttämään ikäistään nuoremmilta, käyttävät mieluummin vähemmän kuin enemmän rajauskynää. Sitä kannattaa levittää vain hyvin ohuesti paljaalle luomelle, mikä  korostaa vain silmiä eikä itse meikkiä. Lopputuloksena on selkeä ja luonnollinen look.

4. Käytä poskipunaa

Hehkuvat, hieman rusottavat kasvot näyttävät nuorekkailta. Poskipunan käyttö poskipäillä voi tuoda kasvoille nuorekkaan säteilyn ja volyymia kohtaan, josta kasvot yleensä alkavat ikääntyessä roikkua ja ohentua.

Jos oikean värin valinta askarruttaa, turvallisimpia ovat persikan sävyt, sillä ne ovat pehmeitä.

5. Tee korostuskynästä luottotuote

Korostuskynän käyttäminen luomilla antaa raikkaamman ja nuorekkaamman vaikutelman. Sitä voi sekoittaa meikkivoiteeseen tai lisätä loppusilaukseksi korostamaan poskipäitä sen jälkeen, kun niihin on laittanut ensin poskipunaa.

6. Taivuta ripset ja maalaa paksut kulmat

Silmäripset kannattaa taivuttaa, jotta niihin  saa koko- ja flirttiefektiä. Pidä myös kulmasi mieluummin paksuina – ohuet ja velton näköiset kulmakarvat vanhentavat yllättävän paljon. Ikääntyessä kulmat harvenevat ja vaalenevat, jopa harmaantuvat.

Lähde: Byrdie

 

Onko säännöt muka tehty rikottaviksi? Puuterikikka jakaa mielipiteet.

Pohjusta, meikkaa, kiinnitä puuterilla. Näiden kolmen vaiheen pitäisi pitää rasvoittuvan ihon kiillon kurissa, mutta varsinkin kostealla kesäsäällä tuntuu, ettei sekään riitä. Ihon rasva on niin itsepäistä, että se tunkeutuu meikin pinnalle alta aikayksikön, ja kiiltoa saa olla koko ajan painelemassa kasvopaperiin.

Netin rasvoittuvaa ihotyyppiä edustavat kauneusgurut väittävät jo ratkaisseensa ongelman: avuksi tarvitaan vain kiinnityspuuteria – mutta sitä käytetäänkin ennen meikkaamista. Neuvo on suorastaan kapinallinen, sillä perinteisesti puuterituotteiden päälle ei suositella laitettavan voiteita, jotta meikistä ei tule paakkuista.

Puhtaalle iholle levitetty puuteri kuitenkin imee itseensä ylimääräisen rasvan ja kosteuden, ja mattapinnalle levitetyn meikin pitäisi myös pysyä mattaisena pitkään. Netissä kiertävissä videoissa ja ohjeissa puuteria levitetään iholle reippaalla kädellä. Sen jälkeen muu meikki levitetään normaalisti.

Riskinä todella on, että puuteri jämähtää iholle ja meikkivoide kökkööntyy levittäessä. Kikkaa testannut tubettaja Marie Jay kuitenkin kehuu lopputulosta melko tasaiseksi, sillä hän töpötteli meikkivoiteen puuterin päälle siveltimellä.

– Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä, hän sanoo lisätessään puuteria vielä meikin päällekin.

”Tämä meikki tuntuu luodinkestävältä.”

Vloggaaja Laura Lee puolestaan valittelee, että puuteroitu iho tuntuu kuivalta ja kireältä. Hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, sillä meikki sai ihon näyttämään kuivalta ja korosti ryppyjä. Meikkivoidetta myös kului tavallista enemmän.

– Tuntuu, että puuteri imee meikkivoidetta.

Kuivaihoiselle tai luonnollista meikkiä suosivalle kikka ei siis välttämättä sovi. Parempi vaihtoehto saattaakin olla se, että vain taputtelee iholta kaiken ylimääräisen rasvan ja kosteuden pois ennen meikkivoiteen levittämistä.

Marie Clairen toimittaja kirjoittaa, että kiinnityspuuteri oli hänellekin liikaa: meikki levittynyt sen päälle kauniisti, mutta riisipuuterilla päällystetyt kasvopaperit sen sijaan hoitivat homman. Jos sellaisia ei löydy, ehkä kevyistä kevyin kerros hienojakoista irtopuuteria saattaisi toimia?